HPK kaudella 2014–2015

  • 425 663
  • 1 351

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Tuskin millään joukkueella on ennen Wappua tulevaa kokoonpanoa täysin selvillä. Vastahan edellinen kausi saatiin purkkiin vedettyä ja nyt jo osa hinkuu syksyn joukkueen valmistumista.
Kuinka paljon joku TPS, JYP tai SaiPa on julkistanut tulevan kauden tähtihankintoja??? Näin niinkuin esimerkkivertailuna Kerhoon...
Joku jo mainitsikin, että meillä on kuitenkin kiinni kolme aivan kärkipään kaveria liigaan omille pelipaikoilleen: Juuse Saros (liigan TOP3 mv, ellei jopa TOP1), Craig Schira (liigan TOP3 kiekollinen pakki) ja Ville Viitaluoma (liigan TOP3 sentteri).
Itse en lähtisi kauheasti vielä myymään nahkaani naapurikaupungin torille.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Julkaistut nimet olivat odotettuja eikä yllätyksiä vielä saatu. Tietysti Nikkilän jatko on ehdottomasti hyvä asia. Kyllähän tuossa nyt runko on olemassa mutta kyllä se vielä kaksi hyvää pelaajaa vaatisi ja toisi luottamusta ensi kauteen. Vähintään se sentteri pitäisi saada, mielummin myös laituri.

Rontti ottikin tuossa jo esiin sen, että ei niillä muillakaan joukkueilla niin kummoisia rostereita ole ja tämä voi pitää paikkaansakin. Tuntuu vain erikoiselta, että muut julkaisevat täytemiestensä ohella myös oikeasti mielenkiintoisiakin nimiä mutta Kerho ei tällaiseen tunnu pystyvän. Toki myönnän, että odotukset oman joukkueen suhteen ovat ehkä liiankin korkealla ja tulee arvioitua tekemisiä liian kriittisesti muihin nähden.

Laukkanen sanoi HäSa:ssa, että "verkot ovat vesillä mutta tilanne on haasteellinen ja kärkiketjuihin yritämme satsata ja saada muutamia hyökkääjiä." Tarjouksia on varmasti jätettykin pitkin kevättä mutta tulee väkisinkin mieleen, että rahat eivät riitä alkuunkaan ja pelaajat suuntaavat muualle. Tottakai se on haasteellista löytää hyvä pelaaja joka suostuisi pelamaan meillä, kun saa muualta enemmän. Pahimmillaan ollaan kauden alussa tilanteessa, jossa kausi aloitetaan nykyisellä rosterilla ja vahvistuksien suhteen on edelleen "verkot vesillä".

En mä tätä joukkuetta kuitenkaan tyrmää. Kyllä tuossa hyvä runko on kasassa. Ja sanon edelleenkin sen mitä olen täällä jo useaan otteeseen toitottanut: tärkeintä on, että joukkueella on toimiva pelityyli ja, että pelaajat hankitaan nimenomaan tätä silmällä pitäen. Tällöin jokaisesta pelaajasta saadaan hyödynnettyä heidän omat vahvuutensa, jotka tukevat pelikirjaa. Tämä on mielestäni se tie, jota HPK:n on jatkossa alettava kulkemaan. Viime kauden loppu antoi rohkaisevan signaalin siitä, että toimiva tyyli on löytynyt. Toivottavasti samoin jatketaan myös heti kauden alusta lähtien.
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Jos näillä ukoilla lähdetään niin kuka ne maalit tekee? Lelu on mainostanut jo pitkään että haasteelliset markkinat ettei se kyllä yllätä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Mitä välii nimestä... kunhan dokaa vitusti. T. Rytmihäiriö

Siinä on päällimäiset tunnelmat tällä hetkellä, kun katselee nykyrosteria. Pelkästään santapaperiosasto on niin heikoilla kantimilla ja jos jutut Smothermanin kusemisesta Pelicansiin on totta, niin taidan jatkaa Vineton/Sorbuksen nauttimista vielä tämän yötä. Onhan tässä onneksi aikaa vielä, ettei sikäli.

Harmi vain, että Sorbuskin on vain nostalginen muisto - kuin Kerhon menestysvuodet konsanaan! Siirrympä siis Gambinaan...

Mutta niin. Täytyy tosiaan muistaa, että jos Viitaluoma palaa edes lähellekkään edelliskauden tasoaan, on meillä liigan mittapuilla melko varmasti vähintään top-5-sentteri. Vihkolla myös on historiaa Feenix-linnun lailla nousemisista...

Mutta kyllä sitä leveyttä ehdottomasti tarvitaan vielä. Ykköskentän laituri ja kakkoskentän sentteri (ja mielelllään siis saappaansa täyttävät) on kylläkin hankala etsintäkohde, joskaan ei niin mahdoton kuin ykköspakki ja -sentteri. Joskin jos sen Viitaluoman puppeloivat muualle, niin sit on nauru kaukana.
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Jos näillä ukoilla lähdetään niin kuka ne maalit tekee? Lelu on mainostanut jo pitkään että haasteelliset markkinat ettei se kyllä yllätä.

No kun näillä ei nyt lähdetä. Eikö se nyt ole selvää.

Listan mukaan tällä hetkellä on sopimus 10 hyökkääjällä ja päälle on yksi try-out. Tulee niitä ukkoja, se on varmaa. Oletan, että pari sellaista, joista toivotaan ratkaisijoita, ja päälle ainakin pari alempien ketjujen rotaatiomiestä.

Maalivahtiosasto on valmis ja käytännössä puolustuskin kelpaa tuollaisena kun muistetaan mm. nuorempi Tuulola reservinä.

* * *

Olisiko sekään nyt hienoa, että Kerhon vähillä rahoilla kaapattaisiin joku "Hyvönen" tai ulkomaanelävä, joka ei sitten loppujen kauden alkaessa olekaan riveissä KHL:n tai jonkun muun tehtyä paremman tarjouksen?

Oma toiveeni on, että ison veden takaa saataisiin kalastettua pari sellaista ukkoa, jotka tipahtavat NHL-joukkueiden harjoitusleirien jälkeen ja päättävät sitten hakemaan isoa roolia ja näyttöpaikkoja vanhalta mantereelta. Jos ei nyt ihan Fehr, niin ehkä köyhän seuran sellaisia...
 

Viivelähtö

Jäsen
Suosikkijoukkue
FC Dynamo
Jos näillä ukoilla lähdetään niin kuka ne maalit tekee? Lelu on mainostanut jo pitkään että haasteelliset markkinat ettei se kyllä yllätä.

Kuinka useasti Liigaa on joku joukkue lähtenyt pelaamaan 11 hyökkääjällä? Kuinka usein joku Liiga joukkue on ollut valmis huhtikuussa, 4,5 kuukautta ennen kauden alkua?

En nyt ihan ymmärrä tätä maailmanluokan ranteiden auki vetelyä, Liigan kausi loppui kolme päivää sitten ja täällä ollaan jo valmiita vetämään ensi kausi pöntöstä alas vittu huhtikuussa, eiköhän sinne vielä jokunen hyökkääjä ja tule ja varmaan joku ihan pätevä hyökkäyspään jätkäkin. Varmasti markkinat on kuivat ja budjetti rajallinen, mutta ei kai kukaan nyt kuvittele että tämä joukkue on nyt tässä?
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Harmi vain, että Sorbuskin on vain nostalginen muisto - kuin Kerhon menestysvuodet konsanaan! Siirrympä siis Gambinaan...

Takana on - varsinkin valmentajasekoilun vuoksi - suurien vaikeuksien kausi, joka päättyi runkosarjan lopun uskomattomaan voittoputkeen, Areena-kammon kutistamisen ja Jokereiden tiputtamiseen, sekä neljään upeaan ja hienotunnelmaiseen taisteluotteluun tulevaa suomenmestaria vastaan puuhastelijoiden kokoamalla joukkueella, jossa oli "paska valmentaja", "paskoja pelaajia", "alisuorittajia" "vitun jokerijämiä" ja muuta vastaavaa (parhaat luovutettu Ruotsiin). Kyllä siinä oli minulle aivan riittävästi nautintoa yhdelle kaudelle, vaikkei mitalliotteluihin päästykään pelaamaan. Taisi lopulta mennä talouskin plussalle, vaikka pahalta näytti.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Voi hellanlettas kun on taas rankkaa. Onks teilla kalenterit muutama kuukausi edella vai mita helvettia? Kerhon normaalitilanne menestyskausilla oli etta tassa vaiheessa jengissa on ehka kolme pakkia ja kuus hyokkaajaa sopimuksen alla. Nythan siella on jo liigakelpoinen runko kiinnitettyna! Ihan uskomatonta ranteet auki -meininkia taalla, jalleen kerran.

En minakaan riemusta kiljahtele, mutta Kerhon tilanne on mielestani aivan saatanan hyva suhteessa muihinkin Liigajoukkueisiin. Varmasti siella on toimistolla suunnitelmia miten edetaan ja kyllahan noita pelimiehiakin on vapaana vaikka kuinka. Lisaksi kesan reeneissa nakee jo hieman miten nuoriso-osasto on mennyt eteenpain, jos on ja voi hieman tarkistaa sita roolia tulevan kauden joukkueessa.

Kuten tuossa onkin todettu, hyokkaajia on maarallisestikin ihan liian vahan, eli pakostakin sielta viela kourallinen kiinnitetaan. Joku A-junnuja seurannut voisi informoida onko sielta nousemassa ketaan liigarinkiin?

Itse toivoisin HPK:n olevan aktiivinen myos try-outien kanssa, miksei pitaisi vaikka jonkun try-out campin johon kutsuisi mestisjannuja ja ehka jotain hakuja akselilta Ruotsin divari, Norja, Tanska, Tsekki, Slovakia ja mitanaitaoli. En tieda toimisiko mitenkaan talla tasolla, mutta voisihan sielta joku potentiaalinen jaada verkkoihin. Uskoisin etta potentiaalin tunnistamisessa seka Laukkanen etta Pantse on hyvalla tasolla.

Unohdetaan nyt Liiga edes viikoksi pariksi, kun se vasta saatiin paatokseen. Katellaan sitten taas Pitsiturnauksen lahestyessa etta milta homma nayttaa. Rauhaa!
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En nyt ihan ymmärrä tätä maailmanluokan ranteiden auki vetelyä, Liigan kausi loppui kolme päivää sitten ja täällä ollaan jo valmiita vetämään ensi kausi pöntöstä alas vittu huhtikuussa, eiköhän sinne vielä jokunen hyökkääjä ja tule ja varmaan joku ihan pätevä hyökkäyspään jätkäkin.


Näin varmaan on, mutta kun niitä kausikortteja pitäisi myydä nyt ja sponsoreita löytää nyt. Kummassakin asiassa auttaisi jos olisi julkistettu jotain seuran uskottavuutta ylläpitävää. Hommassa pitäisi edetä kärkiosaaminen edellä ja jättää jne. jengin hankinnat sinne syksyyn.

Tämä julkistus ei myy yhtään kausaria eikä innosta sponsoreja. Kuten joku tuolla sanoikin, julkistuksen paras uutinen oli se, ettei Lammassaaren ja Saarisen nimiä löytynyt listalta. Nikkilä oli toki myös hyvä uutinen, mutta MISSÄ VI***SA ON SE KAKKOSSENTTERI?
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Tää olisi varmaan jo melkein itkeäkö vai nauraakko ketjun kamaa tää touhu. Toiset on osittain syystäkin pettyneitä ja toiset taas juurikin perinteisen RY:ssä ei ole koskaan mitään vikaa, te olette vain paskoja kannattajia asenteella liikenteessä. Huikeaa settiä.

Pakistohan onkin jo kasassa ja tosiaan hyökkäyksessä on "vasta" se 10 jamppaa, ja 12 tarvitaan pelaamiseen, tavoitteenahan oli rotaatiossa pyörittää A-junnuja, joten hirveästi yli 12 pelaajaa en odottelisi sopimuksen alle, muuten menee taas pelimerkit kyllä aivan vääriin osotteisiin.

Edelleen puuttuu yksi laituri ja se kakkosen sentteri, Liigakausikin on taputeltu ja ne Liigan pelaajat ja sopparit on suurimmalti osin tehty, eli katse kääntynee ulkomaille, ei vaan taida olla pelimerkkejä joilla vedellä siellä ja käkättimeen taitaa tulla vasemmalta ja oikealta tänäkin kesänä. Naapurit vie pelimiehet ja sitten jostain löytyy ne jämät joilla kauteen lähdetään toivotaan toivotaan mentaliteetillä. Toki runkohan on jo hyvässä mallissa, tai no on jos Vili pysyy kerhopaidassa, jos ei niin luulisi kovimpienkin RY miesten hymyn hyytyvän, saas nyt nähdä. Minun usko Vilin haluun touhuta tuolla oranssi nuttu päällä ja Raution alla, ei ole kovin kovalla tasolla enää viimekauden jälkeen. Mitä tekee pelimiehellä, joka haluaa sydämessään muualle, mutta soppari on HPK:ssa, no kattellaan.

Kyllä minä ymmärrän varsin hyvin sen että täällä ihmiset eivät ottaneet julkistuksia kovin suopeasti vastaan, sinne 3-4 kenttiin saa miehiä läpi kesän ja vaikka syksylläkin. Nyt julkistetutkaan eivät ole Liigassa profiloituneet miksikään super alakenttien kavereiksi, vaan yksi mestishaku, yksi toivotaan toivotaan Liiga nouto ja yksi try out. Mutta kun niitä 1-2 kentän kavereita joita oikeasti kaivattaisiin juurikin myymään niitä kausikortteja ja nostamaan profiilia ei näy ja päälle case Rautiaiset, niin kyllä sitä saa olla pettynyt ja ihmetellä touhua. Kyllä moni varmasti myös toivoi, että kakkonen ei olisi ensikaudella muodossa Saarinen - Joku - Järveläinen , nyt sitten tuokin lyötiin lukkoon, niin kyllä tossa on kaikkinensa sellanen kokonaisuus että ihan ymmärrettävää jos ei kaikki jaksa RY lasit silmillä niellä purematta sitä, eikä siinä ole mitään väärää.

Mutta kattellaan nyt mitä tulevaisuus tuo, sitten kyllä saattaa allekirjoittaneella hieman naurua purskahtaa kun tuosta saadaa Vili ulos ja Lammassaari ja O.Saarinen sisään. Eikä todellakaan sen takia, että oikeasti naurattaisi. Jostain syystä nämä HPK:n hankinnat/ensikauden ketjut tuntuu olevan varsin negatiivisiä tunnelmaltaan, voisiko nyt myös kaikista paksuimmilla rilleillä varustetut joskus myöntää, että siinä saattaa johdolla olla myös osuutta asiaan? Yksi kunnon profiili ulkkari tähän väliin ja täällä odotettais kautta paljon positiivisemmassa valossa, hahmoteltaisiin jo kaadettavia koivuja talvea varten jne. joka taas heijastuisi koko muuhun tekemiseen ja sponsorien hommaamiseen ja kausikorttien myymiseen. Kyllä sitä satoa myös niittää mitä kylvää ja ei nyt kovin kummosia ole tähän mennessä kylvänyt, kaikki huhut on olleet Vilin lähtemiseen ja O.Saarisiin ja Lammassaariin liittyviä, se ulkkarikin meni Pelsuihin ja Ruottin reissukin oli floppi. Mistäs sitä hymyä repiä?
 
Viimeksi muokattu:

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
En nyt ehdi tähän väliin lukemaan ajatuksella kaikkien kirjoituksia, mutta sen verran kommentoin, että kyllä tässä on Kerhofanit odotelleet ihan tarpeeksi. Kakkossentteriä on luvattu ja luvattu, mutta ketään ei näy missään. Mä en Antti Kerälää laske sellaiseksi. Eli on ihan oikeutettua jo alkaa huutelemaan toimiston suuntaan, että missä ne ykköskorin äijät ja se kakkossentteri kuppaa?
 

I.Colliander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvän ja pelaavan jääkiekon ystävä.
Koittaisitte nyt jo uskoa, ettei tänne tule varmoja ykköskorin tapauksia. Ei niillä ole niihin rahaa.

Ulkomaalaisia voi tullakin ja tuurilla niiden kanssa osutaan oikeaan. Yhtä hyvin ne voi olla tasoa Leavitt, Harder tai Zagrapan.

Sillä kaudella, kun Kerho hankki aidosti takuuvarman ykköskorin ulkkarin eli Steve Kariyan, seura teki tappiota bauttiarallaa kahdeksansataatuhatta. Niitä päiviä ei enää nähdä, ainakaan ennen kuin vanha miljuunan velka on kuitattu...

-ic
 

I.Colliander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvän ja pelaavan jääkiekon ystävä.
Ja niin se vielä. Sitten kun ihmiset jättävät kausikorttinsa ostamatta, ei tänne saada kohta niitä kakkoskorin äijiäkään. Kierre on valmis ja kohta täällä ei pelata liigatason kiekkoa enää ollenkaan. Siihen nämä jakubien toimet johtavat. Edelleenkään, vaikka taas saan paskaa niskaan, fani ei ole kuluttaja, vaan kannattaja. Mieltä saa osoittaa, mutta kausikortti pitää silti ostaa aina. Muuten on gloryhuntteri.

Terveisin,
Neljä kausikorttia vuosittain hankkiva (ei läheskään aina tyytyväinen, mutta realistinen) kannattaja
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Kyllähän niitä ykköskorin ukkoja on tullut; herrat Vihko ja Viitaluoma, joista varsinkin jälkimmäinen ja ensin mainittukkin oli vuosi sitten paperilla ykköskorin äijä.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hieman aiemmin tässä ketjussa olen jo maininnut että ei kerhon tulot ole viime kaudellakaan olleet yleisöstä kiinni, vaan päinvastoin, ne ovat olleet jopa paremmat kuin voisi olettaa kun ottaa huomioon millainen kausi oli. Playoffit toivat mukavan lisäpotin. Se mistä raha jää tulematta on pienentyneet yhteistyösopimukset ja niiden heikentynyt myynti. Syyttävää sormea on turha törkätä yhtään maksavan yleisön suuntaan, sen pitää osoittaa toimistolle. Koska Kerho on tiedottanut uudesta merkittävästä yhteistyösopimuksesta? Kuinka kauan hallin nimi on ollut myymättä ? Kausijulkaisuista saa joka vuosi lukea yhteistyösopimusten määrän €uroissa, siellä kerho on aivan häntäpäässä. Myytyjen kausikorttien määrässä liigan huonoin, jopa Sport menee jo nyt edelle kausareissa. Ei sekään voi kannattajista yksin johtua, että kausikortti myynti on liigan surkeinta, vai voiko? Eikö mitään ole muka toimistolla paremmin tehtävissä?
 

I.Colliander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvän ja pelaavan jääkiekon ystävä.
Toimistolla on parannettavaa ja paljonkin.

Silti kausikortin jättämättäostamisuhkailut ovat ihan syvältä suolesta ja osoittavat, ettei Kerholla ole riittävästi faneja.

Kausikortti lompakkoon ja banderollin kanssa hallille tyyliin:"Lelu ja Riiva, missä ne kärkiäijät viipyy". Samalla kuitenkin Arvosta ja joukkuetta tukien. Sehän ei ole niiden hankittujen pelaajien vika, että ovat kolmos-neloskorin kamaa.

-ic
 

Demonise

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Sabres
Huhhu, täällähän on melkoinen kamppailu menossa siitä tehdäänkö asioita oikein vai väärin. En edes oikeastaan jaksa ottaa kantaa siihen kumpi puoli tässä on oikeassa, molemmilta puolilta tulee hyviä pointteja. Siinähän sitä sitten on mietittävää että löytää sen kultaisen keskitien!

Tulevan kauden joukkuehan on rungoltaan todella hyvässä kunnossa! Turha viillellä ranteita tässä vaiheessa, kun kausi on vasta päättynyt ja seuraavan alkamiseen on rutkasti aikaa. Tottakai sitä itsekkin toivoo niitä paria johtavaa jätkää sinne hyökkäykseen, mutta for real ei sieltä nyt ketään sateentekijää ole tulossa sen kai jokainen voi ymmärtää tällä budjetilla. Ja budjetista sen verran että kaikkihan toivoo kerhon koittavan löytää niitä uusia sponssi sopimuksia yms.. Noh se ei nyt aina ole niin helppoa. Toki muutamalla kovalla sopimukselle asia saattaisia helppottua paljon, "koodinimi Miettinen". Uskon että hyökkäykseen saadaan vielä pari kaveria joiden sopimuksista jokainen täällä palstalla on innoissaan. Ulkomailta saattaa tosiaan löytyä vaikka mimmoinen kuha, varsinkin änäri kämppien jälkeen!

Jos lähdetään siitä kenet haluaisin tohon joukkueeseen, Saulietisin tyyppinen kaveri olis kova sana. Siinä oli taitoa ja sopivaa ilkeyttä, harmi vaan että pelas pikkusen laput silmillä :D Ja myös flopiksi mainittu Zagrapan ei välttämättä ollut niin huono kuin miltä näytti, päänuppi on vaan jännä asia, loukkaantumisen jälkeen peli ei sujukkaan :> nuppi juntturaan ja peli näyttää juuri siltä miltä se näytti, harmi sinänsä. Kaverissa kun oikeasti oli sitä potenttiaalia olla se The Sentteri, sen näki niissä muutamassa pelissä missä kiekko oikeasti pysy sen pojan lavassa.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Toimistolla on parannettavaa ja paljonkin.

Silti kausikortin jättämättäostamisuhkailut ovat ihan syvältä suolesta ja osoittavat, ettei Kerholla ole riittävästi faneja.

Kausikortti lompakkoon ja banderollin kanssa hallille tyyliin:"Lelu ja Riiva, missä ne kärkiäijät viipyy". Samalla kuitenkin Arvosta ja joukkuetta tukien. Sehän ei ole niiden hankittujen pelaajien vika, että ovat kolmos-neloskorin kamaa.

-ic
Kyllä niitä banderolleja on ollut ja porukka on aina tukenut. Mielestäni tälläinen on melkoista HP jauhantaa täällä porukalle jotka kuitenkin on aktiivisimpia kannattajia. Siinä vaiheessa kun nämä jätkät alkaa oleen kahden vaiheilla niin pitäisi olla jo hälytyskellojen soinut aikaa sitten, kun se kynnys niillä jotka eivät edes tänne viitsi kirjoittaa on varmasti paljon matalammalla jättää se kortti ostamatta. Porukka ostaa mukeja ja paitoja ja tukee seuraa vuodesta toiseen, porukka perustaa C5:ttä ja G-kulmaa ja ravaa vierasreissut ja kaikki.

Ihan kiva että jaksat sinäkin laput silmillä haukkua muita kannattajia glory hunttereiksi koska eivät vastikkeetta jaksa vuodesta toiseen kantaa rahaa siihen pohjattomaan kaivoon, jonka velvollisuus vastata siihen rahan kantamiseen on lähellä nollaa. Alkaa pikkuhiljaa väsyttään tuollainen siteet silmillä ja eteenpäin meneminen. "Turpa kiinni ja ottakaa mun rahat" on varmaan se paras slogan tuollaiselle ajatusmaailmalle.

Eikä tämä nyt ollut mikään henk. koht. hyökkäys tai pippelinvenytys kilpailu, että kuka käyttää eniten rahaa tms. aikaa on ja vähän liian nopeasti täällä ollaan ranteita availemassa, mutta kyllä pitää ymmärtää myös se puoli että melkosen paljon on lupailtu vuosien saatossa ja aika saamarin vähän saatu, paitsi hiljaisuutta ja katteettomia lupauksia, niitä on kyllä piisannut.
 
Viimeksi muokattu:

TJ MACKEY

Jäsen
Toimistolla on parannettavaa ja paljonkin.

Silti kausikortin jättämättäostamisuhkailut ovat ihan syvältä suolesta ja osoittavat, ettei Kerholla ole riittävästi faneja.
-ic
Millä näitä faneja ja yhteistyökumppaneita saataisiin sitten houkuteltua lisää? Yksi vaihtoehto on tämä osan faneista peräänkuuluttama kermaperseisyyden lopettaminen. "Yksiselitteisesti, joukkue on iskukykuinen ja sillä sipuli, osta kausari, niin olet fani!" Laamanen, saa käyttää. Toimii myös yrityksille, "Kaiva kuvetta, ole kärsivällinen, kyllä jotakin vielä tapahtuu".

No juu, vakavalla asialla leikkiminen sikseen. HPK myy kausikortteja ja lippuja liian vähän. Samoin yhteistyökumppaneja ja euroja tulee liian vähän seuran kassaan. Fanien tyhmyys ei voi olla ainoa syy.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Itsekin heitin negaa asken ja olen pahoillani. Kylla se niin pitaa olla etta positiivisuuden kautta eteenpain. Joukkue on kylla ihan ok mallissa jo nyt. Oikeasti eniten kaikkia jannittaa se, etta missa kunnossa Vili on ja parantaako Vihko. Nyt jos oltaisiin siina tilanteessa, etta Vili heitti juuri yli 50 pistetta ja Vihko tuli tuoreena ja viimeksi teki yli 20 maalia Vilin vierella, niin taalla ei kitistaisi mistaan. Nyt kun viime kausi jatti ykkoshyokkaajien paalle kysymysmerkit, niin epailyt nousevat pintaan.

Mutta tosiaan positiivisen kautta eteenpain. Kuten ylla todettiin niin joukkuetta kannustetaan, ei johtoa. Toki minuakin vituttaa koyhaily Ry, mutta ei se ole joukkueen vika. Tassa pari kuukautta sitten olin niin perkeleen ylpea joukkueesta, tavalla jota en ole koskaan ollut. Rakkaus Kerhoa kohtaan on ylamakea ja alamakea, mutta kokonaisuutena selvasti plussan puolelle. Kylla tassa kaikkien taytyy jattaa negatiivisuus nurkkaan ja positiivisesti olla joukkueen takana. Se negatiivisuus kun tarttuu tuolla kaduilla ja kulmilla. Jos siella painaa positiivisesti rinta rottingilla, niin sekin tarttuu.

Taytyy muistaa, etta vaikka kuinka itkettaisiin etta johdon tarvisi panostaa enemman markkinointiin sun muuhun, niin taytyy muistaa etta ME olemme paras mainoskanava!! ME voimme pukea kadut oranssiksi!! ME voimme vaikuttaa annetaanko Kerhosta positiivinen vai negatiivinen kuva!!

Nyt on vain kukin paatettava mita se tekee: jupiseeko taalla palstalla tai esson baarissa kuinka johto ei tee tarpeeksi mitaan, eli perisuomalaiseen tapaan jauhaa ja pyorittelee sellaisia juttuja johon ei voi itse vaikuttaa ja taten joutuu negatiiviseen kierteeseen. Vai ottaako oranssit niskassa kadut haltuun ja kertoo kaikille etta Kerho se on se juttu! Joku ryhma Kerhon paidat paalla, vaikka ihan yksinkertaisesti avaa mummoille ovia, toivottelee hyvat paivanjatkot jne. Pienia juttuja, mutta niistahan ne kokonaisuudet rakentuu.
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Millä näitä faneja ja yhteistyökumppaneita saataisiin sitten houkuteltua lisää? Yksi vaihtoehto on tämä osan faneista peräänkuuluttama kermaperseisyyden lopettaminen. "Yksiselitteisesti, joukkue on iskukykuinen ja sillä sipuli, osta kausari, niin olet fani!" Laamanen, saa käyttää. Toimii myös yrityksille, "Kaiva kuvetta, ole kärsivällinen, kyllä jotakin vielä tapahtuu".

No juu, vakavalla asialla leikkiminen sikseen. HPK myy kausikortteja ja lippuja liian vähän. Samoin yhteistyökumppaneja ja euroja tulee liian vähän seuran kassaan. Fanien tyhmyys ei voi olla ainoa syy.

Tuo sponsorirahan haaliminen on iso kysymys. Markkinointiosaamisessa on varmasti puutteitakin, mutta en kyllä yhtään epäile, etteikö toimistolla yritettäisi kynsin ja hampain raapia lisää rahaa. Jos se olisi helppoa, toimiston ovella olisi pitkä liuta päteviä markkinamiehiä, jotka lupaisivat hoitaa homman kuntoon sopivalla provisiopalkalla. Mutta ei se vain ole, kun maan taloustilanne on mitä on ja kaikki muutkin yrittävät samaa.

Sponsorit haluavat panostukselleen vastinetta. Aina ei myöskään huomata, etteivät ne uudet sponsorit tule vain pelkkänä plussana vanhan päälle. Jos esimerkiksi yritys A on maksanut paidan päämainoksesta summan X, seuraavana vuonna yrityksen B ostaessa saman mainoksen puolitoistakertaisella hinnalla, sponsori A ei välttämättä olekaan enää halukas panostamaan entistä summaa X vaan puolta pienemmän summan, koska heille on tarjolla enää huonompi mainospaikka perspuolelta jne. jne.

Velkataakka huomioiden seuran riskinottokyky on rajallinen, mutta ehkä seurassa ollaan jopa liian varovaisia, sen myönnän.

* * *

Yksi asia mitä en ymmärrä on se, että kannattajat tuntuvat joka vuosi odottavan kärsimättömästi mahdollisimman iskukykyistä joukkuetta, ja jopa taistelua mitaleista Jalosen aikojen tapaan. Entäpä jos seura ottaisikin toisenlaisen strategian? Lähdettäisiin rakentamaan joukkuetta ja pelitapaa hieman pitemmällä tähtäimellä ja pyrittäisiin löytämään pelaajia, joissa on sekä potentiaalia kehitykseen että halua sitoutua seuraan hiukan pitemmäksi ajaksi. Viime vuosina pelaajiston ja valmennuksen vaihtuvuus on ollut lähes järkyttävää luokkaa. Mistä ja miten saataisiin omia monivuotisia luottopelaajia tyyliin Barkov Sr., Boyko, Kuhta tai Koho...? Ehkäpä jonkun sponsorin avulla voitaisiin joskus kiinnittää sponsorin nimikkopelaaja seuraan useammaksi vuodeksi?
 
Viimeksi muokattu:

TJ MACKEY

Jäsen
Tolpalta erittäin hyvää pohdintaa edellä koskien seuran kehittämistä.
Ja sanon edelleenkin sen mitä olen täällä jo useaan otteeseen toitottanut: tärkeintä on, että joukkueella on toimiva pelityyli ja, että pelaajat hankitaan nimenomaan tätä silmällä pitäen. Tällöin jokaisesta pelaajasta saadaan hyödynnettyä heidän omat vahvuutensa, jotka tukevat pelikirjaa. Tämä on mielestäni se tie, jota HPK:n on jatkossa alettava kulkemaan. Viime kauden loppu antoi rohkaisevan signaalin siitä, että toimiva tyyli on löytynyt. Toivottavasti samoin jatketaan myös heti kauden alusta lähtien.
Kyllä! HPK:lla on jatkossa mahdollista luoda oma Moneyballinsa, koko seuran läpi menevä metodi, joka sisältää kaiken, pelaajista valmentajiin ja pelitavasta seuran arvoihin. Viime kauden lopussa tämä oli jo hyvin nähtävissä, kutsutaan sitä sitten Lintumäkeläiseksi taitojääkiekoksi tai mitä vaan, mutta yhtenäinen pelillinen ja strateginen ilme.

Siltikin, joukkue huutaa edelleen maalintekotaitoa ja fyysisyyttä sekä ylipäätänsä kiinnostavia pelaajatyyppejä, niitähän toki on varmasti vielä tulossa. Ehkä tässä jokaisen on syytä pistäää jäitä hattuun ja odotella kärsivällisesti, allekirjoittaneenkin. Kuitenkin, joukkueen slogan on Kovalla tunteella. Hemmetti, kai sitä pitää olla hieman täällä palstallakin. Jotkut "osta kausari, tai ole hiljaa" huutelut on aika väsyneitä.
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Vai ranteet veressä ollaan kun nekaa heitetään hankinnoista kehiin..heh.
Kyllä pitää voida sanoa myös jotain muutakin kuin ylistää ja kannustaa ei kaikkea tartte niellä. Mutta voisin kuvitella että kahden ekan ketjun miehet lähtee markkinoilta ensin ja muihin kenttiin sopivia löytyy vielä syksyllä.

Ei se ole fanien syy jos eivät hallille tule vaan kyllä tuotteen pitää olla kunnossa eli pelin pitää viihdyttää. Syksyllä kun jatkuu keväällä nähty taistelu niin yleisöä alkaa olemaan ja ehkä tukioita muualtakin.

Sitten täytyy muistaa eräs Eric Fehr joka oli tippunut änäristä aika pahasti ulos ja muutenkin tais olla vähän puolikuntoinen. Veti Kerhossa hyvin ja nyt pisteitä näyttänyt änärissä tulleen ja myös pelipaikka aika hyvin vakiintunut...saa korjata jos olen väärässä?
Tällä hain sitä että sieltä voi löytyä lisää samassa tilanteessa olevia joten silmät ja korvat auki toimistolla. Lisäksi uskon Fehrin suosittelevan Kerhoa muillekkin.
 

tembo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Suora lainaus tänäisestä HäSasta:
Laukkasen mukaan Kerholla on kokoajan verkot vesillä.
-Tilanne on toki haasteellinen. Kärkiketjuihin yritämme satsata ja saada muutamia pelaajia hyökkäyspäähän.

Kyllähän siellä töitä tehdään. Itse avaan ranteet vasta ens keväänä, jos on aihetta. Tänä keväänä ei ollut, vaikkakin läheltä piti.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Tuntuu vain erikoiselta, että muut julkaisevat täytemiestensä ohella myös oikeasti mielenkiintoisiakin nimiä mutta Kerho ei tällaiseen tunnu pystyvän.

Siirrot - SM-LIIGA - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Tuolta kun vilkaisee vaikka maalis- ja huhtikuun, niin keitä siellä oikein on näitä oikeastikkin mielenkiintoisia nimiä?

Kun joku mainitsi JYPinkin jossain vaiheessa, niin sieltä taitaa viimeisin uutinen olla kauden tappiot puolesta miljoonasta miljoonaan. Kolme pykälää korkeammalla kuin HPK. Varmaan tekis nannaa tuollainen tappio tässä vaiheessa.

Että silleen...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös