Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2014–2015

  • 1 199 824
  • 3 230

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Alkaa Saimaan Pallokin pikkuhiljaa nostamaan itseään sinne top-6, Liiga on kyllä huipputasainen.
 

Kafrom

Jäsen
Tulee kyllä kova taistelu tällä kaudella pudotuspelipaikoista. Pudotuspeleistä puheenollen, nähdäänköhän tänä keväänä ennätysmäärä sinne Game-6-7 akselille venyviä sarjoja?
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Sport ollut oikein piristävä tulokas ja kyllä täältä tulee peukkua Vaasaan. Tervetuloa liigaan, osoititte ainakin tänne kuuluvanne korkeimmalle sarjatasolle.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Ketäs näin joulun lähestyessä veikataan top-4 joukkueiksi. Itse heittäisin Kärpät,Hifk,JYP ja Lukko.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tasaiselta näyttää juuri nyt, mutta eiköhän seuraavalla neljänneksellä ala jo erojakin syntyä. Veikkaan että kärjessä porskuttelee tammikuun jälkeen Kärpät, Jyp ja HIFK, nelos/kutospaikan kisaan ilmoittautunevat SaiPa , KalPa, Tappara ja Lukko, kesämökkikierroksen paikoista vääntävät TPS, HPK, Ässät ja Ilves ja ym. sijoille Pelsut, Sport ja Blues.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
On Lukolla ainakin toistaiseksi pullat hyvin uunissa. Liigan P/O sarjataulukko. Tämäniltainen oli kelpo esitys ja näyttäisi tuo väsynyt vaihe olevan ohi. Edelleen Lukolla ainoastaan 5 tappiota, mutta nuo 13 tasuria vähentää pisteitä. Tykkään tuosta vähien tappioiden määrästä, se kertoo jotakin. Keväällähän tuo kuitenkin vasta nähdään.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Tammikuu tullee muuttamaan asetelmia paljon suuntaan tai toiseen. Monella jengillä on hirvittäviä ottelusumia. Esimerkiksi HPK pelaa 6 peliä 10 päivään aikajaksolla 1.1-10.1.2015. HPK tullee ainakin hetkellisesti hieman putoamaan alaspäin ottelusuman ja nuorten MM-kisojen takia. HPK joutuu peluuttamaan ei niin vakuuttanutta Joni Myllykoskea todennäköisesti kaikissa näistä peleistä. Kolmoskassari Anrej Vasiljevic on pelaillut Suomi-Sarjaa torjuntaprosentilla 88.76, eli ei sieltäkään apuja kauheasti voida odotella. Ja otteluruuhkassa korostuu myös HPK:n ohut materiaali pakiston kärjen osalta. Niemi-Schira kellottaa joka pelissä sen +23 minuuttia ja välillä ihan 29 minuuttiakin, se ei voi olla näkymättä. Ja tähän päälle yksikin loukkaantuminen pakistossa tarkoittaa sitä, että sitten mennään kahdella pakkiparilla. Toisaalta jos HPK selviytyy tuosta ruuhkasta kunnialla on HPK melkolailla pomminvarma top-6 jengi sen jälkeen. Tammikuun alku on HPK:n kauden vedenjakaja.

IFK:llakin vähän samanlainen tilanne maalivahtien ja otteluiden osalta. Tuskin sielläkään nautitaan U-20 kisojen aiheuttamasta ykkösveskan poissaolosta. Eikä sielläkään ilmeisesti kolmoskassarilta ole apua odoteltavissa, ellei joulupukki käy.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Eiköhän hifkillä ole vähä paremmin maksukykyä ja uskon, että sinne iha joku maalivahtikin tulee. Törmänen oli jotain mediallekkin itkenyt kun mokke lähtee vaikka liene tuo ollut selvillä jo viime vuodesta. Joten eiköhä ainaki siellä nyöri narise ja joku konkari maalille astuu
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Eiköhän hifkillä ole vähä paremmin maksukykyä ja uskon, että sinne iha joku maalivahtikin tulee. Törmänen oli jotain mediallekkin itkenyt kun mokke lähtee vaikka liene tuo ollut selvillä jo viime vuodesta. Joten eiköhä ainaki siellä nyöri narise ja joku konkari maalille astuu

Mitäs Mika Noronen tekee, sehän on ollut aika lailla patenttiratkaisu joka vuosi joukkueille, jotka tarvitsevat tuuraajan kesken kautta.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Tulee olemaan mielenkiintoinen kevätkausi, saas nähdä ketkä tasaisessa sarjassa lopulta tämänhetkisistä joukkuesta 6 sakissa on sitä myös runkosarjan lopussa.
Uskon että yllätyksiäkin tullaan näkemään, voitto että tappioputkia jotka nopeasti vaikuttaa sarjasijoitukseen. Mitä tapahtuu siirtorajan umpeutumista ennen, rupla heikkenee edelleen ja pelaajia alkaakin liikkua KHL:stä ulospäin...
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Nyt kun on puolet runkosarjasta koko lailla takana, niin voisi hieman aavistella, miltä näyttää keväisen runkosarjan jälkeen.

1. Kärpät - ajoittain pelaa hävyttömän hyvää kiekkoa, vetäisee rutiinilla keulille, kun lumi ja Metsola sulaa.
2. JYP - toiseksi tolkullisin porukka, pakit kämmäilevät aika paljon välillä. Pelillisesti top3:a
3. KalPa - runkosarja vedellään tyylikkäästi, ilman suurempaa notkahdusta. Poffeissa voikin tulla kusi sukkaan omissa.
---
4. HIFK - varsin simppeliä kiekkoa pelaavat loppujen lopuksi. Kaipa sillä kotiedun saa.
5. Lukko - en vaan tykkää Lukon tyylistä. Vähän niin kuin Tapolan "pelikirja", mutta tahallaan. Yv:lla murhaava, mutta tasakentällisin keskittyy lähinnä ottavan osapuolen asemaan.
6. Tappara - varovaisen optimistinen veto. No, katsotaan.
----
7. SaiPa - Erittäin tiukka kisa tulee Tapparan kanssa 6. sijasta, ja itse asiassa järki sanoo SaiPan ottavan sen paikan. Kuitenkin hieman värilaseja tulee olla.
8. HPK - Ei Kerho voi tämän alemmas pudota, mutta tänne pääsee näin tasaisessa sarjassa helposti
9. Ässät - Ihan kivaa peliä jne., mutta vähän on liian kapea kärki, vaikka terävä onkin. Ei siis Jarno Kärki, vaikka saattaa terävä ollakin.
10. Blues - Mielestäni ihan paska, mutta noussee tuohon.
----
11. Ilves - Sulaminen alkanut jo?
12. TPS - tämän alemmas tuskin pääsee
13. Sport - tämän ylemmäs tuskin nousee
14. Pelicans - floppi

Älkääkä nyt liikaa pahoittako mieliänne, hassuteluahan tää ketju on kuitenkin.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Minusta edelleenkään ei voi kauheasti arvioida, kuka lopulta tulee pudotuspelejä pelaamaan. Kärpät, JYP ja Lukko nyt toki ovat sellaisia turvallisia, suht varmoja veikkauksia, mutta muuten on vaikeaa sanoa. Eroa jopa JYPin ja Pelicansin välillä on 17 pistettä, mikä on edelleen aika vähän. Tosin kiirehän Pelicansille tulee, jos se haluaa suoran pudotuspelipaikan napata, mutta säälipleijaripaikka on täyttä realismia edelleen kaikilla noilla häntäpään joukkueillakin. Liiga on todella, todella tasainen ja arvioisin, että lopulta säälipoffeistakin jää ulos pari joukkuetta, joita ei oikeasti voi mitenkään sanoa "huonoiksi". Jotkut vaan jäävät vääjäämättä ulos, vaikka olisivat objektiivisesti ihan yhtä hyviä kuin mukaankin pääsevät.

Veikkasin ennen kauden alkua KalPaa sijalle 11, kun pyrin arvioimaan ilman värilaseja. Näköjään minulla ei ollut minkäänlaisia laseja ollenkaan. Joukkue on ollut "melko" positiivinen yllättäjä, mutta silti edelleen en oikein tiedä, että riittääkö puhti lopulta aivan suoraan poffipaikkaan. En minä tiedä, ehkä? Ennen joka peliä on tunne että tulee turpaan kun katsoo kokoonpanoa ja sitten jäällä menee ihan hyvin ja pelin alettua tulee luottavainen tunne. HPK:n tavoin seuraava kuukausi voi ratkaista paljon. Pakisto on harventunut ikävästi ja harventuu nuorten kisojen aikaan ennestään...

Mutta HPK ja HIFK ovat kyllä joulutauon jälkeen todella mielenkiintoisia tapauksia. Joukkueen tärkein pelaaja vaihtuu monen pelin ajaksi.
 

sinikettu

Jäsen
Minusta edelleenkään ei voi kauheasti arvioida, kuka lopulta tulee pudotuspelejä pelaamaan. Kärpät, JYP ja Lukko nyt toki ovat sellaisia turvallisia, suht varmoja veikkauksia, mutta muuten on vaikeaa sanoa. Eroa jopa JYPin ja Pelicansin välillä on 17 pistettä, mikä on edelleen aika vähän.
Katselet tuota piste-eroa hieman väärältä kantilta. On esimerkiksi jokseenkin varmaa sanoa, että Jypin kaltainen kovatasoinen joukkue ottaa loppukaudelta vähintään 1.5 pistettä per ottelu. Mikäli Pelsut ottaisi nyt helvetinmoisen kirin ja repisi loppukauden pistekeskiarvolla 2.0 (2000-luvulla vain Kärpät, JYP ja Jokerit ovat pystyneet pelaamaan koko kauden yli tuon keskiarvon), niin siltikin Pelicans jäisi JYPin taakse sarjataulukossa. Ei tuota systeemiä voi katsoa pelkästään yksittäisillä kolmen pisteen voitoilla/häviöillä, sillä joukkueilla on tapana palata keskiarvon lähettyville.

Toki olet oikeassa, ettei ettei pudotuspelijoukkueita vielä voi ennusta, mutta väittäisin, että vain loppupään (7-10) osalta. Sellaisia romahduksia kuten esim. Ilveksellä viime vuonna tulee oikeasti hyvin harvoin, eikä niiden varaan kannata laskea mitään. Vaikka nyt esimerkiksi Pelicans on vain neljä pistettä kymppisijasta, niin Tappparan ohittaminen loppukaudella vaatisi loppukaudesta todennäköisesti yli 0.2 paremman pistekeskiarvon kuin Tapparalla. Kuulostaa hieman hullunkuriselta, mutta tuo 0.2 paremman pistekeskiarvon saaminen ei ole oikeasti niin helppo tehtävä, sikäli kun vielä oletetaan 30 ottelun otannalla, että Pelicans on heikompi joukkue kuin Tappara.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
(2000-luvulla vain Kärpät, JYP ja Jokerit ovat pystyneet pelaamaan koko kauden yli tuon keskiarvon)
Lisätään Blues 2007-2008

Paljon voi tapahtua lyhyessäkin ajassa. Esimerkki kaudelta 2012-13, 16 ottelua ennen runkosarjan päättymistä oli Blues 6. 70 pisteellä ja Ässät 11. 59 pisteellä. Runkosarjan päätyttyä oli Ässät 4. 102 pisteellä ja Blues 12. 80 pisteellä. Viimeisten 16 kierroksen aikana Ässät otti siis 43 pistettä ja Blues 10. Pistekeskiarvot 2,69 ja 0,63. Poikkeuksellista, myös urheilun suolaksi kutsuttua.
 

sinikettu

Jäsen
Näkyyhän noita jonkinasteisia tappio- ja voittoputkia joka vuosi, mutta pidemmän päälle nekin tasoittuvat yllättävästi. Katselin tilastoja viimeiseltä kolmelta kaudelta ja vain kaksi joukkuetta, jotka olivat noin 25 ottelun jälkeen säälipleijareiden ulkopuolella (p/o), onnistui pääsemään runkosarjan päätteeksi säälipleijareihin: Hpk viime kaudella ja Lukko 2012-2013. Mainittakoon myös, että noina kausina oli keskimäärin 10 (12, 9, 9) joukkuetta, joiden pistekeskiarvo pysyi +-0.2 sisällä 25 ja 60 ottelun vertailussa.
Tylsäähän tuo on, mutta onneksi on juuri näitä Ässien tapaisia riemukulkuja, jotka antavat uskoa yllätyksellisemmästä huomisesta.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tulee olemaan mielenkiintoinen kevätkausi, saas nähdä ketkä tasaisessa sarjassa lopulta tämänhetkisistä joukkuesta 6 sakissa on sitä myös runkosarjan lopussa.
Uskon että yllätyksiäkin tullaan näkemään, voitto että tappioputkia jotka nopeasti vaikuttaa sarjasijoitukseen. Mitä tapahtuu siirtorajan umpeutumista ennen, rupla heikkenee edelleen ja pelaajia alkaakin liikkua KHL:stä ulospäin...

Varmaan jännittävämäsi tämän homman tekee tuo liigan sarjaohjelma ja kun joukkueilla on niin eri määrä pelejä. Oikeastaan vaikea sanoa edes kunnolla nykyisen sarjatilannetta, piste-keskiarvokaan ei kunnolla kerro kaikkea kun osalla enemmän tulossa otteluruuhkaa jne.. 4 ottelun ero pelimäärissä on jopa aika hurja kun kuitenkin puolet otteluissa jo pelattu. HIFK ja Saipalle jopa loistojuttu että CHL tippui kun katsoo noita ottelumääriä mitä tulossa. Tuo kärppien CHL taival myös saattaa sotkea niiden loppukautta hieman, muuten saattaisivatkin karata runkosarjan voittoon.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tämän hetkisen informaation perusteella sanoisin TPS:n kauden oleva ohi. Valmentajavaihdos antoi muutaman matsin ajaksi uutta virtaa, mutta kuherruskuukausi on käytetty - musta tunneli näyttää kuitenkin jatkuvan. Btw, osa valmennusjohdosta näytti hyvin viihtyvän Lappeenrannan yöelämässä SaiPa -tappion jälkeen. Että tuota.

Tällä hetkellä Kärppien pelaaminen näyttää löytäneen kultajunan raiteet - puolustus toimii ja maalivahtipeli on kunnossa. Kohta alkaa myös hyökkäys toimia. Eikö Marjamäki sanonut, että puolustuksesta aloitetaan. Lukko on viime aikoina yskähdellyt ja vastustajat ovat oppineet alkukaudesta toimineet yv-kuviot. Lukon osalta epävarmuutta tuottaa maalivahtipelaaminen, joka ei ole kevätkunnossa - uskotaan silti ilman perusteluja. Yllättäen JYPin valtra on lähtenyt kunnolla käyntiin, ja nyt kun katsoo tarkemmin kokoonpanoa, en ihmettele yhtään: jokaisessa kentässä riittää vahvoja maalintekoon kykeneviä pelaajia, josta monet vasta syttyvät pleijareissa. HIFKn tekeminen näyttää hyvälle ja Nordiksella tulee pitkä kevät (hyvässä mielessä) - laajuutta riittää jokaisella osa-alueella. Tosin, jälleen kerran loukkaantumiset piinaavat Stadilaisia ja junnujen mmkisat heikentävät rosteria kun Husso ja Goldobin vapautetaan kisoihin.

Vaikka täällä palstalla saa revitellä ja tehdä ennustuksia ilman seuraamuksia, en uskalla laskea TOP 4 -kategoriaan kuin Kärpät. Ehkä JYPin myös. Tämän jälkeen tulee isomassa: KalPa, Ässät, SaiPa, HIFK, Lukko....Tappara. Joo, otetaan se myös mukaan, vaikka Tapolaa ei vielä(kään) erotettu kun joulutauko alkoi. Kevätjunasta rannalle jäävät Blues, Sport, Pelicans ja TPS (niin kuin sarjataulukko tällä hetkellä osoittaa). Sääleihin junaliput saavat Kerho ja Ilves. Painotukset maalivahtipelillä ja valmennuksella, joiden merkitys kevättä kohden korostuu.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Minä olen samaa mieltä siitä, että TPS ei missään korkealla kauden päättyessä heilu. Toki säälipaikka on vielä mahdollinen, mutta kyllä tämä Elomon palkkaus (tai no oikeastaan siirto) päävalmentajaksi oli kohtalokas isku.
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Tänä vuonna liigapisteet ovat jakautuneet paljon tasaisemmin viime vuoteen verrrattuna. Suoran pudotuspelipaikan saisi näillä pistejakaumilla 96 pisteellä. Kärjen ja keskikastin osalta paikat voivat vaihdella vielä paljonkin, mutta Sportin, Bluesin ja Pelicansin voi laskea jo pois kuuden joukosta, ellei ihmeitä tapahdu. Pelsuilla loppupelit pitäisi suorittaa 1,97 pist/ott vauhdilla, mikäli tuo 96 pistettä toteutuisi ja Sportilla ja Bluesilla pisteitä pitäisi kerätä yli 2/ottelu. Myös TPS (1,9 p/ott) ja Tappara (1,86) saavat urakoida melkoisesti suoran poff-paikan eteen. Lisäksi kun katsoo viimeaikaisia kuntopuntareita vähän pidemmillä aikaväleillä, niin Ilves ja HPK ovat valuneet sarjataulukossa pikkuhiljaa alaspäin. Tosin monilla joukkueilla on ollut viime aikoina ailahteluja peliesityksissä, mutta SaiPa, JYP, Ässät ja Kärpät ovat olleet noussuhdateessa viimeisten 5-12 pelin jaksolla.

Tämän perusteella veikkaan, että loppusijoitukset tulevat menemään seuraavasti:

1-4
JYP, Kärpät, HIFK, SaiPa

5-7
KalPa, Ässät, Lukko

8-10
Tappara, Ilves, HPK

11-14
TPS, Pelicans, Blues, Sport
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tämän perusteella veikkaan, että loppusijoitukset tulevat menemään seuraavasti:

Aika samoilla linjoilla. Tosin vaihtaisin päittäin KalPan ja SaiPan noissa ryhmissä... Ässien sijoitusta taas ehkä laventaisin alaspäin, eli pidän kyllä ihan mahdollisena että Ässät olisi kuuden sakissa, mutta samaten sijat 9-10 voivat olla realismia.

TPS:n en usko, enkä oikein Bluesiinkaan...
 

redpecka

Jäsen
Täältä katsottuna SaiPa voi olla sijoilla 1-13 runkkiksen päätyttyä, joten ei siitä enempää. Ainoana jotenkin täällä heiteltyihin näkiksiin nähden olisin erimieltä Bluesin kohdalla, eli jostain perusteettomasta ehkä vain tunnepitoisesta fiilarisyystä heittäisin Bluesin sääleihin - jos siellä ei kauppailla pois muuallekelpaavia. Luotan noihin kantoloihin, giliateihin, hirsoihin ja liivikkeihin. Mielenkiintoista tulee myös olemaan saako Sport kammettua ittensä vikalta sijalta ylös ja kuka joutuu mestisauditointeihin.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Lähtisin itse siitä liikenteeseen, että JYP, Kärpät, HIFK ja Lukko ratkovat virallisen kotiedun pudotuspeleihin. Tämä perustuu hyvää materiaaliin sekä mahdollisuuden panostaa joukkueeseen eniten, mikäli tarvetta tähän tulee.

Sijat 5-6 on kovan kamppailun takana, jossa loppuun asti on mukana Tappara, SaiPa, Kerho ja KalPa.

Paikasta sääleihin vääntävät Ässät, Ilves, TPS ja Blues. Pelicansiin en oikein usko ja Sport raapii pisteitä minkä ehtii välttääkseen jumbosijan. Oletuksena jokainen joukkue pelaa loppuun asti melko tasaisesti ja peräpää ei varsinaisesti retkahda kyydistä missään vaiheessa, mutta jäävät lopulta noin 10 pisteen päähän jatkopeleistä.

TPS on siitä hankala porukka, että jos siellä nyt klikkaisi asiat mallilleen, voi tuo porukka tapella vaikka mestaruudesta. Se kuitenkin vaatii jonkin ison ryhtiliikkeen, jota kyllä Elomo tuskin saa aikaan. Nummelinin paluu tai jokin muu seikka voi tuon porukan nostaa vielä vaikka mihin.

1-4. HIFK, JYP, Kärpät, Lukko erottuvat selvästi muista.
5-12 ratkeavat viimeisillä kierroksilla.
Pelicans ja Sport tappelevat loppuun asti paremmuudestaan taulukossa
 

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässillä on niin kapea maalintekomateriaali tällä hetkellä että se ei varmaan kannattele jengiä kauhean pitkälle. Tehot ykkösketjun varassa. Pidän säälipleijareiden kotietua äärimmäisen hyvänä suorituksena. Maalivahtipelin pitää pysyä hyvänä. Muuten jäädään niistäkin karkeloista ulos. Pieniä mahdollisuuksia on sijalle 5 tai 6 jos Riskman pysyy ehjänä ja saadaan kakkosketju muotoon Ryan - Saarela - Hedden.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Runkosarjan jumbokolmikko alkaa näyttää melko selvältä, ellei TPS innostu taas vaihtamaan valmentajaa. Bluesin uskon vielä nousevan haudasta kevätrutiinillaan, joten veikkaan jonkun nykyisistä säälijoukkueista valahtavan sijalle 11. Vedän vähän kotiinpäin ja ennustan, että seitsemättä kertaa putkeen pudotuspeleissä ei nähdä kahta tamperelaisjoukkuetta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös