Maalivahdit:
#41 Eetu Laurikainen (varalla #93 Jani Nieminen)

Talaja? Vaikea ymmärtää poissaoloa ellei ole jotain vaivoja.

Yritin etsiä JYPin kokoonpanoa seuran sivuilta copypastattavaksi mutten löytänyt ja liigan sivuilta olis mennyt säätämiseksi.

Onko Virtasen JYP ollut Ahon Bluesilla vaikein vastustaja kaikista? Muistaakseni pistesaldo tältä ja viime kaudelta pyöreä nolla. En kyllä kovin toiveikas ole tämänkään illan suhteen. Tulosveto 1-3, maalintekijät Tuppurainen, Kemiläinen, Ikonen ja Zámorský.

Barcelona

Leijonat
Hyvin on näköjään case-Ikosesta toivuttu kun tuhlaajapojan paluu ei herätä minkäänlaisia extra fiilareita. Mutta eiköhän joku känniääliö sen pakollisen "Juudas" huudon vedä.

Halleluja, Seppälä viltissä! Valitettavasti myös Talaja on poissa. Mikä lie miehelle tullut kun kuitenkin laukoi HPK:ta vastaan rankkareita.

Kerottakoon myös Jyp-faneille että jos alle 18-vuotias tulee pukeutuneena Halloween asuun niin pääsee 5 egellä sisään. Aiheesta enemmän:

Blues pre game show:

Kulttimörkö

JYP ja maajoukkueet
Ikonen on ollut kuin uudestisyntynyt tällä kaudella. Itseluottamus on nuorukaisella kunnossa ja tulosta tulee. On ilo nähdä Juuso JYPin kokoonpanossa tänään. Toisenlaiset fiilikset oli vielä viime kaudella mutta hienoa että nyt kulkee.

JYPin porukalla on risteily ottelun jälkeen luvassa ja toivoa sopii ettei vielä ottelun aikana JYP ole risteilyfiiliksissä. Ahon Blues muuten rankaisee armotta. Hienoa myös että Rajukin saa vaihteeksi pelata eikä vaan olla luukkuvahtina.

JYP sympatiat: HIFK
Noniin, se on sit eka kerta tällä kaudella, kun nään JYPin ottelun paikan päällä. :) En tiedä mitä odottaa, viimeks kun olin Baronalla, niin JYP voitti 2-0 ja ottelu oli semiviihdyttävä. Kohta pitäis hypätä metroon ja vaihtaa Kampissa dösään, et kerkee Baronalle.

JYPin tän päivän kokoonpanosta, ykkönen ja kolmonen näyttää hyvältä niinkuin aina, mutta noi kaks muuta kenttää ei herätä oikein minkäänlaista mielenkiintoa. Ainoastaan Ikonen pystyy omalla henkilökohtaisella taidollaan näkymään jäällä veikkaan mä. Noihin pitäis saada kyllä jotain pysyviä ketjukoostumuksia, kun tuntuu että joka pelissä siellä on eri ukot eri paikoilla hääräämässä.

Flou

Ravens
Näin juuri. Rapiat 59 minuuttia Japan lanseeraamaa paskakiekkoa missä vastustajia saa mätkiä käsille, kahvata minkä kerkiää ja kampitkin on lähes joka kerta sallittuja ja sitten tuuripompulla ihan purjeissa lähes koko erän ollut vastustaja saa voittomaalin. Noh eiköhän Japa jatkossakin äänestetä vuoden tuomariksi, vaikka mies oli ihan täysin kuutamolla vaiheittain pelissä. Mitenköhän pitkään JYPillä se kiekko siinä Löfmanin jäähyä edeltävässä tilanteessa oli? Puoli minuuttia?

Välillä sitä haluaisi katsoa jääkiekkopeliä missä olisi oikeasti joku saamarin linja tuolle tuomaroinnille, eikä tätä saamarin arpapelillä toimivaa viheltämistä.

Laurikaiselta kyllä kovin vakuuttava ilta, vaikka JYP hukkasikin paikkoja jokusen ihan omaan onnettomuuttaan.

-Junnu-

Altavastaajat
Tasaista ja paikoitellen ihan viihdyttävääkin kiekkoa joka ratkeaa sitten tuollaiseen onnekkaaseen pomppuun. Onhan tämä JYPin vieraspelien saldo melko karmaiseva. 11 ottelua ja 2 voittoa. Miten voi olla näin erilaiset tilastot kotipelien ja vieraspelien välillä?

spaceman

JYP, #26, #15, #11, #45

Katselin itse peliä kolmannessa erässä ja ihmettelin, kun sai noin reippaasti koukkia ja roikkua. Veikkasin, että tuomaristossa on Levonen, tarkistin liigan sivuilta ja bingo!

Levonen viheltää kyllä, jos joku kaatuu kampinomaisesti tai saa korkeasta mailasta. Ja pelitilanteista riippumatta jäähyt menee tasan. Kappas, niin tänäänkin.

Hännikäistä pitää taas kehua. Samoin Tuppuraista, harmi että putki katkesi. Perrin myös hyvä. Ja yleisesti ottaen pidän siitä, miten JYP käyttää kiekkoa pakkien kautta hyökkäystilanteissa.

Mutta joo, tappiohan oli tietysti vain Virtasen ja Tynin syytä.

ZayWest

JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Näin juuri. Rapiat 59 minuuttia Japan lanseeraamaa paskakiekkoa missä vastustajia saa mätkiä käsille, kahvata minkä kerkiää ja kampitkin on lähes joka kerta sallittuja ja sitten tuuripompulla ihan purjeissa lähes koko erän ollut vastustaja saa voittomaalin.

Samaa mieltä Flou ja vielä ihan täysin. Ilman Bluesin kahta maalia JYP olisi tänään nollalla tehdyllä maalilla täydet vieraspisteet kerännyt himaansa. Vai miten se meni? Minä itkin ja sinä nimimerkkisi takaa leimaat? No jotenkin niin kuten aiemmin minua mainostit.

Flou

Ravens

Voi pikkuista, noinko koville se kommentti nyt sitten ottikin. Lukutaitoisena varmaan huomaat, että en missään vaiheessa puhunut mitään JYPin kolmen pisteen voitosta tai ylipäänsä vieraspisteiden tuomisesta kotia. Sen sijaan keskityin arvostelemaan Jari Levosen kehittymistä Jari Levosena ja kuinka huonolla tuurilla oli tänään lopussa aika iso merkitys, kun hyvin pelannut Laurikainen nollasi JYPin/pelaajat tuhlasivat ihan kelvollisia tekopaikkoja.

Köpi

JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers

Joukkueen pelitapa tai pelitavan toteutuksen vastuu on päävalmentajalla/valmennusjohdolla. Jos vieraissa esiintyy täysin eri JYP kuin kotona, kuten on tämän kauden aikana pitkälti tehnyt, sillo vikaa ei tarvitse etsiä mistään muualta kun kiiltävästä kaljusta penkin takana.

Kaiken päälle kun kentälle ei laiteta edes parasta rosteria, niin turha sitä syytä heikkoon esitykseen on kovin kaukaa etsiä.

Viimeksi muokattu:

ZayWest

Voi pikkuista, noinko koville se kommentti nyt sitten ottikin.

No vähän se otti. Mietin vain sitä kun ruikuttaja kuittailee ruikuttajalle. Ei mul niinks muuta.

Lukutaitoisena varmaan huomaat, että en missään vaiheessa puhunut mitään JYPin kolmen pisteen voitosta tai ylipäänsä vieraspisteiden tuomisesta kotia.

Enkä minäkään itseasiassa koskaan kun minusta sanoit että vingun jokaisesta mahdollisesta asiasta. Ja ettei mikään ole koskaan hyvin. Kai ymmärrät että joskus siihen valheellisen reppanapaskanjauhamiseen saattaa tulla vastakommenttikin?

Bluesille onnet voitosta! Harvemmin tosiaan voittaa kotona tai vieraissa nollalla tehdyllä.

Blondie

Espoo Blues
Korjatkaa jos olen täysin väärässä, mutta ruudun videon perusteella minusta Malmivaara ei heittänyt kiekkoa edes kulmaan vaan suoraan kaukalon päädyn suoralle alueelle jolloin jonkinlainen pomppu maalin eteen oli myös odotettavissa. Blues on tommoisista tilanteista ennenkin tehnyt maaleja, viime kaudella mm. Kaijomaa+Aaltonen värkkäsivät TARKOITUKSELLA tehdyn maalin käyttäen hyväksi juurikin kaukalon tuota kohtaa. En lähtisi tuomitsemaan kenttämestarin erikoiseksi vaikka tietty tuuriahan tollasissa on aina vähän mukana.

Katselin tuon "pompun" ja olen kyllä täysin samaa mieltä Blondien kanssa. Täysin fysiikanlakien odotusten mukaan se palaa sieltä tietyssä kulmassa takaisin, Jypin veska tekee ison mokan tuossa. Tuuripompusta tuossa ei ole kyse ollenkaan. Eri asia sitten yrittikö Masto syöttöä, itse en usko näin.

Kyllähän Jyppi taisi viedä 3-erää kaikilla tasoilla ennen loppuhälinää, olisi kyllä ansainnut vähintään 2 pistettä. Mutta näin tällä kertaa.

Masto eilen 0+1, tänään 0+2, huomenna? Taivas on auki. :D

Kulttimörkö

Kenttämestarin erikoinen mikä kenttämestarin erikoinen. Harmi sinänsä että ottelu ratkesi tuolla tavoin, sillä mielestäni tasainen ottelu olisi ansainnut ns. tekemällä tehdyn maalin. Olisi se sitten ollut vaikka Bluesin tekemä. Paikalle vaivautunut yleisö olisi ansainnut sellaisen. JYPillä oli kyllä paikkansa, varsinkin kolmannessa erässä mutta ei tällä kertaa onnistunut.

Tunnelmakin oli ainakin näköradion perusteella hyvä. Miten paikalla olleet tuon tunnelman kokivat?

E

K-Espoo
Nieminen riittää mihin vaan, mutta kyllähän nyt on se fiilis, että Laurikainen riittää vielä pidemmälle. Ratkaisu oli mikä oli, mutta Eetu pelin ratkaisi isossa kuvassa kuitenkin.

Nikke

Sinivalkokeltainen
Hallilla olin varma että oli tuuripomppu mutta kyllähän tuosta videosta näkee että Malmivaara ampuu sen tuohon suoralle alueelle joten laitan kyllä Rajaniemen piikkiin.

Tärkeät 3 pistettä ja taitaa Laurikainen kohta ottaa ykkösveskarin paikan väkisin itselleen.

Seksi-Lasse
Joo, siis olihan tuossa JYPillä aika monta maalipaikka ratkoa peli mutta Eetu oli mies paikallaan eikä viimeistelykään aina kaksista ollut. Oliko Perrin joka Hirson kiekonmenetyksestä pääsi avopaikkaan mutta nosti kiekon yli maalin? JYP kieltämättä usein vei kiekollista peliä, mutta Blues pystyi aika hyvin tukahduttamaan vieraiden hyökkäykset, varsinkin JYPin yyvee saatiin näyttämään todella heikolta.

Oikealle miehelle tuli kyllä taas voittomaali. Korhonen taisteli jälleen esimerkillisesti. Kearns oli myös hyvä, samoin Virolais-hyvinkääläinen kenttä. Ja tietty "pisterohmu" Malmivaara. Laurikainen on kyllä näillä otteillaan kaappaamassa ykkösveskarin paikkaa.

Hallilla hyvä meininki, vaikka nykyliigalle tyypilliseen tapaan yleisöä about tuhat vähemmän kuin lauantai-iltana pitäisi olla.

Harhasyöttö

Oliko Perrin joka Hirson kiekonmenetyksestä pääsi avopaikkaan mutta nosti kiekon yli maalin?
Pihlman nosti tosta avopaikasta yli. Mitä itse peliin, tulee niin oli kyllä kauheaa kuraa, etenkin Bluesin osalta. En oo noin heikkoa kotijoukkuetta nähnyt pitkään pitkään aikaan etenkin kolmas erä oli passiivista seisomista ja selviytymistaistelua että pääsisivät jatkoille. No sitten onni halus näyttää persettään JYP:lle ja kauhealla munkkipompulla Blues johtoon. Mua ei edes vituttanu toi maali vaan nauratti. :D

Joo, kyllähän JYPillä oli monta avopaikkaa tehdä maali, mut ei kelvannu, niin ei kelvannu ja ei ollu sitä kuuluisaa tuuriakaan mukana. Harvoin sitä 0 maalilla edes jatkoajalle mennään, mutta tänään jos joskus sen ois pitäny riittää sen verran heikko Blues oli. Bluesin alivoima oli ihan hyvää, mutta etenkin JYPin kakkos YV ei saanut yhtään mitään aikaseksi. Ykkös YV pyöri hyvin, mutta jätkät haki aina liian hienoja poikkisyöttöjä yms. Olisi pitänyt vaan yksinkertaistaa - viivasta laukauksia ja äijää maalille.

Paska maku jäi suuhun sen verran vahvempi etenkin kolmannessa erässä vierasjoukkue oli, mutta jääkiekko on maalintekopeli ja se voittaa joka tekee enemmän maaleja on se sit ansainnut ne tai ei.

JYP, Vatanen, Blackhawks
Olihan kiva käydä taas Suomen parhaassa jäähallissa. Harmi vaan, että peliin sisältyi todellinen antikliimaksi Rajaniemen mokan muodossa. Muuten poika pelasi oikein mallikkaasti, harmi vaan että erehdyin lupaamaan Turusta mukaan lähteneelle kaverille ettei Rajaniemi tätä peliä kuse, kun on niin varma ollut. Minua voi siis syyttää tästä lopputuloksesta. Laurikainen oli Bluesin maalilla loistava, toki JYPin karmaisevan tehottomuuden avittamana. Ensimmäiset kaksi erää oli JYPiltä karmeaa katsottavaa, onneksi myös Bluesilta. Karmaisevan paljon harhasyöttöjä, kiekon pomputtelua, kiekon menetyksiä ja passiivista liikettä. Itse kuvasin tilanteita mielessäni aktiivisiksi kiekosta luopumisiksi. Hieman yllättäen ne katosivat tyystin JYPiltä kolmanteen erään mennessä. Sen jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue, ja Laurikainen. Tänään näin, harmi ettei meikäläisellä ollut harmainta aavistusta faniristeilystä. Hyttiä koitettiin vielä hallilla saada, mutta niin vain oli myynti mennyt kiinni Viikkarilla. JYP-kannattajat jaksoivat pitää meteliä hyvin ensimmäisen erän. Sen jälkeen äänekkäimmät ilmeisesti keskittyivät kaljan juomiseen. Harmi homma. Blues-kannattajien laulua oli ilo kuunnella. Jatkakaa samaa rataa! Toivottavasti saadaan vielä joskus Hippoksellekin samaa meininkiä.

Hannutic

Kiekko-Espoo
Muistan kun viime kaudella "joku ihmeen" Rajaniemi nollasi Bluesin Barona-areenalla. Tälläkin kertaa pelasi hyvin, tosin pelin ratkaisu meni täysin hänen piikkiinsä. Voitto tuli Bluesille aika halvalla, mutta aika halvalla on pelejä myös tällä kaudella hävitty. En siis koe että suurta vääryyttä olisi tapahtunut kun Jypilläkin on kuitenkin mennyt aika hyvin.

Tykkään toisaalta siitä että Bluesin cheerleaderit näyttävät terveiltä nuorilta naisilta ja etteivät asut ole kovin seksistisiä, mutta tänään kyllä lämpesin halloween-meiningille heidän osaltaan.