La 22.11.2014 KalPa - Blues

  • 7 307
  • 44

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tänään pelataan Kuopiossa ottelu Kalpa - Blues. Eipä kai tosta matsista voi mitään muuta odottaa kuin kotivoittoa. Kuitenkin liigan sarjakärki kohtaa jengin joka saa sarjajumbolta turpaan. Lisäksi Virran valmentama Kalpa on voittanut molemmat kauden edelliset kohtaamiset. Odotukset on syystäkin taas nolassa illan matsin suhteen.

Sen verran vihkoon meni torstaina Bluesin esitys Vaasassa että jotain kokoonpano muutoksia on. Nieminen on varmaan maalilla. Mutta mielenkiintoista on nähdä jatkuu Seppälän Spede-show vai oisko fanien rukouksiin vastattu ja Seppälä katsoisi matsin katsomosta.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ja kun kerta homma luistaa niin miksipä sitä voittavaa kokoonpanoa muuttamaan!

Korhonen - Hirschovits - Kantola
Giliati - Kearns - Talaja
Aaltonen - Liivik - Iossafov
Rooba - Virkkunen - Sailio

Kaijomaa - Rantakari
Malmivaara - Seppälä
Kuukka - Westermarck
+ Tikkinen

Nieminen
(Laurikainen)

Eli ainoa muutos oli se että Nieminen on maalilla. Seppälää ei siis tiputa kokoonpanosta mikään.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
KalPan kokoonpano:

86 Michal Birner - 13 Mikael Ruohomaa - 81 Tomas Kubalik
91 Janne Keränen - 28 Jaakko Rissanen - 42 Kasperi Kapanen
55 Janne Kolehmainen - 22 Arttu Ilomäki - 14 Toni Hyvärinen
53 Sami Mutanen - 29 Joona Harjama - 84 Jyri Junnila

46 Jussi Timonen - 57 Joonas Lyytinen
5 Miika Koivisto - 33 Tero Konttinen
18 Antti Halonen - 26 Mikko Jokela
25 Mikael Seppälä

37 Eero Kilpeläinen
30 Tuukka Smura

Poissa kokoonpanosta ainakin Jukka Voutilainen, Jonne Tammela, Saku Kinnunen ja Juuso Riikola. Voutilainen otti jotain tälliä eilen Tapparaa vastaan ja kuulemma huippasi sen jälkeen. Ei tosin lähtenyt ennen pelin loppua pukuhuoneeseen, vaan oli jäällä joukkueen juhliessa, joten toivottavasti tämä nyt on vain joku varotoimenpide, tai muuten hyvin lyhytaikainen poissaolo. Loukkaantumishistorian tuntien vähän hirvittää, vaikka olihan Voutilaisen 23 pelin terve putki jo itsessään pieni ihme. Joka tapauksessa eilisestä, loistavan näköisestä kokoonpanosta ei kauaa saatu nauttia. Ketjuja on jouduttu sekoittamaan ja lienee taas vähän arpapeliä, että miten nämä sitten toimivat. Kakkosketju lienee paras ehdokas tuloksen tekemiseen ja toki YV:llä voidaan verkkoa heilutella.

Luotto kotivoittoon on kaikesta huolimatta melko kova.
 
Viimeksi muokattu:

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Lehmänperse! Häränpylly! Koska Blues juuri hävisi Liigan jumbolle, voittaa se luonnollisesti sarjajohtajan. Vieraissa. Ja vieläpä selkein 2-5 numeroin. Perusteluni löytyvät viestini alkuosasta.
 
Suosikkijoukkue
KalPa /naisjoukkue
Vara veneessä on pakollinen tässä ottelussa sillä espoolla on tapana aina kerralla ryhdistyä vaahtopäänä taistelemaan ja niinpä illan mittelöstä saattaa tulla senmyötä hyvinkin kuumapäinen kahina. Ruohomaan peluutus ykkösen keskellä on todella hyvää treeniä ja saadaan toimivia variointeja kun kerran kaverilla kulkee. Kotivoitto vahvasti tähtäimessä kunhan ei unohduta kahden edellisen suurinumeroisen pelin helposti ja huomaammatta tuudittaviin tunnelmiin eli klassinen löysää puserossa- mentaliteetti pidetään tiukasti kurissa. Joukkueemme on päässyt jo monella osa-alueella huomattaasti tasaisempaan kokonaisvaltaiseen suorittamiseen ja mentaalipuolella kun saadaan vielä sopivasti kestovaihde päälle niin keväällä on aika tiukka paketti kasassa tärkeimpiin taistoihin. Tänään lienee viikon vaikein peli edessä sittenkin, on hienoinen aavistus.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Olin näköjään unohtanut että Bluesin historian pahin hazardipakki Tero Konttinen pelaa nykyään Kalpassa. Muodostaa kyllä mielenkiintoisen tasteluparin Jere Seppälän kanssa. Mielenkiintoista nähdä kumpi vie tämän titaanien taistelun!
 

IJR79

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Onnea Blues, haista ite KalPa. Nolo päätös muuten hyvälle viikolle. Kolme pistettä täysin omissa käsissä ja vain yksi kelpaa. Tami saattais sanoo, että mä häpeän. Toivottavasti Seppälä on kunnossa, ei muuta.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
KalPa vei peliä ekan puoliskon ihan miten halus. Bluesilla käytännössä mitään saumoja. 2-0 tilanteessa alkoi löysäily jota jatkui koko loppu pelin. Ne työhaalarit, mitkä olivat Tapparaa vastaan päällä, loistivat tänään poissaolollaan. Hienosti itse puppeloidut pisteet Bluesille. No, sentää yks tuli ja voi loppu kaudella olla tärkeäkin..

Tuomarivirheitä sattui tänään aikalailla puolin jos toisinkin, hieman ehkä enemmän toisinpuolin. Kantola kaatoi Kilpeläisen 1-1 maalissa. Ja 2-2 maalissa selvä koukku, mistä ei jäähyä ja sit ite tekikin 2-2 tasoituksen. Hieno mies ei siinä (not) Taklaus Seppälään vähän myöhässä mut olihan se silkkaa huonoa tuuria suurimmilta osin vain. Seppälällä huono tasapaino ja raakile niin nuin siinä käy. Toki tuonkin taklauksen olisi voinut jättää tekemättä. Keskialueelle metrin irti laidasta, vaarallinen paikka taklata ja taklaus nyt turha oli muutenkin.

Mutta kuten sanottua niin KalPa ite puppeloi pelin Bluesille ja näin sitä vaa välillä käy. Alkoiko väsy eilisen pelin jälkeen painaa vai mikä, se jää Virralle selvitettäväksi. Ehkäpä sitten Bluesille ansaitut pinnat, vaikka ehkä vähän kyseenalaisestikkin ne tuli. No maalit hyväksyttiin ja KalPa veteli vain tolppiin ja teki sen kaksi niin ei tänään sit riittänyt. Tämmöstä tää hoki välillä on. Mennään eteenpäin 95 nevö föget.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Homma menee plörinäksi kun sitä vähiten odottaa. Unelma-alku ja oikein kunnon sulaminen loppua kohti. Kuin vanhoina hyvinä aikoina... ja kuten ensi keväänä?

Tasaväkinen pelj, jonka sisällä tapahtui KalPan osalta niin hyviä kuin aivan hirveitäkin asioita. Tänään saatiin ihailla äärimmäisen kiekkokontrollipelin parhaita puolia. Kun vastustaja iskee kunnon karvauksen päälle KalPan puolustusalueella niin hirveä hätähän siitä syntyy ja kusessa ollaan välillä. Peli ei meinaa pysyä kasassa 60 minuuttia, mistä esimerkkinä erityisesti kolmas erä. KalPallakin oli hyökkäyksiä, mutta ne tyrehtyivät yleisesti vähän puukätisiin ratkaisuihin. Epäonneakin toki oli matkassa, Kolehmainen ja Ruohomaa täräyttivät molemmat vuorollaan tolppaan. Ilomäki oli kyllä jälleen pirteä ilmestys ja yritti tarjoilla melkoisia huippupasseja, mutta aina ei vastaanottajalle maistunut.

Mutta mikä kumma se oli esimerkiksi tämä tilanne siinä erään Bluesin YV:n aikana, missä maalin kulma oli käytännössä täysin vapaa ja jos Kantola olisi vain sinne syöttänyt, niin maali olisi ollut käytännössä satavarma? Näitä tuntuu välillä aukeavan KalPan alivoimalla, eikä se kovin hyvää lupaa. Ja niin ikään mitä kummaa on n. kaksi-kolme laukausta, kun on kaksi kokonaista minuuttia aikaa pyörittää kahden kokonaisen miehen ylivoimaa? Nyt joko loppui mielikuvitus kesken tai yritettiin tehdä jotain kuukauden highlight-häkkiä ja se kenties maksoi kaksi pojoa.

Kaiketi Blues näitä pisteitä enemmän tarvitsi, joten onneksi olkoon. Ansaittu voitto kai tuo lopuksi oli, olihan KalPalla kakka sen verran pahasti housussa viimeisessä erässä ja nimenomaan viholliskarvauksen takia. Ehkä tässä pitäisi jonkinlainen suhteellisuudentaju osata säilyttää - sarjakärkipaikka säilyi vaikkakin niukasti ja silti menetyt pisteet vituttavat...

Lauantaisaunan kunniaksi yli 3000 kuopiolaista oli saapunut paikalle. Hyvin männöö. Peliesitys myös varmasti innoittaa saapumaan jatkossakin paikalle.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Kaks voittova ja tasapeli viikosta ja piikkipaikkakin säily. Ei niin kaaheen huono viikko kuiteskaan. Epäonneahan tuossa maalipaikoilla tosiaan oli ja huokasutti monta kertaa syvään kun aina kilahti putkeen. Kasperin läpiajokin lopussa nosti karvat pystyyn että nyt se tulloo, tulloo, tulloo, ei tullunna.
Se on uskomattoman vaikia homma se tatsin säilyttäminen kun on kaksi isonumeroista voittoa viikosta selän takana vaikkei sitä kukaan ääneen myönnäkkään, mutta mitäpä tässä kiroamaan enempää: Onnittelut espoolaisille ja kaikki sai jotain pisteitä, konjakkiryyppy sille ja surut pois ! : D
 

snoukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kerranki näin päin että tappioasemasta näin noustaan ja voittoon asti kelpaa nää pisteet. Viikolla 2. sarjakärkijoukkueelta voitto ei huono me tullaan vielä...
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Blues voi kiittää kahdesta lahjoitetusta pisteestä dumareita totaalisesta linjattomuudesta. Muutenhan jakoja tänään espoolaisilla ei olisi ollut. Kavennusosumassa Kantola vetää Kilpeläisen pelistä pois, joka oli pohjustusta Kantolan orgasmiin 2-2 tasoitusmaalissa. Jännä lopputulos pelillä myös siihen nähden, että kahden erän jälkeen tulostaululla olisi kuulunut olla 3-0. Tuomarit huomasivat vain kaksi joten näillä mentiin vaikka kovin tarkastusta hallilla vaadittiin. Ei tullut tarkastusta ei. Katkeraako? Kyllä. Vituttaa maksaa euroakaan nähdäkseen tuota jatkuvaa perseilyä tuomareilta.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
No joo, eihän noita vieraspisteitä voi minkäänväristen lasien takaa pitää ansaittuina mutta kelpaa ja otetaan pois kuleksimasta.

Suht tasaista ja mitäänsanomatonta pelailuahan tuo oli siihen Halosen maaliin asti. Tahtomaali, ei siinä mitään mutta luvattoman löysästihän Malmivaara tuon tilanteen pelasi. Ja Malmin piikkiinhän se KalPan toinenkin meni. Blegin kavennusta en nähnyt kun olin saunomassa mutta Kantolan maalin kyllä ja kovasti mieltä lämmitti se. Kantolalle sen myötä anteeksianto siitä kun ei yyveellä syöttänyt Iossafoville jolla oli avopaikka iskeä kiekko reppuun. Kuten myös lämmitti mieltä Hirson rankku - on muuten tuollaisia laitellut ennenkin. Paska pelihän tuo oli mutta joskus on jääty hyvälläkin pelillä nollille.

Hajahuomioita:

- Blegille nyt rankkipotkuvoitot 6/6. Ei huono
- Korhoselle kahdeksas tehopisteellinen peli putkeen. Ei huono sekään
- Kovasti teki Nelonenpron selostaja numeroa Talajan ja Kantolan taklauksista. Talajan taklista olisin minäkin jäähyn antanut, kädet nousi. Kantolalta oli puhdas ja komea töötti, KalPan Seppälällä epäonnea että tuossa kohtaa ei ollut pleksiä vaan pelkkä kaukalon laita.
- Niiralan montussa maantieteellisesti katsoen varsin erikoisia mainoksia nuo Karesuvannon Rajabaari ja Kilpisjärven Hetta-Market. KalPalla jotain pohjoisia etäyritysfaneja? Vai onko Juho Junno savolaisena antanut joviaaliuttaan siivun omistaan?
 
Viimeksi muokattu:

Sammy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt voidaan sitten verrata Mestiksen ja Liigan kurinpidon eroavaisuuksia, samanlaisesta taklauksesta minkä Talaja tänään esitti, annettiin Åsten tällä viikolla 7 ottelua huilia...
Itse olen molemmista tapauksista sitä mieltä, ettei mitään erityisen törkeitä ole, kädet olisi voinut olla alhaalla ja jättää sen "työntämisen" pois.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Kyynel sinne Savon sydämmeen. Jääkiekko on kontaktilaji ja joskus käy huonosti, nyt kävi ja koitetaan jatkaa tästä.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Kyynel sinne Savon sydämmeen. Jääkiekko on kontaktilaji ja joskus käy huonosti, nyt kävi ja koitetaan jatkaa tästä.

Sama ois käyny sinne Espoon suuntaan ni oispa ollu eriääni kellossa.
Mutta joo, Kantolan taklaus vähä myöhäs ja irti laidasta aka laitataklaus. Toki Seppälän huono tasapaino teki et niin retkahti. Kuten sanoin, olisi voinut jättää taklaamattakin. Ja Talaja työnsi vähä vauhia, mutta taklaus ei itessään kova ollut. Ja kiitos joustokaukaloiden niin ei pahemmin käynytkään. Välillä sitä näitä kuitenki käy ja ne jakaa mielipiteet mut näillä mennään
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Enpä olisi uskonut että tällä kaudella tulee nähtyä #19 KalPan vaihtoaitiossa. Hetkellinen menestys näköjään tuo mukaan yrittäviä siipiveikkoja.
Onneksi ei käynyt Kuukalle pahasti, liian monta ikävän näköistä tilannetta, joissa voi ihan oikeasti käydä pahasti, yhdelle illalle.

Lopussa ehkä turhaa kiekon hautomista omalla alueella. Noin 5min oli peliaikaa jäljellä ja vajaa puoli minuuttia saatiin kellosta pelattua pois syöttelemällä karvauksen alla omassa päätylaudoituksessa.
Timosen Jussi on ainut joka noissa tilanteissa yleensä osaa ja uskaltaa nostaa kiekon mediakuutiota kohti.
5 vs 3 tilanteessa Ilomäki nähdäkseni odotteli Voutilaista sairastuvalta tuohon neliön keskelle, kaikki 120sek.
Kasperilla näytti olevan yliyritystä/ylivitutusta jo varsinaisella peliajalla maalipaikoissa. Tämän sitten kruunasi voittolaukaus kisa, ei tullut laukausta, eikä kyllä voittoakaan.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Musta toi Giliatin tokan erän jäähy oli matsin käänne kohta. Siitä kun näytti jäävän Blues leiriin fiilari että Keränen hieman filmasi ja tämän jälkeen Blues pelaajat oli kuin persiiseen amuttu karhu ja taklas kentällä ihan kaikkea mikä liikkui. Oli kieltämättä kiva katella tollaista peliä jossa vietiin taklataan ja tsemattiin loppuun asti.

Omasta mielestä Kantolan takalaus oli sellainen rajatapaus. Siinä oli niitin paikka mutta ihan hyvin Kantola ois voinut kunnioittaa pelajaa jättää sen taklauksen tekemättä kun siinä kuitenkin oli toi loukkaantumisriski. Mutta koska näytti siltä että Blues pelaajat oli tossa vaiheessa matsia aika kieroksilla/kovassa tahtotilassa niin ymmärrän että taklaukset vietiin loppuun asti. Kyllä Kantola tosta varmaan yhden-kahden pelin kakun saa.

Jos nappaa sarjajohtajalta 2 pistettä vieraissa niin pitää olla tyytyväinen. Mutta kyllä se hieman syö Blues - fania että ilman pakkiparin Malmivaara - Seppälä hölmöilyjä olisi näköjään 3 pistettä ollu myös mahdollista napata Kuopiosta.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Omasta mielestä Kantolan takalaus oli sellainen rajatapaus. Siinä oli niitin paikka mutta ihan hyvin Kantola ois voinut kunnioittaa pelajaa jättää sen taklauksen tekemättä kun siinä kuitenkin oli toi loukkaantumisriski. Mutta koska näytti siltä että Blues pelaajat oli tossa vaiheessa matsia aika kieroksilla/kovassa tahtotilassa niin ymmärrän että taklaukset vietiin loppuun asti. Kyllä Kantola tosta varmaan yhden-kahden pelin kakun saa.
Kantolan taklaus tulee myöhässä ja Kantola näki Seppälän olevan huonossa asennossa, kuten myös juuri sen vaarallisen matkan irti laidasta niin selvä ulosajon paikka vaikka itkijä Aho muuta väittää.
Tuota Kantolan taklaustakaan tuskin olisi tullut jos tuomarit olisivat siitä edeltäneestä Talajan taklauksesta Lyytiseen rangaistuksia.
Se kun oli taas selvä päähän kohdistunut taklaus kun ne kädet piti lopussa nostaa ilman sitä ei olisi ollut mitään.

Ei voi Blues leirissä ainakaan valittaa tuomari linjasta kun selvä ulosajo ja toinen vähintään 2+10min jäi viheltämättä ja näiden ansiosta Kantola oli vielä kaukalossa kolmannessa erässä.
No voihan ne pelit voittaa tälläkin tavalla, että telotaan vastustajan pelaajat jotta joudutaan pelaamaan puolet toisesta erästä neljällä ja kolmaserä/jatkoaika viidellä pakilla.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Eiköhän Kantola tuosta yhden ottelun pelikieltoa saa. Vähän myöhässä vaikka Seppälä mielestäni voidaan mieltää kiekolliseksi pelaajaksi ja lisäksi mukana huonoa tuuria. Jos sitten kevättä mietitään niin ei KalPalle lupaa hyvää jos Virralla ja Laineella ei näytä olevan muuta sanottavaa kuin se että heidän pelaajiaan taklataan. Hyvin KalPan pasmat näköjään saadaan fyysisellä pelillä sekaisin.
 
Viimeksi muokattu:

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
"Olishan Kantola voinu jättää taklaamatta", miksi ihmeessä? Tämä on jääkiekkoa jossa taklataan ja näillä taklauksilla haetaan vastustajasta yliotetta, Kuopiossa on ilmeisesti niin sokaistuttu tosta syöttelystä että lajin muut osa-alueet ovat jo hämärtyneet. Katsokaa ringetteä jos ette kestä nähdä taklauksia. Anteeksi avautuminen, mutta kummassakaan tilanteessa ei mielestäni ollut mitään tuomittavaa ja kerrankin tuomarit eivät kusseet alleen jonkun loukkaannuttua. Ikävää että Seppälä loukkaantui mutta ompahan valmis ottamaan taklausta vastaan ensi kerralla.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Eikös se ole aina mennyt sekaisin, koska KalPa:n pelaaminen ei ole kenenkään valmentajan alaisuudessa perustunut fyysiseen peliin. Tästä syystä myös menestyminen pleijareissa on mennyt ohi suun. Tai ei ainakaan ihan heti tule mieleen, saa korjata, jos olen väärässä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Ei voi Blues leirissä ainakaan valittaa tuomari linjasta kun selvä ulosajo ja toinen vähintään 2+10min jäi viheltämättä ja näiden ansiosta Kantola oli vielä kaukalossa kolmannessa erässä.

Kun nyt haastetaan valittamaan niin valitetaan: eikös tuosta Kuukka KalPan vaihtoaitioon tilanteesta olis pitänyt viheltää KalPalle jäähy koska luukku auki pelin aikana?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös