HIFK CHL:ssä ja siihen liittyvät spekuloinnit

  • 480 975
  • 2 084

StevieY

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Älkää ottako mitään kunniaa kotijoukkueelta pois. Ne oli tehneet kotiläksynsä todella hyvin. Iskivät IFK:n nuoreen ja kokemattomaan puolustukseen todella kovaa varsinkin toisessa erässä. Toivottavasti kaikki liigakoutsit eivät nähneet tätä peliä. Toisaalta toisessa päässä eivät antaneet IFK:n ryhmittyä sellaiseen träppiin kuin esim. Kärppä pelissä ja olihan Skellefteå ihan käsittämättömällä jalalla liikkeellä. Toivottavasti pelaavat CHL kauden aikana vielä jotain toista liigajengiä vastaan, niin nähdään vähän tasoa. Stadissa tulee mielenkiintoinen ottelu, eikun halli täyteen.

+ Husso - Ei maaleille mahtanut yhtään mitään ja toivottavasti tarttui jotain mukaan vastapäädyn virkaveljen mailapelistä.
+ Aikalisä - Taas hyvään paikkaan.

- Taipalus - Eka maali täysin herran piikkiin, ton parempaa purkupaikkaa et saa ja muutenkin yli 5 selkeää kiekonmenetystä.
- Moberg - Ekaa kertaa näkyi, että junnu pelaa ehkä sittenkin liian aikaisin näitä pelejä.
- Lamberg - Ei ehtinyt taklaamaan ja ekassa maalissa jäähyllä ja tokassa metrin päässä.
- Taivainen - Ei tajunnut aikalisää, ei Ramun omaa maalia, ei sitä, että pilli oli soinut ennen kuin kiekko oli verkossa jne..

No nyt kyllä tuli sellainen herätys, että toivottavasti Nybondas ja Törmänen hankkivat rauhassa hyvin scoutatun kokeneen rightin pakin tonne miehistön jatkoksi, eikä yhdestä kädellisetä hyökkääjästäkään haittaa olisi.
 

444

Jäsen
En eilistä matsia itse nähnyt, joten otan kantaa ainoastaan siihen, mitä olen monelta sekä kuullut että täältä lukenut.
Nämä mainitut Taipalus, Lamberg ja Moberg eivät tulleet minkäänlaisena yllätyksenä.
Taipalukselle on kotoliigassa kyllä käyttöä, kunhan vain saa kiekollisen pelinsä kulkemaan sillä viime kaudella SaiPassa säväyttäneelle tasolle. Suurin ongelma on tason valtava heittely pelien välillä, mutta parhaimmillaan on todella hyvä. Ei tähtiainesta, mutta todella hyvä.
Moberg on monen suosikki etenkin JA:n puolella, mutta mun silmissä on pelannut harjoituspeleistä asti väärällä tasolla. Lisää massaa ja vääntövoimaa, niin on edes jotain käyttöä. Tällä hetkellä aivan liian heiveröinen. Parhaimmillaan ehkä alkaen parin vuoden päästä.
Lambergilla on yksi vahvuus: taklaa kaikkea mikä liikkuu ja mikä ei liiku. Äärettömän yksiulotteinen pelaaja, joka toki pelaa viihdyttävästi, ja sikäli on myös yksi mun suosikeista. Pelisuunnan kääntyessä on kuitenkin aivan pihalla eikä oikein tiedä, mitä pitäisi tehdä. Valitettavasti yksi ensimmäisiä rotaatiopelaajia, jos vahvistuksia jossain vaiheessa hyökkäykseen hankitaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ihan eri tason joukkue oli eileen vastassa kuin mitä Liigassa on yksikään joukkue, varsinkin omalla kotikentällään. Tuolla olisi ollut jokainen KHL-seura myös kovilla, suurin osa hävinnyt kuten IFK. IFK:n pakisto teki käsittämättömiä virheitä kovan paineen alla kerta toisensa jälkeen eikä pelistä saatu kiinni missäkään vaiheessa oikeen kunnolla. Moberg lahjoitteli kiekkoa enemmän vastustajalle kuin omille, tulevaisuuden pelaaja, mutta toistaiseksi aivan liian suuressa roolissa.

Vaikka kotijoukkue ansaitsi täysin voittonsa ja 3-0 lukemat taululla imartelevat IFK:ta niin kyllä mua ainakin vituttaa tuo Elkinsin maalin hylkääminen. Siitä 6min ennen loppua peli 2-1 ja ehkä IFK olisi siitä saanut hieman virtaa ja peli tasoihin ja mahdollisesti piste mukaan stadiin. No noin parin vko päästä Nordiksella sit täysin eri meininki ja Skellefteå jäänrakoon.

Mikä on muuten IFK:n tilanne, riittääkö 11 pistettä jatkoon vai pitääkö viimeisestä matsista raapia pisteitä matkaan?
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
- Taivainen - Ei tajunnut aikalisää, ei Ramun omaa maalia, ei sitä, että pilli oli soinut ennen kuin kiekko oli verkossa jne..
Tartun yksityiskohtaan mutta kyllä minusta näytti/kuullosti selvästi siltä, että kiekko oli maalissa ennen vihellystä.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
SISÄLTÄÄ TEKSTIÄ.

Mikä on muuten IFK:n tilanne, riittääkö 11 pistettä jatkoon vai pitääkö viimeisestä matsista raapia pisteitä matkaan?

Jos HIFK ei raavi viimeisestä pelistä yhtään pistettä, niin HIFK on sillä hetkellä kolmanneksi paras lohkon kakkonen, välittämättä vielä muiden otteluiden lopputuloksista.

Jos JYP voittaa HV71 saaden väh. 2p niin tällöin HIFK on 4.
Ja jos Zug voittaa Ingolstadtin varsinaisella peliajalla ja Saipa käärii väh. 1p Vitkoviceltä. => HIFK sijalla 5.

Sitten jos Sparta voitaa Adler Mannheiminin ja Vaxjo Kalpan niin HIFK ulkona.
Tai jos Lions Zurich voittaa Vienna Capitalsin => HIFK ulkona

Siinä on skenaariot millä tavalla joutuu pihalle. En ole perehtynyt sen tarkemmin siihen, että miten käy jos tasapisteissä joittenkin kanssa.
 

Tronic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
Älkää ottako mitään kunniaa kotijoukkueelta pois. Ne oli tehneet kotiläksynsä todella hyvin. Iskivät IFK:n nuoreen ja kokemattomaan puolustukseen todella kovaa varsinkin toisessa erässä. Toivottavasti kaikki liigakoutsit eivät nähneet tätä peliä. Toisaalta toisessa päässä eivät antaneet IFK:n ryhmittyä sellaiseen träppiin kuin esim. Kärppä pelissä ja olihan Skellefteå ihan käsittämättömällä jalalla liikkeellä. Toivottavasti pelaavat CHL kauden aikana vielä jotain toista liigajengiä vastaan, niin nähdään vähän tasoa.

Tuli katsottua tämä peli. SaiPa pelaa aika pitkälti samalla sapluunalla, kuin Skellefteå ainakin eilen. Toki heidän pelaajiensa taitotaso on huomattavasti korkemmalla tasolla, mutta uskaltaisin väittää, että parhaimmillaan SaiPa pystyy vastaavaan liikkeeseen. Harmi, että kauden ensimmäistä vääntöä HIFK:n ja SaiPan välillä joudutaan odottamaan vielä tovi.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kävin pikaisesti läpi muiden lohkojen tilanteet, ja minusta näyttäisi siltä, että sikäli kun IFK ei enää pisteitä ota, on varmasti kaksi parempaa lohkokakkosta. Sen lisäksi 5 joukkuetta eri lohkojen kakkosista voi mennä pisteillä ohi, ja 3 nousta tasapisteisiin. Tasapisteissä IFK:n maaliero on niin hyvä, että alle kuuden maalin tappiolla IFK voittaa vertailussa käytännössä kaikki, jotka tasapisteisiin voivat nousta. Lähdetään siitä, että tämmöistä ryöpytystä kotona ei jouduta kotona kokemaan, joten lähinnä nuo 5 lohkoa, joista siis voi kakkonen mennä pisteillä ohi, ovat ne, joista pitää huolehtia. Ne ovat: Vienna Capitals/Zürich (pitänee toivoa wieniläisten voittoa), TPS (toivotaan, että Linköping hoitaa), Växjö/Sparta (toivotaan toiselle tappiota), Zug/SaiPa (toivotaan, että Zug häviää) ja JYP (toivotaan tappiota keskisuomalaisille).

Siis:
(a) Zürich voittaa Wienin (suoraan tai jatkoajalla)
(b) TPS voittaa Linköpingin (suoraan)
(c) Växjö voittaa KalPan ja Sparta voittaa Mannheimin (molemmat suoraan)
(d) Zug voittaa Ingolstadtin (suoraan) ja SaiPa ottaa vähintään pisteen Vitkovicelta.
(e) JYP voittaa HV-71:n (suoraan)

Jos näistä viidestä ehdosta kolme toteutuu, IFK putoaa nykypisteillä jatkosta.

Edit. voi vielä harmittaa pistemenetys Tanskassa. Ilman sitä tällä maalierolla IFK olisi melkein varmasti jatkossa jo...
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
että sikäli kun IFK ei enää pisteitä ota, on varmasti kaksi parempaa lohkokakkosta.

Uskon IFK:n kotona ottavan vähintään pisteen Skellefteålta, kotikenttä tuo etua, näytti aikamoiselta lentokentältä tuo eilinen areena. Stögö valjastaa parhaat ukot kehiin, niin en usko että olisi mikään ihme taistella kolmea pistettä tuosta. Hyvä että ottelussa on panosta.

_
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uskon IFK:n kotona ottavan vähintään pisteen Skellefteålta, kotikenttä tuo etua, näytti aikamoiselta lentokentältä tuo eilinen areena. Stögö valjastaa parhaat ukot kehiin, niin en usko että olisi mikään ihme taistella kolmea pistettä tuosta. Hyvä että ottelussa on panosta.

_

No joo, tämä on tietenkin totta. Maalieron turvin tuo yksi piste riittää aikalailla varmasti, ja kaksi sitten riittäisi matemaattisen varmasti. Vielä kun Skellefteålla ei viimeisessä pelissä ole sen kummempaa panosta, pitäisi tarvittavat pisteet ottaa.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilisessä pelissä ajoitukset olivat päin persettä ja se tietenkin vaikutti koko pelin kulkuun. Iso kenttä vei pohjan lähes koko viisikkopelaamiselta ja kun HIFK:n peli meni perässäjuoksemiseksi, lopputulos oli nähtävissä.

Puustinen missasi oman tuhannen taalan paikkansa ja kyllä tuollaiset paikat pitäisi käyttää. Ja vastustaja käyttikin. Zaborskyn pitäisi saada pikkuhiljaa juonen päästä kiinni, koska nyt nähty ei riitä. Pakistossa Taipalus kaipaa Södeä eniten. Vastuu on nyt liian suuri ja väitän, että kysymyksessä on ennen kaikkea henkinen lukko.

Husso oli loistava.
 

20 steps

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Taipaluksesta vahva sama. Oli tuossa CHL-matsissa jotenkin erityisen onneton - maila tärisi kädessä ihan selvissä paikoissa, hukkasi (tai ei saanut edes haltuun) kiekkoja omassa päässä useita kertoja. Mutta tuo homma kääntyy varmasti aika "helposti", joko Söden tullessa mukaan tai ehkä jopa positiivinen valmennuspalaute ("kyllä sä osaat, anna mennä vaan") saattaa riittää.

Kiinnostavaa myös nähdä pelaako IFK samannäköistä peliä tänään kuin muissa alkukauden peleissä vai jäikö keskiviikon altavastaajanaolosta nuoreen joukkueeseen jonkinlainen hämminki.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Farssin ainekset sanon minä.Mitä jos olisit maksanut käteisellä?

Joo-o. Eipä sitten tullut mitään postia tämän viikon aikana. Kai sitä pitää mennä kyselemään viimeistään ensi viikon loppupuolella Lippupalvelusta mitä tehdä. Ärsyttävää, kun juuri siksi ostin lipun niin ajoissa, ettei tarvitse etsiä Lippupalvelun myyntipisteitä useampaa kertaa. Tietysti on hallissa varmaan sen verran väljää, että jostain löytää paikan, mikäli numeroimattomalla pääsee sisään asti.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Saako noi etuhintaiset liput myös R-kioskista lunastettua vai pitääkö olla Lippupalvelun oma piste?
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jännäksi menee CHL pelit, kun 7 joukkueella on vielä käytännön mahdollisuus päästä meidän ohi parhaaksi kakkoseksi. Yksikin piste riittää takaamaan tosin meille jatkopaikan. Veikkaan, että jatkoon vaaditaan 12 pistettä. Pakkovoitto on siis edessä tiistaina.

Skellefteå oli kyllä niin kova kotonaan, että on melko pessimistiset olotilat tätä peliä odotellessa. Jotenkin sellainen fiilis, että taitaa mennä jatkopelit meiltä ohi suun tällä kertaa. Puolustus on vaan yksinkertaisesti liian heikko hyvin luistelevia jengejä vastaan. Husson huippupelillä voidaan tosin kyllä ryöstää piste keltä vaan.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Vähän samoja fiiliksiä ja pahoin pelkään, tosin nyt on kyseessä himamatsi ja saamalla fanit hallille ja se tunnelma paikan päälle luotua, niin auttaisi varmaan joukkuetta tosi paljon. Ei se ole mikään mahdottomuus voittaa tai raapia se piste tosin jos siellä vierasfanit taas täyttävät koko hallin ja pitävät meteliä niin ei sitä tunnettakaan saada sinne.
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitähän kautta IFK:n CHL-matsit näkyy, MTV Sportin kautta tulee aina jotain Saipan tai Jypin matseja?
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kenellekään mitään tietoa miten noi tulevat ottelut nyt sitten menee? Kuka tai ketkä ovat mahdollisesti tulossa seuraavaksi vastaan neljännesvälierissä?
 

Tronic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
Kenellekään mitään tietoa miten noi tulevat ottelut nyt sitten menee? Kuka tai ketkä ovat mahdollisesti tulossa seuraavaksi vastaan neljännesvälierissä?

Kahdeksan parasta lohkovoittajaa ovat arvonnoissa sijoitettuina. Niistä ja sijoittamattomista arvotaan seuraavan kierroksen otteluparit perjantaina.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kahdeksan parasta lohkovoittajaa ovat arvonnoissa sijoitettuina. Niistä ja sijoittamattomista arvotaan seuraavan kierroksen otteluparit perjantaina.

itse käsitin siten, että ensi perjantaina arvottaisiin tosiaan ensimmäiset parit, mutta että parit myös sijoitetaan kaavioon siten, ettei lisäarvontoja enää tarvita. Pelipäivät on alustavasti sovittuna, mutta niistä voidaan tarvittaessa joustaa. Ainoa lukkoon lyöty päivä on finaalilla.

Itse toivoisin Djurgårdenia, jos saavat kammettuaan itsensä jatkoon ja hienoa, jos sellainen saataisiin sovittua lauantaiksi.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Voikos neljännesvälierissä kohdata saman maan joukkueet vai mennäänkö vielä niin, että samasta maasta olevat seurat eivät toisiaan kohtaa?

Joka tapauksessa hienoa, että HIFK on nyt jatkopaikan saanut ja toivotaan pitkää kautta myös CHL:n suhteen!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös