Pittsburgh Penguins 2013–2014

  • 804 555
  • 2 479

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Pakko ottaa tähän kiinni - Crosby, Malkin ja Letang ovat kukin vuorollaan taistelleet loukkaantumisten kanssa, mutta James Nealista on tullut lähes Jordan Staalin veroinen kestävä sotaratsu, sillä mies oli pelannut ennen tätä kautta Penguins-paidassa 155 ottelua missaten ainoastaan 10 peliä.

Myönnetään tuon tilaston jälkeen olleeni väärässä, mutta jotenkin tuntuu, että Neal on kanssa ollut sivussa useasti. Vissiin sitten ei. Anyway, Pensin ykköspyssyt on telakalla jatkuvasti.
 
Suosikkijoukkue
#41 & #66
Myönnetään tuon tilaston jälkeen olleeni väärässä, mutta jotenkin tuntuu, että Neal on kanssa ollut sivussa useasti. Vissiin sitten ei. Anyway, Pensin ykköspyssyt on telakalla jatkuvasti.

Väittäisin sillä olevan paljon tekemistä, että Malkin on ollut usein loukkaantuneena, jolloin Neal on jäänyt vähän yksin ja pelaaman milloin Mark Letestun ja viimeksi Brandon Sutterin kanssa. Koita siinä nyt sitten olla 40-maalin mies.

Viimeisestä lauseesta olen kanssasi samaa mieltä ja totean: aivan liian usein.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tässä kun yön muut pelit vielä pyörivät on aika päivitellä lyhyesti Penguinsin tilannetta.

Suomalaisittain Penguinsin ilta oli mahtava kun Jokinen päätti naulata hattutempun ja Määttä säesti 0+2. Pisteiden ulkopuolelta on vielä mainittava Määtän otteet erityisesti, jälleen todella kokonaisvaltaista ja kertakaikkisen upeaa näytöstä. Ajoittain Määttä jopa dominoi hyökkäysalueella kontrolloimalla siniviivaa ihan kuin parhaimmatkin konkarit. Jokisen maalit olivat kaikki vielä todella hienoja, jos sillä on jollekin jotain merkitystä, mikä korostaa erityisesti hienoa suomalaisiltaa.

5-2 voitto, vaikka välillä oltiin 2-2 tasoissakin. Jokinen malttoi melkein 2min odottaa tasoitusmaalista ennen kuin pisti Penguinsin lopullisesti johtoon. Itse voitto tuli lopulta aika rutiinilla, eikä minua suoraan sanottuna edes jännittänyt missään vaiheessa miten pelissä tulee käymään. Nähdäkseni Canes oli tänään aika aseeton, mistä varmaan osan voi laskea Penguinsin vahvuudeksikin. Tästä on luonnollisesti hyvä jatkaa kun alla on pelkkiä voittoja.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Edellistä kompaten, kaikin puolin hyvä fiilis jäi Canes-ottelusta. JJ-Malkin-kaksikko löysi nyt reenipeleissä nähdyn yhteisen sävelen, joten kaksipäinen hirviö on taas valloillaan. Tulevat Crosbyn kanssa vuorotellen mättämään 3 pisteen iltoja loppukuukauden.

Määttää ei vain voi liikaa kehua. Glassin maalia edeltäneessä pyörityksessä ei ollut maalisarakkeenkin avaus kaukana Ollilta.

Kovemmankin nöyryytyksen tuosta olisi voinut saada, mutta toisaalta ei tuo kovin aikaisin ihan selvä peli ollut; Canes ei laukonut kertaakaan toisen erän ekalla kymmenellä minuutilla, mut silti onnistuivat tulemaan vielä erän lopussa tasoihin. Lisäksi aloittivat kolmannen erän erittäin terävästi, eli pienellä nukkumisella homma olisi voinut kääntyä päälaelleen. Onneksi ei.

Canes oli mielestäni 3 ekasta vastustajasta kuitenkin paras.
 

Pengu

Jäsen
Canes @ Pens 2-5: "Did Jussi that?"- "You must be Jokinen!"

Hieno voitto Canesita 5-2 lukemin. Tasoihinkin päästettiin, mutta lopulta kaivettiin voitto kotiin, ja pisteet. Jussi iski hattrickin, ja loistava peli muutenkin häneltä.

+ Jussi oli ihan liekeissä. Peli toimi, ja tulosta tuli. Yhteinen sävel Genon ja Beaun kanssa on löytynyt, ja oli meidän paras ketju.
+ Geno/Beau, pelasivat molemmat hienon pelin Jussin kanssa. Ketju saa pelin vastustajan päähän, ja sieltä saivat luotua paikkoja. Hieno peli kaikilta.
+ Määtältä taas varmaa pelaamista, ja siihen päälle 0+2. Hienoa katseltavaa.
+ Fleurylta hyvä peli, maaleille ei tosin voinut mitään.
+ Koko puolustukselta pääosin hyvä peli. Ei mitään suurempia virheitä.
+ Sid oli mielestäni taas hyvä, vaikka laiturit ovat olleet aika unessa näissä ekoissa peleissä. Duper nyt ainakin. Nätti syöttö Jokisen ekaan osumaan.
+ Nelosketju pelasi ihan ok matsin. Nyt Glassikin osui.

- Nisky oli huono, sanoisinko todella huono. Muutama typerä jäähy, ja vähän hukassa muutenkin.
- Duper ei ole ollut kolmessa ekassa pelissä hyvä, ja vähän on ehkä haitannut kapteenin peliä. Toivotaan tämän käätyvän.
- Ylivoima ei ollut kovin hyvännäköistä.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Joo, JJ:n eka maali oli kyllä todella upea ja osoitus kaverin kiekonkäsittelytaidoista => täydestä vauhdista sekunnissa kiekko luistimella rystylle ja lättyä pussiin!

Ja tuo Maeaettae saattaa pelata tällä kaudella aika paljon pelejä ylhäällä...
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mahtavaa peliä molemmilta finskeiltä! Olin jo ennen peliä teroittanut tikarit valmistautunut kirjoittamaan että ottaako Malkinia päähän kun JJ ei saa paikoista sisään. Edellisessä pelissä oli jatkuvasti paikkoja Malkinin syötöistä, mutta ei tullut maaleja silloin. Nyt sen sijaan varsinkin nuo kaksi ekaa maalia varmasti nostivat JJ:n itseluottamuksen uusiin sfääreihin! Ekahan oli vähän samanlainen nopea tilanne kuin se harjoituspelien hieno maali. Ja kuka uskoi Määtän olevan valmis NHL-pelaaja!?
 
Suosikkijoukkue
JYP
Jokinen pääsi vähän näyttämään Carolinalle, että osaa vielä pelata, vaikka luotto tuossa seurassa loppuikin. Paljonkos Jokisen piste-ennätys on? Jos saa pelata koko kauden Malkinin kanssa ja pääsee välillä Crosbyn kanssa ylivoimaan, voisi ihan hyvin kaunistella noita lukemia.

Olli Määttä takoo vakuuttavia näyttöjä. Kohtahan se yhdeksän pelin raja lähestyy. Toivottavasti saa jatkaa. Siitä sitten vain kohti Sotshia.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Paljonkos Jokisen piste-ennätys on? Jos saa pelata koko kauden Malkinin kanssa ja pääsee välillä Crosbyn kanssa ylivoimaan, voisi ihan hyvin kaunistella noita lukemia.
Jokisen piste-ennätys on 30+35=65 kaudelta 2009-10. Aika kova lukemahan tuo loppupeleissä on, koska Jokinen on ollut täysillä kausilla melko tasaisesti sellainen n. 50 pisteen peluri. Tietysti nyt olisi tarjolla ihan huippuluokan sentteri siihen ketjukaveriksi, mutta kyllä se aika kovaa onnistumista vaatisi tuon piste-ennätyksen rikkomiseen.
 
Viimeksi muokattu:

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Määttä pelaa kyllä todella hyvin ja voi jo nyt sanoa, että Letangin tullessa takaisin jatkaa ylhäällä. Todella valmista tekemistä. Huimasti mennyt eteenpäin parissa vuodessa Londonissa ja hienoa katsoa hänen peliään. Pistetilikin on nyt auki.
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
On kyllä sanottava, että Määtän otteet ovat olleet aivan mielettömiä. En muista, että noin kypsää peliä olisi heti ensimmäisistä peleistä lähtien esittänyt kukaan muu ylösnostettu puolustaja Penguins-nutussa viimeiseen muutamaan kauteen. Hienoa!
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Tilastonikkarit tulevat kohta möyhyämään että harhaluuloa Määtän hyvä peli. Onhan sillä paskin Corsikin.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Upeaa, mahtavaa! Jussi J ja Määttä näyttívät kuinka homma hoidetaan kotiin!
Vaikka Penguinseja on tullut fanitettua pitkään, Marion johdolla voitetuista kannuista lähtien, niin kyllä tämä suomalaiskaksikon mukaantulo vieläpä näin huikeilla otteilla on tuonut tähän Pens-kuumeeseen vielä uuden ulottuvuuden mukaan. Ei voisi hienompaa maustetta olla kuin nämä kotimaamme taiturit pingviiniryhmässä mukana!
Erittäin vakuuttavasti on kyllä pyörähtänyt kausi käyntiin, 3 matsia täysin pistein eikä minkäänlaista hätää ole ollut. 3-0, 4-1 ja 5-2 kaikki selvin numeroin. Tästä on mukava jatkaa tietoisena siitä, että Määttä pysyy riveissä varmasti tällaisilla otteilla ja Jussi sai varmasti huimasti lisää itseluottamusta hat trickin myötä. Olisi voinut tulla maali tai pari lisää jopa, osuihan mies pari kertaa maalirautoihinkin noiden osumien päälle.
Alempiin ketjuihin myös kehuja, Adams ja Glass ovat parempia kuin aiemmin nähtyjen otteiden perusteella. Pitkälti asenne ja roolituskysymys joihin on saatu toivottua parannusta. Tästä voi jatkaa eteenpäin positiivisella mielellä ja suurin odotuksin.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tilastonikkarit tulevat kohta möyhyämään että harhaluuloa Määtän hyvä peli. Onhan sillä paskin Corsikin.

Jätetään tämä oljenkorsi tilastonikkareille. Ei tee oikeutta Määtälle arvioida pelkästään pisteiden tai tilastojen mukaan hänen peliään kun liikehdintä, sijoittuminen ja ylipäätään kaikki ratkaisut tuntuvat tulevan kuin vanhalta kehäraakilta joka olisi pyörinyt tuhansia pelejä NHL-kaukalossa. Kun hän tuosta vielä kehittyy niin mahdollisuuksia on vaikka millaisiin titteleihin, ehkä jopa joskus taistelemaan koko NHL:n parhaan puolustajan tittelistä. Pohja ja potentiaali siihen ainakin on olemassa. Jokainen pelejä katsonut tietää, että Määttä taistelee jopa tämän alkukauden parhaan Pens-puolustajan tittelistä nyt kun sensei-Letang on saikulla. Ehkä Martin ja Scuderi ovat vielä toistaiseksi arvokkaampia, mutta vähintään samalla viivalla Määttä on muiden tällä hetkellä rosterissa olevien kanssa. Tietysti Niskasta selvästi parempi.

Tuntuu, että ylisanat loppuvat kesken tämän kaverin kanssa. Ehkä tekee meille liiallisille intoilijoille ihan hyvää kun se pakosti tuleva huonompi matsi sitten joskus osuu kohdalle, mutta tällä hetkellä voidaan nauttia tästä hekumasta minkä Ollin otteet ovat saaneet aikaiseksi.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Harmi ettei Penguins kohtaa ennen tuota 9 ottelun rajapyykkiä ihan noita kovimpia jengejä tyyliin Blackhawks/Bruins/Blues. Mutta toki Flyers ja Canucks ottelut ovat ennakkoon varmasti vaikeammat kuin nyt pelatut.

Eli olisi mielenkiintoista nähdä Määtän otteet tilanteessa kun ollaan pahasti alakynnessä ja ottavana osapuolena.
 

TumE#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, suomalaiset NHL:ssä.
Harmi ettei Penguins kohtaa ennen tuota 9 ottelun rajapyykkiä ihan noita kovimpia jengejä tyyliin Blackhawks/Bruins/Blues. Mutta toki Flyers ja Canucks ottelut ovat ennakkoon varmasti vaikeammat kuin nyt pelatut.

Eli olisi mielenkiintoista nähdä Määtän otteet tilanteessa kun ollaan pahasti alakynnessä ja ottavana osapuolena.

Kovasti tuolla HFboardin puolella ollaan miestä vielä takaisin junnuihin lähettämässä, kun Despres odottaa AHL:ssä ja Letang tulee takaisin. Kovasti tuntuu arveluttavan miten jaksaa koko kauden. Riippuu ilmeisesti siitäkin, ovatko Niskasta treidaamassa.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Kovasti tuolla HFboardin puolella ollaan miestä vielä takaisin junnuihin lähettämässä, kun Despres odottaa AHL:ssä ja Letang tulee takaisin. Kovasti tuntuu arveluttavan miten jaksaa koko kauden. Riippuu ilmeisesti siitäkin, ovatko Niskasta treidaamassa.

Samaa itsekin lueskelin, mutta mielestäni jos Määttä pelaa näin, niin olisi tyhmää heittää häntä enää OHL:ään. Ei NHL:ään kuitenkin mitään jonotusnumeroita pitäisi olla, kyllä siellä on monet muutkin korkeammallakin varatut homehtuneet AHL:ssä kun peli ei ole NHL:ssä kulkenut. Toki voi olla, että valmentaja tiputtaa Määtän OHL:ään, mutta jos pelaa näin kun nyt, niin tyhmä veto kaikinpuolin.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Parhaassa tapauksessa Määtän hyvät otteet johtavat vihdoin Niskasen kauppaamiseen. Kaverista saa kuitenkin 100-varmasti ihan hyvää tavaraa takaisin, on ne sitten pelaajia, prospecteja tai pickejä. Ja Niskasen ulostushan ei millään tavalla jättäisi Penguins-puolustusta liian kapeaksi, sillä siellä on edelleen Despres kärkkymässä farmin puolella.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
OHL:ssä London on treidannut itsellensä Buffalon varaaman puolustaja Austinin. Eli siis ainakin siellä päässä ilmeisesti varaudutaan siihen, että Määttä ei ole palaamassa.

Itse en usko, että Niskasesta kovin kummoista vastinetta treidissa saisi, sillä puolustajien, eritoten kiekollisten, osalta ei todellakaan ole myyjien markkinat.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Itse en usko, että Niskasesta kovin kummoista vastinetta treidissa saisi, sillä puolustajien, eritoten kiekollisten, osalta ei todellakaan ole myyjien markkinat.

Samaa mieltä. Vaikka Niskanen on ollutkin ihan kohtuullinen näissä kolmessa pelissä, joku loppupään varausvuoro olisi mielestäni helvetin hyvin että saisi 2,5 miljoonaa pois capista ja tilaa junnuille.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Itse en usko, että Niskasesta kovin kummoista vastinetta treidissa saisi, sillä puolustajien, eritoten kiekollisten, osalta ei todellakaan ole myyjien markkinat.

Totta tämä tietenkin. Niskanen kuitenkin on vasta 26-vuotias, joten kyllähän tuolla vielä on potentiaalia kehittyä hyväksi top-4-pakiksi. Liigasta kuitenkin löytyy vielä Flyerseja, joissa pakkien kiekollisesta pelista vastaa lähes yksin 38-vuotias Timonen. Ei sillä, Flyers ei palkkakattojensa kansa taida olla hankkimassa yhtään ketään riveihinsä, ainakaan tuon kokoista sopimusta.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Totta tämä tietenkin. Niskanen kuitenkin on vasta 26-vuotias, joten kyllähän tuolla vielä on potentiaalia kehittyä hyväksi top-4-pakiksi. Liigasta kuitenkin löytyy vielä Flyerseja, joissa pakkien kiekollisesta pelista vastaa lähes yksin 38-vuotias Timonen. Ei sillä, Flyers ei palkkakattojensa kansa taida olla hankkimassa yhtään ketään riveihinsä, ainakaan tuon kokoista sopimusta.

Tuon iän suhteen ongelma lienee sopimus, joka päättyy kuluvan kauden jälkeen ja Niskasesta tulee UFA. Kyseessä olisi siis treidiarvoltaan loppukauden pesti ja toki pidempi ja aikaisempi ikkuna neuvotteluille. Kyseessä ei ole kuitenkaan sen profiilin kaveri, jonka suhteen tällä olisi suurta lisäarvoa treidin kannalta.
 

delta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Johan Franzén, Daniel Brière
Totta tämä tietenkin. Niskanen kuitenkin on vasta 26-vuotias, joten kyllähän tuolla vielä on potentiaalia kehittyä hyväksi top-4-pakiksi. Liigasta kuitenkin löytyy vielä Flyerseja, joissa pakkien kiekollisesta pelista vastaa lähes yksin 38-vuotias Timonen. Ei sillä, Flyers ei palkkakattojensa kansa taida olla hankkimassa yhtään ketään riveihinsä, ainakaan tuon kokoista sopimusta.


Tiedän että heitto vaan, mutta tähän on pakko tarttua. Ensinnäkin, Flyers ei ikimaailmana tässä tilanteessa hankkisi Niskasta, mainitsemiesi palkkakatto-ongelmien takia.
Mutta. Kimmo Timonen vastaa kiekollisesta pelistä? Löytyy Philadelphian pakistosta semmoisia ei- kiekollisuudestaan tunnettuja nimiä kuten Coburn (piste-ennätys 36), Meszaros (piste-ennätys 39). Sitten on tätä oikeaa kiekollista osastoa, jota edustaa mainitsemasi Timonen JA muuan Mark Streit.


Mielestäni oikea osoite Niskasen kaltaiselle puolustajalle olisi joukkue, jolla hädin tuskin on -ainakin väitteiden mukaan- top 6- puolustajia. Colorado voisi siis esimerkiksi olla otollinen kauppakumppani.
Tuskinpa tuosta mitään kummoista vastinetta saisi, mutta jos siirto vahvistaa Penguinsin pakistoa antaen tilaa paremmalle puolustajalle (Määttä?), ja vapauttaa palkkatilaa, niin silloinhan kyseessä olisi win-win vaikka vastine olisi joku kutoskiepin varaus tms.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Ei mielestäni Määtän nosto ylös tarkoita sitä, että Niskanen olisi pakko treidata.

Letang - Martin
Niskanen - Orpik
Määttä - Scuderi
Bortuzzo

Mielestäni tuollaisella voi mennä ihan hyvin. Toki aina voi miettiä, että puuttuuko tuosta fyysistä voimaa. Deryk Engelland on muutes aika rooliton nykyään.
 

Pengu

Jäsen
Letang - Martin
Niskanen - Orpik
Määttä - Scuderi
Bortuzzo

Mielestäni tuollaisella voi mennä ihan hyvin. Toki aina voi miettiä, että puuttuuko tuosta fyysistä voimaa. Deryk Engelland on muutes aika rooliton nykyään.

Mistäs oot vetänyt nuo pakkiparit, koska ne ovat ihan perseellään. Letang tulee pelaamaan Scuderin kanssa palatessaam, ja Orpik/Martin on viime kaudesta lähtien pelanneet parina. Nuo kaksi paria nyt ovat ihan selviä, jos seuraa joukkuetta yhtään.

Ja ottakaa nyt herranjestas ihan rauha Ollin kanssa. Mies on pelannut kolme peliä todella hyvin, mutta ei se tarkoita vielä missään nimessä sitä, että pelaisi täällä koko kauden. Kolmen pelin jälkeen on aivan liian aikaista tehdä tämmöisiä johtopäätöksiä. Katsotaan sitten miten mies pärjää hieman kovempia joukkueita vastaan, koska se sitten ratkaisee lopullisesti.

Scuds-Letang
Orpik-Martin
Bort-Määttä/Nisky
(Despres)

Bortuzzo on ollut parempi kuin Nisky, ja Bort ansaitsee paikkansa top6 pakistosta. Jos Määttä päätetään pitää NHL:n puolella, Niskyn voi puolestani treidata pois.

Toivottavasti Despres saa näytönpaikan jossain kohtaa edes, koska on sen ansainnut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös