Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2014–2015

  • 1 199 856
  • 3 230

Tempestas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tempestasia taitaa ottaa koville se, että jotkut rankkaavat Hirson Perrinin edelle. Tiistain kierroksen otteluseurantaketjussakin joku kommentoi Hirson saaneen 4-3 voittomaaliin syöttöpisteen, niin Tempestas kommentoi sitä muistaakseni: "Shokkiylläri!". Hassua sikäli, koska Hirson syöttöpiste voittomaaliin oli täysin ansaittu piste eikä mikään puhuttu piste.

Älä nyt yhdestä kommentista vedä analyysejäsi, minulle on aivan sama loppupeleissä kumpi tuon vie kunhan ollaan keväällä pitkällä. Tottakai toivon, että Perrin sen voittaisi. Sitä et voi kuitenkaan kieltää, että Hirso on niitä syöttöjä joskus saanut vähän kyseenalaisesti ja en varmaan ole ainut joka siitä on joskus maininnut. Oli se sitten huumorilla heitettyä tai ei. Joukkue edellä ja sitä rataa.

Hienoa muuten seurata tuota espoolaista itseluottamusta kevättä kohden nyt kun on kulkenut kentällä, siellä ollaan jo mestaruusjuhlia virittelemässä. Luotolla niitä juhlia ei sitten järjestellä. No vitsti vitsi, toivon pelkkää hyvää spartalaisille.
 
Viimeksi muokattu:

Twentyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Älä nyt yhdestä kommentista vedä analyysejäsi, minulle on aivan sama loppupeleissä kumpi tuon vie kunhan ollaan keväällä pitkällä. Tottakai toivon, että Perrin sen voittaisi. Sitä et voi kuitenkaan kieltää, että Hirso on niitä syöttöjä joskus saanut vähän kyseenalaisesti ja en varmaan ole ainut joka siitä on joskus maininnut. Oli se sitten huumorilla heitettyä tai ei. Joukkue edellä ja sitä rataa.

Hienoa muuten seurata tuota espoolaista itseluottamusta kevättä kohden nyt kun on kulkenut kentällä, siellä ollaan jo mestaruusjuhlia virittelemässä. Luotolla niitä juhlia ei sitten järjestellä. No vitsti vitsi, toivon pelkkää hyvää spartalaisille.

Aika harva varmaan niitä mestaruusjuhlia virittelee tappioputken keskellä. Enkä täällä hirveän monen espoolaisen ole nähneen vielä Tapiolan toriakaan varanneen. Mutta sulla on varmaankin joku parempi ajatus siitä, kuinka tähän nykyiseen formiin pitäisi suhtautua.

Kauteen lähdettäessä puolivälieräpaikka olisi ollut Bluesille erittäin hyvä suoritus. Kevätkauden nousujohdanteisella pelillä välieräpaikka on mielestäni realismia. Marginaalit ovat kuitenkin tällä hetkellä naurettavan pienet, joten sen suurempia ennusteita on vielä mahdotonta tehdä. Erikoisinta tässä Bluesin nousussa on ollut se, ettei sijoitus kuitenkaan ole noussut hirveän nopealla tahdilla, kun pahimmat kilpakumppanitkin ovat jatkuvasti pelanneet hyvin.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Alla vasemmalla viime kauden sarjatalukko 54 pelin kohdalla ja oikealla tämän kauden vastaava tilanne.
Aika hyvin on viime vuotisen toistoa pienellä poikkeuksella. Kärpät ja Tappara ovat jättäneet yhteensä 30 pistettä ottamatta, jotka on jaettu sijoille 5-8. Lisäksi KalPa on korvannut Jokerit ja Sport taas KalPan. Historia toistaa itseään, kuuluu vanha sanonta, joka taas pitää paikkansa.
 

Barney

Jäsen
OK. Listaa toki vaikka ihan kaikki paremmat pelaajat, perustelujen kera mielellään. Hirsosta edellä jo aika kattavasti olikin.
Itse heittäisin ainakin Vahalahden samaan sarjaan. Perustelut voitte lukea tilastoista. Ilman Vahalahtea olisi tuo Lukon hyökkäys melko kesy.

Nytkö tänne pitää tulla keulimaan? 5 viimeisen ottelun kuntopuntarissa SaiPa on sijalla 1. Blues on kakkosena samoissa pisteissä, mutta maaliero on huonompi. Onhan se ihan selvä homma, että SaiPa ja Blues pelaavat finaaleissa, jos SaiPa ei pääse ennen sitä pudottamaan Bluesia jatkosta.

Jos otetaan ihan vakavasti, niin aika moni on veikkaillut SaiPaa säälipleijareihin. Mikään ei kuitenkaan tue tuota olettamusta, koska SaiPa on 5 viimeisen pelin kuntopuntarissa sijalla 1, 10 pelin 3., 15 pelin 3., 20 pelin 4., 25 pelin 4. ja 30 pelin 4. Kevätkausi on ollut vähän heikon syksyn jälkeen melko vakuuttavaa katseltavaa. Vielä kun huomioidaan, että SaiPalta on ollut ykkössentteri poissa kuukauden ajan (teki tänään paluun), niin kyllähän tuo alkaa näyttämään jo aika hyvältä.

Itse en kuitenkaan lähde keulimaan, vaan mielestäni realistinen tavoite SaiPalle on paikka puolivälierissä. Jos sitä pidemmälle mennään, niin se on jo ihme, vaikka joukkue on kokonaisuutena viime vuoden välieräjoukkuetta vahvempi. Mielestäni kuitenkin Kärpät, Tappara ja Lukko (jos ei joudu pelaamaan SaiPaa vastaan) ovat melko varmoja välieräjoukkueita. Siitä yhdestä paikasta taistelee sitten JYP, HIFK, Blues ja SaiPa, riippuen vähän miten playoffparit muodostuvat. KalPalla en usko olevan hirveästi rahkeita kevään peleihin, koska rosteri on vähän turhan pehmeä.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Mä olen kyllä huomioinut SaiPan jo jonkin aikaa. Hieno suorittaminen on jäänyt vähän tutkakatveeseen, kun Bluesin lento on ollut niin uskomaton. SaiPa pelaa vielä hienon fyysistä kiekkoa, jolla uskon pärjättävän. Jos Blues ja SaiPa kohtaavat, uskon maalivahtien ratkaisevan. Ja tarkentaen: vain Markkasen Jumala-moodi vie lappeenrantalaiset jatkoon. Vähempi ei riitä.
 

Barney

Jäsen
Kun nuo Hirson "kakkossyötöt" ovat jo varsinainen legenda, niin päätinpä selvittää kuinka paljon Hirso on saanut kakkossyöttöjä suhteessa Perriniin:

Ykkössyötöt
: Perrin 27 & Hirschovits 26
Kakkossyötöt: Perrin 14 & Hirschovits 13

Eli siis aika samassa suhteessa on tullut molemmille herroille kakkossyöttöjä. Sitä onkin sitten vaikeampi selvittää, että kuinka moni noista kakkossyötöistä on ollut ansaittuja ja kuinka moni puhuttuja.
 

MrBitter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Hirso on muuten tällä kaudella alkanut puhua itseltään pois syöttöpisteitä. En muista milloin olisi viimeksi saanut aansaitsemattoan pisteen. Ehkä on aikuistunut ja menee joukkueen etu edellä? Liideri, kapteeni.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Taitaa KalPalta kuitenkin loppua bensa viime hetkillä (siis vielä aiemmin kuin yleensä) ja playoffit aloitetaan hyvin mahdollisesti sijalta 7 tai 8. Eikä siinä mitään, koska moni muu joukkue on paljon parempi tällä hetkellä. Niiden vähän pehmeämmin pelaavien keltapaitojen hyökkäyspeli on saamatonta, vaikka Chiodo onkin liekeissä niin yhdellä tehdyllä maalilla on vaikeaa voittaa. Siinä missä kaikki muut päävastustajat tuntuvat painavan aggressiivisesti maalille niin KalPan hyökkääjät suuntaavat nurkkiin pyörimään ja hyörimään kuten niin monta kertaa aiemminkin. Toisinaan siunaantuvista hyvistä maalipaikoista ei osata viimeistellä. Voihan tämä vielä hyvinkin muuttua ennen playoffeja tai viimeistään niiden käynnistyessä, mutta juuri nyt ei hyvältä näytä.

Ja jos kuudes sija täytyy menettää niin sen mielellään menettää SaiPalle.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Perrinillä on ollut paremmat laiturit ja paremmat kaverit ylivoimassa kuin Hirsolla. Eli mielestäni Hirso on tällä hetkellä parempi. Hirschovits on tehnyt esim. Ville Korhosesta hyvän kärkikenttien laiturin, toki Perrinkin olisi tähän kyennyt todennäköisesti.

Liiga parasta pelaajaa on vaikea sanoa, ihan ketä vaan. Parhaaksi pelaajaksi voi sanoa mm. Vahalahti, Zaborsky, Hirschovits, Perrin, Donskoi, Tuppurainen, Kukkonen, Saros tai vaikka Olli Palola. Ja monia muita.
 

Piku24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim Ducks
Lukko ja Blues olisi kiva nähdä pudotuspeleissä vastakkain. Tiedossa olisi todella fyysinen,kuuma ja kiihkeä vääntö.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Lukko ja Blues olisi kiva nähdä pudotuspeleissä vastakkain. Tiedossa olisi todella fyysinen,kuuma ja kiihkeä vääntö.

Tämä ehdottomasti! Lisäksi viime kaudelta jäi ehkä espoolaisille hieman hampaankoloon, ja olihan tuo silloinkin tiukka sarja. Ehdottomasti viihdyttävä sarja olisi edessä mikäli näin kävisi, eikä ole ollenkaan mahdottomuus. Jos vielä joukkueiden viimeisessä keskinäisessä runkosarjamatsissa kävisi jotain tunteita kuohuttavaa niin aina parempi sarjan viihdearvon kannalta.
 

ekihoo

Jäsen
Kärpät, Blues, JYP ja Lukko välierät. HIFK on vaan jotenkin menettänyt otteensa ja uskon et tippuu puoliväleissä. Erikoista on se et että kun puolustamalla voitetaan mestaruuksia, silti KalPaan ei usko kukaan, vaikka ovat päästäneet ylivoimasesti vähiten maaleja tällä kaudella. Blues ja JYP on joukkueita joilta voi odottaa mitä vaan tai ei mitään. Kärpät on noin 99% varmasti 4 parhaan joukossa mutta ei niin saletti finaalijoukkue kuin viime vuonna tähän aikaan. Sitten Lukko. Mahdollisuudet on vaikka mihin kun homma vaan natsaa. Jopa siihen asiaan mitä ei mainita ääneen. HIFK hiipunut, KalPaaan ei tosipeleissä usko kukaan enkä minäkään. Tappara on pelannut todella hyvin mutta päätyy sijoille 3-6, ja jos vastaan tulee kuka tahansa ennustamastani kolmikosta JYP Blues tai Lukko,, menevät treen pojat suoraan laulukuoroon ensimmäiseltä pleijarikierrokselta.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Päivitetääs vertailutaulukkoa viime ja tämän kauden välillä. Nyt HIFK ja SaiPa ovat menettäneet teoreettiset mahdollisuudet runkosarjan voittoon, mutta KalPalla sellainen vielä on. Se kuitenkin edellyttäisi että KalPa keräisi täydet 15 pistettä lopuista otteluista ja Kärpät jäisi pisteittä. Lienee selvää, että kumpikaan ei toteudu. Kärpät voi käytännössä varmistaa runkosarjan voiton voittamalla kaksi seuraavaa peliään varsinaisella peliajalla. Jos Tappara JYP ja Blues häviäisivät tiistaina ja Kärpät voittaisi, niin runkosarjan voittaja olisi selvillä jo silloin.

Aika paljon on viidellä viimeisellä kierroksella vielä noita sijoilla 2-8 olevien keskinäisiä pelejä, joten hyvin vaikeaa on ennustaa miten sarjataulukko parin viikon päästä muodostuu.

Koodi:
  Kausi 2013-2014              Kausi 2014-2015
1  Kärpät   55  119          1  Kärpät   55  106
2  Tappara  55  110          2  Tappara  55   96
3  Lukko    55   95          3  JYP      55   95
4  JYP      55   90          4  Blues    55   94
5  SaiPa    55   90          5  Lukko    55   93
6  Jokerit  55   87          6  KalPa    55   91
7  Blues    55   84          7  SaiPa    55   91
8  Ilves    55   81          8  HIFK     55   90
9  Pelicans 55   81          9  Ilves    55   78
10 HIFK     55   78          10 Ässät    55   78
11 HPK      55   72          11 HPK      55   73
12 Ässät    55   64          12 Pelicans 55   65
13 TPS      55   56          13 TPS      55   56
14 KalPa    55   48          14 Sport    55   49
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Kauteen lähdettäessä puolivälieräpaikka olisi ollut Bluesille erittäin hyvä suoritus.

On se sitä edelleenkin. Realismia.

Lukko ja Blues olisi kiva nähdä pudotuspeleissä vastakkain. Tiedossa olisi todella fyysinen,kuuma ja kiihkeä vääntö.

Finaaliin nämä, kiitos. Välierissä Lukko pudottakoon Kärpät (Komulainen ratkaisee sarjan) ja Blues vaikka KalPan. Tämä siis toiveena.

KalPaaan ei tosipeleissä usko kukaan enkä minäkään.

Kyllä mä vaan uskon. KalPalle olennaisinta on nyt välttää säälit. Pudotuspeleissä sillä on ihan hyvät mahdollisuudet ketä vain vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Vaikka tulokset ovat olleet hyviä, on Bluesin pelissä edelleen yllättävän paljon hasardielementtejä. Pelin "tappaminen" onnistuu liian harvoin ja se pitää saada vielä kondikseen.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Lukko, Tappara ja Blues ovat kaikki joukkueita, jotka suunnittelevat taklaavansa ja painivansa Kärpät kesälomalle. Ja oululaisten täytynee onnistua kaatamaan 2/3 näistä jengeistä. Juuri nyt se näyttää aika isolta haasteelta. Ja oikeastaan SaiPan voi heittää samaan ryhmään. Nyt on tarjolla todellista jääkiekonystävän herkkua, sillä runkosarjan viimeiset kierrokset ovat poikkeuksellisen mielenkiintoisia. Sarjasijoitusten lisäksi haetaan keskinäisiä asemia ja kaikki vaikuttaa kaikkeen, joten seurattavaa piisaa. Tässä aletaan selkeästi olemaan jännän äärellä.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Täällähän käydään jo kovia pohdintoja pleijareista. Blues nyt näyttää olevan puhutuimpia jengejä, ja miksei olisi sillä peli kulkee. Itsehän en Bluesin peleistä ole muuta nähnyt kuin pari alkukauden peliä, ja pelit SaiPaa vastaan, joten en osaa muuta sanoa kuin että SaiPaa vastaan ei ole jengillä kovaa kulkenut. Epäilen, että Bluesinkaan lento ei kanna pronssipeliä pidemmälle, mutta saattaahan se yllättää. Hirso on kuitenkin ensiluokkainen liideri ja jengi näyttää sellaiselta, että playoffeihin tarvittavaa leveyttä löytyy alemmista kentistä. Muutenkin vahvan ja jämäkän oloinen jengi.

Kärpät ei pääse mestarisuosikin asemastaan vaikka konttaisi kaikki viimeiset 5 peliä, joten ei siitä sen enempää. Tappara ja Lukko edelleen omissa kirjoissa kovimmat haastajat, koska sieltä löytyy jonkinlaista vastausta Kärppien rosteriin.

Kalpa ei jotenkin ole minua vakuuttanut. Ei vain tunnu olevan sellaista vääntö jengissä. Vähän köykäisen oloinen jostain syystä. En kyllä Kalpankaan pelejä hetkeen seurannut, joten tilanne voinut muuttua. Tietää tästäkin enemmän, kun SaiPa Kalpan ensiviikolla kohtaa.

Jyp on taas rikkaan miehen SaiPa. Nopea, työteliäs ja suoraviivainen. Taitoa kuitenkn löytyy. Voi mennä pitkälle, varsinkin jos Perrinin pelihuumori kantaa pleijareihinkin.

SaiPan tilannetta vaikea arvioida, sillä sijoitus niin auki vielä. Sääleissä varmaan ennakkosuosikki ja top-6 altavastaaja tuli kuka tahansa vastaan. Pitää toivoa, että jengi saa pidettyä nykyisen vireen ja playoff-huumassa vielä yhden pykälän lisää. Tällöin voi kaatua mikä tahansa jengi paitsi Kärpät. En usko, että Tirkkosenkaan pelikirjalla SaiPa voisi tehdä mitään Kärpille. Siellä on leveä rosteri ja helvetin selväjärkinen kaveri penkin takana. Mikäli joku muu jengi tiputtaisi Kärpät niin mestaruuten voisi äärimmäisen ohut sauma olla, koska SaiPa on ihan hyvä kaksinkamppailupelissä ja pleijarikiekko varmaan SaiPaakin suosii jonkusen verran.

Toivoisin, että ihan viime kevään toisintona päästäisiin vääntämään Jyppiä vastaan. Tulisi ainakin vauhdikasta kiekkoa. Lukkoakin vastaan saatettaisiin saada ihan hyvä sarja aikaiseksi.

Tuossa nyt jotain omia pohdintoja, vaikka ihan rehellisesti sanottua käsitys jengeistä on vähän heikompi, kun alkukauden jälkeen muiden joukkueiden pelien katselu jäänyt vähemmälle.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Blues nyt näyttää olevan puhutuimpia jengejä, ja miksei olisi sillä peli kulkee.
Bluesin tarinassa ja joukkueen dynamiikassa on paljon yhtäläisyyksiä Ässien mestaruuden voittaneeseen joukkueeseen. Sopiva suhde jämäkkää johtajuutta, jossa jengiä johdetaan esimerkin voimalla. Koko Bluesin joukkue huokuu vahvaa yhteishenkeä ja sitoutuneisuutta. Ei olisi mikään yllätys vaikka Blues menisi päätyyn asti tänä vuonna.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Vähän turhan jännäksi menee, mutta tulevan viikon jälkeen ollaan jo viisaampia. Henkilökohtaisesti odotan viikkoa innolla, kun pääsee todistamaan huippujoukkueiden kohtaamisia urakalla:

JYP - Tappara (TV)
Tappara - Kärpät (paikan päällä)
HIFK - Lukko (paikan päällä)
Blues - KalPa (paikan päällä)

Tällä hetkellä pidän Kärppien ykköshaastajana Lukkoa ja tämän jälkeen Bluesia sekä Tapparaa.
 
Runkosarjaa jäljellä 5 peliä ja Ilveksellä 5 pisteen etumatka Kerhoon ja Ässien kanssa tasapisteissä.
Ilves ottanut kaksi viime peliä käkättimeen. Tapahtuuko taas sulaminen vai onko viime kaudesta opittu? Itse toivon että Ilves pääsee pleijareihin ja Ässät pullahtaa ulos. Tienaan litran kossun jos näin käy.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tiistaina Porissa Ässät-HPK. Se kuuluisa 6 pinnan peli. Jos HPK voittaa, on se enää 2p päässä Ässistä. Jos Ässät voittaa, ero kasvaa jo ehkä liian suureksi.
 

Bacon

Jäsen
Tiistaina Porissa Ässät-HPK. Se kuuluisa 6 pinnan peli. Jos HPK voittaa, on se enää 2p päässä Ässistä. Jos Ässät voittaa, ero kasvaa jo ehkä liian suureksi.

Ässät on kuivilla, jos voiton tuosta ottelusta nappaavat, mutta on siellä vielä Ilves, jota vastaan HPK pelaa Ässien jälkeen. Toki siitäkin ottelusta katoaa panos, jos HPK häviää tiistaina ja Ilves voittaa. Ratkaiseva viikko edessä.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ässät on kuivilla, jos voiton tuosta ottelusta nappaavat, mutta on siellä vielä Ilves, jota vastaan HPK pelaa Ässien jälkeen. Toki siitäkin ottelusta katoaa panos, jos HPK häviää tiistaina ja Ilves voittaa. Ratkaiseva viikko edessä.

Juuri näin, Kerholle voitto molemmista ja tilanne kääntyy päälaelleen. Voitto edes toisesta on Kerholle pakollinen, muuten tilanne on taputeltu. Loppuohjelma on kaikilla kolmella melko samanlainen, joten noi keskinäiset ratkaissee aika paljon. Yhdelläkään näistä kolmesta ei tunnut pelaaminen olevan kovin hyvällä tasolla, joten parannusta kaivataan joka tapauksessa. Meni sääleihin mitkä joukkueet tahansa, niin tukkaan tulee ellei peli parane.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös