MM-kisat 2014: Suomi

  • 1 195 392
  • 4 014
Tila
Viestiketju on suljettu.

JJ#36

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Joukkueen julkistaminen oli ja meni ja ehdin vasta nyt taas syventymään aiheeseen, joten siirrynkin suoraan pienen valintojen jälkipyykin kautta kokoonpanoihin.

Koska ulkopuolelta ei enää vahvistuksia ollut juurikaan saatavilla, ei noista valinnoista hirvittävän suurta draamaa saa aikaan. Pokkaa ja Ristolaista jo paljon käsiteltykin, siinä itsellenikin suurimmat yllätykset. Ristolaisesta en osaa sanoa, mutta Pokan pudottamisesta on varmasti keskusteltu Marjamäen kanssa ja siellä saattaa olla takana jotain huomioita mitä Latelta on tullut. Veikkaisin näiden liittyvän väsymykseen ja tasaisuuden puutteeseen, mikä on nuorella kaverilla tuollaisen kauden jälkeen ihan ymmärrettävää.

Teräväisen pudottamisessa nyt ei loppujen lopuksi ollut mitään epäselvää tai kritisoitavaa, laituriksi häntä kaavailtiin mutta kun se osoittautui mahdottomaksi niin peli oli sitä myöten selvä, sentteriksi ei näihin kisoihin ollut mitään asiaa. Keräsen uskoin olevan mukana, joten onkin nyt mielenkiintoista nähdä se neljäs kärkiketjujen laituri, kuka se tulee olemaan. Varmaan tässä takana oli se tietynlainen pehmeys, Keränen pelasi Venäjää vastaan luokattomasti ja tshekkejäkin vastaan katosi välillä kuvasta, eli tavallaan Keräsellä ei olisi ollut muuta annettavaa kuin maalit, joita Erkka ei ehkä uskonut syntyvän. Ei sellainen Sergei Mozjakin -ilmiö aikaisemmilta vuosilta välttämättä olisi ollut kaukana.

Jatkanpa kokoonpanoista toiseen viestiin...
 

JJ#36

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Maalivahdit: Rinne pelaa ne pelit, jotka haluaa. Koskiselle pari tuurausta alkusarjassa. Hienon näköistä muuten Rinteen mailapeli ja pelin käynnistäminen, ei varmasti ota turhia aloituksia omaan päähän.

Puolustus:

Ohtamaa - Hietanen

Tämä toimi mielestäni hyvin viimeisessä eht-pelissä ja olisin valmis jatkamaan tällä. Kätisyydet ok, ja ei ole kaikki kärkitaito yhdessä parissa kun Mäntylä siirtyy kakkospariin. Vain Ohtamaan paikka ylivoimalla mietityttää, siihen voi tietysti harkita neljättä hyökkääjää.

Mäntylä - Karalahti

Kätisyydet, toinen yv-pari joka tosin pelaa huomattavasti vähemmän sitä. Mäntylä paikkaa parhaansa mukaan Jeren hitautta tasaviisikoin.

Kivistö - Marttinen

Kivistö on ollut hyvä tähän asti, enemmän olen huolissani kolmesta jäljellä olevasta sankarista. Tämän parin voi laittaa alivoimalle ja varsinkin Kivistön avauspelaaminen tasaviisikoin oli eht-peleissä aivan moitteetonta, samaa ei voi sanoa jäljellä olevasta kaksikosta.

Korpikari - Lajunen

Kätisyydet on ok, se on kai positiivista. Korpikari pystyy pelaamaan alivoimaa ja varmaan suoriutuu tehtävistään kun ei yritä liikoja, eht-peleissä vain tuntui että se kolmen metrin avaussyöttökin tahtoi mennä ohi. Lajusen kaiken järjen mukaan pitäisi ainakin avaussyöttö osata antaa, vaikka ei siltä aina näyttänyt edeltävissä maaotteluissa.

Kaiken kaikkiaan voi sanoa että puolustus on paperilla karmea, mutta pelitapa onneksi tukee heidän työtään. Olympialaisissa nähtiin aika hyvin miten hienosti Suomen oman alueen puolustuspeli toimi, edessä oli sellainen risuaita että maalille ja hyville maalintekopaikoille oli vaikea päästä. Samanlainen pystyyn nytkin Rinteen eteen, niin kaikki on mahdollista. Varsin suotavaa on että Hietanen pysyy terveenä, hänellä on valtava rooli ylivoimalla ja hyökkäyssuunnassa.

Ja hyökkäys jatkuu seuraavassa viestissä....
 
Viimeksi muokattu:

Judge Dredd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Koitinpa nostella vähän fiiliksiä katselemalla Bratislavan mestaruus dvd:tä. On kyllä hemmetin huonosti tehty tuo levy. Suoraan sanottuna aika paskaa.. Varsinkin tuo tie mestaruuteen.

Onko kenelläkään jopa omana maailmanmestarit 95 vhs-videota. Siinä oli kyllä hieno video. Taisi olla ihan leirityksestä asti seurattu Leijonien matkaa. Tuli lainailtua videota kaverilta tasaisin väliajoin penskana ja on kyllä aika eri tasoa, mitä tämä edellisin maailmanmestaruus dvd.

Jos joku omistaa tai on katsonut kyseisen videon, niin kertokoon oliko se oikeasti hyvä vai kultaako aika muiston.
 

JJ#36

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Hyökkäys:

Komarov - Jokinen - Salomäki

Minua edelleen hämää Erkan suunnitelmissa tuo neljäs kärkikenttien laituri. Olen koko ajan ajatuksissani hakenut siihen sellaista peliä tekevää laituria, Teräväinen, Keränen... Nyt huomasin ajatella Sotshin kakkosketjua ja tajusin yhtäläisyyden. Tämä ketju tulee pelaamaan vastustajan parhaita vastaan, alivoimaa ja ottamaan oman pään aloituksia. Ei ole varmasti hauska ketju vastustajalle. Voisiko Erkka olla niin kettu että ottaisi Salomäen suoraan ykköseen? Hänhän sanoi Salomäestä että tarvitsi sen tyyppistä pelaajaa, muistuttaa kyllä kieltämättä kovasti Tuomoa tyyliltään...

Lehterä - Kontiola - Aaltonen

Tämä on kai jo suunniteltu kauan sitten. Pelaa varmasti ylivoimaa paljon ja kantaa isoa hyökkäysvastuuta. Ennustan silti, että jossain vaiheessa kisoja Lehterä saattaa vaihtaa Komarovin kanssa ketjuja jos homma ei toimi riittävän hyvin. Pieniä ennusmerkkejä nähtiin kun Teräväinen surffaili Aaltosen tilalla eht:lla. Tai sitten kiekko liikkuu, maisema vaihtuu ja kaikilla muilla paitsi vastustajilla on kivaa, toivotaan jälkimmäistä.

Pakarinen - Immonen - Jormakka

Immonen on varma, Jormakkakin luultavasti ja itse laittaisin Pakarisen kolmanneksi. Jormakalle sattuu aina välillä pieniä uinahduksia puolustussuuntaan, joten Pakarinen on toiseen laitaan hyvä tasapainottava tekijä. Immosen laidoilla myös riittävästi jalkanopeutta.

Savinainen - Wirtanen - Huhtala

Savinainen ja Wirtanen pelanneet jo monta ottelua yhdessä ja on varmasti suunniteltu neloseen ja alivoimalle. Huhtala oli energinen eht:lla ja taklasi eniten Suomen joukkueesta, joten nelosen laita luonnollinen paikka. Salliset aloittavat näin ollen kokoonpanon ulkopuolelta.

1. Yv

Lehterä - Kontiola - Aaltonen

Immonen/Ohtamaa Hietanen

Tuo on mielenkiintoinen juttu, pelataanko perusketjulla, vai otetaanko Immonen kaarelle/ maskimieheksi. Toisi yhden variaation lisää kun voi syöttää myös neliön läpi tai keskelle, huonona puolena sama kätisyys muiden paitsi Lehterän kanssa. Riskinä on, että ilman Immosta menee näpräämiseksi, kun kukaan ei ole kykenevä ja halukas ampumaan. Jännä nähdä pelataanko kuten U-20 kisoissa käytännössä yhdellä ylivoimakentällä, toinen käy sitten ne parikymmentä sekuntia lopusta kuluttamassa, jos ei tule maalia.

2. Yv

Komarov - Jokinen - Salomäki

Mäntylä - Karalahti

Kiekkoa maalille ja hakataan reboundit sisään? Tuosta vaan puuttuu se pelintekijä, no ehkä Olli voi yrittää hoidella hommaa tai sitten Immonen nostetaankin tähän ylivoimaan. Ei oikein näytä toimivalta ainakaan paperilla, Salomäkihän tuossa olisi se puhdas maskimies.

Av:

Komarov - Jokinen, Savinainen - Wirtanen

Pakeista paha mennä sanomaan, Hietanen täytyy varmaan vapauttaa näistä hommista, pelaa niin paljon tasakentällisin ja ylivoimalla eikä muutenkaan kuulu vahvuuksiin. Olisiko Mäntylä - Karalahti parina ja sitten esim. Kivistö/Ohtamaa - Korpikari erikoiskoostumuksena?
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Koitinpa nostella vähän fiiliksiä katselemalla Bratislavan mestaruus dvd:tä. On kyllä hemmetin huonosti tehty tuo levy. Suoraan sanottuna aika paskaa.. Varsinkin tuo tie mestaruuteen.

Onko kenelläkään jopa omana maailmanmestarit 95 vhs-videota. Siinä oli kyllä hieno video. Taisi olla ihan leirityksestä asti seurattu Leijonien matkaa. Tuli lainailtua videota kaverilta tasaisin väliajoin penskana ja on kyllä aika eri tasoa, mitä tämä edellisin maailmanmestaruus dvd.

Jos joku omistaa tai on katsonut kyseisen videon, niin kertokoon oliko se oikeasti hyvä vai kultaako aika muiston.

Tuo kyseinen VHS on perkele kadonnu jonnekkin aikojen saatossa. Muutaman kerran ollaan järjestetty etsintäpartiota mutta ei ole vaan löytynyt.

Filmin helmiä oli nimenomaan ravikäynnit ja vastaavat vapaamuotoisuudet. Mistähän tuon voisi vielä saada?
 

abianos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, suomalaiset

SH67

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Mitäs mitäs, Anaheimo 2-0 tappiolla kotipelien jälkeen.... Vatanen pelaa Admiralsissa playoffia, joten häntä ei saada. Mutta entäs märkäkorvat Sakke ja Tepi? Kun Olli Jokinenkin lähti vielä mukaan, niin mikään ei ole mahdotonta.

ONE MORE TOURNAMENT, TEEMU!!!!!!!

P.S. Pistetään vielä hymiö tähän varmuuden vuoksi...:)
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tämä olkoon nyt viimeinen viesti liittyen Ristolaiseen, koska häntä ei joukkueeseen valittu.

Kuitenkin hänen osaltaan on nyt syytä pitää mielessä se, että mihin rooliin ja kuinka suureen vastuuseen häntä oltaisiin MM-kisoihin suunniteltu sekä se, että minkälaisella vastuulla ja roolilla hän pelasi Buffalossa sekä Rochesterissa.

Hänhän nimittäin pelasi aivan täysin erilaista roolia ja vastuuta Sabresissa kuin Rochesterissa. Rochesterissa hän pelasi ykkösparissa ja oli parin "johtava" puolustaja, jolla oli määräävä rooli niin kiekollisesti kuin kiekottomana. Sabresissa hänen roolinsa taas esim. Ehrhoffin kanssa oli täysin tukeva, ja hän esim. kiekollisen pelaamisen osalta usein palautti kiekon Ehrhoffille, joka sitä peliä lähti nostamaan. Rochesterissa asia oli täysin päinvastoin. Tämän vuoksi, niin absurdilta kuin se ensi alkuun kuulostaakin, hänen tasonsa heitteli Rochesterissa huomattavasti enemmän kuin Sabresissa. Tämähän nyt johtuu siitä, että pelaten yksinkertaisesti ja varmistavammassa roolissa, on pelaaminen vain helpompaa kuin päinvastoin.

Rochester myös pelasi jostain syystä älyttömän epätasaisesti koko kauden. Silloin kun koko joukkue romahti, meni Ristolainen siinä samalla. Ei hän ole vielä mitenkään sen tason johtava puolustaja, että pystyisi miesten tasolla ottamaan joukkueensa harteilleen. Tällaisia ei NHL-tasollakaan ole kuin kourallinen, ja he ovat niitä franchise puolustajia. Tarkoitan tällä samanlaista "pelin yläpuolelle nousemista" kuin mitä hän esitti nuorten kisoissa. Hän ei välttämättä ikinä kykene sellaiseen rooliin absoluuttisella huipulla, ja vaikka joskus kykenisikin, niin siihen menee varmasti ainakin se 5 vuotta.

Mutta eihän kukaan täysjärkinen häntä sellaiseen rooliin odottaisikaan MM-tasolla. Ainakin omalta osaltani olen johdonmukaisesti häntä niin Sotshiin kuin MM-kisoihin liityvissä keskusteluissa kaavaillut rooliin, joka vastaa hänen rooliaan Sabresissa, ei Rochesterissa. Sellaisessa roolissa hän on osoittanut pystyvänsä pelaamaan tasaisesti sekä laadukkaasti.


Heti perään sitten totean seuraavaa. Katselin pari peliä noita Rochesterin pleijareita ja näkemissäni Ristolainen oli pääasiassa niin vitun kujalla, ettei hän noiden pelien perusteella nyt missään nimessä olisi vahvistus, tai mikään ratkaisu mihinkään ongelmiin tuossa puolustuksessa.

Duunisyistä ehdin vastata myöhässä. Pahoitteluni. En tunge foloihattua päähäsi yhtään enempää kuin kenenkään muun. Kysyin ainoastaan sen, että jos valmentaja valitsee tahallaan huonompia pelaajia rooleihinsa kuin on saatavilla, onko kyseessä salaliitto ja jos on, ketä vastaan.

Miksi kysyt minulta tuollaista? Voisitko ystävällisesti osoittaa minulle viesteistäni ne kohdat, joissa olen edes etäisesti puhunut jotain jostain salaliitosta tai siitä, että Erkka tietoisesti valitsisi huonompia pelaajia kuin on saatavilla? Tämä sanojen/ajatusten suuhun työntäminen osaltasi on nyt jatkunut jo sen verran kauan, että nyt odotan jotain näyttöä asiasta.

Väitän edelleen että 100 prosenttia valmentajista valitsee 100 prosentin varmuudella todennäköisesti omaan viimeiseen arvoturnaukseen ne pelaajat joiden avulla uskoo parhaiten menestyvänsä.

Onko joku nyt sanonut jotain muuta?

Tästä saa edelleen olla eri mieltä. Mutta se menee sitten seikkailukertomusten yms puolelle.

Niin?

Erkkahan toteaa itse aivan suoraan mistä on kysymys. Teräväinen olisi kilpaillut sentteripaikasta Kontiolan, Jokisen ja Immosen kanssa. Erkka katsoi että ei riitä kyvyt ja se oli siinä. Ristolainen oli mukana loppusuoralle asti mutta Erkka ei ollut hänen pelaamistaan lähiaikoina nähnyt. Salomäestä oli hyvät raportit joten hänet voitiin valita. Suomeksihan tuo tarkoittaa että Ristolaisesta ei ollut hyviä raportteja joko siksi että niitä ei ollut kukaan tehnyt tai siksi että ne olivat huonoja. Ristolaisen viimeiset pelit olivat kuitenkin heikkoja (kuten tässä ketjussa hänen pelejään nähneet ovat kertoneet).

(boldaus oma)

Hän puhuu Salomäen osalta myös "näytöistä" raporttien lisäksi. Toki tuo termi on sen verran epämääräinen, että se voi tarkoittaa vaikka tilastoja, mutta uskoisin, että tuon tason ammattilainen nyt viittaa johonkin muuhun kuin sellaiseen, johon tällainen nojatuolivalmentajakin pystyy viittamaan kahdessa sekunnissa.

Ylipäänsä pointti on ollut myös se, että on aika käsittämätöntä, että ihan oikeasti maajoukkueen päävalmentaja ei kykene rapakon toisella puolella pelaavien otteita seuraamaan. Eihän videokuva ikinä korvaa live-seurantaa, mutta luulisi sen nyt perkele jotkin raportit ja tilastot voittavan? Mielestäni tuollaisilla lausunnoilla Erkka antaa itsestänsä epäammattimaisen kuvan. Mikä syy hänellä toisaalta olisi asiassa valehdella? Kyllähän Erkalla 100% varmasti on syyt Ristolaisen valitsematta jättämiseen, mutta ne ovat kyllä pimennossa toistaiseksi.

Viittaatko boldatun osalta yhden nimimerkin eli haunted shoresin viestiin (tulee vähän mieleen toimittajaretoriikka, jossa yhden päivystävän dosentin lausunto yleistetään edustamaan koko akateemista maailmaa) vai oletko itse katsonut pelejä? Ristolainen pelasi muun joukkueen ohella yhden surkean matsin, se on ihan selvä. Mutta hän pelasi kaikki muut neljä huomattavasti paremmin, osan jopa todella hyvin (huomioiden myös se, että hän pelasi aivan liikaa sekä pakkiparin kanssa, joka ei ole tottunut pelaamaan vasemmalla puolella). Esim. tuolta Armia-ketjusta bongasin yhden kommentin:

RR55 pelasi vaihteeksi melko nätisti, siinä yhdessä matsissa oli kohtuu turisti. Taso heilahtelee näillä nuorilla vielä melko paljon.

Tuossakin viitataan yhteen otteluun, johon on helppo yhtyä. Tosin nimimerkki haunted shores voinee kertoa, mitkä pelit hän katsoi, jotta asiaa voi arvioida hieman tarkemmin.

Mutta ei Erkka tai kukaan muukaan voi sanoa asioita suoraan. Siitä olen samaa mieltä että silloin pitäisi jättää joko perustelut keksimättä tai keksiä kestävämpiä juttuja.

No tähän voi sanoa tuon ylemmän. Ei Erkka kovin ammattimaista kuvaa itsestään tosiaan lausunnoillaan anna.

Kuten totesin aiemmin, aina voi kyseenalaistaa. Mutta ei pidä pillastua jos joku kritisoi kyseenalaistamista. Olen ehdottomasti sitä mieltä että valmentajalla on oikeus valita joukkueeseen ne pelaajat jotka hän parhaaksi näkee ja jotka parhaiten sopivat kulloiseenkin pelitapaan koska vain tällä tavalla saadaan tuloksia.

Millä tavalla valintojen tuloksen tai niiden perusteluissa ilmenevän ristiriidan kritisoiminen tai kyseenalaistaminen tarkoittaa automaattisesti sitä, että valmentajan ei pitäisi joukkuettaan kasata? Tämä sinun olkiukkojen rakentelu on oikeasti naurettavimman härskiä, mitä olen tällä palstalla nähnyt - ja se on helvetin paljon sanottu se.

Ei maajoukkue voi olla mikään puna-armeija jossa poliittinen komissaari päättää kuka on sopiva tehtävään vaikka ilman pätevyyttä ja kenraalit kantavat sitten vastuun.

Sinun kannattaisi ihan oikeasti käyttää edes pieni hetki sen sisäistämiseen, mihin vastaat. Minähän en ole puhunut siitä, että tuo valintaprosessi pitäisi hoitaa käytännössä eri tavalla. Kyse oli siitä, että sen tuloksia tai yksittäisiä seikkoja ei voisi kritisoida. Sinähän juoksit tänne heti kertomaan siitä, kuinka Erkalla on kovat näytöt (tosin sen liittyminen mihinkään jäi itselleni epäselväksi). Tämä on herran jumala keskustelupalsta, ja keskustelun sammuttaminen sillä perusteella, että hommaa pyörittävät ammattilaiset, tekisi tämän tarkoituksen aika olemattomaksi.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Paras tapa saada lajia eteenpäin kansallisella tasolla on menestyä siinä ja valita aina paras mahdollinen joukkue. Hyöty mitataan vaan ja ainoastaan menestyksessä, nyt ja tulevaisuudessa. Mestaruudet eivät ole vain bonuksia. Ja turhake on aika vahva ja jopa loukkaava ilmaus kuvaamaan MM-tasolla pelaavaa suomalaista jääkiekkoilijaa.

Mutta kysymys onkin se, mikä on se paras mahdollinen joukkue. Tässä tapauksessa Pokka oli varmasti joitakin ehdokkaita korkeammalla tasolla, jos katsotaan liigatilastoja tai seurattiin maajoukkueen pelejä. Pokka kuului esitysten perusteella top 4. Nuoret pelaajat eivät ole vielä koskaan pettäneet MM-kisoissa, jostain kumman syystä. Eli valintoihin oli taas merkittävänä tekijänä pelko ja luottamuksen puute (jos ajatellaan positiivisesti) ja suhmurointi (jos tulkitaan valintoja toisin).

Mitä tulee nimityksiin, en nimeä ketään erityistä pelaajaa turhakkeeksi, joten en myöskään loukkaa ketään erityistä pelaajaa. On nyt vain niin, että Westerlundin aiemmat puheet ja valinnat ovat selkeässä ristiriidassa. Tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että maajoukkueeseen valitaan pelaajia, joilla on jotakin annettavaa joukkueelle myös jatkossa. Jotkut pelaajat ovat tärkeitä MM-kisoissa, kuten eräät KHL-pelaajat, toiset taas tärkeitä olympiatasollakin. Heidän valintansa maajoukkueeseen on aina ok, olivatpa vanhoja tai ei. Mutta sitten tulee pelaajia, jotka eivät koskaan asiallisesti ottaen ylitä EHT-kynnystä, mutta jotka olosuhteista johtuen tulevat valituiksi MM-kisoihin. Näiden pelaajien korvaajiksi on valittava nuorempia pelaajia, silloin kun nuorempi pelaaja on vähintään samalla tasolla kuin ko. pelaaja. Tämä oli myös Westerlundin missio hieman ennen MM-kisoja.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Nuoret pelaajat eivät ole vielä koskaan pettäneet MM-kisoissa, jostain kumman syystä.

Minusta Granlundin suoritus vuoden 2012 MM-kisoissa ainakin voidaan laskea jonkin sortin pettämiseksi. Ei kyennyt vastaamaan siihen huutoon, mitä odotettiin. Myös Vatasen edesottamukset vuoden 2010 MM-kisoissa eivät olleet hirveän mairittelevat. Kiikaritehot hyökkäävästä roolista ja yv-roolista huolimatta sekä ajoittain pahasti kassalla omassa päässä. Jos tuota ei voi laskea pettämiseksi, niin sitten kai MM-joukkueissa ei pettäjiä ylipäätään taida olla.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Rosteri heikkenee heikkenemistään. Keräselle ei kelvannut että kisapassia ei leimata alusta asti? Omituista, mutta oma valintansahan se on. Aaltosen poisjäänti tuntuu pahemmalta kuin olisi osannut pari kuukautta sitten arvellakaan.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Olli Palola ?

Voi jumalauta....

Nyt rupeaa jo näyttämään siltä että ilman Minnesotan tippumista ja Koivua & Granlundia näistä kisoista ei tule kyllä mitään riemumarssia
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Keränen on vissiin melkoinen primadonna.

Aaltosen menetys on todella iso. Omasta mielestäni on aika järkyttävää, että Karjala-turnauksen, jossa oli lähtökohtaisesti paras Euroopasta saatava kokoonpano, yhdeksästä laiturista vain yksi on nyt mukana kisoissa.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Voi kyllä tosiaan olla ettei Palola lopulliseen joukkueeseen päädy mikäli Granlund, Haula tai Selänne tulee tilalle. Tämä nyt ainakin tarkoittanee sitä että J. Sallisen kisapassi leimataan, ellei haluta enempää senttereitä siirtää laitaan. Uskoisin että Palolan lisäksi toinen liipasimella oleva hyökkääjä on Tomi Sallinen, sentteripaikalle on vaan niin kova tunku. Tämä tietää myös sitä, että ainakin alkukisoista Pakariselle tai Jormakalle on näytönpaikka isossa roolissa.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Keräselle on näemmä ollut kova pala pudota hyvien näyttöjen jälkeen ja nyt ei kelpaa edes varamiehen rooli? Erikoinen valinta, kun meriittilistalle tulevia sopimusneuvotteluja varten olisi tullut kuitenkin MM-kisat. Keränen olisi hyvinkin saattanut nousta isoonkin rooliin tuossa joukkueessa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä Suomi kisoissa menestyy ilman Aaltostakin jos on menestyäkseen, tämä on vain nyt henkilökohtainen mielipiteeni eikä siitä pidä suuttua mutta kyllä Aaltonen on täysin yliarvostettu suomessa, mieluummin jollekkin nuorelle näyttöpaikka tuossa kuin "näytöt" ja moneasti antaneelle Aaltoselle, nämä on kuitenkin vain mm-kisat ja näissä on hyvä ajaa nuoria sisään.

Kyllä mä uskon että Suomi vähintään pronssia tuo tai on ainakin siinä pelissä mukana.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
On tuo kyllä aika järkyttävä joukkue. Ei pelkästään tasoton, mutta mielenkiinnoton, kun Aaltosen ja Teräväisen kaltaisia taitureita ei mukana nähdä. Kerälä on Westerlundin kommenttien perusteella diivaillut itsensä ulos joukkueesta, ei haittaa.

Arvostan kyllä Erkkaa valmentajana, mutta pelaajavalinnoista olen aikalailla eri mieltä. Sanoisin, että esim. Teräväisessä on sellaista clutch-potentiaalia n. 3 kertaa enemmän kuin jossain Olli Palolassa.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Outo päätös Keräseltä. Olisi ollut kyllä mainio korvaaja Aaltoselle. Haulaako Westerlund vielä odottelee vai olisiko sittenkin Granlundkin mahdollinen?
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Outo päätös Keräseltä. Olisi ollut kyllä mainio korvaaja Aaltoselle. Haulaako Westerlund vielä odottelee vai olisiko sittenkin Granlundkin mahdollinen?

Uskoisin että kumpaakin. Ensimmäisiin otteluihin nimetään 12 hyökkääjää jolloin nuo 2 viimeistä paikkaa jäävät vielä auki. Palola ja kaiken järjen mukaan jompi kumpi Sallisista jätetään aluksi leimaamatta.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Omasta mielestäni on aika järkyttävää, että Karjala-turnauksen, jossa oli lähtökohtaisesti paras Euroopasta saatava kokoonpano, yhdeksästä laiturista vain yksi on nyt mukana kisoissa.

Onko kaikki heistä loukkaantuneita? Esimerkiksi Janne Pesonen ja Niklas Hagman?
 

julkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL
Toisaalta hyvä, ettei Teräväisen tarvitse lähteä varamieheksi kisoihin. Varmasti olisi kannattanut, jos olisi selkeä ja varma rooli tarjolla, mutta varamieheksi lähdössä olisi mennyt vain arvokasta aikaa ensi kauteen valmistautumiseen. Chicagon piinkovaan miehistöön murtautuminen ei ole helppoa, mutta Teuvolla on täydet eväät siihen. Toivottavasti Teuvo saa samanlaisen kuurin kuin Mikael Granlund viime kesänä ja pääsee treenin äärelle nimenomaan mahdollisimman nopeasti ilman häiriöitä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Aaltonen jää pois, Palola tilalle. Keränen ei suostunut Westerlundin tarjoamaan rooliin.

Lähde: Leijonat.fi - Suomen MM-joukkueeseen muutos: Palola korvaa Aaltosen

No voi vee...! Siis se Palola tilalle joka oli ihan sukka pudotuspeleissä? Runkosarjassa vielä kulki, pleijareissa ämpärillinen kiekkojakin olisi hoitanut roolinsa paremmin. Keräseltä myös hieman ihmeellinen päätös ettei lähde nyt takaoven kautta kisoihin.

Aaltosen poisjäänti rikkoo isosti joukkueen tulosvastuulliset kentät, kukaan mukana olevista korvaajista ei pysty tarjoamaan edes lähelle Aaltosen arvaamattomuutta. Taitavia hyökkääjiä on mukana nyt Kontiola ja Lehterä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös