Tappara kaudella 2013–2014

  • 445 056
  • 847

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Nyt näyttää siltä, että Tapparalla on hyvä 2. sentteri (Järvinen) ja 3 hyvää kolmossentteriä (Malinen, Green, Plihal).
Omaan silmään Green vaikuttaa sellaiselta lievästi parannellulta versiolta Plihalista. Onkohan tässä todella tarvetta molemmille...

Ainoa asia mitä Tappara juuri nyt tarvitsee on todellinen ykkössentteri, joka omaa legendaarisen sentterin ominaisuuden, eli tekee laitureistaan "parempia".

Mielestäni Plihal on nimenomaan se, joka pitäisi laittaa kiertoon. Greenin potentiaali olla vahva myös hyökkäyspäässä keväällä on suurempi kuin Plihalin.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eurot saattavat sanella, että näin ei tehdä. Plihal saattaa olla todella halpa pelaaja Tapparalle

Niin tarkoitatko nyt siis, että jos senttereitä vielä tulee, niin Green voi vielä saada pakata kamppeensa koska on luultavasti Plihalia kalliimpi ja sitä kautta voidaan vielä vapauttaa euroja siihen tulevaan mieheen?

Mutta katselin vielä tuolta Tapparan sivuilta, että Greenillehän sorvattiin kumminkin samantien loppukauden kestävä sopimus, samoin kun on Plihalilla. Eikös se meinaa, että ne rahat suunnilleen maksetaan joka tapauksessa, jolloin voisi kuvitella, että huonompi siitä lähtee (kun molemmat kuitenkin melko selvästi taistelevat samasta roolista).
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin tarkoitatko nyt siis, että jos senttereitä vielä tulee, niin Green voi vielä saada pakata kamppeensa koska on luultavasti Plihalia kalliimpi ja sitä kautta voidaan vielä vapauttaa euroja siihen tulevaan mieheen?

En. Tarkoitin Plihalin olevan todennäköisesti Tapparan hänelle maksavan liksan arvoinen, mikäli huhut pitävät paikkansa. Tuskin koko kauden pahvin purkaminenkaan ilmaista on.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos ja toivottavasti kun laadukas ykkössentteri tälle kaudelle vielä saadaan, niin Green voitaisin siirtää hyvin laitaan ja Malinen liian isosta nykyroolista Greenin paikalle kolmoseen. Vaikka Green on tonttinsa hoitanut ihan hyvin tähän asti, niin laiturina hänestä voisi saada vielä enemmän irti taklausten, kulmapainien ja maalinedustapelaamisen osalta. Sentterinä joutuu kuitenkin aina vähän varmistelemaan, ja vaikka mies sijoittuu hyvin niin ei tuolla nopeudella yksinkertaisesti vaan ehdi tehdä kaikkea mihin ehkä olisi ominaisuuksia. Laiturina voisi silti edelleen ottaa aloituksia, koska on niissä Plihalin kanssa ylivoimaisesti kovin pelaaja nykyjoukkueessa.

Jos sentteriä ei saada, niin Kuusela pitäisi vaan kylmästi siirtää laidalta keskelle ja rakentaa ketjut siten että hän on ykkössentteri. Nykyisellään tilanne on sama kuin finaaleissa Ässiä vastaan, kun Barkovin loukkaantumisen myötä Malinen pelasi kakkosketjussa eikä hyökkäyskaluston leveys riittänyt enää alkuunkaan. Se riitti kyllä vielä Lukkoa vastaan välierissä, mutta kun vastaan asettui paria astetta kovempi ryhmä niin eväät vaan loppuivat kesken. Toivottavasti nämä runkosarjassa kerätyt voitot eivät taas sokaise valmennusjohtoa siten, että tasaisen mutta kärjeltään tylsän hyökkäyksen odotetaan riittävän. Se ei riitä, eikä Malisesta ole vielä tällä kaudella johtamaan 1. tai 2. ketjua.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En. Tarkoitin Plihalin olevan todennäköisesti Tapparan hänelle maksavan liksan arvoinen, mikäli huhut pitävät paikkansa. Tuskin koko kauden pahvin purkaminenkaan ilmaista on.

Ok, ymmärsin väärin ja juu onhan tuossa tietysti sinänsä järkeä. Sanotaanko näin, että kaikenkaikkiaan vähän ihmetyttää juurikin se, että Greenille piti saada koko kauden kestävä sopimus. Vai seköhän siinä oli juuri se seikka, minkä tähden hän sieltä tuli. Sitähän ei missään uutisissa sanottu (vai sanottiinko?), että loppukauden kattavalla sopimuksella, katselin niitä vielä netistäkin läpi. Mutta on se tuolla Tapparan sivuilla rosterissa niin merkitty, niin näin se varmaan on.

Mutta Corkscrewnkin toteamaa hitautta ajatellen, niin meillä on siinä nyt kaksi kaveria jotka ovat ihan jees puolustussuuntaan, pystyvät kaapimaan aloituksia, mutta joiden nopeus ei riitä ihmeellisyyksiin edellämainittujen asioiden lisäksi. Plihalin hankinnan voi selittää halpuus, mutta toisaalta en oikein tajua loppuviimein sitten taas, että jos Plihal jatkaa, niin miksi oli niin pirun kiire tuoda juuri sellainen pelaaja sisään kuin Green. Loppukauden mittaisella sopimuksella.

Ainoa selitys mikä tulee mieleen, että otettiin nopeasti joku kaveri, jonka nyt suunnilleen tiedettiin olevan jonkinlainen pelimies paikkaamaan McRaen floppausta, mutta tässä tapauksessa voisi odottaa, että sentteriosaston siirtymiset eivät vielä olleet tässä.

EDIT. Todetaan nyt se vielä, että tosiaan se tekee hankinnasta vähän järkevämmän, että Green menee laidassa siinä missä keskelläkin.
 
Viimeksi muokattu:
Sitähän ei missään uutisissa sanottu (vai sanottiinko?), että loppukauden kattavalla sopimuksella, katselin niitä vielä netistäkin läpi. Mutta on se tuolla Tapparan sivuilla rosterissa niin merkitty, niin näin se varmaan on.

Mies itse on todennut, että perhe lentää heti perässä kun hiljattain syntynyt kuopus saa lentoluvan. Ei kuulosta try-out pelaajan puheelta.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kolmannes kaudesta kohta takana, missä mennään?

Yläkanttiin

34 Olli Palola 19 9+6=15 +3
Läpimurtokausi meneillään. Hyvä luistelija, ja tähän mennessä hyökkääjistä paras pitämään kiekkoa kulmissa ja hyökkäysalueella. Kova ja tarkka laukaus, ranteella tai lämärillä. Täydellinen onnistuminen tähän mennessä, ja paljon kemiaa Järvisen ja Jormakan kanssa.

14 Pekka Jormakka 19 7+6=13 -3
Löi omien sanojensa mukaan itselleen valtavat odotukset kauden alkuun, mikä selvästi vähän kipsasi kun tehoja ei alkanutkaan syntyä automaattisesti. Välillä snaipperin elkeitä, välillä hukkaa usemman paikan peräkkäin. Hyvä yhteys Järvisen kanssa jo harjoituspeleissä ja sama jatkunut viime kierroksilla.

44 Jan-Mikael Järvinen 19 4+8=12 -1
Väläytteli syöttötaitoaan jo silloin, kun muut ominaisuudet eivät riittäneet liigatasolle. Nyt alkaa luistelu riittää, ja samalla on tullut esiin yllättävän vahva Järvinen laitojen lähellä. Hukkuu vielä välillä kuvasta vieraspeleissä, mutta Hakametsässä on ollut joinain iltana kentän paras sentteri. Tarkka ja oikea-aikainen syöttäjä, jonka peliä parhaimmillaan on hieno katsella.

81 Jukka Peltola 19 3+7=10 +4
Alempien ketjujen erikoisosaaja, keskellä tai laidassa. Vahva kiekonsuojaaja ja yllättävän juonikas jos saa vähänkin siimaa vastustajan puolustukselta. Aloittaa yleensä alivoimat Plihalin kanssa. Saa aina välillä ylennyksen kärkiketjujen laitaan palkinnoksi hienoista esityksistä alempana, mutta palautettu aina pian takaisin tekemään sitä minkä vielä toistaiseksi osaa parhaiten.

28 Jarkko Malinen 19 2+7=9 +2
Kehittynyt paljon viime kaudesta, jolloin oli selkeä nelossentteri. Nyt pelannut paljon järjestyksessä ensimmäisenä jäälle menevän ketjun keskellä, ja ollut myös koko kauden mukana ylivoimassa. Viime aikoina näyttänyt olevan liian isossa roolissa taitoihin nähden. Pääsee paikkoihin, mutta osuu huonolla prosentilla ja toisaalta ei pysty luomaan paikkoja muille. Olisi ihanteellinen kolmossentteri.

24 Atte Mäkinen 4 0+1=1 +5
Paikkasi onnistuneesti Saravoa tämän oltua loukkaantuneena. Hyvän kokoinen rightin pakki, joka puolustaa eleettömästi ja antaa helppoja toimivia syöttöjä.

Omalla tasollaan

71 Kristian Kuusela 19 6+3=9 -6
Paluu kotiin pitkän kierroksen jälkeen. Taitava ja yritteliäs yleishyökkääjä, joka on myös hyvä ammattilaisen malli nuorille pelaajille. Hyvä laukaus, hyvä rauhoittaja ja syöttäjä ylivoimapelissä. Voisi olla tehokkaampi, mutta viime aikojen ketju Malisen ja Erkinjuntin kanssa ei aivan ole toiminut.

74 Antti Erkinjuntti 19 1+8=9 -7
Oli alkukierroksilla paras hyökkääjä kun joukkueella oli vaikeampaa. Sen jälkeen kadonnut vähän kuvasta. Ketju ei toimi parhaalla tavalla hyökkäyssuuntaan, koska Malisen taso ei aivan riitä tiivistahtisessa sarjassa kantamaan kärkisentterin viittaa.

55 Nick Bailen 19 2+6=8 -2
Perushyvä kiekollinen pakki. Hyvät kädet, syötöt tarkkoja ja pyrkii laukomaan paljon etenkin ylivoimalla. Vastapainoksi tekee myös virheitä, kompastelee ja sutii välillä kiekosta ohi. Kokonaisuudessaan kuitenkin hyvä alkukausi takana.

38 Teemu Aalto 19 2+4=6 +5
Aalto on Aalto. Taso heittelee runkosarjassa, mutta pelannut taas paremmin viime kierrokset. Pelaa kuitenkin jatkuvasti paljon tasakentällisin ja ylivoimaa, joten virheitäkin tulee väistämättä.

6 Pekka Saravo 15 3+0=3 -5
Peksi on noussut omalle tasolleen tällä kaudella. Ennen loukkaantumista oli monessa pelissä joukkueen parhaita pakkeja, ja isossa alivoimaroolissa. Myös kiekollisesti ollut viime vuosia varmempi. Harmillisesti tiistain paluupeli Jokereita vastaan meni vihkoon sekä Saravolta että koko joukkueelta.

25 Henrik Haapala, 19 0+2=2 -3
Hyvä luistelija ja kiekonpitäjä sekä älykäs peluri. Häviää vielä voimassa, ja jää joskus pahasti jyrän alle. Menee silti tilanteisiin sata lasissa ja tuo Plihalin ketjuun elintärkeätä nopeutta.

77 Juha Metsola, 19 2,23 91,90
Suvereeni ykkösmaalivahti, mutta tehnyt joissain peleissä myös sellaisia virheitä joita viime kevään huippujakson aikana ei nähty. Haastaa aggressivisilla vastaantuloilla kiekollista pelaajaa, mikä varmasti huomattu jo
vastustajien ottelupalavereissa. Mailapeli samaa vanhaa keskinkertaista Metsolaa. Hyvä alkukausi kuitenkin takana.

Alakanttiin

17 Ville Nieminen 17 3+3=6 -1
Vanha voimahyökkääjä on edelleen jumissa, kuten kauden alussa monissa haastatteluissa kertoi. Peliesitykset tulevat varmasti vielä kohentumaan, ei epäilystäkään siitä.

61 Chris Connolly 17 2+3=5 +6
Pudonnut koko ajan pienempään rooliin, ja pelannut viime ajat Plihalin ja Haapalan kanssa nelosessa. Laituriosasto on vain niin kova, ettei mahdu ylemmäksi. Tekee hyvin töitä illasta toiseen, ja on kuitenkin hyvä syöttäjä ja
pelinrakentaja edelleen. Jos olisin Rautakorpi, kokeilisin ylivoimalla Malisen paikalla.

12 Markus Kankaanperä 19 1+3=4 -6
Viime kaudella monessa pelissä joukkueen luotettavin puolustaja. Ei ihan yhtä varmaa ja jämäkkää puolustuspelaamista tällä kaudella. Epäilen että tiivistahtinen kesä vaikuttanut eniten näihin raskasrakenteisiin pelaajiin ja heidän alkukauteensa. Parantanee vielä paljon.

80 Jan Tabacek 19 1+2=3 0
Peruspuolustaja Tabacek oli alkukaudesta joukkueen tavoin vähän pihalla, mutta pelannut jo paremmin. Avauspelaaminen kohentunut myös.

18 Josh Green 7 1+0=1 +2
Green on luotettava aloittaja ja alivoimapelaaja, mutta kolmossentteriltä odottaisi isompaa panosta myös hyökkäyksellisesti. Tämä mies olisi mukava nähdä laidassa pelaamassa peliä, jolla luonut kohtuullisen NHL-uran.

21 Pasi Puistola 19 0+1=1 +1
Hätäisiä syöttöjä ja kiekollista epävarmuutta enemmän kuin Puistolalta keskimäärin on totuttu näkemään. Pelaa toki paljon, mutta kaikesta näkee että itseluottamus kokenut jonkun kolhun viime kauden aikana. Valmennus
yrittänyt saada miestä peluuttamalla vireeseen, ja viime aikoina saanut ylivoimavastuutakin. Oli joskus enemmän kevään pelaaja, joten uskotaan siihen kun muuta ei voida.

39 Tomas Plihal 19 0+1=1 -4
Aloittaja ja alivoimaspesialisti. Silti ihmeellisen kohmeinen aina kun pitäisi tehdä jotain punaviivan jälkeen. Lähes mahdoton uskoa, että tehnyt joskus TPS:ssä kovalla tahdilla pisteitä ja pelannut NHL:ssä.

Vaikea arvioida

9 Toni Kallela 3 2+0=2 +3
57 Arttu Ilomäki 3 0+0=0 -1
27 Elmeri Kaksonen 2 0+0=0 0
1 Dominik Hrachovina 2 ottelua luukkuvahtina
29 Zoltan Hetenyi 17 ottelua luukkuvahtina

Lähtenyt muualle

18 Phil McRae 8 0+1=1 -3
Kallis floppi. Tuli keskenkuntoisena, ja valmennus menetti uskon mieheen jo alkukierroksilla. Harmittava tapaus ja Jari Kekäläisen pelaajakoordinaattoriajan toistaiseksi suurin epäonnistuminen.
 
17 Ville Nieminen 17 3+3=6 -1
Vanha voimahyökkääjä on edelleen jumissa, kuten kauden alussa monissa haastatteluissa kertoi. Peliesitykset tulevat varmasti vielä kohentumaan, ei epäilystäkään siitä.

En ole muuten koskaan nähnyt näin nöyrästi ja kurinalaisesti pelaavaa Niemistä. Ville tekee maskia, karvaa, taklaa, pitää laitaa kiinni ja heittää päätykiekkoa. Nieminen ei ota juurikaan kiekollista vastuuta eikä varsinkaan riskiä. Perisynti "everywhere hockey" loistaa poissaolollaan. Tunnetta on pelissä vähän, pikemminkin vahvaa rutiinia.

Nieminen siis näyttää kaikin puoli hyvältä ja kokeeneelta KOLMOSkentän laiturilta. Jotain tällaistahan miehestä toivottiin ennen viime kautta, mutta saatiin paljon enemmän. Toisaalta, nyt hän ei juurikaan näytä Ville Niemiseltä.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Josh Greenistä vielä sen verran, että päivän Aamulehdessä (kyllä, Aamulehti teki otteluennakon Tapparan pelistä!) Jukka Rautakorpi kertoi Greenin pelaavan juuri siinä roolissa missä hän on uransa tehnyt. Eli tuo runsas alivoimapeluuttaminen on ollut ilmeisen suunniteltua, on haluttu kahden suunnan sentteri. Greenin pelipaikka ratkeaa maaottelutauolla, kun Rautakorpi pääsee katsomaan miehen harjoittelua.

Mitä meidän ulkomaalaisiin tulee niin ainoastaan Nick Bailenilta odotetaan hyökkäyspään tekoja (ja Chris Connolly lienee myös tässä sarjassa) mutta muut hankinnat ovat eri roolissa. Siltähän se vaikuttaa, että Järvinen&Malinen-duolla pyritään viemään sitten ratkaisuosastoa eteenpäin.

Rautakorpi toisti myös sen asian, että Tapparan prosessissa juuri pelaajien kehittyminen on keskeisessä roolissa ja esimerkiksi Jan-Mikael Järvisen kaltaisia pelaajia pitäisi tulla joka vuosi uusia. Tämähän nimenomaan luo jatkuvuutta (oma kommentti).

Nyt voisi siis ajatella siten, että puolustuspäähän on haettu kokeneita senttereitä, hyviä aloittajia ja vahvoja vääntäjiä. Malisen pitää pystyä astumaan uuteen rooliin ihan tosissaan ja Järvisen otteet toivottavasti säilyvät yhtä hyvinä.
En silti pääse millään yli siitä tunteesta, että Tappara joutuu vielä sentterikaupoille jos meinaa poikaa keväällä nostella.

PS. Corkscrewn arvioihin ei mitään lisättävää, erinomaista tekstiä!
 

Rixa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Greenin pelipaikka ratkeaa maaottelutauolla, kun Rautakorpi pääsee katsomaan miehen harjoittelua.

Tarkennetaan, että Aamulehdessä kerrottiin Greenin tryoutin päättyvän maaottelutauolla.

Huhuja kuulin että mies olisi tryoutilla mutta en mitään konkreettista ennen tämän aamun aviisia. Nähtäväksi jää, jatkaako joukkueessa vai ei.
 
Kaveri on Radio Cityllä niissä kiekkoradion hommissa ja kuulemma tänään hallille menossa. Kun näistä jutuista kerroin, niin sanoi, että voi siinä valmentajahaastattelussa ennen peliä kysellä tästä sentteritilanteesta. Vaikka aika ympäripyöreitähän ne vastaukset yleensä on. Itseäni kyllä kiinnostaisi kuinka tyytyväisiä valmentajat ovat Malisen esityksiin ja toisaalta, että mitä oikein Plihalilta ja Greeniltä odotetaan kauden vanhetessa.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Corkscrew:n arviot

Joistain pelaajista olen kyllä eri mieltä:

Jormakka Yläkanttiin -> Omalla tasollaan

Kyllähän Jormakalta odotettiin paljon ja syksyn maajoukkueturnaus viimeistään nosti odotukset huippuunsa. Alkukierrokset oli kuitenkin todella jäissä, muun joukkueen tapaan, ja vasta viimeiset pari viikkoa on alkanut pelaamaan omalla tasollaan. Silti ollut mielestäni useissa peleissä Järvisen ketjun heikoin lenkki (ei kuitenkaan heikko vaan hyvää suorittamista). Sanoisin, että vastannut odotuksiin melko hyvin, ei missään nimessä yläkanttiin.

Malinen Yläkanttiin -> Omalla tasollaan

Tämä nyt on vähän rajatapaus. Alkukaudesta suoritti yläkanttiin, mutta on hiipunut valtavasti viimeisen kuukauden aikana. Väittäisin, että ei ole nyt suorittanut edes omalla tasollaan, joten yleisarvosana Omalla tasollaan.

Saravo Omalla tasollaan -> Yläkanttiin

Ollut joukkueen paras pakki. Kukaan tuskin odotti Saravolta näin hyvää syksyä. Ehdottomasti yläkanttiin.

Erkinjuntti Omalla tasollaan -> Alakanttiin

EJ:n hyvä viime kevät antoi odottaa hyvää kautta. On ollut mielestäni pettymys. Ei ehkä ole löytänyt ketjukavereita samalla tavalla kuin viime kaudella.

Haapala Omalla tasollaan -> Alakanttiin

Ollut kuin varjo viime syksyn Haapalasta. Vaikka saikin pelata Barkovin kanssa, niin osoitti olevansa pelimies ja pystyvänsä kiekolliseen rooliin. Nyt ei ole kulkenut sitten ollenkaan.

Lisäksi Connollysta sanoisin, että ihmetyttää pieni vastuu. On ollut kuitenkin ihan OK ja viime kaudella nähtiin mihin Chris pystyy. Tuntuu oudolta laittaa Connolly neloseen pienelle peliajalle...
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tarkennetaan, että Aamulehdessä kerrottiin Greenin tryoutin päättyvän maaottelutauolla.

Erikoista tiedottamista, kun seuran omat sivutkaan eivät tiedä, millä sopimuksella mies pelaa.

Mutta itse uutisena ihan hyvä ja kuulostaakin koko hankinta heti paljon järkevämmältä. Kallistun vähän siihen suuntaan kuitenkin, että vaikkei nyt maailman huonoin vahvistus, niin parempaakin voitaisiin vielä onkia.
 

Rantsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers, KalPa
Täällä aikasemmin puheltiin, että mitä Kallela tuo joukkueeseen enemmän kun Haapala.
Eilisen pelin (+ usean A-junnupelin) perusteella voin kertoa että Kallela tuo joukkueeseen luisteluvoimaa, saa hitaammankin sentterin maalipaikoille ( Plihal + Green ) ja dominoi päätypelaamista. Harvemmin näkee Tapparaleiristä kenenkään laiturin heittävän kiekkoa päätyyn ja itse hakevan sitä + antamaan vapauttavaa syöttöä. Eilisen pelin tehopisteiden lisäksi Kallela ohitti SaiPan keskialueen träpin useaan otteeseen helpohkon oloisesti. Urheilullisen kroppansa ansiosta hän pystyy myös laukomaan paikasta kuin paikasta kohtuu näpäkästi. Monipuolinen ja tehokas nuori laituri jonka peluuttaminen olisi Rautakorvelle kuin rahan pankkiin laittamista. Loistava pelaaja kolmos-nelosketjuun jo nyt, ja viimeistään parin vuoden päästä tehokas kärkiketjuhyökkääjä. Sääli on jos Rautakorpi pitää Haapalaa ennemmin kokoonpanossa.
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Täällä aikasemmin puheltiin, että mitä Kallela tuo joukkueeseen enemmän kun Haapala.
Eilisen pelin (+ usean A-junnupelin) perusteella voin kertoa että Kallela tuo joukkueeseen luisteluvoimaa, saa hitaammankin sentterin maalipaikoille ( Plihal + Green ) ja dominoi päätypelaamista. Harvemmin näkee Tapparaleiristä kenenkään laiturin heittävän kiekkoa päätyyn ja itse hakevan sitä + antamaan vapauttavaa syöttöä. Eilisen pelin tehopisteiden lisäksi Kallela ohitti SaiPan keskialueen träpin useaan otteeseen helpohkon oloisesti. Urheilullisen kroppansa ansiosta hän pystyy myös laukomaan paikasta kuin paikasta kohtuu näpäkästi. Monipuolinen ja tehokas nuori laituri jonka peluuttaminen olisi Rautakorvelle kuin rahan pankkiin laittamista. Loistava pelaaja kolmos-nelosketjuun jo nyt, ja viimeistään parin vuoden päästä tehokas kärkiketjuhyökkääjä. Sääli on jos Rautakorpi pitää Haapalaa ennemmin kokoonpanossa.

Kallela on kyllä ollut aika hyvällä pelipäällä aina mahkun saatuaan kokoonpanosta, lisäksi melko tehokaskin vielä (4 ot. 2+3=5). Hyvin on käyttänyt mielestäni joka pelissä kun on päässyt tuoreeltaan kehiin, niin juuri noita vahvuuksiaan eli kovaa ja irtonaista luistelua, minkä lisäksi väläytellyt myös todella hyvää laukaustaan.

Toivotaan, että jos meillä on ollut tähän saakkaa pitkälti yksi tulosta illasta toiseen hyvin tekevä ketju (Jormakka - J-M J - Palola), niin vastaisuudessakin Rautiksella ois enemmän pokeria peluuttaa kavereita, jotka me muutkin nähdään hyvävireisinä. Koska vaikka Kallelan kokemus on muuten ohut vielä joukkueesta niin esim. syvyyskartassa jo näiden nähtyjen otteiden perusteella en näkisi syytä miksi ei voitaisi peluuttaa enemmänkin Connollyn tilalla, joka mielestäni ei ole ennen loukkaantumistakaan aivan parasta saanut itsestään irti. Toki tämä meidän laitureiden taso on muutenkin niin laaja, että sieltä löytyy juuri hyvänä esimerkkinä profiililtaan Kallela paikkaajia tarvittaessa.

Saipa pelissä pisti kyllä silmään, että kaveria oltiin lähes murjomassa kokoajan jostain syystä, oliko sitten turhautumista vai mitä, mutta juuri Kallela oli aika usein targettina jäällä, mikä ihmetyttää siinäkin mielessä, että kaveri harvoin kuuluu siihen pelaajajoukkoon joka tarkoituksella myllyttäisi tai hämmentäisi pakkaa kovinkaan mallikkaasti.

Noh, kaikkea sitä näkee kun vanhaksi elää.

PS: Onneksi laajuutta saatiin maalintekijä rintamalle Plihalin onnistumisen myötä. Toki ei muutenkaan se meidän tunnetuin maalitykki, mutta osoitti jo muutenkin joidenkin moitteet täällä turhiksi siitä etteikö kaveri pystyisi johonkin muuhunkin punaviivan jälkeen, kuin vaan tyhmiin kiekonmenetyksiin tai kiekostaluopumisiin. Mielestäni erittäin tärkeä onnistuminen muuten vaisuhkolle hyökkäyspään Plihalille, tuskin tuo uutta jatkuvuutta sarjaan tsekkitykit smolenak tai huml, mutta ainakin jonkinlaista kipsiä toivoisi auki sen suhteen kun ei ole hyökkäyspäähän kulkenut, eikä yv:llä saa aikaa av-spesialistin roolinkaan vuoksi, että toisi sen uuden tilan sinne hyökkäyspäätyyn. Ja juuri Kallelan kanssa se homma näytti sujuvan hetkittäin ihan mallikkaasti.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Minä pidän kyllä Haapalan pelaamisestakin, hänellä on luonnetta ja työmoraali on hyvää luokkaa. Lisäksi Haapalasta näkee, että hänessä on sellaista "pelimiestäkin" eli uskaltaa kokeilla kikkoja ja haastaa pakkeja. Sen ilmiselvän heikkouden eli koon puutteen lisäksi peliä kuitenkin vaivaa sellainen dieselmäisyys. Noustakseen seuraavalle tasolle, Haapalan olisi oltava paljon terävämpi ja päättäväisempi varsinkin kulmapeleissä. Tarvittaisiin samaa henkeä kuin nuoressa Saku Koivussa oli.

Kallela taas vaikutti enemmän tällaiselta Pekka Virran koulun pelaajalta, erittäin peliälykäs pelaaja, hyvä luistelija ja sellainen "liukuja". Kallela otti myös loistavia riistoja päätykiekoista isoilta SaiPa-pakeilta hyvin ajoitetuilla niiteillä joissa painopiste oli tarpeeksi alhaalla. Epäilen vielä hieman onko hänestä kuitenkaan suoraan esim. Haapalan korvaajaksi, roolit ovat muotoutumassa vähän erilaiseksi.

Eniten itseäni on harmittanut Chris Connolly joka etsii pahasti itseään. Connollyn pelaaminen ei kaadu yrityksen puutteeseen vaan pikemminkin päinvastoin, eli hän ylipelaa ja yrittää liikaa. Connolly tarvitsisi nyt hyvän sentterin tukea, näyttää siltä ettei hän yksin pysty luomaan tilanteita. Hyvä pelipaikka voisi löytyä oikeastaan kolmesta kärkiketjusta mutta silloin pitäisi tehoja syntyä, potentiaalia kyllä olisi.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Nimimerkki Corkscrew tuossa edellä melko osuvasti kuvailikin pelaajien esityksiä alkukauden osalta. Odotuksiin nähden selvästi kovimmat yllättäjät ovat Palola sekä Järvinen ja pahimmat pettymykset Puistola sekä jo poistunut McRae. Peli on ollut parhaimmillaan huomattavasti parempaa kuin viime vuonna vastaavaan aikaan ja huonollakin pelillä ollaan pisteitä raavittu kiitettävästi. Nyt, kun oletettavasti mennään jälleen harjoittelussa kovempaa, voi tauon jälkeen pientä notkahdusta tulla, mutta siitä on turha huolestua.

Pelaajistossa suurin kysymysmerkki on edelleen sentteritilanne. Greenin tryout päättyi vakuuttavasti kahteen maaliin ja jatkoa lienee luvassa, vaikkei hän missään vaiheessa ykkössentterin otteita olekaan esittänyt. Kuitenkin hänessä näen selvästi kevään pelaajan ja kun kunto tuosta kohenee, uskon hänen ottavan 1/2 -sentterin viitan Maliselta. Hyökkäysketjut eivät yleisesti ole vielä osoittanut toimivuuttansa kuin Jormakka-Järvinen-Palola -ketjun osalta. Lähes koko kauden kasassa olleen Kuusela-Malinen-Erkinjuntti -ketjun peli on varsinkin ollut todella keskinkertaista. Viime aikoina tuohon on Peltolaa kokeiltu ja ketjun peli on hivenen siitä paranutunut. Lisäksi viime kauteen verrattuna ongelmia on hieman tuottanut kaksi vasenta laituria, jotka ovat olleet varjojen mailla eli Nieminen ja Connolly. Nieminen on ollut joukkuelle kuitenkin hyödyllinen pelillisesti, sillä pelaa todella kuriinalaisesti eikä anna läikkyä yli ja tekee nöyrästi töitä kuten kapteenin kuuluukin. Pisteitä tulee vielä, jos on tullakseen. Connolly sen sijaan on kuin varjo viime kautisesta. Toki itseluottamus saattaa olla koetuksella, kun onnistumisia tai vastuuta ei tule, mutta meno on ollut tukkoista ja ratkaisut heikkoja.

Jos aletaan pohtia ketjukoostumuksia kaikkien ollessa terveinä hahmottelisin jotain seuraavaa:

Jormakka-Järvinen-Palola

- Meidän teletappi-ketju pelaa 2/3 peleistä todella vakuuttavasti ja on pärjännyt yllättävän hyvin myös omassa päässä, sillä peliälyllä ketju paikkaa paljon fyysistä heiveröisyyttä.

Connolly/Kallela - Green - Erkinjuntti

- EJ:N ja Connollyn yhteispeli oli viime kaudella niin hienoa katsottavaa, että molempien kannalta olisi mielestäni edullista palauttaa tutkapari yhteen. Green tuo ketjuun suoraviivaisuutta ja syöttötaito on sen verta hyvällä tasolla, että osaa pistää kiekkoa liikkeeseen vikkelille laitureille. Kallela voi tuurata Connollya, mikäli tämä jatkaa sairastuvan puolella.

Kuusela - Malinen - Peltola

- Vastuuta hieman vähemmäksi, muuten hyvä duunarikenttä, joka saa parhaimmillaan tulosta toisessa päässä kenttää kiitettävästi.

Nieminen - Plihal - Haapala/Kallela

- Ei ole tarkoitus toimia minään rangaistuksena Niemiselle, vaan hän saisi tietenkin jatkaa YV:llä tutusti maalin edessä. Nieminen - Haapala toimi jo viime kaudella ja Plihal nyt on itseoikeutetusti nelossentteri.

Puolustukseen tuskin mitään muutoksia on tulossa. Ainoa, mitä voisi harkita on Tabacekin siirtäminen vasemmalle puolelle, missä hän pelasi huomattavasti paremmin Saravon ollessa loukkaantuneena.

Yhteenvetona voi todeta, että potentiaali joukkueessa on melkoinen, kun nyt jo ollaan sarjassa toisena ja vaikea sanoa kovinkaan monen pelaajan ainakaan ylisuorittaneen.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eurot saattavat sanella, että näin ei tehdä. Plihal saattaa olla todella halpa pelaaja Tapparalle

Ilmeisesti tästä on jotain tarkempaa tietoa. Verotietojen mukaan Plihalin sopimus Kärppien kanssa oli todella kova esityksiin nähden (2012 ansiotulot huimat 212 956€) ja on vaikea uskoa, että nämä olisivat tätä laittaneet puoli-ilmaiseksi kilpailijan riveihin.

Tilastojen mukaan Plihal pelaa Tapparan senttereistä vähiten ja tuo kovin vähän avuja kokonaisvaltaisesti, joten palkan tulisi olla tämän mukainen, jotta voidaan puhua todella halvasta pelaajasta. En omaa kuitenkaan riittävää määrää katsomominuutteja Tapparan peleistä, että voisin arvioida Plihalin arvoa joukkueelle laajemmin.

Tällä ei ollut tarkoitus provosoida ketään ja käynnistää debattia siitä, kuinka paljon Ilves maksaa ylimääräistä Järventielle tai Koistiselle.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Verotietojen mukaan Plihalin sopimus Kärppien kanssa oli todella kova esityksiin nähden (2012 ansiotulot huimat 212 956€) ja on vaikea uskoa, että nämä olisivat tätä laittaneet puoli-ilmaiseksi kilpailijan riveihin.

Toisaalta on vaikea uskoa myöskään tarkan euron Leinosen hommaavan parin sadan tonnin kolmos/nelossentteriä.

Plihal on Tapparan ykköshyökkääjä alivoimalla ja yksi syistä sen toimivuuteen tällä kaudella. Lisäksi hän on loppuhetkien tärkeä erikoismies loistavan aloitustaitonsa ansioista. Ei tietenkään pelkästään tuosta kannata maksaa 200t €, mutta en kyllä mitenkään usko, että Tappara maksaisi edes puolta tuosta.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei tietenkään pelkästään tuosta kannata maksaa 200t €, mutta en kyllä mitenkään usko, että Tappara maksaisi edes puolta tuosta.

En itsekään usko tähän, koska Plihalia kaupattiin tuloksetta jo keväästä asti ja voihan olla, että tämäkin on suostunut osallistumaan palkkansa puolesta talkoisiin päästääkseen pois Kärpistä.
 
Minä pidän kyllä Haapalan pelaamisestakin, hänellä on luonnetta ja työmoraali on hyvää luokkaa. Lisäksi Haapalasta näkee, että hänessä on sellaista "pelimiestäkin" eli uskaltaa kokeilla kikkoja ja haastaa pakkeja. Sen ilmiselvän heikkouden eli koon puutteen lisäksi peliä kuitenkin vaivaa sellainen dieselmäisyys. Noustakseen seuraavalle tasolle, Haapalan olisi oltava paljon terävämpi ja päättäväisempi varsinkin kulmapeleissä. Tarvittaisiin samaa henkeä kuin nuoressa Saku Koivussa oli.
...
Haapala tarvitsee rajua punttikuuria. Jalat pitäisi olla kuin pikaluistelijalla ja keskivartalo silkkaa rautaa. Noin pientä ja heiveröistä viskellään nyt miten sattuu. Jalkoihin voimaa lisää, räjähtävyyttä suunnanmuutoksiin ja suoranopeutta lisää, keskikropan voiman myötä sellaista Erkinjunttimaista suojauskykyä ja voimaa pitää se pakki niskassa. Muuten vaikea nähdä Haapalan nousevan edes liigassa huipulle.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joistain pelaajista olen kyllä eri mieltä:

Jormakka Yläkanttiin -> Omalla tasollaan


Malinen Yläkanttiin -> Omalla tasollaan


Saravo Omalla tasollaan -> Yläkanttiin


Erkinjuntti Omalla tasollaan -> Alakanttiin


Haapala Omalla tasollaan -> Alakanttiin

Yläkanttiin oli alun perin "Onnistujat", mutta menin muuttamaan sen vähän ennen viestin lähettämistä. Kieltämättä merkitys muuttuu, koska Jormakan ei voida sanoa pelanneen yläkanttiin mutta onnistuja hän on ehdottomasti. My bad. Malisen lasken kyllä ylittäneen odotukset koko alkukautta tarkasteltaessa, vaikka onkin viime kierroksilla hiipunut pahasti. Odotukset eivät kuitenkaan viime kauden perusteella olleet korkealla, koska pelasi nelosketjussa ja pleijareissa pakon sanelemana ylempänä laihoin tuloksin.

Saravo taas on pelannut alkukauden sillä omalla tasollaan joka viime vuosikymmenen puolivälissä toi MM-kisapaikkoja ja osittain myös tämän viisivuotisen sopimuksen Tapparaan. Ei hänelle tuollaista sopimusta oltaisi tarjottu, jos olisi tiedetty että rooli on kolmosparissa lähinnä av-spesialistina. Tällä kaudella Saravo on pelannut paremmalla itseluottamuksella kuin aikoihin ja auttanut joukkuetta myös kiekollisesti, mutta niin sen pitääkin hänen kohdallaan mennä.

Erkinjuntin ongelmat ovat siinä että sentteri on vaihtunut Koskirannasta Maliseen. Ymmärrän että Rautakorpi rakastaa nöyrää ja kehittyvää Malista, mutta jos mestaruudesta halutaan taistella niin Jarkon pitäisi olla 3-4-sentteri. Haapalan pelistä olen itse tykännyt, vaikka nuori mies on joidenkin osalta teilattu täysin. Karri Kivi kehui Henkan olleen alle 20-vuotiaiden turnauksessa paras hyökkääjä, joten toivottavasti tehoja tulisi vähän enemmän liigassakin. Töitä tekee kuitenkin loistavasti, enkä sanoisi nuorukaisen pelanneen tähän mennessä alakanttiin.
 

susi

Jäsen
Yläkanttiin oli alun perin "Onnistujat", mutta menin muuttamaan sen vähän ennen viestin lähettämistä. Kieltämättä merkitys muuttuu, koska Jormakan ei voida sanoa pelanneen yläkanttiin mutta onnistuja hän on ehdottomasti.

Jormakan alkukausi oli hapuilevaa. Tätä toki osittain hankaloitti Jormakan kierrättäminen useassa eri ketjukombinaatiossa. Nyt kyllä on Palolan ja Järvisen ohella joukkueen parhaimpia hyökkääjiä.

Malisen lasken kyllä ylittäneen odotukset koko alkukautta tarkasteltaessa, vaikka onkin viime kierroksilla hiipunut pahasti. Odotukset eivät kuitenkaan viime kauden perusteella olleet korkealla, koska pelasi nelosketjussa ja pleijareissa pakon sanelemana ylempänä laihoin tuloksin.

Malisen rooli joukkueessa on ollut koko alkukauden ajan ykkösketjun sentteri, lähtien aina ET-peleistä. Näin ollen odotukset pitää suhteuttaa siihen, ei viime kauden Maliseen. ET-pelit ja pari ekaa runkosarjan matsia menivät vielä ihan hyvin mutta sen jälkeen onkin mennyt pahasti alakanttiin. Mä kyllä odotin oikeasti, että maajoukkuetauon aikana Rautakorpi olisi rukannut ketjuja (koska nyt vain Järvisen ketju toimii) ja esim. Green olisi syrjäyttänyt Malisen mutta oli turha toivo. Rautakorvella kun on suunnaton kunniahimo tehdä näistä nobodeista pelureita, mutta kaikkien kanssa se ei voi toimia mitenkään.

Haapalan pelistä olen itse tykännyt, vaikka nuori mies on joidenkin osalta teilattu täysin. Karri Kivi kehui Henkan olleen alle 20-vuotiaiden turnauksessa paras hyökkääjä, joten toivottavasti tehoja tulisi vähän enemmän liigassakin. Töitä tekee kuitenkin loistavasti, enkä sanoisi nuorukaisen pelanneen tähän mennessä alakanttiin.

Joo, varmasti on asenne kaverilla huippuluokkaa etc mutta ei tuota tehotonta pörräämistä voi millään mittarilla sanoa onnistumiseksi. Häviää kaksinkamppailut, hukkaa kiekkoja, tekee vääriä ratkaisuja, viimeksi eilen toivoton yliuskalias pelaaminen kostautui Hifkin 1-0 maaliin. Nyt oikeasti kaveri Lekiin hakemaan sitä itseluottamusta.

Metsolasta vielä. Nyt täytyy sanoa, että Rautakorpi on kyllä maalivahtipeluutuksen suhteen täysin sokea. Toivon syvästi että tämä ei kostaudu keväällä. Me ollaan täysin yhden kortin varassa keväällä. Lisäksi vastustajat osaa kyllä käyttää näitä Metsolan heikkouksia hyväkseen (tulee ulos paljon, sylkee ribareita, ei peitä pienen kokonsa takia maalia, on epävarma rännikiekoissa). Näihin hävittiin eilinen Hifk-pelikin.
 

krobbe

Jäsen
Hienosti menee, mutta menkööt! Kirppukolmikko on erityisesti pistänyt silmään hienoilla otteillaan. Vauhtia, erinomaista klap-klap kuviointia jolla vastustajien puolustus on revitty palasiksi pelistä toiseen. Toki suvantovaiheitakin on ollut, mutta vähemmissä määrin.

Mainitaan nyt vielä ainakin minulle mieleen jääneet asiat. Saravo on puolustuksessa pitkästä aikaa loistavalla tasolla. Todella varmaa työskentelyä! Green alkaa vertyä hieman kankeahkon alun jälkeen. Kunto ei ollut varmaan ollut lähtökohtaisesti huipussaan, mutta paranee selkeästi peli peliltä. Plihal, vaikka ei ole pisteillä herkutellutkaan, osoittaa selkeitä tason nousun merkkejä, varsinkin alivoimalla ollut erinomainen.

Tästä on hyvä jatkaa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös