San Jose Sharks 2013–2014

  • 129 557
  • 383

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Tuomarit yrittivät riistää Sharks-fanin iloa (eikä se miksikään yritykseksi jäänyt, vituttaa vieläkin) kun hylkäsivät jostain käsittämättömästä syystä Couturen hattutemppumaalin. Linkkiä: Ray Emery Save on Logan Couture (08:49/3rd) - NHL VideoCenter Kiekko selkeästi yli maaliviivan.

Josko nyt semiterveellä rosterilla tuo Pavelskin kuuma vire hyödynnettäisiin niin, että kaveri kipparoisi kolmosta. Ykkönen pl Burns, kakkonen ja nelonen olivat Phillyä vastaan kovin hyviä.

Tyytyväinen olen kuitenkin vasta kun sentterit ovat luokkaa Joe Joe Couture Desjardins.

Sarjassamme "kun mikään ei riitä".
 

Puoliveltto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks.
Josko nyt semiterveellä rosterilla tuo Pavelskin kuuma vire hyödynnettäisiin niin, että kaveri kipparoisi kolmosta. Ykkönen pl Burns, kakkonen ja nelonen olivat Phillyä vastaan kovin hyviä.

Odottelin itsekin että ottelun lopussa olisi kokeiltu Pavsia jo kolmosen sentterinä mutta näin ei tehty tai sitten jäi noteeraamatta moinen. No, pelasihan Torreskin nelosen laidalla, missä tuskin tulee pysymään vaikka Flyers-matsi hyvin menikin. Tällä hetkellä kolmosessa ei ole ketään sentteriä, nyt ketju taisi olla koostumuksessa Nieto-Burish-Wingels. Kolmosen keskelle Pavs tai sitten joku Legwand tai chriskelly.

Tosin kun Big P heiluttaa verkkoa ykkösessä nyt ihan tosissaan, ei paranisi mennä sorkkimaankaan moista.

Burns ei ole tehnyt häkkiä sitten... niin, milloin viimeksi? Tosin joukkueen +/- tilaston johtajaksi BB on jossain vaiheessa ehtinyt mennä. Ei se väärin ole, mutta tommonen kuiva putki #19:n vierellä on aika anteeksiantamatonta.

Ja voi perhana kun joku ottaisi Havlatin itselleen edes seiskakierroksen pickiä vastaan, ei tarttis pelätä että menee loukkaantumaan ja estää compliance buyoutin sillä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Kolmosen sentteriksi voisi tosiaan kauppatakarajalla eksyä joku Alyn McCauley 2.

Steve Ott Sabresista? Oksennus tuli suuhun jo pelkästään tästä.
 

Puoliveltto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks.
Rostereitaan tyhjentäviä joukkueita on vain muutama kappale, yksi niistä on Panthers jonka GM taisi mainostaa aiemmin että paria-kolmea tulevaisuuden staraa lukuunottamatta kaikki on kaupan... kolmoseen Shawn Matthias? Marcel Goc takaisin? Vai sittenkin Sharks-ikoni Scott Gomez?

Ottin kohdalla voisi tietysti noudattaa vanhaa taktiikkaa, jonka mukaan on parempi pitää mies teltan sisällä kusemassa ulos kun ulkona kusemassa sisään. Ja jos täällä on jo Torres ja Rubbish, hyvinhän tuo porukkaan sopii. Vielä Sean Avery mukaan jos Dancing with the stars -kiireiltään ehtii...
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Ottin kohdalla voisi tietysti noudattaa vanhaa taktiikkaa, jonka mukaan on parempi pitää mies teltan sisällä kusemassa ulos kun ulkona kusemassa sisään. Ja jos täällä on jo Torres ja Rubbish, hyvinhän tuo porukkaan sopii. Vielä Sean Avery mukaan jos Dancing with the stars -kiireiltään ehtii...

Ottin hankinta olisi kieltämättä hyvin linjassa. Parempi tosiaan pelata kusipäiden puolella kuin niitä vastaan, vaikka tällä liikkeellä oltaisiinkin riistämässä liigan kusipäisimmän joukkueen titteli.

Mikäli Ottin historia olisi itäisessä konfrenssissa eikä kaveri olisi pelannut Sharksia vastaan kuin kymmenkunta peliä uransa aikana, hankinta olisi roolitusmielessä melko ideaali. Ottin hankinta tiputtaisi heikomman lenkin kaksikosta Nieto-Havlat pois rosterista ja toisi lisää syvyyttä sinne minne sitä tarvitaan eli pääasiassa kolmoskenttään.

Todetaan nyt vielä että Ottin hankintaa en toivo.

---

Treidejä jos ajatellaan noin muuten niin prospektirintamalla koskemattomia kavereita taitaa olla ainoastaan Mirco Müller. Seuraavassa kategoriassa eli "ei mieluusti treidattaisi" ovat varmaankin Tierney ja Hamilton, jotka tosin ovat melko samantyylisiä pelaajia.

Pickejä voisi liikutella, niitähän Sharksilla on esim. ensi vuodelle 1. round, 2x2. round, 3. round, 5. round, 6. round ja mahdollisesti 7. round. Eiköhän tuosta ainakin tuo ylimääräinen 2. kierros uhrata, joko nyt tai sitten draftia ennen.

---

Vielä pitää todeta, kuinka tyytyväinen olen, että kaksi suosikkipelaajaani voittivat Team Canadan nutussa olympiakultaa. Toivottavasti molemmat pelaavat loppu-uransa Sharksissa.
 

Odenzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche, Winnipeg Jets, Sharks
Buffalo Sabres- San Jose Sharks: 4-2

Viime yönä olikin peli Sabresia vastaan. Ensimmäisessä erässä ei tullut kuin yksi maali, kun Cody Hodgson vei Sabresin johtoon Tyler Kennedyn istuessa jäähyllä kiinnipitämisestä. B-pisteen kohdilta Hodgson laukoi ranteella ja kiekko meni ehkä vähän helposti Niemen selän taakse. Tyhmä jäähy tosin Kennedyltä, kun otti vielä tämän jäähyn hyökkäysalueella. Sharks pääsi vielä ylivoimalle erän lopulla, mutta tulosta ei tullut. Ehdin tosin jo innostua, että onko ylivoimapelin palikat loksahtanut paikoilleen, kun kiekko ja miehet liikkuivat välillä mallikkaasti. Laukaukset tässä erässä Sharksille 13-8.

Toisessa erässä Sharks painoikin sitten päälle erän alusta loppuun. Painostus lopulta palkittiin, kun James Sheppard tyrkkäsi maalin edestä kiekon Sabres maaliin. Kauden toinen maali Sheppardille. Tämänkin erän lopulla Sharks pääsi ylivoimalle, mutta tämä ylivoima olikin sitten välillä aikamoista sähläystä. Taisi sieltä jopa Sabres pelaaja päästä yksinläpi, mutta Niemi onneksi torjui. Hankala erä Niemen kannalta, kun koko erän aikana tuli vain viisi laukausta kohti, kun taas Sharks laukoi tässä erässä 18 kertaa.

Kolmannessa erässä Sabres meni sitten menojaan. Brian Flynn laukoi heti aloituksesta kiekon takakulmaan. Tämäkin maali meni ehkä vähän helposti Niemelle. Tästä kolme minuuttia ja nähtiin todella upea yksilösuoritus Tyler Myersilta. Myers saa kiekon siniviivalle, harhauttaa Sharksin blokkaajan ja syöttää maalin eteen Matt Moulsonille, josta hänen on helppo työ tehdä maali. Pelin lopussa Sharks yritti kaventaa ilman maalivahtia ja onnistuikin siinä, kun Patrick Marleau iski maalin edestä kiekon häkkiin. Mahtavan esityön tähän maaliin tarjoili Joe Thornton, jolle syöttö oli jo kauden 50. Huikea kaveri. Tämä ei kuitenkaan riittänyt ja Myers lopulta teki vielä tyhjään maaliin maalin. Laukaukset tässä erässä 7-7.

Harmittava häviö hallinnasta huolimatta. Laukaukset 38-20 Sharksille, aloitukset 28-34 Sabresille ja taklaukset 11-14 Sabresille.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Niemi oli kyllä viime yönä heikko, mutta koko hänen tämän kauden tilastonsa ovat aika paljon viime kautta heikommat. Niemi näyttää olevan palannut Vezina-tason maalivahdista taas keskinkertaiseksi ykkösmaalivahdiksi. Mistähän tuollainen pudotus taas johtuu? Niemestä itsestään vai onko puolustuksen kanssa ongelmia?

Olen itsekin sen kannalla, että Pavelskia voisi kokeilla kolmosen keskellä. Playoffeja ajatellen se voisi olla fiksu ratkaisu. Sharksilla olisi käytössä kolme huippusentterin johtamaa ketjua. Ei juuri millään lännen joukkueella ole mahdollisuutta peluuttaa vastaavanlaista sentterikolmikkoa. Silti Pavelski pääsisi takomaan maaleja Thorntonin, Marleaun ja Boylen kanssa ylivoimapelin aikana.

Trade deadlinella voisi hankkia jonkun syvyyspelaajan tuomaan leveyttä hyökkäykseen. Hertl ei taida enää tällä kaudella pelata, joten jokun voisi hankkia hänet korvaamaan.
 

Odenzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche, Winnipeg Jets, Sharks
New Jersey Devils- San Jose Sharks: 2-4

Hyvä voitto ja toinen voitto kolmen pelin vieraskiertueelta. Ensimmäinen erä oli aika avonaista peliä molemmin puolin. Päästä päähän mentiin välillä kunnolla ja paikkoja siunaantui molemmille joukkueille hyvin. Alex Stalock torjui muutaman todella pahan Devils paikan. Myös toisessa päässä Cory Schneider torjui mallikkaasti Sharks pelaajien maalinteko yritykset. Laukaukset tässä erässä 9-8 Sharksille.

Toisen erän alussa Sharks meni johtoon. Jason Demers laukoi viivalta, Patrick Marleau ohjasi kiekkoa, Schneider kuitenkin torjui ja reboundista maalin kulmalta Logan Couture laittoi kiekon maaliin. Tästä vain minuutti ja Stalock joutui antautumaan ensimmäisen kerran. Steve Bernier nousi vahvasti Stalockista katsottuna vasenta laitaa pitkin, syötti kovan syötön maalin eteen nousseelle Adam Henriquelle, jolla oli helppo työ ohjata kiekko vain maaliin. Vähän heikkoa merkkauspeliä Sharksin puolustajilta. Tästä kymmenen minuuttia ja Stalock joutui antautumaan toisen kerran. Devils karvaus toimi mallikkaasti, Henrique sai kiekon Scott Hannanilta, yritti vanhanaikaista, Stalock torjui vielä tämän yrityksen, mutta Henrique syötti kiekon viivaan Jon Merrillille, joka laukoi ja Patrick Elias ohjasi maalin edestä kiekon maaliin. Sharks kuitenkin vastasi vain minuuttia myöhemmin upealla osumalla. Devils nousi kiekon kanssa viivan yli mutta menetti sen, josta James Sheppard vapautti upealla syötöllään Raffi Torresin ja Joe Pavelskin kahdella-yhtä-vastaan hyökkäykseen. Torres syötti viivan ylityksen jälkeen Pavelskille toiselle laidalle, Pavelski syötti heti takaisin Torresille maalin kulmalle, josta Torresilla oli helppo työ tehdä kauden kolmas maali. Laukaukset tässä erässä 9-6 Sharksille.

Kolmannen erän alussa Stalock teki muutaman todella upean torjunnan. Kesken Devilsin huippupaikkojen, Sharks iskee. Eliasin syöttö katkaistiin keskialueella, josta Sharks pääsi kolmella-kahta-vastaan hyökkäykseen. Joe Thornton syöttää keskelle Pavelskille, joka syöttää siniviivan ylityksen jälkeen Matt Nietolle viereen, joka laukoo tulisen laukauksen yläkulmaan. Erän lopussa Patrick Marleau ratkaisee pelin lopullisesti. Tommy Wingelsin painostus Devils puolustajaan onnistuu Sharksin hyökkäysalueella, kiekko kimpoaa ylös nousseelle Marleaulle, joka pääsee aivan vapaasti b-pisteiden välistä laukomaan kiekon ranteella maaliin. Tätä maalia ennen edelsi Devilsin kaksi hyvää ylivomaa ja Greenen läpiajo, jonka päätteeksi hän laukoi tolppaan. Laukaukset tässä erässä 9-4 Devilsille.

Stalock pelasi tosi hyvän ottelun. Torjui isot torjunnat, kun niitä pitikin torjua. 21 torjuntaa hänelle lopulta kertyi. Taklaukset 19-12 Devilsille ja aloitukset menivät tasan 24-24.

Itsekin haluaisin nähdä Pavelskin kolmosen keskellä. Tänään siinä pelasi Sheppard Havlatin ja Burnsin kanssa ja Pavelski pelasi ykkösketjussa Nieton ja Thorntonin kanssa. Tulisi kolme maalintekoon ja todella vahvaa ketjua. Tai sitten siihen Sharks voisi hankkia jonkun. Ehkä noita puolustaja prospecteja voisi laittaa kauppaan mukaan.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Hoplaa. Hertl jälleen jäällä, Stuartin kanssa. On täysin mahdollista että Hertl pelaisi vielä tällä kaudella mikäli pudotuspeleissä edetään.

Tuskin Sharks tähän kuitenkaan luottaa vaan on mukana vielä treidikuvioissa jotka toisivat leveyttä hyökkäykseen. Kennedy ei sitä aivan toivottavalla tavalla tuonut, joten Sharks saattaa olla vielä skidisti aktiivinen. Eilen jossain mainittu Seto olisi nostalginen noukinta.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Eipä tullut pakistoon leveyttä kauppatakarajalla. Joku top4 olisi kelvannut, mutta toivottavasti Demersin tasonnosto kestää ja Boyle löytää vanhan tason pudotuspeleihin.
 

Odenzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche, Winnipeg Jets, Sharks
San Jose Sharks- Pittsburgh Penguins: 5-3

Muutamia asioita tästä pelistä, vaikka Penguins ketjussa kirjoiteltiinkin hyvin. Ensimmäinen erä oli aika tasaista vääntöä, tosin sillä erotuksella, että Penguins teki maalit. Olli Määttä vei Penguinsin johtoon maalin edestä, kun 15 minuuttia oli peliä pelattu. Vähän löysää maalineduspelaamista Sharksin puolustajilta, kun noin vapaasti Määttä pääsi tekemään maalin. Tästä minuutti ja Chris Kunitz vie Penguinsin 2-0 johtoon ylivoimalla Burnsin istuessa jäähyllä. Scott Hannan joutui tukalaan tilanteeseen, kun kaksi Penguins hyökkääjää tuli karvaamaan kiekkoa pois kulmassa onnistuneesti, josta Evgeni Malkin nappaa kiekon ja syöttää toiselle maalin kulmalle nousseelle Kunitzille. Merkkausvirhe maalin edessä jälleen. Kaiken kaikkiaan ensimmäinen erä oli tasainen, Sharks pääsi myös kerran ylivoimalle ja saivat neljä laukausta aikaan. Tuo ylivoima näyttää paljon paremmalta nyt, miehet liikkuu ja kiekko liikkuu ja laukauksia tulee paljon. Laukaukset tässä erässä Sharksille 13-10.

Toinen erä olikin sitten loistava Sharksilta. Karvausta nostettiin ylemmäksi, taklauspeli alkoi toimimaan ja puolustuspeli parani. Penguins sai vielä muutamia hyviä maalintekopaikkoja, mutta Niemi hoiti ne hyvin. Lopulta paine tuotti tulosta, kun Justin Braun iski kavennusmaalin. Andrew Desjardins laukoi laidan läheisyydestä kiekon maalille, Tommy Wingels tökkäsi kiekon maalivahdin hanskasta pois ja syötti Braunille laidan läheisyyteen, josta hän laukoi ranteella kiekon maaliin. Loistavan maskin teki Adam Burish. Pitkästä aikaa puolustaja teki maalin. Laukaukset tässä erässä 18-8 Sharksille.

Kolmas erä oli todella viihdyttävä, vauhdikas ja jännittävä. Erän alussa Matt Nieto otti 2+2 korkeasta mailasta. Tämä ei kuitenkaan Sharksia estänyt tasoittamasta peliä. Jason Demers katkaisi Sidney Crosbyn syötön Sharksin maalin edessä, syötti Patrick Marleaulle, joka haastoi Malkinin, ohitti hänet ja laukoi rystyllä kiekon maaliin. Loistava yksilösuoritus. Tästä 21 sekuntia ja Määttä vei Penguinsin jälleen johtoon. Brandon Sutter näki maalinkulmalle nousseen Määtän, jolla oli helppo työ laittaa kiekko maaliin. Jälleen Sharks puolustajat unohtivat katsoa selän taakse ja tarkistaa nouseeko sinne maalinkulmalle vastustajan puolustaja tai hyökkääjä. Tästä minuutti ja Brent Burns tasoitti pelin. Hyvä kulmapeli Joe Thorntonilta, joka syötti Pavelskille ja tämä syötti maalin eteen nousseelle Burnsille, jolla oli helppo työ iskeä kiekko maaliin. Tästä kymmenen minuuttia ja Thornton ratkaisi pelin. Hän nousi kiekon kanssa siniviivan yli ja laukoi ranteella kiekon maalille, joka meni luvattoman helposti Penguins maaliin. Kiekko saattoi osua Määtän mailaan matkalla. Pelin lopussa Burns teki vielä tyhjiin maalin. Laukaukset tässä erässä 16-4 Sharksille.

Loistava nousu kahden maalin takaa tasoihin ja vielä 3-2 maalin jälkeen rinnalle ja ohi. Laukaukset kokonaisuudessaan 47-22 Sharksille. Niemelle siis 19 torjuntaa. Taklaukset 30-14 Sharksille ja aloitukset 30-29 Penguinsille. Sharks hallitsi peliä miltein koko pelin ajan. Ylivoima näyttää lupaavalta. Enää puuttuu onnistumiset, mutta jos se tuolla tavalla pyörii jatkossakin, niin kyllä ne maalit tulevat.
 

Puoliveltto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks.
Kiitos (jälleen) Odenzulle peliraporteista, näitä on mukava lukea.

Burns on tehnyt nyt kolme maalia kahteen peliin, hyvä näin. #88:n sietikin tosin heiluttaa verkkoa, koska otti matsin alkupuolella typerän jäähyn josta pingut rankaisivat.

Marleaun hienon soolomaalin arvoa lisää se että Patty taisi olla ollut kentällä jo varsin pitkään ennen maalia. Joku toinen olisi voinut heittää kiekon päätyyn ja mennä vaihtoon.

Ja ylivoima näyttää tosiaankin hyvältä. Onnistumiset puuttuvat, mutta suunta on oikea.
 

Odenzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche, Winnipeg Jets, Sharks
Kiitos (jälleen) Odenzulle peliraporteista, näitä on mukava lukea.

Burns on tehnyt nyt kolme maalia kahteen peliin, hyvä näin. #88:n sietikin tosin heiluttaa verkkoa, koska otti matsin alkupuolella typerän jäähyn josta pingut rankaisivat.

Marleaun hienon soolomaalin arvoa lisää se että Patty taisi olla ollut kentällä jo varsin pitkään ennen maalia. Joku toinen olisi voinut heittää kiekon päätyyn ja mennä vaihtoon.

Ja ylivoima näyttää tosiaankin hyvältä. Onnistumiset puuttuvat, mutta suunta on oikea.

Mukava näitä peliraportteja on tehdä. Todella mukavaa, että pidät. Burns on tosiaan nostanut tasoaan viime peleissä. McLellan sanoikin pelin jälkeen, että tämä peli taisi olla paras mitä on vähään aikaan Burnsilta nähnyt. Ja olen täysin samaa mieltä. Hän alkoi myös taklaamaan enemmän. Tätä lisää, varsinkin playoffeissa.

Marleau tosiaan oli kerennyt olemaan jäällä miltein pari minuuttia ennen tätä soolomaalia. Hänhän pääsi ennen tätä soolomaalia kertaalleen yrittämään Malkinin ohitusta, mutta silloin Malkin sai tökättyä kiekon pois. Olin varma, että Marleau heittää kiekon päätyyn, mutta onneksi osoitti arvailuni vääräksi.

Suunta on tosiaan oikea ylivoiman osalta. Se näyttää jo aika samanlaiselta mitä se oli parhaimmillaan alkukaudesta. Antaa uskoa kohti tulevaa.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Sharks on muutama päivä sitten sainannut OHL:aa North Bay Battalion -joukkueessa tahkoavan varaamattoman OA hyökkääjän tulokassopparilla.

Barclay Goodrow on isokokoinen laituri, joka vetelee kuluvaa kautta ppg-tahdilla ja johtaa seuransa pistepörssiä. Viime kaudella heitti lähes 40 häkkiä, joten maalinteko onnistuu. Kaveri kantaa C:tä joukkueessaan. Täytyy muistaa että OA:na täytyisi dominoida sarjaa jotta voitaisiin puhua urasta taalaliigassa, mutta ei tällaisissa hauissa mitään häviä ja saadaan faneille lisää prospekteja joita seurata.

Kaverin pelityyliin tai potentiaaliin en ota sen enempää kantaa kun en ole peliäkään nähnyt.
 

Odenzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche, Winnipeg Jets, Sharks
Eipä ole ollut aikaa seurailla pelejä tai liiemmälti kirjoitella tänne, kun yo- kirjoitusten valmistautuminen on vienyt aikaa paljon. Mutta Sharks voitti tänä aamuna kotona Toronto Maple Leafsin 6-2. Peliä en kylläkään katsonut. Mutta laukausmäärän perusteella Sharks oli ollut niskan päällä. Joku voi tämän osoittaa vääräksi jos katsoi tämän pelin tänä aamuna. Maalintekijöinä toimivat tänään: Marc- Edouard Vlasic, Brent Burns, Tommy Wingels, Joe Pavelski kahdesti ja Martin Havlat. Muun muassa Joe Thornton saalisti kolme syöttöpistettä tässä ottelussa. Pavelskille myös kolme pistettä(2+1).

Sharks menee tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa. Penguins, Canadiens ja Maple Leafs ovat kaatuneet kotona. Hyvältä näyttää. Niemi on parantanut otteitaan, mikä on todella positiivista playoffeja silmällä pitäen. Seuraavaksi on luvassa kolme ottelua vieraissa, Columbus Blue Jacketsia, New York Islandersia ja New York Rangersia vastaan.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Goodrow osallistui Red Wingsin training campille ja muistaakseni pojalle tarjottiin AHL-sopimustakin, mutta halusi itse lähteä pelaamaan ennemmin vielä tuon OA-kauden Battalionsiin. Ilmeisesti kannatti kun sitä kautta saavutti nyt sitten tuon NHL-sopimuksen taskuunsa.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Sharksin voittoputki jatkuu ja vihdoin on saavutettu se tilanne, että ollaan Ankkojen kanssa tasoissa (väliaikaisesti). Kuntopuntarit osoittavat eri suuntiin aika rankasti.

CBJ-pelistä jäi päällimmäisenä mieleen se epävarmuus, mikä iski kehoon kun tiesi että Boyle-Irwin -pari oli jäällä. Koko ajan toivoin, että pääsisivätpä vaihtoon ilman takaiskuja. No, kaksi maalia onnistuivat sössimään omaan päähän. Braunin tai Vlasicin parien pelatessa pystyi rentoutumaan sohvalla ja imemään pillimehua rauhassa. Tulisipa Stuart takaisin jo. Paha toki mennä valittamaan kamalasti kun saldo on 8-1-1 viimeisten kymmenen pelin osalta.

Marleaulle ja Sheppardille kunniamaininnat hyvästä pelihuumorista.

Jälleen jokainen piste on tärkeä. Ducks ei voi jatkaa syöksylaskua loputtomiin niin kuin ei Sharkskaan voi jatkaa nousukiitoa. Jos puhutaan Stanley Cupista, näen ainoana vaihtoehtona divarivoiton, ja mieluusti vielä päälle lännen ykköstilan (joka ei mielestäni ole kovin realistinen). Jos Ducks ja Kings saataisiin junailtua vastakkain 1. roundilla, niin tie helpottuu huomattavasti. Losilaiset hakkaavat toisensa verille seitsemän ottelun sarjassa kun Sharks namuttelee itsensä jatkoon viidessä pelissä vaikka Phoenixia vastaan. Tässä olisi myös mukava jos Ducks pysyisi kakkosena mikä tekisi sarjasta vielä hieman vaikeamman Kingsille.

Tätä varmasti jokainen Sharks-fani toivoo. Kuin rikkinäinen Kings on kaatunut 2. kierroksella, niin konfrenssifinuissa sitten ratkaistaan mestaruus hirvittävässä Blues-sarjassa. Tässä kohtaa Sharksin mahdollisuus on tietty se, että Hawks pakottaa Bluesin seitsemänteen peliin. Kesäkuussa Bostonia vastaan voi sitten käydä mitä vain.

Summa summarum. Pakko voittaa divisioona ja toivoa, että Kings pysyy Ducksin alla.

---

Pikku-uutisista sen verran, että Petrecki lähti lainalle Rochesteriin. Vuoden 2007 ykköskierroksen varaus on ollut jo pari vuotta menetetty tapaus, mutta viimeisiä niittejä tässä ladotaan. Lisäksi Stalberg lähti Portlandiin. Hän onkin pelannut pääasiassa ECHL:ssä.

Worcester muuten seilaa käsittämättömässä kolmen ottelun voittoputkessa. Sitä ennen viimeiset pelit menivät heikosti ja maaleja tuli noin yksi per peli.
 

Katto

Jäsen
Worcester muuten seilaa käsittämättömässä kolmen ottelun voittoputkessa. Sitä ennen viimeiset pelit menivät heikosti ja maaleja tuli noin yksi per peli.

Nyt on jo kuuden pelin voittoputki. Säterilläkin alkanut koppi tarttumaan. 15 peliä jäljellä. Vieläkö ehtisivät pleijareihin. Ehkä jos voittaisivat loput pelit..
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Divisioonan kärkipaikka ja voitto ykkösinhokkijoukkue Ducksista. Hieno peli jossa Sharksin ykkösmiehet dominoivat Ducksin vastaavia täydellisesti. Kärkenä Joe Thornton, yli 75% corsisuhdeluku. Kymmenellä kaverilla oli yli 60%.

Minnesota tai Phoenix kuulostaa vastustajina huomattavasti kutsuvammilta kuin Kings tai Colorado. Lisäksi kuulostaa erinomaiselta, jos Ducks ja Kings voisivat pelata vastakkain ja pätkiä toisensa lasaretille ensimmäisellä kierroksella pudotuspeleissä.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sharks-kirjoittajilta mitään arviota onko Abeltshauseria mahdollista saada kevään MM-kisoihin, vaikka San Jose menisikin pitkälle? Pelannut kuitenkin kai niin hyvin, että haluavat hänet jäävän varamieheksi, joten turha ehkä toivoa liikoja?
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Sharks-kirjoittajilta mitään arviota onko Abeltshauseria mahdollista saada kevään MM-kisoihin, vaikka San Jose menisikin pitkälle? Pelannut kuitenkin kai niin hyvin, että haluavat hänet jäävän varamieheksi, joten turha ehkä toivoa liikoja?

Ömm ei taida kuitenkaan olla Worcesterissa niitä ensimmäisiä kavereita jotka nostettaisiin ylös, joten siinä mielessä voi olla mahdollisuuksia nähdä Abeltshauser Minskissä. Loukkaantumisten sattuessa toki enemmänkin pakkeja nostetaan ylös playoffien aikana, joten eipä tästä mitään kovin varmaa voi sanoa.

---

Kamppailu Ducksia vastaan jatkuu. Onneksi Öljy onnistuttiin kaatamaan ja vihdoin ylivoimakin tuotti tulosta. Couture ei pelannut koska oli blokannut pari kutia ja kärsi kivusta eikä hänen paluulleen suostu TMac antamaan arviota; todennäköisesti seuraavassa pelissä muttei varmasti.

Burish blokkasi myös kudin ja käy operoitavana, joten yksi laiturin paikka avautuu jälleen kokoonpanoon. Paranemisaikataulusta ei tietoa. Ikävän rikkonainen kausi Burishille.

Lisäksi Sharks sainasi yliopistotaustaisen vapaan agentin, Ryan Carpenterin entry leveliin ja hän liittyy Worcesterin matkaan. Näyttää kantaneen kapteenin natsaa yliopistojoukkueessaan ja tykkää pelata hyökkääjänä. Ikää on siis 23 vuotta. Kiva kokeilu.

Mitäs muuta. Demers johtaa Sharksin pakkien pistepörssiä. Boylen paikka ykkösylivoimassa voidaan kiistää rankasti. Demers on RFA kesällä ja edellytän jatkopahvia. Palkankorotus toki tulee. Mitä sitten tehdään Boylen kanssa? Itse ottaisin vuoden jatkopahvin ja pienemmän roolin, mutta eiköhän Boyle hae monivuotista lappua. Toinen vaihtoehto on päästäminen pois ja korvaavan UFA-pakin hankinta, mutta niistä joutuu aina käymään hintakilpailun ja se vituttaa. Boylen lähtiessä puolustus olisi kuitenkin liian heikko, tai vaatisi Demersiltä tai Irwiniltä suhteellisen kovaa tason nostoa.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Burish blokkasi myös kudin ja käy operoitavana, joten yksi laiturin paikka avautuu jälleen kokoonpanoon. Paranemisaikataulusta ei tietoa. Ikävän rikkonainen kausi Burishille.

Pahan näköisesti hajos Burishin sormi. Aivan solmussa oli.

Hmm niin joo.. Ducks olisi miltei pakko pitää takana ja otettava se Pacificin voitto taskuun ja näin ollen vältettävä Kings ekalla rundilla. Jos Kings tulee vastaan niin en näe mitään syytä pitkään kevääseen. Joko lähdetään lauluun heti tai sitten sarjasta tulee aivan liian kuluttava ja pitkä.

Muutoin on ollut hieno kausi jälleen seurata. Sharks on hivenen tutkan alla päässyt elelemään ja on kuin varkain kuitenkin jopa President´s trophy kisassa mukana. Kukaan ei odota suurempaa menestystä meille, mutta näkisin että tämä on vain hyvä asia. Paineettomasta tilanteesta kohti kannujahtia.

Muutenkin tämä on ollut omalta kohdaltani erikoinen kausi. Pelit on kyllä tullut n.6 lukuunottamatta nähtyä kaikki, mutta kirjoitusinto on kadonnut miltei tyystin. Twitterin puolella muutamia pintaraapaisuja sillontällön, mutta ei oikeastaan mitään isompaa/syvällisempää.

Hieno ollut seurata Justin Braunin ja M-E Vlasicin nousua liigan yhdeksi johtavista pakkipareista ja Alex Stalockin kehittymistä keskitasoa paremmaksi kakkoskassariksi. Pettymyksiä jengistä on vaikea löytää.... Havlat? Ei häneltä kukaan mitään odottanut ja näin ollen on jopa ylittänyt odotukset. Alakentät on muutenkin yllättävänkin hyvin pelannut läpi kauden.
 

Odenzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche, Winnipeg Jets, Sharks
Tänä aamuna Suomen aikaa, Winnipeg Jets kävi hakemassa pisteet Sharksin kotiluolasta. Tasainen pelihän tuo oli, lopputulos oli 4-3 Jetsille.

Peli alkoi vauhdikkaasti, kun ajassa 01:57 Dan Boyle vei Sharksin 1-0 johtoon. James Sheppard pelasi hyökkäysalueella kulmapelin vahvasti, tullen kiekon kanssa kohti viivaa, kääntyi ja syötti kovan syötön maalin eteen nousseelle Boylelle, joka ohjasi kiekon ohi Al Montoyan. Martin Havlat tosin näytti ohjaavan kiekkoa matkalla ennen kuin se päätyi Boylelle. Tästä minuutti ja Jets tasoittaa. Michael Frolik nousi kiekon kanssa oikeaa laitaa pitkin Sharksin puolustusalueelle, laukoi, jonka Antti Niemi torjui, mutta Andrew Ladd laittoi reboundista kiekon maaliin. Noin kuusi minuuttia ennen erän loppumista Sharks meni johtoon ylivoimalla. Brent Burns sai kiekon keskialueella, syötti kiekon laidan kautta hyökkäysalueelle Joe Pavelskille, joka oli noussut sinne, Burns itse jatkoi liikettään maalin eteen, jonne Pavelski kiekon syöttää ja josta Burns laukoi rystyllä kiekon ohi Montoyan. Laukaukset tässä erässä 11-10 Sharksille.

Toinen erä alkoi myös vauhdikkaasti, kun Jets tasoitti pelin, kun erää oli pelattu vasta kaksi minuuttia. Blake Wheeler nousi omalta alueeltaan kiekon kanssa aina Sharks alueelle, laukoi miltein nollakulmasta maanuoliaisen kohti Niemeä, jonka längeistä kiekko lirahti maaliin. Ajassa 09:32 Jets meni johtoon Joe Thorntonin istuessa jäähypenkillä. Blake Wheeler lähti kiertämään Sharks- nelikkoa siniviivalta, mutta syöttikin nelikon läpi toiselle puolelle, josta Dustin Byfuglien laukoi suoraan syötöstä kiekon ohi Niemen. Sharksin seuraavasta hyökkäyksestä Jetsin Jacob Trouba huitoi Havlatia jäähyn arvoisesti. Sharks käytti ylivoiman hyväksi ja tasoitti pelin Logan Couturen toimesta. Havlat syötti vasemman laidan läheisyydestä kiekon Jets- nelikon keskellä olleelle James Sheppardille, joka laukoi suoraan syötöstä, kiekko osui ilmeisesti maalin edessä olleen Couturen käteen tai johonkin hänen kroppaansa, josta kiekko meni sitten maaliin. Enempää maaleja ei toisessa erässä nähty, joten kolmanteen erään lähdettiin kutkuttavassa 3-3 tilanteessa. Laukaukset tässä erässä 10-9 Sharksille.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä. Jos oikein muistan, niin molemmille joukkueille siunaantui muutamia paikkoja. Kolme ja puoli minuuttia ennen kolmannen erän loppumista Jets teki voittomaalin ylivoimalla. Ensin ajassa 14:07 Brad Stuart otti kiinnipitämisestä jäähyn, jonka Sharks kuitenkin hyvin selvitti, mutta jäähyn lopussa Couture sai 2 minuttia pelin viivyttämisestä, kun hän nosti kiekon yli pleksin. Tällä kertaa Jets onnistui. Wheeler syötti maalin kulmalta toiselle, jonne oli noussut Tobias Enström ja joka laukoi kiekon maaliin. Laukaukset tässä erässä 12-9 Jetsille.

Harmittava tappio Sharksin kannalta. Laukaukset kokonaisuudessaan Jetsille 31-30. Taklaukset Sharksille 24-23 ja aloitukset Sharks voitti 30-21. Sheppardilta hyvä peli saalistaen 0+2 ja samoin Havlatille 0+2. Tuo Wheelerin 2-2 maali jäi jotenkin kummittelee playoffeja ajatellen. Tuollaisia maaleja ei yksinkertaisesti Niemi saisi päästää silloin. Niemelle lopulta 27 torjuntaa. Positiivista myöskin, että ylivoimalla Sharks teki kaksi maalia. Seuraava peli onkin sitten Colorado Avalanchea vastaan.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Sharks taitaa hävitä taistelun aikaa vastaan eikä Ducks taida jäädä jalkoihin. Tuo feilaus tosin on ihan omasta tekemisestä kiinni ja vielähän on se runkosarjan tärkein peli Ducksia vastaan, joka ei takaa muuta kuin jonkinlaisen henkisen yliotteen.

Jotenkin tuntuu että divarivoitto olisi kaikki kaikessa. En halua edes ajatella veristä Kings-sarjaa. Toivottavasti ei tarvi. Periaatteessa jos eläisi sarja kerrallaan niin se olisi loistavaa kiekkoa keväällä; jokaisen voiton jälkeen olisi onnensa kukkuloilla. Mutta isossa kuvassa otettaisiin se tylsempi Wild vastaan.

Miten tuntuukin siltä että aina kun katsoo DTMTS:n kautta pelejä, niin Sharksia vastaan jokainen näytetty kohokohta päättyy maaliin kun taas Sharks tarvii vähintään kolme hyökkäystä häkkiin. Skidi OT muuten, miten saisi tuon aikapalkin pois dtmts:ssä, se vähän spoilaa?

---

Mirco Müller lähti matkalle kohti Worcesteria kun Silvertips tippui W:n playoffeissa. Toivotaan hyvää starttia pojalle farmissa, vaikka vauva-hait eivät playoffeihin menekään (tosin jos ottavat toisen kuuden ottelun voittoputken niin kaikki on mahdollista).

Chris Tierney näyttää hakanneen kohtuulliset tehot (3+6=9) Londonin ensimmäisessä sarjassa (sarja 4-0 Londonille), ollen joukkueensa tehokkain pelaaja. Katsotaan pystyykö auttamaan joukkueensa voittoon O:n runkosarjan voittaneesta Guelphista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös