Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 2014–2015

  • 281 262
  • 856

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Mun mielestä Saukkonen on nykyään ihan ok. Ei yritä olla mikään koko kansan suosikkiselostaja eikä keksiä väkisin jotain helvetin hauskoja juttuja. Lisäksi ei edes yritä olla mikään jääkiekon superasiantuntija vaan selostaa peliä ja välittää ne asiat mitkä pitääkin. Sitten taas Taivainen oli eilenkin taas monessa kohtaa ihan pihalla kun heitteli niitä kiekkofaktojaan pöytään. Yrittää olla todella kova asiantuntija, mutta kun ei ole.

Molemmissa hyvät ja huonot puolensa enkä kyllä tiedä kuka Maikkarilta pitäisi laittaa tuonne selostamaan, jotta se miellyttäisi enemmän. Mertarantaa nyt ei ainakaan.

Saukkonen ei todellakaan ole huonompi kuin Taivainen, joka on todella kuluttavaa kuultavaa. Saukkoselle olisi kuitenkin joku kielikurssi ihan paikallaan.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kapasesta on rittäänyt paljon pärinää, mutta olipa selitys heikohkoille esityksille mikä tahansa, niin ei noi esitykset hirveästi osakkeita nosta varmaankaan Pensin suunnalla. Loukkaantuminen, mitä on myös esitetty täällä syyksi esityksille, ei voi minun mielestäni selittää tuota Kapasen suorittamisen tasoa. Tai sitten Jortsu Jore on peluuttamisensa kanssa todella kuutamolla, vai onko Kapanen kusettanut loukkaantumista lievemmäksi.

Jos Kapasen esitykset eivät selity ns. leijumisella, jää vaihtoehdoksi se, että poika ei kestä ko. kisojen paineita. No se ei taaskaan ole hyvä merkki siitä, että Kapasesta olisi kasvamassa kovemman luokan liideri ja ratkaisija tiukoissa tilanteissa, jos ei kasetti kestä paineita. Ja vielä P-Amerikassa ja pienessä kaukalossa. Ei ne kanukitkaan aina ole niitä paineita kestäneet. Kapasen esitykset eivät selity myöskään Mustosen tai Lehkosen otteilla, vaikka ei heilläkään ihan tuubiin ole mennyt.

Mun mielestä näistä kahdesta pelistä ei voi lähteä tekemään mitään analyysiä Suomen junnutuotannon tasosta. Eiköhän tuolta junnuja ole kuitenkin tulossa jatkossakin ylöspäin ihan riittävästi ja koviakin yksilöitä. Tuon maalinteon ja muiden pelin yksityiskohtien tarkastelussa täytyy muistaa se, että harvempi noista jätkistä on tottunut pienempään kaukaloon ja siihen, miten se muuttaa eri tilanteissa pelaamista ja esim. juuri maalintekoa. Vetojen laadussa kokonaisuutena on ollut toivomisen varaa, sen vedon pitää lähtee nopeesti asennosta kuin asennosta(myös kiekon) riittävän kovana ja tarkkana. Todettakoon tähän väliin, että olihan noilla Jenkeilläkin vaikeeta Suomea vastaan, kun siellä maalilla olikin maalivahti. Tuohon maalintekoon liittyen yksi asia suomalaisten pitäisi pystyä muuttamaan ja sen on noi riparit. Eilenkin Godlalta tippui muutamia vetoja siihen hollille, mutta Suomen hyökkääjiä ei ollut tonteilla haistelemassa.

Vähän lisää kusipäisyyttä ja terävyyttä otteisiin niin pelit jatkuu tolla ryhmällä vielä pitkälle. Jos Kapanen alisuorittaa, niin nostakoot muut tasoaan ja ottakoot isompaa roolia, saatana! Useammallakin on siihen mahdollisuus.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Sitä odottamaasi ja toivomaasi täysromahdusta ei yksinkertaisesti vain ole tulossa, joten on syytä olla ihan tyytyväinen hyviin esityksiin ja samalla sitten kritisoida niitä oikeita epäkohtia, joita siis todellla on.

Ennen ajattelinkin noin, mutta viime vuosina mieleni on muuttunut. Pöhöttyneet kiekkopomot eivät varmasti tee minkäänlaisia muutoksia vasta kuin sen pahimman kriisin ja paskan osuessa tuulettimeen. Positiivinen ajattelutapa oli kyllä mielelle helpompi, mutta en jaksanut elää turhassa toivossa, että ongelmat korjattaisiin jos menestys olisi edes kohtuullista.

Suomen romahduksen ovat järjestäen estäneet loistavat maalivahtimme ja huippuluokan veskareistamme ja maalivahtivalmennuksestamme meidän sietääkin olla helvetin ylpeitä. Valitettavasti ikävä kääntöpuoli on se, että mahtavat molarimme ovat peittäneet jo vuosikausia muun paskan alleen. Tämä on myös johtanut todella epäreiluun tilanteesseen veskareiden kannalta. Mikään muu kuin täydellinen suoritus ei riitä, koska suomalainen kiekkoyleisö on aina ensimmäisenä syyttämässä veskaria maalin menneestä kiekosta. Lehteräkin eilen laittoi ensimmäisen maalin osittain Saroksen piikkiin, vaikka kyseessä oli ohjausmaali aivan maalin edestä.
 

riimu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Avs, Preds, Leijonat
Se mitä Kasperin ylimielisyyteen tulee, niin eiks jätkä ole pelannut kokoajan loukkaantuneena? Näin muistelin Jortikan sanovan turnauksen kynnyksellä.
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Nyt ne Kapanen ja Lehkonen eri kenttiin, KIITOS! Vaikka siellä kakkonen ja kolmonen toimiikin niin nyt pitää saada se ykkönenkin oikeasti toimimaan. Hintz Mustosen kanssa samaan ja Kapanen, Lehkonen tai Ikonen siihen kolmanneksi. Vaikka Hintz on vetänytkin keskellä suorastaan erinomaisesti niin jotain on nyt tehtävä. Ei tuo ykkösen peli näytä vaan aukeavan ilman muutoksia. Ihan hirveän näköistä sössimistä. Voisi olla jopa ihan hyvä että sieltä tulisi alemmista kentistä joku työteliäämpi, mutta ei niin kiekkoa rakastava kaveri pelaamaan kakkosen keskelle. Nyt jos kaikilla on vain otsikot silmissä niin tietäähän sen miten siinä käy. Kärppä-ketju saa jatkaa samana, koska kaikesta tehottomuudesta huolimatta, se toimii.

Vähän lisää kusipäisyyttä ja terävyyttä otteisiin niin pelit jatkuu tolla ryhmällä vielä pitkälle. Jos Kapanen alisuorittaa, niin nostakoot muut tasoaan ja ottakoot isompaa roolia, saatana! Useammallakin on siihen mahdollisuus.

Tämä on totta. Vaikka olen itsekin Kapasen paskuuttaa valittanut ja ihmetellyt, niin onhan se tavallaan väärin että yhdelle nuorukaiselle annetaan kaikki paska niskaan. Saisi siellä muutkin niitä maaleja tehdä. Kapanen ja varsinkin Puljujärvi ovat reilusti alaikäisiä näihin kisoihin. Kyllä siellä Ikosen ja Lehkosen pitäisi myös nostaa tasoaan todella paljon.

Väitän edelleen että Kapasenkin pelaaminen vapautuisi huomattavasti kun saisi sen kuparisen rikottua. Voisi se joukkueelle pelaaminenkin alkaa olla vähän eri näköistä. Harmillista kun Saksa peli on viimeisenä, koska siinä voisi niitä maalejakin tulla.

Otetaanpas sitten se Julius Honka. Onko onnistunut missään? Muutaman kerran tuonut kiekon ihan hyvin hyvällä potkulla vastustajan päätyyn, mutta muuten on ollut kyllä kaikkea muuta kuin se johtava puolustaja. Jos vertaa vaikka viime vuoden Ristolaiseen niin onhan tuossa valovuoden ero. Ylivoimallakin laukoo joka kerta silmät kiinni ja aina joko päin ensimmäistä pelaajaa tai sitten paukkuu takalaidassa. Vähän saisi kyllä hänkin rauhoittaa tuota touhuaan.

No jospa se siitä aukeaa. Turhauttavaa seurata tällaista neppailua.
 

Schadowan

Jäsen
Ihan hyvä peli tuo oli, ei vaan mennyt mistään sisään. Joukkueessa on todella paljon potentiaalisia pelaajia, joista tulee olemaan paljon iloa tulevina vuosina. Puljujärvi on kyllä ihan huikea, vaikka hukkasikin sen avopaikan ensimmäisessä erässä. Kaveri on hyvin pelissä sisällä ja pelaa yllättävän fyysistä kiekkoa. Siitähän scoutit tykkäävät. Mielestäni ollut parempi kuin saman ikäinen Sasha Barkov aikanaan, toki roolikin on isompi.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
@Barney

Lyödään vaktat tiskiin. Ensiksi selostaja-case. Maikkarilla ei ole hyviä kiekkoselostajia, jos ihan pakko on valita, niin mieluiten sitten Pikku-Sporde.

Toiseksi Rantanen-case. En ole tällä kaudella vieläkään nähnyt Rantaselta yhtään huonoa peliä. Tilastomiehet voi sanoa mitä sanovat, mutta Rantanen on yksi parhaita suomalaisprospekteja viime vuosina. Rohkenen ennustaa varmaa top6-roolia NHL:ssa jo varsin läheisessä tulevaisuudessa(n. 3-4 vuotta).

Kolmanneksi Ojamäki-case. Mielestäni ei pitäisi mitenkään mennä Lammikon edelle. Kaikin puolin hyvin keskinkertainen pelaaja. Tällaisiin turnauksiin ei kannata ottaa noin monta nelosketjun miestä, ja tässä kohtaa Ojamäki olisi pitänyt jättää ulkopuolelle.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun mielestä Saukkonen on nykyään ihan ok. Ei yritä olla mikään koko kansan suosikkiselostaja eikä keksiä väkisin jotain helvetin hauskoja juttuja.

Tuota noin - tietokilpailukysymys. Kun Suomen maalivahti ottaa tyylikkäällä torjunnalla vastustajan vaarallisen laukauksen/ohjauksen kiinni, niin mitä Mika Saukkonen hokee? Ja ei ole mikään helvetin hauska juttu vaan lähinnä heikkoa huumoritajua osoittava hokema.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
@Barney

Toiseksi Rantanen-case. En ole tällä kaudella vieläkään nähnyt Rantaselta yhtään huonoa peliä. Tilastomiehet voi sanoa mitä sanovat, mutta Rantanen on yksi parhaita suomalaisprospekteja viime vuosina. Rohkenen ennustaa varmaa top6-roolia NHL:ssa jo varsin läheisessä tulevaisuudessa(n. 3-4 vuotta).

Itsekin olen todella vakuuttunut tämän miehen otteista ja Rantanen sopii vieläpä pelityyliltään paremmin tuohon pieneen askiin. Tällä tahdilla Top-10 varaus ei ole aivan mitään utopiaa, vaikka epätodennäköistä silti. SM-liigan tilastoskouttaamisella ei ole kyllä mitään tekemistä Rantasen potentiaalin kanssa.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rupesin katsomaan tallennusta eilisestä Tanska-Ruotsi-matsista ja pitää katkerana nillittää, miten paljon paremmin naapurissa asiat on televisioinnin kannalta. Ennen matsia reilun puolen tunnin ennakko sisältäen studion ja ainakin William Nylanderin pitkähkön haastattelun - kelasin valtaosan nopealla, niin en kommentoi sisältöä. Kaukalon laidallakin on toimittajia. Ehkä ei heti kuulosta siltä, että eroa Suomen tilanteeseen olisi paljoa, mutta tuo siis ilmaiskanavilta. Siellähän näkyy kaikki Ruotsin pelit vapailla kanavilla ja maksukanavilta (Viasat) näkee kai suunnilleen kaikki pelit, tai ainakin vähänkin kiinnostavat.

Minkähänlainen diili MTV:llä oikein on, joutuuko se maksamaan joka pelistä erikseen? Kun pelit menevät pääasiassa yöaikaan, niin eikö niitä tosiaan voisi näyttää vaikka alkuperäisellä selostuksella? Vituttaa, kun Suomen Viasatista on kaikki pelit blokattu vain sen takia, että MTV näyttää muutaman hassun pelin koko kisoista. Eiköhän ne vielä jossain vaiheessa keksi, että myös Ruotsin vapaiden kanavien pelit pitää blokata Suomessa.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No seuraavassa ottelussa Suomi pääsee taas lempi asetelmaansa eli altavastaajan asemaan. Hussolle 65 torjuntaa ja yksi pomppumaali niin valtakunnassa on kaikki hyvin. Suomalaisten puolustukseksi on sanottava, että ei heitä voi tappiosta Kapasta lukuunottamatta hirveästi syyttää, koska eiväthän he Liigassa opi hyökkäämään ja viimeistelemään. Sen sijaan sumputtamisen ja puolustamisen jalon taidon lähes jokainen osaa unissaankin, paitsi se eräs laiskahko superstara.

Liigan pelitapojen vika ettei saada paikoista sisään?? Hahaha, tää oli hauskin selitys. Se maalinteon harjoittelu on pitkälti pelaajan omasta henk.koht. harjoittelusta kiinni tiedoksi vaan jos et ole hokia oikeasti pelannut. Tossa pelissä oli myös paskaa tuuria siitä ei pääse mihinkään. Uskomatonta miten Jokeri käyttäjillä on taito olla näissä pessimisti ja haukkua liigaa joka sivulauseessa.
 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK

No voi video sentään. Kakkonen ollut selvästi paras ketju ja epäilempä, että tämän muutoksen jälkeen ei enää ole. Rantanen olisi pitänyt laittaa ylivoimaan jo aikoja sitten, se osaa pania myös maalin edessä kiitettävsit ja hakata ripareita sisään, nythän ylivoimassa ei maalilla ollut lainkaan ukkoa tia jos oli niin ei sitä ainakaan huomannut.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihan hyvä peli tuo oli, ei vaan mennyt mistään sisään. Joukkueessa on todella paljon potentiaalisia pelaajia, joista tulee olemaan paljon iloa tulevina vuosina. Puljujärvi on kyllä ihan huikea, vaikka hukkasikin sen avopaikan ensimmäisessä erässä. Kaveri on hyvin pelissä sisällä ja pelaa yllättävän fyysistä kiekkoa. Siitähän scoutit tykkäävät. Mielestäni ollut parempi kuin saman ikäinen Sasha Barkov aikanaan, toki roolikin on isompi.

Ensimmäisessä erässä mietin, että onpa Suomen pelitapa on hyvässä kuosissa, se tulee hyvin esiin heikompaa vastustajaa pelatessa. Pelin edetessä ongelmat vastustajan maalin edessä muodostivat apinan joukkueen selkään ja pelitapa hajosi. Pelaamisesta tuli väkinäista puskemista. Tuossa vaiheessa valmennukselta olisi pitänyt löytää keinoja jumin vapauttamiseksi, mutta Jortikan management by perkele johtamisesta puuttuu tämä sivu. Menestys on täysin kiinni johtavien pelaajien kyvyistä nostaa joukkue omalle tasolleen.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames

Ennustukseni kävi näköjään toteen, toki Vähätalon tilannetta en lähtenyt enempää spekuloimaan. Kuten viime viestissäni sanoin, niin Kapasen viltitys tässä vaiheessa olisi ollut typerää. Kanadaa vastaan on periaatteessa viimeinen peli aikaa koittaa jotain isompia muutoksia, joten Jortsun kanssa näistä ketjuista olen samoilla linjoilla. Jos homma kusee Kapasen suhteen vielä Kanadaa vastaan yhtä pahasti, niin silloin voidaan miettiä pojan turnauksen jatkoa enemmän.

Vihdoinkin Rantaselle annetaan se yv-rooli, kaksi peliä käytännössä ilman yv-vastuuta oli jo ihan riittävästi (etenkin kun vertaa Rantasen otteita vaikkapa Kapaseen tai Mustoseen). Olisin ehkä laittanut tuohon vielä Hintzin Mustosen paikalle, mutta parempi se näin jo on. YV taitaa muuttua aika paljon, koska Kapanen oli rightin mies, ja tilalle tuli nyt leftin ukko. Honka saanee pelata nyt vasemmalla puolella Kapasen paikalla. Rantasen paikasta en uskalla sanoa vielä mitään varmaksi, koska monikäyttöisyyden myötä häntä voi pitää aika lailla missä roolissa vaan. Ottanee joko viivalta oikean puolen paikan, tai sitten siirtyy maalinedustalle Lehkosen vaihtaessa kiekollisempaan rooliin Hongan rinnalle. Paras ratkaisu omasta mielestäni olisi lyödä tuollainen jonkunnäköinen sateenvarjo-yv, jossa Honka on liberona, Ikonen vasemmalla, Rantanen-Lehkonen - kaksikosta toinen oikealla ja toinen maalinedustalla, sekä Mustonen sitten päädyssä syvällä vähän vapaammassa roolissa. Kakkos-yv on myös mielenkiintoinen nähdä: pelaako Kapanen siellä vai ei? Puljujärven ja Hintzin ainakin kuuluu siellä olla, varmaankin Aho niin ikään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Liigan pelitapojen vika ettei saada paikoista sisään?? Hahaha, tää oli hauskin selitys. Se maalinteon harjoittelu on pitkälti pelaajan omasta henk.koht. harjoittelusta kiinni tiedoksi vaan jos et ole hokia oikeasti pelannut.

Yksi heikoimpia väittämiä mitä on vähään aikaa eteen tullut. Vaikka ei mulle ollut, niin korjataan sen verran että jos olisit oikeassa, Suomesta olisi tullut NHL:n TOP-10 maalintekijöitä suhteellisesti enemmän kuin muualta. Suomessa on loistavat harjoitusmahdollisuudet henkilökohtaiseen treeniin kesät ja talvet. Sama pätee jalkapalloon. Treenimäärässä ei suomalaiset jää jälkeen, mutta maaleja ei tee edes yksikään johtavista pelaajista. Ongelma on sama kuin kiekossa. Laatu. Niin Veikkausliigassa kuin Liigassa pääsee aivan liian helpolla ja kärkijoukkueet (HJK:n ja HIFK:n takana) pelaavat puolustavaa peliä eikä meillä osata edes harjoitella hyökkäyspelaamista kuin parissa joukkueessa HIFK:n ja Kärppien lisäksi. Tämä ei tietenkään kehitä ratkaisijoita. Selvä on, että tämä ongelma ei ole ainoa syy, mutta on eräs merkityksellisimmistä. Asian kyllä ymmärtää jos ottaa värilasit päästään ja perehtyy mm. suomalaisten NHL-varausten onnistumiseen maalintekijöinä viimeisen 20 vuoden aikana ja vertaa sitä ruotsalaisten vastaavaan onnistumiseen tai futiksessa murtautumiseen eurooppalaisten seurojen ratkaisupelaajiin sitten Litmasen. Suomessa osataan puolustamisen valmentaminen ja tämä puoli on kohtuullinen. Maalivahtivalmennus taas on huippua. Hyökkäämisen valmentaminen junnuista alken on heikkoa kaikilta osin niin kiekossa kuin futiksessa.

FC Köpiksen tultua Helsinkiin HJK:ta vastaan FCK:n nykyinen valmentaja totesi syyn Norjan putoamiseen huipulta futiksessa. Hänen mukaansa Norjassa keskityttiin liikaa pelitapaan ja unohdettiin yksilöiden ja taitojen valmentaminen. Siitä alkoi alamäki. Mieleeni tuli, että voi kun Suomessa olisi kiekossa edes joskus joku valmentanut yksilöä ja erityisesti huippuyksilöä sen sijaan, että laitetaan pahimmillaan kaksi kentällistä pelaamaan nolla nollaa ja purkamaan kiekkoa keskialueelle. Westerlund on kiinnittänyt tähän ongelmakokonaisuuteen monta kertaa huomiota, samoin Jukka Jalonen, mutta eihän ne mitään tiedä.

Mitään sattumaa ei ole siinä, että Ruotsista on tullut 20 vuotta menestyviä NHL-pelaajia kärkiketjuihin ja johtaviksi kiekollisiksi puolustajiksi NHL:ään kun parhaat suomalaiset ovat huippuja maalivahteina ja pääosin tunnollisia työmiehiä alemmissa ketjuissa.
 
Viimeksi muokattu:

marras

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yksi heikoimpia väittämiä mitä on vähään aikaa eteen tullut. Vaikka ei mulle ollut, niin korjataan sen verran että jos olisit oikeassa, Suomesta olisi tullut NHL:n TOP-10 maalintekijöitä suhteellisesti enemmän kuin muualta. Suomessa on loistavat harjoitusmahdollisuudet henkilökohtaiseen treeniin kesät ja talvet. Sama pätee jalkapalloon. Treenimäärässä ei suomalaiset jää jälkeen, mutta maaleja ei tee edes yksikään johtavista pelaajista. Ongelma on sama kuin kiekossa. Laatu. Niin Veikkausliigassa kuin Liigassa pääsee aivan liian helpolla ja kärkijoukkueet (HJK:n ja HIFK:n takana) pelaavat puolustavaa peliä eikä meillä osata edes harjoitella hyökkäyspelaamista kuin parissa joukkueessa HIFK:n ja Kärppien lisäksi. Tämä ei tietenkään kehitä ratkaisijoita. Selvä on, että tämä ongelma ei ole ainoa syy, mutta on eräs merkityksellisimmistä. Asian kyllä ymmärtää jos ottaa värilasit päästään ja perehtyy mm. suomalaisten NHL-varausten onnistumiseen maalintekijöinä viimeisen 20 vuoden aikana ja vertaa sitä ruotsalaisten vastaavaan onnistumiseen tai futiksessa murtautumiseen eurooppalaisten seurojen ratkaisupelaajiin sitten Litmasen. Suomessa osataan puolustamisen valmentaminen ja tämä puoli on kohtuullinen. Maalivahtivalmennus taas on huippua. Hyökkäämisen valmentaminen junnuista alken on heikkoa kaikilta osin niin kiekossa kuin futiksessa.

FC Köpiksen tultua Helsinkiin HJK:ta vastaan FCK:n nykyinen valmentaja totesi syyn Norjan putoamiseen huipulta futiksessa. Hänen mukaansa Norjassa keskityttiin liikaa pelitapaan ja unohdettiin yksilöiden ja taitojen valmentaminen. Siitä alkoi alamäki. Mieleeni tuli, että voi kun Suomessa olisi kiekossa edes joskus joku valmentanut yksilöä ja erityisesti huippuyksilöä sen sijaan, että laitetaan pahimmillaan kaksi kentällistä pelaamaan nolla nollaa ja purkamaan kiekkoa keskialueelle. Westerlund on kiinnittänyt tähän ongelmakokonaisuuteen monta kertaa huomiota, samoin Jukka Jalonen, mutta eihän ne mitään tiedä.

Mitään sattumaa ei ole siinä, että Ruotsista on tullut 20 vuotta menestyviä NHL-pelaajia kärkiketjuihin ja johtaviksi kiekollisiksi puolustajiksi NHL:ään kun parhaat suomalaiset ovat huippuja maalivahteina ja pääosin tunnollisia työmiehiä alemmissa ketjuissa.

Menee nyt hieman offtopickiksi, mutta ei asia ole noin yksinkertainen. Tietty taitovaje on tosiasia, mutta Suomella on myös paljon pienempi pelaajamassa ja silloin on pelattava sen mukaisesti, eli luotettava enemmän joukkuepeliin ja hyvään puolustamiseen. Suomen pelitapa on altavastaajan pelitapa ja sillä on tullut todella hyvää menestystä arvokisoissa kun vertaa nimilistoja, ei sitä sovi väheksyä. Esim tänä vuonna olympiapronssi, mm-hopea ja junioreiden maailmanmestaruus, ihan hyvin omasta mielestäni.
Eikä noita taitoasioita Liigassa korjata vaan junioreissa ja kun vertaa nykyisiä junioreita vaikka kymmenen vuoden takaisiin, niin huomaa selvästi, että täälläkin on keskitytty huippupelaajien taito-ominaisuuksiin.

Itse aiheeseen senverran, että Suomi olisi voittanut tuolla pelillä yhdeksän ottelua kymmenestä Slovakiaa vastaan. Nyt vain sattui tulemaan se huono kerta, joten en ole huolissani. Peli näytti omaan silmään paremmalta kun USA:a vastaan, luottavaisilla mielin mennään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Menee nyt hieman offtopickiksi, mutta ei asia ole noin yksinkertainen. Tietty taitovaje on tosiasia, mutta Suomella on myös paljon pienempi pelaajamassa ja silloin on pelattava sen mukaisesti, eli luotettava enemmän joukkuepeliin ja hyvään puolustamiseen.

Toki yksinkertaistin, mutta perusteellisempi selvitys löytyy mm. Westerlundin ja kumppaneiden valmennuslinjauksesta kohti yksilövalmennusta. Kannattaa tutustua. Muistaakseni yksi ainoita laajempia linjauksia nuorten taitovajeen kehittämiseksi jolle löytyi tukea läpi koko kiekkoperheen aina Sihvosesta Kummolaan ja jokaiseen valmentajaan. Suomen pelaajamassa ei myöskään ole pienempi kuin Ruotsissa. Osa tilastoista jopa väittää, että Suomi on ohittanut jääkiekon harrastajamäärissä Ruotsin ja Venäjän.

Pahoitteluni off-topicista. Ei tästä enempää. Enemmän ehkä jossain valmennusketjussa myös niitä ajatuksia mitä on tullut Westerlundin kanssa pari kertaa juteltua ao. aiheesta.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Noiden pentujen kanssa (kuten ei kenenkään btw yhtään missään arvoturnauksessa) ei vaan auta jaanata mitään "laajempia mittakaavoja" - ei ole aikaa. Ja ne sentään laukovat, loputtoman kulmiin pakenemisen, nysväilyn, neppailun, peruuttelun, vastuunsiirron jne. suomalaisten helmasyntien sijaan.

Laukaisuhalukkuutta tosiaan löytyy. Kun näitä pelejä on pari katsonut, on helppo todeta, että selkeä enemmistö Suomen pelaajista olisi laukonut pakin polvisuojuksiin USA-pelin lopussa siinä paikassa, jossa Hintz yritti pedata Ikoselle paikan vetää tyhjään maaliin. Hintzin syöttö valitettavasti meni puoli metriä eteen ja tilanne kuivui siksi kasaan, mutta silti olen sitä mieltä, että tuollaisessa paikassa kannattaa mieluummin yrittää syöttöä kuin vetoa. Siksi annan Hintzille tuon tilanteen osalta propsit siitä, että hänellä ei ole ihan yhtä kova kiima ampua kuin useimmilla tämän joukkueen pelaajista.
 
Viimeksi muokattu:

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koko teksti

Juu on vähän offtopiccia ja jatketaan keskustelua paremmassa ketjussa, mutta sen verran että tekstisi sisälsi paljon asiaa, mutta edelleen et perustellut mun kommenttia vastaan mielestäni kovin hyvin. Homma lähti liikkeelle siitä että Liigan pelitapa olisi syypää U20 leijonien huonoon maalintekoon ja tämä on edelleen paskapuhetta. Joukkue harjoittelu / pelitapaharjoittelu ja yksilöharjoittelu ovat täysin eri asioita, ja jälkimmäisin tapahtuu jo hyvin nuorella iällä. Liiga joukkueiden on vaikea opettaa enää maalintekoa jos junioreissa harjoitteet on tehty päin peetä.

Se on totta ettei todellakaan ole sattumaa että Ruotsista on tullut paljon monipuolisemmin lahjakkaita pelaajia esimerkiksi NHL:ään, harjoittelu siellä etenkin jo Junioreina tehdään pakostakin paljon paremmin kuin meillä.

Takas topicciin, Slovakia peli jätti paljon kysymysmerkkejä ja maalinteon lisäksi kaikki osa-alueet saa parantua reilusti, jos halutaan Känädä tosissaan haastaa.

Kanada kaatuu jos: Husso muurina maalilla, todella tiivis viisikkopuolustus ja YV sekä ykköskenttää muutetaan ja herätetään pelaamaan.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Slovakkipakki Erik Cernak sai yhden ottelun pelikiellon tosta taklauksestaan Rantaseen pelikellon näyttäessä neljää sekuntia. Ottaen huomioon, että kyynerpäällä päähän ja pää jäi laidan ja kyynerpään väliin tosta olisi voinut antaa enemmänkin. Ruma temppu, joka jäi tuomaristolta täysin huomaamatta.

Linkki kisojen virallisille sivuille
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Juu on vähän offtopiccia ja jatketaan keskustelua paremmassa ketjussa, mutta sen verran että tekstisi sisälsi paljon asiaa, mutta edelleen et perustellut mun kommenttia vastaan mielestäni kovin hyvin. Homma lähti liikkeelle siitä että Liigan pelitapa olisi syypää U20 leijonien huonoon maalintekoon ja tämä on edelleen paskapuhetta. Joukkue harjoittelu / pelitapaharjoittelu ja yksilöharjoittelu ovat täysin eri asioita, ja jälkimmäisin tapahtuu jo hyvin nuorella iällä. Liiga joukkueiden on vaikea opettaa enää maalintekoa jos junioreissa harjoitteet on tehty päin peetä.

Tämä on ihan totta. Ja ei ole. Nuoret kansainvälisen tason lahjakkuudet tulevat liigaan 16-18 vuotiaina. Vanhan uskomuksen mukaan silloin on liian myöhäistä, mutta eihän se pidä paikkaansa. Tsekit, jenkit, kanukit, ruotsalaiset jopa sveitsiläiset lähtevät siinä iässä myös USA:n ja Kanada junnusarjoihin oppimaan maalintekoa. Niissähän ei puolusteta sanan suomalaisessa merkityksessä vaan hyökätään. On kokonaan toinen asia onko Liigan tehtävä vain hyökätä jotta hyökkäysosaaminen kehittyisi. Ei tietenkään ole. Mutta ehdottomasti Suomi, junnusarjat ja valmennus sekä Liiga kaipaavat hyökkäyspelaamisen taitavia valmentajia kun meidän voimavara on ollut jo pitkään puolustuspelaamisen osaamisessa. Seuraan jatkuvasti otteluita Liigassa, KHL:ssä ja NHL:ssä. Alkuongelmien jälkeen HIFK:n Törmäsen pelitapa tukee ainakin minun silmin erinomaisesti hyökkäyspelaamisen kehittämistä niin seuran kuin yksilöidenkin ehdoilla. Pienenä nyanssina kannattaa mm. huomata, että HIFK on ottanut 2min jäähyjä selvästi vähiten ja tehnyt maaleja eniten ja pelaa varsin viihdyttävää hyökkäyspelaamiseen perustuvaa kiekkoa ylipäätään. Tässä valmennuksessa 16-18 vuotias ja vanhempikin kehittyy aivan varmasti edelleen enkä ihmettelisi jos Törmäsen aikana HIFK:sta nousisi maalintekijöitä aina NHL:ään asti.

Pahoittelut OT.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös