To 27.11.2014 Sport-Pelicans

  • 5 647
  • 39

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Hyvät Naiset ja Herrat!

Tänään koittaa ilta, jolloin Kuparisaari vaihtaa hetkellisesti nimensä Höyhensaareksi, kun Kotka ja Pelikaani iskee yhteen niin että höyhenet pöllyävät. Orastavassa voittoputkessa liitävä Vaasan Sport ei ole vielä haudannut unelmaa play off paikasta. Lahtelaisille paluu Helvettiin tuonee mieleen muutaman vuoden takaiset painajaismaiset karsinnat.

Vastakkain asettuu toista kertaa tällä kaudella edelliskauden Jokerivalmennuskaksikko joka takaa jo että pelissä tulee olemaan tunnetta ja latautumista, jopa ylilatautumista. Edellisessä kohtaamisessa tunteet kuumenivat kunnolla ja varsinkin Sportin amerikkalaiskaksikko kunnostautui pahanteossa, kun Mike Brennan taklasi itsensä pukukopin puolelle ja Matt Generous vaihtoi nykriniskuja Tomas Kudelkan kanssa. Sportilla oli tuolloin voiton avaimet käsissään, mutta hukkasi ne kolmannessa erässä, kuten niin monta kertaa tämän kauden aikana. Nyt joukkueeseen on lisätty 1000 ottelua liigakokemusta Jussi Pesosen ja Petri Lammassaaren muodossa ja tulosta on alkanut syntymään.

Kertoimet Sportille ennätysalhaiset 2,80. Vieraita pidetään edelleen hienoisesti ennakkosuosikin asemassa 2,08. Pelimies pelaisi ehkä tasuria. Itse säästän rahani ja syön hallilla lihiksen kahdella nakilla.


Seuraa näitä:

Mike Brennan: Sportin "kohuhankinta" joka on osoittanut kykenevänsä muuhunkin kuin pystypainiin on pelannut itsensä vaasalaisyleisön sydämiin. Koeaika on kuukauden vaihteessa katkolla, joten varmasti haluaa antaa itsestään parasta.

Niko Tuhkanen: Myös vaasalaisille tuttu Lahtelaispuolustaja on päässyt hyvin vauhtiin tällä kaudella. Ylimääräistä kunnioitusta yleisöltä on kuitenkin turha odottaa.


Lisätään kokoonpanot tähän:

Sport

#3 Bertrand, Charles - #36 Kokkala, Lassi - #11 Fleury, Damien
#77 Peltola, Niko - #7 Generous, Matt​

#39 Pesonen, Jussi - #23 Immonen, Jarkko - #89 Lammassaari, Petri
#41 Manninen, Oskari - #4 Brennan, Mike​

#12 Leskinen, Ville - #13 Riska, Erik - #87 Hattunen, Jarkko
#48 Pukka, Mikko - #81 Gröndahl, Ari​

#21 Körkkö, Tomi - #16 Henritius, Teemu - #38 Tallberg, Teemu
#8 Valkonen, Joonas​

#33Toivonen, Hannu (AM)
#35Hostikka, Ville​


Pelicans

#22 Tyrväinen, Juhani - #91 Redenbach, Tyler - #19 Mustonen, Joel
#44 Laurila, Henri - #9 Leimu, Juha​

#25 Alanne, Joonas - #24 Björninen, Hannes - #15 Sopanen, Vili
#26 Latvala, Jan - #8 Manelius, Nico​

#16 Smotherman, Jordan - #20 Paakkolanvaara, Tommi - #62 Repik, Michal
#5 Pietilä, Juha-Pekka - #53 Tuhkanen, Niko​

#6 Ritamäki, Janne - #39 Pöyhönen, Marko - #42 Rohtla, Jesse
#88 Kudelka, Tomas​

#41 Juvonen, Janne (AM)
#38 Myllyniemi, Jere​
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Kiinnostukseni ton bipolaari jengin edesottamuksia kohtaan vierasjäällä on tällä hetkellä sen verran nollassa että lupaan jo tässä vaiheessa itelleni että en aio edes vilkaista ruutua tänä iltana ellei sitten Pelicans lado Jumalan armosta valotaululle 0-3 puoliväliin mennessä. Lienee turha pelko :) Sport voittaa tänään 3-2 tai 4-2 jos osaavat ampua tyhjiin. Tämä siis toivomus koska haluan että Lämä savustetaan ulos seurasta vuodenvaihteeseen mennessä, mieluiten aikasemmin. Joulupukki kuulolla?
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ehkä vähän enemmän mielenkiintoa on tän pelin katsomiseen, koska on tosiaan jumbofinaali. Toisaalta taas miksi tuon joukkueen tekemistä katsoisi enää peliäkään enempää. Aina mietin näitä samoja asioita, mutta silti päädyn hallille tai ruudun ääreen eipä siinä.

Katsotaan minkälaisia pettymyksiä tänään tulee vai pelataanko vähän parempi peli? Ei voi tietää, joukkue panttaa kivasti aina tuota tietoa ja pitää meidät seuran kannattajat jännityksessä. Kohti uusia pettymyksiä tosiaan, aika lannistunut fiilishän tässä on kaikin puolin kun katsoo tuon jengin peliä ja kuuntelee Lämsän kommentteja. Ehkäpä Juvonen torjuu meille voiton, toteutuu vain jos pitää nollat. Kolmanteen erään Pelicans ei missään nimessä saa mennä yhden maalin johdossa koska se hävitään jo järjestään. Varsinkin kun pyyhe heitetään kehään valmennusta myöten jos kaveri menee yhden maalin johtoon kolmannessa. Ei löydy Lämsältä rankaa ja uskoa tarpeeksi.

Tällä hetkellä suurin mielenkiinto minulla keskittyy siihen milloin Hakulinen palaa kaukaloon, senkään en usko tapahtuvan tämän vuoden puolella.
 

Julius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Ehkä vähän enemmän mielenkiintoa on tän pelin katsomiseen, koska on tosiaan jumbofinaali....
Meille on suotu näitä Jumbofinaaleja ennenkin. Viikon sisään kaksin kappalein. Viikko sitten Blues ja nyt Pelicans. Meitä hemmotellaan oikein olantakaa. Toivottavasti väki alkaa hinaamaan persettään hallille pikkusen paremmin pelipäivinä. Tästä voitto, niin alkaa lööpit paukkumaan.
Tästä odotan voittoa, ja vain voittoa. Unessa näin 4-1, saas nähä pukkaako putkee putken perään.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Meille on suotu näitä Jumbofinaaleja ennenkin.

Noh noh :D Pelicans on sentään jumbofinaalien konkarijengi. Vähintään joka toinen kausi päästään "nauttimaan" kyseisestä ilosta. Iloisena poikkeuksena 2000-02 kun Eloranta valmensi Pelicansin kahdella perättäisellä kaudella puolivälieriin ja Aravirran valmentaessa kausina 2006-09.

Hassua kyllä mutta niin paljon ja rajusti kun sille Arallekin tuli annettua viime vuonna sapiskaa siitä kun hänen valmentama joukkueensa sukelsi tuolloin 11 peräkkäistä matsia saamatta näistä pistettäkään, niin silti, silti jotenkin nyt jälkiviisaana arvostan Araa valmentajana tosi paljon vrt. nykyiseen kusipaskahousu Lämsään. Aravirta on kuitenkin joukkuehengen luojana aivan toista luokkaa kuin joku Lämsä, Toivola tai Kauppi.

Ja vaikka Ara yleisesti kansan keskuudessa tunnetaan sellasena kivana setänä ja tietyllä tapaa hieman liian nöyränä koutsina ollakseen ihan Suomen eliittiä, niin kyllähän tässä nyt perkele on Aran Pelicansia ikävä kaikessa hmv:mäisyydessään. Ja onhan Ara myöskin yhä ainut valmentaja jonka alaisuudessa Pelicans ei ole koskaan jäänyt ulos playoffeista. Miettikää sitä. Ja en laske 05-06 kautta koska tuolloin Aravirta astui puikkoihin vasta olisiko ollut tammikuussa kun kausi oli jo käytännössä menetetty.

Sori meni hieman OT:ksi mutta oli pakko päästä purkamaan vitutustani nykyistä valmennusjohtoa kohtaan jotenkin.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Sport on pelannut sarjanousijaksi varsin hyvin muutaman viime pelin. Tämä vähän viittaisi siihen, että tänään on luvassa se kuuluisa maan pinnalle palautus. Astetelmat kun eivät varsinaisesti ole mihinkään muuttunuut sitten kauden alun. Sport on joka ilta selkeä altavastaaja.

Toivottavasti yleisö löytää hallille sankoin joukoin tänään ja jatkossa. Olkoon lopputulos mikä tahansa, mulle riittää tänäänkin se, että kotijoukke antaa kaikkensa.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Pelicansin peli on melkoista vuoristorataa eli tiistain kaltainen kurvailu ja Sport takoo rumat lukemat taululle, jos taas saadaan viime viikon perjantain Lukko vaihe päälle on pitkävetoon merkki kakkonen. Paska vaan, kun sitä ei tiedä edes kahden erän jälkeen kummalla pelillä ollaan liikkeellä. Tähän kohteeseen en pitkävedossa koske pitkällä tikullakaan.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Kokkala takaisin ranskalaisten keskellä, Rekonen edelleen sivussa. Ukille ei vissiin anneta peliaikaa, vaikka kaks on totaalisia turisteja. Ainakin halutaan pisteitä, kun Hanski on maalissa.

Kokkalalta muuten vähän erilainen näkökulma siihen, mitä tarkoittaa sanonta "tasapainottaa kenttää": "Pitää käydä välillä silittelemässä ranskalaisten päätä vaihtopenkillä, kun heillä alkaa höyry nousta päästä, Kokkala kuvailee temperamenttisia tehohyökkääjiä."
Linkki vie Pohjalaisen haastatteluun: http://www.pohjalainen.fi/urheilu/kokkala-pelannee-pelicansia-vastaan-katso-video-1.1727325
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Helppo voitto Sportille, vaikka Veikkauksen kertoimen laskijat eivät sitä tajuakaan. Onneksi kuitenkin itse tajuan niin saa hyvät rahat Sportin voitolla.

Kokkalan paluu nostanee ykkösketjun omalle tasolleen, kun viime pelissä tuli vain 2 maalia. Rekonen edelleen sivussa, mutta se ei ole niin suuri menetys. Jännittäviä hetkiä luvassa omassa päädyssä, kun sekä Gröndahl, että Valkonen ovat kokoonpanossa. Uitto näköjään Valtosen koirankopissa, koska on parempi kuin kaksi edellä mainittua yhteensä.

Anvian ilmaiskampanjan takia veikkaan yleisömääräksi 2500.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Aina, siis aina kun mä olen varma Sportin tappiosta, se voittaa. Kun taas tuntuu, että Sport voittaa, se häviää. Näin se menee tänäänkin ja valitettavasti tuon huippuhyvän Lukko-pelin jälkeen tuntuu, että Sport voittaa. Pitkävetoon siis hampaat irvessä kakkonen tähän peliin.

Toivottavasti tulee tunteikas peli, koska se on melkeen varmaa joka tapauksessa, että näiden Liigan ehkä paskimman välillä peli muutoin menee sählyksi. Olisi todella puuduttavaa katsoa tunteetonta sählyä.

Mielenkiinnolla odotan iltaa ja veikkaan, kiitos Vaasalaisten homeperseiden ja Anvian ilmaisohjelman todella pientä yleisömäärää. Olen mielelläni kaikessa arvailussani väärässä.

Kuuden pisteen ja Lämsä tulevaisuudennäyttäjän ottelu anyway, joten panosta kyllä riittää. Veikkaan, että monoa tulee Lämsälle, jos tänään pussileuat ottaa nekkuunsa divariapinoilta.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Anvian ilmaiskampanjan takia veikkaan yleisömääräksi 2500.
Joo, vaasalaista "yhteistyötä" parhaimmillaan.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella kun itsekin olen sitä mieltä että Sport lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta everonin tapaan pelko on kova että pelikaanit palauttaa Sportin maan pinnalle.
 

Tuima

Jäsen
Lyhyesti.
Tällä viikolla vastassa epäeroottinen Häme.
Onko Pelicans ns. identiteettikriisissä. Sukulaisten suulta Lahdesta kuulin, että muoviselta tuntuu meno ja tunnelma?
Tuossa aiemmin joku haikaili Aran perään, joka piti pelikaaniparven liigaväen huulilla useana vuotena. Lämsän meno ei minua näin Sportin kannattajanakaan vakuuta.

Peliin:
Sport siis pienessä noususuhdanteessa ja peli näyttää hyvältä! Blues, Jyp ja Lukko jääneet ilman kolmea pistettä meitä vastaan viimeisissä matseissa.
Pelikaanit taas pienessä vuoristoradassa. Hifkiä vastaan katsoin pelin. Hyvältä näytti alkuun ja johdossa olitte, mutta sitten tapahtui ns. #meltdown.

Sportilla kaikki mahdollisuudet voittoon, vaikka altavastaajia joka peli ollaankin.
Kotiluola on aina kotiluola.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jahas, Pelicansin tämäniltaisessa kokoonpanossa ovat vielä Kudelka ja Rohtla ilman maalia. No, eiköhän se perinteiseen tapaan taas tänään jommalle kummalle tai miksei vaikka molemmille se kauden ensimmäinen kihaus tule. Varmaan jokaisesta Kuparisaaressa vierailleesta joukkueesta joku pelaaja on tämän saman tempun jo tehnyt tällä kaudella.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Kierroksen mielenkiintoisin sähinä.

- Jatkuuko Sportin nousujohteinen peli?
- Montako maalia Sportin pappaketju järjestää?
- Saako Lämsä viritettyä pelaajansa voittavaan mielentilaan?
- Saako Lämsä pelin jälkeen kenkää?

Alkais jo!
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Helppo voitto Sportille, vaikka Veikkauksen kertoimen laskijat eivät sitä tajuakaan. Onneksi kuitenkin itse tajuan niin saa hyvät rahat Sportin voitolla.

Kokkalan paluu nostanee ykkösketjun omalle tasolleen, kun viime pelissä tuli vain 2 maalia. Rekonen edelleen sivussa, mutta se ei ole niin suuri menetys. Jännittäviä hetkiä luvassa omassa päädyssä, kun sekä Gröndahl, että Valkonen ovat kokoonpanossa. Uitto näköjään Valtosen koirankopissa, koska on parempi kuin kaksi edellä mainittua yhteensä.

Anvian ilmaiskampanjan takia veikkaan yleisömääräksi 2500.

Vaasan Sportilla ei ole olemassa "helppoja voittoja", vaikka se saattaa jonkin pelin kauden aikana voittaakin. Mahdollisesti jopa tämän. Mutta helposta voitosta huuteleminen menee kyllä joutavan päiväisen uhoamisen piikkiin. Jämpti on näin!
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Näkisin että nyt on molemmille joukkueille todellinen tason testaus luvassa. Kotijoukkue haluaa osoittaa olevansa parempi kuin liigan muut heittopussit ja Pelicansille on tärkeää osoittaa kykenevänsä voittamaan pakkoraossa ja kenties hienoisessa suosikinkin asemassa (Veikkauksen kertoimet).

Häviöllä Sport saa otsaansa jumbon leiman pysyvästi ja sama koskee Pelicansia - niin kova henkinen paukku tuo olisi, että pelkäämpä paketin hajoavan pahemman kerran, näin käydessä.

Värinää tulee myös penkkien takaa, eikä tänään ihan helpolla pääse kumpikaan. Toivottavasti vaan tuomareilla ei ole tänään(kin) pätemisen tarvetta, vaan antavat joukkueiden pelata ja ratkaista paremmuutensa pelaamalla.


Veikkaus illan otteluun: 50min jäähyjä on paperia tänään. Vauhtia ja episodeja tulee riittämään.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Uskomattoman heikkoa kyllä tuo Pelicansin pelaaminen. Järjestelmällisestä hyökkäämisestä ei ole tietoakaan. Tänään oli tosin aivan riittävästi paikkoja ratkaista homma hyvissä ajoin, mutta vedot ovat sellaisia tuhnuja, ettei noilla liigavahteja yllätetä.

Lämsä puhalsi helpottuneen oloisena voittomaalin jälkeen, mutta ei tuolla esityksellä pitäisi puhallella muuta kuin tuskasta.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Voi perse mitä tuhnuilijoita koko joukkue. Helppo voitto olisi ollut otettavissa, vaikka pelillisesti olikin tiukkaa. Kyllähän sen nyt jo melkein arvasi, kun ei pomppinut yhtään varsinaisella, että jollain räkäpompulla se ottelu tulee ratkeamaan. Harmi, että Kokkalallakin on noin helvetin paljon epäonnea. Hänen kanssaan pelistä olisi voinut jopa tulla jotain.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Uskomattoman heikkoa kyllä tuo Pelicansin pelaaminen. Järjestelmällisestä hyökkäämisestä ei ole tietoakaan.

Miten niin? Olihan hyviä hyökkäyksia vaikka kuinka paljon varsinkin toisessa erässä. Niin sanotut kärkijätkät kun hoitaisivat tehtävänsä ja ratkaisisivat pelit silloin kun on sen aika, niin ei olisi näin saatanan vaikeaa viimeisissä erissä.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Nojoo ei tämän illan kamppailu nyt mihinkään klassikoiden joukkoon noussut. Ehkä hieman vaisumpi Sport oli tänään askissa, mitä parissa edellisessä pelissä on nähty. Muutamia hyviäkin jaksoja oli, kuten tasoitusmaalin jälkeen, mutta ehkä se suurin terävyys loisti poissaolollaan. Paikkoja oli kuitenkin meilläkin ratkaista ja ottaa vaikka täydet kolmekin pistettä. Erityisesti ylivoimaa tarjoiltiin mm. Pelsujen tyhmien "liikaa pelaajia jäällä" -jäähyjen seurauksena.

Ehkäpä suurin huolenaihe tässä vaiheessa on kuitenkin se, että vääntyiköhän Kokkalalta polvi(?) pahastikin. Ykkössentteri heti alkuun pois ja loppu peli vedettiinkin sitten luonnollisesti kolmella senalla. Ei hyvä jatkon kannalta. Toivottavasti nyt ei mitään loppukauden saikkua prkle tule.

Juvonen pelasi hyvin (kuten Toivonenkin). Näki viivavedot hyvin maskin takaa, kunnes Peltolan vetoon ei enää päässyt kuitenkaan kiinni.

Pesosella kun hyvä veto on, niin muutamaan kertaan olisi voinut käyttääkin sitä. Toki useinmiten näistä sai vielä järkkäiltyä ketjukavereille maalipaikan. Pelisilmää on kyllä, varmaan joukkueen eniten.
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Hieno peli ja kova vääntö!

Molemmille joukkueille hatun nosto, Pelicans vei kaksi ensimmäistä erää, Spårt viimeisen. Pinnat jakautuivat erittäin oikeudenmukaisesti ja tuomaritkin osasivat olla - ennakkopeloista huolimatta - säädyllisiä.

Yllätän itsenikin, Pelicansin paras tänään: Repik.
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Uskomattoman heikkoa kyllä tuo Pelicansin pelaaminen. Järjestelmällisestä hyökkäämisestä ei ole tietoakaan. Tänään oli tosin aivan riittävästi paikkoja ratkaista homma hyvissä ajoin, mutta vedot ovat sellaisia tuhnuja, ettei noilla liigavahteja yllätetä.

Lämsä puhalsi helpottuneen oloisena voittomaalin jälkeen, mutta ei tuolla esityksellä pitäisi puhallella muuta kuin tuskasta.


En ymmärrä. Pelicans pelasi todella hienon pelin kahden erän osalta ja kolmannessa (yllätys-sulaminen?) vielä tapeltiin jatkoille.

Lämsä-angsti on jotain aivan käsittämätöntä.
 

kende

Jäsen
Suosikkijoukkue
sport
Erikoinen matsi. Jonkinverran pelin painopisteet vaihtelivat. Pelsut olivat odotetun vaarattomia, lähinnä ylivoimalla heidänkin pidemmät pyöritykset. Sportin myös miedot paineen poikaset saatiin katkaistua aina viivalta kulmaa kohti lähteneellä lussurannarilla, josta ei osannut sanoa oliko se syöttö vai veto. Toivoselta ei mitään haamupelastuksia tarvittu, silti vain yksi piste... Olisi voinut koko kentän lailla enemmän hereillä jatkoajan lopulla. Hyvät paikat pelissä menivät laskujeni mukaan n. 8-8.

Jos vastustaja olisi ollut kuka tahansa muu kuin Pelicans tämä piste ei olisi näin kitkerä. Nimenomaan kun laittaa viimeaikojen pelaamiset 5 pelin kylmään kuntopuntariin, se osoittaa, että olemme hävinneet vain yhden näistä varsinaisella peliajalla (y) peukku. Noh, onneksi pian taas pelataan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös