Jokerien peliotteet kaukalossa kaudella 2014–2015

  • 146 774
  • 520

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Traktor painoi hullun lailla, ja Jokerit yritti puolustaa keskustan tiiviisti onnistuen siinä erinomaisesti. Siinä oikeastaan pelin juoni.

Noh, totta puhuakseni omaan silmään tuo Jokereiden puolustustyöskentely ei hirveän vakuuttavalta vaikuttanut. Ongelmia oli lähinnä yksilötasolla, 1vs1 tilanteissa osa porukasta oli välillä aika pahasti kahvilla. Toisaalta kiekollinen peli onnistui omassa päässä hyvin, pahoja harhasyöttöjä en ainakaan montaa huomannut. Tätä auttoi se, ettei Traktori nyt aivan mahdottoman innokkaasti tainnut kiekottomana painostaa. Alivoimat hoidettiin moitteetta, mutta mielestäni kyse oli enemmän vastustajan heikohkosta YV-pelaamisesta, ei sieltä mitään kovin luovaa kuviota tullut, vaikka yksilötaito olisi siihen epäilemättä riittänyt. Jäähyt olivat suurimmaksi osaksi kömpelöä pelaamista ja ne olisi voitu välttää. Jalka liikkui kuitenkin omassa päässä kohtuullisen hyvin ja mailahäirintää ei paljoa näkynyt, tästä iso plussa.

Omarkilta ei nähty kovinkaan loistavaa peliä, hyökkäykset olivat epätyypillisen mielikuvituksettomia ja päätyivät turhan usein kiekon menettämisiin. Koko joukkueen olisi mielestäni pitänyt pyrkiä maalille paljon hanakkaammin ja kovemmalla vauhdilla, vaikka vaikeaahan se on, kun vastustaja peruuttelee oman maalin eteen. Hahl saattoi olla Jokereiden paras kenttäpelaaja Traktoria vastaan, miehellä oli sykettä ja asennetta pelissä. Loistava av-pelaaja ja sopii erinomaisesti juuri nelosen keskelle omaan rooliinsa. Oikeastaan kaikilta muilta kaipaisin vielä tason nostoa eilisen perusteella.
 

superpakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NY Rangers, Patriots, Barca
Noh, totta puhuakseni omaan silmään tuo Jokereiden puolustustyöskentely ei hirveän vakuuttavalta vaikuttanut. Ongelmia oli lähinnä yksilötasolla, 1vs1 tilanteissa osa porukasta oli välillä aika pahasti kahvilla

Tähän on vaan totuttava.Lähtökohtaisesti Liigassa tätä ongelmaa ei ollut. Nyt siellä on vastustajalla aivan järjetöntä yksilötaitoa ja siihen ei pysty 3. ja 4. kentän kavereilla vastaamaan. Lisäksi tuomarilinja tekee homman vielä pari astetta vaikeammaksi, koska et roikkumalla saa nopeus/taitoeroa otettua pois.

Vahvuudet täytyy ottaa joukkuepelaamisesta samalla tavalla kuin maajoukkue ottaa eron kiinni huippumaita kohtaan. Peli tulee olemaan tämän näköistä ja sille ei voi mitään. Toisaalta onhan siellä vastustajakin välillä helisemässä samalla tavalla meidän 1. ja 2. kentän kanssa :)
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Mun mielestä puolustushan toimi hyvin. Yksi päästetty maali vieraskaukalossa ja siihen päälle vielä AIVAN LOISTAVA maalivahtipeli, niin saatiin ekat vieraspisteet.
Ekassa erässä jäätiin vähän jalkoihin, mutta se olikin odotettavaa, kun tiedettiin, että vastustaja tulee päälle kovaa ekassa erässä. Aika hyvin selvittiin siitä. 1-0 OLI 20 Minuuttisen jälkeen. Toka erä pelattiin sitten aktiivisemmin ja saatiin heti tasoitus siihen. Tosi maukkaat 3 pistettä. Tästä on hyvä jatkaa huomenna. Samalla tavalla kun pelataan, niin hyvä tulee.
 

zuuzo97

Jäsen
En nää että puolustuspelaamisessa on isompaa ongelmaa. Puolustusalueella luotetaan aluepuolustukseen koska ensinnäkin hyökkäysalue on niin pirun iso ja toisekseen mies-miestä vastaan ei monilla meidän jampoilla yksinkertaisesti riitä jalkanopeus. Kunhan tuossa ei vaan lähdetä höntyilemään ja pelaamaan itseään ulos. Muoto pysyyy tiukkana, keskusta tukitaan ja oikeissa kohdissa annetaan juuri sopivasti kiekolliseen painetta ja sitten lähdetään salamannopeasti vastahyökkäykseen.

Karvauspelaamisessa oli noiden 3. ja 4. kenttien osalta muutamia höntyilyjä kun saattoi olla koko kolmikko yhdessä kulmassa karvaamssa kiekkoa. Sitten tulikin vastustajan nopea avaava syöttö ja päästiin 2-2 jopa 3-2 hyökkäykseen. Se on hyvä että noita alempia ketjuja kierrätetään ja haetaan sinne lisää virtaa mutta näin taitavia jengejä vastaan ei vaan voi lähtee höntyilemään. Muuten kyllä karvauspelaamisessa tuo kuuluisa viisikon (tai hyökkäyskomikon) reagointi ja tilanteen tunnistaminen toimii ajoittain loistavasti. Jos kärkikarvaaja ajaa kiinni kiekolliseen, painottoman puolen karvaaja ajaa välittömästi kiinni toiseen pakkiin jotta vastustaja ei pääse paineen alta pois. Ja taas sitten välillä vetäydytään keskialueen 1-2-2 träppiin jne.
 

faro

Jäsen
Av-peli on Minsk-ottelun jälkeen saatu kuntoon. Sen jälkeen on ainoastaan yksi päästetty maali alivoimalla Lokomotivia vastaan. Turha passiivisuus on jätetty pois ja nyt osataan oikeaan aikaan antaa jo vähän painettakin kiekolliselle pelaajalle. Vastustajan ylivoimat on hyvin scoutattu, mikä käy ilmi etenkin siitä, että suoraan syötöstä laukaukset on yritetty kitkeä pois vastustajan ns. ykköstykeiltä.

On erityisen tärkeää, että alivoima toimii, sillä etenkin nyt alkukaudesta tarkan linjan takia erikoistilannepelaaminen on korostunut selvästi.
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Tämän illan ranskalaiset viivat:
- Ylivoima oli ns. westerlundilaista vierasylivoimaa. Passiivista, varmistelevaa ja mielikuvituksetonta. En usko että siitä on Erkkaa syyttäminen, mutta yhtä kaikki sopii kuvioon, kun Erkan alaisuudessa vieraspelit on aina pelattu niin arkaillen.
- En hirveästi pidä rangaistuskäytännöstä kxn-liigassa. Tasaviisikoin pelataan aivan liian vähän paitsi tänään kolmannessa erässä, joka oli kunnon muniin puhaltelua jokaiselta luistimilla liikkuneelta. Ei ihme, että Mosjakin ja kumppanit tälläävät paria pistettä per peli, kun ylivoimaa voi pelata erän verran joka matsissa. Noille kavereille fyysinen peli on myrkkyä, joten oikean liigan ovat valinneet. (Periaatteessahan tuokin pelaaja kuuluisi NHL:ään, mutta miljoonat saanee helpommin Magnitogorskissa ykkösstarana).
- Hyökkääminen oli Jokereilta tänään kamalaa. Jugra pystyi helposti hidastamaan Jokereiden vauhdin omalle siniselleen, minkä jälkeen lyöntiin rännikiekko. Rännissä oli aina venaamassa rybyjen pakki, ja sitten juostiinkin kiekon perässä niin perkeleesti. Tuo juokseminen kuvaa hyvin tämän illan esitystä; kontrollia ja määrätietoisuutta ei ollut liiaksi.
- Lajunen tyri monta ylivoimaa ja pari normaaliakin hyökkäystä lämäämällä silmät kiinni ekaan pelaajaan. Yksi näistä oli 5vs3-ylivoimalla, josta olisi ehdottomasti pitänyt rokottaa, niin tekee tässä liigassa jokainen huippujoukkue. Onneksi osui jatkoajalla!
- Karlssonilta iso tasonnosto ja ihan hyvä peli. Torjuntatyyli pistää mulle pelon ja pökäleen perseeseen edelleen, mutta kai tästä vielä voi ihan hyvä tulla.

Seuraavassa pelissä toivon huomattavasti enemmän järkeä tuohon pelaamiseen. Tänään Jokerit tuntui menevän päättömästi kohti hyökkäyspäädyn pleksejä kuluttaen huiman määrän energiaa. Vierasreissulla keskellä Siperiaa se on vitun tyhmää! Korvataan siis koohottaminen älykkäällä joukkuepelillä.
 

zuuzo97

Jäsen
Tää oli kyllä juuri niin Erkan näköinen peli että huhheijjaa. Omaa rakenneltua hyökkäyspelaamista ei juurikaan ollut, puskettiin ylöspäin ja luovutettiin kiekko vastustajalle. Sen jälkeen normi tiivis 1-2-2 träppi jonka seurauksena saatiinkin muutamia kiekonriistoja ja maalipaikkoja. Vierasmatsit on näköjään tällaista varovaista, varmistelevaa ja enemmän rikkovaa kuin rakentavaa.

Eikai siinä mitään kun voittoja tulee.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tää oli kyllä juuri niin Erkan näköinen peli että huhheijjaa. Omaa rakenneltua hyökkäyspelaamista ei juurikaan ollut, puskettiin ylöspäin ja luovutettiin kiekko vastustajalle. Sen jälkeen normi tiivis 1-2-2 träppi jonka seurauksena saatiinkin muutamia kiekonriistoja ja maalipaikkoja. Vierasmatsit on näköjään tällaista varovaista, varmistelevaa ja enemmän rikkovaa kuin rakentavaa.

Eikai siinä mitään kun voittoja tulee.

Haluan uskoa, että Erkkakin on vielä vanhoilla päivillään kehittynyt valmentajana eikä aio koko kautta lähteä aivan näin varovaisesti vieraspeleihin vaikka varmasti kotipelejä tarkempaa peliä tullaankin pelaamaan läpi kauden. Siis ei tietenkään voi paljon vaatia enempää kun katsoo matsien tuloksia, mutta totuushan oli, että tänään Jokerit pelasi aika huonosti läpi ottelun. Mutta koska nyt tässä vaiheessa puhutaan Jokereiden ihka ensimmäisestä vieraskiertueesta niin ainakin osa varovaisuutta voidaan laittaa yksinkertaisesti kokemattomuuden piikkiin. Vaikka ammattilaisia onkin joukkueellinen niin KHL- ja matkustuskokemusta (näin mittavissa määrin) on kuitenkin vain rajallisesti. Se ei voi olla näkymättä peliotteissa. Erkka ja kumppanit varmasti etsivät sitä oikeaa tapaa pelata niin vieraissa kun kotonakin. Paljon helpompaa olisi muodostaa pelikirjaa jos vastustajat tuntisi kuin omat taskunsa, mutta tässä tilanteessa se ei tietenkään ole mahdollista kun pelipaikkakunnatkin ovat täysin vieraita. Tuohon varmaan oman pään pelaamiseen kun ainakin sivustajakatsojan perusteella näyttäisi olevan mahdollista lisätä järkevä viisikkohyökkääminen, niin sitten lähestyttäisi minun silmiini sitä oikeaa vieraspelitapaa. Kotona sitten rohkeampaa kiekollista pelaamista ja vastustajan paineistamista.

Minusta myös hyökkäyskentille voisi yrittää sorvata vähän persoonallisia hyökkäystapoja. Esimerkiksi kolmonen ja nelonen saisivat suosia vähän nopeampia lähtöjä hyökkäyksiin, koska kuitenkaan kovinkaan järjestelmällisiä hyökkäyksiä oman maalin takaa he eivät ole saaneet aikaan. Tällä hetkellä menee jäähyjen hankkimiseksi ja "nolla-nollan" pelaamiseksi, eikä se pitkässä juoksussa varmastikaan ole ideaalia. Takaa pitäisi löytyä tehoja aina silloin tällöin, osoituksena esimerkiksi tänään voittomaaliin johtanut tilanne Mäen laukauksesta.
Mutta toisaalta persoonallisissa hyökkäystavoissakin on omat erityiset murheensa jotka on syytä ottaa huomioon. Jos niitä kovinkin tarkasti noudatetaan niin ketjujen sekoittaminen on sitten myöhemmin vaikeampaa kun pelitapa ei olekaan enää täysin yhtenäinen ketjujen välillä.

Myös 5-3 ylivoimaa olisi syytä harjoitella, mutta toisaalta sen ymmärtää ettei se vielä tässä vaiheessa kautta ole uomissaan. Ehkä siinä voisi ottaa noppavitosta käyttöön, niin kuin ehkä normaalissakin ylivoimassa, missä kiekkoa pelataan ihan vastustajan maalin takana, vähän viime kauden A-maajoukkueen tapaan. Sen pitäisi taata pakeille mahdollisuus nousta lähemmäksi vastustajan maalia siniseltä, mikä luonnollisesti tarkottaisi lähempää tulevia laukauksia. Siniseltä tulevat laukaukset kun uudella hyökkäysalueella tulevat lopulta niin kaukaa ettei KHL-tason maalivahdeilla ole näyttänyt olevan suurempia vaikeuksia niiden kanssa vaikka laukojina onkin laadukkaita miehiä.

Tässä kun esitti ison liudan vaatimuksia, niin pitää itsekin jarrutella sen vuoksi, kun kausi on tosissaan niin alkutekijöissään. Aivan varmasti valmennustiimi pureutuu jokaiseen näihin osa-alueeseen kauden aikana ja pyrkii reagoimaan aina eniten takkuavaan palaan. Strategia on varmasti tehty puolustuspää edellä, koska sen kuntoon saaminen on ns. kiireellisempi tapaus. Tässä vaiheessa puolustus alkaa näyttää aika järkevältä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Otetaan nyt sekin huomioon, että molemmilla vastustajilla oli kotiavaus kyseessä, joten varovaisen puolustava suhtautuminen peliin voi olla ihan aiheellista.

Toivottavasti tänään nähtiin koko kauden pohjanoteeraus. Molemmat joukkueet, tuomarit, jää ja yleisö olivat tänään ala-arvoisia.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Oli kyllä vaikea peli kaikin puolin. Vastustaja pelasi vittumaista peliä (puolusti tiiviisti ja heitti kukkupalloa), jää näytti aika heikolta, tuomarilinja oli aika hasardi ja narrilauma ei ollut parhaalla päällä.

Ylivoimaa tarjottiin paljon (5-3, 4-3 mm.), mutta ekojen pelien näyttävä ylivoima oli poissa. Jugra pelasi kyllä hyvin alivoimaa ja vastustajan kassari oli loistavalla peli päällä.

Plussat:
- Voitettiin heikollakin pelillä
- Henkka Karlsson pelasi ihan plussasti
- Hagman jatkoi maalitehtailua 5 peliä 5 börsää

Miikat:
- Harjun peluuttaminen sentterinä
- Moseksen kuiva kausi jatkuu, tänään aika näkymätön
- Jere edelleen 0+0. Tänään paikkoja pariinkin maaliin, mutta ei niin ei
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Tietysti kannattajan näkökulmasta katsottuna olisi kiva nähdä pelistä toiseen iloista hyökkäävää jääkiekon "joga bonitoa", mutta puolustus on kuitenkin Jokerien se vahvin osa-alue tällä kaudella, joten käy hyvin järkeen se, että uudessa liigassa, uusia vastustajia vastaan heidän kotikaukalossaan lähdetään puolustuksen kautta hakemaan pinnoja. Tähän voidaan lisätä sekin fakta, että kausi on vasta alussa ja joukkue on ollut yhdessä vasta pari kuukautta. Se, joka alussa hosuu, lopussa väsyy...
 

zuuzo97

Jäsen
Minusta myös hyökkäyskentille voisi yrittää sorvata vähän persoonallisia hyökkäystapoja. Esimerkiksi kolmonen ja nelonen saisivat suosia vähän nopeampia lähtöjä hyökkäyksiin, koska kuitenkaan kovinkaan järjestelmällisiä hyökkäyksiä oman maalin takaa he eivät ole saaneet aikaan...

Joo kolmos nelos kentille vaan pitkää päätyyn ja kahdella prässäämään rohkeesti. Nyt Jokereilta oikeastaan puuttui kokonaan tuollainen hyökkäysalueen puolustuspelaaminen eli karvaaminen ja silloinkin kun sitä oli, ei se ollut mitenkään järisyttävän organisoitua rakenteeltaan. Ykkös-kakkos ketjut sitten hakevat ehkä tietyissä kohdin enemmän hitaita lähtöjä, heillä kuitenkin enemmän kiekollista osaamista ja näin ollen voidaan päästä suoraan laukaukseenkin hitaasta lähdöstä... ja noiden venäläisjengien keskialueen puolustaminenkin on aika flegmaattista eli hyvin organisoidulla viivelähdöllä päästään kyllä suoraan hyökkäykseen eikä tarvii pelata päädyn kautta. Verratkaa nyt esim. tota Jugran keskialueen puolustamista johonkin Tapparan träppiin kun siitä ei tulla läpi sitten traktorillakaan...

...tähän tyyliin: http://www.ruutu.fi/ohjelmat/sm-lii...-aarimmillaan-tappara-seisoo-jokerit-ei-etene
 

faro

Jäsen
Ei sitä periaatteessa viitsi valittaa pelitavasti, jos voittoja tulee jatkuvasti, mutta olihan tylsää peliä lähes koko ottelu.

Peruuttelua puolin ja toisin. Molemmat kyttäsivät toistensa virheitä ja pelasivat todella tarkkaa puolustuspeliä. Hyökkäyspeli oli aika olematonta ja maalipaikat loistivat poissaolollaan. Onneksi nyt kuitenkin saatiin lopulta ne kaksi pistettä kairattua sieltä, vaikka mahdollisuudet olisi olleet enempään.

No, ei auta valittaa. Viiden pelin jälkeen 12 pistettä kasassa eikä vielä ainuttakaan pisteetöntä ottelua. Ainoastaan SKA:lla, Magnitogorskilla ja Omskilla enemmän pisteitä koko KHL:ssä. Erkka varmasti tietää mitä tekee ja loppujen lopuksi puolustamalla niitä mestaruuksia voitetaan.
 
Viimeksi muokattu:

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aikamoista tumputtamista koko matsi tänään. Aaltonen-Hagman yksikkö toimi juuri sen verran että päästiin jatkoille ja siellä sitten pienellä tsägällä voittoon. Karlsson pelasi periaatteessa ihan ok, mutta en ole kyllä aikoihin nähnyt veskaria jonka sivuttaisliike on tuollaista ihme nykimistä. Jugra jurnutti pitkää päätyyn ja Jokerit ei saanut vauhtia peliin tarpeeksi, kenties ihan fiksusti. Harju kakkosen sentterinä käytännössä tappoi koko kentän pelin ja varsinkin 3. erässä jäällä oli niin paljon lunta että Omarkin kaltaiset taiturit eivät pystyneet kikkailemaan yhtään. Tämä oli myös ensimmäinen matsi jossa tuomarit viheltelivät linjattomasti.

Tärkeintä toki oli kaksi bojoa vieraista, mutta jääkiekkoviihteestä ei kyllä tänään voida puhua.
 

faro

Jäsen
Ylivoima oli tänään ihan luokatonta.

Helvetin passiivista vastuun(kiekon) siirtämistä toiselle. Tavanomainen tilanne ylivoimalta oli sellainen, että Lajunen ja Gunderson syöttelevät viivan tuntumassa kaksikymmentä sekuntia toisilleen ja sen jälkeen Lajunen vetää lämärin suoraan syötöstä ensimmäistä vastustajaa kohti. Kiekkoja saatiin vain harvoin maalile asti ja tästä toki kunniaa myös Jugralle, mutta missään tapauksessa puolet vedoista ei saa jäädä puolitiehen.

Kotipeleissä ylivoima oli hyvää ja iloista herkuttelua - eli toisin sanoen vastakohta tämän päivän yv-pelille. Johtuikohan huonosta jäästä vai mistä?
 

Peppuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
En tiedä, onko oikea ketju kysymykselle mutta kysympä tässä sen kuitenkin koska teillä varmasti on parempaa tietoa. Mistä näkee suomenkielisellä selostuksella maalikoosteet Jokereiden peleistä? Vai näkeekö niitä ylipäätään mistään?
 

faro

Jäsen
En tiedä, onko oikea ketju kysymykselle mutta kysympä tässä sen kuitenkin koska teillä varmasti on parempaa tietoa. Mistä näkee suomenkielisellä selostuksella maalikoosteet Jokereiden peleistä? Vai näkeekö niitä ylipäätään mistään?
Iltalehden sivuille on ainakin tähän mennessä ilmestynyt maalikooste jokaisesta pelistä.

Kannattaa huomenna käydä tsekkaamassa.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Oli kyllä kieltämättä heikoin peli näistä viidestä mitä mä oon nähnyt. Hyökkäykseen lähdöt oli tosi hitaita, yv erittäin huonoa. Toki pelattiin vieraissa, mutta silti.

Plussaa tottakai siitä, että huonolla pelillä saatiin raavittua 2 pinnaa kumminkin. Se minimi tavoite saatiin, eli kahden pisteen voitto. Mutta huomenna pitää pelin parantua taas paljon.

Johan Harjun otteet kyllä huolestutti tässä pelissä, äärettömän vaisua oli. Ei oo löytänyt vielä paikkaa joukkueessa, eikä varmaan löydäkkään.

Henrik Karlsson pelas ihan hyvin. 21 TORJUNTAA ottelun aikana.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Muutama ottelu jäi väliin erillaisten muiden menojen takia. Siksipä oli järkytys seurata eilistä hyökkäyspelaamista. Puolustusalueen puolustuspelaaminen oli periaatteessa hyvää olkoonkin, että muutama merkkausvirhe ja ehkä hieman liian passiivinen alivoima antoivat turhia paikkoja vastustajalle. Suurimmat puutteet olivat hyökkäyspelaamisessa, joka oli paitsi liian helposti luettavaa, myös hieman väärin organisoitu. Ehkä Erkka oletti ettei vastaan tule tiivistä trappia keskialueella, mutta kun tuli. Ylivoima oli myös heikosti suunniteltu. Siinähän haettiin laukaisupaikka pakille (usein Jere) joka sitten veti viuhuvan kudin kohti maalia tai ohi tai yli. Maskiin ei viitsitty ketään uhrata ja rebounditkin annettiin suosiolla Jugralle. Kiekkoa liikuteltiin kyllä näyttävästi, mutta aivan liian hitaasti. Ehkä se että kuljetetaan ja syötellään viivaa pitkin ja kierrellään laidoissa kunnes kuti lähtee viivasta kohti maalia olisi voinut toimiakin jos naapuri olisi pelannut ilman maalivahtia. Tahto ottaa mustelmia puuttui. Ottelun alussa Jugran pelaajat blokkasivat heittäytymällä kiekkoja, mutta Jokerit ei edes maskia pystyä rakentamaan... Ehkä sitten seuraavassa pelissä.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
......ehkä Erkka oletti ettei vastaan tule tiivistä trappia keskialueella, mutta kun tuli..... Jugran pelaajat blokkasivat heittäytymällä kiekkoja, mutta Jokerit ei edes maskia pystyä rakentamaan... Ehkä sitten seuraavassa pelissä.

Kuluvana kautena Jokereilla on pitkä oppimisprosessi eri joukkuiden pelitavoissa. Jugra puolusti todella hyvin ja kurinalaisesti, kun samalla pelasivat melkoisen riskitöntä kiekkoa mm. heittivät jatkuvasti kiekkoa kulmiin ilman että olisivat tulleet pelaamalla hyökkäysalueelle. Tämä pelitapa ei mahdollistanut juurikaan nopeita vastahyökkäyksiä, koska käytännössä Jugran trappi oli aina valmiina. Uskon, että jatkossa yhä useampi joukkue tulee "altavastaajan" roolissa etenkin Arenalle vastaavasti pelaten. Trappi on aika usein ollut myrkkyä Erkalle ja trappi vastaan trappi kun pelataan vieraissa, ei todellakaan ole viihdyttävää kiekkoa.Toisaalta voittavan kiekon ei aina tarvitse olla kaunista. Ýmmärrän proffaa miksi tarttui Jokereiden valmennukseen, koska proffalla on tässä iso haaste mukauttaa pelitapaa tuntemattomien vastustajien mukaan.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Mun silmiin hieman näytti siltä, että Jokeripakka ei ollut ihan raikkaammalla jalalla liikkeellä. Kun Jugra esitti varsin toimivan ja hyvin organisoudun keskialueen trapin, olisi sen murtamiseksi tarvittu enemmän jalkoja. Pääasia, että saivat kairatuksi voiton hieman heikommallakin pelillä ja se on poikkeuksetta menestyvän jengin tunnusmerkki.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Ehkä yksi syy pelitapaan oli myös Karlsson. Piti ehkäistä ylivoimahyökkäykset ja pitää koko ajan pari-kolme ukkoa pelin "alla".
 

MR8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Klubi, Kallion Voima
Ehkä yksi syy pelitapaan oli myös Karlsson. Piti ehkäistä ylivoimahyökkäykset ja pitää koko ajan pari-kolme ukkoa pelin "alla".

Joo, pelataan safety trappia vaan aina kun Karlsson on maalissa..ei sekään kovin kestävää ole. Toki nyt oli saatava hyvä peli hänelle alle joten ehkäpä olet osittain jäljillä.
 

zuuzo97

Jäsen
Tsekattuani vielä noita kuvanauhoja eilisestä matsista täytyy kyllä todeta että Jukra-peli oli ehdottomasti huonoin näistä viidestä ensimmäisestä matsista. Paljon tuli virheitä ja Westerlundin puolustusvalmiutta korostavaa sapluunaa vastaan Jugra pääsi ihmeellisen usein ylivoimahyökkäyksiin.

http://video.khl.ru/quotes/237721 tuossa ensimmäinen pätkä johon tartun kiinni. Ajasta 0:22 eteenpäin lähtee Jokerien tyypillinen nopea vastahyökkäys Sallinen ja Huhtala tais olla 2vs2 hyökkäyksessä. Eka huono juttu tuli Huhtalalta kun hän tekee peliä hidastavan leikkausliikkeen keskeltä laidalle. Seuraavaksi pakeista Jaakola ajaa itsensä täysin pihalle ja vastustajalle 2vs1 ylivoimahyökkäys.

http://video.khl.ru/quotes/237577 tää on hyvä esimerkki Jokerien tämän hetken karvauspelaamisesta joka on aika ohkasta. Vaihto on kesken, Aaltonen lähtee yksin puskemaan näennäis karvausta ja samalla puolella hieman alempana Kapanen. Ajassa 0:05 näkee hyvin kuinka tossa kenttätasapaino heittää täysin ja jukralla on painoton pakki vapaana, joka pääsee avaamaan pelin nopeasti. Nyt jukrahyökkääjän huono syöttö pelastaa ja siitä tuleekin Jokereille itse asiassa todella hyvä maalipaikka. Mutta jos se jukrahyökkääjä ois saanu sen syöttönsä perille toiselle laidalle niin oltais oltu kusessa. Tilanteessa oli huono reagointi, Aaltonen ei ehkä tajunnu että on osittain vaihto kesken eikä nyt kannata ajaa päätyyn. Ja sitten Kapasen huono sijoittuminen karvaustilanteessa mikä kertoo osittain siitä, että Westerlund ei ole vielä ehkä ehtinyt laittaa karvauspelaamista kondikseen.

http://video.khl.ru/quotes/237809 tuossa toinen esimerkki karvauspelaamisen laadusta. Ensiksi tulee hyvällä rakenteella 1-2-2 karvaus, Hagman ajaa maalintakaa ja sitten isketään b-pisteiden tasolla kiinni. Mutta sitten karvauksen seuraava vaihe ajassa 0:15 on taas Aaltoselta sellaista kurvailua... Kapanen lähtee karvaamaan maalin takaa, Hagman oikein sijoittuneena mutta Aaltonen surffailee nyt omissa maailmoissaan. Painottoman puolen pakki (Lajunen) joutuu nostamaan, kun Aaltonen kurvailee tilanteeseen auttamatta myöhässä. Toki Lajunen ehkä snadisti ylipelaa tilanteen, mutta kaikki lähtee Aaltosen lepsuilusta... vastustajalle taas 2vs1 ylivoimahyökkäys.
 

Bremberg#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay
Gunderson ja TODD tänään pakkiparina. Aika mielenkiintoiselta kuulostaa, ainakin omanpään pelaamisen osalta. Voi joutua isoihin ongelmiin siellä. Itse olisin rakentanut puolustuksen ns. tasapainoisemmaksi muotoon:

Gunderson-Karalahti
Jaakola-Todd
Ohtamaa-Korpikari

Lajusen huilivuoro puolestaan on positiivinen asia, vaikka Jani onkin pelannut erinomaisesti. Kuormaa on kuitenkin hyvä jakaa ja Lajuselle pelejä on kertynyt vyölle jo aikalailla. Olisikohan kohta jo Karalahden vuoro huilata?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös