SaiPa pudotuspeleissä 2014

  • 80 236
  • 264

hermoraunio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiitos ja anteeksi, SaiPa. Anteeksi että en enää uskonut teihin ennen ottelua ja vielä vähemmän tilanteessa 1-3. Kiitos että te uskoitte vielä itseenne. Perjantaina tavataan.

Lohduttavaa nähdä, että täältä löytyy muitakin epätoivoon vaipuvaisia. Meikäläisellä oli köntsät housussa ja satula myyty jo ennen seiskapeliä ja kirves lensi kaivoon 1-3 tilanteessa ja mitähän muita kielikuvia vielä keksisi. No, ei muuta kuin vähin äänin housupyykille, satula takaisin kanikonttorilta, kirves ylös kaivosta ja jatketaan ehkä jotain oppineina.

Lisäksi pitää jatkaa itseruoskintaa Spinan aliarvioinnista. Aika näyttää mille tasolle mies lopulta asettuu, mutta jos nyt sanoisin häntä maaleja sylkeväksi kiekkojumalaksi, niin sekin arvio menisi luultavasti lähemmäksi kuin ensimmäinen arvioni.

Taas kerran sain huomata, etten minä mitään mistään tiedä ja se on hienoa se!
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jäi tuolla toisaalla onnittelut laittamatta, joten tänne ne soppii tuua. Joten onneksi olkoon SaiPa voitostanne. Olen murehtinutkin sitä, että SaiPan pitää tulla just meitä vastaan. Muita vastaan teillä olisi ollut mahdollisuudet vaikka päätyyn asti, mutta vaikea on uskoa, että meitä Kärppiä neljä x voittaisitte, tuntuu täysin mahdottomalta. Henki päällä ja kova flow voi siivittää jopa parin pelin voittoonkin, mutta kyllä Kärppien timanttinen joukkue tulee kuitenkin voiton viemään ja mestaruudenkin. Senpä vuoksi voittekin sanoa, ettette tule huonolle hävämään;)

Aina sanotaan,että me Kärppä-fanit olemme ylimielisiä pullistelijoita, mutta eikö rehellinen saa olla? Vaikka miten päin asiaa kääntää ja vääntää on Kärppien joukkue aivan järjettömän kova. Sille ei ole häpeä kenenkään hävitä. Toivon kovia, rehtejä pelejä, jotta ne olisivat tämän tason arvoisia. SaiPa olisi ollut mun suosikki Kärppien jälkeen, mutta se nyt meni valitettavasti näin, että nyt jo jouduimme kohtaamaan!

ps. ottakaa ne pronssit!!!
 

hermoraunio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aina sanotaan,että me Kärppä-fanit olemme ylimielisiä pullistelijoita, mutta eikö rehellinen saa olla? Vaikka miten päin asiaa kääntää ja vääntää on Kärppien joukkue aivan järjettömän kova. Sille ei ole häpeä kenenkään hävitä.

No mun mielestä tällä tavalla rehellinen saa kernaasti olla. Paremman termin puuttuessa sanoisin tätä positiiviseksi ylimielisyydeksi, jossa pääosassa on se kova usko omiin.

Sitten on toisenlaista, sanotaan nyt negatiivista ylimielisyyttä, jossa pääasia on vastustajan vähättely ja tälle vittuilu. Siinä ollaan sitten jo minusta ihan väärillä laduilla. Tätäkin jotkut harrastavat; kärppäkannattajien riveistä tulee hakematta mieleen yksi nimimerkki, joka on ansiokkaasti aloittanut jo tämänkin sarjan osalta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tässä olisi käsillä SaiPa-historian tekemistä, jota toki jo nyt on tällä kaudella tehtykin monella sektorilla. Ainakin sivutaan jo SM-liiga/Liiga tasolla omaa ennätystä, eli vuodelta 1999. Armaalta 60-luvulta on toki se pronssi, mutta sarjasysteemi oli eri ja se ei ollut vielä nykymuotoinen Liiga.

Pelkästään voittamalla Kärpät edes kerrankin välierissä oltaisiin tehty "ennätys", sillä muistaakseni vuonna -99 ei SaiPa kyennyt TPS:aa kaatamaan välierissä kertaakaan.

Mutta lähdetään tietysti siitä, että finaalipaikasta kisataan ihan tosissaan ja kyllä se realismin rajoissa on, vaikkakin hyvin vaikeata. Oikeita asioita kentällä, yksilöiden esiinnousuja ja himpun verran jos ei enempääkin tuuria. Kaikki on auki.
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Parhaimmat onnittelut täältä Hietsusta Lappeenrantaan! Eilinen matsi oli parasta play-off kiekkoa pitkiin aikoihin, eikä varmasti jättänyt ketään kylmäksi. Nyt on keskisuomalainen kuusi kaadettu, vaikka vähän konkeloon vähäksi aikaa jäikin. Seuraavana sitten pohjoisen kivikova petäjä, joka sekin on kaadettavissa tuolla kiimalla ja hurmoksella.

JyP-faneille syvä kumarrus tappion jälkeisestä toiminnasta, jos jatkoajan juttu pitää paikkansa. Mahtavaa!
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Kun menestystä tulee harvakseltaan, tuntuu se sitäkin paremmalta. Tämä on jo nyt SaiPan vuosi, mutta lisääkin on tarjolla. Jo vuonna 1999 olivat sympatiani SaiPalle niin vahvat, ettei olisi harmittanut, vaikka pronssimitali olisi Hämeenlinnassa vieraille lipsahtanut. Lisää tsemppiä jatkoon vastuksen koventuessa. Kisapuisto älköön vaietko hetkeksikään, vaikka taululla jossain välissä pahalta näyttäisikin. Ihmeitä tapahtuu vain jos niihin uskotaan. Peli kerrallaan eteenpäin ja lopulta mitalit kaulaan - ja mitä kirkkaammat, sen parempi!
 

ahal

Jäsen
Paljon on saatu väännettyä taas tekstiä kevään välieräpareista. Lajia seuraaville tarinoissa ei juuri uutta ole, joten helppo skipata horinat saman tien. Lähtökohdat ovat selvät joskin epätasaiset, kaksi puolen-Suomen joukkuetta vastakkain. Hanttiin pannaan ylimielisille oululaisille kaikin tavoin ja viimeiseen asti.

Toivottavasti Marjamäki ja kumppanit pitävät sanansa ilman kitinöitä, jos vaikka Make kävisi muutaman pommin vetämässä...
Työmäärä ja ahkeruus ovat varmasti pykälää kovempia nyt. Saamme varmasti myös paljon enemmän luonnetta peliin. Silmä silmästä ja hammas hampaasta. Saadaan kunnon jyskettä sarjaan, Marjamäki hekumoi.

Otteluketjuihin en aio koskea metrin kepilläkään.
 

ahal

Jäsen
Kokoonpano Oulussa näyttää olevan sama kuin Lappeessa toissa päivänä. Flinck pääsee pelaamaan Viuhkolaa vastaan... :).
 

ahal

Jäsen
Eka erä Raksilassa 3-2. Hyvin SaiPa pysyi vauhdissa mukana, mutta jalka kyllä näytti painavan jonkin verran. Ajatuskin katkeili ajoittain, lyötiin vaan kiekkoa jonnekin (Pokan maali) ja miehiä jäi merkkaamatta (Kukkosen yv-maali). Jussin piikkiin meni osittain tuo Juhiksen osuma, toki taitavaa työtä Jumalta.

Toka erä ihan ok. Pelissä hyvin mukana, etenkin ulkkarit ja nelonen. Pirun hyvä av mutta luokaton yv koitui maalina. Glennille risuja kun et heittäytynyt Maxwellin eteen, olisit kyllä ehtinyt huitaisemaan kiekkoa. Enää ei harmita lainkaan, että RG vaihtaa Ouluun. Tosin oululaiset kitisevät jo, että haluavatkin Spangin! Että Junno käy vaihtamassa... Voi luoja. Paikkoja maaliinkin oli. Giliatille ei käynyt toivottavasti pahasti, mutta voisi keskittyä olennaiseen. Heh, kädellä huitaistu maali!

Kolmas erä oli sitten sellainen "läpihuutojuttu". Totaali turhautuminen tuomaritoimintaan ja lopullinen väsy alivoimia tappaessa. Onneksi ei käynyt pahempaa, vaikka aineksia oli. Pelasiko muuten Gili enää kolmannessa? En huomannut hässäkässä ollenkaan. Ilman ykkösketjuaan näädät ovat ihan tavallisia tappuroita, keskitasoa sanoisin.
 

Jacold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pelasiko muuten Gili enää kolmannessa? En huomannut hässäkässä ollenkaan. Ilman ykkösketjuaan näädät ovat ihan tavallisia tappuroita, keskitasoa sanoisin.
Pelasi ja numero taisi olla 55.

SaiPan kasetti levisi kyllä täysin Glennin yv-hölmöilyjen jälkeen. Tämän jälkeen vielä enemmän tuomareiden sekavan -ja kärppiä suosivan linjan ansiosta.
Ymmärrettävää turhautumista kolmannessa erässä. Jotkut valittaa siitä, mutta itse kyllä sytyin siihen, että SaiPa näytti sen kuinka paljon vitutti. Onneksi ei kukaan loukkaantunut.

Perjantaina hornankattila tulille ja kärpäset nurin!
 

Portier

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, HIFK
Glenn......... Onko pelaavassa kokoonpanossa perjantaina kotona??? Olisiko aika antaa vaikka Maalahdelle näytön paikka???
 

Jacold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Glenn......... Onko pelaavassa kokoonpanossa perjantaina kotona??? Olisiko aika antaa vaikka Maalahdelle näytön paikka???

Toivottavasti ei ole pelaamassa.
Tänään viimeistään näytti, että miehestä on enemmän haittaa kuin hyötyä kentällä ollessaan.
Pexi hereillä!
 

Bacon

Jäsen
Glenn kyllä ansaitsisi paikan katsomossa yhden pelin. Ehkä se siinä vaiheessa saattaisi jo herätä. Samalla toivoisin lauantain peliin lepuutusta osalle ja tilalle noita kavereita ketkä ovat poppareilla istuneet. Yhdenkin pelin lepo tässä tilanteessa auttaisi asiaa kummasti. Siellä kuitenkin on ihan päteviä kavereita odottamassa innolla pelivuoroa, että tuskin se siihenkään ratkeaisi. Jos ja kun Markkanenkin näyttäisi olevan rikki niin melkein olisi pakko Bernard laittaa johonkin peliin maalille. Vaikeita aikoja, mutta eipä ne ole aikaisemminkaan tällä kaudella meitä hidastaneet.
 

Rapala

Jäsen
Jussi Markkasen liikkuminen tänään oli miltei identtistä kun verrataan Niko Hoviseen ja Pelicansin hopeakauteen. Venytykset selkesti sattuvat ja polviltaan nouseminen ei onnistu nopeasti lainkaan. Useammissa tilanteissa tänään näkyi että ylös ei vain pääse. Tämä kaikki vaikuttaa myös muuhun torjuntatyöskentelyyn kun homma ei ole luontevaa. Paska homma koska teidän kakkoset ja kolmoset taitaa olla vielä huonompia kuin Joonas Kuusela ja tuolloin 17 vuotias Janne Juvonen. Tsemppiä.

Osaako joku muuten sanoa kulkeeko Markkanen muun joukkueen mukana normaalisti Oulu-Lappeenranta väliä? Pari vuotta sitten Hovinenhan ei pystynyt pitkiä aikoja istumaan joten veti Lahti-Oulu väliä pakettiauton takana makuuasennossa huoltajan toimiessa kuskina.
 

Ferris

Jäsen
Toivottavasti Tirkkosella on munaa tehdä tarvittavat muutokset perjantaille. Giliati pois kokoonpanosta, kun ei tarvittavaa pelikuria tunnu löytyvän ja joka peliin tulee noita aivan järjettömiä kiekollisia ratkaisuja. Leivo kakkosen laitaan tai sitten Piitulaiselle mahdollisuus.

Glenn myös pois kokoonpanosta vähintään yhden ottelun ajaksi. Nyt ei toimi nimittäin mikään osa-alue kaverin pelissä. Omassa päässä hukassa, avaussyötöt hukassa, kiekollinen hyökkäyspeli onnetonta. Tämän lisäksi näyttää koko pelaaminen jotenkin pirun haluttomalle, ihan kuin ei kiinnostaisi pelata tosissaan keltamustalle. Riikolaa tai Maalahtea vaan rohkeasti kokoonpanoon.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Sellainen peli sitten tähän sarjan alkuun. Noh, numerot hieman valehtelevat, vaikka parempi voittikin. SaiPan erikoistilannepelaaminen on tällä hetkellä aivan hanurista ja Kärppien tasoinen porukka kyllä käyttää sen edukseen. YV on kertakaikkiaan saatava toimimaan paremmin, eikä tuo av myöskään eilen oikein toiminut...

Markkaselle on myös mennyt kahteen viime peliin 8 maalia, eli aivan liikaa. Toki puolustaminenkin oli mitä oli. Ihan hyvä lähtö otteluun ja 5-5 pelissä oltiin lähes koko peli ihan tasaväkisiä, mutta hirveillä virheillä lahjoitettiin Kärppien neljästä ekasta maalista kolme. Nyt terävyyttä siihen hommaan huomiselle, kiitos...

Ja itsekin ihmettelen tuota Glenniä...miten voi mies olla noin yössä? Vilttiin vaan seuraavaan peliin noilla esityksillä. Vaihtaisin myös pari ukkoa hyökkäykseen, jotta saataisiin hieman tuoreempia jalkoja kentälle.

Ja pakkohan se on sitten avautua vielä tuomareista. FAVORIN! Ei hyvää päivää, että mies on surkea tuomari. Laaksosen Tomppa on toinen. Kyseiset herrat pitäs saada hemmettiin liigaa viheltämästä. Ei vaan kyvyt ja pää riitä.

Eilinen esitys oli koko kauden heikoimpia ellei heikoin. Sen vielä ymmärtää, jos joku rike jää välillä viheltämättä, mutta tämä puusilmä jätti Kärpiltä usean päivänselvään rikkeen viheltämättä, mutta kaivoi kuitenkin SaiPalle jäähyjä lähes olemattomista tilanteista! Eli ns. tuplakuseminen SaiPan kintuille. Ymmärrän täysin, että pelaajilla meni hermot lopussa. Kukkos-Lasse esim. sai ajaa Kohoa törkeästi selkään ja siitä ei tullut edes kakkosta. Tässähän on vähän se sama juttu, kuin Ossi Väänäsellä. Maajoukkuemiehillä on hieman eri säännöt...ovat hyviä pelaajia toki, mutta molemmat myös pelaa pikkusikaa ja usein pääsevät tuomarien toimesta pälkähästä.

Myös Markkasta huidottiin ja ajeltiin, ei mitään. Sitten Taipalus taklaa täysin normaalisti ja puhtaasti kärppäpelaajaa, niin mitä tekee Favorite? Antaa 2+10min...ja Glennia vedetään viiden metrin päässä mailalla naamaan, ei jäähyä. AIVAN LUOKATON TUOMARISUORITUS! Toivottavasti liiga on sen verran hereillä, että kyseinen spede ei vihellä enää tässä sarjassa. Menköön "ilahduttamaan" vaikka Tappara-Lukko sarjaan...

Niin korostan nyt kuitenkin vielä, että peli ei kuitenkaan ratkennut tuohon uskomattomaan tuomaritoimintaan.

Huomenna sitten Kisapuistossa rytinä päälle ja fyysistä peliä! Uskon sen tehoavan, jollei tuomarit sitten ole päättänyt "suojella" kärppiä siten, että puhtaista niiteistä on aina keltapaita jäähyllä. Jäähyihin ei sinänsä varaa ole, joten eihän tuo helppoa ole koittaa tasapainoilla oikeanlaisen fyysisyyden ja turhien jäähyjen rajamailla.
 

ahal

Jäsen
Sääli on sairautta, sanotaan, varsinkin urheilussa. Mutta kyllähän meijän poikien puolesta harmittaa tosi paljon. Lähtökohdat välierään olivat aivan erilaiset. Toinen pääsee kirmaamaan satasen sileään juoksuun parhaista asemista, kun taas kaveri joutuu 110-viivalle aitojen kanssa. Arvaahan sen, kumpi voittaa.

Resursseista on paljolti kyse. SaiPan ohuempi materiaali ei kestä monia kolhuja yhtaikaa. Jussi ei ole ihan tikissä, Glenn varjo parhaastaan, Kohollakin hieman piiputtaa jne. Kaikki tärkeitä palasia mm. erikoistilanteissa, jotka kuitenkin ratkovat pelejä isolla prosentilla, kuten eilen nähtiin. Glennin sopisi huilata ainakin yksi matsi, ja Maalahti tai Riikola tilalle ellei Cutta ole vieläkään kondiksessa.

Hyökkäykseen sopisi päästää myös uutta energiaa kehiin. Suutari, Piitulainen ja Hämäläinen kentälle ainakin lauantain Oulu-peliin. Väsyneimmät kotiin puhaltamaan. Tämä varsinkin sen vuoksi, että huominen peli näyttää lopullisen suunnan - kisataanko oikeasti finaalipaikasta vai haaveillaanko vain. Jos ei ole paljon tehtävissä, rohkeita ratkaisuja ja kokemusta kaikille.

Tuomariston osalta on todettava vain se, että onneksi samat seeprat eivät vihellä kahta matsia peräkkäin. Näin olen ymmärtänyt. Joten Lappeessa saattaa vislata esim. Tomtom. Toivotaan kuitenkin Levosta.

Positiivisena voimme pitää sitä, että jos Kärpät tekee meille kerhot ja päättää sarjan maanantaina, SaiPalle jää viikko aikaa valmistautua "pikkufinaaliin", ilmeisesti Lukkoa vastaan. Jos tappurat tekee lugulle saman, voi olla, että matsia aikaistetaan esim. perjantaiksi 11.4. Siihen sitten viimeisen kerran 110 lasissa ja lätkä himaan. Happy end.
 

Wolves

Jäsen
Maalahti tai Riikola tilalle ellei Cutta ole vieläkään kondiksessa.

Urheilutoimittajan twitteristä poimittua: Maanantain ottelun jälkeen Cutta oli menossa tutkimuksiin loukkaantumisen vuoksi. Ei osannut sanoa, pelaako enää tällä kaudella.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Tuon SaiPan väsyneisyyden kyllä ymmärtää, jätkäthän joutuivat pelaamaan sen seitsemän peliä puolivälierissä kun Kärpät selvitti oman sarjansa neljässä pelissä. Tosiaan pieni turhautumisenpoikanen tuomaritoimintaan eilisessä pelissä näkyi, mutta se on nyt vain nollattava ja keskityttävä tuleviin peleihin. Ja toivottavasti moni pojista pystyisi saamaan sen ketsuppipullon auki jo tässä vaiheessa koska sitä kautta koko joukkueen esitys rentoutuu entistä enemmän.
 

Franz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Samaa mieltä monen muun kanssa. Glennin pelaamisen taso on tällähetkellä todella alhaalla. Varsinkin kun muistaa tason, jolla tiedetään miehen pystyvän pelaamaan. Lepsua ja haluttomannäköistä virkamieskiekkoa vetää tällähetkellä. Viivasta heitti eilen yhdessä tilanteessa todella lepsun ranteen ikäänkuin ohjuriksi, vaikka maalilla ei ollut yhtäkään SaiPan hyökkääjää. Lisäksi huolimatonta pelaamista monessa tilanteessa kruununa koomailu viivalla Maxwellin alivoimamaalin johtaneessa vaihdossa. Pelaako loukkaantuneena?

Minulle on sama onko korvaaja Riikola vai Maalahti. Kunhan Glenn miettii asioita yhden pelin ajan.

Sama pätee, Giliatiin. Tosin hän näyttää kyllä yrittävän kovasti, mutta kiekon kanssa tulee aivan uskomattomia harhasyöttöjä, kiekottomana ryntäilee kiekon perässä oman miehensä unohtaen ja turhat jäähythän ovat muodostuneet jo Giliatin tavaramerkiksi. Leivo tosiaan kakkoseen ja Suutari hänen tilalle. Tai sitten vain Piitulainen suoraan Giliatin paikalle.

Pidän paljon molemmista tällähetkellä alisuorittavasta pelaajasta, mutta jotain on tehtävä.
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toistetaan nyt vielä mielipiteistä paras eli tietysti omani; Glenn ja Giliati katsomoon. Voi olla että turpaan tulee, mutta ei Se näihin pelaajiin kaadu. Jotenkin en kuitenkaan usko Tirkkosen tekevän noin radikaalia ratkaisua vaan laittavan huomenna sanan kokoonpanon jäälle. Sitten nähdään kuka koomailee ja miten. Jotain herätystä tuo porukka kuitenkin kaipaa, vaikka parhaana päivänään SaiPa pystyy Kärpät kyllä tuollakin porukalla haastamaan.

Uskon edelleen vähintään kahteen voittoon tässä sarjassa. Ei Kärpät mikään voittamaton kone sentään ole vaikka hypettäjät niin tuntuvatkin uskovan. Kyllä silläkin on heikkoutensa ja uskoisin Tirkkosen ne tietävän.
 

Ferris

Jäsen
Urheilutoimittajan twitteristä poimittua: Maanantain ottelun jälkeen Cutta oli menossa tutkimuksiin loukkaantumisen vuoksi. Ei osannut sanoa, pelaako enää tällä kaudella.

Tänään kun tuli Urheiluruudussa juttua SaiPan ja Kärppien yhteisreissaamisesta, niin siinä näytettiin pukukoppipätkää myös ja siinä ainakin Cutta mielestäni istuskeli varusteet päällä muiden mukana. Sitä en sitten tiedä oliko kuvamateriaali tuoretta vaiko jotain alkuvuoden pätkää.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Saa nähdä mitä muutoksia kokoonpanoon tulee. Glenn & Giliati ovat olleet isoja pettymyksiä, ja poppari-komennus sopisi minunkin puolestani, jos ei muuta ratkaisua löydetä.

Glenn on se hasteellisempi tapaus. Voi olla väsymystä tai jotain pientä vaivaakin, mutta jotenkin otteista paistaa löysä asenne. Kun ei vaan nappaa tää lätkän peluu nyt. Oletettavasti Tirkkonen on pitänyt Glennin kanssa palaverin jos toisenkin, ja toivottavasti joku ratkaisu löytyy. Mahdollisen popparikeikan vaikutuksia on tietysti vaikea arvioida, tulisiko kolmanteen otteluun levännyt ja näyttöhaluja uhkuva Glenn, vai vielä vittuntuneempi ja löysempi kesälomareissuja suunnitteleva surffailija-Glenn?

Giliatin kohdalla lähtisin hakemaan ratkaisua pelipaikasta. Ehkä Giliati-Davis-Spina on niin hyökkäävä ja ratkaisuhakuinen kokonaisuus, että Giliatin satunnaiset sekoilut korotuvat siellä kun ei Daviskaan ole välttämättä paikkaamassa. Tavin ja Gilatin paikan vaihtaminen voisi olla yksi mahdollisuus. Tai jos Piitulaiselle (tai Leivolle) haluttaisiin antaa vastuuta kärkiketjuissa, niin Gilati voisi pelata alemmissa kentissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös