Mestiksen sarjajärjestelmä kaudelle 2013–2014

  • 55 301
  • 249

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
10 joukkuetta

Kyllä pitkässä juoksussa paras joukkuemäärä Mestiksessä olisi 10 joukkuetta. Mielellään joukkueita, jotka eivät toimi farmiseuroina. Mielellään myös seuroja, joiden kotikatsomoihin hakeutuu reilusti yli 1000 katselijaa per peli.

Pitkässä juoksussa Mestis voitaisiin lopettaa ja tilalle kaksi pääsarjaa. A liiga ja B liiga. Yhteinen tv sopimus ja pelejä esitettäisiin molemmista liigoista. A liigan ja B liigan haastekierrokset B liigan kotikentällä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kyllä pitkässä juoksussa paras joukkuemäärä Mestiksessä olisi 10 joukkuetta.

Ens kausi vedetään 10 joukkueen voimin. Pelataan 8 kierrosta + erilaiset välisarjat+välilohkot+joulukuun/tammikuun/helmikuun/maaliskuun tasauskierrokset ja syys/loka/marraskuun epätasauskierrokset ja tietenkin revanssiviikonloput, joita on yhteensä 8 kauden aikana. Kaikille saadaan runkosarjaan näin 124 ottelua. Esim. Jukurit kohtaa KooKoon 22 kertaa runkosarjan aikana. Runkosarjan 4 viimeistä pelaa paras seitsemästä sarjat pääsystä playoffeihin ja runkosarjan 4 ensimmäistä esi-playoffit paras seitsemästä järjestelmällä. Esi-playoffien tarkoitus on pitää playoff-huumaa yllä näillä neljällä runkosarjan parhaiten selvittäneellä paikkakunnalla. Sijoille 5 ja 6 sijoittuneet pelaavat paras seitsemästä sarjan ihan huvin vuoksi. Sitten pelataan normaalit playoffit 8 joukkueen voimin, jos joku vielä tässä vaiheessa tietää, ketkä sinne pääsi. Playoffien jälkeen päätetään kabinetissa kuka voitti Mestiksen ja kuka jäi viimeiseksi.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Tuusalta ihan hauska kevennys. Pitkälti noinhan se on mennyt ja tulee menemään. Tosiaan tuossa 10 joukkueen sarjassa on se paska juttu, että nyt jo, kun 12 joukkueen sarjakautta kautta jatkettiin pidemmälle kevätättä niin joitain joukkueita vastaan tahkotaan melkeinpä joka viikko tai sitten vastapainoisesti kolmesti viikossa.

Käyn ihan oikeasti mieluummin katsomassa ottelusarjan KooKoo-LeKi-Jukurit-Kiekko-Vantaa kuin Jokipojat-LeKi-Jokipojat-Jokipojat.
Vaikka eihän Jokipojissa joukkueena ole mitään vastenmielistä vaan päinvastoin tunteita nostattava porukka.
Silti kaikki pässit ja ärjyt tietää jo tältä kaudelta, että liika on liikaa.
Tai sittenhän koko runkosarja sarja voidaan tietysti päättää kymmenellä joukkueella tammikuun puolivälissä. Sekin sopisi tähän tunarointiin kuin nenä päähän.
Tuo Sirviö kehitysjohtajana on muuten pelkkä itkunaurua aiheuttava vitsi.
 
Viimeksi muokattu:

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Kabinetti ei osannut vielä tänään päättää karsinnoista. Toivottavasti huomiseen mennessä löytyy tulitikut, että sauna saadaan kuumaksi ja lisäksi pesusienet saapuvat paikalle.

Tiistaina tosiaan pitäisi kiekon tippua jäähän karsinnoissa, mutta tieto tästä saataneen maanantai iltana rankan saunomisen jälkeen.

Olen niin väsynyt tähän paskaan.
 
Hiljaiseksi vetää tämä puuhastelu. Tämä nyt suinkaan Mestiksen kohdalle ei ole edes mikään super-yllätys, kun sarjassa ei ole edes varsinaista johto-organisaatiota.

Kävi miten kävi, niin ei kyllä vaan enää jaksa valittaa tästä hommasta. Vie lopullisenkin intohimon jääkiekkoon minulta, jos näitä kabinettipelleilyjä vaan jatketaan sarjatasosta riippumatta. Taidanpa siis keskittyä tuleviin playoffseihin...
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Juujärvi ja Glad ottivat kantaa joukkuemäärään

"− Tässä sarjassa täytyy aina pelata maksimitasolla voittaakseen. Olisi järjetöntä lähteä supistamaan näin tasaista sarjaa, mielestäni kaikki nykyiset joukkueet ansaitsevat Mestis-paikan. Se vain veisi nuorilta turhaan pelipaikkoja, tuumi KooKoon Juha Juujärvi.

Myös LeKin Jarkko Glad oli samoilla linjoilla:

− Olen ollut jo kauan sitä mieltä, että vähentämisessä ei ole järkeä. Nuoret pelimiehet vain menettävät pelipaikkoja siinä tapauksessa."
 

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Myös LeKin Jarkko Glad oli samoilla linjoilla:

− Olen ollut jo kauan sitä mieltä, että vähentämisessä ei ole järkeä. Nuoret pelimiehet vain menettävät pelipaikkoja siinä tapauksessa."

No eikö ne nuoret pelimiehet kuitenkin karkaa niihin liigajengien A-joukkueisiin? Kysynpä vaan.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No eikö ne nuoret pelimiehet kuitenkin karkaa niihin liigajengien A-joukkueisiin? Kysynpä vaan.

Hyvä kysymys. Itse en jotenkin jaksa uskoa että joku 22-vuotias nuori lupaus jaksaa koko kauden pelata jotain A-junnujen sarjaa. Itse olen ymmärtänyt että ikärajan noston tarkoituksena on se että pelaaja voi tehdä sielä sen ansiosta lyhyen visiitiin esim. loukkaantumisen jälkeen.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
No melkoista touhua taas. Hienosti muuttuu kanta puolessa vuodessa, 12 joukkuetta -> 10 joukkuetta -> 12 joukkuetta. Hellurei.

Koska lauantaina Peliitat-Sport pelissä ei ole panosta suuntaan taikka toiseen, voisi Peliittojen maalivahti puolestani "imaista" yhden Kivimäen kudin sisään ja vaikka pari Heikkiseltäkin niin saadaan molemmille ennätykset.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Hohoho. Nyt on taas saunottu ja puretaan jo tehtyjä linjauksia. Levottomat3: kun mikään ei riitä.

Hienoa, että saadaan kabinetista lisää ytyä sarjaan ja päästään toisestakin karsintapahasesta samalla eroon. Seuraavaksi poistetaan karsinnat pysyvästi ja tehdään lisenssijärjestelmä tukemaan kaikille positiivista kehitystyötä.

Suomi-sarjasta paikkaa hakevat siis ainakin RoKi, S-Kiekko ja Ketterä. Urheilullisesti mukana ovat vielä Junkkarit, FPS, BeWeTuuski ja KeupaHT. FPS ja Keupa voittivat ensimmäiset ottelut. Keupa voisi luovuttaa tältä keväältä ja ottaa suoraan JämÄn paikan Mestiksessä.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Suomi-sarjasta paikkaa hakevat siis ainakin RoKi, S-Kiekko ja Ketterä. Urheilullisesti mukana ovat vielä Junkkarit, FPS, BeWeTuuski ja KeupaHT. FPS ja Keupa voittivat ensimmäiset ottelut. Keupa voisi luovuttaa tältä keväältä ja ottaa suoraan JämÄn paikan Mestiksessä.
Eikai S-Kiekko ja kumppanit voi hakea paikkaa, koska ovat jo pudonneet? Eikö tuossa puhuttu, että vain voittaja voi anoa mestispaikkaa, ja olen aika varma että se paikka myönnetään kyllä hakijalle. Jos jotain positiivista tässä on, niin se, että Mestiksessä pelaa 12 joukkuetta ja nuorille lupaaville pelaajille on enemmän paikkoja missä kehittyä. Tietysti tuosta olisi ollut paras järjestää karsintasarja 4 Suomarista ja 2 Mestiksestä, joista 3 parasta pelaavat ensi kaudella Mestiksessä.
 
Minulla ei sinällään ole mitään sitä vastaan, että jatketaan kahdellatoista joukkueella, mutta pitäisi silti olla karsintasarja, jossa joukkueet voisivat näyttää kuuluvansa mestikseen. Tänä vuonna neljän karsijan joukosta kolme saisi paikan mestikseen. Pitäisi mennä aina urheilullisuus edellä.
 
Mestis-karsintoja ei pelata ja tarkoitus olisi jatkaa 12 joukkueella. Näin ollen Suomi-Sarjan voittajalla on mahdollista anoa Mestis-lisenssiä.

Mestiksen sivut kertovat näin:

Mestiksen karsintoja ei pelata tällä kaudella

Tarkoittaako tämä siis sitä, että jos sarjan voittaja ei ano sarjapaikkaa Mestikseen, niin saadaan toinen kabinettipäätös ensi kauden sarjanousuja ajatellen!? Aikamoista puuhastelua! Olisiko ollut oikeasti paikallaan pelata karsinnat vaikka niin, että ensimmäisten otteluparien (Mestis vs. Suomi-sarja) voittajat sekä sitten hävinneiden pelaaman ottelusarjan voittaja olisi paikan Mestikseen ensi kaudelle lunastanut? Näin olisi ainakin saatu vielä pelejä, joilla oikeasti olisi ollut merkitystä...
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Näinköhän veikkaus ottaa lauantain ottelut listoilleen. Yhdelläkään joukkueella ei ole mitään panosta ottelulla. Pleijarijengit varovat loukkaantumisia ja muut ovat jo kesälomatunnelmissa. Voi olla veikkaajalla kultakaivos jos sattuu arvailemaan oikein :)
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Siis nyt liigan lisäksi myös MESTIS on suljettu!!?? Ei pelata Mestiskarsintoja ollenkaan. Joopa joo. Pitää vissiin lopettaa lätkän seuraaminen kokonaan ja ruveta kokoaikaiseksi potkupallo faniksi. Siellä kuitenkin urheilullisella tuloksella on joku merkitys. OIKEASTI tämäkö nyt kehittää jääkiekko-nimistä lajia? Suljetaan saman tien loputkin sarjatasot vitosdivariin asti. Eihän tässä ole mitään järkeä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mistä löytyy 12 joukkuetta ensi kaudeksi Mestikseen? Oma veikkaus on, että ainakin yksi (mahdollisesti kaksi) joukkuetta nykyisistä Sportin lähdön jälkeen jäljelle jääneistä ei pysty tai halua jatkaa Mestiksessä. 10 joukkueen sarja ensi kaudella. (saa ottaa talteen)
 
Oikeasti mistä nämä suharit oikein on revitty tuonne töihin? Nyt olisi aika jo nykäistä hevonvittuun kaikki nuo kusihousuiset vanhukset ja laittaa uutta verta johtoihin.

Liiga on suljettu, Mestis on suljettu, A-junioreiden SM-liigaan nouseminen on käytännössä mahdotonta nykysäännöillä, Suomi-Sarjasta ei voi kuin pudota. Hei herrat, helwwwwetin hywää duunia!

Tuusa, aika paljon ratkaisee varmaan playoff-menestys ja kuka saa sen mestaruuden ja nousumahdollisuuden. Mikä sitten lienee Jokipon taloustilanne?
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Turhin kausi ikinä!

Tähän vahva sama. Minkä takia tuonne kannattaa edes mitään joukkueita kasata, antaa joka kylän tiimin pelata vaan kabinettia (esim. sökön säännöillä, olis ees säännöt silloin tiiossa) n. 60 kierrosta talven aikana ja keväällä katsotaan kellä on vielä pätäkkiä jälellä ja voiko siirtyä isompaan pöytään.

Turhaa on, onneks ulkona paistaa aurinko ja kevättä tekee hirveetä kyytiä. Paljon parempaa henkilötasolla liikkua itse kuin katsella muiden liikkumista, eli sinne vaa kaikki pihalle touhuamaan. Vapautuu hyvin ulkoiluaikaa 2-3 kerraksi joka viikko.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tuusa, aika paljon ratkaisee varmaan playoff-menestys ja kuka saa sen mestaruuden ja nousumahdollisuuden.

Mitä tällä on merkitystä ensi kauteen? Oli Mestari sitten vaikka KooKoo, niin Mestistähän sen on puljattava ensi kausi kuitenkin. Mestiksen alamäki on nyt täyttä totta. Ja se on jyrkkä mäki. ps. Tästä tuli todellakin KAIKKIEN AIKOJEN MESTIS KAUSI, niinkuin syksyllä mainostettiin!
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Yhteenvetona urheilullisin perustein:
- Liigasta ei voi pudota
- Liigaan ei voi nousta
- Mestiksestä ei voi nousta
- Mestiksestä ei voi pudota
- Suomisarjasta ei voi nousta
- Suomisarjasta voi pudota

Mitä järkeä tässä on?? Miten tämä tuo peleihin panosta? Miten tämä on lajille hyväksi?? Fiksummat avatkaa vähän.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Mitähän vielä. JypA jos lakkautetaan turhana, niin voisikohan siellä tapahtua Diskos- D-team - JypA -tyylinen koplaus ja KeuPa perii keskisuomalaisen mestistiimin paikan ilman mestaruutta? Forssalaisia voisi toivoa takaisin sarjaan kun jäljelläolevista ainoa perinteikkäämpi (edes nimen puolesta), niin heille mestaruusaudittipaikka, KeuPalle JypA-paikka ja muille luu käteen. Salvat kiinni joka suuntaan, korkeimman tason karsinnat Suomi-sarjan ja kakosdivarin välillä.

Tää on sitä urheilua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös