TPS kaudella 2014–2015 – joko nyt?

  • 670 998
  • 1 669

Ikuri

Jäsen
Muutama rightin puolustaja Palloseuralla ja muistaakseni näistä leftin kavereista ainakin Petu pitää pelaamisesta oikealla puolella. Jännä seurata, miten pakkiparit kootaan.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Muutama rightin puolustaja Palloseuralla ja muistaakseni näistä leftin kavereista ainakin Petu pitää pelaamisesta oikealla puolella. Jännä seurata, miten pakkiparit kootaan.

No ei kai meijän Arse sellaisia ajattele. Pakki kuin pakki.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Muutama rightin puolustaja Palloseuralla ja muistaakseni näistä leftin kavereista ainakin Petu pitää pelaamisesta oikealla puolella. Jännä seurata, miten pakkiparit kootaan.

Juu, mielenkiintoista. Meidän top5 pakeista neljä R-kätisyydellä. Numppa ainoana leftinä. En tiedä onko ongelma vai positiivinen ongelma.

Paperilla todella lupaava tämä takatukka. Tosin pakko tyytyä pelkkään Eliteprospectsiin, koska myönnettävähän se on että peliäkään en ole tältä jantterilta koskaan nähnyt.

Nyt katseet hyökkäykseen ja sinne vielä sentteri (sekä miksei laitahyökkääjäkin). Kerrankin olisi tiimi valmiin oloinen ennen kautta. Voi toki olla toiveajattelua.
 

Flusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Panthers
Hyvää meinikiä TPS:llä. Nakládal vaikuttaa todella hyvältä pakilta puolustussuuntaan, kun kerran on ollut Tsekin maajoukkueessa MM-kisojakin myöten. +/- tilastokin pysynyt hyvin nollan kieppeillä, eikä niiden mukaan mitään hasardikausia ole hänellä viime aikoina ollut. Tosin en yhtään ole katsonut hankinnan otteita kaukalossa. Tässä toisen epäonni oli toisen onni, kun Lev Praha kerran lopetti ja Nakládal sieltä vapautui.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Kuulostaa kyllä erittäin hyvältä. Ei nyt tietenkään ihan Barankan tasoa, mutta jätetään ne märät unet pois näistä keskusteluista, Nakladal tähän rosteriin kelpaa eittämättä. Ennakkoon ajateltuna Nakladal edustaa juuri niitä pelaamisen puolia, joita TPS:n nummelinien ja seikoloiden täytteinen pakisto vaatii tullakseen paremmaksi. Jos nyt lähdetään vertaamaan viime kauden off seasonilla kaavailtua pakistoa tähän kauteen..:

13/14:

Shaone Morrisonn - Steven Seigo
Veli-Matti Vittasmäki - Markus Seikola
Markus Palmroth - Jere Pulli


(Ristolaisen nimi leijui myös enemmän tai vähemmän esillä)

14/15:

Simon Gysbers - Steven Seigo
Petteri Nummelin - Jakub Nakladal
Niklas Friman - Markus Seikola


...niin kyllähän nyt helvetisti paremmalta näyttää, etenkin kun Lassila on vielä maalissa ja tiedetään, kuinka hyvä Seigo on. Righteja on ihan helvetisti myös, neljä kipaletta selkeitä top6-ukkoja, joten yhden heistä on pelattava vasenta puolta. Ja eiköhän se Gysbers ole, kun Ilveksessäkin tahkosi kyseistä tonttia. Syvyyttäkin on pirusti enemmän kuin viime kaudella, kun taustalla on Vittasmäkeä, Keskitaloa ja Pullia esimerkiksi. Käsittämättömintä tässä tilanteessa on se, että kun tuota pakkikuusikkoa katsoo, niin noista äijistä jokainen voi pelata ihan hyvin ylivoimaa.

Tähän lopuksi onkin hyvä sanoa, että odotetaan nyt vielä, ettei jää pelkästään huhutasolle tuo Nakladal. ;)
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pakkohan tässä on mehusteluhattuun heittää jäitäkin. Jokaisen pakin kohdalle voi myös heittää kysymysmerkin.

Seikola oli lasaretissa kauden ja kestääkö pää edelleenkään Turussa? Lankeaako Seigo toisen kauden kiroukseen? Nakladal ensimmäistä kertaa Tsekin ulkopuolella. Nummelinin kasassa pysyminen enemmän kuin 25 peliä on jo suoranainen ihme. Gysperskin vasta toista kautta Suomessa ja seuran vaihto alla jne. Pessimisti ei pety.

Ehkä se suurin ongelma edelleen on, että vaihtuvuus on valtava ja nytkin (osin pakon sanelemana) vaihtuu TOP5:sta käytännössä neljä. Pitkäjänteisyyttä pitäisi löytyä, jotta runkopelaajat jatkaisivat pitempään ja olisivat riittävän laadukkaita.

Mutta silti pidän meidän peräpäätä nyt himoittavampana kuin pitkään, pitkään aikaan.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tiedän, että vedit vahvoilla pessimistilinsseillä, mutta korjataas nyt hiukan:

Seikola oli lasaretissa kauden ja kestääkö pää edelleenkään Turussa? Lankeaako Seigo toisen kauden kiroukseen? Nakladal ensimmäistä kertaa Tsekin ulkopuolella. Nummelinin kasassa pysyminen enemmän kuin 25 peliä on jo suoranainen ihme. Gysperskin vasta toista kautta Suomessa ja seuran vaihto alla jne. Pessimisti ei pety.


Seikolan kohdan allekirjoitan toki, eniten pohdintaa aiheuttava pelaaja tuosta pakistosta omalla kohdallani. Tietyllä tapaa myös Nummelinin kohdan voi allekirjoittaa, vaikka 25 pelin pelaamista suoranaisena ihmeenä pitämisessä on varmasti kyse kärjistyksestä. Mutta Seigon mahd. toisen kauden kirous on hakemalla haettu (:D) ja Nakladal ei ole ensimmäistä kertaa Tshekin ulkopuolella.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olihan siinä värikynää mukana, myönnetään. Täytyy ainakin muistaa hillitä omia odotuksiaan, kun muutosta on kuitenkin melkolailla. Syys- lokakuussa sitten yritetään värilasittomasti arvella että onko tästä joukkueesta mihnekkään.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täytyy ainakin muistaa hillitä omia odotuksiaan, kun muutosta on kuitenkin melkolailla. Syys- lokakuussa sitten yritetään värilasittomasti arvella että onko tästä joukkueesta mihnekkään.

Lisäksi TPS-kannattajan on hyvä aina pitää mielessä se että sukellus on mahdollinen vaikka joukkue paperilla olisikin ihan kelpo.

Aikaisempiin kausiin verrattuna kuitenkin nyt on pakiston osalta tekemisen meininki. Sitä ei jätetty puolitiehen, kuten täällä moni allekirjoittanut mukaanlukien pelkäsi. Itselleni valkeni vasta toissa viikolla että täydennystä ihan oikeasti taitaa tulla ja tuli niin fiksusta lähteestä että päätin uskoa. Nakladal on taitojensa ja pelaajatyyppinsä puolesta sopiva palanen tuohon puolustukseen.

Hyökkäykseen ehdottomasti vielä se yksi tekijämies. Koska Nakladalista on tämä julkistus jo muualla paljastunut, on vähän toiveissa että seuraava seuralta tuleva ulostulo sisältäisi jotain muutakin. Koivusta en edelleenkään osaa sanoa onko edes mahdollisuuksien rajoissa. Nimimerkki Jaakkima niin väittää Vaihtoaition puolella, mutta onko tuokaan (esim. toisen sinne kirjoittaman nimimerkin, apan, tavoin) kovin useasti osunut noissa heitoissaan? Itse olen vähän päinvastaisia tuulahduksia aistinut vanhemman Koivun osalta, toki toivon kernaasti olevani väärässä. Kun kuitenkin on kuiskittu Kaitsunkin toimesta että hyökkääjää vielä saatetaan hakea, herää pieni toive siitä että tuo hyökkäyskalustokin määrällisesti vielä kasvaa, toivottavasti kärkikenttien sentterillä.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Määrällisesti pakisto näyttää ihan jees-malliselta, mutta nyt olisi erittäin tärkeää ettei tule lasarettiin lisää porukkaa kauden kynnyksellä. Perinteiset loppukesän/alkusyksyn treenimatsit ovat niitä pahimpia ja riskaabeleja matseja, joissa voi käydä kylmät kun pelataan kesän jäljiltä vailla tuntumaa pienillä kireyksillä kovasta oheisharjoittelusta.

Näistähän on kokemusta, kun pari vuotta sitten näissä eurohöntsä-peleissä menetettiin pitkäksi aikaa muutamia tärkeitä pelaajia. Nyt jo luottopakki Vittasmäki on pidempään sivussa, joten tuonne ei saisi nyt tulla tungosta. Loukkaantumisia tulee kilpaurheilussa aina, mutta kauden alku on kliseisesti jälleen erittäin tärkeä ja sitä ei voida korkata ykköspakkiparilla, joka on Friman - Lehtonen.
 
Nakladal olisi täysosumahankinta kaikin tavoin. Tuon kovempaa nimeä ei kotimaiseen liigaan ole mahdollista saada ja lisäksi TPS:n puolustuksessa on tarve nimenomaan tuollaiselle hyvälle puolustavalle puolustajalle. Ja onhan Nakladalilla taidot sitä luokkaa, että tässä liigassa hän on ei ole yksipuolisesti puolustava puolustaja vaan taidot riittävät muuhunkin rooliin. Odotusarvoltaan hän on vähintään Tomas Mojzisin luokkaa ja pelaajilla on muutenkin aika paljon yhtäläisyyksiä kansalaisuuden lisäksi. Nakladal taitaa olla jonkin verran fyysisempi kuitenkin.

Nakladalin mahdollisen hankinnan myötä TPS:n puolustus näyttää tasapainoiselta, hyvin roolitetulta ja ennen kaikkea laadukkaalta. Liigan ihan parhaimmistoa.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Määrällisesti pakisto näyttää ihan jees-malliselta, mutta nyt olisi erittäin tärkeää ettei tule lasarettiin lisää porukkaa kauden kynnyksellä.
...
Nyt jo luottopakki Vittasmäki on pidempään sivussa, joten tuonne ei saisi nyt tulla tungosta.

Tuo loukkaantumisvaara tässä itseäkin arveluttaa. Mutta edelleenkin määrällisesti meillä on korvaajia, jopa positiiviseen kilpailutilanteeseen saakka. Muutenkin pakisto on määrällisesti ja laadullisesti huomattavasti edellä aiempia kausia. Ja loukkaantumisia saattaa tulla, mutta pelaajia on aina saatavissa markkinoilta korvaajaksi. Ei Tepsillä ole edelleenkään varaa ostaa liigatason vakiinnuttaneita pakkeja varmuuden varoiksi.

Ja mitä Vittasmäkeen tulee, niin mitä pitempään on poissa niin sen parempi. Usko miehen suorittamiseen on täysin mennyt. Miten pitkään menee loukkaantumisen jälkeen, että löytää taas edes siedettävän pelitason ja itseluottamuksen? Luottopakki tuo ei taida olla missään muualla kuin Tepsin toimistolla ja Suikkasen papereissa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Hyökkäysosastonkin kanssa eletään nyt mielenkiintoisia aikoja. Tässä on nyt oikeastaan kolme eri skenaariota, eli:

A) ei enää hyökkääjiä ennen kauden alkua
B) yksi hyökkääjä, joka on tämän hetken markkinatilanteen myötä varmasti ulkomaalainen
C) B + Saku Koivu.

Ja kun ajatellaan todennäköisyyksiä, niin B taitaa olla todennäköisin, sitten A ja viimeisenä best case scenario C. Itse uskallan toivoa korkeintaan tuota yhtä ulkkarihyökkääjää, koska en jaksa uskoa Sakun paluuseen etenkin niiden tietojen myötä, mitä viime päivinä on kuullut. B-skenaariolla saadaan jo ihan kilpailukykyinen rosteri, jolla voidaan hyvällä menestyksellä tapella jopa pleijarien kotiedusta, mikäli Nakladal tulee, jolloin peräpää näyttää vahvalta. Markkinoilla näyttäisi olevan suhteessa enemmän hyviä laitureita kuin senttereitä (yllätys yllätys), joten näkisin järkevimpänä laiturin kiinnittämisen ja Lucenius pidetään täten keskellä:

Radek Smolenak - Niclas Lucenius - X
Mikko Rantanen - Tero Koskiranta - Lauri Tukonen
Matias Sointu - Tadas Kumeliauskas - Ilkka Pikkarainen
Rasmus Kulmala - Julius Vähätalo - Marko Virtala

Simon Gysbers - Steven Seigo
Petteri Nummelin - Jakub Nakladal
Niklas Friman - Markus Seikola

Teemu Lassila
Kristian Järvinen


Koitin myös laskea jokaiselle nykyrosterin pelaajalle (otin Nakladalin myös mukaan laskuihin) odotusarvojen mukaiset pelimäärät & tehopisteet/torjuntastatsit mahdollisimman objektiivisesti:

Niclas Lucenius 54gp, 17+27 = 44p
Tero Koskiranta 59gp, 11+18 = 29p
Tadas Kumeliauskas 35gp, 8+7 = 15p
Julius Vähätalo 40gp, 5+5 = 10p

Radek Smolenak 52gp, 24+21 = 45p
Mikko Rantanen 58gp, 9+11 = 20p
Matias Sointu 58gp, 10+16 = 26p
Marko Virtala 55gp, 7+11 = 18p

Lauri Tukonen 37gp, 12+15 = 27p
Ilkka Pikkarainen 47gp, 7+11 = 18p
Rasmus Kulmala 40gp, 5+8 = 13p
Otto Karvinen 32gp, 1+2 = 3p

Yli jääneet pelit: 153gp, 17+28 = 45p


Yli jää siis yhteensä 153 peliä loukkaantumisten tai muiden syiden takia. Noista ennustettavat tehopisteet ovat aika vaikeita, koska tässä vaiheessa on mahdotonta sanoa, millaisia paikkaajia tullaan näkemään (junnujen ja ulkopuolelta tulevien paikkaajien suhde??). Laskin jäljellä olevien pelien pistemäärän alentamalla hieman hyökkääjien keskimääräistä pistekeskiarvoa, koska odotusarvoissani alempien ketjujen hyökkääjät missaavat pelejä aavistuksen verran kärkiketjun pelaajia enemmän.

Simon Gysbers 58gp, 5+18=23p
Steven Seigo 59gp, 6+18 = 24p
Jakub Nakladal 52gp, 4+14 = 18p
Petteri Nummelin 38gp, 6+17 = 23p
Niklas Friman 50gp 2+5 = 7p
Markus Seikola 38gp, 5+9 = 14p
Veli-Matti Vittasmäki 20gp, 0+2 = 2p

Yli jääneet pelit: 45gp, 1+6 = 7p

Pakkiosaston ylijäämäpeleille laskettu pisteet sillä oletuksella, että pakkirunko on aika hyvin kasassa, ja loukkaantumisten paikkaajina toimivat pääasiassa omat pojat (Lehtonen, Karhu etunenässä noiden nimien ulkopuolelta).

Teemu Lassila 52gp, GAA 2,45, 92,40%
Kristian Järvinen 8gp, GAA 2,90, 90,20%


Nämä tilastot on koitettu saada jonkinlaisena viime kausien tilastojen jatkumona, huomioiden piste -ja pelimäärien kehityskäyrien ohella mahd. seuravaihdot, ikääntymiset jne. Toki sitä en lähtenyt sitten tässä veikkailemaan, että miten nuo sääntömuutokset, kaukaloiden pienentymiset jne. mahtaisivat pistekehityksiin vaikuttaa.

Eli lopputulokseksi tuli seuraavanlaista OA-tilastoa:

Tehopisteet yhteensä: 162+269 = 431p
Maalivahtien päästämät maalit yhteensä: 151 kpl
Maaliero runkosarjan päättyessä: +11

Tähän väliin pitää kuitenkin todeta myös, että etenkin maalivahtien GAA-arvon arvioiminen on todella vaikeaa, koska se on niin paljon sidoksissa puolustuspeliin ja joukkueen pelitapaan. Se tulee myös pääasiassa käsi kädessä, että jos taktiikka on hyökkäävä, niin sen lisäksi että joukkue tekee maaleja enemmän, menee myös omiin enemmän.

Joka tapauksessa jos katsoo viime kauden sarjataulukkoa, niin 162 maaliin pystyi viime kaudella ainoastaan Kärpät ja Tappara. Maaleja alle 151 sen sijaan päästi 10 seuraa. Maaliero oli vähintään 11 verran plussalla kärkinelikolla + Jokereilla.
 

snake

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Saku Koivu, Mikko Koivu, Aatos Koivu
Erittäin hyvää pohdintaa yläpuolella, ketjutkin näyttää hyvältä. Tosin neloskentän fyysisyys on luokkaa nolla, mutta tilanne on mikä on.


Puolustus on minun silmään todella hyvällä mallilla, pitkästä aikaan. Myös hyökkäys on melko laadukas jos yksi hyökki vielä saadaan messiin. Maalivahtipeli myös kuosissa,mikäli Lassila vaan pysyy terveenä.


Lisäksi kristallipallo-katsaus on ihan realistista kerrankin eikä yliammuttua. Joskin kohta joku tulee ja ampuu kaikki pohdinnot alas...
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lisäksi kristallipallo-katsaus on ihan realistista kerrankin eikä yliammuttua. Joskin kohta joku tulee ja ampuu kaikki pohdinnot alas...

Tämä joukkue + yksi ulkkarihyökkääjä + SK. Hyvä jos kympin sakkiin päästään.

Pitää muistaa että TPS on kyntänyt viime kaudet ja joukkueeseen on iskostunut häviämisen kulttuuri. Ei sitä ihan hetkessä käännetä voittomarssiksi, vaikka rosteri olisi paperilla playoffs -kamaa. Odotukset ovat olleet korkealla rosterin osalta ainakin viimeiset kolme kautta, mutta peliesitykset ovat olleet täyttä kuraa.

Tulevalle kaudelle tavoite kympin sakkiin, sitä seuraavalla kuuden sakkiin, sen jälkeen paikan vakiinnuttaminen Liigan kärkipäähän. Kuulostaako järkevältä? Odotellaan sitä Tepsin tulevaisuuden visiota, vai tuliko se jo? Kauden alkuun mennessä sen piti olla valmis.
 

Fremont

Jäsen
Erittäin hyvää pohdintaa yläpuolella, ketjutkin näyttää hyvältä. Tosin neloskentän fyysisyys on luokkaa nolla, mutta tilanne on mikä on.

Lisäksi kristallipallo-katsaus on ihan realistista kerrankin eikä yliammuttua. Joskin kohta joku tulee ja ampuu kaikki pohdinnot alas...

Minä en ammu, ketjut näyttää jotakuinkin siltä kuin pitääkin. Nelosen keskelle näillä pelureilla laittaisin/koittaisin Frimania, jota mahdollisuus peluuttaa puolustajan paikalla tarpeen vaatiessa. Lehtonen ottaisi tässä kohtaa kuudennen pakin paikan.

Se yksi hyökkääjä olisi ainakin tarpeen.
 

snake

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Saku Koivu, Mikko Koivu, Aatos Koivu
Totta tuokin, ettei kannua sovi odottaa tällä kaudella. Parempaa on syytä odottaa kumminkin. 6-10 sakkiin kun runkosarjan jälkeen päästään, olen tyytyväinen, Sen jälkeen kaikki on mahdollista, joko suoraan pudotus sääleistä tai jatkoon meno.


Itse olen tyytyväinen, että maalivahtipeli pitäisi olla kunnossa sekä puolustus. Hyökkäys vaatisi 3-4 äijää vähintään, että voisi puhua suorasta pudotuspelipaikasta.


Totean vielä, että kun Tps voitti 2010 mestaruuden, ei tosiaan edelliset kaudet olleet ihmeellisiä( kauheeta sontaa). Siinä mielessä kaikki on mahdollista vaikkakin menestys muuten ollut huonoa eli on mahdollista nousta pohjista mestariksi....ei todennäköistä mutta mahdollista.
 
Radek Smolenak - Niclas Lucenius - X
Mikko Rantanen - Tero Koskiranta - Lauri Tukonen
Matias Sointu - Tadas Kumeliauskas - Ilkka Pikkarainen
Rasmus Kulmala - Julius Vähätalo - Marko Virtala


Pienilla muutoksilla. Koskiranta saa roolikseen kolmosen sentteroinnin Soinnun ja Rantasen valilla. Suikkasen rakastama kahdensuunnan shutdown myytti muodostuu Tukonen Kumeliuskas Pikkarainen liharekan ymparille.

Luceniukselle kaveriksi haetaan samanhenkinen mutta luistimilla hyva napraaja.
Uskoisin etta kauden aikana kolmatta ja neljatta kenttaa muokkaillaa menestyksen ja pelin vaatimusten mukaan.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Totean vielä, että kun Tps voitti 2010 mestaruuden, ei tosiaan edelliset kaudet olleet ihmeellisiä( kauheeta sontaa). Siinä mielessä kaikki on mahdollista vaikkakin menestys muuten ollut huonoa eli on mahdollista nousta pohjista mestariksi....ei todennäköistä mutta mahdollista.

Ennen mestaruuskautta oli alla noin 80 pinnan kausia sijoilla 10-9-10-8, nyt alla on noin 60 pinnan kausia sijoilla 13-10-13-13. Kyllä mä näkisin, että nämä viimeiset kaudet ovat olleet vielä paljon huonompia kuin viime vuosikymmenen loppu. Kun viime vuosikymmenellä mentiin jokaisella kaudella pleijareihin, viimeisen neljän kauden aikana on kausi jatkunut runkosarjan jälkeen vain kerran rimaa hipoen ja silloinkin tehtiin early exit kahdessa ottelussa. Näistä lähtökohdista neljännesfinaaleihin pääsy (joko suoraan tai sääleissä voittamalla) tuntuisi jo huikealta edistysaskeleelta.
 

snake

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Saku Koivu, Mikko Koivu, Aatos Koivu
Ennen mestaruuskautta oli alla noin 80 pinnan kausia sijoilla 10-9-10-8, nyt alla on noin 60 pinnan kausia sijoilla 13-10-13-13. Kyllä mä näkisin, että nämä viimeiset kaudet ovat olleet vielä paljon huonompia kuin viime vuosikymmenen loppu. Kun viime vuosikymmenellä mentiin jokaisella kaudella pleijareihin, viimeisen neljän kauden aikana on kausi jatkunut runkosarjan jälkeen vain kerran rimaa hipoen ja silloinkin tehtiin early exit kahdessa ottelussa. Näistä lähtökohdista neljännesfinaaleihin pääsy (joko suoraan tai sääleissä voittamalla) tuntuisi jo huikealta edistysaskeleelta.

Joo en tosiaankaan ole ajattellut et Tps voittaisi mestaruuden, kyllä se on Kärpät, Lukko tai Tappara.


Tepsissä täytyisi tapahtua paljon ennenkuin voisi kannusta tapella. Esim. sellainen sentteri ykköseen mikä veisi joukkuetta muutenkin kuin pisteiden valossa( johtava pelaaja, myös pukukopissa). Ei ulkomaalaiset, eikä muilta paikkakunnilta tulleet pelaajat saa sellaista "me henkeä" päälle kuin turkulaiset/tps taustaiset pelaajat tai on se ainakin harvinaista. Tällä hetkellä joukkueessa tasan yksi jolta tälläista johtajuutta voi odotella ja se on Petteri Nummelin. Viime kauden joukkueessa oli yksi ja se oli Norrena, mutta Norrena kohdalla ei vaan muut avut olleet parhaimillaan.


Häviämistä täytyy vihata Tps-paita päällä tyyliin Saku Koivu, Mikko Koivu, Norrena Jne.


Loppuun vielä ettei jää epäselväksi. Jos tepsiin vielä tulee tämä huhuttu pakki ja yksi hyökkääjä, on tepsi sijoitus oleva 6-10 välimaastossa. Jos ollaan viimeisten joukossa. ollaan taas epäonnistuttu sekä pelaajissa/valmennuksessa. Tepsin kannattajana kesä on parhainta aikaa, kun toiveet on aina korkealla. Todellisuus iskee loka-marraskuussa kun ollaan sarjassa viimeisenä ja avainpelaajat alisuorittavat tai valmennus.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan hyvää ja melko realistista pohdintaa Uniquewnilta yllä, mutta hiukan liian optimistiselta vaikuttaa ennakolta. Esimerkiksi juuri tuo, että tehtäisiin enemmän maaleja kuin 12 joukkuetta viime kaudella. Tiedä sitten jos siniviivojen siirto nostaa maalimääriä yleisestikin niin onhan tuo mahdollista. Aina tulee toki myös joku ennakolta odottamaton loukkaantuminen, joka syö kärkimiesten iskukykyä. Sellainen kiinnitti huomiota, että Marko Virtala ei todellakaan tee nelosketjusta 18 pistettä, tuskin edes 10 pistettä. Viime vuosien ~20 pisteen kaudet Virtala on saanut aikaiseksi ykkös-kakkosketjun vastuun (myös ylivoimavastuuta) ansiosta ja toivon, ettei Virtalaa tarvitsisi niissä kentissä kovin paljoa käyttää tulevalla kaudella stunttaamassa.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Samaa mieltä snaken kanssa siitä että joukkue tarvitsisi pelaajia jotka vihaavat häviämistä terveellä pohjalla, joilla asenne joka harjoituksissa ja peleissä huippuluokkaa ja vaativat sitä muiltakin. Jos jollain rupeaa leuka liikaa nousemaan pystyyn niin nämä kaverit tiputtavat samantien sellaset maanpinnalle ja pistävät ruotuun. Ovat näin todella tärkeitä palasia myös valmentajalle.
Junnut jotka pääsevät haistelemaan tai ovat päässeet liigaporukan mukaan voivat ottaa mallia miten ammattilainen treenaa, pelaa, toimii pukukopissa ja sitten vastaavasti itse jossain vaiheessa ovat niitä johtavia pelaajia jotka sitten taas näyttävät seuraaville polville mallia jne. Ristolainen saattaisi olla seuraava Tepsistä lähtenyt johtaja ja esimerkin näyttäjä niin koppiin kuin kentälläkin mutta hänestä ei lähivuosinatule olemaan apua Tepsin koppiin ja tuleville lahjakkuuksille.
M. Koivu ja Korpikoski kävivät hetken näyttämässä mallia viimeisen NHL sulun aikana ja Norre yritti menneellä kaudella, ehkä tosin hieman laihoin tuloksin.
Tulevalla kaudella Petu tulee olemaan juuri sellainen johtaja ja esimerkki jollaista ollaan jo pitkään kaivattu ja siihen kun vielä saisi kaveriksi Sakun ( toiveunta ja näyttäisi siltä että ei toteudu) niin parempaa opetusta ja esimerkkiä ei yksikään pelaaja voisi saada.
Ei ole ihme että niin Saku, Mikko kuin Petukin ovat maajoukkueessa pelatessaan toimineet kippareina. Tälläsiä pelureita tarvitaan jos halutaan menestyä ja valitettavasti heidän kaltasia johtajia kasvaa liian vähän noista junioreista.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Samat ajatukset mullakin kun katsoo pelaajistoa. Löytyy liikaa edarityylistä pelaajaa ja muutenkin taas hirveästi vaihtuvuutta tärkeiltä paikoilta. Paperilla edarit näyttää hyvältä, mutta kentällä ne taipuu ensimmäisinä. Mutta niitä saa halvemmalla. Suikkaselle jää taas kaikennäköistä työnsarkaa. Niinhän sen pitäisi mennä, että valmentajalla on johtavia runkopelaajia, jotka toimivat valmentajan käsienjatkeena ja juurruttavat tekemisen meininkiä joukkueeseen. Niin oikeat jääkiekkojoukkueet toimivat.
 

-TMA-

Jäsen
Samat ajatukset mullakin kun katsoo pelaajistoa. Löytyy liikaa edarityylistä pelaajaa ja muutenkin taas hirveästi vaihtuvuutta tärkeiltä paikoilta. Paperilla edarit näyttää hyvältä, mutta kentällä ne taipuu ensimmäisinä. Mutta niitä saa halvemmalla. Suikkaselle jää taas kaikennäköistä työnsarkaa. Niinhän sen pitäisi mennä, että valmentajalla on johtavia runkopelaajia, jotka toimivat valmentajan käsienjatkeena ja juurruttavat tekemisen meininkiä joukkueeseen. Niin oikeat jääkiekkojoukkueet toimivat.

Vaihtuvuutta joo, mutta muuten vahvasti eri mieltä tuosta "edariajattelusta". Ne uudet pelaajat, joita pääsin haastattelemaan, olivat oikeasti erittäin motivoituneita eikä mitään perus diipadaapaa, mitä olen itsekin monen kauden aikana pelaajilta kuulunut. Uusissa pelaajissa on sellaisia, joilla on siteitä TPS:ään (Lassila, Nummelin), kokemuksia valmennuksesta (Pikkarainen, Smolenak, Karvinen), eri ikäluokan maajoukkuekasvoja (Keskitalo), liigassa taitonsa näyttäneitä (Gysbers) ja erittäin nälkäisiä sekä kannattajien suosiossa olleita asenteensa vuoksi (Tukonen) yms. Puhumattakaan myös vahvistuksista valmennukseen (Haapakoski, Kujanen).

Ja vaihtuvuuden osalta voitaneen todeta, että ehkä ihan tarpeellinen muutos kuitenkin. Jos nyt saataisiin homma vihdoin rullaamaan. Tähän ainakin itse uskon ja huomenna on jälleen hieno päivä, kun joukkue palaa hallille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös