Playoffs 2014 Puolivälierät: SaiPa – JYP

  • 104 432
  • 415

julkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL
Vitutus hakee vertaistaan..karvasta kalkkia.

Onnea SaiPalle. Kenenkään bandwagoniin en hyppää, mutta jokainen välieräjoukkue ansaitsee mennä päätyyn asti. Vain voitot tässä lajissa ratkaisee, jossittelut jäävät luusereille.

Uskomaton taistelu myös JYPiltä, mutta tällä kertaa ei vaan riittänyt! Ylpeä pitää olla omasta joukkueesta, tekivät mitä tehtävissä oli tuolla tilanteella.
 

Battle Ankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, IPPPK, Ässät
Kiitos SaiPa ja kiitos etenkin JYP ja heidän kannattajansa. Vaikka ( itselläni ainakin) tunnekuohuissa paloi joskus ns "nakkikastikkeet" pohjaan, silti pystyttiin saamaan paikoittain jopa laadukasta keskustelua aikaiseksi.

Kuten joku taisi jo mainitakkin, vaatii huikea sarja 2 huikeaa joukkuetta. Kiitokset kaikille osallistujille!
 
Suosikkijoukkue
JYP
Kiitos Jyp! Hieno nousu, joka jäi valitettavasti vaille viimeistä täyttymystä. Kaipa parempi voitti, vaikka marginaalit olivat todella tiukat.

Jonkun jääkiekkofanien oman bushido-koodiston mukaan tässä vaiheessa varmaankin pitäisi toivottaa Saipalle lyhyttä ja paskaa kevättä, mutta jotenkin en todella kirvelevästä tappiosta huolimatta osaa olla symppaamatta tuota joukkuetta. Vähän jopa harmittaa, että Lukko pudotti Bluesin, koska nyt Saipa joutuu levännyttä kärppälaumaa vastaan. Toivottavasti jätkät ehtivät edes jotenkin toipua.

Taas nähtiin, että "voittamisen kulttuurilla" ei ole mitään merkitystä pelejä ratkottaessa. Ennen playoffeja ajattelin, että Virtanen saa lähteä jos ekalla kierroksella tiputaan, mutta nyt asiaa täytyy harkita vielä vähän. Olihan tuo hieno nousu ja taistellen Jyp kaatui. Ei tätä hävitty pelkästään maalivahtiosaston kapeuteen. Olisihan niitä voittoja voinut ottaa kolmessa ensimmäisessäkin pelissä.
 

Giba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kainalniemen Hiki
Upea sarja ja arvoisensa päätöksen sai. JYP meinasi tehdä "Bluesit" mutta onneksi SaiPa ei sulanut kuin KalPa pari vuotta sitten.
Onnea Kallaveden rannoilta kärpän nylkemiseen!!
 

Valametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ugh, mitä dramatiikkaa

Go Sputnik! Ja menestystä kärppäsarjaan.

JYPiltä hieno nousu kolmen tappion takaa ja viimeisen pelin puolivälissä homma oli hallussa. Tällä tasolla ratkaisupelissä 3-1 ei saisi kääntyä maalin tappioksi parissa minuutissa. Ihan helvetinmoinen katastrofi JYPiltä. Vituttaa niin, etten saa kustua.

Game Seven kuvasti hyvin JYPin kautta. Parhaillaan häikäisevää peliä, sitten totaalista muroihin kusemista.

Mie romahan.
 

Markiisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kävellessäni baarista poispäin oli pakko pysähtyä hetkeksi ja kerätä itseni kasaan. Eipä ole tota tarvinnut tehdä sitten Nummisen haastattelun (urheilun saralta). Uskomaton taistelu, aivan uskomaton ja ainutlaatuinen. Pomppuihin en vetoa, sillä niitä sai molemmat joukkueet tässä sarjassa tasaisesti. Vilpittömästi onnea SaiPa, en voi edes kuvitella teidän fiiliksiä tällä hetkellä. JYPin kannalta älyttömän raskas kausi ollut seurata ja jopa hieman julmaa, että se lopulta päättyi tällaisen taistelun jälkeen, kun kukaan ei sitä taistelua edes oikein odottanut.

Saikkosesta ja Rajaniemestä tulee meille vielä kovat molarit ja Markkanen on huikea ukko, joka ansaitsee palkinnon kovasta työstään.

Menkää SaiPa päätyyn asti, me tullaan taas ensi kaudella. Toivottavasti saadaan tästä oma klassikko näiden kahden välille tulevaisuudessa, oli nämä nimittäin perkele pelejä. Nyt ei enää jaksa. Kiitos JYP.
 

Jotva

Jäsen
Onnittelut SaiPalle täältäkin!

Hienoa, että matka jatkuu tiukan taistelun jälkeen ja mukava nähdä juuri SaiPa neljän parhaan joukossa.
 

moxey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onnittelut SaiPalle jatkoon menemisestä. Hieno sarja, mutta ei vaan pärjätty.

Jossiteltavaahan näistä jää aina, mutta parempi kun ei jossittele.

Ennen sarjaa toivoin JYPin peli-ilmeen parantamista. "oisin ihan tyytyväinen kuhan jätkät ees viittis yrittää". Runkosarjan jäliltä kun tuokaan ei ollut yhtään kirkossa kuulutettua.

3-0 tilanteessa aattelin, että eipä oo kovin tyytyväinen olo, vaikka kyllähän JYPillä ekassa kolmessa pelissä ihan yritystä oli. Pikkuhiljaa kuitenkin toivo heräsi kun tulosta alko tulee.

Hienosti otettiin 3 voittoa. Neljäskin ottelu näytti pirun hyvältä SaiPan aikalisään saakka. Muutama minuutti yhtä päätä pelattiin ja "vanha JYP" olisi tuon myllytyksen hoitanut rutiinilla. Nyt kuitenkaan ei saatu pidettyä SaiPaa poissa vetopaikoilta ja SaiPa sai 3 maalia tuohon myllyyn ja koko toivo muuttu armottomaks vitutukseks.

Vielä päästiin kuitenkin tasoihin, mutta kyllähän sama homma kävi taas SaiPan viidennen maalin kohalla. Joku JYPpiläinen (paidasta näky numero 5, että oliko Löfman, Näkyvä vai Luoma) kahtoo selkä suorana kun kiekko menee metrinpäästä laitaa pitkin omaan päähän. Ei elettäkään katkastakseen kiekkoa ja SaiPalainen tulee 10m takamatkalta ja ottaa kiekon. Siitä alkokin armoton mylly, josta tuli ratkasumaali.

Pakko myöntää, että eipä nyt jälkikäteen kovin tyytyväinen olo ole, vaikka kyllähän pojat yritti ihan tosissaan. Ei vaan pärjätty. SaiPa oli aavistuksen parempi ja sillä hyvä.

Onnea mitalipeleihin!
 

Hiitonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vilpittömät onnittelut Lappeenrannan suuntaan, ansaitsette tämän faneina enemmän kuin me. Vääryy ei olisi ollut myöskään JYPin jatkoon meno, tasainen sarja ja jatkoerään odotin ratkaisun siirtyvän.

Jos ottelusarjan ratkaisua lähdetään hakemaan niin en oikein löydä kenttäpelaajista eroavaisuuksia, JYPin rosteri oli leveämpi, mutta onnistumisia ei tullut nimien asettamalla tasolla. Puolustus taas oli yllättävänkin hyvällä tasolla paria koomailua lukuunottamatta. SaiPan pelaajia en niin tarkasti seurannut.

Ratkaisu löytyy luukulta, maalivahtien taiston vei Markkanen, ei ollut edes Denniksestä sankarinviitan kantajaksi. Rajaniemen osalta harmittaaa että pomppu sisään, jossain toisessa pelissä ei välttämättä olisi mennyt. Mutta jokatapauksessa Markkanen oli SaiPan ruumiillistuma koko sarjan ajan ja "yksin" voitti pelejä.

Tuomarit ei paskonu housuun, ei moitteita.

Ilmoitinkin jo viimeviikolla hyppääväni SaiPan kyytiin. Menkää päätyyn asti!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiitos JYP:lle hienosta vastuksesta, pieniä nämä on erot ja kummallakin joukkueella on onnenkantamoisia riittänyt, mutta se kuuluu lajiin. Saimme myös JYP:lta aivan varmasti useita tärkeitä oppitunteja voittamisesta ja siihen liittyvästä kulttuurista, kun lähes ryssittiin "varma" välieräpaikka. Uskon ja toivon, että tuo toimii tärkeänä läksynä tulevaisuudessa, kerätään ns. oppirahoja, onneksi tällä kertaa myös palkinnon saaneena.

Myönnettävä on, että JYP on ollut vuosikaudet sellainen seura joka ei itseäni sytytä, ainoastaan suututtaa erityisesti hävitä ja sitä on kyllä tapahtunutkin. Nyt tämän kerrassaan hienon ottelusarjan myötä JYP tuntuu vastustajana ihan erilaiselta kun ollaan käyty näin intensiivinen taisto yhdessä. Tulevaisuudessa varmaan JYP:iin on eri tavalla tunnesidosta rakkaana vastustajana.

Ihan eri tavalla on myös tullut seurailtua JYP-kirjoittajien tekstejä näiden yhteisten ketjujen myötä ja todella monia asiallisia ja analyyttisiä tyyppejä joita arvostan. Molemmat voi olla omistaan ylpeitä, sillä ihan tajuttomalla tavalla nousitte rinnalle ja ei se paljosta välttämättä ollut kii, ettette menneet ohikin. Henkinen tahto ja ripaus onneakin vei nyt voiton meidän nimiin.

Ja uskon, että olisin tälläisen samanhenkisen viestin kirjoittanut, vaikka me oltaisiin hävittykin tämä peli. Haluan kunnioittaa vastustajaa ja sen kannattajia, joten kumarrus ja kiitos näistä taistoista.

Tällä kertaa meidän pelit jatkuu, mutta en usko JYP:n lähivuosina valuvan suohon, vaan olette tiukasti mukana kärjessä.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jeeeeeeeeee, hyvä SaiPa!!!
Ja hyvä JYP! Kyllähän tämä sarja oli jääkiekon voitto. Aivan huikeita pelejä ja loppuun asti yrittämistä molemmilta jengeiltä. Ei todellakaan mitään safety-lätkää, vaan kovaa ja rehtiä taistelua. Rehtiä oli meininki myös täällä Jatkoajan foorumilla.
Olin eilen hämmennyksen vallassa, kun ajattelin, että kenen kelkkaan joutuisin hyppäämään, mikäli olisi käynyt kylmät. En aiemmin olisi voinut kuvitellakkaan, mutta kyllä se olisi ollut JYP.
Mutta onneksi ei kuitenkaan tarvinnut suosikkia vaihtaa.
 

Barney

Jäsen
Ymmärrän vitutuksen Jyväskylässä, koska kyllähän peli kaatui tänään vähän maalivahtipeliin. Sinänsä tältä osin tilanne oli 1-1, koska game 6 kaatui taas SaiPan osalta maalivahtiin. Ainakin valmentaja Tirkkonen sanoi, että joukkue pelasi kokonaisuutena parhaan eräänsä siihen mennessä game 6:n ensimmäisessä erässä. Eihän noista maaleista välttämättä läheskään kaikki mennyt Rajaniemen piikkiin, mutta maalivahdin epävarmuus tarttui kenttäpelaajiin, kuten SaiPalla kävi Bernardin vähän sohlatessa edellisessä pelissä.

Sarja oli kokonaisuudessaan todella tasainen ja mahtava. JYP tarjosi mahtavan vastuksen, eikä heidän jatkopaikkakaan olisi ollut vääryys. Pakko antaa respectit Löfmanille, joka palasi Flinckin töötin jälkeen takaisin kentälle. Hieno mies, kuten kaikki Meijän Pojat. JYPille myös propsit etteivät käyneet pelin ratkettua sikailemaan mitään, vaikka tuo Flinckin töötti varmasti jyskytti vielä takaraivossa.

Enemmän tullut täällä noita pettymyksiä koettua, joten voimia Jyväskylään. Ensi vuonna vahvempana takaisin paremmalla valmennuksella, ja kohdataan vasta finaalissa. Onko tämä sovittu? Mahtava sarja niin kentällä kuin täällä Jatkoajassakin. Flinckin taklaus aiheutti vähän kuohuamisia molemmissa leireissä, mutta muuten mentiin kyllä ihan asiallisesti koko sarja läpi.
 

Nypsi

Jäsen
Parissa aikaisemmassa ottelussa nuo vedot osuivat tolppiin, mitkä tänään upposivat sisään. Rajaniemen olisi ehkä voinut vaihtaa jo 3-3 tilanteessa ja ottaa aikalisän, mutta turha sitä enää on jossitella. Saikkosesta jäi positiivinen kuva, paljon rauhallisemman ja peittävämmän oloinen kuin Rajaniemi.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voi SaiPa minkä teit! Vilpittömät onnittelut Lappeenrantaan. Kenenkään bandwagoniin en voi hypätä oman joukkueen pudottua, mutta onnea jatkoon ja toki tie on nyt auki vaikka päätyyn asti. Voin vain kuvitella mitkä ovat sputnik-fanien tuntemukset tämän vuoristoradan jälkeen! Hienoa vääntöä tämä sarja oli kaikin puolin. Tuskin pääsee ihan heti unohtumaan - valitettavasti...

Parempi joukkue menee aina jatkoon ja selitykset & jossittelut ovat turhia. Jos JYPin kannalta nyt haluaa jotain positiivista hakemalla hakea, niin pelaajat pesivät kasvonsa heräämällä taistelemaan yhdennellätoista hetkellä, mutta tulos ei kuitenkaan nyt riitä peittämään organisaation ongelmia. Uutisia ja parempaa ensi kautta odotellessa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Uh-huh, olipahan sarja! Se on pakko myöntää että SaiPa teki pari helppoa maalia tänään, mutta kyllä nekin on tavallaan ansaittu. Parissa edellisessä ottelussa SaiPa kolisteli tolppia helvetin monta kertaa, ja tyhjästä maalista pistettiin ohi tai maalivahdin mailan kulmaan. Tänään ei kilauteltu tolppia eikä ammuttu ohi kovin paljoa, ja se palkittiin.

Kättelyjonon lopussa Kohon ja Perrinin kättely ja halailu oli aika liikutavaa. Herrat oli ottelusarjan aikana suhteellisen monta kertaa vastakkain aloituksessa, ja molemminpuolinen kunnioitus sarjan päätteeksi näkyi pitkälle.
 

chubster

Jäsen
Otteluketjussa suurempi perkaus, mutta sanotaan nyt tännekin vielä vähän:

Onnea SaiPan faneille! Bandwagoneihin ei minusta ole, omat vankkurit siirtyvät täysin Blackhawksin kelkkaan yksinoikeudella loppukaudeksi. En pahakseni pistä mikäli SaiPa menisi päätyyn saakka, mutta mulle riittää se, että finaalit (jotka katson työtilanteen mukaan) olisi edes puoliksi yhtä huikeaa peliä kuin tässä sarjassa.

Aikalailla eeppisin sarja lähimuistiin. Kiitos molemmille!
 

Senmutsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hienoja ja matseja ja huikeaa taistelua sekä Jypiltä että Saipalta! Ottamatta Saipalta mitään pois, niin game 7 ratkesi aivan täysin maalivahtipeliin. Jos Tarkki olisi ollut pelikunnossa, niin viimeisen matsin perusteella JYP tästä olisi 99% varmuudella mennyt jatkoon. No, niillä pelataan, ketkä on kunnossa. Oulussa tuleekin Sputnikeille sitten kylmää kyytiä heti alkuun ;-)
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Hienoja ja matseja ja huikeaa taistelua sekä Jypiltä että Saipalta! Ottamatta Saipalta mitään pois, niin game 7 ratkesi aivan täysin maalivahtipeliin. Jos Tarkki olisi ollut pelikunnossa, niin viimeisen matsin perusteella JYP tästä olisi 99% varmuudella mennyt jatkoon.

Ja jos Markkanen olisi pelannut lauantaina ei game seveniä olisi välttämättä edes pelattu. Turha tämmösellä on spekuloida, pelaajat menee välillä rikki, kakkosmaalivahti on olennainen osa joukkueen rakennusta ja tänään taso ei riittänyt.
 

Viper

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hienoja ja matseja ja huikeaa taistelua sekä Jypiltä että Saipalta! Ottamatta Saipalta mitään pois, niin game 7 ratkesi aivan täysin maalivahtipeliin. Jos Tarkki olisi ollut pelikunnossa, niin viimeisen matsin perusteella JYP tästä olisi 99% varmuudella mennyt jatkoon. No, niillä pelataan, ketkä on kunnossa. Oulussa tuleekin Sputnikeille sitten kylmää kyytiä heti alkuun ;-)

Niin ja jos meillä Rissanen olisi ollut kunnossa ja näin Davis päässyt laitaan, niin Jypillä ei olisi ollut mitään jakoa. Tai no varmuudella ehkä semmonen 1 % mahdollisuus pärjätä.

Vaan onpaha hienot fiilikset! Oltiin parempia ja voitettiin - siitä ei voi oikein kukaan olla enää eri mieltä. Vaikka siellä edellisen kotipelin lopussa tuomarit otti roolia ja tolpat olivat tiellä, niin silti oltiin parempia. Perkele, että tuntuu hyvältä!
 
Mielestäni tuo ei pidä paikkansa. 4-0 ottelusarjassa parempi voittaa aina. 7 peli on vain yksittäinen peli missä mikä tahansa räkäpomppu voi ratkaista sarjan.

Höpö höpö... Mikä on 4-0 ottelusarja? Yksittäisen ottelun voi voittaa kuka tahansa. Se on nähty esim. liiga-karsinnoissa. Jääkiekossakin esim. Kanada voi hävitä vaikka Norjalle yhden ottelun (ottelusarjan ensimmäisen ottelun), mutta jos pelataan esim. neljästä voitosta niin Norja tuskin voittaa neljää kertaa Kanadaa esim. paras seutsemästä sarjassa.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Ei tule Jypin menestysvuosilta mieleen sarjaa, joka legendaarisuudessaan peittoaisi sen, mitä 7 matsin ajan nähtiin tässä ottelusarjassa. Että mitä häkkejä taas tänään nähtiin! Ei voi sanoin kuvailla miten toisen erän lopulta momentumit vaihtuivat loppua kohti.

Onnittelut Saipalle ja tsemppiä vielä vähän isomman mörön kaatoon keskiviikolle. Toivottavasti Mankinen, Giliati, Davis yms. saavat samalaisia jäniksiä temmottua hatusta ja Kärpät laitetaan ahtaalle heti sarjan alusta lähtien. Markkanen jatkaa samaan malliin ja kisapuistossa meininki pysyy ennallaan, niin saadaan siitäkin samaa herkkua, mitä nämä viime viikot ovat olleet.

Tosi harmi hävitä tällaisella peliesityksellä sarja. Loppua kohti Jyp pelasi hyvää lätkää, mutta ne pienet jutut ja Saipan vahvuudet niissä kriittisillä osastoilla vesittivät homman. Toivottavasti ensi kaudeksi palataan siihen dominanssiin, jota aikaisempina vuosina on paljon nähty ja maalivahtipeli ja pakisto nostetaan totutulle tasolle. Hippoksella olisi mukava pelata myös enemmän kuin vieraissa.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiitokset kaikille JYP kannattajille! Upea oli sarja ja olisi voinut päättyä miten päin tahansa.

+ Omalle kohdalle ei osunut ainuttakaan huonosti käyttäytyvää JYP fania.
+ Täälläkin aika asiallista meininkiä tai ainakin yllätti minut! Kärppiä vastaan varmaan tulossa toisenlainen sitten, mutta kiitos vielä kerran teille JYP kannattajat.
 

Senmutsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja jos Markkanen olisi pelannut lauantaina ei game seveniä olisi välttämättä edes pelattu. Turha tämmösellä on spekuloida, pelaajat menee välillä rikki, kakkosmaalivahti on olennainen osa joukkueen rakennusta ja tänään taso ei riittänyt.

Viittasin nyt vain tähän viimeiseen matsiin. Ja kuten sanoin, niillä pelataan, jotka ovat pelikunnossa. Kärpillä on maalivahtitilanne kunnossa ykkösen ja kakkosen osalta (en tosin osaa sanoa kumpi heistä on ykkönen).
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös