Jukurit kaudella 2013–2014

  • 313 466
  • 904

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Taas tuli näitä varttipelailijoita ja vielä ollut pitkään pelaamattomanakin.

Piipposen otan kyllä enemmän kuin mielellään mukaan joukkueeseen. Samulin pitäisi kuuleman mukaan olla täysin pelikuntoinenkin, ja tuo sitä kaivattua leveyttä pakistoon. Erittäin tärkeä kaveri meille, jos pelejä aiotaan yhtään pidempään jatkaa..ja miksei jatkettaisi. Liigakabinetti-Sport on paras mahdollinen vastus avauskierrokselle poffeihin. Siellä ei poijjaat enää osaa Mestistä pelata, kun Liigahuuma iski päälle.. (*hymiö*).
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Sitä en oikein ymmärrä, kun siirtorajat on menny jo umpeen, mutta jätkät voi vielä surfailla jollain momentilla seurasta toiseen...

Jos seuroilla on ns farmisopimus ja käsittääkseni Saipa/Jukurit on. Pelaaja voi siirtyä toiseen seuraan siirtoajan jälkeenkin. Ensimmäinen ottelu ratkaisee kummassa joukkueessa saa pelata. Jos seuroilla ei ole farmisopimusta siirrosta pitää olla sovittu ennen siirtoaja umpeutumista. Ulkomailta tulevan pelaaja pitää fyysisesti olla maan kamaralla ennen ajan umpeutumista.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jos seuroilla on ns farmisopimus ja käsittääkseni Saipa/Jukurit on. Pelaaja voi siirtyä toiseen seuraan siirtoajan jälkeenkin. Ensimmäinen ottelu ratkaisee kummassa joukkueessa saa pelata. Jos seuroilla ei ole farmisopimusta siirrosta pitää olla sovittu ennen siirtoaja umpeutumista. Ulkomailta tulevan pelaaja pitää fyysisesti olla maan kamaralla ennen ajan umpeutumista.

Kertomasi käytäntö saattaa olla ihan "laillinen", mutta tässä tapauksessa sopimus tehtiin ennen siirtorajan umpeutumista. Tiedotettiin nyt kun oltiin varmoja pelikunnosta.

Jukurien ja Saipan yhteistyösopimus purettiin vuosi vai kaksi sitten.
 
No yksi pakki saatiin lisää ja tuttu kaveri entuudestaan, niin ihan ok. Ei kuitenkaan mitään valtavia hurraa-huutoja herätä.

Iloisempi uutinen on se, että Joonas Kalliola palaa tulevalla viikolla joukkueen treenivahvuuteen loukkaantumisensa jälkeen. Viimeistään pleijareissa mies nähdään pelaavassa kokoonpanossa.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ei ois paljon Piipposia hankittu ilman tota listaa.

Piipposen siirrosta oli sovittu jo ennen siirtorajaa eli ihan normaalin siirtoajan puitteissa. Tuolla listalla ei ole muuta vaikutusta tähän kuin se, että Samuli pääsee takaisin sitten kun Jukureiden pelit loppuvat (eli Mestaruuden ratkettua Jukureille).

Eilinen HCK-peli toi taas uskoa takaisin Jukureiden peliin. Uudet pelaajat (Palve, Lehtinen, Lähde ja Näppi) alkavat löytää oman paikkansa ja onnistumisiakin alkaa tulla. Palve varsinkin tuo meidän kadoksissa olleeseen ylivoimapeliin sitä kaivattua yksinkertaistamista. Turhan vaikeaa ja hienoa kuviota on kauden aikana yv:ssä yritetty hakea. Lehtinen väläytti maalintekovainuaan ja Lähteen röyhkeä pelaaminen tuo lisää voimaa hyökkäykseen. Jopi Kalliola vielä tuohon mukaan, niin aika kova hyökkäyskalusto on käytettävissä. Kapea pakistokin muuttui kuin taikaiskusta ihan riittäväksi, kun Piipponen saadaan mukaan ja Lostedt istutetaan loppukaudeksi pakiksi. Pate on kyllä kova pelimies. Puolustajana eilen ihan Jukureiden parhaimmistoa ja nyt myös Forsström pääsi pelaamaan omilla avuillaan, kun Pate oli vierellä.

Pari peliä on vielä aikaa hioa kuvioita ja ketjuja, ja sitten pitäisi mennä ihan oikeasti. Mielenkiinnolla odotetaan CSportin kohtaamista ensin keskiviikkona ja todennäköisesti puolivälierissäkin. Kaikki on mahdollista, CSport on täysin voitettavissa.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Peli kulkee mallikkaasti, kun (C) Järvinen ei ole maisemissa. Olenko ihan väärässä, jos muistan Jukureiden pääsääntöisesti voittaneen viime pelit joissa ei ole olut mukana? Lostedt pakistoon ja Järvinen laitumille, niin tämä ongelma on ratkaistu. Pennaselle annettakoon täysi työrauha. Ei ole hänen näköisensä joukkue, mutta ensi kaudella voitaneen katsoa mihin miehestä on.
 

Susi-Kustaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Mites Nestori on esiintynyt Mikkelissä? Koskinen on tuonut meille melko hyvän avun ohuehkolle sentteriosastolle, ei mikään sateentekijä ole ollut, mutta ihan hyvä vaihtokauppa mielestäni. Taidolle on tällä hetkellä Lempäälässä enemmän käyttöä, kuin kovalle karvaamiselle + Suomaa hoitelee sitä hommaa. Toivottavasti Nessu pystyy auttaan teikäläiset pitkälle.
 
Mites Nestori on esiintynyt Mikkelissä?

Ensimmäiset pelit oli aavistuksen näkymätön, mutta eilen alkoi olemaan jo vähän näkyvämpi tekaisten hienon maalinkin tarkalla rannelaukauksella putken alle.

Muutaman kerran myös röyhkeällä maalille ajamisellaan kuumentanut vastustajaa ja aiheuttanut pieniä nokkapokkia, joita ei kyllä Kalevankankaalla tällä kaudella ole liiaksi nähty.

Ihan ok hankinta on ollut ja hyvä, jos Kossustakin on sielläpäin jotain iloa ollut. Täälläkin väläytteli, mutta ei päässyt siihen vireeseen, mitä häneltä odotettiin.
 
Viimeksi muokattu:

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Positiivinen ongelma tässä lopulta tulee, kun viime hetken vahvistukset alkavat osoittautua vahvistuksiksi vaikka moista kovasti epäiltiinkin.

Ei siitä kauaa ollut, kun vielä jouduttiin peluuttamaan näitä puhtaasti nolla-nollaa pelaavia (Sipola, Ripatti, Paalanen, Väyrynen), ja nyt on tilanne se, ettei heillä ole mitään asiaa kokoonpanoon.

Puolustuksessakin leveyttä löytyy ihan kelvollisesti, kun on saatu todeta että Patessa piilee täysverinen pakki ja Forsströmissä Pabloa etevämpi kiekollinen pakki. Toivottavasti Pabloa ei nyt peluuteta sen C:n takia.

Sentteriosasto on kova: Jalo, Palve, Hokkanen, Rohtla, Kalliola. Noista kaksi viimeistä pystyy pelaamaan laidalla, tosin sentterihän Rodi pohjimmiltaan on ja eilen oli kyllä elementissään sillä paikalla.

Laitureista kaikki pelaavaan kokoonpanoon mahtuvat pystyvät ratkaisuihin hyökkäyspäässä; Laakkonen, Lehtinen, Näppi, Nöyränen, Laine, Savolainen, Turtiainen(tullee parantamaan), Lähde (+Kalliola/Rohtla luonnollisesti).

Pelillisten asioiden lisäksi joukkue vaikuttaa henkisesti erittäin lupaavalta. Jossain vaiheessa näytti kieltämättä lannistavalta, mutta ehkä ne kaikenlaiset vastoinkäymiset on lopulta auttanut tässä prosessissa. Viimeistään näiden viimeisten pelaajasiirtojen myötä yhtenäisyyden kasvaminen niin koko joukkueen kuin muutamien parivaljakoiden kesken on alkanut näkyä katsomoon asti. Yksikin mulkku on usein joukkueurheilussa liikaa, ja meillä niitä on pyöreä 0.

Luottavaisin mielin kohti playoff-kenraaleja.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
En löydä mistään tietoa mutta onko Oskari Setänen pelannut siellä peliäkään? Vai onko ollut vaan penkillä? Vai onko se siellä ylipäätään?
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kalliola ja Piipponen kokoonpanoon huomenna.

Nyt on jo rotaatiomahdollisuuttakin, ja jokaista roolia löytyy jokaiselle pelipaikalle. Minun ketjut:

Kalliola - Rohtla - Lehtinen
Forsström - Piipponen

Laakkonen - Jalo - Savolainen
Järvinen - Pihlström

Nöyränen - Palve - Näppi
Akkanen - Purolinna

Laine - Hokkanen - Lostedt

YV:
Laakkonen - Jalo - Laine
Forsström - Järvinen/Piipponen

Rohtla - Palve - Lehtinen
Akkanen - Hokkanen
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Anteeksi, mutta missä on Ilkka Vaarasuo?

No, meillä on pakeissakin näin paljon leveyttä. Forsström ja Piipponen selvät valinnat. Akkanen tekee arvokasta työtä omalla vahvuusalueellaan, Järvinen myös omallaan. Pihlström ja Purolinna perusvarmoja suorittajia puolustuspäässä. Vaarasuo ollut vähän pihalla puolustuksessa viime peleissä.

Toki, nyt kun kiekollista osaamista jo on, niin Vaarasuon voisi laittaa Järvisen paikalle. Mutta jos Pablo on kunnossa niin totta kai huomenna kentälle, ja silloin se on kai Vaarasuo joka tippuu. Vai kuka?
 
Mutta jos Pablo on kunnossa niin totta kai huomenna kentälle, ja silloin se on kai Vaarasuo joka tippuu. Vai kuka?

Pablo pysyköön tekemässä arvokasta työtään viltissä ja laitetaan toinen hasardi eli Purolinna kaveriksi. Olkoonkin, että Vaarasuon viime pelit ovat olleet tavallista heikompia, niin kyllähän Vaarasuo>>>>Purolinna herrojen pelillistä hyötyä tarkastellessa.

Purolinna on itselleni myös siitä hieman vaikea tapaus, kun en tiedä mikä hänen roolinsa kentällä on. Miehellä olisi kokoa pelata fyysisesti ja loistaa sillä tavoin omassa päässä, mutta hän ei vain osaa käyttää sitä. Hyökkäyspään taitojaankin hän on väläytellyt, mutta kokonaisuudessaan kiekollisenakin hänestä jää ylirohkeasta pelistä johtuvien karkeiden kiekonmenetysten ja harhasyöttöjen vuoksi aika hasardi vaikutelma.

Itse kokoaisin kentät näin:

Lehtinen-Palve-Rohtla
Forsström-Lostedt

Laakkonen-Jalo-Kalliola
Piipponen-Vaarasuo

Laine-Hokkanen-Näppi
Pihlström-Akkanen

Savolainen/Turtiainen-Nöyränen-Lähde

Ylivoimissa:

Laakkonen-Jalo-Kalliola
Forsström-Laine

Lehtinen-Palve-Rohtla
Vaarasuo-Piipponen

Näpin ja Hokkasen ympärille voisi myös rakentaa yhden ylivoimakoostumuksen, jos tarvetta tulee. Jotenkin myös salaa toivoisin näkeväni Lostedtin ylivoimassa esimerkiksi maskimiehenä ja ainakin viime pelien perusteella kaverin laukauskin on ihan kohtalainen, niin voisi kokeilla viivallakin.
 
Viimeksi muokattu:

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Valmennus kokosi kentät näin;
I
16 Lähde - 11 Rohtla - 15 Nöyränen
4 Akkanen - 7 Purolinna
II
23 Laakkonen - 10 Jalo - 25 Kalliola
6 Vaarasuo (C) - 38 Piipponen
III
19 Lehtinen - 26 Palve - 29 Turtiainen
20 Forsström - 14 Pihlström
IV
28 Laine - 8 Hokkanen - 17 Savolainen

Maalissa 30 Osku Setänen (35 Galansky)

Pate Lostedt ottaa lepiä ennen Csport matseja, Patea kyllä tarvitaankin vaasalaisten hiillostamisessa. Toivottavasti Jopi Kalliolan paska säkä tällien suhteen on vihoviimein ohi. Pakistossa on nyt ainakin kokoa varmaan enemmän kuin koskaan, ka:t 187 cm / 89 kg.
 
Nyt on runkkarit kärsitty. En muista milloin viimeksi oli näin vaikeeta.

Muutama sananen, saa toki olla eri mieltä:
- Pennasesta ei valitettavasti ole voittavan joukkueen valmentajaksi (edes) tälle tasolle.. olisin jo melkein valmis antamaan anteeksi sen baariepisodin.. mjoo, ehkä en vielä kuitenkaan - vaikka Pennanen.
- Kerttulan hankinnat viime metreillä osoittautuvat kultaakin kalliimmaksi, niillä tulee kaatuma Spårt, tiistaista alkaen, Spåra saanee ottelusarjasta kaksi voittoa
- Edelliseen viitaten. Lähde, Lehtinen, Palve, ja Piipponen näyttelevät merkittävää osaa Playoff-peleissä
- Toivottavasti Pasi on sivussa koko pleikkareiden ajan - uskon näin, koska sellaista viestiä sain jutellessani joukkueen lähellä olevien henkilöiden kanssa
- Viimeiselle kierrokselle päästään (Pennasesta huolimatta), jolloin vastassa on Kookoo - se ennakolta helpoin/rakastetuin vastus näistä "kovista"... miten siinä sitten käy?
 
Viimeksi muokattu:

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
- Viimeiselle kierrokselle päästään (Pennasesta huolimatta), jolloin vastassa on Kookoo - se ennakolta helpoin/rakastetuin vastus näistä "kovista"... miten siinä sitten käy?

Jos Jukurit voittaa Sportin ja Tuto Kiekko Vantaan niin Jukurit tulee Tuto:n vastustajaksi. Jukurit on hävinnyt Tuto:lle kaikki neljä kohtaamista tämän vuoden runkosarjassa, joten toiveena on tietysti, että Tuto pääsee haastamaan Jukurit. Siitä sarjasta lähtee voittajana Tuto!
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Jukurit on hävinnyt Tuto:lle kaikki neljä kohtaamista tämän vuoden runkosarjassa

Niin Jukurithan on hävinnyt sekä Sportille että TuTolle molemmille KAIKKI tämän kauden viisi keskinäistä kohtaamista. Osan vasta jatko-ajalla ja rankkareilla ja playoff -maailma on toki eri asia kuin runkosarjan pelit mutta kuitenkin. Kaikkihan on aina mahdollista, mutta pidän pienenä ihmeenä jo sitä, jos Mikkelissä pelataan vielä Game 6 Sportia vastaan puolentoista viikon päästä. Merkityksetön Hokki peli tai pelillisessä alamäessä olleesta HCK:sta tullut voitto yhden onnistuneen erän ansiosta eivät muuta isoa kuvaa: sarjan seitsemäs sija noin kovalla rosterilla sekä 10 ottelua sarjan kärkikaksikkoa vastaan ja 10 tappiota. Tähänastiset näytöt ja faktat millään tasolla eivät vain puolla Unelman toteutumista tällä kaudella vaikka todella mielelläni olisin väärässä. Kohtahan se nähdään.
 
Kaikkihan on aina mahdollista, mutta pidän pienenä ihmeenä jo sitä, jos Mikkelissä pelataan vielä Game 6 Sportia vastaan puolentoista viikon päästä.

Jep, unelmoidahan sitä meikäläisen pitää... kaikesta huolimatta. Peruspessimisti tietysti takaraivossani koputtelee, mutta eiköhän se kurssi Jukureiden otteissa kuitenkin käänny. Ja hei, muistathan tämän "tosiasian": Liigakarsinnoissakin aikanaan heitetty, että se lähtökohtaisesti vahvempi joukkue antaa sille toiselle surkimukselle voittoja, jotta omia kotiotteluita = oman kassan kasvatusta olisi enemmän - ja tällä kertaahan toi on Sportin tuhon tie :D
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jep, unelmoidahan sitä meikäläisen pitää... kaikesta huolimatta. Peruspessimisti tietysti takaraivossani koputtelee, mutta eiköhän se kurssi Jukureiden otteissa kuitenkin käänny.

Joku kiekkojumala sanoi menneisyydessä, että runkosarja on vain pitkä preseason ennen tosipelien alkamista. Marginaalit on pleijareissa pienemmät kuin runkosarjassa, jos Jukurit saa kairattua Vaasasta avausvoiton niin peli voi mennä jännäksi. Tie finaaliin ei ole helppo, mutta ei mahdoton. Viime kevään finaalien uusintaotto sopii allekirjoittaneelle. Mutta tällä kertaa vähän tiukemmat pelit, vai kuinka? -hymiö-
 

dexter__35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks, sekä paikalliset.
Teesit playoffeihin:

- Maalivahtipelin tulisi onnistua, ja hyvällä tiellä ollaan
- Erikoistilanteet. Av ei ole mitään sarjan parhaimmistoa, mutta selkeästi parempi kuin Yv, eli maaleja olisi saatava edes joskus yv:llä
- Pakkien höntyily pitää saada pois
- Se tiikerin silmä ja tappo meininki molempien maalien eteen, varsinkin viime Tuto pelissä oltiin ihan mikkihiiriä maalin edessä.

Tuohon viimeiseen kohtaan viitaten, pitää ottaa iskuja vastaan ja mennä sinne maalinteko sektorille niin yllättäen niitä maalejakin rupee menemään vastustajan häkkiin.
Vaikea paikka, mutta ei mahdoton. Sportti pelit on olleet tiukkoja tällä kaudella, joten voittokin on ihan mahdollinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös