Edellisessä viestissä kirjoittamani Forsbergin jätin pois.

Pelaajat eivät ole missään paremmuus järjestyksessä.

Hyökkääjät:

David Legwand

Legwand on aloittanut kauden aika hyvin. Tehopisteillä 4+10 hän on sisäisen pistepörssin ensimmäisenä. Legwand on pelannut keskimäärin neljänneksi eniten Nashvillen hyökkääjistä. Legwandilla on ollut muutama todella hyvä ottelu ja hän on ollut luotettava omassa päässä. Toisaalta on ollut myös otteluja, joissa hän ei ole ollut erityisen paljon esillä. Mutta koska Legwandista ei enää odoteta joukkueen kärkipelaajaa, niin voidaan sanoa hänen aloittaneen odotuksiin nähden hyvin.

Patric Hörnqvist

Hörnqvist pelaa todella hyvin. Hän on yksi joukkueen parhaita maalintekijöitä neljällä maalillaan ja on laukonut 44 kertaa tällä kaudella. Loistava kiekon suojaaja ja taistelija, joka ei koskaan luovuta, oli tilanne mikä tahansa. Tekee suuren määrän töitä. 10 pistettä on myös mainio pistesaldo. Lisäksi on harvoja pelaajia +/- tilastossa plussalla.

Colin Wilson

Wilson, entinen ykköskierroksen varaus, on ollut suhteellisen hyvä, mutta toiveissa voisi olla enemmän pisteitä. Wilson pelasi kuitenkin mm. loistavan neljän pisteen ottelun Coloradoa vastaan. Hyvä suojaamaan kiekkoa ja perustaidot ovat olemassa, että voisi tehdä paljon tehoja. Kuitenkin Wilson on ollut usein joukkueen parhaita, joten ei huonosti ole pelannut.

Craig Smith

Smith on yksi joukkueen mielenkiintoisimmista pelaajista. Varmasti yksi taitavimpia ja luovimpia pelaajia joukkueessa, joka tekee silloin tällöin todella hienoja ratkaisuja kiekon kanssa. Laukaus varsin mainio. Tasaisuutta toivotaan, pystyykö ottamaan seuraavan askeleen urallaan? Plusmiinus joukkueen huonoimpia ollen kuusi maalia pakkasella.

Mike Fisher

Fisher on ollut mukana vain 11 ottelussa, joissa sentteri on tehnyt tehot 2+5. Fisher on tärkeä pelaaja kahden suunnan osaamisensa ansiosta. Fisher ei ole mikään loistava pistenikkari, mutta on kuitenkin riittävän taitava, että pystyy iskemään tehoja taululle. Varsin fyysinen toisinaan. Laukoo myös melko paljon.

Eric Nystrom

Nystrom on ollut todella positiivinen yllätys minulle. Nystrom on tunnettu fyysisenä pelaajana, ja sitä hän on edelleen. Mutta neljä maalia on hyvä saldo hänelle. Hyvä luistelija, joka kyllä taklaa ja pystyy ärsyttämään vastustajia. Ehdottomasti hyvä hankinta.

Matt Cullen

Tässä on yksi kaveri, jonka pelaamiseen olen ollut todella pettynyt. Cullenin piti olla hyvä hyökkäävä sentteri Nashvillelle, mutta 2+2 tehot 16 ottelussa ei ole ihan sitä, mitä odotettiin. Sitä paitsi, Cullen on ollut todella näkymätön. Plus/miinus -6 ei ole hyvä. Odotan tason nostoa, mielellään mahdollisimman pian.

Paul Gaustad

NHL:n yksi parhaita aloittajia, Paul Gaustad. Todellinen aloituksien erikoismies ja tehnyt myös kolme maalia. Pääsee myös suhteellisen paljon maalipaikoille, ottaen huomioon, ettei pelaa ylivoimaa. Alivoimalla pelaa paljon. Yksi luotettampia Predsin pelaajia. Pidän kyllä tästä kaverista.

Gabriel Bourque

Bourque on erinomainen energiapelaaja. Luistelee koko ajan, pysyy liikkeessä, taklaa painavasti ja osaa myös syöttää kiekkoa aika hyvin. Kolme pistettä, niistä yksi maali. Rahkeita ei välttämättä ole kärkikentiin, omassa roolissaan silti loistava.

Nick Spaling

Hyvä kahden suunnan hyökkääjä, vaikka pelaakin paremmin mielestäni puolustussuuntaan. Sopii joukkueen pelitapaan, muttei kyllä ole erottunut tämän kauden alussa joukosta. Kai se on ihan hyvä juttu pelaajalle, jolta niitä tehoja ei odoteta eniten.

Viktor Stålberg

Stålberg oli kauden alussa loukkaantuneena, mutta on pelannut jo 10 ottelua pisteillä 1+1. Tehot eivät kerro koko totuutta, sillä Nashvillen kahdessa-kolmessa viime pelissä hän on ollut joukkueensa parhaimmistoa. Nopea luistelija ja nopea laukaus ovat vahvuuksia. Toivottavasti pisteitä rupeaa tulemaan lisää kun kausi etenee.

Joukkueessa on ollut vielä kolme hyökkääjää; Matt Hendricks (13, 1+0), Rich Clune (8, 0+0) ja Taylor Beck (1, 0+0).

Pakit ja maalivahdit tulossa vähän myöhemmin.

Zborik_

Jääkiekko
Jatkuu edellisestä...

Puolustajat:

Shea Weber

Weber pelaa jälleen hurjia minuutteja Nashvillen puolustuksessa, kellottaen yli 26 minuuttia ottelua kohden. Weberin laukaus on erittäin hyvä ase ylivoimalla; lyöntilaukaus on todella kova ja hän käyttää sitä mielellään. Tehnyt tällä kaudella 4+3, mutta puolustustuspeli ei ole aivan sitä parasta Weberiä, vielä. Tosin on ymmärrettävää, että kun pelaa paljon, niin etenkin otteluiden loppuhetkillä voi näkyjä jonkin verran väsymystä.

Seth Jones

Viime kesän seuran ykkösvaraus pelaa vankkaa kautta ja pelaa lähes 25 minuuttia per ottelu. Tulokkaaksi Jones on ollut erittäin rauhallinen kiekon kanssa eikä hätäile paineen alla. Virheitä tulee kiekollisena kuitenkin vielä, mutta kunhan Jones hankkii lisää kokemusta, niin uskon virheiden määrän vähenevän. Jonesilla on ehdottomasti hyvä laukaus ja liikkuvuus isoksi puolustajaksi.

Mattias Ekholm

Toinen tulokas Nashvillen puolustuksessa. Ekholm on pelannut melko hyvin, tosin kauden ensimmäisissä otteluissa virheiden määrä oli melko suuri. Kuitenkin Ekholm näyttäisi parantaneen vähitellen ja on saanut tililleen jo neljä syöttöpistettä. Isokokoinen puolustaja, joka pelaa yksinkertaista peliä, eikä yritä liikaa taitoihinsa nähden. Potentiaalia olisi parempaan hyökkäyspeliin, tarvitsee lisää itseluottamusta.

Roman Josi

Sveitsiläispuolustaja on pelannut loukkaantumisen takia vain kuudessa ottelussa tällä kaudella, eikä ole ollut parhaimmillaan. Plus/miinus on -7 ja pisteitä on vain yksi. Näkee selvästi, ettei ole vielä parhaassa iskussa. Josin loistavaa kiekollista osaamista Nashville kuitenkin tarvitsee jatkoa ajatellen. Sen takia pitää todella toivoa, että Josi alkaa pikkuhiljaa päästä parempaan kuntoon.

Ryan Ellis

Ellis on tehnyt tällä kaudella maalin ja hänellä on myös kolme syöttöpistettä. Ellis on taitava, hyvin peliä lukeva puolustaja. Mutta ongelma hänelle on se, että hän on hyvin keskimääräinen luistelija pienemmäksi puolustajaksi. Lisäksi puolustuspäässä on välillä aika suurissa ongelmissa, sillä voimaa ei ole myöskään liikaa. Kelpo puolustaja, mutta epäilen, kehittyykö koskaan aivan eliittitason pelaajaksi omalla pelipaikallaan.

Kevin Klein

Kleinin, pitkäaikaisen luottopuolustajan alkukausi on ollut murheellinen: tehotilasto on -7 ja pisteitä ei ole yhtään. Klein on ollut viime kausina erittäin luotettava kahden suunnnan puolustaja, mutta tällä kaudella hän on ollut yllättävän heikko niin kiekollisena kuin kiekottomana. Klein on yksi niistä pelaajista, joiden pitäisi ehdottomasti parantaa.

Lisäksi puolustuksessa on pelannut pienillä minuuteilla Victor Bartley (12, 0+0).

Maalivahdit:

Rinne on siis sivussa 6-8 viikkoa, mikä on todella paha menetys Predatorsille. Carter Hutton on kuitenkin ollut positiivinen yllätys, voittamalla jo neljä ottelua. Hänet kuitenkin vaihdettiin viime ottelussa pois maalilta, jolloin tilalle tuli nuori tsekki Marek Mazanec. Mazanec torjui tuossa Winnipeg-ottelussa 22 kertaa ja päästi kaksi maalia. On selvää, että Rinnettä on äärimmäisen vaikea korvata. Lisäksi tässä tulevien viikkojen aikana testataan näiden kahden maalivahdin tasaisuus.

(30 Hutton)

Neljän pelin tappioputkessa vain kaksi osumaa aikaan saanut Predators löysi ketsuppipullon korkin ja laukoi kumilaatan Hawks-maaliin seitsemän kertaa. Liekö keltapaidoilla ollut jotain hampaankolossa viime kaudesta, jolloin he hävisivät kaikki viisi kohtaamista tehden yhteensä vain yhdeksän maalia? Erityisesti kolmosketju oli tällä kertaa pelipäällä, kun ketjun jokainen hyökkääjä pääsi maalin makuun: Smith 1+2, Cullen 1+1, Spaling 1+0. Ottelun ratkaisu oli pikamaalit ensimmäisessä erässä ja ylivoimalla syntynyt voittomaali toisessa erässä. Predators pystyi fyysisyydellään viemään pelihuumorin Hawksilta, jonka tyypillinen vauhdikas syöttöpeli ei lähtenyt toimimaan ollenkaan ja kotijoukkue pääsikin rankaisemaan useamman kerran vieraiden puolustusalueen kiekonmenetyksestö. Mazanecille NHL-uran ensimmäinen voitto vakuuttavalla pelillä. Ottelun alussa riparit kimposivat eteen, mutta puolustus oli hereillä ja kiekot alkoivat liimautua pelin edetessä paremmin.

Predatorsin kausi jatkuu tiistaina Detroitissa sekä torstaina Torontossa. Joukkueella on kurottavana seitsemän pisteen matka läntisen konferenssin viimeiseen villin kortin pudotuspelipaikkaan.

lunde

Vaikka Nashville onkin vissiin aika punaniskainen paikka etelän raamattuvyöhykkeellä, niin tuon videon on pakko olla jotain itseironiaa, kun TOP GUN -viittaus vilahtaa jo 15 sekunnin kohdalla ja myöhemmin löytyy niin Chuck Norrista kuin Setä Samuliakin. Hieman tuli mieleen YouTubestakin löytyvät pätkät Team America -tunnarista.

Kaukalossa sen sijaan Predators ei ole pahemmin sortunut ylilyönteihin, vaan Rinteen saikusta huolimatta (vai siitä syystä?) joukkue on voittanut viimeisistä kuudesta pelistä viisi. Sekä divisioonan kolmas sija että viimeinen villin kortin pudotuspelipaikka on enää vain kuuden pisteen päässä. Tosin omassa divisioonassa on edellä hyvän alkukauden pelanneet Blackhawks, Blues, Avalanche ja Wild, joten ainakin divisioonan kolmen kärkeen kapuaminen on kovan työn takana.

Isotuoppi

Moustaches

Shea Weber

Laukaus on hyvä ja käyttää sitä mielellään ajoittain. Jäänyt kuitenkin kauden aikana jo 4 kertaa täysin ilman laukauksia ja 5 matsissa laukonut vain 1 kerran (tosin näissä ei ole huomioitu mahdollisia ohilaukauksia). Muutenkin vaipuu välillä varjojen rajamaille koko ottelun ajaksi, etenkin hyökkäyspäässä. Tuntuu, että kaipaisi rinnalle kiekollista pakkia, joka jakaisi kiekkoa lapaan laukausta varten nykyistä useammin. Luulisi, että joku veteraani irtoaisi tähän tehtävään edullisestikin... esim. Visnovsky, Gontsar jne.

oxymoron

“I feel like it’s coming,” he said. “I’m not too nervous anymore. I feel really optimistic [that] I’m going to get the go-ahead this week at some point. That’s all that I care about now.” -Rinne

Nashvillepost.com: Rinne expects clearance this week at some point

26. päivä seuraava Admiralsin matsi. Jos siihen pääsisi jo pelaamaan niin voisi kolmen ottelun ajan ottaa lämpöjä AHL:n puolella ja kerkeisi tekemään paluun kotikaukalossa 8.3. Blue Jacketsia vastaan, ennen kolmen ottelun vierasputkea.

Jos tulee liian aikaisin, niin 15.3. olisi seuraava kotiottelu St Louis Bluesia vastaan, jota seuraakin sitten neljän ottelun kierros tien päällä.

14 päivän ajaksi kun voi kuntoutuslainalle pelaajan lähettää, niin nuo kotiottelut olisivat oivia tilaisuuksia tuoda seuraikoni takaisin kokoonpanoon, antaen aikaa varmistua miehen pelikunnosta.

oxymoron

Rinne on päässyt vihdoin pelaamaan ja Milwaukee Admirals sai tästä ilmeisen itseluottamusbuustin murskatessaan Iowa Wildin 9-1.

Rinne, torjunnat 16/17

Hannu Toivonen vaihdettiin toisen erän jälkeen pois Wildin maalilta päästettyään kahteen erään 8 maalia.

Miikka Salomäki 0+3
Joonas Rask 1+0
Joonas Järvinen 2+0

***

Siitä vielä pientä haastattelunpätkää aamujään (28.2.) jälkeen.

Youtube: Pekka Rinne's Talks After Morning Skate 2/28

lunde

14.3.2014 Nashville @ Chicago: 3-2

Nostetaanpa taas tätäkin ketjua kolmossivulta ylös. Predators hävisi kuun alussa neljä kotipeliä putkeen, mutta Hawksia vastaan tuli jo vieraskiertueen kolmas perättäinen voitto.

Trotz käytti tapansa mukaan etenkin oman pään aloituksissa paljon kahta sentteriä. Ketjujen koostumukset elivät muutenkin todella paljon, mutta tällaiset lienevät olleen useimmin kentällä. Wilsonin ketju pelasi eniten tuossa koostumuksessa.

(30 Hutton)

Vieraat olivat pelin alussa puolustuskannalla, mutta ottivat erän puolivälin jälkeen komennon ja punalamppu paloikin kahdesti Crawfordin takana. Hawks pääsi iskemään kavennuksen erän viimeisellä minuutilla, mutta vieraiden johto kesti erätauolle. Toisessa erässä Preds oli enimmäkseen puolustuskannalla, mutta vaaran paikat olivat vähissä fiksun puolustamisen ansiosta. Hawks sai ottelun ainoan ylivoimansa toisen erän lopulla, mutta Ellis iski kolmannen erän alussa boksista vapautuessaan vieraiden kolmannen osuman läpiajosta. Josi Blokkasi Sharpin viivalaukauksen ja lähetti Ellisin harhauttamaan Crawfordia. Hawks kilautti pian tolppaa Rinteen takana ja onnistui lopulta kaventamaan Reginin ohjauksella kahdeksan minuutin jälkeen. Preds kesti isäntien rynnistyksen ja oli päästä muutamaan otteeseen lisäämään johtoa vastahyökkäyksistäkin. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja pisteet lähtivät Predatorsin mukaan.

Voittoputken myötä Nashvillessä on herännyt myös jonkinlainen toivo pudotuspelipaikasta, kun viimeiseen villinkortin paikkaan on matkaa seitsemän pistettä ja otteluita on jäljellä 15. Predsin pitää kerätä 0,5 p/ottelu enemmän kuin Dallas sekä väliin jäävät Phoenix, Vancouver ja Winnipeg, mikäli haluavat jatkaa pelejä runkosarjan jälkeenkin. Predsin ohjelmassa on vielä kaksi kohtaamista Starsia vastaan sekä Phoenixia ja Vancouveria vastaan yksi. Pienet mahdollisuudet siis on vielä vaikka käytännössä tappioita ei juuri saisi enää tulla. Varsinkaan noista kyseisistä otteluista.
Koodi:
1. Minnesota 66. 79p