JYPin taloustilanne

  • 724 740
  • 2 905

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Snake70:n kirjoitus "Synergia-areena - helvetin esikartano"-ketjusta.

Sen verran olen omassa työssäni tekemisissä eri yritysten kanssa ja tämä suuntaus on ollut näkyvyllä jo noin kolme vuotta. ja suuntaus jatkunee vielä vuoden pari. Jääkiekko on ehkä lajin miellenkiinnon ja tarjontansa vuoksi käynyt siellä aallon harjalla ja lahemmat vuodet on edessä. Ihmiset rupeavat valikoimaan ehkä enemmän yksittäisiä otteluita kuin koko kauden kiinnitystä.
Amen. Oma nenätuntumani on samanlainen. Jokereiden poistuminen ruplaliigaan vähentää etelän median mielenkiintoa, kun ei voi lähettää enää tsuurnalistia juna- tai ratikkamatkan päähän tekemään juttujaan. Sama koskee yrityksiä - liigan ollessa poissa etelästä, on poissa sponssien mielistä.

Ja olen aistivinani, että uusi, nuorempi pomoporras ei ole samalla tavalla urheilussa kiinni kuin 50/60-luvulla syntyneet. He katsovat sponsorointikohteita eri tavalla - jos sponsoroivat ollenkaan. Ja jos sponsoroivat, tarvitaan muuta kuin logoa jäähän.

Myös minun kristallipallossani liigalätkä menettää lähivuosina mielenkiintoaan katsojien/yritysten silmissä melkoisesti. Yhtälö huonommat(*) pelaajat, korkeat (ja panoksettomat) pelimäärät ja kohoavat lippujen hinnat eivät toimi. Pelkät hardcore-katsojat riitä ruokkimaan liigaa samalla tavalla kuin aiemmin. En muista kuinka pitkä televisiosoppari on, mutta ovat liigan johdossa melkoisia velhoja jos pystyvät yhä nostamaan sopparin hintaa. Joten monet talousindikaattorit ovat jääkiekon osalta "punaisella".

En ihmettele jos JYPin osalta käynnissä oleva kulujarrutus on varautumista väistämättömään. Meillä kun ei ole takana upporikkaita mesenaatteja, joita huutaa pyyhkimään kun tulee iso vahinko. Parempi ottaa lasku vastaan pehmeämmin kuin suoraan maahan törmäten.

PS. Viime vuonna menneen kauden talousluvut lyötiin pöytään 14.6. Jos seuraavien parin viikon aikana ei kuulu mitään, saadaan miinuslukujen määrää arvuutella lomien loppuun elokuun alkupuolelle.

(*) huonompi = nimettömämpi, ei välttämättä pelitaidollisesti merkittävästi huonompi
 

Kobe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ja olen aistivinani, että uusi, nuorempi pomoporras ei ole samalla tavalla urheilussa kiinni kuin 50/60-luvulla syntyneet. He katsovat sponsorointikohteita eri tavalla - jos sponsoroivat ollenkaan. Ja jos sponsoroivat, tarvitaan muuta kuin logoa jäähän.

Tässä on erittäin hyvä pointti, jossa osut enemmän oikeaan kuin uskotkaan. Viime kausien matseissa eräs pieni mutta sitäkin tuottavampi asiakasryhmä on suorastaan kaatanut rahaa JYPin kassaan. Tämä porukka on tietysti 50-70v yritysasiakkaat. On ostopäällikkö Pertti ja myyntipäällikkö Markku ja joukko muita. Kaikki tuntevat toisensa jo vuosien takaa, mutta silti mennään firman kortilla peliin ja vingutetaan sitä kuin viimeistä päivää. Koko paska toki matkalaskuun. Tämä yhteistyökumppaneiden kestitseminen tähän malliin tuskin tulee jatkumaan samaan malliin kun uuden "yt-sukupolven" nuoret pomot perivät Pertin ja Markun pestit. He kun tietävät että se turha kulujen paisuttaminen on aina jostain pois.
 

nepp1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jämsänkosken Ilves
Kun työkseni myyn hyvin fanituotteiksi sopivia tuotteita, niin olen jo vuosia ihmetellyt liigaseurojen surkeutta fanituote myynneissä. Yksi on ylitse muiden ja sen huomaa helposti katsomalla HIFK:n verkkokauppaa. Muilla seuroilla olisi oppimista. Fanituotteiden tulee olla ennenmuuta tyylikkäitä ja laadukkaita. Lisäksi mestaruuksia ja muita ajankohtaisia hetkiä tulisi paremmin käyttää hyväksi. Ei moni osta samaa fanipaitaa kahteen kertaan, mutta mestaruuspaidan varmaan ostaisikin. Samoin kuin euroopanmestaruuspaidan. JYP voisi tulevalle kaudelle lanseerata kolmospaidan (esim. punainen), jota käytettäisiin vaikka lauantai kotipeleissä. Tätähän on melkein kaikki muut tehneetkin.

Liiga ei ole NHL, eikä sen tarvitse kaikessa Änäriä apinoidakkaan. On kuitenkin joitain asioita mitä Pohjois-Amerikassa tehdään näyttävästi.

Näihin asioihin lukeutuu fanituotteet.

NHL.com tarjoaa ostosparatiisin asiasta kiinnostuneille. Nettikaupassa myytävien artikkeleiden homogeenisyydestä voisi päätellä että NHL hoitaa markkinoinnin ja maksaa joukkueille niistä royalteja.
Miksei tämä voisi toimia myös kotomaassa. Liiga tarjoaa joukkueiden markkinointiosastoille tietyllä sapluunalla tuotettuja fanituotteita, massahankintana tietysti valmistuskustannukset halvemmat. Markkinointiin saataisiin apua "kattojärjestöltä" ja Liiga saisi uskottavuutta omalle brändilleen.

Jos ja kun tällaista ei koskaan tule tapahtumaan niin ainakin Bostoniin voisi lähettää kiekkolähettilään imemään markkinointiin uusia tuulia, vai onko yhteistyökuvio haudattu kaikessa hiljaisuudessa?
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Miksei tämä voisi toimia myös kotomaassa. Liiga tarjoaa joukkueiden markkinointiosastoille tietyllä sapluunalla tuotettuja fanituotteita, massahankintana tietysti valmistuskustannukset halvemmat. Markkinointiin saataisiin apua "kattojärjestöltä" ja Liiga saisi uskottavuutta omalle brändilleen.

Henkilökohtaisesti en oikein pidä tästä mallista. Ensinnäkin Liigan markkinointiosasto on itsessään sen verran kädetöntä sakkia, että lopputulema arveluttaa. Eikä vähiten siksi, että tuotevalikoiman myynti ja markkinointi tulisi tuolle porukalle "uutena" asiana nykyisten hommien kylkeen. Useampi kausi saattaisi mennä "harjoiteltaessa" uusia hommia ja valmista dataa esimerkiksi varastomäärien osalta ei ole. Täysin 1:1-ajattelua ei kuitenkaan voi vetää nykyisiin määriin, sillä eri joukkueet panostavat tuotevalikoimaan ja markkinointiin eri määrin.

Toisekseen itse näen liigajengit "yksilöllisempinä" kuin pohjoisamerikkalaiset vastineensa. NHL-paidat ovat perinteisesti olleet hyvinkin lähellä toisiaan mitä tulee esimerkiksi logon asetteluun ja vastaaviin. Katsojina on paljon näitä, jotka tulevat vain katsomaan paikkakuntansa urheilutarjontaa tai esimerkiksi ulkkareita, jotka käyvät katsomassa matkakohteen tarjontaa. Suomessa näin perstuntumalla keskimääräinen katsoja ymmärtää lajista enemmän, tuntee kotijoukkueen paremmin ja käy matseissa hieman eri syistä. Kun tässä kertjussa puhutaan fanitavarasta, niin fanitavaran käytössä tämä näkyy: JYPin paita tai hattu kertoo jotain kantajastaan. Hänelle JYP on tärkeä asia ja hän haluaa sen näkyvän. Sen sijaan joku Ducksin vastaava ei välttämättä kerro sama: kyseessä voi olla vain "katu-uskottava" kotsa. Näkehään sitä baseball- ja korislätsiä sellaisella väellä, jotka eivät edes tiedä mistä on kyse. Hirveän todennäköisenä en pitäisi myöskään sitä, että "huonompien" alueiden seuroja siirrettäisiin Suomessa ympäri kartan (vrt. esim. Atlanta -> Winnipeg) tai perustettaisiin tyhjästä heti huipulle. Näiltä osin Suomessa on menty enemmän seura edellä, vaikka se ei kaikkia aina olisi miellyttänytkään.

Lisäksi mitä Suomeen tulee, niin tässä on hyvä muistaa jo seurojen hyvinkin poikkeavat tilanteet. Lukko on keskellä hyvin pientä markkina-aluetta ja "oman alueensa juttu". HIFK on miljoonan ihmisen keskellä, kaupungissa käy kasoittain turisteja ja seuran kannatus on yli kaupunkirajojen. Kärpät on laajan maantieteellisen alueen juttu ja jo alueen koulutustarjonnan takia "vaikutteita" on levinnyt ympäri maan. Siihen sitten muiden jengien erikoisuudet päälle, niin jo on. Mun on vaikea nähdä miten keskusjohtoinen malli pystyisi takaamaan sen, että täysin eri ympäristöissä toimivat seurat saisivat parhaan mahdollisen irti. Kaikki tuotteet sekä Raumalle että Stokkalle? Yhtä laaja tuotevalikoima HIFK:lle ja Ässille? Seurat eri asemaan tarjoamalla toisille enemmän ja toisille parempaa?

Paras vaihtoehto olisi se, että liike lähtisi seuroista itsestään. Tällöin omista erikoisuuksista voidaan pitää kiinni, myyntikanavat voisi helposti sovittaa oman ympäristön mukaisesti ja esimerkiksi tuotevalikoimaa voisi kehittää, rajata ja laajentaa eri tilanteissa.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En pitäisi ihan mahdottomana ajatuksena juurikin jotain tuommoista yhteistä verkkokauppaa ja jälleenmyyjää. Esimerkiksi pelipaidat ja joitakin perusfanitavaraa joita jokaisella seuralla on. Esimerkiksi juuri JYPillä taitaa suurin osa myynnistä tulla verkkokaupan kautta, hallin oma fanishop myymälä on pieni ja vain toisella puolella hallia ja sinne on vaikea päästä toiselta puolelta hallia. Toki joissakin kaupoissa on pienet myyntipisteet, mutta kuitenkin. Joukkueen omilla sivuilla tapahtuu käytännössä kaikki markkinointi. Kyllä se voisi lisätä monen seuran myyntiä jos aletaan yhteistä sivustoa markkinoimaan vaikka jossain iltalehden etusivulla. Toki riippuu vähän seuroista mutta pienemmät seurat ja ne jotka myy vähiten fanitavaraa voisi tuosta hyötyä. HIFK, Kärpät ja muutama muu ei ehkä niinkään kun toimiva konsepti jo.

Yllättävän iso osa tavaroista taidetaan nykyään myydä netin kautta ja se myös avaisi isommat markkinat kuin pelkkä Suomi. Varsinkin nyt kun vielä CHL pelejä pelataan niin se avaisi myyntiä myös ulkomaille helpommin.
 

Maalari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPin tappio tältä kaudelta tullee olemaan noin 500k€. Kuultu JYPin sisältä, tosin yksi henkilö välissä, joten sataprosenttista varmuutta tähän tietoon ei ole. Viime kauteen kuulemma satsattiin vahvasti mielessä menestyminen sekä liigassa että europeleissä. Vahva satsaus eurokentillä menestymiseen + putoaminen liian aikaisin pudotuspeleissä toi taloudellisen tappion.

Ensi kaudella lienee tavoitteena tehdä järkevä taloudellinen tulos ja tavoitella kohtuullista urheilullista tulosta liigajäillä. Menestymiseen eurokentillä tuskin kukaan nykyrosterilla uskoo. Kuukausi sitten yhteistyökumppaneille puhuttiin, että rosteri ensi kaudella on tässä. Nyt muutaman siirron jälkeen puhutaan 1-2 vahvistuksesta.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP teki roiman taloustappion / Uutiset / JYP

Takkiin tuli ja roimasti, yhteensä 557 000 euron verran.

Vähemmän onneksi mitä pelkäsin, kun jossain vaiheessa puhuttiin haarukasta 500k€-1000k€, jolloin ajattelin tappion tulevan tuohon keskelle, 700k€-800k€ haarukkaan.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
JYP teki roiman taloustappion / Uutiset / JYP



Takkiin tuli ja roimasti, yhteensä 557 000 euron verran.



Vähemmän onneksi mitä pelkäsin, kun jossain vaiheessa puhuttiin haarukasta 500k€-1000k€, jolloin ajattelin tappion tulevan tuohon keskelle, 700k€-800k€ haarukkaan.


Niinkuin jossain mainitsin. Rahat juotiin,nyt on krapula. Krapulan voi hoitaa monella tavalla. Toivottavasti JYP on veljeksistä se ryhdikäs eikä hulttio joka juo koko talon.
 

Konkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Anteeksi huutelut vieraisiin pöytiin, mutta pakko nostaa hattua teidän asiantuntevalle ja erittäin asiallisille viesteille. En lukenut kuin viimeisen sivun, mutta suu auki luin tätä ketjua. Toivon sydämmeni pohjasta, että toimistonne väki lukee tätä ketjua hyvinkin vakavasti ja kenties jopa osallistuvat keskusteluun. Onnea ja menestystä tulevaisuudessa, ottakaa CHL haltuun!
 

Seventeen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toimiston väki on sitä mieltä että Minä ite. Meidän ei tarvii kuunnella fanien mielipidettä tai kattoo lehden otsikoista neuvoa, saatiin ilman ohjeita tiukassa taloustilanteessa minimoitua tappiot 500k. Ei tartte neuvoa.
Itse olen joskus jopa neuvoa kysynyt kun olen huomannut etten jotain asiaa osaa.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
KHL-seurojen talousongelmat nostavat rumaa päätään. Varmasti osalla seuroista on edelleen mammonaa millä mällätä ja ostaa Liigasta parhaat päältä kesken sopimuskauden, mutta todennäköisesti Venäjän talouden alamäki vaikuttaa tuhlailuun. Eli luultavasti itänaapurissakin otetaan maila yhä useammin kauniiseen käteen ja odotellaan kiltisti sopparien loppumista kalliiden ulosostojen sijaan. (Kunnes talous lähtee sielläkin taas nousu-uralle.)

JYPin osalta tämä merkitsee rahakkaan idänkaupan hiljenemistä. Ei täyttä stoppia, mutta taloutta ei kannata enää rakentaa 90-luvun KalPa-oletuksella - eli (silloiseen mahtiseura-TPS:n) saadaan aina pari pelaajaa kaupaksi.

Jos KHL:n seuramäärä laskee (kuten nyt näyttäisi), se merkitsee pelaajapalkkioihinkin terveempää kehitystä. Eli ymmärrän Seppäsen & co logiikkaa - turha kiinnittää kallispalkkaista pelaajaa kesäaikaan, jos samaa laatua voi saada halvemmalla syksyllä. On toki olemassa riski ettei saa mitä haluaa, mutta lompakko sanelee mitä tehdään.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
KSML:sta napattua: Venäjällä on liikehdintää rajoittaa entisestään ulkomaalaispelaajien (=muiden kuin venäläisten) määrää KHL-liigassa, ainakin Venäjällä kotipaikkaansa pitävien joukkueiden osalta. Tämä vähentää edelleen JYPin mahdollisuuksia saada pelaajia kaupaksi rajan tuolle puolelle.
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
KSML:sta napattua: Venäjällä on liikehdintää rajoittaa entisestään ulkomaalaispelaajien (=muiden kuin venäläisten) määrää KHL-liigassa, ainakin Venäjällä kotipaikkaansa pitävien joukkueiden osalta. Tämä vähentää edelleen JYPin mahdollisuuksia saada pelaajia kaupaksi rajan tuolle puolelle.

Ei kai tuosta joukkueesta riitä oikein kaupattavaksikaan? Ihan mielelläni Mäenpään pitäisin.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Ei kai tuosta joukkueesta riitä oikein kaupattavaksikaan? Ihan mielelläni Mäenpään pitäisin.
Katse oli pidemmällä kuin "vain" tässä kaudessa. No, JYP on jo tainnut jo todeta ettei idänkaupan varaan voi enää rakentaa "ylisuuria" budjetteja. Rahakkaimmat vuodet taisivat jo mennä...
 

chubster

Jäsen
Eipä sitä noille idän myynneille voi mitään taloutta rakentaakkaan. Hyviä lisiä ovat tai olivat toteutuessaan, mutta se, että niihin nojaten rakennettaisiin yhtiön talous olisi vain silkkaa typeryyttä.

Taloudellisesti raskas tällä hetkellä JYPille on päävalmentaja. Katsomot eivät täyty, koska peli on paskaa ja mikäli tähän ei Virtanen saa muutosta, niin katsomot jäävät jatkossakin täyttymättä. (mahdollinen) Heikko menestys luo jo itsessään turskaa. Mikäli lähdettäisiin pois potkimaan, niin siinäkin tapauksessa ei maksuilta vältytä sekä vielä lisäksi tapahtuneet pelaajien ulostamiset kesken sopimuskauden. Kalliiksi tulee tämä työharjoittelu.
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Tähän vahva sama ja olen ihmetellyt noita talouslukujen perusteluja juuri idän kaupan tyrehtymisellä. Työelämään peilaten sama kuin rakentaisi talouden ylitöiden varaan.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Tähän vahva sama ja olen ihmetellyt noita talouslukujen perusteluja juuri idän kaupan tyrehtymisellä. Työelämään peilaten sama kuin rakentaisi talouden ylitöiden varaan.


Niin JYPillä on vaan tässä mielessä ollut tuo idänkauppa ehtona että voidaan rakentaa kilpailukykyinen(kalliihko) joukkue koska halli on niin pieni. Mistäpä tuon eron kiinni Kärppiin,HIFK:hon ja muihin kurot muuten. Eli jos ei idänkauppaa=halvempi joukkue. As simple as that. Mutta sillä mennään mihin on varaa.
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Niin JYPillä on vaan tässä mielessä ollut tuo idänkauppa ehtona että voidaan rakentaa kilpailukykyinen(kalliihko) joukkue koska halli on niin pieni.

Niin on ehtona. Sen takia ihmetellyt miksi viimekaudella niin kallis joukkue ja sitten luotettu josko joku menisi kaupaksi taas isolla rahalla.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niin on ehtona. Sen takia ihmetellyt miksi viimekaudella niin kallis joukkue ja sitten luotettu josko joku menisi kaupaksi taas isolla rahalla.

Niin ja sitten vielä kalliin joukkueen päälle hankittiin esim. Pihlman ja Ikonen joille ei ehkä suoraan ollut tarvetta. Vähän perseen näyttöäkin esim. Salmiota ja Nenosta kohtaan jotka nelosketjussa hyvin pelasi. Varsinkin kun hankinnat ei onnistunut mutta silti piti pakolla peluuttaa isossa roolissa. Abid ja Myttynen joille joukkueessa olisi ollut käyttöä taas näytettiin ovea.

Pihlmanin kaltaisia surkeita sopimuksia ei toivottavasti myöskään jatkossa nähdä. Tuskin miehen palkka on 4 ketjun tasolle tiputettu mihin roolikin edellyttäisi.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
- Heikon taloustilanteen vuoksi meillä on 85 prosenttia koossa siitä, mitä tavoittelemme. Viime vuonna myimme 2 300 kausikorttia, kertoo JYPin toimitusjohtaja Kari Tyni

http://yle.fi/urheilu/kausikortit_revitaan_kasista__hifkn_kassakone_kilissyt_kovimmin/7461242
Jaa-a, onkohan heikko taloustilanne sittenkään syynä siihen miksi ei ole kausikortteja mennyt kaupaksi? Rohkenen hieman epäillä mutta en kiistä etteikö sillä voisi olla vaikutusta asiaan.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Tärkeintä on kuitenkin huomata ettei JYPillä ole organisaationa missään nimessä mitään tekemistä heikomman kausimyynnin kanssa.

Tuote myy kyllä itsensä, mutta lama-mökkikelit-auringonpilkut-ebola.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Tärkeintä on kuitenkin huomata ettei JYPillä ole organisaationa missään nimessä mitään tekemistä heikomman kausimyynnin kanssa.

Pakko myöntää mutta sama pisti minunkin silmään... miten tämän vuoden taloustilanne eroaa merkittävästi esimerkiksi viime vuoteen? Ja tosiaalta jos taloustilanne tilanne on haastava, niin se vaatii organisaatiolta uusia keinoja.
 

Handyy

Jäsen
Jos tosiaan 15% tavoitelluista tuloista on saamatta, se tarkoittaa kyllä aika mitä todennäköisimmin sitä, että hankintoihin kesken kauden ei ole enää varaa. Näin on lähtökohtaisesti varmaan ajateltukin, mutta avainhenkilöiden loukkaantumisille ei ole minkäännäköistä varaa. Eikä sen puoleen myöskään Mäenpään mahdolliseen lähtöön.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Jos tosiaan 15% tavoitelluista tuloista on saamatta, se tarkoittaa kyllä aika mitä todennäköisimmin sitä, että hankintoihin kesken kauden ei ole enää varaa. Näin on lähtökohtaisesti varmaan ajateltukin, mutta avainhenkilöiden loukkaantumisille ei ole minkäännäköistä varaa. Eikä sen puoleen myöskään Mäenpään mahdolliseen lähtöön.
Käsittääkseni hankintoihin on varaa, kausikorttimyynnin heikentymisestä huolimatta mutta kynnys uuden hankinnan tekemiseen on nyt hieman korkeampi. Mahdollinen Hongan sopimus lienee budjetoitu jo. Jos se jää toteutumatta, se tarkoittaa vain että pelaajabudjetista vapautuu kyseinen summa mahdolliseen käyttöön.

Minua vähän ihmetytti JYPin kokonaiskulubudjetin nousu 470k€ verrattuna viime kauteen ja kuitenkin pelaajabudjettia laskettiin puolella miljoonalla eurolla. Mihin siis tuo summa menee? Eikös joustolaidat kaukaloon tulleet jo vuosi takaperin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös