KooKoo joukkueen rakentuminen Liiga-kaudelle 2015–2016

  • 568 526
  • 2 613
Kyllä meni läpi sitten ihan ylivoimaisesti, vaikka asia toki jo nyt käytännössä olikin jo varma. Hienoa, että kaupunki Lamminmäen johdolla piti sanansa ja sanoi seisovansa KooKoon rinnalla Liiga-projektissa, joka on parasta mainosta koko seudulle pitkääään pitkääään aikaan!

Ensi vuonna sitten Kouvolassa on virallisesti Suomen 6. suurin jäähalli.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä meni läpi sitten ihan ylivoimaisesti, vaikka asia toki jo nyt käytännössä olikin jo varma.

Komeasti tosiaan meni myönteinen päätös läpi ja olihan hankkeelle jo näytetty vihreää valoa Kouvolan liikelaitosten johtokunnassa kuten myös kaupunginhallituksessa, mutta lopullisen päätöksenhän tekee aina kuitenkin kaupunginvaltuusto. Vasemmiston edustajathan totutusti vastustavat kaikkea myönteistä kehitystä, mutta tosiaan aitioiden kannalla oli tänään ylivoimainen enemmistö kaupunginvaltuutetuista.

Kouvolan jäähalli tulee tosiaan olemaan Suomen 6. suurin jäähalli. Uudet aitiot rakennetaan kokonaisuudessaan A1-A5 katsomoiden yläpuolelle ja heti aitoiden viereen rakennetaan uusi ravintolaparvi. Aitioihin ja ravintolaparvelle pääsee myös nykyisellä hissillä. Piirustuksia en ole nähnyt, mutta aitoiden edessä olevat katsomopaikat tulevat osittain A-katsomon nykyisten istuinpaikkojen yläpuolelle. Tilaahan olisi vielä lisäksi tarvittaessa rakentaa lisää aitioita tai ravintoloita B- ja D-katsomoiden yläpuolelle.
 

Magnesia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
.......heti aitoiden viereen rakennetaan uusi ravintolaparvi. Aitioihin ja ravintolaparvelle pääsee myös nykyisellä hissillä. Piirustuksia en ole nähnyt, mutta aitoiden edessä olevat katsomopaikat tulevat osittain A-katsomon nykyisten istuinpaikkojen yläpuolelle. Tilaahan olisi vielä lisäksi tarvittaessa rakentaa lisää aitioita tai ravintoloita B- ja D-katsomoiden yläpuolelle.

Mulla oli sellainen käsitys että tuon uuden ravintolan rakentaminen käsitellään samaan aikaan noiden aitioiden kanssa, ja näköjään asiaa ei ole ainakaan tänään käsitelty. Ilmeisesti mulla päätös menny ohi ja ravintolan asiat on jo aikaisemmin päätetty ja homma on selvä rakentamiselle?

Vai maksaako sen ravintolaparven rakentamiskustannukset joku muu kuin kaupunki?
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mulla oli sellainen käsitys että tuon uuden ravintolan rakentaminen käsitellään samaan aikaan noiden aitioiden kanssa, ja näköjään asiaa ei ole ainakaan tänään käsitelty. Ilmeisesti mulla päätös menny ohi ja ravintolan asiat on jo aikaisemmin päätetty ja homma on selvä rakentamiselle?

Vai maksaako sen ravintolaparven rakentamiskustannukset joku muu kuin kaupunki?

Kaupunginvaltuustossa tosiaan puhuttiin kokoajan aitioista, mutta kuulin viime pelissä melkoisen luotettavalta taholta, että uusi ravintolaparvi ja aitiot rakennettaisiin jokatapauksessa samanaikaisesti. Itselläni ei ole tietoa mikä kustannusarvio aitoilla ja ravintolaparvella yhteensä on tai että osallistuuko kustannuksiin joku muu taho kaupungin lisäksi. Pidän kuitenkin 99 %:n varmana, että myös uusi ravintolaparvi rakennetaan ensi kesän aikana.
 

Fordél

Jäsen
Hienoa, että kerrankin Kouvolan kaupunginvaltuustossa tehtiin hyvä päätös.

No on siellä tehty aika paljonkin hyviä päätöksiä, myös KooKoon suhteen. Näinä aikoina kaikki positiivinen ja ylimääräinen resurssi, joka kaupungilta tulee, kannattaa ottaa nöyrin mielin vastaan. Mutta hyvä, että tässä asiassa päästiin päätökseen ja KooKoo pystyy kehittää taas toimintaansa eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Fiksu veto GoGolta. Nyt saatte rauhassa keskittyä olennaiseen ja pelaajat, niin nykyiset kuin tulevatkin tietävät ketä heitä käskyttää. Tuskin Mattila mikään kallis ratkaisu on, joten sekin puoltaa hänen jatkoaan. Jos ei toimi, ei putoa korkealta vaihtaa. Jääpä rahaa pelaajiinkin. Monta hyvää asiaa, uskoisin.
 

Magnesia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Todella hyvä ratkaisu tähän väliin KooKoolta. Jokaisella osapuolella on vain voitettavaa tässä hommassa.

Ja sitä paitsi Mattila on ansainnut paikan liigasta viime vuosien hyvällä työllä, onnea!
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hyvä päätös! En epäile, etteikö Mattila olisi juuri sopiva valmentaja meidän Liigajoukkueelle. Mikähän on Kauppilan tilanne? Ei mainittu sanallakaan missään.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Erittäin hyvä päätös monelta eri kantilta. Hyvää oli myös, että asian kanssa tultiin ulos nyt ja lopetettiin huhumylly. Nyt on valmennuksella työrauha ja täälläkin voidaan keskittyä ketjulottoon.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Toivottavasti Mattilan hermot kestävät tällä kertaa pääsarjan päävalmentajuuden paineet, kun edellisellä kerralla Tapparassa ei mennyt ihan putkeen...
 
Mieltä rahoittava päätös ja hyvä sellainen, koska Mattilan KooKoo on nyt viime aikoina esiintynyt ihan hyvin jäälläkin vielä, eikä tosiaan sitä eroketjuakaan ole vielä pystyssä. Kouvolan Sanomien mukaan Suikkasen palkka tällä kaudella oli 230 000 - 250 000 euroa, joten onhan tuo nyt ihan mielenvikainen summa koutsille. Mattilan liksa voisi kuvitella olevan kolmasosan tuosta, joten jääpähän sitä resurssia sinne pelaajapuolellekin.

Nyt kun tämä on saatu varmistettua, niin alkaa varmasti kuhina pelaajamarkkinoilla. Kultasen mukaan tarjontahan on yllättänyt KooKoon toimiston täysin, joten KooKoon liigaprojektille riittää kysyntää myös pelaajamarkkinoilla. Pelaaja-uutisia saadaan kuitenkin vasta kauden jälkeen.
 
K

Kiekkokatsoja

Tosiaan, hyvä ratkaisu. Valmistautumisaika Liigaan on hyvä, ja euroja jäänee maalivahtiin, ja 1.kentän pelaajiin.
Sijalta 15. voi haastajana lähteä nöyrin, mutta hyvillä mielin, haastamaan muita.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Hyvä kirjoitus jälleen Tommilta, varsinkin tuosta nimimiehien hankkimisista valmentajiksi ja KooKoon paremmasta asemasta Sportiin nähden olen samaa mieltä. Mattilan pelikirjan monimuotoisuutta isojen poikien leikkiin ryhdyttäessä epäilen edelleen. Kyllä Liigassa jo osataan pelata "raastaa-repii-vastahyökkää"-taktiikoita vastaan. Siinä mielessä olen hieman epäileväinen, mutta ensi vuonnahan se nähdään.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
1) Kun budjetti on pieni, kannattaa minun mielestäni satsata määrän sijasta laatuun. Sport satsasi määrään. Meillä on kohta 2 joukkueellista hyökkääjiä, mutta silti ei ole terävintä kärkeä ja maalintekovoimaa.

Tästä toki periaatetasolla samaa mieltä, mutta toisaalta varsinkin suomalaisten liigastatusta nauttivien, lähtökohtaisesti ykkösketjun pelaajien, kohdalla palkkakustannukset voivat nousta suhteessa tehoihin/pelilliseen panokseen nähden turhan suuriksi (vrt. nyt vaikka julkaistut verotiedot). Lisäksi muutaman yksittäisen "huipun" (oikeita tähtipelaajia Liigan tasolla KooKoo tuskin ensimmäiselle kaudelleen saa hankittua) varaan selkeästi nojaaminen jättää myös melkoisen riskin loukkaantumisten kerääntyessä. Tästä syystä uskon KooKoon kokeilevan melko rohkeastikin hepillä jäätä juuri pohjoisamerikkalaisten ulkkarien kanssa, joista Kouvostoliitossa on kohtuullisesti kokemusta, tosin Mestis-tasolta. Tuolta suunnalta on kuitenkin mahdollista saada hyvällä scouttauksella ihan tekijämiehiä esim. NCAA:sta. Toki se vaatii, noh, hyvää scouttaamista. Kompromisseja tässä joudutaan joka tapauksessa ensi vuonna tekemään hyökkäyksen suhteen, mutta liikaa en pelimerkkejä kaataisi yksittäisiin kotimaisiin joonasvihkoihin.

Muutoin samoilla linjoilla eli kohtuullisen kädellinen ja erityisesti liikkuva puolustus olisi toiveissa. Tässä oli se ero viime kevään mestaruuden ja toissa kevään Nikerien juhlien välillä Mestiksessäkin ja jotenkin tuota kohti tunnutaan olevan menossa melkein sarjassa kuin sarjassa. Ylipäätään nostaisin tämän liikkeen ja kiekollisen taidon merkityksen niinkin korkealle, että mukaan vain rohkeasti potentiaalisia nuoria ko. tyylisuunnan pakkeja junnuvirheiden kustannuksellakin. Vaikka läheskään kaikki eivät KooKoossa löisi läpi tai läpilyönnin jälkeen nostaisivat kytkintä, niin tuollainen ajattelumalli loisi positiivista mainetta tulevaisuutta ajatellen seuralle ja rohkaisisi jatkossakin kehittyviä, juuri mainitun ja nousevan tyylisuunnan, pelaajia siirtymään Kouvostoliittoon. Rahalla niitä ei, tuskin koskaan, tänne pelkästään saada tai ainakaan järkevään hintaan tai paremmasta päästä.

Ylipäätään KooKoon kannattaa jatkaa siitä mihin Mestiksessäkin on jääty eli hoitaa pelaajien asiat viimeisen päälle olosuhteineen ja kentän ulkopuolisine järjestelyineen. Tästä on kuullut toistaiseksi seuran kohdalta vain hyvää ja se tulee olemaan jatkossakin valtti hankkia erityisesti nuoria ja nälkäisiä pelaajia. Pari vanhaa ja janoista vekituomaista ja kuningaslohiporthenia menee henkeä luomassa, mutta eihän Kouvola nyt mikään valtaisia vetonaula ole (no toisaalta harva pienempi liigapaikkakunta on muutoinkaan) eli toivottavasti puitteet pysyvät pelaajille erinomaisessa kuosissa.

Ykkösmaalivahdin tärkeydestä samaa mieltä vallitsevan konsensuksen kanssa ja vuosia Sumulaaksossa anttihärmiä, pomppulohtandereita ja muita oman elämänsä sankareita katselleena on oppinut arvostamaan "aina keväisin ja viimeistään Kuparisaaressa sulavan (kaks mestaruutta hei)" Rämön varmuutta. Häkkärien on oltava kunnossa, jos halutaan edes etäisesti taistella säälipaikasta tai muutoin voidaan singahtaa suoraan lomakierrokselle jo aikaisemmin halvemmilla äkkilähdöillä.

Mattilan jatkolle pelkkää plussaa, koska vaikka ei mediaseksikkäin nimi olekaan, niin oikeastaan huhuissa esim. liikkuneista Nurmisesta, Suikkasesta ja Selinistä vain viimeinen olisi edes jollain tasolla kovettanut. Nyky-Mestiksessä tehnyt paineettomissa (<- huonossa mielessä) olosuhteissa kuitenkin kovaa jälkeä ja saanut esim. alkusyksystä näkynyttä lepsuilua ja yhden erän pelaamista matsissa vähemmäksi. Jos ei onnistu Liigassa, niin aina löytyy vapaita käskyttäjiä ja tuskin Mattila liigavalmentajista sieltä kalleimmasta päästä on.
 
Viimeksi muokattu:

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Mattilan pelikirjan monimuotoisuutta isojen poikien leikkiin ryhdyttäessä epäilen edelleen. Kyllä Liigassa jo osataan pelata "raastaa-repii-vastahyökkää"-taktiikoita vastaan.

Tämä nyt sopisi aivan muualle mieluummin kuin tähän ketjuun, mutta vastaan tai paremminkin kysyn:

Minkä vuoden ja minkä Petri Mattilan valmentaman joukkueen "pelikirjaan" tässä viitaat?
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Minkä vuoden ja minkä Petri Mattilan valmentaman joukkueen "pelikirjaan" tässä viitaat?
Edellä mainittu epäily oli heitetty vain ja ainoastaan tämän kauden perusteella. Hokin ajoilta ei ole kovin kirkkaita analyysejä Mattilan pelikirjasta, ja edellisestä Liigapestistä minulla ei ole mitään tietoja, eikä se hieman lyhyeksi jäänyt visiitti kerro mitään Mattilan valmentajantaidoista.

Tilastollista faktaa minulla ei ole, mutta sellaisen käsityksen olen saanut, ettei Mattilan pelillinen osaaminen ole kovin monimuotoista. Liigassa joukkueiden pelilliset identiteetit ovat hyvin monimuotoisia ja niitä vastaan täytyy osata pelata oikealla tavalla. Ennen kaikkea pelin sisällä reagoidaan todella voimakkaasti ja se on minusta tuottanut Mattilan poppoolle ongelmia tällä kaudella. Toivottavasti siellä Kouvolassa etsitään totuutta pintaa syvemmältä. Ihan rehellisesti, niissä peleissä jotka olen Mattilalta nähnyt tällä kaudella, peli ei ole ollut kovin organisoitua ja vastustajan peliin ei ole oikein millään tavalla reagoitu. KooKoo on sarjan paras joukkue, ja yleensä paras joukkue voittaa. Sitä tarkoitin pintaa syvemmälle katsomisella; on pinnallista ajatella, että Mattila tulee pärjäämään Liigassa altavastaajana tuollaisella pelillä, jos KooKoo johtaa nytkin sarjaa. Sarjajohdon Kookoo olisi saavuttanut vaikka ilman valmentajaa. Liigassa asetelma kääntyy nurinkurin; KooKoonhan täytyy raastaa kilpailuetua kaikesta mahdollisesta, myös pelitavasta. Pystyykö Mattila siihen? Se oli se epäilyn aihe. Jo tällä kaudella pelaajamateriaaliltaan minusta hieman heikompi Jukurit on saanut KooKoo-kohtaamisissa etua yhtenäisemmän pelitavan ansiosta. Keväällä Mattilalla on hyvä näytönpaikka pelillisestikin, ainakin mikäli sellaisia pelitavallisesti taitavia porukoita kuin Hokki tai Jukurit vastaan tulee.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Vastaan nyt lyhyesti tähän ketjuun vaikkei tämä mikään pelitapakeskustelu olekaan:

Alkukauteen verrattuna Mattilan KooKoo pelaa erittäin monipuolista jääkiekkoa ja on siirtynyt enenevässä määrin kiekkokontrollin suuntaan. Pelitavasta löytyvät kaikki tarvittavat variaatiot viivelähdöistä ja palautuksista, nopeisiin suunnanmuutoksiin ja voimakkaaseen paineistukseen. Mielestäni kiekkokontrolli on lisääntynyt erityisen paljon verrattuna alkukauteen. Pelitapa ja sen toteutus näyttäytyi ja näyttäytyy kaaosmaisena silloin kun pelataan niitä "yhden erä otteluja" tai mennään "puolivaloilla" tai kun jonkinlainen "paniikkinappula" on painunut pohjaan.

Pelitapa ei ehkä vielä ole täysin selkeä, mutta toimiessaan se tuottaa hurjaa tulosta. KooKoo - K-Vantaa -ottelu oli osoittamassa tätä ja siinä KooKoo käytti erittäin monipuolisesti jääkiekon eri pelivariaatioita. K-Vantaa oli ehkä heikohko, mutta se ei ollut ihme, kun KooKoolta onnistui lähes kaikki.

Väitän että tämän päivän Mattilan KooKoo ei pelaa missään määrin pelkkää "Repii, Raastaa, Kiduttaa ja Kahvaa" -kiekkoa. Eli mielestäni Mattila on päivittänyt pelikirjaansa erittäin suuresti kiekollisen pelin suuntaan.

Tämä ketjuhan ei ole "pelitapa" -ketju, muttei tätä nyt voi muuallekaan siirrellä.
 

Steus

Jäsen
Peliteknillisistä opeista ja taktisesta osaamisesta en lähde vääntämään, mutta mentaalipuolella Mattila on saanut monia pelaajia pelaamaan tasonsa rajoilla, ja tämä juurikin keväällä. Viime keväällä Jukurit oli puhdas vastaantulija finaaleissa (toki taustalla kaksi todella rankkaa sarjaa), kun taas Hokki oli kova vastus välierissä. Väitän Jukureiden materiaalin olleen paperilla kuitenkin Hokkia kovempi ja laajempi viime kaudella.

Ketkä siellä sitten ovat suorittaneet hyvin? - Riku Toivo, Joonas Alanne, Ville Rajala, Anthony Gutting, Teddy Da Costa, Miska Humaloja, Timo Hiltunen... Nyky-KooKoosta mainittakoon tasonnostajina Timo-Pekka Heikkinen, Mikko Virtanen, Niklas Appelgren, Sami Tamminen ja Tuomas Kinnunen.

Puuvillasuun kanssa samaa mieltä siitä, että verkkoja kannattaa uittaa ulkkarivesillä, koska sieltä on aikaisemminkin löydetty hyvää ja halvalla. Kotimaiset eerosomervuoret niistää kuitenkin enemmänlti rahaa, vaikka niissä paketeissa "tiedettäisiin mitä saadaan". Homman nimi on kuitenkin se, että jos otetaan vain sellaisia pelaajia "joissa tiedetään mitä saadaan", niin otamme pelillisesti tukkaan sarjan pienimmän budjetin takia.

Vaasassa puhuvat aina, että sinne on varmasti imua kun se on niin kansainvälinen ja kaunis kaupunki, mutta uskoisin Kouvolan olevan sijaintinsa puolesta kiinnostavampi pelaajamarkkinoilla. Kouvola on lähellä kaikkea, vaikka täällä ei Suomen parastasoisimman urheilun ja lopetettujen paperitehtaiden lisäksi olekkaan. Olisi kiinnostavaa tietää ketä kaikkia KooKoon suuntaan on jo tähänkin mennessä tarjottu suomalaisten osalta, ulkkareita tarjotaan käsittääkseni vasta lähempänä kauden alkua, kun aiemman kauden numerot on saatu ynnäiltyä ja palkkatoivetta hilattua ylös.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Olisi kiinnostavaa tietää ketä kaikkia KooKoon suuntaan on jo tähänkin mennessä tarjottu suomalaisten osalta, ulkkareita tarjotaan käsittääkseni vasta lähempänä kauden alkua, kun aiemman kauden numerot on saatu ynnäiltyä ja palkkatoivetta hilattua ylös.
Vaikka teillä on hehkutettu "imusta" niinkuin meillä hehkutettiin vuosi sitten, niin eipä se juuri anna aihetta juhlaan. Onhan se selvää, että Liigajoukkueeseen olisi tulijoita paljon enemmän kuin Mestikseen, mutta kuten meidän joukkueesta näkee, on ne tulijat lähinnä niitä, jotka ei muualle kelpaa kuin Liiganousijaan. Meille piti tulla viime talvena Jokereista Karjalainen, Lamberg ja Hännikäinen, joista kaikki nuoria potentiaalisia Liigapelaajia. No, ei tullutkaan kukaan noista, vaan kaikille löytyi parempi Liigaseura. Lindbohm tuli, mutta hänkin jäi mielummin AHL:ään.

Mitä tulee kärkihankintoihin, niin ketään suomalaisia huippupelaajia on melkein turha odottaa. Vaikka maksaisi kuinka paljon, niin isommasta seurasta maksetaan vähintään sama ja muutenkin pelaajat menevät paljon mielummin niihin. KooKoonkin pitää toivoa, että esim. Rajala ottaa seuraavan askeleen ja nousee johtavaksi sentteriksi Liigassa. Toki myös ulkomaalaishankintojen täytyy osua, jos mielii taistella sijoituksista.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
No mutta perkeles! Teette Piku Viuhkolan kanssa loppukauden ja ensi kauden kattavan paffin tammikuussa, kun on saanut hiukan liikettä Hokissa alleen ja siitä se alkaisi rakentua ykkössentterin ympärille. Hä? Kun ei kerta meillä ole varaa, kyllä se yhden kevään jaksaa Mestistäkin vetää, kun ensi kaudelle on sitten luvassa isoa ruutua.

Siinä menisi hiukan kevytstatuksinenkin kaveri rinnalla, kunhan vaan on vikkelä jaloistaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös