Sportin pelaajisto kaudelle 2014–2015

  • 1 008 274
  • 3 407

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Poiminta Urheilusanomista:

"Jämsän puhelimen akku on ollut koetuksilla siitä lähtien, kun nousu varmistui. Agentit tarjoavat pelaajiaan taukoamatta vaasalaisten ensi kauden kokoonpanoon. Halukkaita tulijoita riittää. Ero aiempiin keväisiin on valtava.
- Keväisin mestisseuran urheilutoimenjohtaja soittelee agenteille ja etsii pelaajia. Nyt homma näyttää menevän niin päin, että SM-liigaseuran ut:lle soitellaan ja tiedustellaan, että olisiko teillä käyttöä tällaiselle pelaajalle? Niin se maailma muuttuu, myhäilee Jämsä toimistopöytänsä takaa tyytyväisenä."
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Varmaan ihan normaalia, että liigassa on enemmän kiinnostusta, mutta kyllä Sportiin on ainakin tällä kaudella enemmän imua näiden vähän heikompien pelaajien toimesta. Monella voi olla ajatuksena, että uuden seuran mukaan voi päästä vähän helpommin, kun lähes koko tiimi menee kuitenkin uusiksi. Toivottavasti Sport ei kuitenkaan liikaa sorru kokemattomuuteen ja ota tänne läjäpäin jotain tusinajätkiä, joita meiltä löytyy omasta takaa. Pitää osata löytää ne nuoret hiomattomat timantit.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Eikös Huhtalalla ole Bluesin kanssa sopimus kevääseen 2015 asti ja miestä on ensi kaudeksi huhuttu KHL-Jokereihin? En ihan usko, että Sportin rahat riittävät kaverin sopparin ulosostamiseen + Jokerien tarjouksen pesemiseen.

Juu, en tiedä. Kuten kirjoitin, en tiedä sopimustilanteista mitään. Enemmänkin hain noilla nimillä sitä, millaisen joukkueen ja identiteetin haluaisin Sportin luovan. Jos ei nyt takerruta nimenä Huhtalaan, hänen tyylisiä pelaajia haluaisin jokatapauksessa Sportissa nähdä, en neppailevia turisteja. Siksi nostin myös Pikkaraisen nimen tapetille, enkä tiedä hänenkään jatkokuvioista tai Pelsuissa jatkoista mitään. Pidetään näitä nyt sitten vaikka työniminä. Toki tollaset pommikoneet P-Amerikan puoleltakin olisivat tervetulleita.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Näköjään Lindbohm tehnyt NHL sopimuksen, joten miten olisi ensi kausi isossa roolissa meillä? Johan tuota on tänne huhuiltukin ja sopisi ainakin siinä mielessä, että tarvitsee vähän isomman roolin ennen amerikkaan siirtoa.
 
Ja miksi Sportin pitäisi lyödä tuntuvasti suurempi rahatukku pöytään? Sport pelaa ihan samaa liigaan, mitä kuutkin seurat ensi kaudella.
Vaikuttaa myös sellaisia asioita kuin realistiset menestymismahdollisuudet, työolosuhteet kokonaisuudessaan (valmennus, harjoitteluolosuhteet, vapaa-ajanviettomahdollisuudet), pelimatkojen pituudet etc. etc.

Huhtala on siinä asemassa tällä hetkellä, että saisi ison roolin ja rahakkaan sopimuksen jokaisesta liigajoukkueesta. Pelkistetysti: raha on ainoa, jota riittävästi tarjoamalla Sport voisi Huhtalan saada ennen muutamaa muuta liigajoukkuetta. Lisäksi veikkaan, että mielenkiinto Huhtalaa kohtaan on noussut ainakin Elitserienissä ja kohtapuoliin myös KHL:ssä.
 
Poiminta Urheilusanomista:

"Agentit tarjoavat pelaajiaan taukoamatta vaasalaisten ensi kauden kokoonpanoon. Halukkaita tulijoita riittää. Ero aiempiin keväisiin on valtava. Nyt homma näyttää menevän niin päin, että SM-liigaseuran ut:lle soitellaan ja tiedustellaan, että olisiko teillä käyttöä tällaiselle pelaajalle? Niin se maailma muuttuu, myhäilee Jämsä toimistopöytänsä takaa tyytyväisenä."

Ei pitäisi yllättää edes Juha Mietoa että ensi kaudelle Vaasaan tulijoita on edelliskausia enemmän.

Jämsän rehvakkaalta vaikuttava lausunto on lisäksi tahattoman hauska siinä mielessä että jos agentti kyselee kiinnostusta vapautuvaan pelaajaan niin ehkei ottajia ole jonoksi asti.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
LW 1 - C 1 - RW 1
Hakulinen - C 2 - RW 2
Kivimäki - Kujanpää - Kangasmäki
E.Riska - N.Aaltonen - Luomala
+ Laaksonen, Kristof, Piispanen jne.

Heikkinen - D2
Malkamäki - D3
D5 - Manninen
D7 - Uitto
+ junnut

Odotetaan nyt vielä huominen peli, mutta tällä hetkellä en nostaisi tästä joukkueesta kuin pari-kolme hyökkääjää pelaavaan kokoonpanoon ja yhden pakin. Rotaatioon sitten toki täytettä nykyisistä miehistä.

Ei mitään käsitystä Sportin suunnitelmista tai rahavirroista, mutta 5/6 top-hyökkääjää on kova hankintalista kenelle tahansa. Yleensä 2-3 jo käsissä olevan rungon päälle on haaste sekin. Riiippuu toki millasia pelaajatyyppejä haetaan. Todennäkösesti hinta/laatu -suhteeltaan ja potentiaaliltaan optimeja. Ja roolitusten kauttahan ketjut ja kokonaisuus muodostuu + valmennuksen luoma pelitapa.

Toinen juttu on sitten tuo täydellinen vaihtuvuus. Tietysti, kunnianhimoinen tavoite jos rahaa ja kykyä scoutata löytyy. Muukalaislegioonat harvoin vaan pärjää, tai ainakin siihen hitsautumiseen ja pelitavan omaksumiseen menee ainakin kauden verran. Jonkinlainen torso olis hyvä olla mihin rakentaa.

Vois kai kuitenkin Sportille povata jonkinlaista saumaa ensi kaudelle teemalla 10 sija on mestaruus. Ainakin parempaa kuin KalPalle, jonka sijoitukset nousun jälkeen 2005 olivat 14. (27 p tokavikaan) 14., 13., ja vihdoin 2009 suora pudotuspelipaikka.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
jos agentti kyselee kiinnostusta vapautuvaan pelaajaan niin ehkei ottajia ole jonoksi asti.

Sama tuli mulle mieleen. Toiseksi, jos nyt jokaista Mestispelaajaa kokeillaan tyrkyttää, niin kyllä siinäkin akku on kovilla. :D

Toivottavasti meille ei tule pelkästään näitä, "haluavat tulla meille, kun agentti tyrkytti", vaan roolipelaajista myös kilpaillaan muiden seurojen kanssa. Jokaiselle pelipaikalle.
 

Koppari

Jäsen
Suosikkijoukkue
suomikiekko
Hienoa Sport, jos palkkaatte Malkamäen! Äijä oli yksi liigan surkeimmista pakeista tällä kaudella! Ei Malkamäen kaltaisten pelaajien keräämisessä joukkueeseen ole mitään muuta järkeä kuin taloudelliset seikat!
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Hienoa Sport, jos palkkaatte Malkamäen! Äijä oli yksi liigan surkeimmista pakeista tällä kaudella! Ei Malkamäen kaltaisten pelaajien keräämisessä joukkueeseen ole mitään muuta järkeä kuin taloudelliset seikat!

Kaikkihan ne on paskoja, joita huhuillaan Sportiin. Se vaan, että Malkamäki oli kuitenkin Ässien kolmanneksi eniten pisteitä tehnyt Ässä-pakki ja +/- tilaston toinen kuluneella kaudella näistä koko kauden pelanneista. Kuinka paskoja muut sitten ovat, jos hän on yksi liigan surkeimmista pakeista? Ei mene hyvin Ässilläkään siis.


Asiasta kolmanteen. Teemu Tallberg voisi olla myös kova ryöstö mestiksestä jo mainittujen Ruohomaiden ym. Lisäksi. Myös Järvisen voisi laittaa KooKoosta samaan junaan, kohti Vaasaa.
 
Viimeksi muokattu:

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kaikkihan ne on paskoja, joita huhuillaan Sportiin. Se vaan, että Malkamäki oli kuitenkin Ässien kolmanneksi eniten pisteitä tehnyt Ässä-pakki ja +/- tilaston toinen kuluneella kaudella näistä koko kauden pelanneista. Kuinka paskoja muut sitten ovat, jos hän on yksi liigan surkeimmista pakeista? Ei mene hyvin Ässilläkään siis.

Malkamäki ei ihan kehittynyt odotetulla tavalla neljän Ässissä kuluneen kauden aikana. Raameja on, terävyydessä, tasasuudessa, selkeissä vahvuuksissa puutteita. Ihmeitä tai viivapelotetta ei kannata odottaa. Hyvin organisoidussa joukkueessa kyennee hoitamaan sen kolmosparin perushommat ja alivoimaa, mikä toki on arvokasta ja tarpeellistä työtä mille tahansa joukkueelle.

Ei ollut varmasti nappikausi Mikolta, mutta ainahan se on niin että menestyvässä, yhteinäisessä, hyvin valmennetussa joukkueessa yksilöt nousee esiin ja pelilliset puutteet jää piiloon. Kun homamt menee vihkoon käy päinvastoin. Siinä on se pieni ero Ässien tällä ja viime kaudella.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kaikkihan ne on paskoja, joita huhuillaan Sportiin. Se vaan, että Malkamäki oli kuitenkin Ässien kolmanneksi eniten pisteitä tehnyt Ässä-pakki ja +/- tilaston toinen kuluneella kaudella näistä koko kauden pelanneista.

Oli joo, mutta tuohon ei paljon vaadittu, kokonaista 12 pistettä. Toisaalta, sen verran Miko on yleensä tehnyt per kausi joten perushyvästä liigapakista on kysymys. Ilman muuta hyvä hankinta Sportin raameihin.

Tilastoista ei kuitenkaan näy se, että kauden ensimmäisellä puoliskolla Malkamäki oli oikeasti huono ja muutenkin miehestä jäi neljän vuoden aikana ennen kaikkea ailahtelevainen kuva. Sen takia hänen peräänsä ei Porissa pahemmin itketä.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Paljon ollut puhetta, että vaikka Spårtin pelaajabudjetti tulee olemaan 1.8m€, ei meillä olisi aihetta haihatella, kuin lähinnä ylijäämäpelaajia.

Tein pienen otannan vuoden 2012 verotettavien tulojen perusteella, millaiset kärkipelaajat olisi ollut saatavilla. Tämä EI siis ole mikään ketjuhaihatelma, vaan havainnollistus, mitä ja millä rahalla saa.

Emmekö kaikki ole suht yhtä mieltä siitä, että ykkösketju, ykköspakkipari ja ykkösmaalivahti on ne paikat, johon uppoaa lähes puolet budjetista? Eli 900k€

Käsittääkseni rahastoitava osuus ei ole rahastointiajankohtana verotettavaa tuloa? Viisaammat korjaa, jos olen väärässä tämän olettamuksen suhteen. Näiden palkkojen päälle siis tulee tuo osuus ilmeisesti?!? Paljonko tuo osuus muuten on maksimissaan?

Tässä tämä hahmotelma, mitä 900k€ olisi saanut.
1-ketju:
N. Hardt (120k€) - Viitaluoma (102k€) - K.Kuusela (120k€)
1-pakkipari:
T. Kovanen (106k€) - O. Louhivaara (110k€)
1-maalivahti:
J. Riksman (133k€)

Total: 691k€

Oletus, että tohon päälle tulisi kerroin 1,2 rahastointi huomioiden, olisi kokonaisuus 829k€.

Aika kovaa settiä siis saa kyllä Sportissakin haihatella, kun rahat käyttää oikein. En hakenut tuohon mitään hinnatalkaen pelaajia, mutta en toisaalta myöskään mitään vanhat-meriitit-nostaa-hintaa Ville Peltosiakaan. Riksman oli tosin kallein maalivahti verotietojen perusteella sarjassa. Muut keskikastia, tai hiukan sen yläpuolelle sijoittuvia.

Lähde: IS ker katso lista! - SM-liiga - uutiset, tulokset ja videot - Ilta-Sanomat
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tässä tämä hahmotelma, mitä 900k€ olisi saanut.
1-ketju:
N. Hardt (120k€) - Viitaluoma (102k€) - K.Kuusela (120k€)
1-pakkipari:
T. Kovanen (106k€) - O. Louhivaara (110k€)
1-maalivahti:
J. Riksman (133k€)

Total: 691k€

Oletus, että tohon päälle tulisi kerroin 1,2 rahastointi huomioiden, olisi kokonaisuus 829k€.

Ossi Louhivaara on hyökkääjä :D
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Oletus, että tohon päälle tulisi kerroin 1,2 rahastointi huomioiden, olisi kokonaisuus 829k€.

Muistelisin, että rahastoon voi nykyään pistää 50% liksasta (kuitenkin max 100.000)

Budjettilaskelmissa pitää varmaan huomioida myös työantajan muut kulut. Ehkä kämpät ja autot, mutta ainakin nämä lakisääteiset sivukulut TYEL ja TVM, vakuutukset ja mitä niitä nyt onkaan.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Noniin, Mestis räpellys on ohi ja kaikille jäi paska maku kaikesta, paitsi niille joita ei kiinnosta. Näytöt on nyt annettu ja kovin moni ei jatkoa ansaitse.

Oma lopullinen listani jatkajista on:

Maalivahdit:
Jean Auren (sopimus)

Puolustajat:
Eetu Heikkinen
Antti Uitto (sopimus)
Ari Gröndahl/Mikael Aaltonen (jompi kumpi reservipakiksi)

Hyökkääjät:
Mika Kujanpää
Markus Piispanen
Jere Laaksonen
Samuli Kivimäki
Marko Luomala (sopimus)
Mika Halava (sopimus)
Michal Kristof

Auren selkeä kolmosvahti. Pakeista Heikkinen ainoana top6 tasoa. Hyökkääjistä korkeintaan 4 mahtuu samaan aikaan avaukseen. Kolmosketjua korkeammalle ei kukaan.

Ei siis muuta sanottavaa kuin että, uusiksi meni.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Via dolorosa on ohi...joukkue voi laittaa päänsä vessanpyttyyn ja vetää 10 kertaa.

Ja samaa mieltä MrMacmanamanin listasta.
 

jaetski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sanoisin että tämä päivä ja koko Jukurisarja ottaen huomioon niin jatkoon Heikkinen ja Laaksonen, varauksella Luomala. Tiukkaa tekee ensikauden joukkueen kanssa kun nämä pelaajat sulavat kovan paikan tullen. Kantavat voimat kuten esim. Kivimäki myös esitti lähinnä F-junnu otteita ja näin saa aika skeptinen tuon liigan suhteen olla maaliennätyksistä huolimatta.

Kujanpää ja Piispanen yrittävät ja välillä ihan mukiinmeneviä otteita, mutta paljon saa tapahtua että heistä saadaan jotakin iloa jatkossa.

Myös Maukka valmentajan tietty mietityttää kun tällaisesta nipusta ei enempää irtoa. Tosin sopinee varmaan paremmin muuhun kuin ykkösvalkku tehtäviin.
 

Wanhajalka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Isot Totovoitot, Gracefull Swamp
Käsittääkseni rahastoitava osuus ei ole rahastointiajankohtana verotettavaa tuloa? [/url]

Ei ole, mutta ei kaitse rasita työantajaa enemmän kuin bruttopalkka + sivukulut yhteensä. Se on pelaajan asia, kuinka paljon palkasta siirretään rahastoon (rajojen puitteissa tietysti) ja kuinka paljon jää tuloveron alaiseksi palkkatuloksi.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Toivottavasti nyt ei anneta kannattajien odottaa ja saadaan ensimmäinen satsi sopimuksia jo ennen huhtikuun puoltaväliä. Vaikka ihan vain jatkosopimuksia, kunhan tulee jotain. Varmaan vahvistuksiakin voidaan jo julkaista, kun 10 joukkueen kausi on ohi jo ennen huhtikuuta.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Sport pääsee nyt rauhassa kokoamaan SM-liigajoukkuettaan. Se hyvä puoli on puolivälierätappiolla Jukureille. Joukkueen kokoamisessa voi katsoa kahden SM-liigan pikkuseuran, SaiPan ja HPK:n, tapaa toimia. SaiPan oma juniorityö ei ole tuottanut riittävästi SM-liigapelaajia, joten joukkueeeseen on tarvittu tarkoin scoutattuja kotimaisia ja ulkolaisia pelaajia. Juuri nyt SM-liigan pudotuspeleissä SaiPan ulkomaiset pelaajat Davis, Spina, Giliati, Glenn, Spang ja Savilahti-Nagander ovat nousseet ratkaisurooleihin. HPK:lla taas hyvä oma juniorityö on tuottanut viime vuosina koko joukon omia SM-liigapelaajia aivan ratkaisurooleihin asti. HPK:n keväthurmoksessa ovat omat junioripelaajat nousseet SM-liigan eliittiin. Hämeenlinnassa on jopa ylitarjontaa omista, SM-liigatason junioripelaajista.

Markus Jämsän ja Tomek Valtosen kannattaa scoutata nyt kaikki SM-liiga- ja Mestisseurojen nuoret, nousevat kyvyt. Työn voi aloittaa, vaikka noista HPK:n juniorityön helmistä. Koska Sportin juniorityö on kasvattanut viime vuosina SM-liigapelaajia SM-liigaseuroille (kuten Suoranta Kärpissä, Nikko Lukossa ja Koivisto KalPassa), ei taida olla nyt SM-liigaan muita nostettaviksi. Sportin on mielestäni seurattava SaiPan mallia, jossa on onnistuttu vuodesta toiseen ulkomaalaisten pelaajien scouttauksessa ja hankinnassa. Maalivahti on tärkein hankinta ja siinäkin kannattaa pitää vaihtoehtona ulkomaalaista pelaajaa, jos rahat eivät vielä riitä kilpailemaan kotimaisista huipuista.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Siffa, hyviä ajatuksia, mutta valitettavasti myös kaikki muutkin scouttaavat näitä nuoria ja nälkäisiä.

Oikotietä onneen ei ole, mutta kyllä se vaan niin on, että omasta tuotannosta pitää löytää niitä tulevaisuuden pelaajia ja antaa heille mahdollisuuksia kehittyä liigatason pelaajiksi. Kun he sitten lyövät itsensä läpi, pitää heidän myös saada pidettyä joukkueessa.

Näitä muita potentiaalisia Mestiksen tulevaisuuden pelaajia, joita pitäisi nyt saada kiinnitettyä ovat ainakin Ruohomaa, Oskari Setänen ( liigalaina) Kristian Järvinen, Teemu Tallberg, Jesse Jyrkkiö (on toki jo 24v), Lasse Lappalainen (on toki jo 24v), Anrei Hakulinen ja Oula Palve.

Maalivahtiosasto on ehdottomasti tärkein osa joukkuetta. Sen tärkeyttä ei voi korostaa. Tästä on taas tällä kaudella hyviä esimerkkejä, kuten Jussi Markkanen, Juuso Saros ja Ville Husso. Toivonkin, että tällä osa-alueella ei pennejä säästellä jatkossa. Sportin pitäisi ehdottomasti kaapata joku todella hyvä ja paineidenkäsittelystä hyvää esimerkkiä näyttänyt, kuten vaikka Teemu Lassila. Toiseksi voisi ottaa tulevaisuudenlupauksen, kuten juuri Kristian Järvinen.

P-Amerikasta löytyy, kun vaan osaa etsiä röyhkeitä maalilleajajia ja taitavia kiekon käsittelijöitä. Sinne suuntaan pitää myös laittaa paukkuja ja löytää ne parhaat kirsikat kakkujen päältä. 1.8m€ ei tosin anna yhtään varaa tyhjille arvoille, mallia Ipan Corso tai Thiessen (pelaa muuten taas AHL:ssä tajuttoman luotettavasti, vaikka HIFK:ssä kaikki meni läskiksi), joten tietoa-taitoa tarvitaan sekä useita haastatteluita.
 
Viimeksi muokattu:

Ribari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puolustava mestari
Pohjalaisen toimittaja Heikkinen twiittasi, että Tuohimaa ei jatka Sportissa, kuten selvää olikin. Tyhjästähän IS näitä huhuja nyhjäisee, kuten Hännikäinen IFKiin ja tämä Tuohimaa huhu.

Onko mitään tarkempaa tietoa siitä Aaro Peltosen halusta pelata meillä, oli tulossa jo loppukaudeksi, kuten kuulin. Mielestäni olisi hyvä haku meille ja varmaan pystyy pelaamaan liigaa.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Onko mitään tarkempaa tietoa siitä Aaro Peltosen halusta pelata meillä, oli tulossa jo loppukaudeksi, kuten kuulin. Mielestäni olisi hyvä haku meille ja varmaan pystyy pelaamaan liigaa.

Eikös tuo Aaron halu ollut ihan jossain virallisessa mediassakin? Aaro pakkoliike on koska tahansa tervetullut meille takaisin. Ainakin mun puolesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös