Kaikkien aikojen TOP3-ottelut, joissa olet ollut paikalla

• 48 949
  • 163

topdog

Hifk
2011 Blues - hifk viimeinen finaalimatsi kun mestaruus ratkesi ja Espoon halli oli punainen! 2003 Jaffa-areenalla Suomi-Ruotsi kun sössittiin voitto ruotsille 6-5! Tällä kaudella peltosen jäähyväispeli!

aceman81

Porin Ässät. Pesäkarhut.
1. 2005-2006 kaudelta löytyy useampikin vahva muistikuva, mm. runkosarjan Tappara-peli ja Tappara-sarja Isomäessä. Menköön kuitenkin finaali #2, joka näytti jo lipeävän Kerholle, mutta joka räväytti katon ilmaan ensin Kaipaisen nerokkaalla tasotusmaalilla ja naulasi ottelun Jesse Saarisen suonenvedolla.

2. Runkosarjapeli Ässät-TPS helmikuussa 1995 päättyi kaaokseen ajassa 60.00, kun summerin soidessa ja penkkien tyhjentyessä joukkomylly oli likillä.

3. Eka kerta Pitsiturnauksessa 1995. Finaali Ässät-TPS eteni 0-0 rankkareille. Täyden olonen halli ja valtava vihellyskonsertti Ässien laukoessa, lopulta Pekka Peltolan maalilla kannu kotiin.

BLEGI

Bleg, DRW, Man United ja Tommi Huhtala
Oma top-3:

1. 7.Välierä 07-08 Blues-Jokerit 5-3

Paras jääkiekko-ottelu, missä olen ollut paikan päällä. Saa nähdä milloin Espoossa nähdään samanlainen tunnelma, kuin tuossa ottelussa. Ihan huikeeta.

2. 6.Puolivälierä 13-14 Blues-Lukko 2-1 JA

Bluesin johtomaali, Nurmen taklaus, Lukon alivoimamaali 5+20 aikana ja totaalinen epätoivo. Siitä jatkoajalle ja Pöystin maali ja melkoinen ilo pääsi irti fanikatsomossa. Huhhuh, hienoja hetkiä.

3. Jokerit-Blues 07-08 6.Välierä 1-2 JA

Jatkoaika ja Ben "messias" Eaves alistaa Jokerien puolustusta ja jekuttaa kiekon Puurulan längistä sisään. Eiij morjens sitä riemun määrää.

Hypodermic

JYP
Vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen, vaikka ykkönen lienee näin suht nuorena jyväjemmarina aika selviö:

1.) Kärpät - JYP, 4. finaali keväällä 2009: 2-5
Tämä ei lienee kaipaa selityksiä. Onneksi sain olla paikalla.

JYP - Jokerit, 5. välierä keväällä 2012: 3-2 ja.
Mikko Viitasen pommi jatkoajalla vie JYP:n finaaleihin ja sitä kautta toiseen mestaruuteen. Muistan vain miten halli repeää totaalisesti ja muu onkin sumeaa (olin vesiselvänä)...

JYP - Kärpät, 7. puolivälierä keväällä 2010: 2-0
Game seven hockey heaven. Trilleri alusta loppuun joka ratkesi Antti Jaatisen "ammuin vaan silmät kiinni sinne päin" -maaliin. Varmaan ainut kerta kun olen ollut JYP:n matsia katsomassa istumakatsomossa ns. parhailla paikoilla punaviivan kohdalla.

Myös puolivälierät Tapparaa vastaan keväällä 2008 on jäänyt mieleen; Hippos oli kirjaimellisesti ääriään myöten täynnä, seisomakatsomossa tuli järkyttävä hiki t-paita päälläkin ja siellä seistiin suunnilleen kylki kentälle päin, että mahtui. Komeita oli pelitkin ja mieliin ikuistunut etenkin Kaijomaan jatkoaikamaali ensimmäisessä kotiottelussa ja Dwight Helmisen maalit toisessa.

Muitakin löytyy, vanhemmista peleistä on hankala muistaa kovin tarkkoja yksityiskohtia kun on ollut itse vielä sen verran nappula.

Pois tältä listalta jäi nyt mm. ensimmäinen lätkäjunapeli Turkuun. Mukana tuolloin 1100 JyP-myönteistä henkilöä.

Ohhoh, huikeaa. Itse en ole tämmöisestä muistaakseni edes kuullutkaan. Menee ot:n puolelle, mutta milloin tuommoinen on järjestetty? Saadaankohan vastaavaa enää koskaan järjestettyä "ryynikylästä".

Saul Goodman

Pekka Virta
On näitä tietty ysäriltäkin mutta nämä nyt tuli ensimmäisenä mieleen:

1. Lukko-Hifk SE puolivälierämatsi keväällä 2005

2. Lukko-Kalpa 7. puolivälierä 2011

Lukon ensimmäinen G7. Alkoi hyvin Lindgrenin maalilla mutta Salminen tasoitti hienolla soololla. Ottelu eteni tasan toisen erän loppupuolelle kunnes Lukko karkasi ja voitti lopulta 5-1.

3. Lukko-Jokerit 6. puolivälierä 2013

Lukolla oli jonkun sortin flunssa-aalto, pakkeja telakalla jne. mutta Kilpeläinen imi 3 maalia ekaan varttiin. Vehasella jotain 40 torjuntaa ja Jokerit hallitsi peliä täysin viimeiset kaksi erää. Lopputulos 3-1.

Lisäksi erityismaininta muutaman vuoden takaiselle(2009?) runkosarjamatsille, jossa Lukko oli Ässiä 3 vai jopa 4 maalia perässä mutta voitti jatkoajalla tai rankkareilla tai jotain.

e: tämä runkosarjamatsi oli 5.3 2010 pelattu. Ässät johti 0-3 kolmannen erän alkaessa Huhtalan, Luomalan ja Milamin maaleilla. Kim Nabb kavensi 1-3 mutta Sakari Salminen teki pian perään 1-4 ajassa 47:21. Lukko tuli kuitenkin tasoihin tehden 3 maalia viimeiseen 9 minuuttiin, Antti Laaksonen ja Jasu x 2. Lukko voitti Olli Palolan rankkarimaalilla.

Tähtipakki

JYP
1. Pelicans - JYP, 5.finaali keväällä 2012.

Ei ole muuta vaihtoehtoa ykköseksi. En varmasti ikinä tule unohtamaan sitä tunnetta, kun kiekko pomppaa Perrinille siniviivan luokse ja kiekko löytää tiensä ylänurkkaan. Suoraa huutoa seuraavat minuutit, Pojan nostot yms. Ei ihan joka päivä saa tuollaista kokea.

2. JYP - Kärpät, 1.finaali keväällä 2009.

Ensimmäinen paikalla koettu finaaliottelu. Muistan, kuinka itsellänikin kädet tärisivät joukkueiden sisääntulon aikana ja mietin, miltäköhän (JYPin) pelaajista tuntuu. Kirsikkana kakun päälle peli jatkoajalle ja erätauolla ajattelin, etten tule sitä kestämään. Onneksi jatkoaika ei kauaa kestänyt, kun Tuomas Tarkki kadotti kiekon ja Harri Pesonen pääsi tuikkaamaan ratkaisun tyhjään rysään reilun minuutin pelaamisen jälkeen. Perään unohtumaton shefkikuqimainen tuuletus.

3. JYP - Jokerit, 5. välierä keväällä 2012.

Todella tasainen sarja Jokereiden kanssa ja ensimmäinen ratkaisun paikka. Kaikki pelit olivat päättyneet maalin erolla ja kuinkas ollakaan, jatkoajalle mentiin tässä(kin). Sitä taidettiin pelata n. 3 minuuttia kun J-P Hytönen voittaa aloituksen ja playoffien erikoismies, Veikko Viitanen pommittaa vastakiekkoon. Lätty helähtää oikeassa takakulmassa ja halli repeää liitoksistaan.

Aika pitkälti viime vuosiin liittyviä ovat muistot. Olen sitä ikäluokkaa, että JYPin edellinen hyvä aika 90-luvun vaihteessa on jäänyt kokematta ja 1990-luvun loppupuolen sekä 2000-luvun alkupuolen tarpomisista ei hirveästi hyviä muistoja ole. Turpaan tuli jatkuvasti, pa(r)h(a)impana taisi olla samalla kaudella koetut tappiot Kärpille 2-10 ja HPK:lle 3-9? Tällaisissa muistikuvissa elän, mutta ihan varmaksi en nyt sano, enkä nyt kerkeä asiaa tarkastamaankaan.

Roger Moore

Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS

Itseasiassa Kilpeläinen ei imuroinut enää tuota kolmatta maalia, sillä hänet vaihdettiin pois maalilta ajassa 6:36 kun oli imuroinut kaksi maalia 23 sekunnin sisällä. 3-0 maali tehtiin sitten jo Frans Tuohimaan taakse.

Itselle tulee pari ottelua tältä istumalta mieleen:

Kevään 2008 toinen finaali Blues-Kärpät jota olin katsomassa paikan päällä Espoossa. Kärpät siirtyi 1-0 johtoon ensimmäisen erän puolivälissä, ja tuo johto kestikin sitten kolmannen erän puoliväliin saakka. Kärpät pelasi todella ultrapassiivista peliä ja välillä tuntui ettei sieltä edes yritetä hyökätä. Otteluhan eteni lopulta jatkoajalle, ja Bluesilla oli paljon paikkoja ratkaista peli. Lopulta peli sitten ratkesi toisessa jatkoerässä kun Antti Ylönen ampui siniviivalta "silmät kiinni ja sinne päin" lämärin, joka sitten lirui Brücklerin kainalosta maaliin.

Toinen mieleen jäänyt peli oli kevään 2012 game seven KalPa vs. Blues. KalPa oli onnistunut sössimään ottelusarjan 3-0 johtoaseman tilanteeksi 3-3, ja Kuopiossa nähtiin sitten historiallinen ottelu. Ensimmäisen kerran 3-0 tilanteesta oltiin tultu tasoihin, ja Blues pisti homman pakettiin ekassa erässä kun latoi taululle kolme maalia. Kyllähän KalPakin toki pääsi vielä myöhemmin vähän peliin mukaan, pari kertaa taisi tolpatkin kolista mutta ei vaan mennyt sisään. Ainoan maalin KalPa taisi tehdä kolmannen erän lopussa, mutta sekin oli laiha lohtu kun Kähkönen iski vielä lopussa tyhjiin.

Hallissa oli kyllä todella hiljaista etenkin sen ekan erän jälkeen. Pelin jälkeen tulikin yleisöltä sitten aikamoinen verbaalinen paskamyrsky KalPan niskaan, mikä nyt toki on ihan ymmärrettävää. Parhaiten on jäänyt mieleeni eräs vieressäni seissyt kaveri, joka huusi ensin koko joukkueelle useamman kerran että "HÄVETKÄÄ! HÄVETKÄÄ!" ja perään jatkettiin huutelua Tuomas Tuokkolalle tyyliin "TUOKKOLA ONKO TUKKA HYVIN?".

blackhawk

TPS, Chicago
1. TPS - JyP HT 5. finaali 16.3.1989

Syksystä 1979 lähtien kävin ahkerasti Tepsin peleissä ennen kuin mestaruus kymmenen vuoden jälkeen osui kohdalle. Odotin mestaruutta jo 1980, 1982 ja 1985, joten välillä tuntui jo, ettei Tepsi voittaisi koskaan. Ottelu oli hanskassa alusta lähtien, eikä siinä mielessä ollut mikään suuri ottelu, mutta oli kuitenkin ensimmäinen paikan päällä näkemistäni mestaruuksista. Vuoden 1989 mestaruus tuntuu edelleen suurimmalta kohokohdalta, vaikka olen nähnyt paikan päällä jo yhdeksän mestaruutta. Tuolloin en ollut vielä hankkinut kausikorttiakaan vaan menin Satashellille lippujonoon neljältä aamulla ja olin jonossa kahdeskymmenesviides. Sain K-katsomon riviltä 12 paikan 1313.

2. Tappara - TPS 4. semifinaalli 2.3.1989

Tapparaan kaaduttiin kuudesti peräkkäin 1977, 1979, 1982, 1983, 1984 ja 1987. Pahalta näytti myös keväällä 1989 kun Tappara johti kahden ottelun jälkeen voitoin 2-0. Tepsi voitti odotetusti kotona 3. ottelun, mutta 4. ottelun voittaminen Hakametsässä oli ihan uutta. Mal Davis teki johtomaalin heti alussa, minkä jälkeen Tepsi jäädytti pelin täysin juuri kuten Tappara oli aina aiemmin tehnyt. Davis teki kolmannen erän alkuun toisen ja Harry Jaakkola seuraavassa vaihdossa 0-3, joten viides peli oli edessä.

3. TPS - Tappara 5. semifinaali 5.3.1989

Suoraa jatkoa edelliseen. En ehtinyt ostamaan lippua ja matsi myytiin loppuun alta aikayksikön. Säkä, sattuma ja suhteet auttoivat saamaan ilmaisen lipun jo loppuunmyytyyn matsiin. Tappara oli aina ollut hankala vastus, mutta nyt Tepsi johti 1. erän jälkeen 3-0 ja 2. erän jälkeen jo 5-0. Loistava matsi.

Yksittäisistä mestaruusvuosista 2010 oli myös omalla tavallaan ainutlaatuinen, mutta mikään yksittäinen matsi ei noussut samalla tavalla esiin kuin nuo kolme matsia keväältä 1989. Toki 3. neljännesfinaali Raumalla, kaikki kotona pelatut semifinaalit ja 5. finaali Hämeenlinnassa olivat hienoja elämyksiä.

Ihmepeli

1. 8-1.
2. sama
3. sama

edit. tarkennetaan vielä, että Jokerit - HIFK ja Erikin läksiäismatsi.

Eskelarit

Jaa, lätkäkausikin on ohi jo, mutta kai tänne silti saa kirjoitella muisteloita.

1. Ässät - Tappara 2. finaali 17.4.2013

Ykkösenä on toistaiseksi ainoa paikanpäällä todistettu finaali. Oli muutama vuosi taukoa Porin hallista katsomon puolella. Oli ihan järkyttävä mökä hallissa, voin vaan kuvitella millainen melu oli kuudennessa matsissa. (Oli muuten siihenkin matsiin lippu luukulla jo, mutten lähtenyt paikalle)

Ottelusta jäi mieleen Luceniuksen ulosajo, seisomakatsomon sietämätön kuumuus, sekä yhdessä Isomäen Legendaa laulava seisomakatsomo.

2. Tappara - Lukko 7.semifinaali 12.4.2014

Toinen on viime kauden viimeinen semifinaali Hakamettästä. Auto täynnä ajeltiin katselemaan peliä. Koko sarja tuli nähtyä paikan päältä ja ns. elettyä joukkueiden mukana sarjaa. Sarjan neljä perättäista jatkoaikavierasvoittoa oli erittäin outoa, aina vaan kotikatsomo hiljeni lopulta..

Tästä on parhaiten jäänyt mieleen E.Riskan ulosajo ottelun alussa, sekä järjetön kusihätä jota jouduin pidättelemään 5min, kunnes Tappara teki voittomaalin ja pinkaisin suoraan pystyyn ja kuselle.

3. Lukko - Ässät 5.3.2010

Tähän olisi voinut valita montakin matsia, mutta olkoon tämä vähän sellainen kevennys. Lukko oli peliä jo 0-3 ja 1-4 häviöllä. Peli päättyi 5-4 rankkareiden jälkeen, tämä ottelu on kolmosena tuloksen takia, eikä seuraavan muistelon takia.

Meidän 15v kloppien hampaissa oli koko ottelun ajan Tero Määttä. Kävi siinä kolmannen erän alussa siinä seisomakatsomon ja meidän edessä näyttelemässä pelikelloa, kun huudeltiin alkuun jotain. Varmaan heitettiin jotain perus järkevää keskaria perään.

Jotenkin on sellainen mielikuva, että Määttä olisi ollut neuvottelemassa, ottelun mentyä rankkareille, tuomareiden kanssa ja eikös meillä ollut ilo irti kun Lukko oli noussut tasoihin. Tero taas palkittiin huudoilla meidän osalta. Lukko vei matsin rankkareilla ja Määttä epäonnekseen tuli seisomakatsomon eteen siniviivalle, eikä armoa tunnettu vaan Tero kuuli jälleen ne samat nokkelat huudot mitä koko pelin ajan oli huudettu. Sääliksi käy jälkeenpäin Määttää kun joutui kuuntelemaan meidän ''järkeviä huutoja''..

Jack Daniel's

Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Paljon on huikeita matseja tullut nähtyä. Vaikka seuraavat kolme eivät ehkä kiekkoilullisesti olleet mitään huikeaa kiekkoviihdettä, niin fiilispohjalta nämä valinnat tehtiin:

1. 29.12.2012 Jokerit - HIFK 8-1
Kungen Erikin huikea jäähyväispeli, jossa Jokerit pyöritti naapuria kuin mätää kukkoa. Maston soolo, Karlssonin 1+4 tehopisteet ja viimeisen erän täystyrmäys 4-0. Ai v***u, että teki gutaa. Näitä muistellessa siirtyminen KHL:ään korpeaa entistä enemmän.

2. 25.1.2014 TPS - Jokerit 1-7
Jokerikannattajien kaikkien aikojen Turun valloitus. TPS-fanien "muistotifo" Jokereille ennen pelin alkua, joka sai allekirjoittaneelle tipan linssiin. Sen jälkeen peli alusta lähtien täyttä juhlaa! Kiitos näistä vuosista ja muistoista Turku ja TPS. Ehkä vielä joskus kohdataan!

31.3.2007 Jokerit - HPK 4-0
Koko HPK-sarja oli tuolloin ikimuistoinen, mutta tämä kruunasi koko homman. Jokerit meni suvereenisti finaaleihin, Areenassa oli paras tunnelma aikoihin, kun viimeisen 5min aikana koko Areena lähti(vieraspäätyä lukuunottamatta) mukaan kannustukseen. Tämä ilmiö on Jaffalassa sen verran harvinainen, että sai aikaan kylmät väreet. Lopussa rinkelit kentälle ja Jalonen marssitti poppoonsa pukukoppiin, vaikka peliaikaa oli jäljellä kosolti. ;)

Giba

Kainalniemen Hiki
1. 1990-91 KalPa-JypHT 3. välierä joka meni jatkoajalle. Jari Pulliainen iski jatkoajalla voittomaalin ja KalPa eteni finaaliin. Oi niitä aikoja.

2. 1986 KalPa- Kärpät. KalPan ensimmäinen ottelu SM-liigassa. Halli turvoksissa jo tunti ennen peliä. KalPa voitti 6-4 Wayne Thompsonin ja Jouni Rinteen johdolla. Kotona VHS-kasetilta urheiluruudussa näkyi vielä allekirjoittaneen takki itse sitä tiiraillessa.

3. 2005 KalPa-Sport Mestiksen 3. finaali, jossa KalPa nousi NHL-vahvistusten johdolla takaisin liigaan. Tunnelma oli kuin 1980-luvun lopun liigamatseissa.

Jotenkin mielen sopukoissa on reilut 20 vuotta sitten pelit etenkin tunnelmaltaan kirkkaana mielessä. Etenkin ensimmäisen KalPan liigakauden ottelut niin HIFK-voittoineen (7-4), Lukko-voittoineen (9-3), Tappara-voittoineen (8-2), JypHT vääntöineen kuin Ilves-tappioineen (1-8). Radiosta kuunneltiin myös 15-4 tappio Kärpille....

Captain Slow

KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Nostetaaaaas. Viimevuosilta on muutama peli jäänyt mieleen parhaiten. Tässä siis omaa listausta.

1. JYP - IFK, 13. 1. 2017
Jos kaikki jääkiekon SM-liigapelit olisi tämän tasoisia tai niissä kaikissa sattuisi edes puolet siitä mitä tässä yhden erän tapahtumien johdosta, niin ei paljoa tarvitsisi jauhaa siitä miten paskoja katsojakeskiarvoja nähdään vuodesta toiseen. On yksilösuorituksia puolin ja toisin, on JMA:n hattutemppua, mutta heitetääs flashbackit 2. erän puoleenväliin josta itse ainakin muistan pelin parhaiten. IFK pääsee johtoon. Tällä ei ole mitään väliä kuitenkaan, sillä 1.5min myöhemmin Joe Finley taklaa puhtaasti Michel Miklikiä, joka ottaa osumaa pahasti. Muutaman minuutin meno on kuin eläintarhassa, mitä ihmettä juuri tapahtui, mitä vittua juuri tapahtui, kansa käy kuumana kuin teepannu konsanaan. Miklik verisenä pois kentältä, samalla kun Finley saa vain käytöskympin. Monen JYP-henkisen valtaa tässävaiheessa suuri kysymysmerkki, menikö Miklikin loppukausi siinä jne. Hypätään kolmanteen erään. Yonkman on JYPin aloituskentällisessä... Finley IFKn aloituskentällisessä. Jonkin asteen nyrkkitappeluhan siitä tulee "vähemmän yllättäen" jonka Yonkman vie. Itse JYPhän tämän pelin vei, mutta jos joku minulta vanhainkodissa kysyisi et "kumpi tämän pelin voitti" taikka et "mainitse JYPin maalintekijä tässä pelissä" niin hyvin todennäköisesti menisi sivuraiteille. Ainoa mikä tulisi mieleen tästä pelistä olisi tuo taklaus ja sen seuraukset.

Noh, seuraavaan.
2. Lukko - JYP, pronssiottelu, 17.4.2015
Ensimmäisiä vierasreissuja jonne tuli persustansa tungettua. Noh, se siitä. Tästä pelistä on vielä nykyäänkin niin perhanan hyvät fiilikset. Kahden legendan viimeinen peli. Niemisvillen ja Kuningas Perrinin (so far?) JYP-paidassa, jota oli about 3. bussillista seuraamassa JYP-kannattajia. Ensimmäinen maali menee Lukolle. Mutta sen jälkeen koko peli onkin JYPin hurmiota aikalailla, Pihlmanin tasoitus ja Luoman tarkka veto pitkän alivoimapyörityksen jälkeen. Ainut miinus tästä pelistä on se et Perrin ei saanut rankkaripaikastaan väsättyä maalia. Se olisi ollut kyllä eräänlainen sinetti kys. pelimiehen hienoon uraan. Muutenkin kun kyseistä kokoonpanoa muistelee niin aika kova nimilistaa oli tuona keväänä. Perrin, Hännikäinen, Pihlman, Tarkki jne... huhhuh.

ja viimeinen: 3. JYP - Blues, 10.3. 2016
Tämä peli on jäänyt lähinnä mieleen siitä miten hyvä meno Espoon Bluesin kannattajilla oli viimeisessä pelissään. Laulu ja itseironia ei loppunut (muistaakseni jossain vaiheessa anniskelualueilla lauleskelivat ironisesti sitä kuinka "meillä on rahaa", ja muutenkin sIihen pisteeseen asti taisivat laulaa/laulattaa omiaan kunnes saivat Jyrki Ahonkin mukaan huudattamaan yleisöä), vaikka tappio niskassa ja erittäin suuri kysymysmerkki otsassa sen suhteen, jatkuuko Blues-nimellä toiminta liigajäillä? Myös kylmät väreet tuli summerin soitua kun Bluesin kannattajat levittivät lakanan jossa luki jotain tyyliin "Toisille tuntemattomia - meille sankareita". Vaikka kuinka muovinen seura olisi kyseessä, niin kannattajat sitäkin aidompia.

Noutolokku

KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Itselle nyt tulee vain pari peliä mieleen.

TOP 1 IFK - Tappara 2002 lopputulos 7-7

Tappara takui limppua sisään oikein urakalla. IFKn maalilla ollut Draper ei saanut kiinni rantapalloakaan. Tappara johti ottelua 0-6. Kunnes tapahtui jotain aivan uskomatonta. IFK alkoikin paukuttamaan maalia perä-perään ja yhtäkkiä IFK johtikin peliä 7-6. Jotta matsi olisi ollut vielä sekavampi niin lopussa Tappara kuitenkin tasoittaa 7-7 Tuomo Ruutun tekiessä oman maalin.
Oltiin tuolloin pelireissulla ja käytiin katsomassa Liiga kiekkoa. Liput maksoivat 22e istunapaikoille vierasfanien katsomossa. Paljon lie nykyään..

historia ottelut 02-03 HIFK-Tappara | Tappara siitä vielä ottelutilastoja.

TOP 2. KalPa - Kärpät oma muistikuva 3-9 mutta löysin vain tuloksen 1-9. Vuosilukukin on välillä 05-07.
Aika kultaa muistot.. mutta tosiaan Kärpät veivät matsin näytöstyyliin ja KalPa rämpi uutta Liiga taivaltaan. Kaveri otti eurolla kiinni tulosvedosta tuon tuloksen ja voitti vain 90 euroa. Ei ollur tuolloin KalPa arvossaan..

TOP 3 KalPa - Pelicans 1998-1999 Liiga karsinnat.

Edellis kaudella KalPa vielä onnistui säilyttämään Liiga paikkansa. Tälle kaudelle sama sukellus jatkui ja tällä kertaa Pelicans oli vahvempi ja KalPa putosi SM Liigasta. Karsinnan otteluista jäi viimeisin mieleen. Kapteeni Pekka Tirkkonen taisteli maalin edustalla. Hänet kaadettiin nurin, mutta mies onnistui silti nostamaan kiekon aivan ylätolpan viereen upealla maalilla. Tämä oli toki laiha lohtu, mutta jäi omaan mielensopukoihin upeana maalina.