Itävallan pääsarja – bet-at-home ICE Hockey League

  • 99 814
  • 215

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Itävallan liigan play offit alkavat tänään. Kahdeksan joukkuetta on mukana, ja otteluparit ovat Vienna-Znojmo, Linz-Villach, Klagenfurt-Graz ja Zagreb-Salzburg. Paras seitsemästä-systeemillä pelataan.

Linzin ja Villachin peliä voi katsella seuraavaa linkkiä klikkaamalla: Servus Hockey Night
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Villach kävi ryöstämässä kotiedun Linziltä maalein 2-4. Peli ratkesi Linzin Pat Leahyn jäähyihin, neljästä kaksiminuuttisesta Villach rokotti kahdella maalilla ja varsinkin viimeinen kakkonen, ryntäys Antti Pusaan oli tyhmä ja siitähän Villach neljännen maalinsa tekikin.

Tuo Antti Pusa on varsinainen riiviö. Oli sitä jo viime kaudella Jesenicessä pelatessaan ja on edelleen. Runkosarjassa tuli 45 pelissä tehot 8+23 ja 74 minuuttia rangaistuksia, ja tässäkin pelissä Pusa oli koko ajan Linzin pelaajien "ihon alla" (jos tällainen lainaus tuolta Lukko-Ässät-otteluketjusta sallitaan). Yhden maalinkin Pusa syötti ja istui yhden estämiskakkosen. Mahtaisiko tämmöiselle miehelle olla SM-liigassa käyttöä?

Muut pelit päättyivät seuraavasti: Vienna-Znojmo 6-3, Klagenfurt-Graz 2-1 ja Zgreb-Salzburg 3-2. Villach oli siis illan ainoa vierasvoittaja.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Mahtaisiko tämmöiselle miehelle olla SM-liigassa käyttöä?
Eiköhän Pusa pelaa aivan oikeassa sarjassa. Kohtuullisen kova pelimies tuonne ja Villachin kotiyleisön lemmikki. No kuinkas muutenkaan, kun Klagenfurtissa vedät paikallista poliisia pataan. ;)

Tuossa Villachin ja Linzin puolivälieräsarjassa on nyt otteluvoitot 1-1, kun Linz vuorostaan kävi ryöstöretkellä Villachissa.

Mukavan usein noita VSV:n pelejä Servuksella, sillä perjantain ottelu on sieltä nähtävillä jälleen.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kolme peliä on nyt pelattu play off-sarjoja ja tilanteet ovat seuraavat (suluissa pelien tulokset):

Vienna-Znojmo 2-1 (6-3, 3-1, 3-4 ja)
Linz-Villach 2-1 (2-4, 3-2, 5-0)
Klagenfurt-Graz 2-1 (2-1, 1-5, 5-1)
Zagreb-Salzburg 1-2 (3-2, 3-4 ja, 2-5)

Tasaista tuntuu olevan.

Znojmon eilisen jatkoaikamaalin teki Kim Strömberg ajassa 69.12. Strömberg syötti lisäksi kaksi maalia, 1-1-tasoituksen ja 1-3-johtomaalin. Kolmessa pelissä Strömberg on kerännyt pisteet 1+4, avauspelissä hän syötti niinikään kaksi maalia.

Klagenfurtin ja Grazin eilisillan pelissä haettiin jo henkistä yliotetta tuleviin peleihin, kuten seuraavasta videosta jokainen voi itse todeta. Fightnight in Klagenfurt

Tuttu mieshän siellä punaisessa paidassa numerolla 23 huitelee menemään.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Itävallan liigassa on edetty finaalivaiheeseen. Vienna Capitals ja KAC Klagenfurt aloittavat pelit perjantaina Wienissä. Molemmat voittivat välieräsarjansa 4-2, Viennan vastustaja oli Salzburg ja Klagenfurt kaatoi viime kauden mestarin Linzin.

Samat joukkueet pelasivat finaalissa keväällä 2005, jolloin Capitals oli parempi voitoin 4-3 ja se onkin Capsin ainoa mestaruus.

Mielenkiintoinen nimi pelaajalistassa on Christian Yrttimaa, yksi joukkueen neljästä maalivahdista. Vuonna 1993 syntynyt helsinkiläisjunnu on pelannut tämän kauden Capitalsin 20-vuotiaiden junnujoukkueessa mutta on yhdessä toisen junnumaalivahdin David Kickertin kanssa nostettu ylös miesten peleihin loukkaantumisten varalle.

Klagenfurt voitti mestaruuden viimeksi keväällä 2009 ja kaiken kaikkiaan mestaruuksia seuralla on 29. Eli eniten Itävallassa. Viime keväänäkin KAC oli finaalissa, mutta oli Linzin käsittelyssä aika aseeton.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
KAC haki vierasvoiton 0-1 Martin Schumnigin ajassa 33.14 tekemällä maalilla. Voiton takuumiehenä hääri 37 kertaa torjunut ja nollan pitänyt Rene Swette, play offeissa Andy Chiodon syrjäyttänyt maalivahti.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tämänkin liigan mestaruus on jo ensimmäistä kertaa katkolla, kun Klagenfurt pääsee hakemaan 30. mestaruuttaan tänä iltana kotikaukalossaan. Otteluvoitot tällä hetkellä 3-0 kotijoukkueelle, pelit ovat tähän mennessä päättyneet KACin maalit ensin mainittuna 1-0, 2-1 (ja) ja 4-0.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ja niin siinä kävi että Klagenfurt juhlii 30. mestaruuttaan. Vienna Capitals kaatui eilen 5-3 ja koko finaalisarjassa 4-0.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kun Medvescak Zagreb jätti Itävallan liigan ja siirtyi KHL:ään, se teki ison aukon tähän sarjaan. Ennenkaikkea yleisömäärät tippuvat rajusti ja olihan Zagreb muutenkin varsin värikäs joukkue.

Nyt kuitenkin Zagrebin tilalle kaudeksi 2013-14 sarjan 12. joukkueeksi liittyy vanha kunnon HC Bolzano Italiasta.

Tämä taas tietysti latistaa Italian sarjaa kovasti.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Jari Tolsa liittyy Graz 99ersin riveihin try-outille. Kokenut 32-vuotias Tolsa on pelannut Ruotsin pääsarjassa yli 500 ottelua sekä kausina 2006-07 ja 2008-09 Espoo Bluesissa. Eliteprospectsissa on merkitty vain "Inside Information", eikä mitään muuta lähdettä taida olla. Mutta aikaisemmin nuo EP:n sisäpiiritiedot ovat pitäneet muistaakseni usein paikkansa.

99ers on muutenkin kasannut mielenkiintoisen nipun ensi kaudeksi. Maalille hankittiin heinäkuussa Dany Sabourin, jolla on paljon AHL-kokemusta. Andy Sertich (Medvescak Zagreb) ja Patrick Coulombe (Olimpija Ljubljana) tekivät viime kaudella yhteensä yli 70 pistettä puolustajan paikalta. Hyökkäyksessäkin on pari mielenkiintoista pelaajaa, kuten Guillaume Latendressen veli Olivier, joka teki viime kaudella 50 pinnaa ja aikoinaan QMJHL:ssä 125 pistettä yhdellä kaudella. Lisäksi try-outilla on KalPasta ja Ilveksestä tuttu Tomas Kurka. 36-vuotias Greg Day on pelannut Itävallassa jo kaudesta 2006-07 lähtien ja on ollut joka kausi erittäin tehokas. Day on toki pelannut välissä Milanossa ja Thurgaussa Sveitsissä, mutta pääosin kuitenkin Itävallassa eri joukkueissa.

E: pari korjausta
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuolla olisi tarjolla Kärntenin paikallisnahistelu. 3-3 2. erässä ja hyvän näköistä touhuamistahan tuo on molemmilta joukkueilta. Viihdettä koko rahalla, eli ilmaiseksi.
Hyvä kun muistutit niin näin edes kolmannen erän.

Järjestyksessään 300. Kärntenin derby päättyi lopulta Villachin jatkoaikavoittoon 4-5. Tiukalle meni, sillä Villachin 4-4-tasoitus hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen kun 1 sekunti oli peliaikaa jäljellä. Ja jatkoajalla Villach teki voittomaalin 5 sekuntia ennen peliajan päättymistä, viivasta laukoneelle puolustaja Scott Hothamille tuo nyt ensin merkittiin mutta mielestäni sen maalin edessä maskia tehnyt valkopaitainen ohjasi. Tai menikö sitten Klagenfurtin omasta pelaajasta.

Joka tapauksessa kolmen kierroksen jälkeen hallitseva mestari Klagenfurt on edelleen ilman voittoa. Nyt tuli vasta ensimmäinen piste.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen lopulta VSV:n voitoksi jatkoajalla.

3. erässä puolustava mestari pääsi 4-3 -johtoon rystyheitolla, jollaista ei monikaan pelaaja eläissään saa sisälle. VSV tasoitti ~2 sekuntia ennen loppua videotarkastuksen jälkeen ja saattoipa siinä samaan aikaan olla Klagenfurtin kapteeni jäähyllä.

Jatkoerässä oli taasen KAC:en vuoro ylivoimalla, joka ei materiaalista huolimatta riittänyt. VSV vei 1. paikallisen jatkoajalla.
 

BrDead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Anteeksi maalaisuuteni, mutta onko tämä avausviestissä ja otsikossakin käytetty sanamuoto Itävälta joku sisäpiirivitsi tai vastaava hassuttelu, kun ei oikein aukene?
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Petri Matikainen on Graz 99ersin uusi päävalmentaja. Mielenkiintoinen lisä EBELiin.
Ei ole Grazilla kyllä häävisti lähtenyt kausi käyntiin, mutta katsotaan nyt sitten mitä Paskan Syöjä saa siellä aikaiseksi. Saattaa muuten istua tuohon sarjaan erinomaisesti valmentajana, sillä peli on aaltoilevampaa ja viihdyttävämpää, mitä Euroopan eliittisarjoissa yleisesti.

Onpahan VSV:n valmentaja Hannu Järvenpäällä taas suomalaisia kollegoja sarjassa, kun ei Reijo Ruotsalainen (Red Bull Salzburg) ole siellä nyt vähään aikaan enää työskennellyt.

Josta pääsenkin asiaan: VSV on aloittanut kautensa hienosti. Välillä käynyt oikein sarjataulukon piikissäkin, joten innolla odotellaan Servuksen ja Laolan lähetyksiä tuolta. Bolzano - joka siis liittyi Italiasta täksi kaudeksi EBEL:an - on ollut yllättävän kova ja johtaa sarjaa.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Josta pääsenkin asiaan: VSV on aloittanut kautensa hienosti. Välillä käynyt oikein sarjataulukon piikissäkin, joten innolla odotellaan Servuksen ja Laolan lähetyksiä tuolta. Bolzano - joka siis liittyi Italiasta täksi kaudeksi EBEL:an - on ollut yllättävän kova ja johtaa sarjaa.

Täytyy itsekin katsoa EBELiä enemmän, eikä pelkästään Matikaisen takia. Tällä kaudella olen katsonut lähinnä DELiä, kun molempien sarjojen pelit tulee pääsääntöisesti samaan aikaan. Jotenkin tuntuu, että DEListä on tullut pelillisesti yhtä viihdyttävä sarja tällä kaudella, kuin EBEListä, mutta se taitaa olla jo toisen ketjun juttuja.

Noh, mielenkiinnolla odotan millaiseen kuntoon Matikainen Grazin saa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kolme välieräjoukkuetta on jo selvillä:

Bolzano-Szekesfehervar 4-0
Villach-Vienna Capitals 4-1
Linz-Znojmo 4-1

Ainoa ratkaisematon pari on Salzburg-Dornbirn, joka on tämän illan jälkeen tilanteessa 3-2 ja tiistaina on se sarja ensimmäistä kertaa katkolla.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Slovakiasta olisi ilmeisesti haluja päästä mukaan EBEL:iin. Tai sellaisen kuvan saa tästä tshekkisivuston uutisesta (hokejportal.cz), jota englannin kielelle käännettynä koitan tavailla. Eli ilmeisesti Piestany ja Kosice harkitsisivat tällaista muuvia. EBEL:iä pelataan vissiin jo viidessä maassa, joten kait siihen vielä yksi maa mahtuisi mukaan.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tässä liigassa on finaalit jo loppusuoralla, sillä välierätkin pelattiin paras viidestä-systeemillä samoin kuin finaalit.

Finaalissa ottavat yhteen HC Bolzano ja Red Bull Salzburg. Tänään pelattiin neljäs finaali ja Salzburg haki vierasvoiton maalein 5-3 tasoittaen voitot 2-2:een. Viides ja ratkaiseva finaali pelataan sunnuntaina Salzburgissa, LAOLA1.tv näyttää pelin suorana alkaen kello 17.45 paikallista aikaa. Onko se sitten täkäläistä aikaa kello 18.45.

Mielenkiintoinen juttu tuo mahdollinen laajentuminen Slovakiaan. Nyt jo tosiaan on mukana joukkueita Itävallasta, Unkarista, Sloveniasta, Tsekistä ja Italiasta. Olisko esim. Kosicen tarkoitus lähteä kokonaan pois Slovakian liigasta vai onko aikomus perustaa uusi joukkue jolla Itävallan sarjaan lähdettäisiin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös