HIFK Fotboll

  • 362 262
  • 1 713

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Aivan mah-ta-vaa!!
Peukut vielä kaikille kauden kuluessa otteluraportointeja tehneille.
Toivottavasti nousu ei tullut nyt "liian aikaisin" ja sarjapaikkaa pystytään puolustamaan taloudellista tilannetta vaarantamatta.

e:Mites ne lukuisat lätkä-IFK:n HJK-fanit nyt toimii..?
 

Dinho

Jäsen
Isot onnittelut HIFKille ja kaikille HIFKin faneille! Mahtava juttu Veikkausliigalle, mahtava juttu stadilaiselle futikselle, mahtava juttu ennenkaikkea HIFK fotbollille!

Nyt taloudellisesti ja urheilullisesti pitkäjänteistä työtä Vekeliigassa niin vuosien ja vuosikymmenten päästä se tuo hedelmää.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
e:Mites ne lukuisat lätkä-IFK:n HJK-fanit nyt toimii..?

En gång HJ.. eiku... mites se nyt meni

Olisko tässä jonninmoinen piristysruiske kokonaisuutena suomifutikselle. HJK saa todellisen paikallisvastustajan, katsomot täys ja seurat tykkää. Medianäkyvyyttä luvassa aivan takuulla. Bana hoitaa vielä Hongan pois kartalta ni pakkohan se oli IFK:n nousta. Toisaalta muutamassa stadilaisessa börstapubissa taitaa mennä kalustukset uusiksi. Onhan se selvä, että Etelä-Suomesta pitää löytyä pelaajia kahteen stadilaiseen, vähintään.

Mielenkiintoa fustista kohtaan tämä tuo aivan varmasti.
 

#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,Datsjuk, VPeltonen,Liverpool, RealMadrid
Uskomaton juttu kerta kaikkiaan! Ei voi kuin onnitella seuran pelaajia ja valmennusta noususta veikkausliigaan! Nyt seuraan saatava sisään muutama nuori pelaaja, joilla riittää kehitysaskelia ja nälkää tavoitella kotimaista huippua! Hyökkäykseen minulla heti yksi nimi, Kimmo Hovi. Siinä nuori ja äärettömän taitava hyökkääjä, jolla kehityskaari kulkee koko ajan eteenpäin. Nälkäisiä nuoria pelaajia tarvitaan, jotka antaa joka ilta parhaansa joukkueen eteen. Pakkohan se on ensi kaudella käydä kotimatseja katsomassa, ja Lahessa vieraspelit. IFK, muita ei oo!
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Shallallallallallallalalaa. Olipa matsi melkoista vuoristorataa ja tulos Kotkasta jännitti. Eihän se matsi nyt nollille voinut jäädä, mutta jäipä vain.

Ensi kaudesta tulee todella mielenkiintoinen ja tuleepa pitkästä aikaa mentyä Veikkausliigan matseihin! Toivottavasti myös IFK:n hissi saadaan pysähtymään....viime kaudet on vaihdettu sarjatasoa ahkerasti.

Tavoite: sarjassa säilyminen ja HJK:n nuijiminen.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niinhän se meni kuten "pelkäsinkin" eli joutui voiton jälkeen odottamaan muutaman piinaavan minuutin ajan lopputulosta Kotkan tasatilanteessa olleesta pelistä. Ehkä siksi ei tullut sellaista henkistä orgasmia kuin esimerkiksi mestaruuden ratkeamisesta lätkässä, mutta nyt kun tätä on saanut maiskutella muutaman tunnin, niin ai että maistuu. Kevyesti paras IFK-fiilinki sitten kevään 2011 ellei kaikkien aikojen paras.

Jazzin 1-2 maali taisi olla kauden ensimmäinen ja ainoa Johanssonille helposti mennyt maali. Tai siltä se ainakin ilman hidastuksia näytti, porilainen pääsi yllättämään pienestä kulmasta. Peltosen 3-2 maalin jälkeen rupesi jo päässä sumenemaan - "voiko tässä todella käydä näin?". Miettikääpä, miten lähellä oli ettei tasan vuosi sitten nousu Kakkosesta olisikaan toteutunut? Viimeisen pelin sössimisestä Järvenpäässä selvittiin säikähdyksellä, kun MP:kin hävisi. Olisiko tällä kaudella HIFK:kaan vauhti riittänyt Sakari Tukiaisen johdolla dominoineen Atlantiksen ohittamiseen?

Ensi kaudesta on toki paljon kysymyksiä, mutta päätavoitteeksi vaan se, että visiitti ei jää ranskalaisekti ja että joukkue pysyy ylipäänsä pystyssä. Liigan suuremmat kustannukset tulevat varmaankin suurimmaksi osaksi siitä, että pelaajat ei enää pelaa pelkällä verkkaripalkalla ja HIFK:n tapauksessa kotikentän maksut kasvavat. Bolliksella ei saisi varmaan pelata edes erityisluvalla, mutta ilmeisesti tämä olisi joka tapauksessa ollut viimeinen kausi Bolliksella. Oma suosikkini kotikentäksi olisi kaikesta huolimatta Olympiastadion, jos sinne saa vaan neuvoteltua sopuhintaisen sopimuksen. Lipputulotkin tulevat toki varmasti kasvamaan - toivon mukaan nyt saisi ainakin sellaisen 1500:n katsojakeskiarvon. Keskiarvo toki nousee derbystä (tai derbyistä), etenkin jos saisi kotipeliksi sen "ensimmäisen oikean derbyn yli 40 vuoteen", katsojamäärä voisi hyvinkin olla viisinumeroinen. Saakohan HJK paremman sijoutuksen perusteella kaksi kotipeliä vai meneekö nuo jaottelut ihan arvalla?

HIFK:n pelaajat tulivat, omien sanojensa mukaan "pitkäksi venyneestä suihkusta", juuri sopivasti samaan aikaan, kun porukkaa käveli Nordikselta kohti Kisahallia. Sopivasti ehti Gringos Locosiin ottamaan joukkueen vastaan. Uskottava se on, Veikkausliiga här kommer IFK! Pahinta on se, että pelit on nyt moneksi kuukaudeksi ohi, mutta huomenna on vielä HIFK/2:n viimeinen matsi Wäiskillä klo 15:00. Vastustajana legendaarinen Pöxyt ja panoksena Kolmosen lohkon kakkossijan varmistaminen.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään tuntuu erityisen hyvältä olla HIFK-kannattaja. Suurena jalkapallon ystävänäkään kotimainen seurajalkapalloilu ei ole juuri sen suuremmin inspiroinut minua. Ehkä koska potkupallo, you know. HIFK:n futismatseja olen käynyt katsomassa tällä ja edellisellä kaudella sellaisen kourallisen, ehkä n 3-4 matsia kaudessa, myönnettäkööt, ilman suurempaa tunteenpaloa.
Toimintaani voidaan varmasti monella tapaa tituulerata väärin kannustamiseksi, taikka gloryhunttaamiseksi, mutta kyllähän herra paratkoon nyt alkaa touhu kiinnostamaan, kun omaa HIFK:ta kutsuu pääsarjataso. Toivon mukaan meitä löytyy enemmänkin, jotta HIFK saa kannustajiltaan täyden tuen niin henkisesti kuin rahassakin mitattuna, kun pääsylipputuloja alkaa virrata kassaan. Veikkausliigan kiinnostus nousi potensiin 10. Kausarit tilaukseen, tehdään tästä buli juttu!
 

PES

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO, Kärpät, ManC, R.Nadal, Ronnie O'Sullivan
Hieno homma, että IFK veti sitten sen nousukortin Kotkalaisten perseillessä "varman nousun". Toivottavasti suomifutis saa tästä uudenlaista sähköä vaikka vielä seuraavalle liigakaudelle tuskin Ifkiltä suuria urotekoja voikaan odottaa, mutta tulevaisuudessa derby IFK-HJK vetää katsojia toivottavasti paljon. Lisäksi toivon, että jalkapalloa ja hjk:ta seuraavat ifk:n jääkiekkokannattajat palaavat oman seuransa puoleen myös jalkapallossa. Tai sanotaanko kauniimmin, että ei tarvitse palata, mutta näistä kahdesta lienee ifk kuitenkin vie sen pidemmän korren. Tsemppiä Oulusta sinne Stadiin! Vielä mekin joskus noustaan!!
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Onhan tämä aivan uskomatonta, vaikka ulkomailta joudun seuraamaan ulkopuolisena tarkkailijana. Ei taida ketään kiinnostaa tässä vaiheessa kuinka realistista tämä on ja mitä nyt ihan oikeasti tapahtuu? Veikkausliigaa on aina seurattu, mutta nythän tämä kiinnostus on jotain aivan erilaista silti. Stadikka täyteen derbyyn, kuka mitään Jokereita kaipaa mihinkään klassikkoon.
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
e:Mites ne lukuisat lätkä-IFK:n HJK-fanit nyt toimii..?

Voin ihan rehellisesti sanoa että aika skitsofreeninen fiilis on. Koko ikäni (joka on jo kunnioitettava määrä vuosia) olen kannattanut futiksessa Klubia. Olen äärimmäisen iloinen noususta ja olen varma että liigafutis saa uutta buustia kun pääkaupungissa on oikeaa vastakkainasettelua tiedossa. Aikaisempia PK/Jokerit pelleilyjä tuli seurattua sivusilmällä suurella huvittuneisuudella, mutta nyt ensimmäisen kerran sitten Kiffenin aikojen saadaan Stadiin oikea derby.

Kumpaako sitten kannatan? Ajattelin odottaa ensimmäisen derbyn alkua ja seurata omaa sydäntäni kumpaan suuntaan kannatus lähtee. Juuri nyt totean että en osaa sanoa.
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Niinhän se meni kuten "pelkäsinkin" eli joutui voiton jälkeen odottamaan muutaman piinaavan minuutin ajan lopputulosta Kotkan tasatilanteessa olleesta pelistä. Ehkä siksi ei tullut sellaista henkistä orgasmia kuin esimerkiksi mestaruuden ratkeamisesta lätkässä, mutta nyt kun tätä on saanut maiskutella muutaman tunnin, niin ai että maistuu. Kevyesti paras IFK-fiilinki sitten kevään 2011 ellei kaikkien aikojen paras.

Kyllähän tämä kieltämättä vieläkin tuntuu oudolta. Ei olisi uskonut, ei vielä ennen otteluakaan, vaikka nousu oli enää parin "jossin" takana, vaikka niin monta oli jo "selvitetty". Voi olla, että tätä päivää muistellaan vielä historiallisena juttuna, nyt on tehty jotain todella suurta. Stadilainen joukkueurheilu on saanut takaisin jotain todella originaalia, ja IFK seurana voi saada niitä samoja juttuja, joiden merkeissä mentiin yli sata vuotta sitten, ja joille seura ytimeltään rakentuu. Nyt vain tsemppiä seuratyön tekijöille työssä, joka ei varmasti ole helppo: saada IFK vakiinnutettua futisliigajoukkueeksi.

Saatiin me sittenkin paikallisvastustaja!
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Lipputulotkin tulevat toki varmasti kasvamaan - toivon mukaan nyt saisi ainakin sellaisen 1500:n katsojakeskiarvon. Keskiarvo toki nousee derbystä (tai derbyistä), etenkin jos saisi kotipeliksi sen "ensimmäisen oikean derbyn yli 40 vuoteen", katsojamäärä voisi hyvinkin olla viisinumeroinen. Saakohan HJK paremman sijoutuksen perusteella kaksi kotipeliä vai meneekö nuo jaottelut ihan arvalla?

Aika pieni kyllä tuo 1500, varsinkin helsinkiläiseltä Veikkausliigajengiltä, jolla on iso brändi takanaan. Kuitenkin Tampereella Ilveksellä ykkösessä keskiarvo taitaa olla vähän alle 2500. Tosin IFK:n ykkösen keskiarvo alle 900, mikä on kyllä aika heikosti.

Tuollainen 1500 katsojan keskiarvokaan ihan kauheasti kuitenkaan sitä kassaa paisuta. Tarvittaisiin luokkaa 3000-4000 sitten että aletaan puhua jo jonkunlaisesta merkityksestä, varsinkin jos ja kun pelaajakustannukset nousevat merkittävästi.

Harmi näin Tamperelaisena, ettei Ilves noussut, koska jos ykkösessä ollaan ~2500:ssa, niin uskon että liigassa Ilves olisi ainakin yli 3000:n keskiarvossa.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt kun liiganousua varten pitää vahvistaa jengiä ennen kauden 2015 alkamista, olisi varmaan joukkueen sekä pelaajan kannalta hyvä tai ainakin houkutteleva ratkaisu kokeilla kauden Kakkosen sensaationimeä Sakari Tukiaista.

Atlantiksen mies tuskin liian isoa liksaa pyytää, ja varmasti maaliennätysmiehellä voisi olla kiinnostusta siirtyä mahdollisista vaihtoehdoista juuri stadilaiseen seuraan. Toki on epäselvää, riittääkö paukut Veikkausliigaan, mutta ihan vain tällaisena halpana miehenä rinkiin olisi mielenkiintoinen haku ilman muuta.

Tukiaisella toki on sopimus Atlantiksen kanssa voimassa, mutta eiköhän tuo ole hoidettavissa ilman älyttömiä purkumaksuja.

No, tämä nyt pelkkää omaa mietintää ja ennen kaikkea onnittelut IFK:n futispuolelle ja olihan se taas aika saada Stadiin myös toinen Veikkausliigaseura. Tulen seuraamaan isolla mielenkiinnolla ensi kauden joukkueen muodostumista, rahaa ei varmasti liikaa ole mutta paljon hyviä nuoria pelaajia luulisi olevan tyrkyllä vaikka sitten jollain lainapapereilla.
 
Onhan se ihan syvältä, että sarjan voittaja nousee Veikkaus-liigaan. Kuitenkin olisi Tampereen seudulla selvä tilaus jalkapallon korkeimmalle sarjatasolle ja Oulussakin saataisiin todennäköisesti jalkeille muutamassa vuodessa ihan kova joukkue. Ottaisivat jääkiekon puolelta mallia. Urheilullisuus on perseestä.
Onnea IFK!
 

Bromse

Jäsen
Viime viikon sunnuntaina kun haettiin Hettarilta kolme pistettä matkaan, ja KTP tuhlasi jo varmaan neljännen tai viidennen ottelupallonsa, aloin miettiä ensimmäisen kerran ihan vakavissani sitä kuinka lähellä nousu on. Koko viikko ollut hitain pitkään aikaan, kun on tullut odotettua eilistä. Pitkän linjan pessimisti minussa rauhoitteli itseäni, että sarjanousu vaatii sen tason ihmeen, ettei sellaista ole ennen nähty. Toisaalta sydän sanoi puolestaan että nyt tai ei koskaan, me mennään!

Kyllä matsin alussa näki että pieni hermostuneisuus oli kotijoukkueellakin rotsin alla. Varovaisesti lähti alkuminuutit liikkeelle, ja mitä pidemmäksi pelikello meni, sitä enemmän alkoi tuska tulla Bolliksen urheilu-romanttisessa tihkusade säässä. Totuuden nimissä eihän ensimmäisen vartin jälkeen näyttänyt mitään huolta olevan, ihan yhtä maalia peli oli ja Kuusijärven maali toi fiilistä että kyllä me tää oma rastimme hoidetaan! Sen jälkeen astuikin kuvaan palloliiton kätyri. Heti perään oli paikka jo siirtyä 2-0 johtoon, se hukattiin, ja taisi siinä käsivirhekin tulla. Ekalla nelivitosella tuli muutenkin neljä käsivirhettä vierailta, eikä yhdestäkään vihelletty rikettä. Mutta vastustajan ensimmäisestä tilanteesta boksin sisällä vihellettiin, omasta mielestä tilanne oli aika kyseenalainen. Ihan hyvin oli Johansson mukana mutta hyvä oli myös Mäkelän pilkku ja puoliajalle tilanteesta tasan yksi.

Toinen puoliaika lähti myös yllättävän hermostuneesti liikkeelle, tai ei ainakaan sellaisella draivilla mitä olisin itse odottanut IFK:lta. Jazzin 1-2 maali oli tosiaan mielestäni oma maali, Jazzin kaverin keskitys osui IFK:n pakkiin, en muista kuka siinä oli blokkaamassa keskitystä, josta pallo etukulmasta ohi Johanssonin. Siinä vaiheessa meinas se epäusko jälleen tulla, että näinkö tässä käy. Kotkassa peli tasan ja IFK:lla kaikki omissa käsissä mutta ei. Onneks Eski oli toista mieltä. Kuudessa minuutissa toi itse pelin tasoihin ja syötti vielä voittomaalin! En muista että sellaista fiilistä olisin kokenut pitkään aikaan, mitä koin kun Peltonen iski kolmannen. Viimeinen vartti meni ihan toisessa maailmassa, ei ollut oikein euforia kerennyt laskea kun mielessä vilisi kaikki se jännitys aikaisemmalta viikolta, ja monien monien eri sarjoissa pelattujen vuosien jälkeen oltiin tekemässä paluuta pääsarjaan 42 vuoden jälkeen! Siinä tuijotin lisäajan tulosta Kotkasta, ja Okkosen maalikin meni lievästi ohi. Tuomarin pillin vihellys oli niin helpottava hetki. Kaikki ne fiilikset mitä pelkästään pelin aikana koin, tappioasemasta nousu kahden maalin voittoon, ja se jännitys pupeltaako Kotka kaikkien aikojen surkeimmalla tavalla. Olihan KTP:llä paikka omassa matsissaan, muunmuassa kaksi ylärimaa. Näistä rimoista toinen 85 minuutilla, ironisesti Jussi Aallon jalasta joka iski alkukaudesta naurettavalla tahdilla maaleja. Nyt ei tyhjä maali muutamasta metristä riittänyt. Näin pienestä se joskus on kiinni.

Oli kyllä upea kausi kaikkien aikojen Ykkösessä. Hienoja seuroja, hienoja pelaajia, uskomattomia hetkiä. Paljon jäi myös keskustelua menneestä näin kauden jälkeenkin. Esimerkkinä KTP:n kaikkien aikojen sulaminen. Multanen ja Aalto - dominointi maalisarakkeessa, JIPPO:n putoaminen, ja etenkin kusisen paska Viikingit. Ei riitä ymmärrys miten ne saikin flopattua noin huolella. 6 pistettä koko kaudella, hieman huvittavasti tietenkin puolet noista meidän kustannuksella. Saas nähdä onko ensi kausi Ykkösessä vähään aikaan ilman yhtään jengiä Helsingistä.

Uskomattomat fiilikset edelleen. Tulevasta kaudesta ei osaa mitään isoa vielä edes sanoa. Tämän kauden runko on vakuuttava, ja uskon sen muutamalla täsmähankinnalla olevan Veikkausliigaan täysin kelvollinen. Tämän kauden porukka on niin yhteenkuuluva, ja hioutunut että saa nähdä miten käy ensi kaudella kun mukaan tulee muitakin kavereita, kun pelkästään sydämellään seuraa kohtaan pelaavia kundeja. Uskon siis vakaasti että Honsu saa jälleen kerran kasaan hyvän nipun, asetelma vaan joukkueessa on nyt ihan eri. Honsuhan sanoi jossain haastattelussa että halukkaita ja tasokkaita pelaajia on varmasti. Hyviä liigatasoisia kundeja tarvitaan. Mielenkiinnolla seuraan myös miten sponsorit tulevat IFK:sta kiinnostumaan nyt liiganousun myötä, ja ykköstavoite kauteen pitää olla sarjapaikan säilyttäminen. Matsit väännetään hyvin varmasti Soneralla, joten yleisömäärät pitää saada nousuun, ja uskonkin että tuulareita tulee Veikkausliiga-IFK kiinnostamaan. Soneralla on kuitenkin hyvät kuppipenkit, katos pään päällä ja kioskimyynnit jne, eli toisinkuin tällä kaudella, pelipaikasta se yleisömäärä ei jää kiinni. Eikä sarjatasosta. Jos yleisökeskiarvo on n. 2500 olen ihan tyytyväinen. Derby-peleistä tai pelistä, tulee kuitenkin keskiarvoon paljon lisää.

Ensi kaudella myös paljon mielenkiintoisia jengejä, Derbyjen lisäksi etenkin MIFK ja Lahti-awayt kiinnostavat jo nyt! Harmi että TPS putoaa täksi kaudeksi pois. Pitkä ja mielenkiintoinen talvi edessä! Nyt on aika siirtyä isojen poikien hiekkalaatikolle. Alkais jo!
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onnea täältäkin. Hieno tarina ja uskomaton lähihistoria kyllä IFK:n futiksella. Olen äärimmäisen tyytyväinen juuri Stadin Kingien nousuun vaikka oma joukkueeni sarjan jättääkin ja hakee vauhtia ykkösestä.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Erittäin iso asia Veikkausliigalle ja varsinkin pääkaupunkiseudun jalkapalloilulle, veikkaisin. Hongalle tämä saattaa aiheuttaa lisää paineita, mutta uskon että HIFKlla on kaikki mahdollisuudet tehdä Veikkausliiga-visiitistään pitkäaikainen. Onneksi olkoon!
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvää fiilistelyä Bromselta. Minullakin meni ne viimeiset minuutit niin sumussa, että vasta Urheiluruudusta huomasin, miten komea se Okkosen viimeinen maali
oikeastaan olikaan.

Katselin tuossa hieman pelaajalistaa ja vaikka aiempaa Veikkausliigakokemusta ei kovin monella olekaan, niin kyllä tosiaan tässä olisi jo aika kelvollinen runko. Tarkkoja tilastoja ei löydä helpolla, mutta ainakin näillä on aiempaa kokemusta liigasta tai kovemmistakin sarjoista:

Mika Johansson
Mika-Matti Maisonvaara
Pauli Kuusijärvi
Eero Peltonen
Jukka Sinisalo
Antonio Inutile
Ville Taulo

Maisonvaaraa en välttämättä jäisi kaipaamaan, mutta kaikille muille sopimusta kouraan. Mika Johanssonin loukkaantumishistoria viimevuosilta on huolestuttavan pitkä, mutta ehjänä pysyessään riittäisi mielestäni ykkösveskariksi. Tämän kauden joukkueeseen mies oli eräänlainen timthomas. Vaikkei aiempi maalivahtiosasto varsinaisesti pettänyt, Mika toi kuitenkin siihen sen viimeisen silauksen. Väitänpä, että esimerkiksi Haka olisi vienyt ainakin pisteen Stadikalta ilman Johanssonia. Hurskainen ja Ranta ovat maalivahteja, johon joukkue ei kaadu hyvin pelatessaan, mutta Johansson torjuu pisteitä yksin. Maisonvaara joutui pelaamaan keskikentän loukkaantumissuman takia osin itselleen huonosti sopivalla paikalla, ehkä oikeammassa roolissa voisi menetellä.

Näillä pelaajilla ei ole liigakokemusta, mutta mielestäni taso riittää:
Jukka Halme
Esa Terävä
Jonathan Karlsson
Matias Hänninen
(David Lopez)

David Lopezin kausi jäi lyhyeksi, kun hän joutui ilmeisesti jonkun perhetragedian johdosta palaamaan kotimaahansa. Läksiäisviestissään David piti paluuta IFK:hon mahdollisena kunhan saa ensin asiansa kuntoon. Kokemusta on kohtalaisesti kuitenkin Segunda B:stä, niin varmaan liigakin sujuisi. Karlssonilla on kokemusta Ruotsin 1. divarista eli kai kolmas taso? Maaliverkot eivät varmasti heilu Kakkosen tahtiin, mutta mies on lyhyessä ajassa kasvattanut niin suuren IFK-sydämen, että olisi jo pukukoppipelaajana tärkeä. Epäilevät tuomaat sanoivat, että Hännisen taso ei riitä Ykköseen, mutta niinpä vaan Masa pelasi vähintään yhtä hyvän kauden kuin 2013. Miksei siis liigassakin. Jugi Halme puolestaan on HIFK.

Nuoret lupaukset:
Milo Jung
Patrick Aaltonen

Etenkään Jung ei varmasti mahtuisi vakituisesti avauskokoonpanoon, mutta nämä 20-vuotiaat hemmot ovat siinä määrin potentiaalisia, että ansaitsevat näytönpaikan. Aaltonen valittiin juuri ensi viikon juniorimaaotteluihin Ruotsia vastaan.

Kiikun kaakun:
Atte Ranta
Lassi Hurskainen
Kalle Sotka
Sami Okkonen
Tuomas Mustonen

Hurskaisen jatko lienee epätodennäköistä. Ei mielestäni ole riittävä ykkösveskariksi, eikä toisaalta varmasti halua tulla vain istumaan penkille. Pikkulinnut laulavat, että Lassi ei ollut erityisen tyytyväinen Johanssonin hankintaan. (*) Atesta melkein unohtaa, kuinka nuori kaveri edelleen on, kun hän on ollut kuitenkin miesten joukkueessa niin pitkään. Viime kausi Kakkosessa oli mainio, tällä kaudella oli kelvollinen kakkonen. Suunta on ylöspäin, mutta silti korkeintaan kakkosveskariksi.

Okkonen. Pisin yhtäjaksoinen HIFK-tausta ja loukkaantumisista huolimatta heiluttanut ahkerasti maaliverkkoa. Jugin ja Masan ohella "herra IFK", joten jo sen takia ehkäpä ensi kaudellakin supersubin rooliin? Mustonen oli harjoituskaudella liekeissä ja kun Ykkösessä ketsuppipullo vihdoin aukesi, kertyi maaleja mukavasti. Vakiohyökkääjistä kuitenkin se, jonka riittävyyttä liigaan epäilen eniten - lisäksi liigassa tuskin pelataan yhtä monella hyökkääjällä. Lainapesti tuttuun Gnistaniin ja tarvittaessa takaisin ylös, ehkä? Kalle Sotkasta taas ei oikein koskaan tiedä, mitä on odotettavissa. Parhaimmillaan huikea, joskus ei taas onnistu mikään ja tyhmistä virheistä seuraa turhautumiskortteja.

Marko Koskiselle voi sanoa goodbye. Toki oli loukkaantumisia ja jäi muiden toppareiden varjoon. 2013 Priha-Koponen ja 2014 Kuusijärvi-Sinisalo olivat niin timanttiset parit, että peliaikaa oli turha odottaa ilman loukkaantumis- tai pelikieltopaikkauksia. Timo Priha puolestaan juuttui tällä kaudella lähinnä penkille. Viimeisessä Ilves-kohtaamisessa korvasi pelin puolivälissä loukkaantuneen Sinisalon ja melkein ensitöikseen aiheutti rankkarin. Stadikalla Hakaa vastaan oli ihan hyvä, mutta muutoin ei harvoin pelaamaan päästessään kamalasti vakuuttanut. Kron Rexhepi on fanien suosikki, mutta ikävä kyllä vain se ei taida riittää. Saisiko ehkä viimeisenä palveluksena houkuteltua kaksoisbroidinsa tähtipaitaan...

Sakari Tukiainen voisi olla hyvä haku ja varmasti mahdollinen ainakin, jos Atlantis häviää. Vaikka Kakkosta pelaakin, niin kyllähän tuo käsittämätön maalimäärä kertoo jostain.

(*) Ehkä tämä vaatii pienen disclaimerin, kun kuka nyt olisi tyytyväinen jouduttuaan syrjään ykkösveskarin tontilta. Johansson siis hankittiin Viikinkien tyhjennysmyynnistä siinä vaiheessa, kun Hurskainen oli loukkaantuneena ja Atte Ranta kahden matsin pelikiellossa suoran punaisen seurauksena.
 
Viimeksi muokattu:

Bromse

Jäsen
Katselin tuossa hieman pelaajalistaa ja vaikka aiempaa Veikkausliigakokemusta ei kovin monella olekaan, niin kyllä tosiaan tässä olisi jo aika kelvollinen runko. Tarkkoja tilastoja ei löydä helpolla, mutta ainakin näillä on aiempaa kokemusta liigasta tai kovemmistakin sarjoista:

Mika Johansson
Mika-Matti Maisonvaara
Pauli Kuusijärvi
Eero Peltonen
Jukka Sinisalo
Antonio Inutile
Ville Taulo

Maisonvaaraa en välttämättä jäisi kaipaamaan, mutta kaikille muille sopimusta kouraan.

Samoilla linjoilla.

Näillä pelaajilla ei ole liigakokemusta, mutta mielestäni taso riittää:
Jukka Halme
Esa Terävä
Jonathan Karlsson
Matias Hänninen
(David Lopez)

David Lopezin kausi jäi lyhyeksi, kun hän joutui ilmeisesti jonkun perhetragedian johdosta palaamaan kotimaahansa. Läksiäisviestissään David piti paluuta IFK:hon mahdollisena kunhan saa ensin asiansa kuntoon. Kokemusta on kohtalaisesti kuitenkin Segunda B:stä, niin varmaan liigakin sujuisi. Karlssonilla on kokemusta Ruotsin 1. divarista eli kai kolmas taso? Maaliverkot eivät varmasti heilu Kakkosen tahtiin, mutta mies on lyhyessä ajassa kasvattanut niin suuren IFK-sydämen, että olisi jo pukukoppipelaajana tärkeä. Epäilevät tuomaat sanoivat, että Hännisen taso ei riitä Ykköseen, mutta niinpä vaan Masa pelasi vähintään yhtä hyvän kauden kuin 2013. Miksei siis liigassakin. Jugi Halme puolestaan on HIFK.

Jugi ja Eski on varmasti ringissä, nämä kaverit on sellaisia joita ei saa päästää pois. Varmaan voisi löytyä pelillisesti tasokkaampia pelaajia, (ei siis mitään pelaajilta pois, etenkään Eskiltä) mutta esim. Jugin asemaa ei Tähtirinnoissa haasteta. Vantaalla varmaan vieläkin itketään Terävän perää, ja en ihmettele yhtään. Näistä jokainen tulee luultavasti olemaan ensi kauden liigaringissä. Karlsson ei ollut tällä kaudella lähelläkään samaa maalivirettä kuin Kakkosessa, mutta nyt ei roolikaan ollut niin target-tyyppinen. Silti kuten sanoit, on kaverista syntynyt seuralle tärkeä pelaaja, ja uskon että on myös tulevalla kaudella mukana.
Hänninen pelasi ihan nappikauden, ja kundi oli eilen YLEn haastattelussa, jossa Honsukin mainosti Masan olevan varmasti kuuma nimi muidenkin liigaseurojen papereissa. Kauden päätteeksi Masa valittiin johonkin epäviralliseen tähdistökenttäänkin, kertoo sekin jotain. David Lopezin, ja hänen viikset näkisin mielellään vielä IFK:ssa. Harmillisesti jäi kausi kesken, mutta pelillisesti varmasti olisi lisää annettavaa.

Nuoret lupaukset:
Milo Jung
Patrick Aaltonen

Etenkään Jung ei varmasti mahtuisi vakituisesti avauskokoonpanoon, mutta nämä 20-vuotiaat hemmot ovat siinä määrin potentiaalisia, että ansaitsevat näytönpaikan. Aaltonen valittiin juuri ensi viikon juniorimaaotteluihin Ruotsia vastaan.

Aaltonen saa hyvin todennäköisesti sopparin tulevallekin kaudelle, Jungin tilanne on tossa kiikun kaakun. En ihmettele jos matka jatkuu jossain muualla, ja tilalle hankitaan joku toinen liigassa kokenut kaveri. Ihan OK peliesitykset oli Milolla tällä kaudella!

Kiikun kaakun:
Atte Ranta
Lassi Hurskainen
Kalle Sotka
Sami Okkonen
Tuomas Mustonen

Luulen että Hurskainen ja Sotka vaihtaa maisemia talven aikana. Lassille en näe käyttöä. Johansson on kunnossa ollessaan liigatason veskari, ja Atte Ranta olisi mielestäni tarpeeksi hyvä kakkos-kolmos vaihtoehdoksi. Toisaalta, jos Ranta on kolmos vaihtoehto, miten se nuorta kaveria kehittäisi. Mielessä kävi että jos Hongasta pajatso tyhjenee, saattaa sieltä tulla muutamakin nimekäs kaveri IFK:hon, ja ainakin ensimmäiseksi mieleen tuli jo punaisista tuttu Walter Viitala. En ole kaverin otteita seurannut Hongassa, mutta ilmeisesti päässyt avauksessa pelaamaan tällä kaudella..?

Sami Okkonen, mitähän sitä veikkaisi. Luultavasti jää juuri vaihtopenkille, ja kärkeen hankitaan pari uutta hyökkääjää. Sami on ollut pitkään IFK:ssa, etten haluaisi nähdä kaverin poistumista juuri silloin, kun seura Veikkausliigaan pääsee. Mustonen pelasi mielestäni ihan hyvin alkukauden loukkaantumisten jälkeen, enkä nyt välttämättä ihmettele vaikka saisi jatkaa. Tämän kauden kärjet kuitenkin aika tiukilla, miten vastuuta tulee sarjaporrasta ylempää.

Tukiainen olisi varmasti mielenkiintoinen haku, halpa on ja jos ei näytä peli sujuvan Veikkausliigassa, pistetään lainalle eteenpäin. Parina kautena nyt putkeen tehnyt +30 maalia, ei hassummat statsit.

Ilta-Sanomat uutisoi tänään, kuinka IFK aikoo kasvattaa budjettiaan - http://www.iltasanomat.fi/veikkausliiga/art-1288747242442.html
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hieno homma! Vilpittömät onnittelut tältä suunnalta. Kun ei futiksessa olla kilpakumppaneina eikä enää lätkässäkään, eikä HJK sen kummemmin ole ikinä sytyttänyt, niin ei tuota vaikeuksia iloita tästä stadilaiselle urheilulle erittäin positiivisesta asiasta.
Muutama vuosi vielä ja punaiset kilpi-tähtipaidat vilkkuvat futiksen eurokentillä? Oisko muuten aika makee näky. Tänään Bolliksella, huomenna San Sirolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös