HIFK:n juniorijoukkueet 2014–2015

  • 59 051
  • 102

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tällä kaudella on jäänyt junnupelit kokonaan väliin, mutta ilmeisesti olet nähnyt useamman, niin saiskos jonkun pikascouttausraportin Saarelaisesta.
...

Saarelainen on kieltämättä kohtalaisen pienikokoinen, mutta toki jättiläinen verrattuna johonkin Teemu Rautiaiseen, niin ei koko varmaan ole esteenä ainakaan liigaan asti nousemiseen. Onhan tuo jo pari kautta ollut varsin hyvä, mutta silti todellisesta A-junnuläpimurrosta voinee puhua vasta tällä kaudella. 1994 syntyneenä on jo yli-ikäinen A-junioriksi, mutta mahtuu tietysti kiintiöön. Aika pitkän Kolliuran Miro on vetänyt, kun oli jonkin verran mukana jo mestaruuskaudella, mutta pelejä ei tainnut tulla tarpeeksi, että olisi saanut mitalin.

Mielestäni asenteeltaan hyvä pelaaja - siksi varmaan onkin toista kautta kapteenina (muistaakseni) ja olisi kieltämättä kiva nähdä jo liigassa kokeilemassa. Varmaan aika korkealla listalla, jos hyökkäyspuolelle kaivataan junnutäydennystä. Ehkä peräti ensimmäisenä, ellei se sija kuulu Nico Frimanille.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Miten on Kuhakoski pelainnut? B:n peleissä pari kautta sitten pistin nimen muistiin, vaikutti sen verran mielenkiintoiselta persoonalta että hänestä voisi kehittyä jotain, tuskin pistepörssin voittajaa mutta sellainen IFKn näköinen pelaaja kuitenkin.
 

F#21

Jäsen
Miten on Kuhakoski pelainnut? B:n peleissä pari kautta sitten pistin nimen muistiin, vaikutti sen verran mielenkiintoiselta persoonalta että hänestä voisi kehittyä jotain, tuskin pistepörssin voittajaa mutta sellainen IFKn näköinen pelaaja kuitenkin.
Siirtyi kesällä Sportiin ja pelaa heidän A-junnuissa tällä hetkellä. 22 pelin jälkee pistetilasto näyttää 3+3, ei siis järisyttävän hyvin.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Siirtyi kesällä Sportiin ja pelaa heidän A-junnuissa tällä hetkellä. 22 pelin jälkee pistetilasto näyttää 3+3, ei siis järisyttävän hyvin.

Ok, kiitos tiedosta. En odottanutkaan että pisteitä paljoa tulisi, jäähyjä ehkäpä sitäkin enemmän. Sinäänsä jännä hyppäys juniori-ikäiseltä pelaajalta lähteä Vaasaan, ellei sitten joku ulkopelillinen juttu (esim. opiskelut) vetänyt sinne.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sinäänsä jännä hyppäys juniori-ikäiseltä pelaajalta lähteä Vaasaan, ellei sitten joku ulkopelillinen juttu (esim. opiskelut) vetänyt sinne.
Kuhakoski teki 2-vuotisen sopimuksen Sportin liigajoukkueeseen, joten ei ollut vain normaali junnusiirto. Ei ole ainakaan omaan silmääni esittänyt mitään sellaista, miksi juuri hän sai sopimuksen Liiga miehistöön. Rooli on viime aikoina pienentynyt ja on vaikuttanut melko turhautuneelta. Tehopisteiden sijaan on kerännyt joukkueesta eniten jäähyjä, +/- -tilaston ollessa myös joukkueen heikoimpia. Eilen sai kuitenkin onnistumisen ja vaikka muuten kävikin kuumana, niin esitys oli pitkästä aikaa ihan hyvä. Saa nähdä irtoaako Liigamiehistöstä minkäänlaista roolia ensi kaudella.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Alle 18-vuotiaiden maajoukkue on nimetty Tsekin turnaukseen. Mukana on kaksi HIFK:n junnua:
Juho Rautanen, HIFK ja Sami Tavernier, HIFK. Ensin mainittu on pakki ja jälkimmäinen hyökkääjä.
Osaako joku kertoa miehistä/pojista lisää?
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kollit hävisi paikallismatsin 3-4, mutta sillä ei ollut pleijareiden kannalta merkitystä, koska SaiPa ei ottanut Bluesilta täyttä pistepottia. Näin ollen säälipleijarit pelataan juuri SaiPaa vastaan ja pelit alkaa kotona (ainakin alustavasti) ensi torstaina. Joukkueet kohtasivat kauden aikana peräti kuusi kertaa ja HIFK vei voitot 5-1, kaikki pelit ratkesivat varsinaisella peliajalla. Siinä mielessä HIFK lienee suosikki, mutta loppukauden pelivire ei luvalla sanoen nosta odotuksia kovin korkealle. Toivottavasti pleijareihin löytyisi uusi vaihde.

Mikäli sääleistä menee jatkoon, vastaan tulee joko Ilves tai Blues - ja nuo kaksi on olleet selkeästi ylitse muiden tämän vuoden sarjassa, joten aika ihmeitä pitää tapahtua, että A pelaisi tänä keväänä mitaleista.

B-junnuilla on yksi peli jäljellä (keskiviikkona kotimatsi JYP:iä vastaan), mutta sijoitus tulee olemaan kolmas. Pisteissä voisi vielä saada edellä olevan narrilauman kiinni, mutta maaliero on niin paljon huonompi, ettei sitä yhdessä matsissa käännetä. Junnuissa käsittääkseni ei ole voimassa Liigasta tuttu sääntö, jossa varsinaisen peliajan voitot ovat tasapisteissä ensimmäinen ratkaiseva tekijä. Mikäli on, silloin ei edes maalieron (täysin mahdoton) umpeen kurominenkaan riittäisi.

C:llä on myös yksi peli jäljellä - tämän hetken sijoitus on neljäs, mutta kaikilla takana olevilla on vähintään yksi peli vähemmän pelattuna. Loppusijoitus lienee jotain väliltä 4.-6.
 

ikt

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Stadi HC, St. Louis Blues
A- junnut kairasi juuri 4-3 voiton Saipasta kotonaan.

Saipa tuli peliin paremmin valmiina ja tekikin aika nopeasti 0-1 maalin.
2. erän lopussa tuli musta 5 minuuttinen ja Saipa karkasi 1-2 ja 1-3 johtoon.
Pääsipähän siinä vielä muutama vastustaja yksinläpikin.

Kolmoseen tultiin hyvin ja kavennus 2-3 30 sekunnin pelin jälkeen.
Hetki ja 3-3 ja vielä 4-3.
8min ennen loppua sai IFKn pelaaja 5min+PRK pahaan paikkaan.
IFK pelasi hyvän alivoiman ja SaiPa sai kiekon kertaalleen tolppaan.
Lopuksi ilman maalivahtia viimeisellä sekunnilla SaiPa onnistui saamaan kiekon taas tolppaan, mutta voitto jäi Kolleille.

Heljanko maalillaan oli hyvä.
Puolustuksessa #6 Miro Karjalainen oli isäntä.
Panu Mieho sekä Miro-Pekka Saarelainen olivat myös näkyviä.

Lauantaina jatkuu sarja vieraspelillä.

Edit. Lisäyksiä
 
Viimeksi muokattu:

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitkästä aikaa pääsi näkemään kunnolla värikkään matsin ja kun voitto jäi kotiin, niin voi olla tyytyväinen. Nousu voittoon kahden maalin takaa, melkein heti johtomaalin jälkeen kestetty 5 minuutin jäähy ja viimeisellä sekunnilla tolppa pelasti. Joskus voi olla hyvä kiikkustuolimuisto, että on katsonut vajaa parinsadan muun katsojan kanssa peliä, jossa on pakkiparina Karjalainen-Moberg. Puolustussuuntaan tuo pari jätti hieman toivomisen varaa, mutta Karjalaisen maalit olivat komeita. Hienoa, että vire on löytynyt, vaikka kausi oli pahasti torso kahden pitkän loukkaantumisen takia. HIFK:n kolmas maali oli hieman kummallinen. Katsomoon näytti siltä, että Lipiäinen SaiPan maalilla olisi jo selvittänyt tilanteen, mutta jonnekin veskarin ja viivan väliin kiekko kai jäi, josta Saarelainen kävi ronkkimassa sen sisään. Varmaankin kiekko oli selvästi irti, kun saipalaiset eivät näyttäneet mitenkään protestoivan tilannetta.

Lauantaina siis vieraissa ja mikäli on tarvetta, sunnuntaina ratkaiseva matsi pelataan kotona. Aiempina vuosina liigakausarilla on päässyt muistaakseni aina puolivälieriin asti ilmaiseksi, mutta nyt joutuu kaivamaan femman edestä kuvetta. Ihan kohtuullista kuitenkin.

B-junnut aloittavat puolivälieränsä ensi viikon torstaina HPK:ta vastaan kotimatsilla. Tosin, jos Kollit selvittää tiensä puolivälieriin, kotipelien päivät menevät päällekkäin B:n kanssa (5. ja 8.3). Saa nähdä joutuuko B siirtymään siinä vaiheessa päivävuoroon vai onko mahdollista siirtää jompikumpi peli toiseen päivään tai pääareenan puolelle. Viikonloppupelissä ei toki "päivävuorokaan" haittaisi.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
HIFK:n C- ja C2-nuorissa pelannut 2000 syntynyt hyökkääjä Niklas Nordgren voitti Huippu-Pohjola leirin pistepörssin. Nordgren teki kuudessa ottelussa tehot 7+4. Norgdren on näkemäni perusteella varsin lupaava pelaaja. Todella hyvin kiekkoa käsittelevä hyökkääjä, liikkuu hyvin pienessä tilassa ja osaa viimeistellä - on täten vaarallinen myös alivoimalla. Taitaa olla noin 170-senttinen tällä hetkellä, mutta voi hyvin vielä kasvaa tuosta. C-nuorissa piste per peli ja C2-nuorissa 25 ottelussa 104 pistettä.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kaveri taitaa olla vielä 14, joten kasvaa ehdottomasti. Mahtaisiko päästä ensi kaudella jo B-nuoriin? Eiköhän kokeilemaan ainakin. Hienoa, että C:ssä ja B:ssä on paljon todella potentiaalisia nuoria.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
A-junnut eli Kollit lähtivät sitten kesälomille hävittyään SaiPalle kotona villikorttikierroksella.
 

Lhutuur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jari Levonen haista vittu!!
A-junnut eli Kollit lähtivät sitten kesälomille hävittyään SaiPalle kotona villikorttikierroksella.
Ei jumalauta. Kyllä on IFK:n juniorityö surkealla tasolla. Kateellisena luin Urheilusanomista juttua Kärppien panostuksesta junioreihin, siitä voisi Nybari ja kumppanit ottaa oppia.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllä se siitä pikkuhiljaa korjaantuu, kovaa duunia siellä tehdään mutta se alkaa näkymään sitten vähän myöhemmin.
 

Bulldog

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, St Pauli
Peltosen Ville laittaa junnupuolta kondikseen, mm Lyde ja Kibe mukana projektissa. Junnupuolen perustan rakennus vie muutaman vuoden, mutta nyt siihen panostetaan ja tuloksia voidaan odottaa joidenkin vuosien kuluttua.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tomppa astui HIFK:n urheilupuolen johtoon vuonna 2008, mutta hän käynnisti junioritoiminnan kehittämisen vasta vuoden 2014 kesäkuussa. Joku voisi väittää, että siihen olisi pitänyt kiinnittää huomiota jo vuonna 2008.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaisulle kaudelle vaisu päätös. Kauden päätöspalavereissa voidaan vaikka miettiä, kannattiko kuntohuippu ajoittaa marras-joulukuulle. TIetysti ilman sitä n. 10 matsin jaksoa, jonka aikana kaatui suurin osa kärkijoukkueistakin, kausi olisi päättynyt jo ennen säälejä. Tänään Kollit jäi aika pahasti SaiPan jalkoihin, vaikka ensimmäiselle erätauolle menikin johdossa ja piiputtanut jääkone aiheutti pidennetyn erätauon verran 2. ja 3. erän välillä hioa loppukiriä.

Jos jotain positiivista tästä yrittää löytää, niin torstaina playoff-urakkansa aloittavat B-junnut saavat ehkä muutaman täsmävahvistuksen. Ainakin Christian Heljanko, Sami Tavernier ja Erik Embrich mahtuvat ikänsä puolesta B:hen. Tavernier ei tosin näissä sääleissä pelannut, liekö loukkaantunut vai jo valmiiksi mukana B:n vahvuudessa? B:n maalivahtiosastoa pidän pienenä kysymysmerkkinä, kun Ignatius viime vuonna floppasi C:n pleijareissa aika pahasti ja tällä kaudella näkemissäni peleissä on ollut ajoittain vähän epävarma. Heljanko voisi tuoda tarvittavan lisäpotkun mennä pitkälle, vaikka tietysti "ulkopuolisen" veskarin tuomisessa on omat riskinsä. Eipä Heljangollekaan voi tästä SaiPa-sarjasta antaa puhtaita papereita, kun meni kolmessa pelissä 11 maalia, mutta huonommalla veskaripelillä sarja olisi katkennut jo eilen.

Tomppa astui HIFK:n urheilupuolen johtoon vuonna 2008, mutta hän käynnisti junioritoiminnan kehittämisen vasta vuoden 2014 kesäkuussa. Joku voisi väittää, että siihen olisi pitänyt kiinnittää huomiota jo vuonna 2008.
No, 2009-2012 välillä tuli kuitenkin kaksi B:n ja yksi A:n mestaruus, niin joku voisi sanoa että homma kulki paremmin omalla painollaan... Mutta juu, kyllä varmaan noiden hemmojen johdolla homma lähtee menemään kestävämmälle pohjalle.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tomppa astui HIFK:n urheilupuolen johtoon vuonna 2008, mutta hän käynnisti junioritoiminnan kehittämisen vasta vuoden 2014 kesäkuussa. Joku voisi väittää, että siihen olisi pitänyt kiinnittää huomiota jo vuonna 2008.

Tomppa on ollut iät ajat jo HIFK:n junnupuolella hommissa. Oli mm. Enlundin lähtöä vastaan raivoisasti mutta hävisi(ikävä kyllä) sen erän. Mutta kyllä herra on sen puolen 'tason' tiennyt jo aikaa sitten. Tekemättömyys asian suhteen liittyy kai enemmän koko HIFK:n laiskuuteen, kun paikallispelit toi täyden katsomon ja kaikki oli hyvin.

No mutta VP ei onneksi ole samanlaista sorttia.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tomppa on ollut iät ajat jo HIFK:n junnupuolella hommissa. Oli mm. Enlundin lähtöä vastaan raivoisasti mutta hävisi(ikävä kyllä) sen erän. Mutta kyllä herra on sen puolen 'tason' tiennyt jo aikaa sitten. Tekemättömyys asian suhteen liittyy kai enemmän koko HIFK:n laiskuuteen, kun paikallispelit toi täyden katsomon ja kaikki oli hyvin.

No mutta VP ei onneksi ole samanlaista sorttia.
Jep. Taso on ollut tiedossa, mutta teot on jätetty tekemättä joko tyhmyyttään tai laiskuuttaan. Toivottavasti Ville saa jotain tolkkua tuohon touhuun.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
HIFK:n C- ja C2-nuorissa pelannut 2000 syntynyt hyökkääjä Niklas Nordgren voitti Huippu-Pohjola leirin pistepörssin. Nordgren teki kuudessa ottelussa tehot 7+4. Norgdren on näkemäni perusteella varsin lupaava pelaaja.

Tämä Nikke pelasi muutama vuosi sitten fudista oman poikani kanssa samassa jengissä jonkun aikaa. Vaikka fudis olikin selkeästi sivulaji, niin poika oli kyllä siinäkin todella lahjakas, ja ennen kaikkea voi sanoa että asenteesta ei ainakaan kehittyminen jää kiinni. Todella hyvin urheilullinen heppu.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Nybondas tuli UTJ:n hommaan HIFK:n junnupuolen pomon paikalta ja on jatkanut siinä hommassa sen jälkeenkin. Mahtaako olla sitten, että ei ole riittänyt aikaa paneutua tarpeeksi junnupuolen hommiin niin se puoli on jäänyt rapakuntoon. Kuitenkin nyt Peltosen otettua ohjat siellä puolella niin kuulunut positiivisia signaaleja, vaikka menestys A- ja B-junioreissa ei ole ollutkaan mairittelevaa. Yleensä kuitenkin muutokset junioripuolella alkavat realisoitua vasta 2-3 vuoden kuluttua siitä kun muutoksia on alettu tekemään.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nybondas tuli UTJ:n hommaan HIFK:n junnupuolen pomon paikalta ja on jatkanut siinä hommassa sen jälkeenkin. Mahtaako olla sitten, että ei ole riittänyt aikaa paneutua tarpeeksi junnupuolen hommiin niin se puoli on jäänyt rapakuntoon. Kuitenkin nyt Peltosen otettua ohjat siellä puolella niin kuulunut positiivisia signaaleja, vaikka menestys A- ja B-junioreissa ei ole ollutkaan mairittelevaa. Yleensä kuitenkin muutokset junioripuolella alkavat realisoitua vasta 2-3 vuoden kuluttua siitä kun muutoksia on alettu tekemään.

Jep, näinhän se on. Junnupuolella on nyt alettu tosissaan tekemään hommia varsinkin nuorempien puolella ja tätä satoa voidaan alkaa odottelemaan sitten 3-4v päästä miesten tasolla. Sitä ennen nämä miro-pekka saarelaiset yms. on hyvä katsoa läpi liigatasolla, voihan sieltä joku tosiaan breikata myös Stadissa. Ikävä tosiasia on kuitenkin se, että vielä seuraavat pari vuotta ollaan pahasti jäljessä kun vertaa vaikka Kärppiin tällä saralla. Mutta takaa tullaan ja kovaa kuten eroottisissa pätkissä.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Joku täällä kerran avasikin miten huonosti junnu-asiat oli kertomalla että pitkälti esim. C- ja B-junnujen vanhemmilta rahastetaan älyttömästi jotta A-junnut sitten reissaavat siellä sun täällä tmv. Toivottavasti nämä asiat on nyt ensimmäisenä hoidettu kuntoon. Ei ihme jos niistä ikäluokista sitten loikitaan muihin pk-seudun seuroihin jos pelaajille ja vanhemmille jää sellainen fiilis että eivät saa mitään vastinetta rahoillensa.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nybondas istuu kahdella pallilla. Kumpikin pesti on varsin vastuullinen. Käsittääkseni vuorokaudessa on tunteja kaikille yhtä monta tai ainakin kummankin joukon sidosryhmät ovat liikkeellä suurin piirtein samaan aikaan. Jompikumpi kärsii, kun yksi ihminen ei vain voi olla kahdessa paikassa samaan aikaan. Miksi tyytyä puolikkaaseen panokseen, kun voi saada joltain toiselta 100%, henkilöstä riippuen jopa 110%.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös