Vaasan Sport 2013–2014: Kohti unelmaa!

  • 1 058 621
  • 2 993

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Loistava uutinen tämä. Luti tulee olemaan Sportin yksi tärkeimmistä palasista tässä vielä kun kevät etenee. Kuumaksi on pleikkaripelit käymässä. Ihme on ellei Kuparisaareen huomenna yleisö löydä tietään. Nyt on iso viikonloppu edessä.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Edelleenkin täytyy ihmetellä, että miksi ei liiganäyttöjen antaminen kiinnosta noita jätkiä tuon enempää, että on sitten näköjään heidän omasta mielestään varaa löysäillä?... Kuitenkin moni ukko on tehnyt sopimuksen Sportiin tavoitellakseen uraa Liigassa. Nyt kun Sport tulee sinne korvausjoukkueena nousemaan niin monella pelaajalla olisi elämänsä tilaisuus päästä sinne Sportin mukana. Ei voi kuin ihmetellä, miksi homma ei näytä oikein kiinnostavan riittävästi. Sen mä ymmärtäisin jos ei parempaan taidot riitä, mutta monenkaan pelaajan tapauksessa tästä ei ole kysymys. Joku KooKoon Tallberg tai Vantaan Iossafov ovat nyt isoilla kirjaimilla monenkin liigaseuran muistiinpanoissa. Meidän jätkistä ei kyllä voi sanoa samaa.

Enemmänkin pelottaisi jos tuo IS olisi oikeassa Tuohimaan sopimuksesta. Lahjakas veskari ja ollut välillä todella hyvä, mutta menee hänellekin ihan liikaa helppoja.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Edelliseen postaukseeni liittyen; kuten on jo muutamaan otteeseen todettu, niin ajallisesti Sportin pelin sekoaminen ajoittuu aika tasantarkkaan IS:n uutisen kanssa Sportin "kassakaappisopimuksesta". Sekin tiedetään, että Sport on tehnyt pelaajasopimuksia ensi kaudeksi jo ennen koko auditointiprosessin alkamista + uuden päävalmentajan nimeäminen. Voisiko olla niin, että pelaajat ovat saaneet jonkinlaista sisäpiiritietoa Sportin liigapaikasta sekä ensikauden pelaajasopimuksista? Osaa nykyisistä pelaajista Sport on lähestynyt kesken kauden ja muita reittejä pitkin on tullut sisäpiiritietoa muista ulkopuolisista sopimuksista, ja kukin on sitten näiden tietojen valossa osannut laskea oman tilanteensa tulevaisuuden kannalta? Siksikö 'ei oikein pelit ole kiinnostaneet' ja keskittyminen kauteen on ollut puolisydämistä?
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Näen asian niin, että Sportissa pelaa nyt kolmenlaisia pelaajia, a) niillä joilla on sopimus Sportin kanssa ensi kaudeksi, b) ne, jotka antavat näyttöjä ensi kaudeksi Sportille tai jollekin muulle seuralle ja c) ne, jotka tietävät, että heillä ei ole asiaa Liiga-Sportiin.

A-pelaajat pelaavat paineetta, mutta toisaalta "voittamisen pakkoa" ei ole, koska Sport pelaa tällä kaudella ei-mistään.

B-pelaajilla olettaisin olevan kovin into. He haluavat pelata ensi kaudella Sportissa Liigaa ja jos se ei onnistu, antavat he näyttöjä muille.

C-pelaajan tulisi lähestyä tilannetta oman kehittymisen kautta ja sen, että antavat näyttöjä muille niin kuin B-pelaajatkin.

Mutta pitää ymmärtää, että joukkue on kokonaisuus - systeemi - jonka tuotos on yhtä hyvä kuin heikoimman lenkin tuotos.

On totta, että pelaajat haluavat aina voittaa, mutta panoksettomuuden merkitystä ei voi vähätellä. Minäkin haluan, että Sport nostaa viirin kattoon kauden päätteeksi, mutta niin vain kiinnostus tätä kautta kohden lähentelee nollaa. Kiinnostus on ollut todella alhainen nostoilmoituksesta lähtien. Jos pelaajilla on edes hippu tuota ajatusta, on peli jo menetetty.

Eniten kannan huolto seuran kassasta, mutta (nerokas) playoff-kausarilanseeraus taisi viedä siitäkin pahimmat riskit.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Voisiko olla niin, että pelaajat ovat saaneet jonkinlaista sisäpiiritietoa Sportin liigapaikasta sekä ensikauden pelaajasopimuksista? Osaa nykyisistä pelaajista Sport on lähestynyt kesken kauden ja muita reittejä pitkin on tullut sisäpiiritietoa muista ulkopuolisista sopimuksista, ja kukin on sitten näiden tietojen valossa osannut laskea oman tilanteensa tulevaisuuden kannalta? Siksikö 'ei oikein pelit ole kiinnostaneet' ja keskittyminen kauteen on ollut puolisydämistä?

Luulen, että pelaajat ovat jo aika hyvin selvillä siitä kuka jatkaa ja kuka ei. Piispanen ja Kujanpää ovat tosin pelanneet niin hyvin, että ehkä he oikeasti antavat näyttöjä. Isoimmat tähdet omaavat jo sopimuksen jonnekin ja pienemmät tulevat siirtymään muihin maisemiin, joten en yhtään ihmettele, jos sopimuksen omaavat ei ihan täysillä viitsi panostaa johonkin Mestikseen.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
B-pelaajilla olettaisin olevan kovin into. He haluavat pelata ensi kaudella Sportissa Liigaa ja jos se ei onnistu, antavat he näyttöjä muille.

No sitähän minäkin, mutta eipä ole. Ei se nyt mikään maailmanloppu pitäisi olla, mikäli Sport ei ole se ensikauden seura. Pelaajat nyt menevät paidasta toiseen muutenkin. Eri asia tietysti ne, joilla on muita syitä pysyä Vaasassa/Pohjanmaalla. Silloin voi ehkä vähän työhuolia olla, mikäli ei näe itsellään mahdollisuuksia pärjätä liigassa.

Ja kyllä tuo Sportin kausibudjetissa pysyminen huolestuttaa minuakin. Jos pelit loppuu huomenna niin eiköhän sieltä normikauden kirjanpidolla, ilman liigakausarikikkailua tule taas kuusinumeroiset turskat.. Täytyy sanoa, että oli viimeinen hetki päästä Liigaan. Ei vaan mestistuloilla tällaista orkesteria pyöritetä kestävästi.

Luulen, että pelaajat ovat jo aika hyvin selvillä siitä kuka jatkaa ja kuka ei. Piispanen ja Kujanpää ovat tosin pelanneet niin hyvin, että ehkä he oikeasti antavat näyttöjä.

Totuus varmasti tämä. Toivotaan nyt Piispasen ja Kujanpään jatkoa, vaikka Mirri niin mustavalkoinen tapaus tuolla jäällä onkin. Pitää kuitenkin muistaa, että hän on sitten Osalan, kirkkain lupaus vaasalaisessa kiekkoilussa, vaikka tuskin Mirristä koskaan mitään maajoukkuetason kaveria tuleekaan. Piispanen jaksaa painaa yleensä tappiin saakka ja muutenkin niin hieno mies, että toivotaan parasta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
mendietan esimerkkeihin vielä sellainen lisäys, että joissain pelitilanteissa saattaa esimerkiksi A ja C -sarjalaisilla kolkuttaa loukkaantumisriski alitajunnassa. Ei sillä, että kukaan himmailisi tahallaan, mutta ehkä ei tee niin kamalan polttavasti mieli hypätä vaikka blokkaamaan lämäriä, jos on riski että missaa ikimuistoisen liigakauden avausmatsin. Tai vastavuoroisesti miksi uhrata oma terveytensä Sportin puolesta, jos tulevaisuutta seurassa ei tule olemaan, eikä se mahdollinen menestyskään olisi niin iso juttu kuin normaalisti.
 

julkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasalaiset urheiluseurat
Nyt olisi taas sitten yksi kausi, ja yksi kokonainen aikakausi ohi. Kausi ikävä kyllä päättyi nyt miten päättyi, ja suurin syy mitä ite keksin tälle kaikelle pettymykselle on ikävä kyllä valmennus. Maukan piikkiin en laita mitään, sillä Maukka joutui aivan liian aikaisin uppoavan laivan kapteeniksi, ja jos puolet laivasta on täynnä vettä, niin vaikea sitä on enää yrittää pelastaa.

Kausi näytti varsin hyvältä näihin kabinettiuutisiin asti, ja tällöin vaikuttikin silti että pelaajat haluavat oikeasti antaa sen 110% joukkueelle. Taustalla kun olisi ollut vielä joukkueen tasoinen valmentaja, niin ei olisi näitä K-Vantaa -tappioitakaan tullut. Olisiko kannattanut peluuttaa Saarelaa useammin, ja antaa hänelle reilu mahdollisuus kilpailla ykkösvahdin paikasta, tuoden Kuuselallekin kilpailun tuoman kehitysmahdollisuuden? Olisi. Olisiko Räpsä pitänyt potkia aikaisemmin? Olisi, vaikka peli olikin pääosin voittoisaa runkosarjassa loppua lukuunottamatta, sillä läpi kauden oli havaittavissa joukkueen pelaavan huonosti pelaajien nimiin verrattuna. Olisiko pitänyt antaa junnuille kuten Saukko & Tikka enemmän peliaikaa? Olisi, sillä ensi kaudella siellä ei taaskaan ole omia breikkauksen tehneitä junnuja kokoonpanossa.

Toinen merkillepantava asia on selvästi erikoistilannepelaaminen. Koska viimeksi mestaruus on voitettu ylivoimalla, jonka toimivuus on täysin kahden pelaajan (Heikkinen & Kivimäki) laukauksen varassa? Ei tietääkseni ainakaan Mestiksessä hetkeen. Sportilla oli myöskin selvästi eniten jäähyminuutteja koko kaudella, eikä sekään voi hirveästi edesauttaa voittamista. Toki siellä oli muutama pelikieltokin kaunistelemassa tuota tilastoa, mutta joka tapauksessa.

Anyways, olipas kyllä aikamoinen kaikkien aikojen Mestis-kausi. Kabinetissa liigaan, tiputaan puolivälierässä Jukureille 3-1 tilanteesta ja potkitaan valmentaja kesken kauden. Kiitos kuitenkin tästä kaudesta, vaikkakin parempaan olisi pitänyt selvästi pystyä.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Nyt olisi taas sitten yksi kausi, ja yksi kokonainen aikakausi ohi. Kausi ikävä kyllä päättyi nyt miten päättyi, ja suurin syy mitä ite keksin tälle kaikelle pettymykselle on ikävä kyllä valmennus. Maukan piikkiin en laita mitään, sillä Maukka joutui aivan liian aikaisin uppoavan laivan kapteeniksi, ja jos puolet laivasta on täynnä vettä, niin vaikea sitä on enää yrittää pelastaa.

Hyvin tiivistit myös omat ajatukset. Ihan sataprosenttisesti en kuitenkaan laittaisi Rässynkään piikkiin, sillä kyllä noista pelaajista oli nähtävissä lievää omaan pussiin peluuta noiden kabinettiuutisten jälkeen. Pelaajat uskottelivat, että ei vaikuta, mutta kyllä se peli vaan lähti laskuun heti niistä ensimmäisistä huhuista silloin joulukuussa. Joulutauon jälkeen sijoitus kuntopuntarissa taisi olla 7. tai 8., joten sillä perusteella putoaminen ei ollut yllätys. Oli miten oli, niin aikakausi päättyi vähintäänkin mielenkiintoisiin tunnelmiin.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kaksi edellistä kautta on ollut suuria pettymyksiä.

Jämsä on ensimmäinen jota kohti syyttävä sormi kääntyy. Näillä resursseilla kaksi kertaa putkeen puolivälieristä lomille on aivan helvetin huono suoritus. Nyt lähdetään saman henkilön johdolla Liigaan.

Nykyjoukkueesta siis jatkaa n. 10 pelaajaa. Siis tästä joukkueesta joka on kaksi kertaa putkeen lähtenyt ekan tiukan paikan tullen laulukuoroon. Uudet hankinnat ovat sitten Liigapelaajia, jotka eivät ole saaneet jatkosopimuksia nykyisiin joukkueisiinsa. Siihen on yleensä jotkin pelilliset syyt taustalla jos ei jatkoa tule.

Toki on myönnettävä että Sport on pisteautomaatti ensi kaudella eikä pudota voi, joten melko paineeton tilanne se on Sportille joka tapauksessa.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Se oli siinä. Matka mestiksessä on ohi. Kiitos kaikille kanssakirjoittajille kuluneesta kaudesta. Paljon on saanut erilaisia tunteita, analyyseja ja ideoita kanssanne jakaa. Tällä hetkellä eniten harmittaa menetettyjen eurojen puolesta. Toivottavasti poff-kausarimyynti pelastaa tätä edes vähän. Onneksi en itse tuota korttia kuitenkaan uskaltanut ostaa, sillä aavistin tässä käyvän näin. Jos jotain positiivista, niin nyt ei varmaan kellään ole enää mitään syytä pimittää niitä ensi kauden soppareita. Ei muutakuin nimiä tiskiin ja ketjukoostumuksia sommittelemaan. Leuat pystyyn ja kohti uusia haasteita.
 

pertteli

Jäsen
Uskon, että jokaisen Sport-kannattajan mielestä tämä oli vieläkin oikea päätös.

No tämä olikin ulkopuolisen mielipide asiasta. Jos todellakin kaikki Sport-kannattajat ovat asiasta samaa mieltä, niin sittenhän kaikki on ok. Toivottavasti ei nyt ala mitään mieletöntä rumbaa taas tästä "kabinetti-päätöksestä". Se on tehty ja that's it.
 

jaaza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Vähän on nyt kaksijakoiset fiilikset tästä touhusta.

Harmittaa, kun olisi voinut vielä tuoda hyvinkin rahaa kassaan, kun pelit olisivat jatkuneet. Vaikeaa tietenkin valmennukselle motivoida pelaajia pelaamaan joukkueena tässä nousuhärdellissä ja joukkueena, joka hajoaa ensi kaudella melko totaalisesti ja pelaajien tulevaisuus on kovin epävarma.

Toisaalta nyt saavat muut PO-joukkueet mahdollisuuden siihen urheilulliseen nousuun ja näämme kauden lopussa, onko taloudellisesti myös nousumahdollisuus. Mielenkiinnolla seuraan kyllä mestiskauden tappiin asti.

Jos Sport olisi vielä kannunkin vienyt ja ollut sekoittamassa pakkaa entisestään, niin muiden mestis-seurojen katkeruus olisi ollut kaksinverroin karvaampaa.

ISO KÄSI VAASALAISELLE JÄÄKIEKOLLE.
Kymmenen vuotta olen nauttinut mestis-Sportista henkeen ja vereen. Paljon on ollut hienoja hetkiä ja toivottavasti tulevaisuudessakin.
Nyt koittaa uusi aika ja uudet haasteet. Ainakin itse olen mukana ja luultavasti moni muukin ;)
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Onkos Vaasassa kovat nousubileet?

Mikäs tässä. Juuri katsoin 007 - Erittäin salainen digiboksin tallennukselta ja nyt on tarkoitus ottaa pitkät ja tyhjentävät yöunet.

Se mitä piti vielä tästä kaudesta nostaa esiin on se, että varsinaisella peliajalla hävittiin vain 4 kotipeliä joista 2 oli kauden viimeiset ja tärkeimmät pelit. Mistä tämä johtuu, niin sitä en jaksa nyt miettiä, joten se on öitä.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Olihan tämä helkutin iso pettymys itselleni ainakin, ei sille minkään voi. Kyllä mä lähtisin vähän kyselemään myös Jämsän uskottavuutta ja ammattitaitoa joukkueen kasaajana. Jämsä on kasannut nyt viimeisen kahden vuoden aikana joukkueen joka on tippunut puolikkaissa, ei kovin vahvaa näyttöä tältä puolelta siis.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Jämsä ja Räsänen ovat vastanneet joukkueen kasaamisesta kaksi viimeisintä kautta - tulos sama. Varmasti virheitä on tehty, mutta kyllä mä pitäisin pelaajien asennetta suurimpana syynä pannukakkuun. Puhutaan paskaa miten halutaan aina voittaa vaikka nyt sitten karulla tavalla kävi selväksi ettei minkäänlaista ammattiylpeyttä löydy noilta jätkiltä. Sitoutuminen katosi heti, kun kabinetista alkoi kuulua törinää. Mutta tämä kausi oli tässä ja se siitä. Uusi konkurssihakemuksen uhka vaanisi taas kohta ellei liigapaikkaa olisi nyt tullut.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jämsä ja Räsänen ovat vastanneet joukkueen kasaamisesta kaksi viimeisintä kautta - tulos sama. Varmasti virheitä on tehty, mutta kyllä mä pitäisin pelaajien asennetta suurimpana syynä pannukakkuun.

Siis.. Häh?

Pelaajien asenne on ilman muuta suurin syy teidän romahdukseen, siitä samaa mieltä. Se on kuitenkin täysin scouttauksen vika, ei siitä kukaan muu ole vastuussa.

Onko Vaasassa oikeasti kaikki, Jämsä ja Räsänen mukaanlukien, niin pihalla ettei noin yksinkertaista asiaa ymmärretä? Olen tiennyt jo piiitkään mitkä Sportin arvot joukkueen rakennuksessa on.

Ammattimaisessa scouttauksessa asenne ja motivaatio on nimenomaan vaatimus nro 1. Sitten aletaan miettimään taitotasoa, rooleja ym. Tätä ei Vaasassa koskaan, ei ikinä milloinkaan olla ymmärretty. Jämsä, mieti sitä. Mieti Jukureita, äsken loppunutta sarjaa ja kokoamaasi "joukkuetta".

Mulla ei enää muuta Sport-osioon. Kehottaisin opettelemaan Joukkueen rakennusta, vaikka se lienee myöhäistä nyt kun Virmanen on jo palkattu. Itsepähän tienne valitsitte.
 

Wanhajalka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Isot Totovoitot, Gracefull Swamp
Onkos Vaasassa kovat nousubileet? Viidenneltä sijalta Liigaan, ei huono suoritus.

Juuh..tällä sijoituksellahan asian kanssa ei ole mitään tekemistä. Edelleenkin se päätös tehtiin, ennen kuin kenenkään loppusijoitusta tiedettiin. Toki tällaiseen on helppo tarttua. Sama nousu olisi tapahtunut myös sijoilla 1,2,3... Mutta mitäpäs näitä jauhamaan, kun kaikki eivät kuitenkaan ymmärrä.
 
Ammattimaisessa scouttauksessa asenne ja motivaatio on nimenomaan vaatimus nro 1.

Sitten täytyy kyllä ihmetellä, mitä esimerkiksi Toni Jalo ja Joonas Koskinen tekevät tämän kauden jukurijoukkueessa? Okei, Jalo tekee hyvin pisteitä, mutta muilta osin mies on täysin turha. Ei mitään asennetta puolustaa tai taklata. Ei tule ikävä jos ja toivottavasti kun poistuu tämän kauden jälkeen Mikkelistä, vaikka tekisi seitsemännessä finaalissa voittomaalin Jukureille.

Anteeksi offtopicista, mutta pakko oli vaan tarttua.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ammattimaisessa scouttauksessa asenne ja motivaatio on nimenomaan vaatimus nro 1. Sitten aletaan miettimään taitotasoa, rooleja ym. Tätä ei Vaasassa koskaan, ei ikinä milloinkaan olla ymmärretty. Jämsä, mieti sitä. Mieti Jukureita, äsken loppunutta sarjaa ja kokoamaasi "joukkuetta".

Tälle kaudelle lähdettiin nimenomaan kasaamaan joukkuetta. Enemmänkin se on tämän kauden aikaisen härdellin syytä, että se lopulta levisi käsiin. Sportin scouttausta on kritisoitu ja ihan aiheestakin, mutta kokonaisuudessaan tämän kauden joukkue oli kuitenkin hyvin kasattu ja täällä oli pelaajia, jotka oikeasti halusivat pelata täällä.

Kabinettipäätös pilasi aika tehokkaasti Sportin pelillisen puolen ja Räsänen ei löysänä valmentajana (kuulemma) saanut joukkuetta syttymään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös