Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 2014–2015

  • 282 362
  • 856

Roomalainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets, TPS
Täytyy kyllä ensimmäisen pelin jälkeen ihmetellä Jortsun peluutusta. Eniten kiinnitin huomioni siihen, miten vähän Mikko Rantasta peluutti Jortikka. Rantanen oli ottelun alusta saakka joukkueen vaarallisimpia hyökkääjiä, ja aina kun Ikonen-Hintz-Rantanen kolmikko oli jäällä, saatiin rakennettua tilanteita. Ja tekihän Rantanen suomen ainoankin, vaikka se vähän tuurilla pomppi puolustajan jalasta sisään.
Ei voinut Jortikka sitten YV:llä tai AV:lla kokeilla Rantasta, joita molempia on kaveri pelannut tällä kaudella Turussa. Jatkoajalla Rantanen ei päässyt kertaakaan edes jäälle..
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Kapasella tosiaan myös jotain vaivaa, eli siinä mielessä odottelisin aivan rauhassa, ja seurataan miten homma etenee. Poika osaa kyllä pelata sitä tuskin kukaan kiistää.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin, miten sen nyt ottaa, tasakentällisin olivat monta kertaa melkein pääsemässä loistaviin paikkoihin. Tuli aivan Malmö mieleen tuosta näennäishallinnasta ja melkein maalipaikoista. Kolmannessa erässä ja jatkoajalla Suomella sitten olikin paremmat paikat. USA:n 4-3 jatkoajalla oli kuin hidastetusta filmistä. Täysin ympäripyöreä peli, joka olisi hyvinkin voinut kääntyä Suomelle. Hyvä suoritus.

USA:lla oli pelissa pari tolppa ja Husso otti muutaman game saverin, joten kyllä USA kuskin paikalla oli. Varsinkin ylivoimilla USA syyllistyi turhaan siirtelyyn ja takakulmille hakuihin. Suomi pelasi ensimmäisen erän jälkeen keskustan hyvin tukkoon, mutta Malmön tyylistä kolme miestä vedon edessä pelaamista ei vielä näkynyt. Kolmannessa erässä peli täysin auki, Suomi olisi voinut ihan hyvin voittaa.
 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
Täytyy kyllä ensimmäisen pelin jälkeen ihmetellä Jortsun peluutusta. Eniten kiinnitin huomioni siihen, miten vähän Mikko Rantasta peluutti Jortikka. Rantanen oli ottelun alusta saakka joukkueen vaarallisimpia hyökkääjiä, ja aina kun Ikonen-Hintz-Rantanen kolmikko oli jäällä, saatiin rakennettua tilanteita. Ja tekihän Rantanen suomen ainoankin, vaikka se vähän tuurilla pomppi puolustajan jalasta sisään.
Ei voinut Jortikka sitten YV:llä tai AV:lla kokeilla Rantasta, joita molempia on kaveri pelannut tällä kaudella Turussa. Jatkoajalla Rantanen ei päässyt kertaakaan edes jäälle..

Kakkonen oli selvästi Suome ykkönen, loistava ketju. Ykkösessä Lehkonen pelasi kuten kapteenin pitääkin, ei hävinnyt käytännössä koskaan kaksinkamppailuja. Kapanen oli sanalla sanoen paska, joko sillä on jotain vaivaa tai sitten jännitti vastuuta niin paljon, että peli meni pilalle. Toivottovasti on kunnossa ja pääsee pelaamaan myöhemmin vahvuuksillaan. Nyt yritti yksin, syöttöpaikoissa huonoja vetoja/ratkaisuja ja kun menetti kiekon niin selkä suoraksi ja antoi muiden tehdä työt. Jos noin pelaa jatkossa niin Jortikka pistää aika nopeasti kaveri alaketjuihin hakemaan vauhtia. Mielestäni pitkässä ja raskaassa turnauksessa on hyvä antaa tasaisesti peliaikaa, en ole minuutteja nähnyt, mutta ei nyt ruveta alkusarjan peleissä peluuttamaan parhaita jätkiä loppuun, luotan kyllä Jortikkaan tässä hommassa, kunhan saa Kapasesta tehoja irti enkä tarkoita maaleja vaan työtehoja, moraalia ja joukkueelle pelaamista, vapaamatkustajilla kun Suomi ei tule näissä kisoissa pärjäämään.
 
Kämmit ja kämmääjät on jo lueteltu, mutta kokonaisuutena kypsä ja tasapainoinen esitys selvästi vahvempaa vastustajaa vastaan. Kiire tuli välillä tempossa joo, mutta ei ainakaan jääty hautomaan, peruuttelemaan ym. nysväilemään - ja toisaalta osattiin/maltettiin myös rauhoittaa avauksia ja keskialuetta, kun oli sen paikka.

Erityisesti miellytti silmää, ettei fysiikassa otettu yhtään taka-askelia ja jenkkipojat kävivätkin välillä kiitettävän kuumina (änäristarat hei, kyllä se pitää kestää, jos joku kääpiö Lehkonen käy taklaamassa päätyyn asti ja tökkii vielä päälle:).

Ja Suomella on vähemmän yllättäen kisojen paras mv-kaksikko, joista toinen on eleetön tyynetyyne ja toinen "v-ttu mä oon kuningas" -tyyppi:). Tästä on hyvä jatkaa.

Loppuun hiukka poikkeavia valmennusmetodeja ("ei tää hei oo niin vakavaa"). Ei saatana, jätkien ilmeet... Eli Hannu-setä otti kehiin sijaistreenarin:
http://www.mtv.fi/sport/jaakiekko/l...ti-nuoria-leijonia-katso-hauska-video/4641986
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Omasta mielestä Suomi pelas turnauksen alkuun ensimmäiseen peliin peilaten kohtuu ehjän ja erittäin valmiin näköisen pelin. Kuitenkin mihin olin erityisen tyytyväinen niin oli viisikon tiiviys ja hyvä puolustusvalmius, jotta pelin alla oli tarpeeksi sinivalkoisia ja nopeita ja vaarallisia kääntöjä ei jenkitkään päässeet niin hyvin hyödyntämään.

Tilanteiden tunnistamisessa on vielä itse kullakin tekemistä, vaikkakaan korkean tason pelirohkeus ei ole missään nimessä pahasta, mutta jenkkejä vastaan olisi toivonut järkevämpiä syöttöjä ja ratkaisuita, jottei esim.. jatkossa nyt ainakaan paineen puolelle dumppauksen takia menetetä kiekkoja ja jouduta pitkiin myllyihin omassa päässä ja sitä kautta alle.

Kuitenkin puolustus toimi hyvin ja av erinomaisesti (johtuen osittain Suomen hyvästä peitto-ja linjojen katkaisupelistä, mikä taas on tulosta hyvästä yhteispelistä ja osallistumisesta oman pelikäsityksen rajoissa oman ruutunsa hoitamiseen) , vaikka sanalla sanoen jenkkipeli ei esim. yvllä näyttänyt siltä mitä odotin vaan jotenkin jäi mielikuva, välillä että siirretään nyt sille ysille ja seisotaanpa tässä niin kauan että taikina kohoaa.

Husso pelas loistavan pelin ja oli läpi ottelun eleettömän varma toisin kuin Demko, jolta sanalla sanoen putoili ajoittain helpotkin eteen. Tosin paransi otteitaan ja kamppailuvoimainen pakisto hoisi loput. Lienee aika turhaa sanoa, mutta jokatapauksessa veskareitten takia me ei tätä turnausta kusta. Saros sitten oletettavasti tänään häkkiin... huhtikuu tätä kilpailua ykkösen tontista. Näinköhän muilla mailla on edes tällaista positiivista päänvaivaa.

Sitten, jos mennään niihin parannuskohteisiin nii ensinnäkin kutsukaa ghostbusters, tutka näyttää kasperihaamun seilailevan ison käytävän ja pukukopin väliä. Ihan ansaittu 3 lampaanpersettä. Muutoin välillä pelinavaaminen ja pakkien jalka-ja pelinopeus jäi arveluttamaan poislukien Honka mikä nyt ei pitänytkään yllättää ketään. Yv parani alun koomailusta, mutta yksinkertaisuus ja rentous puuttuivat osaltaan siitäkin.

Kokonaiskuvassa tappiosta huolimatta enemmän kuin tyytyväinen ekan pelin otteisiin. Tästä hyvä jatkaa!

Ps: Onse Puljujärvikin äijä isolla ä:lähtee!
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Kapanen voi korkean henkilökohtaisen osaamisen ja lahjakkuuden myötä räpätä osuman oikeastaan koska tahansa ja toivon mukaan näitä myös nähdään jatkossa, eikä tällaista talenttia pidä koskaan väheksyä. Samalla vain pojan kokonaisvaltainen pelaaminen ja olemus, millä esiintyy kaukalossa, ovat aina vain yhtä löysää ja mitäänsanomatonta, oli vaivoja tai ei. Sellaista selkäsuorassa kaartelua ja tilanteiden ulkopuolella lonnimista, mitä ei vain johtavalta pelaajalta toivoisi. Katselin perään Ruotsin ja Tshekin kohtaamista, missä Nylanderin pojalla oli vähän eri meininki. Ei tyytynyt ihmettelemään vierestä vaan laittoi osaamisensa peliin, nousi framille ja toi talenttinsa esiin vaihdosta toiseen. Tuskin kenenkään tarvitsi katsella matsin jälkeen papereista, millä numerolla poika pelasikaan. Halu ja palo olivat aivan eri luokkaa Kapaseen verrattuna.

Kapteeni Lehkonen on sentään vähän eri puuta ja hyvä niin, sillä juuri tuollaista esimerkkiä tällainen työteliäs haastajajoukkue tarvitsee. Mustonen on kanssa sisukas sissi, mutta saa nyt nähdä riittävätkö kyvyt tuloksen tekoon joukkueen kahden kärkilaiturin keskellä, jos on vielä jotain vaivaakin olemassa?

Onneksi Rantanen ja Hintz osoittivat heti kättelyssä, etteivät ole millään pelkällä tuntuman ja opin haku reissulla seuraavia kisoja ajatellen, vaan taso riittää jo mukavasti. Vierellä Ikonenkin pääsee pelaamaan vahvuuksiensa kautta kun ketjussa on kahden muun pygmin sijaan pelitaitoista kokoa ja näköä. Näistä kärpän pennuista Sebastian Aho miellytti silmää eniten. Teki paljon hyviä ja oikeita, että mikä tärkeintä nopeita ratkaisuja, sekä kiekottomana, mutta erityisesti kiekollisena. Kalapudas ja Puljujärvi hautoivat välillä vähän liiaksi, mikä johti pelin puuroutumiseen ja kiekonmenetyksiin, mutta Aho toimi ketjun tärkeänä dynamona, jonka kautta peli kulki ja tilanteita syntyi. Puljujärvestä täytyy tosin sanoa, minkä kaikki tietävätkin, että onhan tämä poikkeuksellisen kova 16-vuotias, joka tullee jo vuoden kuluttua olemaan kotikisoissa kova tekijä. Otto Rauhalan rooli ns. erikoistilanteiden jokerina noussee paremmin esille jahka päästään kohti ratkaisupelejä.

Puolustuksen osalta en oikein tiedä, mitä pitäisi sanoa. Odotin suoraan sanoen suurempia vaikeuksia, mutta tulihan se materiaalin rajallisuus ja haavoittuvaisuus esiin nytkin. Honka ja Lintuniemi täydentävät ominaisuuksiltaan sopivasti toisiaan, mutta onhan näilläkin vielä matkaa jos verrataan todellisiin kärkipakkeihin, liikaa tuli lapsuksia. Tosin samalla lailla nähtiin virheitä ensimmäisissä otteluissa myös jenkkipuolustajilta, ruotsalaisilta jne. joten katsotaan, miten se tästä lähtee. Muista sitten Lyytinen sortui kiekon kanssa muutamiin aika räikeisiin hasseihin, mutta vastaavasti teki paljon hyviäkin pelaamisia ja ennen kaikkea laittoi itsensä rohkeasti ja aktiivisesti likoon, eikä lähtenyt kumartelemaan ketään. Mäkelä ja Mäkinen saisivat olla jatkossa entistä voimakkaammin maalinedustan isäntiä ja ottaa raaminsa käyttöön. Kiekon kanssa eivät ihmeisiin pysty ja myös jalalla tulee 1vs1:ssä helposti kiire, mutta kokoa näillä sentään on. Ilvosta puolestaan heiteltiin muutamaan otteeseen jenkkihyökkääjien toimesta, että pahaa teki, mutta kyllähän tämä sisukkaasti yritti vastaan laittaa. Nikusta ei jäänyt oikein mitään mieliin, mikä on kaverin kohdalla ehkä hyväkin.

Mutta jäihän tuosta kokonaisuutena positiiviset fiilikset. Pelasivat rohkeasti uskoen omaan tekemiseensä, joten vuodessa ei ole paljoa muuttunut ja Jortikalla tuntuisi olevan homma hyvin näpeissään. Se on sitten oma asiansa, miten ne pienet marginaalit pyörähtävät ratkaisupeleissä, mutta kyllähän tuo ihan kilpailukykyiseltä nipulta vaikuttaa, kunhan vain Husso ja Saros tarjoavat huippuluokan maalivahtipeliä.

Tänään pitää sitten Slovakiaa vastaan osoittaa oma ammattimaisuus, eikä USA:lta saavutettu piste saa näkyä missään. Slovakit haluavat varmasti aloittaa turnauksensa uudestaan heti alkuun karahtaneen Kanada limboilun jälkeen, joten mukana pitää olla alusta lähtien.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Itse olin hivenen yllättynyt kolmosketjumme suorituksesta. Toki maalipaikoissa tarvitaan lisää terävyyttä, kun koko joukkueen osalta, mutta yhtään ei tämä "junnuketju" jäänyt jalkoihin. Sebastian Aho ennen kaikkea oli jatkuvasti askeleen jenkkipakkeja edellä. Ahosta tulee itse asiassa mieleen Erik Haula. Valoisaa tulevaisuutta ennustan Kärppien kasvatille ja näillä otteilla osakkeet nousee kesän draftia ajatellen.

Yleisesti Suomen hyökkäyspeli vaatii vähän röyhkeyttä. Laukauksia saatiin aikaiseksi, mutta maalilla ei ollut tarpeeksi liikennettä. Viisikkopuolustus puolestaan toimi ja hyvin ohjattiin Eichel ja kumppanit laitoihin. Hyvä ensimmäinen peli. Slovakiaa vastaan sitten haussa tärkeitä onnistumisia Kapaselle ja kumppaneille ja sitten Kanadaa haastamaan omalla vahvalla pelillä.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Suomen kaksi parasta ketjua olivat kyllä selkeästi kakkonen ja kolmonen. Rantanen varsinkin oli erinomainen, ja oli aina vaarallinen hyökkäysalueelle päästessään. Myös Hintz oli hyvä, ja pystyi hyvällä liikkeellään haastamaan jenkkejä. Tuli eräs #68 ajoittain mieleen..

Kolmosketju pelasi jopa yllättävän hyvän ottelun, ja pystyi joka vaihdossa painamaan pelin jenkkien päätyyn. Puljujärveltä vahva esitys, ja vaikka pari huolimattomuusvirhettä tulikin, niin kokonaisuutena hyvää peliä. Vei jenkkien Matthewsia tässä matchupissa selvästi. Aho ja Kalapudas pelasivat yli odotusteni. Varsinkin jälkimmäisenä mainittu.

Lehkonen kyllä osoitti olevansa kapteeniainesta. Todella uhrautuvaista peliä. Ei antanut periksi tuumakaan. Oli ykkösketjun selkeästi paras hyökkääjä eilen.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Käyttääkö kuinka moni hockeystreams 'n palveluita? Olen aikeissa liittyä kuukaudeksi mutta mietin kuinka maksaminen toimii yleensäkin ulkomaisilta sivuilta. Luottokorttia he pyytävät mutta onko tähän mitään lisämaksuja olemassa? En siis ole ennen luottokortilla maksanut ulkomaisilta sivuilta tilatessani. Luotettavuus tällä sivustolla lienee kunnossa, vaikkakin laillisuuden kohdalla on epäilyksiä.

Vastaus tulee vähän myöhässä ja ehkä oletkin jo asiat selvittänyt, mutta sanotaan nyt silti.

Luottokortilla maksu onnistuu mainiosti eikä siitä tule ylimääräisiä kuluja. Dollarit kääntyvät laskulla euroiksi sen hetkisen kurssin mukaan. Palveluna Hockeystreams on hyvä ja luotettava, plussaa varsinkin näin junnukisojen aikana antaa asiantunteva studio McKenzien ja Duthien johdolla. Lisäksi play-by-play selostajilla on tietty loistava asiantuntemus ja diggaavat hehkuttaa nuoria staroja kuten Puljujärveä. On toki huomattava, että hyvä kuvanlaatu vaatii vähintään sen 10 megaisen netin. Palvelusta voi sitten myös valita huonon ja hyvän kuvanlaadun, ihan miten oma netti antaa myöden.
 

Wire

Jäsen
Tätä toivoo Pittsburghinkin johto...

Heh, yön pimeinä tunteina meni seura ja draft paikkakunta sekaisin :D

Jos Kapasella on jotain vaivaa niin miksi hän on kisoissa? Edes kaikkien hehkuttama Eichel ei ole niin hyvä että vajaakuntoisena pystyisi olemaan parempi kuin joku terve kaveri.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Oma mielenkiinto kohdistuu Suomen maalille tänään(värilasit yritän pitää poissa). On varmaankin ensimmäinen kerta Saroksen uralla kun on pakko latoa kovat näytöt tauluun mikäli lisäpelejä haluaa, sen verran vakuuttavasti Husso eilen veti. Mielenkiintoa lisää erityisesti myös pieni kaukalo, Sarosta en ole pienessä kaukalossa nähnyt vielä kertaaakaan. Pieni kaukalo on huomattavasti erilaisempi paikka pienikokoiselle maalivahdille. Laukaus voi lähteä mistä tahansa ja milloin tahansa, arvaamattomat laukaukset ovat varmaankin isoin muutos. Muutosta näkynee myös siinä mihin Saros kiekkoja ohjailee, kun Husso isokokoisena ja hitaampana maalivahtina jättää paljon ripareita eteensä niin Saros ohjaa kiekot nopeudellaan kulmiin tai nappaa haltuun. Saas nähdä mitä tulee kun onkin pienempi kaukalo. Saroksen täytyy tänään olla yhtä hyvä kuin Husso eilen jos aikoo vielä pelata, muuten mennään Hussolla. Se on meidän veskareiden play-off nyt. Jos Husson koon ja peittämistaidon, ja Saroksen nopeuden ja jalat yhdistäisi niin Vezina-trophya jaettaisiin tulevaisuudessa vuosittain tälle SarosHusso kloonille.

Noin muuten tänään odotan huomattavaa parannusta Kasperi Kapaselta(kukapa nyt ei odottaisi). Mutta mikäli Kapasella on jotain vammaa niin, eikö se silti voi pistää kroppaansa likoon? Ei siellä voi seisoskella selkä suorana. Jos peli olisi heikkoa muuten, se ei olisi niin paha kuin tälläinen välinpitämättömyys. Peli voi parantua turnauksen edetessä, mutta asenne on täysin pääkopasta kiinni.

On muuten Rewaylla ja Lehkosella varmaan kohtuu mukava fiilis painella Bell Centressä Canadiens yleisön tarkkailtavana.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Aika harvinainen ottelu tänään Suomelta, siis siltä samalta Suomelta, joka aina on perustanut otteensa joukkuepeliin: kaikki pelaajat eivät pelanneet logolle, vaan itselleen.

Todella vittumaista katsoa tällaista ja Jortikalla näytti olevan keinot jo käytetty.

Oma mielenkiinto kohdistuu Suomen maalille tänään(värilasit yritän pitää poissa). On varmaankin ensimmäinen kerta Saroksen uralla kun on pakko latoa kovat näytöt tauluun mikäli lisäpelejä haluaa, sen verran vakuuttavasti Husso eilen veti..

Saros imaisi voittomaalin, Husso pelannee tärkeät matsit jatkossa.
 

Liehuviitta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Uskomaton homma kyllä kuinka kaikki järki katosi pelistä sillä sekunnin sadasosalla, kun Slovakia roikotti 2-1 maalin. Sen jälkeen ei varmaan yhtään järkevää hyökkäystä tai kelvollista kuviota vaan aivan katastrofaalinen paniikki puolentoista erän ajaksi.. No, nytpä on nähtä tämä ja toivottavasti valmennus huutaa itselleen ja pelaajille hyvän tovin ja seuraavaan peliin sitten taas asenteella mukaan. Kapasen voisi kyllä laittaa vaikka samantien kotimatkalle, jos ei tuota enempää pelaaminen kiinnosta, mutta koska näin ei kuitenkaan käy, niin toivottavasti herää koomastaan.
 

jukero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hävittiin maalivahtien kaksintaistelu ja erikoistilanteetkin menivät kirkkaasti vastustajalle. Melkoisen outo fiilis oli katsoa, kun Suomen kärkipelaajat yrittivät varsinkin Slovakian johtomaalin jälkeen kuljettaa kiekkoa yksin läpi vastustajan. Kärkipelaajat olivat paperia ja esimerkiksi ykkösketju oli täysin näkymätön. Puljujärveltä hieno esitys, muttei sekään lohduta, kun paikoista ei vain tule maalia.

Etenkin tuo erikoistilannepelaamisen umpisurkeus pistää ihmetyttämään. Kovasti siellä murehdittiin pienen kaukalon haasteita ennen kisoja, mutta on se nyt kumma, jos unohdettiin samalla nykyjääkiekon tärkein osa-alue kaukalon koosta riippumatta, eli ylivoimat ja alivoimat.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Olettaen, että Saksa nyt voitetaan, niin näyttää siltä, että Ruotsi tulee vastaan puolivälierissä, oletan heidän voittavan tuon toisen lohkon.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ei vittu, että hävettää tuo ylivoima. Kaksi joukkueen ylivoimaisesti ylimielisintä(KasperiKapanen ja J.Honka) pyörittävät 15sek ja kusevat kiekon vastustajalle. Samainen kaksikko pitää itseään joukkuetta suurempina pelaajina ja kuskaavat jatkuvasti yksin. Miksi Rantasta ei päästetä ylivoimalle?

Puljujärvi tänään Suomen paras, vaikka viimeistely olisi voinut olla "hieman" parempaa.

Ketä vetää Kapasta ja Honkaa turpaan heti, vai jatketaanko samaan rataan ja annetaan näiden sortua ylimieliseen pelaamiseen? Tai no, todennäköisesti isäntämaa raiskaa tämän sakin takaisin maanpinnalle.
 

Doforos

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors, LA Kings, MMÅ
Olipa taas matsi. Suomalaista on pelata laukaukset 50-10 mutta kyllä latviat ja saksat on silti voitettu, viimeistään rankkareissa. Aika kova isku jengille, usko koetuksella eli nyt mitataan tosissaan tän jengin vahvuus. Vakuuttavasti Kanadaa vastaan, selvä voitto Saksasta ja puolivälierissä tutussa roolissa - altavastaajana - Ruotsin kimppuun. Maalivahdeista: Saros ehkä edelleen, jos voittajia arvostetaan, ykkönen. Iso, iso näytönpaikka Kanada-matsissa jossa pelaa tai uskon alkuperäissuunnitelman ainakin näin olleen. Sen mukaan päätetään kumpi aloittaa kvartseissa, olettaen toki että edes Saksa kaatuu. Ykkönen aivan eri maailmoissa. Lehkonen hyvä taistelija, Muse ei ole ykkössentteri ja Kapanen (lue: Lapanen) aivan turhake. Uskon - tai toivon että he (varsinkin Kapanen) tulevat vielä ja tekevät tulosta. Kakkonen, pelillinen ykkönen, onneksi toimii edes jotenkin Ikonen-Hintz-Rantanen hyvin roolitettu vaikkakin tehokkuutta myös heiltä (2/2 Suomen maaleista tässä turnauksessa) voi enemmän vaatia. Kärppäketju tänään ehkä paras. Varsinkin Puljujärvi oli kova.Hyvää pelaamista ja iso määrä maalipaikkoja. MUTTA. Ei. Yhtään. Täysosumaa. Joo oli huonoa tuuria koska tolpat ja pomput ja kaveri vasta 16v mutta silti korostan että 0 maalia tässä turnauksessa. Voi vaatia parempaan, ei riitä. Nelosketju nyt oli taas ok, koska pysyi näkymättömänä. Pakeistakaan nyt ei osaa ihmeempää sanoa, koska maaleista ei ihan voi ketään syyttää. Eka maali YV'llä nätti kuvio ja toinen taas kulta-Juusen piikkiin. Ei sais mennä mutta 2 maalia on siedettävä lukema päästetyissä, koska yhdellä tehdyllä maalilla ei voi odottaa minkään jengin voittavan.

Mutta ei mitään. Otetaan posi ja haetaan hyvien juttujen kautta voimaa tuleviin koitoksiin. Tää ilta ruoskitaan, sit rentoutuminen, vähän nati nati ja välipäivän YV-treenaamisen jälkeen uuten alkuun. Turnausjärjestelmä sallii onneksi nämä kompastelut, kunhan yksi (Saksa) voitetaan. Valitettavasti helppoa tietä ei saada mutta sekin voi olla hyvä homma. Näillä näkyminen Ruotsi (voi olla myös Venäjä) vastassa puolivälierissä. Kaikki vieläkin mahdollista.

Lisään vielä: YV'ssä pidin siitä että Honka otti vastuuta ja pommitti. Mutta parin kerran jälkeen aloin odottaa jotain muuta mitä ei sitten tullutkaan. Heti kun kiekko Honkalla/Hongalla, oli maila jo pystyssä ja usein kiekko lähtikin maalia kohti. Ylimieliseltä voi näyttää, mutta tulosta on saatava aikaan. Kapanen ainakin ruoskii itseään mediassa mutta on sekin yhdenlaista itsekkyyttä että puhuu vain omista paikoistaan ja mokistaan.
 

SampoHoitaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aikamoinen sirkus tänään Suomelta.

Otteluun oltiin selvästi valmistauduttu oikein, sillä ensimmäinen erä oli hyvää tekemistä alusta loppuun. Tilanteet pelattiin loppuun ja Slovakialla kävi tuuri useaan otteeseen maalin edessä. Tolpat kilisivät ja ukot lentelivät. Suomi teki avausmaalin. Slovakia tasoitti ylivoimalla ja tämän jälkeen pelin luonne muuttui täysin. Tästä hetkestä eteenpäin Suomen peli heikkeni tasaisesti ja kolmannessa erässä jätkillä ei ollut enään uskon hiventäkään, ei edes tasoitusmaalin tekemiseen. Mailan puristaminen oli tuossa erässä kyllä jotain, mitä ei hetkeen taas olla suomikiekossa todistettu. Uskon mukana katosi myös järki ja homma meni legendaariseksi neppailuksi.

Kapanen odotuksineen saa minulta suurimmat haukut. Mies vetelee edelleen USA-pelin hengessä selkä suorana ja paskat housussa, neppaillen. Kiekkoa on turha jakaa muille, onhan oma pistetili vielä avaamatta! Täytyy päästä TSN-highlighteihin. Joukkueen menestys on toissijaista. Kapasen suoritusta tänään kuvaa parhaiten tuo viimeisen erän loppuminuuteilla (YV:llä) tapahtunut kiekon ylös tuonti ja sitä seurannut yritys ujuttaa kiekko sinisellä kaverin längistä. Ei tietoakaan yksinkertaisuudesta. Kiekkoa pidetään niin kauan, että se menetetään. Käsittämätön ratkaisu valmennusjohdolta luottaa Ykkös YV:hen noin kauan. Kapanen taas pitäisi penkittää Kanada-peliin, jotta saadaan miehelle teroitettua, ettei isin meriitit auta näissä kisoissa.

Sitten muut pelaajat. Saros oli tänään huono, muttei illan suoritus häneen kaatunut (missään nimessä). Yksi (paha) haparointi ja peli oli 1-2. Siinä se. Julius Honka oli tänään neppailu-linjalla. Muutama hyvä ylös tuonti, mutta useimmiten meni yksin yrittämiseksi eikä kiekkoa saatu syvään. YV:llä syöttelivät Kapasen kanssa kunnes oli pakko saada joku veto aikaiseksi. Ei tietoakaan siitä, että saataisiin neliö auki. YV:stä voisi tarinoida enemmänkin, mutta jätetään se muille. Puljujärvi saa minulta parhaat pisteet vaikkei viimeistyly tänään onnistunut, ei sitten mitenkään. Hommahan meni tuon viimeisen tolpan osalta jo varsin koomiseksi. Varmaan 7-10 vetoa hänellä tänään. Kuitenkin miehen asenne oli loistavalla tasolla ja voimme vain rukoilla, että tuo taisteluhenki tarttuu myös muuhun joukkueeseen. Rantanen teki turnauksen toisen maalinsa ja hänelle myös puhtaat paperit.

Vakava paikka valmennusjohdolle, mitä nyt? Kapanen ainakin tuolla ylimielisyydellään aiheuttaa varmasti päänvaivaa koko joukkueelle ja pidän hänen penkitystään symbolisesti tärkeänä. Kenelläkään ei ole varaa luulla itsestään liikoja tässä joukkueessa (tai missään joukkueessa). YV on saatava toimimaan keinolla millä hyvänsä ja pakka tulee hajoittaa niin pian kuin mahdollista ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Eiköhän olisi aika istuttaa Rantanen tuohon esimerkiksi tuohon Kapasen paikalle. Mielenkiinnolla odotan miten Jortikka saa joukkueen kasaan tämän katastrofin jälkeen (vai saako?). Nyt vittu herätys.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mahdollisuudet hieman helpompaan puolivälierävastustajaan taisivat mennä aika teoreettisiksi tämän tappion myötä. Voi tietysti olla, että Kanadakin olisi mahdollista kiusata jatkoajalle, jos omiin menee taas vain se 1-2 maalia, mutta sekään ei välttämättä riitä mihinkään erityisempään, jos (ja kun) Slovakia nappaa Saksalta 3 pistettä. Ellei tule totaalifloppia ja tie vie karsintoihin, niin ikävän paljon haiskahtaa siltä, että Ruotsi tulee vastaan puolivälierässä ja valitettavasti viime kauden U18-toisinto vaikuttaa olevan lähempänä totuutta kuin U20-toisinto. No, tuskin kuitenkaan ihan 0-10 tulee pataan.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan oli varmaankin tarkoitus peluuttaa Sarosta Kanadaa vastaan, mutta vaikka kuinka koitan värilaseja raottaa, niin Hussolla on nyt huomattavasti vahvempi näyttö alla. Toki oli vittumainen peli Sarokselle, kun suunnilleen yksi veto kerran kymmenessä minuutissa, mutta silti voittomaali oli imaisu ja ehkä sen ensimmäisenkin olisi voinut pelata paremmin. Eikä minulla ole mitään Sarosta vastaan, olen digannut jätkää kovasti viimeistään 2013 U18-kisoista asti, joten helppo voittomaali ainoastaan vitutti,.Noh - valmennus osaa toivottavasti päättää - maalivahtiosasto on edelleen Suomen ongelmista pienin.
 

Lasipolvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Hifk ja Leijonat
Laittoiko Jortikka Rantasen vilttiin 3 erässä? Pelasi ekan vaihdon ykkösen mukana sen jälkeen tuli peliin mukaan vasta ihan viime minuuteilla.Kuvissa näkyi kuitenkin vaihtopenkillä.Voihan se olla, että tuohon on joku järkevä selityskin.

Jotenkin järkyttävää kuraa tuo Jortikan peluutus.Kapanen saa neppailla ylimielisesti ja tehdä lukuisia virheitä, mutta silti kaveria peluutetaan väkisin ylivoimassa ja joukkueen ainut maalintekijä ja "kuuma pelaaja" ei saa ylivoimaminuutteja. Onkohan tuossa jotain henkilökohtaista...?Toki Rantanen ei suoraan ole paras korvaamaan Kapasta viivassa mutta kai tuon voisi kahdellakin pakilla vetää.Jortikan reagointi pelin sisällä ei kyllä muutenkaan ainakaan tänään vakuuttanut.Ei tässä auta, kuin toivoa, että nyt tuli se herätys ja jengi kerää kovan taistelun loppupeleihin ja alkaa hitsautumaan yhteen enemmän ja enemmän.Uskon kuitenkin, että Kivi oli parempi valmentaja myös yhteishengen kannalta, kuin mitä Jore on koskaan ollut.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tästä Suomen joukkueesta tulee mieleen eräs MM-joukkue keväältä 2013. Seitsemän pisteen vihje: ei Suomi. Kapanen kuskailee kiekkoa kuin Radulov, ja Honka räiskii joka paikasta kuin Kovaltshuk. Hyökkäykset ovat järjestään yhden miehen sooloiluja, jotka päättyvät poikkeuksetta kiekonmenetykseen. Mustonen on täysin riittämätön ykkösen keskelle, tulee vähän Loktionov mieleen(2013 Venäjästä). Kun kiekon saa, niin kovin on hätä päästä rääpäisemään kohti maalia. Mä en usko, että tässä kovin paljon on Jortikalla tehtävissä, mutta jotain seuraavaa voisi harkita:

Lehkonen-Rauhala-Rantanen
Aho-Kalapudas-Puljujärvi
Hintz-Mustonen-Ikonen
Ojamäki-Vähätalo-Björninen

Niku-Honka
Lintuniemi-Lyytinen
Mäkelä-Ilvonen
(Mäkinen täyttään pulloja)

Husso
Saros
Kähkönen(puetaan täydet, vai saako veskareita olla kolme?)

E: Ylivoimista piti vielä. Minkä takia pitää sotkea ketjut ylivoimalle? Siis sen ymmärtäisin, että Mustosen tilalle pantaisiin ykkösylivoimaan Rantanen, mutta en kyllä oikein käsitä näitä nyky-yhdistelmiä. Miksi Hintz ja Mustonen on eri ylivoimissa, jos ei kerran ole ehditty harjoitella ylivoimia? Miksi Rantanen ei pelaa ylivoimaa? Miksi Niku/Ilvonen ei pelaa ylivoimaa? En vaan tajuuu
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös