Ti 30.9.2014 Blues - TPS

  • 8 299
  • 30
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
No niin, ensin illalla #10-paita kattoon ja sitten kiekko jäähän. Seremoniat alkavat klo 18.15 ja sen jälkeen ei sitten enää urpoilla katsomoon ennen kuin ensimmäisellä pelikatkolla!

Sorry, että en nyt ehdi sepustella pidempiä. Joku jatkakoon.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Tunteikas ilta varmasti tulossa, niin Lehtiselle kuin monelle espoolaiskannattajalle. Ja jos Lehtisen paita piti jossain ottelussa jäädyttää niin mikäpä olisikaan sopivampi vastustaja kuin TPS, koska Lehtisellä on historiaa molemmista joukkueista. Toivottavasti illan yleisömäärä alkaisi niin Lehtisen kuin myös Bluesin takia tänään vähintään nelosella, kaikki muu sen alle on pettymys koska tukea ja kannustusta joukkue kaipaa juuri nyt kaikista eniten.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Historiaa tutkimalla ja ihan peliesityksiä muistellessa ei tästä Tepsille paljoa ole luvassa. Edellinen kolmen pisteen voitto Espoosta on 08.12.2009. Onhan siinä jokunen matsi tahkottu jo ilman jackpotia. Tänään siis Jere Lehtisen paita kattoon ja se on ns. hattu päästä hetki ihan jokaiselle. TPS:lle Jere on tuonut myös monia ilon hetkiä ja jäänyt varmasti monen sydämeen hienona pelaajana ja ihmisenä. Itse arvostan todella korkealle.

Itse pelistä voi tulla mitä tahansa. TPS pelasi HIFK:ta vastaan kelpo matsin, mutta viime kausina on ollut enemmän sääntö kuin poikkeus, että hyvää ottelua seuraa surkea ja tällä laskutavalla tänään olisi vuorossa muniin puhaltelua ja housuun paskomista. Toivottavasti tilanne olisi tälle kaudelle muuttunut ja myös vierasmatseissa pelattaisiin rohkesti ja tapeltaisiin oikeasti voitosta. Sitä itse toivon tältä illalta. Taistelua ja uhrautumista. Jos kaikkensa antaneena vastustaja vie pisteet, niin sille ei voi mitään.
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse pelistä voi tulla mitä tahansa. TPS pelasi HIFK:ta vastaan kelpo matsin, mutta viime kausina on ollut enemmän sääntö kuin poikkeus, että hyvää ottelua seuraa surkea ja tällä laskutavalla tänään olisi vuorossa muniin puhaltelua ja housuun paskomista. Toivottavasti tilanne olisi tälle kaudelle muuttunut ja myös vierasmatseissa pelattaisiin rohkesti ja tapeltaisiin oikeasti voitosta. Sitä itse toivon tältä illalta. Taistelua ja uhrautumista. Jos kaikkensa antaneena vastustaja vie pisteet, niin sille ei voi mitään.


Tää ratkeaa ihan ekan 10 minuutin aikana, miten pelissä tulee käymään. Joko kauan (liigaotteluissa) vaivannut vieraspeliapina on turkulaisten harteilla edelleen ja jäädään alussa telineisiin Bluesin pyörityksessä tai sitten lähdetään samalla asenteella, kuin kotonakin. Helvetinmoisella vauhdilla alusta asti, kuten IFK-pelissä, toki tietty sillä erotuksella, että jos se maali satutaan saamaan, ei lopeteta pelaamista täysin. Kovasti on nimittäin semmoinen kutina, että jompi kumpi tämän vie tällä kertaa ihan selvin lukemin, TPS hävisi viimekaudella ja sitä edellisellä useita otteluita jo ekassa erässä, nyt pitäisi voittaa ottelu käytännössä ekassa erässä ja näyttää, ettei sinne tultu vaan ihastelemaan Lehtisen paitaa ja Bluesin peliä.

Ihan sama millä kokoonpanolla mennään, mutta pelin aloitus ratkaisee tänään, TPS on ollut kovin laiska kiipeämään takaata ohi (paitsi IFK-pelissä, jossa toki aloitettiin ekaksikin sillä johdolla). Itse ainakin jännitän siis tätä peliä poikkeuksellisen paljon, nyt ois sauma ottaa se kauden eka oikea vierasvoitto ja se olis myös syytä ottaa.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Varmasti hieno ilta luvassa verrattuna normaaliin tiistai-illan matsiin. Jere Lehtinen on ylivoimaisesti yksi suurimpia ja suomalaiskiekkoilijoita koskaan ja upeaa, että mies saa tämänkaltaisen tunnustuksen. Mies, jonka arvoa ei voinut mitata aina tehopisteissä ja Lehtinen laittoikin aina joukkueen itsensä edelle. NHL:ssä miestä todella arvostettiin. Hienoa myös, että vastustajana Bluesille on tänään TPS, josta Jerellä on varmasti myös hyviä muistoja. Myös näin TPS-leiristä Jereä kunnioitetaan suurella lämmöllä.

Pelistä sen verran, että Espoossa ei Palloseura ole liiemmin juhlinut. Joko tässä käy niin, että juhlapelin isäntä vetää perinteisesti pelin vihkoon ja TPS juhlii kohta jo lähes historiallista vierasvoittoa, mitä tulee lähihistoriaan tai sitten Blues nylkee Tepsin 6-0 ja haluaa näyttää näin toivottavasti suurilukuiselle kotiyleisölle, miten Lehtisen paidannostoa kunnioitetaan. Junnupakistolle ja Lassilalle tulossa hikinen ilta pelkästään jo Kantolan maalille nousujen takia, toivottavasti TPS pystyy myös hyökkäämään eikä vain selviytymään vieraskaukalossa mitä se homma on ollut viime kaudet aina vieraissa.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Turun telakka sen kuin täyttyy. TPS tänään:

1. kenttä
#70 Smoleñák, Radek - #60 Koskiranta, Tero - #19 Lasch, Ryan
#54 Lehtonen, Mikko - #67 Gysbers, Simon

2. kenttä
#56 Kulmala, Rasmus - #17 Kumeliauskas, Tadas - #96 Rantanen, Mikko
#87 Nakladal, Jakub - #47 Pulli, Matias

3. kenttä
#29 Sointu, Matias - #27 Virtala, Marko - #84 Pikkarainen, Ilkka
#42 Laatikainen, Arto - #20 Friman, Niklas

4. kenttä
#18 Vähätalo, Julius - #55 Lämsä, Teemu - #10 Karvinen, Otto
#33 Eronen, Elmeri

Maalivahdit
#35 Lassila, Teemu
#31 Järvinen, Kristian​

Aika junnupitoisesti mennään. Positiivista Kulmalan näytönpaikka.

Poissa: Lucenius (puujalka?), Tukonen (??); Nummelin (silmävamma), Seikola (nivunen), Vittasmäki (nivumen), Seigo (peukalo), Karhu (??).
 

Kaukalonreuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsillä telakalla tosiaan; Tukonen, Lucenius, Seigo, Seikola, Nummelin, Vittasmäki ja Karhu. Ihme on jos pistettäkään tuodaan Espoosta, sairaslista ja vieraspelihistoria huomioonottaen.
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täytyy ottaa vähän sanoja takas, ei se kyllä ole ihan sama millä kokoonpanolla mennää, nyt ei riitä enää pelkkä hyvä tahto. Kakkosketju TPS:stä kiinnostaa mua eniten, Kumeliauskas on avannut maalihanan tynkää tekemällä neljään viime otteluun kolme maalia, joista kaksi on mennyt vastustajan luistimen kautta, mielenkiintoista nähdä mitä saa aikaiseksi jos saa ehjän kauden alleen tällä kertaa.
 

Blondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Jos on Tepsi tänään junnuilla + parilla supertähdellä vahvistettu joukkue niin ei täältä Espoon suunnaltakaan ainakaan minulta löydy rautaista uskoa omaan joukkueeseen tänä iltana, terveisin 15 omiin kolmessa viimeisessä pelissä. Juhlallisuudet luo vielä pikkasen lisäjännityksen Blegin pöksyihin ja valmiiksi lattiassa oleva itseluottamus häviää lopullisesti heti pelin alussa kun Tepsi iskee pari salamamaalia. Turha niistä hyvistä kyttäysasemista sarjan pohjalta on luopua. Uskon kuitenkin että tänään nähdään viihdyttävää hurlumheilätkää ja varmaan tulee hieno ilta Baronalla lopputuloksesta huolimatta. Parempi voittakoon.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ironisesti (entinen?) paita kattoon -kandidaatti Lada Laatikainen palaa Barona Areenalle TPS:n paidassa katsomaan #10:n jäädyttämistä. Mitähän mahtaa mielessä liikkua kun paita nousee?
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Historiaa tutkimalla ja ihan peliesityksiä muistellessa ei tästä Tepsille paljoa ole luvassa. Edellinen kolmen pisteen voitto Espoosta on 08.12.2009.
- - - kauan (liigaotteluissa) vaivannut vieraspeliapina on turkulaisten harteilla edelleen ja jäädään alussa telineisiin Bluesin pyörityksessä
Pelistä sen verran, että Espoossa ei Palloseura ole liiemmin juhlinut. Joko tässä käy niin, että juhlapelin isäntä vetää perinteisesti pelin vihkoon ja TPS juhlii kohta jo lähes historiallista vierasvoittoa, mitä tulee lähihistoriaan tai sitten Blues nylkee Tepsin 6-0 - - -
Paljoa ei tosiaan esim. viimeisten viiden kauden perusteella ole Espoosta odotettavissa.

Aiemmin tapahtunutta:

10.11.2009 BLU - TPS 4- 3 4017
08.12.2009 BLU - TPS 1- 4 3766
28.01.2010 BLU - TPS 2- 2 4083 - VL 3- 2 Gabriel Spilar
19.10.2010 BLU - TPS 3- 0 3589 - Iiro Tarkki 18/18
07.12.2010 BLU - TPS 2- 2 3647 - VL 2- 3 Marko Kivenmäki
23.10.2011 BLU - TPS 3- 3 3665 - JA 3- 4 Tomas Plihal (63:54)
27.12.2011 BLU - TPS 4- 1 3251 - debyytti: Topi Taavitsainen
30.09.2012 BLU - TPS 5- 2 4923
22.01.2013 BLU - TPS 4- 0 4112 - Juuso Riksman 22/22
12.09.2013 BLU - TPS 3- 3 4512 - JA 4- 3 Miro Aaltonen (61:22) - Miro Aaltonen 3+0
16.11.2013 BLU - TPS 3- 2 4407
24.01.2014 BLU - TPS 4- 2 4363

Ottelut: 12
Maalit (60min): 38-24
Perinteisen kaavan mukaan: 8-2-2 - pisteet 18-6
Nykyisen pelleilyn mukaan: 7-2-2-1 - pisteet 27-9

Esim. viimeisissä kuudessa BLU-TPS -matsissa TPS on tehnyt yhteensä 10 maalia (1,67/ottelu).
Samassa ajassa Blues on kiskaissut 23 kaappia (3,83/ottelu).
TPS:n edellisten (27.12.2011-) Espoon maalien tekijät:

- Marko Virtala
- Brian Willsie
- Michal Birner
- Steven Seigo
- Dan Sexton
- Marko Virtala
- Rasmus Kulmala
- Steven Seigo
- Niclas Lucenius
- Niko Karhu

Eli kolme TPS-onnistujaa (Karhu, Lucenius, Seigo) on sairastuvalla, mutta jotenkin tuolta pistää silmään yksi asia. Viime perjantain (26.09.2014) HIFK-matsissa erinomaisesti pelannut Marko Virtala on onnistunut Espoossa kahdesti. Perjantaina Virtalan aloitusprosenttikin oli 70+ sekä yhteispeli Matias Soinnun kanssa toimi kuin ajatus, josta osoituksena Soinnun kaksi maalia IFK:n Kevin Lankisen selän taakse. Jatkuuko Sointu-Virtalan hyvä vire tänäänkin? Samaten Rasmus Kulmala osui viime kaudella Bluesin tolppien väliin. Mielenkiintoisesti juuri tänään Kulmala on nostettu nelosketjusta kakkosketjuun Lauri Tukosen poissaolon johdosta - kenties ratkaisijan rooliin?
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Laitetaan nyt kotijoukkueenkin kokoonpano:

#9 Stefano Giliati - #44 Kim Hirschovits (C) - #16 Kai Kantola
#20 Roope Talaja - #15 Miro Aaltonen - #25 Jussi Makkonen
#8 Robert Rooba - #72 Siim Liivik (A) - #12 Jari Sailio
#21 Valtteri Virkkunen - #39 Nico Aaltonen - #39 Peter Tiivola

Puolustajat:

#64 Olli Malmivaara (A) - #4 Jere Seppälä
#19 Mikko Kuukka - #28 Victor Westermarck
#23 Ryan O’Connor - #6 Otso Rantakari
#55 Niklas Tikkinen

Maalivahdit:

#93 Jani Nieminen (varalla #41 Eetu Laurikainen)

Eli Westermarck nostettu kokoonpanoon Kaijomaan (ei siis Kuukan) tilalle joka on sairastuvalla. Korhosville ei mahdu kokoonpanoon. Bluesin kannattaisi yrittää vikkelimpien luistelijoiden voimin läpiajoja niiltä kohdin missä elämää hitaampi Laatikainen on luutimassa.

Edit: Talajan numero korjattu
 
Viimeksi muokattu:

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
#10 Roope Talaja - #15 Miro Aaltonen - #25 Jussi Makkonen
Toivottavasti Talaja kuitenkin pelaa numerolla 20 sillä muuten tossa on vaarana että Talaja hilataan kattoon. ;)

Ei voi käsittää miten Malmivaara ja Seppälä jatkaa pakkiparina. Onhan se ihan kiva ajatus että on tommonen majakka ja perävaunu pakkiparina (heh heh), mutta siinä on kaksi pahinta hazardia yhdessä ja pelkään pahoin että taas näkyy kaksikon otteet tulostaululla.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Joo, ei nosteta Talajaa kattoon, ehkä joskus, ehkä joskus...eikä Kuukkakaan ole loukkaantuneena koska on merkitty kokoonpanoon ja kukitetaan tänään 400.ottelustaan. Piti kirjoittaa Kaijomaa.
 

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Laurikainen voisi alottaa joskus maalilla ja tuo ykkösketjun pakkipari on vähintäänkin koominen. Näillä mennään tänään.
Yleisöä +5500 ja Blues voittaa 4-2.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Josko sitä pakottaisi itsensä näyttöpäätteen äärelle tällä kertaa vaikka tietäähän sen ettei TPS vieraissa saa mitään aikaiseksi. Ihan sama vaikka olisi paras rosteri ilman loukkaantumisia, silti peli vieraskaukalossa ei vaan suju. Olisi vaan kiva tietää mitä ihmettä joukkueelle tapahtuu aina kun se poistuu Turusta.

Blues vie 3-2 tai 3-1, jälkimmäisessä tapauksessa viimeinen tyhjiin, tekijänä Rooba.
 

Bob Maali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jamaica Bobsled Team
Lehtisen paidan noustessa kattoon TPS-fani voi muistella vaikka sitä iltaa, kun Jere Tepsin paidassa paukutti viisi maalia yhdessä playoff-ottelussa. Näin ainakin muistelen tapahtuneen, joku tilastomies kertokoon tarkemmin. En muista edes kuka oli vastassa. Tuo lienee jonkinlainen ennätyskin.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Lehtisen paidan noustessa kattoon TPS-fani voi muistella vaikka sitä iltaa, kun Jere Tepsin paidassa paukutti viisi maalia yhdessä playoff-ottelussa. Näin ainakin muistelen tapahtuneen, joku tilastomies kertokoon tarkemmin. En muista edes kuka oli vastassa. Tuo lienee jonkinlainen ennätyskin.
22.03.1994 TPS - IFK 7-3 (4-1, 0-0, 3-2) QF3

03:00 IFK 0-1 Teppo Kivelä (Pertti Lehtonen)
05:59 TPS 1-1 YV Jere Lehtinen (Saku Koivu, Petteri Nummelin)
07:55 TPS 2-1 Jere Lehtinen
13:26 TPS 3-1 YV Jere Lehtinen (Saku Koivu, Marko Kiprusoff)
14:33 TPS 4-1 Jere Lehtinen (Marko Kiprusoff)
46:38 TPS 5-1 YV Jere Lehtinen (Marko Jantunen, Saku Koivu)
47:26 IFK 5-2 Teppo Kivelä (Pertti Lehtonen)
53:38 TPS 6-2 Esa Keskinen (Jukka Vilander, Ari Vuori)
54:09 IFK 6-3 Pasi Sormunen (Iiro Järvi, Teppo Kivelä)
56:18 TPS 7-3 TM Ari Vuori (Hannu Virta)

Jere Lehtinen 5+0
Saku Koivu 0+3
Ari Vuori 1+1
Marko Kiprusoff 0+2
Esa Keskinen 1+0
Petteri Nummelin 0+1
Marko Jantunen 0+1
Jukka Vilander 0+1
Hannu Virta 0+1

TPS Kimmo Lecklin 9+11+9=29 29/32 00:00-60:00
IFK Sakari Lindfors 14+7+9=30 30/36 00:00-51:02; 51:38-54:32; 54:43-55:05; 56:18-60:00
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Kommentoimpa vain tepsin peliä
++Taistelu ja asenne vieraspelissä
++Rantanen
++2. ketju
+4. ketju
+Gysbers

---YV
--Smolenak
--Suikkasen peluutus, jossa peluutetaan nimiä ei suorituksia
-Koskiranta
-Virtala
-1. ketju
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Milloinkas tuo illan vierasjoukkue on ottanut vieraista oikean voiton?
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Milloinkas tuo illan vierasjoukkue on ottanut vieraista oikean voiton?
8.3.2014 KalPa-TPS 1-2

Edit: Niin, tosiaan. Jos tuo kahden jumbojoukkueen merkityksetön runkosarjan loppuvääntö ei ole "oikea voitto", niin sitten edellinen kerta on ollut 2.1.2013 Lukko-TPS 1-4.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Olipa ilta!

Upeat seremoniat Kummolasta huolimatta (Blues...eiku mikä sen nimi olikaan, Mestis...eiku mikä se sarja silloin olikaan) ja pelikin täynnä draamaa ja rytinää! Ainoa että tuomarointi ei mielestäni ollut tällaisen pelin arvoista jonka yhteydessä on muistettu yhtä maailman tähteä. Naurettavan kevyitä jäähyjä molemmille.

Tepsi oli minusta hyvä mutta Bluesilla pitkästä aikaa riitti sisua kestää ne hetket kun vastustaja tuli tasoihin. Aiemminhan noissa tilanteissa on omiin ropissut muutamassa minuutissa 2-3 maalia.

Henkisesti erittäin iso voitto Bluesille viime viikon Vaasan ja Lepran taaperruksen jälkeen. Niemisen ja pistetehtailijoiden ohella erityismaininta Bluesin pelaajista Robert Rooballe joka oli tänään todella terävänä.

Lada oli muuten tepsin paidassa yllättävän hyvä. Pääsikö jopa tehopisteille? Ainakin lähellä oli useaan kertaan.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Omat huomiot:

+++ Jani Nieminen. Pari loistavaa torjuntaa ja pelasi pisteet Bluesille
++ Kai Kantola. Kovassa tikissä on kaveri.
++ Bluesin kannattajat ja kannatustuotteet. Mitä sieltä fanikaupasta sai kun oli aivan täyteenammuttu erätauolla.
+ Tepsin 2-4 ketjut

--- Molempien joukkueiden avauspelaaminen
--- Vapaat penkit Baronalla
-- Matias Pulli. Ei kyllä riitä vielä fysiikka liigaan. Ollut Tepsin huonoin pakki ja toivottavasti liipasimella kun Seigo palaa
-- Ryan Lasch. Kaveri on nyt jo pari peliä ollut aivan yössä. Huonoja ratkaisuja hyökkäyspäässä ja aivan karmeaa puolustamista
- Teemu Lassila. Jäikö yhtään vetoa kiinni. Kantolan vedon olisi aikaisempien pelien Lassila ottanut

Suurin lampaanperse silti tasapuolisesti paskoille tuomareille. Näillä jäähymäärillä peli on juuri nähdyn kaltaista sekaista kuraa.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Suosikkini voitti, ei välttämättä parempi joukkue. Miksi katsomot olivat Jeren seremonian ajan täysin pimeitä? Hieno lakana ja yleisön seisaaltaan taputtaminen jäivät pimeyden varjoon. TPS oli kyllä todella huono-onninen Bluesin maalin edessä. Nieminen tietysti teki kyllä hienon iltapuhteen. Lassila taas hieman vuosi. Ehkä. Käteen jäi (illan juhlallisuuksien ohella) lähinnä kolme pistettä ja hyytävää kauhua, sillä kotijoukkueen peli on kyllä kaikkea muuta kuin valmista.
P.S. Ja tänään oli kyllä syöttöjen, purkujen ja laukausten taso sellainen, että naapurissa pelattava Kahelien liiga vaikuttaa ärsyttävän kovatasoiselta Liigaan verrattuna. Valitettavasti.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös