Jokerien peliotteet kaukalossa kaudella 2014–2015

  • 146 967
  • 520

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Noniin... Matsi itsessään oli varsin viihdyttävä, mutta se lienee toisen ketjun juttuja.

Hyvin tämä matsi näytti sen missä mennään. Me emme ole KHL:n kärkeä tai ennakkosuosikkeja voittamaan mestaruutta. Sen sijaan meillä on mahdollisuudet pistää isommat ahtaalle illasta toiseen jos oma tekeminen on vaadittavalla tasolla. SKA ei päässyt tänään helpolla missään nimessä ja vähän paremmalla tuurilla tulos olisi ollut hieman toinen. Parempi voitti, mutta muutama kiekko toisin ja pisteistä olisi pelattu vielä viimeisellä vitosella. Paras seitsemästä on äärimmäisen vaikea meille kääntää SKAta vastaan, mutta yksittäisissä otteluissa voidaan puhua jopa realistisista voitto-odotuksista. Yksilöiden kohdalla ero oli varsin selkeä ja tällä tontillla SKA oli aivan omassa luokassaan. Tämä ei tosin tullut kenellekään vähääkään kiekkoa seuranneelle yllätyksenä.

Jokerit näytti keskittyvät täysin omaan peliinsä, mikä oli tavallaan kaksiteräinen miekka. Toisaalta ennakkoluulottomalla aseenteella SKA oli ajoittain jopa vaikeuksissa ja rehellisesti sanoen maalipaikoissa ei ollut aivan niin huikeaa eroa kuin tulostaulu saattaisi kertoa. Toisaalta sitten Kovalchukin kaltaiselle jätkälle olisi varsinkin näin jälkiviisaana pistää oikeasti kunnon tikkasmainen päällystakki iholle. Jos esimerkiksi Huhtala olisi valjastettu Iljan kimppuun, niin tulos olisi voinut olla täysin toinen. Noin huikeaa ja silti mielialapelaajan maineessa olevaa jätkää on vain pystyttävä horjuttamaan kaikin mahdollisin keinoin. Jos miehen perässä ei jatkuvasti luistele apina huutamassa Tshetseniaa, Ukrainaa ja Jeltsiniä, niin se paukuttaa ne tarvittavat maalit ja passaa pari päälle. Sen sijaan jos huutelua tulee, pelihuumori pyritään viemään jatkuvalla pikkusialla ja vastaavalla, niin joku ratkaisu saattaisi jopa tukea Jokereita.

Eli summa summarum, ihan hyvillä mielin tässä voi olla kolmen maalin tappiosta huolimatta. Iso kuva oli mielestäni ihan hyvällä mallilla joukkueiden tasoeron huomioiden. Jos asenne ja tekeminen olisivat tuolla tasolla jokaisena iltana, kaatuisivat nämä medvetsakinzakpreppilaiset selkeästi ja satunnaisesti pinnoja tulisi kärkijengeiltäkin. Tosin tuo vaatii myös sitä, että omat paikat käytetään siedettävällä prosentilla ja kaverille ei liikaa lahjoja anneta.
 

faro

Jäsen
Ei mitään hävettävää joukkueella tänään.

Hyvin pysyttiin pääosin SKA:n kyydissä. Viimeistely oli vastustajalla vaan niin kliinistä, eikä se yllätä yhtään kun katselee heidän rosteriaan. Paikkoja saatiin luotua kiitettävästi, mutta kun ei uponnut niin ei uponnut. Vastustajan veskari oli aivan ilmiömäinen, vaikka taisi olla kakkoskassari kyseessä. SKA oli odotetun kova eikä joukkueella ole minkäänlaisia heikkouksia. Peli oli kokonaisuudessaan erittäin vauhdikasta ja viihdyttävää.

Pää pystyyn ja kohti uusia haasteita.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Omasta mielestäni Jokerit pelasi hyvän pelin. Muutama virhe joista Ilja rokotti. Paikkoja oli meilläkin etenkin toisessa erässä, mutta ei vaan uponnut. Vastustaja oli yksinkertaisesti niin kova ettei paljon auta mussuttaa. Tämä oli hyvää oppia ja nähdään missä menee sarjan terävin kärki. Tästä ei auta kun oppia.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Tosiaan turpaan tuli vaikka mielestäni peli oli paljon tasaisempi kuin numerot kertovat. Parannettavaa jäi kuitenkin paljon. Kuten yllä on jo tuotu esille niin peli olisi voinut saada aivan toisenalisen suunnan jos Jokerit olisi paikoistaan lyönyt taululle johtolukemat. Paikkoja kuitenkin oli, mutta viimeistelyssä jäätiin paljon jälkeen SKA:sta. Ei varsinaisesti tämän ketjun asia, mutta kyllä ottelua katsoessa tuli funtsittua, että millainen vastustaja tuo SKA olisi ilman Iljaa. Varjo entisestään? No ei sillä ole mitään merkitystä tämän pelin kannalta.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Nyt kävi klassiset, eli omat mestat hukataan ja vastustaja näyttää toisessa päässä mallia.

Tätä kirosin jo otteluseurannassa, Ilja tosin taisi iskeä ennen ensimmäisen viestin lähetystä ja muokkaukseen mentiin. Loppujen lopuksi oli aivan helvetin pienestä kiinni ottelun ratkaisu. Sallisen läpiajon missaus, Toddin veivit väärässä paikassa pois ja... Niin, aivan eri peli olisi ollut kyseessä ja naruissa oleva SKA olisi ollut mielenkiintoista nähdä. Nyt nähtiin vain SKA, joka oli jatkuvasti joko rinnalla tai edellä.

Ei varsinaisesti tämän ketjun asia, mutta kyllä ottelua katsoessa tuli funtsittua, että millainen vastustaja tuo SKA olisi ilman Iljaa. Varjo entisestään?

Helvetin kova, mutta silti heikentynyt. Tuossa kunnossa oleva Ilja on myrkkyä ihan mille tahansa jengille tällä planeetalla. Viime kauden Ilja olisi ollut NHL:ssa lähinnä vitsi (palkka huomioiden), mutta tässä vedossa oleva jätkä ihan oikeasti olisi pelote sielläkin. Hyvin pitkälle saadaan mennä ajassa, että suomalainen jengi on pelannut sarjamatsissa, jossa joku jätkä on noin paljon muita edellä. Työsulkukaudet ja alemmat sarjatasot toki erikseen.

Pakko vielä todeta sen verran, että varmasti tulee katsottua jokunen SKAn matsi myös muuten kuin Jokereita vastaan. Tällä kaudella en vissiin ole yhtään "vieraiden jengien" matsia KHL:sta katsonut, mutta tuo SKA teki oikeasti vaikutuksen.
 

Metro4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitin Raukka, Pulu, STL, Töölö, HyRi
Hieno ottelu pojilta, mutta jos paikoista ei tee maaleja, niin kaveri tekee. Varsinkin, kun niillä on Ilja. Ja ilman Iljaa meidän pojat olisivat olleet hyvinkin lähellä voittoa. Ei muuta kun leuka rintaan ja kohti uusia velvoitteita.

Onhan tää niin hienoa!
(Mäksäkin painaa messissä pää märkänä! ...ja heittää jalkakynän...onnistuneen sellaisen!)
 
Viimeksi muokattu:

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hieno peli Jokereilta ja välillä SKA oli jopa purjeessa. Pari pomppua sinne, toinen tänne niin koko homma olisi voinut näyttää erilaiselta. Kyllähän tänään nähtiin se ero mikä on Kovalchukilla ja Sallisella läpiajossa. Ykköskentältä odotin enemmän, kyllä noiden äijien täytyy saada paremmin hyökättyä. En kyllä katsonut että oliko siellä miehillä päällystakit päällä, mutta tukkoista oli. Kakkoskenttä (siis Omark-Koukal-Moses) oli jatkuvasti ykköskenttä. Neljästä maalista ei voi kyllä yhdestäkään pistää Heleniuksen piikkiin, sen verran jäätävänkylmiä ratkaisuja sieltä tipahteli.

Pää pystyyn ja seuraavaa matsia voittamaan. Harvoin tulee omia kehuttua tällaisten lukemien jälkeen, mutta tuloksen vertaa ei todellakaan jaloissa oltu.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Hieno peli Jokereilta ja välillä SKA oli jopa purjeessa. Pari pomppua sinne, toinen tänne niin koko homma olisi voinut näyttää erilaiselta.

Suurin ero joukkueiden välillä on taitotasossa ja pelinopeudessa. SKA:n parhaat pelaajat pystyvät mm. syöttämään nopeammin, tarkemmin ja tarvittaessa lujempaa ja saamaan myös syötön haltuunsa Jokereita paremmin. Kärkisnaipperissakin oli hieman eroa. Se Kovaltšuk joka nyt nähtiin oli sama pelaaja, jota pidettiin aiemmin maailman parhaimpien joukossa olevana maalintekijänä. Eikä SKA mitään neitikiekkoa pelannut vaan taklasi kun paikka tuli ja pääosin siten, että taklaus edisti SKA:n peliä. Aika monta pomppua olisi pitänyt tulla jotta SKA olisi kaatunut :)
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Odotin SKAn olevan huomattavasi kovempi kuin mitä se loppujen lopuksi oli. Toki ero Jokereihin oli selvä, mutta loppujen lopuksi marginaalit olivat kuitenkin aika pienet. Jokerit dominoi ylivoimalla, vaikkakin tuloksetta ja 3-0 tilanteessa kun SKA vähän hölläsi, Jokerit hallitsi heti peliä 6-7 minuutin ajan. Mielestäni Jokerit pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan ja kun tappio silti oli melko selvä, kertoo se ehkä parhaiten siitä, että todellisuudessa Jokerit on parhaimmillaankin liigan keskitasoa.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Mielestäni Jokerit pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan ja kun tappio silti oli melko selvä, kertoo se ehkä parhaiten siitä, että todellisuudessa Jokerit on parhaimmillaankin liigan keskitasoa.
Hieno logiikka. Jokerit on voittanut 16 pelistään 12, mutta koska hyvällä pelillä tuli turpaan sarjan parhaalta joukkueelta vieraissa, niin ei voida olla kuin "parhaimmillaan keskitasoa".

Minusta eilinen matsi todisti sen, että Jokerit pystyy haastamaan sarjan terävimmän kärjen oikein miehekkäästi ja aikaisemmat pelit ovat osoittaneet, että kuulutaan tässä liigassa kymmenen parhaan joukkoon. Tarkka määrittely on vähän hankalaa, kun lännen joukkueita näkee sen verran vähän, mutta selkeästi Jokereita parempia ryhmiä ovat ainoastaan SKA, Magnitogorsk, Kazan ja ehkä CSKA. Moskovan Dynamo, Omsk ja Ufa voivat myös olla edellä, mutta eivät niin selkeästi. Sitten alkaakin Jokereita paremmat joukkueet loppumaan kesken.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Tylsä peli, koska heti alusta asti oli täysin selvää, että Jokerit on parempi joukkue ja ainoastaan Karlsson, huono erikoistilannepelaaminen, tehottomuus tai noiden yhdistelmä voisi maksaa voiton. Edes Slovanin johtomaali ei saanut luottamusta säröilemään ja lopulta kolme pistettä irtosi kliinisellä perussuorituksella.

Karalahti tosin toivottavasti istuu katsomossa seuraavassa pelissä.
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Karlsson oli aivan riittävä tähän peliin. Enkä ymmärrä, miksi Dekon piti edes tuoda miestä tuolla tavalla esiin ottelun jälkeen?

Harju pelasi parhaan pelinsä tähän paikkaan. Ja se suoritustaso pysyi koko ottelun korkealla. Antoi Ridalle juuri sellaisen syötön, joita Polle kaipaa. Väänsi lähes kaikista laitakahinoista voiton omalla hitaalla tavallaan. Teki maalin perin harjumaiseen tyyliin. Tässäkö meille yksi tutkapari lisää?

Ossi ja Ohtamaa olivat oman pään kuninkaita, varsinkin Ossi. Karalahti saa pelkkää miinusta, vaikka saikin pari jäähyä kovin helposti. Se toisen erän ensimmäinen oli Nagyn täydellinen filmi, ja viimeinen tuli, kun dumarit ei viheltäneet lasinkirkasta paitsiota pois.

LOKOMO-ketju oli taas timanttia, ja olisi voinut iskeä pari kolme häkkiä lisää. Omark on kyllä ihmeäijä. Kaksi pakkia oli aivan paperia, kun Limpan karvasi kiekon omille kolmannessa erässä vastustajan omassa päässä, tappaen Slovanin kirivaihteen alkuunsa. Tätä ketjua on ilo seurata, vaihdosta toiseen luo maalipaikkoja.
Ykkönen oli edelleen kujalla, ja Sallinen ei paljon asiaa auttanut. Huolestuttavaako?
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Joo, en kyllä itsekään tajua Karlssonin dissausta. Oli ihan riittävän hyvä tänään. Yksi maali meni kainalosta sisään, mutta se oli samalla Nagyltä erittäin tarkka laukaus. Muuten Karlsson otti varmat pois tyylillä. Se rankkari oli ihan huikea veto Slovanin kaverilta, aivan ylämummoon.. Ei voi tuosta antaa maalivahdille pyyhkeitä.

Oli erinomainen vieraspeli Jokereilta pl. Jeren jäähyily. Slovan sopi Jokereille vastustajana varsin hyvin, sillä se oli oikeastaan Medvescakin vastakohta; Ei erityisen fyysinen eikä suoraviivainen jengi, pikemminkin hyvin slaavityylinen taitkiekkoa pelaava porukka. Jokerit sai hyvällä viisikkopelillä pelattua Slovanin vaarattomaksi ja toisaalta Omarkilla ja kumppaneilla oli tänään tilaa taituroida hyökkäyspäässä.

Harjun ketjun onnistumiset lämmittivät mieltä erityisesti, Pollen maalille tuli jopa hihkaistua ihan kunnolla. Juuri nuo miehet niitä onnistumisia eniten tarvitsevatkin! Hienoa huomata sekin, että Pollen ja Harjun liike alkaa olla jo selvästi parempaa kuin vielä muutama viikko sitten. Toivottavasti ukot saavat vastuuta ensi viikon kotipeleissäkin, sillä nyt se vastuu on teoilla ansaittu!
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Väkevä vieraspeli, joskin vastustaja ei Nagya lukuunottamatta mitään vaarallista esittänyt ja Slovanin veskarikaan ei ollut ihan samaa tasoa kuin SKAn veräjänvartija. Tänään päästiin vapaasti ajamaan maalin eteen ja silloinhan hyviä asioita tapahtuu. Karlssonilta hyvä peli ja Karalahdelta huono. Omark-Koukal-Moses on kyllä huikea ketju, ykköseen taas tarvitaan jotain lääkettä koska tällä hetkellä Niko ja JMA hiihtelevät ihan pimeillä kaduilla.

Ja vaikka Nagy onkin pelimies niin kyllähän tämän päivän filmi(t) olivat taas juuri sitä mitä ei kyllä yhtään kaipaa. Selostajan mukaan jopa Slovanin valmentaja oli saanut lähteä kun oli ajautunut tulilinjalle Nagyn (ja muiden tähtipelaajien?) kanssa ja se nyt ei kyllä oikein kerro hyvää joukkuemeiningistä.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
ykköseen taas tarvitaan jotain lääkettä koska tällä hetkellä Niko ja JMA hiihtelevät ihan pimeillä kaduilla.


Kyllähän ykkösketjukin sai luotua hyviä pyörityksiä etenkin avauserässä, Kapanen pelasi Lajuselle aivan avopaikan jne. Tänään ei vaan heillä uponnut. Eihän tosin Sallinen mikään ideaalikaveri ykkösketjuun ole, näkisin esim. Huhtalan mieluummin tuossa kuin Sallisen. Toivottavasti Hagmanin saikku ei kauaa kestä...
 

Jeffrey

Jäsen
Rottenberg maksoi 9k€ per pelaaja bonuksia, kun SKA voitti narrilauman. Ilmankos silloin vastustaja tuntui erityisen motivoituneelle.
http://www.iltalehti.fi/khl/2014101118738081_jr.shtml

Katsomossa oli isokenkäisiä ja Jokereiden voittaminen jostain syystä erityisen tärkeää.

Eikös nuo erilaiset bonukset kuulu KHL kaukaloihin siinä missä myös esimerkiksi NHL kaukaloihin. Noista bonareistahan oli vasta juttua jossain iltapulussa, ja Kurri totesi siinä, että Jokerit eivät näitä maksa. Joo, tuskin kuitenkaan yhdeksää kiloa ihan joka pelistä.

Olihan siellä kuitenkin maailmantähti Hulkia, ja sitten näitä vähemmän tunnettuja Faselia ja Kummolaa nyt ainakin. Tietysti puhumattakaan useammasta oligarkista...
 

Bremberg#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay
Rottenberg maksoi 9k€ per pelaaja bonuksia, kun SKA voitti narrilauman. Ilmankos silloin vastustaja tuntui erityisen motivoituneelle.
http://www.iltalehti.fi/khl/2014101118738081_jr.shtml

Katsomossa oli isokenkäisiä ja Jokereiden voittaminen jostain syystä erityisen tärkeää.

Tämä kyllä vituttaa itseäni. Joo en Rotenbergia minään Jokerina koskaan pidäkkään, mutta jotenkin vastenmieliseltä tuntuu, että seuran osa-omistaja tuulettaa täysin rinnoin vastustajan maalia ja maksaa näille 9k bonuksia Jokereiden lyömisestä.

Noh, olen jokatapauksessa varma, että Jokerit voittaa SKA:n seuraavassa kohtaamisessa. SKA parhaimmillaan, Jokerit ei. Silti voitto oli oikeasti paljon lähempänä kuin 4-1 numerot antavat olettaa.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Ei nuo bonukset istu suomalaiseen kulttuuriin. Täällä maksetaan siitä, että tehdään töitä eikä siitä, että tullaan työpaikalle. Huonoa makua kyllä Romanilta tuo maalien tuulettelu.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Käsittääkseni venäläisten seurojen bonukset voitoista on normaalisti tuota 9k€ huomattavasti pienempiä. Jokereista siis spesiaalit boonukset.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Huonoa makua kyllä Romanilta tuo maalien tuulettelu.
Mun mielestä on ihan sama mitä Roman tuulettelee. Toki ukko omistaa/rahoittaa ison siivun Jokereista, mutta minulle hän on lähinnä kasvoton rahoittaja, joka saa vapaasti kannattaa mitä haluaa. Yhteydet Jokereihin toki rahoituksen kautta, mutta muutoin ei kyllä mitenkään edusta Jokereita tai toimi Jokerien nokkamiehenä.

Mitä peliesityksiin tulee niin tähän asti arvosana kiitettävä miinus. Aina on varaa parantaa, mutta hienosti Jokerit on pelannut.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
+++ Lokomo
++ Karlsson, maaleille ei voinut mitään ja otti pahimmat paikat hienosti.
+ 50 minuutin suoritus

- Ykkösketju oli oikeastaan tänään aika huono. Aaltonen turhautui ja Kapanen/Huhtala ei saanut mitään aikaiseksi.
-- Harjun ketju vielä huonompi. Väittäisin että yli puolet tämän ketjun vaihdoista pyörittiin omassa päässä.
--- Ottelun viimeiset kymmenen minuuttia. Ei tuollaista vain saa tapahtua.
 

Ice raven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Liverpool
Harjut oli aika dekistä eli suonenvedon jälkeen palattiin normaaliin ikävä kyllä. Lokomon liekehtivää menoa on hienoa seurata. Lopun leijunta vitutti voitosta huolimatta.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Lopun koomailu harmittaa lähinnä Kungen Henken puolesta, olisi ansainnut nollapelin. Tässä liigassa jos nukut hetkenkin siellä kentällä, niin siitä rangaistaan. Asia on varmasti käsitelty kopissa pelin jälkeen ja eiköhän tästä oteta opiksi.

LOKOMO-ketjua ei voi liikaa hehkuttaa, aivan maagista suorittamista. Tuntui, että aina tuon kentän jäälläollessa tapahtui. Vähän säikähdin, kun Omark näytti hiukan loukanneen kättään kaaduttuaan maalin takana 4-0 maalin tullessa, mutta ilmeisesti säikähdyksellä selvittiin.

Kapasen ketju sai myös aikaiseksi hyvää painetta, mutta tänään ei uponnut vaikka lähellä olikin. Aaltoselle pelattiin useampikin hyvä onetimer, mutta ihan ei ollut paras herkkyys Juhiksen viimeistelyssä tänään. Ehkä sitten perjantaina?

Harjun ketju näkymätön ja nelonen teki oman duuninsa mukiinmenevästi.

Puolustajista miikkaa Lajuselle, kun tuli kahvitetuksi Dinamon ensimmäisessä alivoimamaalissa ja taisi katsella sitä toistakin osumaa läheltä yhdessä Gundersonin kanssa. Muiden parien toiminnassa ei suuria moitteita. Toddille jälleen plussaa kiekollisesta suorittamisesta, joka näyttää aina hyvältä etenkin ylivoimalla.

Vastustaja ei ollut läheskään yhtä hyvällä jalalla ja pelifiiliksellä pelissä kuin viimeksi. Etenkin ylivoima oli erittäin mielikuvituksetonta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös