Kärpät kaudelle 2014–2015 – Marjamäen toinen kausi

  • 753 667
  • 1 659

Lintta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mää komppaan kettua ihan täysin. Didi laitettiin taipaleelle, Mikä muuttui? Davis teki maalin. Kapteeni on esimerkiltään viimevuotisesta pelkkä nimi. Mikään ei toimi. Kohta mennään kolmasosaa ja nyt hymistelyly ja vtun oottaminen alkaa olla ohi. Annetaan aikaa, kuinka kauan? Oliko toissapäivänen pelkkä suonenveto vai oliko se tilipäivä

Didi laitettiin tapaleelle. Kyllä olet oikeassa, mikään ei ole muuttunut. Didin ollessa joukkueessa hän istui poppareita syömässä tai oli muuten vaan pelatessaan huono. Nyt hän ei enää ole mukana ja kas, mikään ei ole muuttunut. No shit sherlock!
Ei riitä, että päästään huonosta pelaajasta eroon. Olisi hankittava tilallekkin joku siihen rooliin. Pirnes hankittiin, mutta hän on lähtökohtaisesti se kakkossentteri.
Mikään ei muutu, jos ei mitään muuteta.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät on tällä hetkellä liigan toiseksi huonoin YV-joukkue ja kolmanneksi huonoin AV-joukkue. Kärpät on päästänyt toiseksi eniten maaleja runkosarjassa. Kun ottaa huomioon joukkueen tulivoiman ja taitotason, niin nuo lukemat ovat täysin käsittämättömiä eivätkä missään tapauksessa hyväksyttäviä.

Nyt tosiaan kun ei enää voida mennä floppisentterin taakse, niin katseet alkavat pikkuhiljaa kääntyä kohti valmennustiimiä. Vanha totuushan kuuluu, että jos yksi mies alisuorittaa, se on yksilön vika. Jos kaikki alisuorittavat, se on jo valmennuksen vastuulla. Kumma juttu, että näin käy aina kun kirjoitetaan valmennustiimille jatkosopimus. Juuri sama Alatalon ja Aravirrankin kohdalla. Muutaman hyvin menneen pelin jälkeen nimet paperiin ja sitten kohti uusia pettymyksiä.

Noh, kai tässä pitää Latemaisesti katsoa tilastojen ja tulosten taakse. Onhan noita tolppakuteja ollut melkoinen määrä ja vastaavasti omaan päähän aika kyseenalaisia maaleja melkein joka pelissä tälläkin viikolla.
 

Lescinzky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei joukkueen peli-ilme mihinkään muutu jos yksittäinen pelaaja laitetaan pois ja uusi otetaan tilalle. Kärpät pelaa joukkueena niin surkeasti ja ilman tunnetta, että se paistaa katsomoon asti. Jo aiemmin olen ottanut tämän esille - Rynnäs, sitten kulta-aikojen joukkueessa ei ole ollut tuollasta persoonaa joukkueessa. Jätkä jaksoi jokaisen voitetun ottelun jälkeen tuulettaa oikein kunnolla. Oli se sitten runkosarjan toinen ottelu tai pleijareiden tärkein ottelu, Rynnäs rakasti voittaa pelejä.

Tuomarit ovat osakseen myös kusseet oikein urakalla Kärppien muroihin, mutta ei pelkästään niiden taakse voida piiloutua. Erikoistilanteet ovat olleet Kärpiltä aivan surkeaa. Ulkkarit ovat ottaneet aivan järkyttävästi jäähyjä, eivätkä ole ainakaan vielä pystyneet sopeutumaan Kärppien kurinalaiseen pelityyliin. Pelinavaus on toooooodella hidasta. Ei tuon hitaammaksi tuota enää saa. Jotain uutta variaatiota pitää myös löytyä siihen.

Tänään vastaan asettuu Pelicans joka on sarjan heikoimpia joukkueita Sportin ohella. Jos tänään ei ketsuppipullo aukea USEAN pelaajan toimesta niin sitten tulee entistä synkempi syksy. Keväästä en vielä ala puhumaan.
 

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
Tilannehan on se, että vaikka Hade ja Huml ovat pelanneet hyvin yhteen aiemmin, niin pelitapa on aika lailla eri nyt kuin mitä se oli Aravirran aikana. Muutenkin Ivan ja JP eivät ole fyysisesti lähelläkään samaa tasoa puhumattakaan henkisestä tilasta. Uskon kyllä, että molemmat loistavat sitten pleijareissa, mutta siihen asti pitäskö ihan oikeasti pistää vaikka Donskoi-Kemppainen-Komulainen edes kerran sinne ylivoimalle testaamaan, josko se maali tosiaan on niin vaikea tehdä. Nyt on kakosketju kokeillu jo tarpeeksi. Ja kun ykönenkään ei saa sitä maalipaikkaa luotua, niin siitä vois sitten antaa Kukkonen kumppaneineen tilaa vaikka neloskentälle. Ihan vaan merkkinä siitä, että parhaat pelaa ylivoimaa. Alivoimaa vois mennä vihdoin pelaamaan ne, jotka ei siellä ylivoimassa saa aikaiseksi mitään merkittävää. Uskomatonta, että Late antaa samojen naamojen siellä limppua liikuttaa, vaikka näkee ettei niillä kunto ja tällä hetkellä taidotkaan siihen riitä.
 

KallesS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Real Madrid
Jos Deschamps sai kenkää, niin saman tien myös Davisille ja Spangille. Aivan luokatonta pelaamista illasta toiseen. Kai joku nuo huolii, vaikkakin molemmilla taitaa olla 2v soppari.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Luottoa kyllä löytyy joukkueeseen edelleen. Davisilla ja muilla onneksi kahden vuoden soppari, joten toivottavasti se estää miesten siirron. Allekirjoittanutta ainakin kiinnostaa enemmän Davisit kuin Kalle Kermanit. Marjamäelle voisin kritkiin poikasen kesken pelin tulleista "neronleimauksista" viltittää pelaajia jotka eivät ole syyllisiä huonoon epäonneen. Myös Puljujärvi palkitaan usein upeasta pelistä katsomokomennuksella. Nyt vain sentteri sisään ja hyvä tästä tulee.
 

Outlander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vähän alkaa epäilyttää ettei olisi Marjamäki itse menettänyt kasvojaan joukkueelle noilla yltiöpositiivisilla jutuillaan, että negatiivisia asioita käsitellä ollenkaan yms.? Voi olla että joukkue ei nyt pelaa valmentajalleen.
 

Allunpoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tilannehan on se, että kärsivällisyyttä tarvitaan. Mutta 2-0 johdon menetys ja selvä häviö pelsuille pistää jo mietityttämään. Kovin vaikuttaa oudolta, ettei oikeita ketjukoostumuksia(pl. 3 ketju)tunni löytyvän. No, onneksi runkosarjaa on vielä jäljellä. Siitä huolimatta, ALWAYS KÄRPÄT.
 

Teme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Vieläkö täällä pitää jatkaa "kyllä se siitä itsestään ja tämä on vasta alkukausi" hymistelyä vai ymmärtääkö porukka jo kuinka täydellisessä kriisissä joukkue on ollut jo pitkän aikaa? 3/4 joukkueesta ottaa vapaa iltoja lähes joka ilta, eikä Marjamäellä ole minkäänlaista otetta joukkueeseen. Nyt vaaditaan todella radikaaleja toimenpiteitä, koska suurin osa joukkueesta on jo päättänyt, että tämä kausi meni jo. Todella epäammattimainen ja surkuhupaisan virkamiesmäinen on tämän kauden Kärpät. Hävettää, että nuo saavat kantaa Kärppä-logoa rinnassaan.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Onneksi on Sport.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
16 peliä pelattu ja niistä 5 voittoa varsinaisella peliajalla. Kai sen "kriisijoukkue"-termin nyt voi jo huoleti ottaa käyttöön, kun kyse kuitenkin Liigan isoimmalla budjetilla pelaavasta suurseurasta.

Harmi vaan, että kaikki taikatemput on jo oikeastaan kokeiltu. On pistetty ykkössentteri pihalle ja otettu 16-vuotiaita kokoonpanoon, ketjujakin lotottu uusiksi moneen otteeseen. Alkaa keinot loppua kesken.

Oma fiilikseni on, että Kärpät on lähtenyt tälle kaudelle liian voimakkaasti kiekkokontrollin ja hyökkäyksen kautta. Sääntömuutokset ovat tehneet hitaat lähdöt melkeinpä hyödyttömiksi. Viime vuonna samaan aikaan puolustettiin tarkemmin ja tehtiin maalit pääasiassa vastaiskuista ja ylivoimalla. Nyt ei pystytä kummassakaan.

45 päästettyä maalia (vain Sport on päästänyt enemmän) ja meillä kuitenkin on mielestäni Liigan paras maalivahtikaksikko. Veskarit ovatkin ainoita pelaajia, joille voi antaa puhtaat paperit. Jos kenttäpelaajista täytyy syyllisiä alkaa etsimään niin kyllä se vaan eniten tuonne puolustusosastolle viisari osoittaa. Pakit ovat sekä pilaamassa hyökkäyksiä, että päästämässä omiin. Jotain kertoo se, että Nutivaara on noussut parhaiden pakkien joukkoon. En usko, että se on Nutin hyvyyttä täysin vaan pikemminkin muiden heikkoutta.
 

KemmiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eipä tuo Glennikään kovin hyvin suoriudu. Omassa päässä vaikeuksia jatkuvasti, avauspelaamisessa älyttömiä kuskauksia ja hiihtelee kunnes menettää kiekon. Hyökkäyspäässä liian usein nostaa kiekon molarin syliin, vaikka maskista ei ole tietoakaan. Tosin on maskipelaaminenkin joukkueella liian vähäistä varsinkin ylivoimalla.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kevään pelaajamarkkinoilla kyllä epäonnistuttiin huolella. SaiPa-kolmikko ollut suuri pettymys. Edelleen ihmetyttää tuo että minkä takia kesällä tuo sentteriosasto jätettiin niin ohkaseksi (Deschamps, Komulainen, Kemppainen, Keränen), kun tiedettiin että kaikki lupaavat juniorit ovat nimenomaan laitureita (Puljujärvi, Aho, Mäenalanen ja kesällä vielä mukana ollut Leskinen). Itse oletin koko kesän että Patrick Davisiä on suunniteltu sentterin rooliin, mutta laiturina häntäkin näköjään oli tarkoitus peluuttaa. Lisäksi uskoisin että laitureita on kesken kauden kaikkien helpoin hommata pelaajamarkkinoilta, jos sillä osastolla olisi havaittu vajausta.

Nyt varmaan joudutaan jo pakkihankintakin tekemään, kun Masuhr loukkaantui ja jo ennestään sieltä on sivussa Niemelä ja Vallin. Vai löytyykö A-junnuista joku potentiaalinen peluri liigajoukkueen mukaan?
 

Dinho

Jäsen
Kevään pelaajamarkkinoilla kyllä epäonnistuttiin huolella.

Olen eri mieltä, sillä SaiPa-kolmikon hankkiminen oli huikea ryöstö. Samoin Deschamps vaikutti lupaavalta mieheltä ja kaikinpuolin kokonaisvaltaisesti hyvältä pelaajalta. Pelaajamarkkinat sujuivat ihan hyvin. Mielestäni ennemminkin nämä pelaajat ovat epäonnistuneet.

Edelleenkin olen sillä kannalla, että Marjamäellä jatketaan, niin kauan, kuin sopparia riittää, mutta jonkinsortin palaveri seurajohdon, valmennuksen ja pelaajien edustajien välillä tulisi käydä ja setviä ongelmat perinpohjin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siniviivojen siirron osuus pelitavan ontumiseen on tietenkin yksi merkittävä asia rämpiseen. Mutta vähintään yhtä huolestuttavaa on se, että joukkue on erikoistilannepelaamisen osalta 10:n ulkopuolella. Varsinkin tämän arvaamattoman tuomarilinjan vallitessa tuo osa-alue olisi syytä saada aivan ensimmäisenä kuntoon.
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Annetaan siniviivojen olla paikoillaan, ei lähetä nyt hakemaan vääristä paikoista. Joukkue alisuorittaa illasta toiseen. Onnistujia voidaan löytää yhden käden sormilla. Tämän päivän sulaminen oli järkyttävä. Kolme pinaako tuli kahdestatoista mahdollisesta. Hyssytellään että kyllä se, alkukausi, keväällää sitä ja tätä. Kohta on tusina alisuorittajaa porukassa.

Spang, Davis, Glenn, Haataja, Huml........tää kolmikko idästä on täys fiasko tähän asti.

Karmee liikku ja Didi tohon. Ei mahdollista, mutta ois vittu jäätävä liikku. Heräisköhän kukaan.
 

Lescinzky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
"Mestaruuskrapula, siniviivojen siirrot, tuomarit, etc." Suurin yksittäinen selitys tämän kauden surkeudelle on itse peli. Kärpät pelaa aivan luokattomasti illasta toiseen. Kaikki osa-alueet kusee tällähetkellä - maalivahtipeli, puolustus, hyökkäys, valmennus... aivan kaikki. Joukkue on illasta toiseen kurittomampi. Aaltonen, Maxwell ja Rynnäs puuttuu viime kaudesta niin joukkue taistelee säälipleijaripaikasta. SaiPa:n kolmikko, järkyttävää paskaa illasta toiseen ja kuitenkin saavat huitoa miten sattuu. Nyt Marjamäki tarvitaan niitä näyttöjä ja kunnolla. Herätä joukkue laittamalla vihdoin ja viimein se Haataja sinne poppareille ja pari muutakin äijää niin toivottavasti heräävät pelaamaan joukkueelle ja asenteella joka pelissä. Eihän tässä ole enää mitään järkeä koko touhussa. Vituttaa niin ettei veri kierrä päässä.
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Oma fiilikseni on, että Kärpät on lähtenyt tälle kaudelle liian voimakkaasti kiekkokontrollin ja hyökkäyksen kautta. Sääntömuutokset ovat tehneet hitaat lähdöt melkeinpä hyödyttömiksi. Viime vuonna samaan aikaan puolustettiin tarkemmin ja tehtiin maalit pääasiassa vastaiskuista ja ylivoimalla. Nyt ei pystytä kummassakaan.

Tähän vahva sama. Yv-hyökkäyksiä on ollut perstuntumalla todella vähän, Kärpät ei käännä peliä kuten viime kaudella. Mutta onko viivat ainoa syy, ehkä muitakin löytyy;

45 päästettyä maalia (vain Sport on päästänyt enemmän) ja meillä kuitenkin on mielestäni Liigan paras maalivahtikaksikko. Veskarit ovatkin ainoita pelaajia, joille voi antaa puhtaat paperit. Jos kenttäpelaajista täytyy syyllisiä alkaa etsimään niin kyllä se vaan eniten tuonne puolustusosastolle viisari osoittaa. Pakit ovat sekä pilaamassa hyökkäyksiä, että päästämässä omiin. Jotain kertoo se, että Nutivaara on noussut parhaiden pakkien joukkoon. En usko, että se on Nutin hyvyyttä täysin vaan pikemminkin muiden heikkoutta.

Juuri tuo päästettyjen maalien määrä kertoo ainakin itselle heikosta asenteesta. Jossei maalivahtipelikään mitään hurmosta ole ollut, niin kyllä tänänkin Karhunen koppasi muutamia aivan huikeita paikkoja, joiden onnistuessa lukemat olisivat olleet Kärpille todella murheelliset.

Kiinnitin Pelicans-ottelussa myös huomiota siihen, miten heikosti Kärpät menevät hyökkäyspäässä maalille. Useissa tilanteissa, menijöitä ei ollut yhtään vaan kaikki seisoivat 3-5m säteellä, Pelicans-pelaajien takana "kyttäämässä irtokiekkoa". Tilanteisiin kyllä näennäisesti yritetään mennä, rähjäämään kun siitä ei ole enää mitään hyötyä, ja aivan liian myöhään.

Asenne, ja pelitapa; aivan liian moni hyökkäys ohjautuu helposti kulmiin ja jää sinne pyörimään, myös 3-ketjulla. Ja vielä kun teet saman puolustuspäässä, voi sitä päivää kun Pelsut neppailevat siniviiva-ohjureita sisään 4 kärpän keskeltä.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Asenne, ja pelitapa; aivan liian moni hyökkäys ohjautuu helposti kulmiin ja jää sinne pyörimään, myös 3-ketjulla. Ja vielä kun teet saman puolustuspäässä, voi sitä päivää kun Pelsut neppailevat siniviiva-ohjureita sisään 4 kärpän keskeltä.
Jälkiviisaana voi sanoa, että kiinnitin asiaan huomiota jonkin verran jo ennen sarjan alkua. Reilu vuosi sitten kävin katsomassa CHL pelin Luleå vastaan. Silmään pisti miten peli-ilme oli raikastunut Aran ajoista. Laukauksia blokattiin heittäytymällä jo kesällä! Tänä syksynä vastaavaan aikaan Kölniä vastaan ei heittäytymisiä näkynyt. Sen sijaan juuri kuvaamaasi näennäistä hallintaa Kölnin hallitessa sota-alueita.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Nuo jo muutamassa viestissä mainitut asiat asenteesta ei koske ainoastaan Marjamäkeä. Ei todellakaan. Lasse Kukkonen kapteenina sekä muu kapteenisto saa ottaa suurimman osan niskoilleen. Etenkin Lasse itse.
 

And77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
Sellaista porinaa hallin uumenissa kuulin, että Lasse olisi vielä hieman pettynyt, kun ei päässyt jokereihin.
Mitään totuuspohjaa tälle en uskalla antaa, enkä täysin itsekkään tuota usko... voi olla myös ihan pelkkää heittoa, mutta kieltämättä siinä olisi hyvä vastaus Lassen "asenneongelmiin". hästäg foliohattupäähän.
 

Maaginen 56

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kajaanin hokki
Laten vanha tuttu Laatikainen kärppiin ainakin 8 ottelun ajaksi. Masuhr ja Vallin taitaa olla vähän enemmän mäsänä? Eipä sillä, kyllä sinne perusvarmaa pakkia kaivataankin
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos jumalallista Pirnestä koskevat samat periaatteet kuin Didiä niin lähtölaskenta on varmaankin jo alkanut. Ei minkäänlaista apua ole tuonut hyökkäyspeliin, vaikka puolustussuuntaan pelaakin siedettävästi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös