HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 7 005 512
  • 29 627
Suosikkijoukkue
IFK
Joku rakenteli tuossa mielestäni hyiä tutkapareja kahteen ekaan kenttään. Pudi-Corey ja Ramu-Zabo kuulostaa kyllä erittäin hyvältä.

Kolmosessa olisi mun mielestä kuitenkin edelleen Savinaisen mentävä aukko! Saataisiin lähtökohtaisesti kolmas tutkapari Kuparinen-Savinainen, jolla on myös yhteistä historiaa Porista.

Uskon, että tämän tason tutkaparien rinnalla Partasen, Raskin ja kumppaneiden olisi helppo ottaa niitä Nybarinkin hehkuttamia nuorten pelaajien kehitysaskelia eteenpäin ja breikata tehokkaasti liigassa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Olen hieman eri mieltä tässä omien junnujen kasvattamisessa koska ollaan valovuosi jäljessä esimerkiksi Kärppiä vastaan. Vai kuka osaa luetella ne OMAT puolustajat ketä ollaan pystytty nostamaan vakio kokoonpano tavaraksi? Tietysti voidaan istuttaa Teppoa katsomossa ja lopulta nähdä kun Oulussa nostelee kannua. Itse pidän näiden nuorien sisäänajoa melkein yhtä tärkeänä kuin rungon kasaamista. Niin kauan kuin KHL on pystyssä tulee huippupelaajien palkkaaminen olemaan helvetin vaikeata.

Olet siinä oikeassa, että Honkaheimo tulee istumaan ennen Teppoa katsomossa, se on tullut selväksi niin Nybondaksen kuin Törmäsenkin suusta. Teppo on se "projekti" johon panostetaan, mutta ei se poista sitä asiaa ettei puolustajaa ei tulisi joukkueeseen. Kysymys on ainoastaan siitä mihin rooliin Törmänen sellaisen haluaa, jos edes haluaa?

Cainelle vielä sellainen kysymys, että kuinka monta kertaa puhtaalla osto joukkueella on voitettu mestaruus? Mun mielestä pitää olla tasapainoa nuorten ja kärkipelaajien osalta. Meidän nelosketju oli hyvä 2011 oli hyvä osoitus siitä. Kuulun maksavien asiakkaiden joukkoon ja en kyllä ole lainkaan samaa mieltä muusta kuin menestyksen tavoittelusta. Mitä koko juniori toiminnassa on järkeä jos sieltä ei nost pelaajia edustus joukkueeseen?

IFK:ssa on koko junioritoiminta ollut aikalailla umpisolmussa jo pidemmän aikaa, ja sitä koitetaan nyt avata Villen ja Lyden johdolla ihan tosissaan. Olisi todella mahtava homma, jos esimerkiksi 5 vuoden aikana saataisiin jo sellaisia tuloksia, että voidaan sanoa meidän junnupuolen olevan hyvässä kondiksessa, ja että tulosta tulee monessa ikäluokassa. Noh, siihen on matkaa vielä, mutta luotto onnistumisiin on kova, kun on tollaset äijät käytännön toiminnassa mukana.

Kyllähän Teppo on tällä hetkellä sellainen pelaaja, joka eniten noista (Teppo, Salmi, Tarkkanen, Nyqvist + muut) omaa sitä potentiaalia olla hyvä liigapakki. Viime vuonna saatiin vähän esimakua siitä, mitä voi tulevaisuudessa odottaa. Mutta se, että tosta porukasta alkaa olemaan 2 tai 3 pelaavassa kokoonpanossa, niin ei kyllä ole hyvä asia joukkueelle, ja onko se sitä noille junnuillekaan? Mielummin näkisin nyt niin, että jengin terveydentilan ollessa paras mahdollinen, on yksi kerrallaan pelaamassa siellä, ja jos Tepon pelit menevät hyvin/erinomaisesti, niin sitten vaikka se Honkaheimo tekee Tepolle tilaa. Ja loukkaantumisia tulee valitettavasti aina. Tällä hetkellä pakiston materiaali on liian kapea, eikä se käytännössä kestä yhtään loukkaantumista:

Söderholm - Taipalus
Auvitu - Grillfors
Honkaheimo - Teppo
+muut

Mielummin tällainen, kun CHL ja Liiga alkavat:

Söderholm - Taipalus
mr right pakki - Grillfors
Auvitu - Teppo
Honkaheimo
+muut
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Toivotaan että Nybondas ja Törmänen molemmat tajuavat sen, että tuo pakisto on tällä hetkellä liian kapea ja yksi rightin pakki, mielellään vielä pisteitä nakuttava sellainen sinne tarvittaisiin. Joku Savinainen vielä jos saadaan hyökkäykseen niin on meillä kasassa hyökkäys jolla haastetaan mikä tahansa joukkue tässä liigassa siltä osin. Mutta mielummin se pakki jos hyökkääjän ja pakin väliltä se valinta pitää tehdä. Savinaisesta vielä niin taitaa vaan verojen takia kiertää Suomen toistaiseksi ainakin, mutta näkisin miehen kyllä erinomaisena kolmantena lenkkinä Elkinsin ja Puustisen rinnalle.

Mobiili.
 

Caine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Leijonat
Cainelle vielä sellainen kysymys, että kuinka monta kertaa puhtaalla osto joukkueella on voitettu mestaruus? Mun mielestä pitää olla tasapainoa nuorten ja kärkipelaajien osalta. Meidän nelosketju oli hyvä 2011 oli hyvä osoitus siitä. Kuulun maksavien asiakkaiden joukkoon ja en kyllä ole lainkaan samaa mieltä muusta kuin menestyksen tavoittelusta. Mitä koko juniori toiminnassa on järkeä jos sieltä ei nost pelaajia edustus joukkueeseen?

Luitko nyt sen tekstin ihan ajatuksella? Enhän minä niitä junnuja tekstissäni täysin dumaa ja kiellä. Ja kuten sanon myös että jos on ns. taidot kohdallaan niin hienoa ja tervetuloa. Mutta mielestäni IFK:n liiga joukkue ei saa olla mikään automaattinen kasvualusta kaikille potentiaalisille junnuille. Jos verrataan kauden 2011 tilanteeseen niin neloskenttä oli mahtava, ja hyvä niin. Mutta jos meillä on puolet jengistä niitä neloskentän toivotaan toivotaan junnuja niin se ei ole oikea lähestymistapa. Kyllä yksi tai kaksi parasta tulevaa junnua riittää hakemaan sitä paikkaa. Ja loput joukkueesta pitää olla kokeneempaa kaartia, omia tai ostettuja. Mutta jos sieltä nyt on tulossa kymmenen omaa Mikaerl Granlundia A:sta niin tulkoon. Mutta kun näin ei ole.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen hieman eri mieltä tässä omien junnujen kasvattamisessa koska ollaan valovuosi jäljessä esimerkiksi Kärppiä vastaan. Vai kuka osaa luetella ne OMAT puolustajat ketä ollaan pystytty nostamaan vakio kokoonpano tavaraksi? Tietysti voidaan istuttaa Teppoa katsomossa ja lopulta nähdä kun Oulussa nostelee kannua. Itse pidän näiden nuorien sisäänajoa melkein yhtä tärkeänä kuin rungon kasaamista.
Omien junnujen kasvattaminen on varsin jees, mutta kasvatettava materiaali pitäisi olla vähän laadukkaampaa mitä HIFKlla. Juuso Salmi, Jaakko Teppo ja Juha Tarkkanen eivät ole mitään kovin hyviä pelaajia ja pyörivät rosterissa "junnustatuksella" lähinnä siksi, että ovat seuran omia kasvatteja. Muutaman vuoden päästä nämä herrat löytyvät ulkomaan jämäsarjoista tai mestiksestä, jonne vei myös vastaavan kaliiberin omien kasvattien Joni Haverisen ja Aleksi Holmbergin tie. Yksikään muu liigaseura ei näitä herroja huolinut, kun Nenä Jalonen heidät ensin HIFKsta ulkoisti.

Perusongelma ei siis ole se, etteikö HIFK antaisi tarpeeksi mahdollisuuksia nuorille pelaajille nousta kokoonpanoon ja kehittyä vaan siitä, että junnumateriaali ei ole tarpeeksi tasokasta. Ainakaan vielä siis, katsotaan nyt, mitä Ville ja Lyde saa aikaiseksi.
 

444

Jäsen
Mun mielestä näillä voidaan lähteä kauteen.
Jengi ei missään nimessä ole valmis, mutta kärkipelaajien saapumiseen en enää usko. En millekään tontille. Kauden edetessä voidaan tarpeen tullen hankkia leveyttä runkoon, mutta alkukaudesta voidaan myös hyvin antaa näiden prospektien näyttää, mihin pystyvät. Jos eivät pysty, niin hakemaan vauhtia alemmilta portailta ja jotain muuta tilalle. Tämä itse asiassa koskee ihan kaikkia: jos ei esim. Zaborskylle meinaa maistua, niin annetaan tilaa jollekin nälkäisemmälle.

Eli kuten sanottu, jengi ei ole vielä valmis mutta kausi voidaan aloittaa näilläkin. The Puolustajaan en usko edelleenkään, mutta jos sellainen tulee niin loistavaa.

Ei mulla muuta, ulkona paistaa aurinko.
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Juha Tarkkanen

Tarkkanen on espoolainen ja aloittaa kolmannen kauden HIFK:n organisaatiossa. Mies esiintyi varsin positiivisesti Granissa pelatussa harjoitusottelussa ja jakseli hyviä ykkössyöttöjä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Olenko ainoa, joka toivoo tärkeimmäksi täydennykseksi alakerran isäntää vaikkapa mallia Tuukka? Voi olla tietysti kädellisempikin.

Z2:n sainaaminen voi muuten olla yksi niistä harvoista pelaajasiirroista, jotka yksittäisenä saattavat maksaa itsensä takaisin pelkkinä lipputuloina. Niin suuren muistijäljen tämä kaveri ainakin minuun on jättänyt. Ja ainakin allekirjoittaneen orientaatioon tulevan kauden osalta selkeän liigakärjen hankkiminen vaikuttaa suuresti. Ei voi mitään.

Z2 on vielä aika tavalla niin HIFK:n näköinen kaveri. Huippuyksilö, välillä flegu ja välillä roiskuu yli. Maiskis. Tunnetta.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutaman vuoden päästä nämä herrat löytyvät ulkomaan jämäsarjoista tai mestiksestä, jonne vei myös vastaavan kaliiberin omien kasvattien Joni Haverisen ja Aleksi Holmbergin tie. Yksikään muu liigaseura ei näitä herroja huolinut, kun Nenä Jalonen heidät ensin HIFKsta ulkoisti.

Niin tai vastaavan kaliiberin Kaj Linna tai Toni Söderholm, jotka kumpikin saivat aikoinaan sopimukset vain "junnustatuksensa" ansiosta.

Ja aika tehokkaasti porukka unohtaa aina Julius Nyqvistin "junnupakkien" listalta. On kuitenkin Salmea tai Tarkkasta parempi prospekti.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun mielestä näillä voidaan lähteä kauteen.
Jengi ei missään nimessä ole valmis, mutta kärkipelaajien saapumiseen en enää usko. En millekään tontille. Kauden edetessä voidaan tarpeen tullen hankkia leveyttä runkoon, mutta alkukaudesta voidaan myös hyvin antaa näiden prospektien näyttää, mihin pystyvät.
Aikaisemmin näin olisi voinutkin tehdä, mutta jos tuota CHL:ää yritetään edes vähän saada markkinoitua sisään niin sitten ei. Olisi meinaan ihan saatanan hyvää mainosta js HIFK putoaisi junnuporukalla jollekin Tanskalaiselle jengille. Yritä siinä sitten saada sitä markkinoitua yleisölle.

Jengin pitää tänä syksynä olla iskukunnossa heti kauden alussa, siksi hankintalistalla on oltava vielä vähintään yksi todellinen pakkivahvistus. Ja kauden aikana sitten vielä ne puuttuvat lisähankinnat.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Olenko ainoa, joka toivoo tärkeimmäksi täydennykseksi alakerran isäntää vaikkapa mallia Tuukka? Voi olla tietysti kädellisempikin.

Et ole. Minun mielestä kiekollinen puoli on pakistossa jo varsin hyvällä mallilla. Nyt sinne kaivataan vääntövoimainen, vittumainen, ilkeä, iso ja mielellään ruma kaveri takaamaan Hussolle rauha.

Ylipäätänsä kummeksun sitä, kuinka niin moni nyt nostaa tuota halutun puolustajan kätisyyttä niin isoon osaan. Tiedän, että tällä hetkellä pelaavassa kokoonpanossa ei ole sitä rightin pakkia, mutta siitäkin huolimatta valintajärjestyksen pitää olla 1) suunniteltu rooli/joukkueen tarve, 2) paras mahdollinen pelaaja ja 3) kätisyys. Mikäli HIFK palkkaa mihinkään rooliin vasta toiseksi parhaan saatavilla olevan pelaajan koska tämä on right ja paras saatavilla oleva on left, menee seura perse edellä puuhun ja kovaa.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin tai vastaavan kaliiberin Kaj Linna tai Toni Söderholm, jotka kumpikin saivat aikoinaan sopimukset vain "junnustatuksensa" ansiosta.

Ja aika tehokkaasti porukka unohtaa aina Julius Nyqvistin "junnupakkien" listalta. On kuitenkin Salmea tai Tarkkasta parempi prospekti.
Kaj Linnalla oli alla hyvä kausi AHLssä ja NHL-varaus tullessaan HIFKhon pelaamaan, joten ei hän mitenkään täysin puskista ja junnustatuksella todellakaan tullut. Samoin Söde oli pelannut 4 kautta yliopistossa (mm. joukkueen kapteenina) ja pääsi Alpon hyväksymänä try-outille kaudella 2002-03 - Pena tuskin tuolloin tiesi edes koko yliopistosarjan olemassaolosta. Linnalla ja Söderholmilla siis oli jonkinasteisia meriittejä vyöllä tullessaan meille, toisin kuin mainitsemillani herroilla.

Nyqvististä saattaa jotain tullakin ja siksi en häntä tuohon listaan sisällyttänytkään.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Niin tai vastaavan kaliiberin Kaj Linna tai Toni Söderholm, jotka kumpikin saivat aikoinaan sopimukset vain "junnustatuksensa" ansiosta.

Lisään listaan Ilari Melartin. 'From zero to hero' parissa vuodessa, ja oma junnu lähti isompien tilipussien perään. Melartista ei juuri kukaan odottanut pelillisesti mitään. Ainoa viihdearvo Ilarissa oli alkuun satunnainen poliisin rooli, mutta harva nosti Ilarin peliotteita puheenaiheeksi, varsinkaan positiivisissa merkeissä. Joku saattoi alkuun jopa väittää, että Melartia roikutettiin mukana ihan "junnustatuksella". ;)
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Puolustajien kohdalla kannattaa muistaa, että kehitys voi viedä hyvinkin hieman pidempään. Melart oli 23 -vuotias, kun puski itsensä Liigatasolle, ja samantien -eliittiin. Sitä ennen miehelle lähinnä naureskeltiin, varsinkin jos miehen uraa ei ollut lainkaan seurannut. Esim. Nyqvist ja Teppo molemmat ovat olleet vakiokasvoja junnumaajoukkueissa aikanaan, kyllä siellä potentiaalia on. Salmelle tämä varmasti alkaa ihan viimeisiä hetkiä puskea läpi. Tarkkanen, Teppo, Nyqvist saavanevat vielä vuoden pari koittaa puskea liigaan (joko meillä tai muualla). Puolustuksessa muutenkin on ihan kohtuullinen prospekti -pooli HIFK:lla. Aivan varmasti sieltä puskee liigatasolle jokunen jätkä vuoden parin sisään.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lisään listaan Ilari Melartin. 'From zero to hero' parissa vuodessa, ja oma junnu lähti isompien tilipussien perään. Melartista ei juuri kukaan odottanut pelillisesti mitään. Ainoa viihdearvo Ilarissa oli alkuun satunnainen poliisin rooli, mutta harva nosti Ilarin peliotteita puheenaiheeksi, varsinkaan positiivisissa merkeissä. Joku saattoi alkuun jopa väittää, että Melartia roikutettiin mukana ihan "junnustatuksella". ;)

Tästä rohkenen olla eri mieltä. Mielestäni Melartista näkyi ensimmäisestä luistimenpiirrosta asti, että kyseessä on hiomaton timantti jolla kaikki ainekset kehittyä huippupakiksi. Toki monet leimasivat hänet nyrkkihippojen takia turhakkeeksi, mutta nämä tuskin olivat paljon herran pelaamiseen kiinnittäneet huomiota.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jep. Täältä ilmottautuu myös yksi herra joka huuteli jo vuosia sitten, että Ilulla on oikeasti aineksia olla loistopakki liigassa. Kerrankin ei mennyt ennustus ihan metsään, jotain näkemystä sentään pelaajista meikäläiselläkin on.

Kuka muuten oli se valmentaja/manageri/UTJ joka jossain haastattelussa sanoi, että hänelle naurettiin, tai jotain vastaavaa, kun väitti Melartin olevan seuraava tähtipuolustaja suomessa.
 
Viimeksi muokattu:

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Jep. Täältä ilmottautuu myös yksi herra joka huuteli jo vuosia sitten, että Ilulla on oikeasti aineksia olla loistopakki liigassa. Kerrankin ei mennyt ennustus ihan metsään, jotain näkemystä sentään pelaajista meikäläiselläkin on.

Hyvin huudeltu siinä tapauksessa ja nyt huutelen minäkin ja reilusti etukäteen, enkä lokakuussa, että Lauri Taipalus tulee nousemaan fanien suosikiksi tällä kaudella satavarmasti. Saattaa tulla jopa kulttihahmo siniviivakikkailuineen ja harhasyöttöineen joskus, mutta siis positiivisesti suosikki ja tie tulevaisuudessa auki vaikka mihin, eikä Stögön valmennuksessa kehitys ainakaan junnaa paikoillaan.

Saa leikata talteen.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvin huudeltu siinä tapauksessa ja nyt huutelen minäkin ja reilusti etukäteen, enkä lokakuussa, että Lauri Taipalus tulee nousemaan fanien suosikiksi tällä kaudella satavarmasti. Saattaa tulla jopa kulttihahmo siniviivakikkailuineen ja harhasyöttöineen joskus, mutta siis positiivisesti suosikki ja tie tulevaisuudessa auki vaikka mihin, eikä Stögön valmennuksessa kehitys ainakaan junnaa paikoillaan.

Saa leikata talteen.

No, minä taas voin sanoa jo tässä vaiheessa sanoa, että Miihkali Teppo ottaa tänä vuonna isoja askeleita eteenpäin - hänelle on kaavailtu selkeä rooli pelaavassa kuusikossa/seitsikossa ja uskon miehen osoittavan voimakkaan nousujohteisia, all round-pakille tyypillisiä peliesityksiä. Toni Lydman tuo puolustajien kehittämiseen oivan lisän ja uskonpa nuorten puolustajien olevan aika innoissaan kun on kokeneen NHL-pelaajan vinkkejä saatavilla.

Ja tämän saa myös ottaa talteen.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä sanon taas vastineeksi, että Yohann Auvitu ei täytä vieläkään häneen kohdistettuja odotuksia ja mies on floppi. Jää alle 20 pojoon.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Tulenpa minäkin heittämään vähän tulta Grilliin. Eli Grillfors nousee fanien suosikiksi hyvillä otteillaan. Diggasin kovasti myös Åstenin otteista (lue hiillostamisesta) Bluesia vastaan jo mainitun Taipaluksen lisäksi.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Mutta jos meillä on puolet jengistä niitä neloskentän toivotaan toivotaan junnuja niin se ei ole oikea lähestymistapa. Kyllä yksi tai kaksi parasta tulevaa junnua riittää hakemaan sitä paikkaa. Ja loput joukkueesta pitää olla kokeneempaa kaartia, omia tai ostettuja. Mutta jos sieltä nyt on tulossa kymmenen omaa Mikaerl Granlundia A:sta niin tulkoon. Mutta kun näin ei ole.

Taitaa olla pitkästä aikaa sellainen kausi jossa valmentaja todella keskittyy miten nuoret suoriutuu. Nokka teki tällä osa alueella aivan loistavaa työtä, sai maksimit irti monesta kaverista.
Itse näen, että nelosketjun paikat on niitä kasvualustoja pelaajille ja toki nekin paikat pitää ansaita. Ja tähän varmasti tulee selkeä muutos koska pelaajalla ei ole tilaa kasvaa jos vastuuta ei tule. Luulen, että Peltonen, Lydman ja joukkueen valmennus pystyy jatkossa arvioimaan tätä paremmin.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Mä sanon taas vastineeksi, että Yohann Auvitu ei täytä vieläkään häneen kohdistettuja odotuksia ja mies on floppi. Jää alle 20 pojoon.

No mutta, eihän se silloin mikään floppi olisi, pelaisi sillä tasolla pisteiden valossa, mitä muillakin kausilla liigassa pelatessaan. Tiedä sitten, mitä IFK häneltä odottaa, mutta tuo 20 pistettä on mielestäni aivan maksimi, mihin pelaaja voi yltää tulevalla kaudella tai mitä häneltä voidaan odottaa...
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Zaborsky sisään ja fiilikset nousee kummasti.

Kuten aiemmin jo täällä kerrottu, pienet jutut vaikuttaa henkisellä tasolla paljon.

Nyt palsta on kääntynyt jopa positiiviseksi (!!) kaiken Nybondas vihan jäljiltä (on sitä vieläkin, mutta se on enemmän piilossa)

Itse odotan kauden alkua rauhallisin mielin ilman erityisempiä odotuksia menestyksestä. Tämä asetelma on varsin mukava. Meillä on muutama kova maalitykki ja keskushyökkääjät huipputasolla.

"Pessimisti ei pety"; vai miten se meni.
 

Animal

Jäsen
Tästä rohkenen olla eri mieltä. Mielestäni Melartista näkyi ensimmäisestä luistimenpiirrosta asti, että kyseessä on hiomaton timantti jolla kaikki ainekset kehittyä huippupakiksi. Toki monet leimasivat hänet nyrkkihippojen takia turhakkeeksi, mutta nämä tuskin olivat paljon herran pelaamiseen kiinnittäneet huomiota.

Oma veikkaus on se, että Miro Karjalaisen kanssa tullaan näkemään ja haetaan vähän samaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös