Pelicansin otteet kaukalossa kaudella 2013–2014

  • 139 294
  • 442

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
"Ykkönen edellä mennään". "Kaikilla kovilla joukkueilla on selkeä ykkösmaalivahti".

Jotain tuollaistahan se Aravirta selitteli taannoin.
Jos Ara ois yhtä hyvä laittamaan pelin kuntoon, kuin selittelemään ottelun jälkeen, sanoisin että torikaivauksella tavataan keväällä.

Aran mielestä eilenkin oltiin vielä hyvin pelissä mukana (lue: 4-1 ja ei muuten oltu) ennen Pietilän tyhmää myllyä (lue: näytti asennetta ja herätteli jengiä).

Pietilä ansaitsi tuolla melkeen "C":n rintaan ja paikan ykköspakkiparista, eikä mitään syyttelyitä ja paskaa niskaan. Mitä tulee Pietilään noin muuten niin alkukausihan oli suoraan sanoen surkeaa suorittamista, sen mitä pelaamaan pääsi, mutta viime aikoina on näyttänyt jo liigapelaajalta. Tiedä sitten johtuuko se siitä että muut pelaajat näyttävät surkeilta, vai siitä että Jiipee on parantanut...
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Tiedä sitten johtuuko se siitä että muut pelaajat näyttävät surkeilta, vai siitä että Jiipee on parantanut...
Varmaan sekä että, mutta kyllähän JP:llä on ollut enemmän rohkeutta pitää kiekkoa ja hakea omia ratkaisuja hyökkäyspäässä, mitä alkukaudella oli. Erityisen mukavaa on ollut katsoa, kuinka Pietilä lähtee tukemaan hyökkäyksiä. Ehkäpä hyvä hyökkäyspään tekeminen on näkynyt myös siinä, että uskaltaa käyttää enemmän kroppaansa/isoa kokoa laitakahinoissa ja kaksinkamppailuissa puolustusalueella. Edelleen puolustuspelissä tulee pieniä nukahduksia, mutta ei todellakaan samanlaista koomailua kuin alkukaudesta. Toivotaan että Pietilä jatkaa nousujohteista tekemistä ja tehojakin alkaa tulla.
 

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
Onko kukaan palstaveljistä pohtinut samaa.. Mikä on roolitus ketjujen sisällä, oikeastaan kokokauden ajan olen pohtinut tätä. Vain aiemmin ketjussa Vili-Peksi-Radek oli selvää mikä roolitus ketjussa on, muuten se on jäänyt hyvin epäselväksi.. Tämä siis toki vain minun mielipide ja saa olla erimieltä..

Juuri tuota olen paasannut tässä. Etenkin ylivoiman osalta, jossa pelaajat pelaavat väärissä paikoissa, kukaan ei ole maskissa, pakit 'väijyvät' neliön kärkihyökkääjän takana jonne ei voi syöttää, pelitekijä pelaa maalin takana ja parhaat laukojat ns. Smolenakin paikalla maalivahdinalueen rajalla.
Hyökkäyksiin kun lähdetään, niin kiekkoa tuo ylös miehet jotka hidastavat peliä niin että muut joutuvat pysähtymään ja ainoa ratkaisu on heittää kiekko päätyyn miehille jotka ei sillä hetkellä liiku minnekään. Sentterit pelkäävät kiekkoa, paitsi Redenbach, joka kylläkin jää yksin jos onnistuu alueelle viemään, mutta johtuen juuri tuosta että muut joutuvat pysähtymään. Alkukaudesta annettiin yleensä avaus laitaan, josta yhdellä kosketuksella liikkuvalle miehelle eteen tai keskelle ja sillä vauhdilla yli keskialueen, nyt jäädään pyörimään itse tai otetaan kiekko haltuun ja sitten kun on jo myöhäistä, niin heitetään kiekko päätyyn. Roolitus todellakin hukassa, näyttää joka ketjulla ikäänkuin nelosketjun peliltä.
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Aran mielestä eilenkin oltiin vielä hyvin pelissä mukana (lue: 4-1 ja ei muuten oltu) ennen Pietilän tyhmää myllyä (lue: näytti asennetta ja herätteli jengiä).

Mistäs tämä mylly muuten lähti käyntiin?

Katselin peliä sivusilmällä ja en havainnut muuta kuin Jonnen olevan hyvin halukas hanskauspuuhiin. Siinä soitettiin Pietilän suuntaan monta kertaa ennen vastausta. Tämä ei ole ollut viime aikoina kauhean Jonne Virtasmaista, joten jotain tilanteessa ilmeisesti kävi? Jyp ei mielestäni herättelyä kaivannut ja vaikka olisikin kaivannut, niin eihän siellä suunnalla hanskaamiseen ole turvauduttu vuosiin.

Vai oliko kyseessä puhdas nouto? Jypin jämähyökkääjä noutaa Pelsun parhaan puolustajan pois ja tyrehdyttää Pelicansin takaa-ajon? Varmaan Aravirta näki asian näin.

Yhtäkaikki, eihän tuossa Pietilällä ollut muuta mahdollisuutta kuin pudottaa hanskat. Siitä jää isokokoisesta puolustajasta vähän huono kuva jos kutsusta kieltäytyy.
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
No jo on aikoihin eletty, kun Pelicansin peli tyrehdytetään noutamalla J-P Pietilä ulosajon arvoiseen halailuun!! Pari kuukautta sitten se olisi ollut Pelsulle suoranainen etu! Mitä helvettiä on tapahtunut?
 

zlyvlk1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sparta Praha, Peliitat, Pelicans
Työkalupakki

Löytyykö tästä maasta yhtään ihmistä joka ymmärtää sen mitä Ara kuvittelee saavuttavansa Myllyniemen jatkuvalla peluuttamisella? Jere on aivan finaalissa, eikä luota pakkeihin, jotka eivät taas luota Myllyniemeen.

Vaikka kuinka meillä olisi nimetty joku ykköseksi, niin ei kai nyt pelkästään siitä syystä tarvitsisi jätkää lyödä tuollaiseen tilanteeseen jossa hermot ja itsetunto on ihan riekaleina.
 
Mistäs tämä mylly muuten lähti käyntiin?

Kaikki lähti ilmeisesti tuosta Jonnen taklauksesta Pietilään ja mielestäni se oli J-P, joka tässä vaiheessa esitti ensimmäisen kutsun. Tämän jälkeen tilanne raukesi hetkeksi, kunnes Jonne palasi takaisin kyselemään ja pienen mietintäajan jälkeen Pietilä vastasi kutsuun.

Ei siis ollut nouto, vaan melko spontaani mylly. Aralle iso lampaanperse! Kuten eräässä blogikirjoituksessa todetaan: Lahtelaisjoukkueesta puuttuu tällä hetkellä halu, tahto ja kiima. Eikä mikään ihme, sillä mikäli näitä merkkejä pelaajissa esiintyy, niin kyseiset pelaajat kastroidaan heti valmennuksen toimesta.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Mites toi Pelsun pelitapa, kiekko päätyyn ja perään suhteellisen hitaalla hyökkäyskalustolla? Alkaa pikku hiljaa muistuttaa Oravan tasoista sontaa.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Mites toi Pelsun pelitapa, kiekko päätyyn ja perään suhteellisen hitaalla hyökkäyskalustolla? Alkaa pikku hiljaa muistuttaa Oravan tasoista sontaa.
Älä selitä. "Systeemi on kunnossa ja yksilövirheet kostautuvat. Peli-ilme on hyvä."


HAHAHAHAHAHAHAHHAH
 

pertteli

Jäsen
Mitenkäs Mustonen on peleissään esiintynyt? Maalin teki ekassa pelissä, mutta miten muuten? Muutama nimimerkki piti kaveria kuitenkin "ratkaisuna ongelmiin" tilastojen perusteella, vaikkei ilmeisesti livenä koskaan nähnytkään. Onko miehessä potentiaalia nousta 1-2 sentteriksi jo tällä kaudella?
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mitenkäs Mustonen on peleissään esiintynyt? Maalin teki ekassa pelissä, mutta miten muuten? Muutama nimimerkki piti kaveria kuitenkin "ratkaisuna ongelmiin" tilastojen perusteella, vaikkei ilmeisesti livenä koskaan nähnytkään. Onko miehessä potentiaalia nousta 1-2 sentteriksi jo tällä kaudella?

Vähän on heiveröisen oloinen vielä, kyllä se menee ensikaudelle, jotta nähdään mihin kaverista on.

Sen verran kuulin lehdistötilaisuutta, että Summanen kehui Pelsuja. No, maalejahan tässä olis tarkoitus tehdä.
 

jth1976

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat
Alkaa olemaan pahasti piirteitä Oravan tyytyväisyydestä ja Suikkasen viimekauden hemmetin tyytyväisyydestä Aravirran lausunnoissa tappiollisten pelien jälkeen.

Oravan kaudessa oli sen verran hyvää, että silloin rakennettiin taloudellisesta puolta muutamaksi kaudeksi erään pelaajan sopimuksen teon muodossa. Toivoa sopii, että tällä kaudella on samanlainen vaikutus.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicansin hyökkäyspelaaminen

Aravirran mielestä pelaajien asenne oli HIFK-pelin alussa erinomaisella tasolla ja pelaajien ajatukset olivat pelissä. Tuloksena oli ensimmäisen 10 minuutin aikana näennäistä painetta ja nolla (0) maalia kohti suuntautunutta laukausta. Ensimmäisen erän aikana Pelicans sai yhden lääpäisyn HIFK-maalia kohti. On turha puhua maalintekotehokkuudesta, kun ei ole edes laadukkaita maalintekopaikkoja. Maalintekopaikkoja ei ole, koska hajanainen viisikkopelaaminen ei niitä kykene tuottamaan.

Kun asenne pelaajien asenne on kunnossa ja pelaajien ajatukset ovat pelissä, ei voi esittää kuin yhden kysymyksen: Ovatko pelaajien ajatukset kaukalossa vääränlaisia. Itse väitän, että Aravirran hyökkäyspelikirja ei tue pelaajia tällä hetkellä ollenkaan. Viisikon etäisyydet ovat hyökätessä aivan liian suuret ja yhden karvaajan sijaan yhdellä syötöllä yritetään voittaa 2-3 vastustajan karvaajaa. Tästä on automaattisena seurauksena epätasapaino puolustuspelaamiseen. Vastustaja saa käännettyä itselleen laadukkaita rintamahyökkäyksiä ja ylivoimahyökkäyksiä.

Kuriositeettina mainittakoon, että oli surkuhupaisaa katsella Pelicansin ylivoimahakua, jossa #44 oli komennettu päivystämään (=seisomaan) vastustajan siniviivalle venyttämään vastustajan nelikkoa. Liigan hitaimman pelaajan (#44 taistelee tittelistä tiukasti #27 kanssa) laittaminen ei tietenkään aiheuttanut toivottua tulosta, koska hän ei hitautensa vuoksi muodosta juuri minkäänlaista uhkaa alivoimaviisikolle. Ottelun kohokohta tapahtui ajassa 60.00, kun eräs närkästynyt vanhempi herrasmies huuteli urheilukeskuksen puoleisessa päädyssä Pelicansin toimistokerroksen suuntaan vaatimuksia Aravirran erottamisesta ja Pelicansin johdon heräämistä todellisuuteen.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
Yhdentoista ottelun pisteettömässä häviöputkessaan joukkue on tehnyt 19 maalia. Päästettyjä maaleja on samalta jaksolta 48 maalia.

Ai niin, tänään joukkueella on edessään kuluvan vuoden viimeinen ottelu. Saapa arvata, miten Pelicansille siinä vierasottelussa Sputnikkeja vastaan käy. Eilisissä otteluissaan kumpikin näistä joukkueista jäi maaleitta, häviten ottelunsa samoin lukemin. Heh... edellinen voitto Pelicansilla on ollut juuri kyseistä vastustajaa vastaan. En haihattele liikoja...
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Onko Joel Mustonen terveenä ollessaan vakiokokoonpanon miehiä? SaiPaa vastaan rouhi ihan mukavasti!

Tuuletti myös maaliaan mukavasti. Eli riehakkaasti saatana!! Saattoi Aran mielestä luiskahtaa turhan tunteenpalon näyttämiseksi jonka tarkoituksena nostaa taisteluilmettä ja joukkuehenkeä. Veikkaan siis Mustosen purevan tuppea seuraavat viisi peliä tai kunnes oppii tuulettamaan tekemiään maaleja maltillisesti. Pelkkä yhden käden nosto kohti hallin kattoa täytyy riittää jonka jälkeen luistellaan suoraan vaihtoaitioon jossa yksi (1) pelaaja saa kopauttaa olkatoppausta osoituksena hyvästä suorituksesta. Tämä täytyy tosin tehdä äänettömästi!
 

Ikaros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayern Münich, Pelicans, NHL, 49's ja Lorna Shore
Onko Joel Mustonen terveenä ollessaan vakiokokoonpanon miehiä? SaiPaa vastaan rouhi ihan mukavasti!

Mustonen on vähän aikaa sitten palannut noin 1.5v saikulta ja pelannut viimeisestä 5 ottelusta 4, eli eiköhän tuo voida vakiokokoonpanoon laskea. Tosiaan tuo loukkaantuminen on varmaan hiukan rajoittanut, että ei lyödä joka peliin kentälle, vaikka taidot kylläkin riittäisi! Hyvä tulevaisuuden centteri Pelsuille!
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Tuuletti myös maaliaan mukavasti. Eli riehakkaasti saatana!! Saattoi Aran mielestä luiskahtaa turhan tunteenpalon näyttämiseksi jonka tarkoituksena nostaa taisteluilmettä ja joukkuehenkeä. Veikkaan siis Mustosen purevan tuppea seuraavat viisi peliä tai kunnes oppii tuulettamaan tekemiään maaleja maltillisesti.

Juuri näin. Todella surullista, että nuori mies riehaantui tuolla tavoin kesken pelin. Paikalla olleet ovat kertoneet, että Aravirta paiskoi ravoissaan pelaajien varamailoja pitkin vaihtoaitiota episodin nähtyään. Viisi peliä on ymmärtääkseni ihan oikeudenmukainen popcorn -komennus.

Mustonen on kyllä yllättänyt minut ennakkoluulottomilla peliesityksillään huomioon ottaen etenkin historiansa. Pelisilmä ja jalka riittää jo nyt ihan kelvollisesti liigatasolle. Mielenkiinnolla jää odottamaan minkälainen talentti paljastuu kun kaveri saa lisää pelejä alle.
 

Skahdeksan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
"Entiset Pelikaanit maailmalla" - ketjusta tuotua

Jos hieman tarkastellaan Pekan tilannetta niin Saarenheimo olisi ihan OK nelosen sentteri, mutta Pelicansin kohdalla on se ongelma, että joukkueessa on jo sopimukset Paakkiksella ja Mustosella (muistaakseni), joilloin meillä on 3 äijää kolmos- nelossenetteriksi eli mielestäni Pekka jää silloin tässä kuviossa työttömäksi. Sopimus kuitenkin on eli johonkin on äijä työnnettävä ja kolmosta ylemmäksi eli pitäisi olla mitään asiaa, eikä varsinkaan asiaa YV:n pyörittämiseen. No ehkä tämä on positiivinen ongelma uudelle valmennukselle.

Hmm... eli olet siis sitä mieltä että tasakentällisin + vajaapelissä mitattuna tehokkain hyökkääjämme ei ole ansainnut pelipaikkaa ylemmissä ketjuissa / joukkueessa vaan hänen tilallaan käytännössä koko kauden YV:tä 0+0 tehoin pelannut jantteri on vain parempi? OK :)

Tokikaan tuo asia ei noin yksinkertainen ole, mutta nyt kun YV:lle on noita kiekonkanssa osaavia pelaajia (muita kuin Paakkis), niin en vain näe syytä miksei tuollaiseen VesaViitakoski-tyyppiseen rooliin voisi kokeilla myös Saarenheimoa, mies kun joskus osaa kiekonkin laittaa pussiin. Ja yleensä juuri tuollaisista räkämaalien paikoista.

Mutta ei tästä sen enempää, maailmalla ja suomessakin on varmasti parempia pelimiehiä, mutta jostain syystä he eivät pelaa Pelicansissa. Ja se taas ei varmasti ole sen enempää Redenbachin, Saarenheimon kuin Paakkolanvaarankaan syy että joutuvat liian isoon rooliin.
 
Viimeksi muokattu:

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Hmm... eli olet siis sitä mieltä että tasakentällisin + vajaapelissä mitattuna tehokkain hyökkääjämme ei ole ansainnut pelipaikkaa ylemmissä ketjuissa / joukkueessa vaan hänen tilallaan käytännössä koko kauden YV:tä 0+0 tehoin pelannut jantteri on vain parempi? OK :)

Tokikaan tuo asia ei noin yksinkertainen ole, mutta nyt kun YV:lle on noita kiekonkanssa osaavia pelaajia (muita kuin Paakkis), niin en vain näe syytä miksei tuollaiseen VesaViitakoski-tyyppiseen rooliin voisi kokeilla myös Saarenheimoa, mies kun joskus osaa kiekonkin laittaa pussiin. Ja yleensä juuri tuollaisista räkämaalien paikoista.

Mutta ei tästä sen enempää, maailmalla ja suomessakin on varmasti parempia pelimiehiä, mutta jostain syystä he eivät pelaa Pelicansissa. Ja se taas ei varmasti ole sen enempää Redenbachin, Saarenheimon kuin Paakkolanvaarankaan syy että joutuvat liian isoon rooliin.

Olen ehdottomasti sitä mieltä. Eikä Pekan pitäisi pelata missään menestymistä hakevassa Liiga seurassa kahdessa ensimmäisessä kentässä.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Komppaan laituria. Saarenheimon ei todellakaan pitäisi mahtua kahteen kärkiketjuun puhumattakaan mistään ylivoimarooleista. Ilman tuota yhden pelin suonenvetoa (2+3) Saarenheimon pinnat eivät olisi kovinkaan kummoiset, toki kaikki lasketaan. Sopanen ja Smolenak pyörittivät tuon ketjun peliä alkukaudesta, Pekka luisteli kivasti alueelta toiselle.

Mitä tulee ensi kauteen niin Saarenheimon sopimus on siinä mielessä riippakivi että tahtoisin nuoren ja eteenpäin pyrkivän pelaajan nähdä siinä paikalla. Toki se "kolmossentterin" ruutu on avoinna, koska niinkuin olen pitkään uskonut, Joel Mustonen tulee kakkosruudun ottamaan ensi kaudeksi. Alkunäytöt Joelilla ovat hyvät.

PS. Monen mielestä Liigan heikoin ykkössentteri Tyler Redenbach on saalistanut Ville Kohon jälkeen enemmän syöttöpisteitä kuin yksikään ykkössentteri tässä liigassa. Ei pöllömpää, vielä kun kudit alkaisivat uppoamaan reppuun...
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Kaikki jotka ovat nähneet Lukko ja TPS ottelut ovat varmasti kanssani samaa mieltä ettei Pelicansin peli ole ihan hirveän hienoksi muuttunut, josko se sitä on tällä kaudella edes ollut, näiden voittojen myötä, mutta selkeästi kaksi asiaa on muuttunut.

Jere on taas huilin jälkeen palannut alkukauden tasolle ja Twitterissä joku olikin laskeskellut ensimmäisen neljänneksen prosenteiksei noin 92%, maaottelutauon jälkeiselle ajalle noin 87% ja nyt joulutauon jälkeen on taas huimia numeroita taululla. Joukkueen voitot eivät yksin selity maalivahtipelin onnistumisella, mutta helvetin iso vaikutus sillä kuitenkin on.

Toinen seikka on se, että puolustukselle ei ole sattunut järkyttäviä virheitä omalla alueella, josta vastustajat ovat pääseet armotta rokottamaan.

Peli siis muistuttaa nyt hieman alkukauden otteluita eli pidetään lukemat omassa päässä pienenä ja haetaan sitä kautta voittoa.

Sinällään muuten mielenkiinoista, että eilen Norrena sekoili itse pelinsä kasetin pettäessä ja päästi siinä samassa muutaman helpon maalin. Saipa voitossa Bernard munaili voiton Pelicansille. Saipalla ei taida oll yhtään voittoa Bernard pelaamissa otteluissa.
 

Bulvaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Eihän nämä asiat koskaan yhdestä pelaajasta ole kiinni, mutta aika erikoistahan se on kuin Leimu jää saikulle niin alkaa 11 ottelun tappioputki. Kun herra palaa kaukaloon, niin 3 voittoa putkeen.
 

McInen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lukko-peli näytti mielestäni ensimmäiset 48min ihan hyvältä, TPS-peli ei oikein lähtenyt missään vaiheessa käyntiin kummaltakaan joukkueelta.

Viisikkopuolustus on toiminut joulun jälkeen huomattavasti paremmin, keskialueen trappi sulkee tehokkaasti vastustajan hyökkäykseen lähtemistä. Tosin, jos trappiin ei ehditä ryhmittäytymääm, peli sekoaa täysin ja meidän viisikko juoksee vastustajan perässä ympäri omaa maalia. Viimeistään tässä kohdassa superhidas (ja kankea) Hemu jää kaksi potkua jälkeen omasta miehestään. Osaako se sirklata oikealle ollenkaan, kun vetelee semmoista puolipotkukelkkaa?!?

Jere on ollut ihan jees, nyt kiekkoja ei ole putoillut laukaisusektorille niin usein kuin ennen joulua. Lisäksi tolpat ovat kilisseet melko paljon - tällä kertaa "tolppa-ulos" - soundilla.

Osaako joku kertoa, missä ihmeessä Piku on? Niinimäki ja Pietilä ovat vissiin hyvin lähellä pelikuntoa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös