David Kveton Kärppiin

  • 116 665
  • 250

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tätä en oikein ymmärrä. Leskisen ura etenee täysin raiteillaan. Viime vuonna hän dominoi junnusarjaa ja tänä vuonna Mestiksessä näyttää kulkevan hyvin. Paljon peliaikaa ja arvokasta kokemusta miesten peleistä. Ei mitään järkeä ajaa häntä liian aikaisin mestaruutta tavoittelevan suurseuran pelaavaan kokoonpanoon. Uskon, että tämä nuori lupaus on itsekin tähän järjestelyyn tyytyväinen. Mielestäni Kärpillä löytyy Leskisen suhteen nimenomaan kärsivällisyyttä. Kärpät maksaa tälle nuorelle miehelle toisessa seurassa pelaamisesta, jotta hän kehittyisi entisestään. Eikö se ole luottoa ja kärsivällisyyttä? Ensi vuonna on aika kerätä hedelmät.

Makuasioita kai nämä on. Itse olen korostanut moneen otteeseen, että itse tahtoisin koota joukkueen niin, että kaikki vahvistukset olisivat lähtökohtaisesti liigan huipputasoa, mutta budjettia olisi hilattu alaspäin antamalla nuorillekin tilaa. Mielestäni tämä olisi ollut budjetillisesti hyvin toteutettavissa. Nyt Kärpillä on valtakunnan aateliin kuuluva superlupaus ja valmentaja, jota on pidetty hyvänä nuorten kehittäjänä. Kuitenkaan Kärppien ykköslupaus ei joukkueessa pelaa, vaan hänen "annetaan kasvaa" muualla.

Hyväksyn siis näkökantasi, mutta itse olen kyllä täysin eri mieltä. Juuri näiden Leskisten, Kapasten, Lehkosten, Barkovien ja kumppaneiden katselu ja kehittäminen nuorina liigassa maistuu tosi makealta. Mielestäni Leskinen olisi kaveri, jonka kanssa tulisi olla kärsivällinen ja antaa hänen pelata vaikka kahden kokeneemman kaverin rinnalla ainakin sen kymmenisen peliä, ellei esitys ole oikeasti heikkoa. Uskon yhä, että ainakin toistaiseksi tulos olisi ollut parempaa kuin Kvetonilla, mutta ehkä minä olen tällä kertaa se optimisti :)
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Tämän kauden pelien perusteella ennen Kvetonia pitäisi tuosta kokoonpanosta penkittää ainakin Manninen, Suoranta, Körkkö, Kähkönen ja Komulainen. Ymmärrän kyllä roolituksen, mutta kenenkään rooli tuskin on pelata surkeasti illasta toiseen.

Ihan näin mustavalkoisesti ei voi ajatella. Esim. Suoranta ja Körkkö ovat pelanneet minimaalisessa roolissa vasta yhden tai kaksi peliä. He ottavat roolinsa vastaan mukisematta, koska he ovat tuohon rooliin soveltuvia. Kveton pitäisi saada tiukasti kiinni ylivoimaan ja hyökkäysvastuuseen, mutta hän ei ole siinä onnistunut.

Kähkönen puolestaan on joukkueelle erityisen tärkeä ylivoiman maskimiehenä ja tärkeimpänä laiturina alivoimaan. Tietysti tämä ei poista häneltäkään tulosvastuuta myös vastustajan päädyssä.

Komulaisesta ollaan tasan samaa mieltä. Hän ei ole tähän kauteen vielä itseään löytänyt. Tässä sentteritilanteessa Komulainen on kuitenkin vahvoilla, kun keskelle ei tunnu löytyvän kunnollista vaihtoehtoa.
 

Itäpuu

Jäsen
Komulaisesta ollaan tasan samaa mieltä. Hän ei ole tähän kauteen vielä itseään löytänyt. Tässä sentteritilanteessa Komulainen on kuitenkin vahvoilla, kun keskelle ei tunnu löytyvän kunnollista vaihtoehtoa.
Ihmetyttää että Pyörälää ja Kerästä peluutetaan mieluummin sentterinä kuin Komuaista tai Humlia. En käsitä. Yleinen käsitys tuntuu olevan, että Humlista saadaan enemmän irti laiturina. Ehkä Humlille pisteitä joo, mutta joukkueelle mielestäni sentterinä ihan yhtä paljon jos ei enemmän. Sensijaan Pyörälä on luontainen laituri, ei löydy sentterin liikeradat näköjään millään. Keränen on fiftysixty tapaus; sentterinä ei pääse taklaamaan, mutta toisaalta ei myöskään ajelemaan itselleen pelikieltoa...
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sitten alkaa kertyä myös niitä joiden piti olla hyviä tai jopa niitä erinomaisia, mutta joku meni pieleen. Ainakin Kreps ja tämä Vondrka. Markkinat ja raha toki osin selittänevät tätä kehitystä.
Vondrka? Hmm, täytyy kuitenkin miestä sen verran puolustaa että taisipa lyödä kovimmat tulokset ikinä yhden jalan kyykyssä. Tätähän lehdessä asti päiviteltiin. Että ei mikään turha jätkä.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Lauri Marjamäki Jatkoajan otteluennakossa:
– Varmasti sopeutuminen Extraliigasta meidän Liigaan on ollut vaikeaa, mutta kyllä sen vaiheen pitäisi olla jo ohi. Seuraavan kerran kun hän kentälle pääsee, pitää oikeasti tapahtua jotain, Marjamäki totesi.

Lähtölaskenta on siis vähintään käynnissä. Enää odotellaan, milloin painetaan laukaisunappia.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Videot - ESS.fi

ESS:n haastattelussa Marjamäki sivuaa Kvetonia. Tarkka lainaus:

"Tottakait sopeutuminen uuteen paikkaan vie aikaa, mutta tässä on jo kahdeksan viikkoa odotettu. Ei ole hyvä merkki, jos ulkomaalainen ei mahdu kokoonpanoon".
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän Kveton on ollut näkymätön ja pelin ulkopuolella, mutta kyllä tässä haisee jokin muukin.

Minusta Marjamäki on toiminut sekä tyhmästi että tahdittomasti kritisoidessaan julkisuudessa pelaajaa. Minusta medialle ei pidä kommentoida näissä asioissa mitään, vaan likapyykki pitää aina pestä joukkueen sisällä.

Ymmärrän, että monien mielestä ulkomaalaispelaajille on korkeampi vaatimustaso kuin kotimaisille, ja olen itsekin sitä mieltä, että joukkue tulisi kasata pääosin kotimaisista ja mieluiten omista kasvateista.

Silloin, kun pelaaja on jo joukkueessa, pitäisi vaatimustason olla sama kansallisuudesta riippumatta. Nyt Marjamäki on antanut ymmärtää, että vaatimustaso on ulkomaalaiselle korkeampi kuin suomalaiselle. Tämä ei ensinnäkään palvele joukkuetta, koska tällöin huonommin pelaava on etusijalla, eikä toisekseen palvele ulkomaalaispelaajan sopeutumista systeemiin, koska näin luodaan ylimääräisiä paineita. Lisäksi tämä on selvästi myös rasistinen tapa toimia, eikä siten hyväksyttävää.

Lisäksi on typerää vaatia pelaajalta näyttöjä kun tämä on viltissä.

Kvetonin pelissä paistaa jonkinlainen henkinen/taktinen lukko. Veikkaan, että Marjamäen ajokoirakiekko on aika vieras tapa pelata tälle pelaajalle. Luulen, että Kveton on tottunut huomattavasti kiekollisesti aktiivisempaan ja luovempaan pelityyliin sen lisäksi, että Tsekissä pelataan vähemmän fyysistä peliä.

Pahasti haiskahtaa siltä, ettei Kvetonista ole pelaamaan Marjamäen kiekkoa tai kääntäen: Marjamäestä ei ole valmentamaan Kvetonin tapaista pelaajaa. On huomionarvoista, että myös Humlin ja vaikkapa Komulaisen peli on melko kadoksissa, vaikka ensinmainittu on pisteille päässytkin.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Vähän samoja ajatuksia kuin yllä. Minun mielestä Kvetonille olisi pitänyt laittaa se paikka 1-3 ketjuihin ja paikka YV:lle. Nytkin siellä eräs Donskoi vetää kiikaritehoilla ja kaveri kerää lähinnä sympatiaa hyvistä yrityksistä. Kveton on hommattu tänne tulosrooliin ja sellainen pitää antaa, eikä pompottaa katsomon ja kentän väliä. Jos homma ei sen siinä 15~liigakierroksessa lähde toimimaan niin sitten voisi alkaa pompottelu ja kritisointi. Nyt on kausi korkattu ja Kveton tuntuu olevan ihan ulkona joukkueesta ja valmennusjohto näyttää vain varmistavan, että näin myös käy, siis tältä näyttää ulospäin. Lisäksi ketjukoostumukset vaihtelee kokoajan, eikä siellä rehellisesti sanoen oikein kukaan pelaa ihan tasollaan ja Kvetonin kohdalla on päädytty näin radikaalisiin liikkeihin. Tälläinen ketju kasaan ja jos ei homma toimi niin Tsekistä etsiin miehelle uutta seuraa. Kaikesta huolimatta näen miehen sähäkkyydessä ja laukauksessa potentiaalia.

Pyörälä - Huml - Kveton

Se ei paljoa vaadi, kun homma yhtäkkiä napsahtaa uomiinsa. Itse näen tässä ketjussa valtavan potentiaalin. Aika antaa Kvetonille todellinen tilaisuus tai sitten se lentolippu kouraan. Kärpät ja Kveton, molemmat tarvivat vähän tulta alle.
 
Viimeksi muokattu:

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kohtuu erikoista toimintaa valmennusjohdolta Kvetonin suhteen. Joukkueen hyökkäyspelaaminen on ihan täyttä paskaa, ja meidän tämän hetken yhtä potentiaalisinta hyökkääjää istutetaan viltissä. Vaikkei ole alkukaudella vakuuttanut niin kukas siellä sitten on? Jos valmennusjohto toimisi samoin jokaisen pelaajan kohdalla, niin aikalailla kaikki istuisi sen jälkeen viltissä. Nyt on ikäänkuin haettu helppo syyllinen tilanteeseen.
Kyllä siellä ihan jostain muusta kiikastaa kuin Kvetonista. Hyökkäyspelaaminen pitää ensin saada kuntoon ja sen jälkeen katsoa onko tästä kaverista mihinkään..
 
Veikkaanpa, että Kvetonilla on jotain loukkaantumista. Ei kai siinä ole mitään järkeä pitää tuommoiseen rooliin hankittua miestä poppariosastolla, ennen kuin on edes ehtinyt pelata muutamaa liigapeliä. Jos halutaan päästä eroon, niin kengän kuva persauksille heti. Siihen asti pitäisi koittaa kaivaa tehoja irti. En usko Kvetonin löytävän punaista lankaa vaikka saisikin pelata, mutta tämä tilanne ei ole kenenkään etu.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Ongelma on siinä, ettei Kveton tee mitään niistä asioista, joiden takia hänet Ouluun hankittiin. Itseluottamus on nolla ja eri lähteiden mukaan pää on roikkunut kopissa jo ennen näitä Marjamäen ulostuloja. Mikäli tuo pitää paikkaansa, on poika väärässä sarjassa. Sehän näillä tsekkipelaajilla on vaarana, ettei heidän mielenlaadusta monikaan tiedä yhtään mitään. Ei varsinkaan silloin, kun pohjatietona on vain agentin kertomat jumalauta se on hyvä pellaaja hei ja pari 30 pisteen kautta Extraliigassa ilman mitään kokemusta ulkomailta.

Kvetonilla ei ole mitään vammaa. Jos olisi, se kyllä kerrottaisiin lieventämään sitä julkista painetta. Kysymys on enää vain siitä, löytyykö se itseluottamus mistään vai ei.
 
Kvetonilla ei ole mitään vammaa. Jos olisi, se kyllä kerrottaisiin lieventämään sitä julkista painetta. Kysymys on enää vain siitä, löytyykö se itseluottamus mistään vai ei.

Jos pää on polvissa valmiiksi, niin tuosta sopparista saattaisi päästä halvallakin eroon. Voisi pelaajakin haluta päästä sopivimpiin ympyröihin. Ainoa mikä vähän harmittaa on Ahon linjaus Kvetonin paikkauksesta. Se on Aaltonen. Joukkue näytti iskukykyiseltä, kun oli Aaltonen + potentiaalinen maalintekijä (Kveton, joka on siis tyhjä arpa). Tuohon kun tilalle saisi ok hyökkääjän, olisi materiaalissa oikeasti vähän leveyttä.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Vähän tuntuu kyllä siltä, että Kvetonia yritetään saada väkisin ulos. Meniköhän liikaa euroja JMA:sen sopimukseen? Mutta ok, miehelle on kyllä annettu näyttöpaikkoja, mutta esimerkiksi ylivoimaa mies ei ole juurikaan pelannut. Ja moni täällä näkikin kuten myös minä piristymisen merkkejä pelissä, mutta penkille kävi miehen tie tämän jälkeen.

Hyökkäyspeli on kokonaisuudessaan sekaisin ja yhden miehen syyksi sitä on turha laittaa.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ainoa mikä vähän harmittaa on Ahon linjaus Kvetonin paikkauksesta. Se on Aaltonen. Joukkue näytti iskukykyiseltä, kun oli Aaltonen + potentiaalinen maalintekijä (Kveton, joka on siis tyhjä arpa). Tuohon kun tilalle saisi ok hyökkääjän, olisi materiaalissa oikeasti vähän leveyttä.

Näinhän se on. Itselleni tuli kyllä heti mieleen, että Kvetonia ollaan ajamassa ulos siksi, että budjetti paukkuu yli mikäli Aaltonen halutaan pitää koko kauden ajan. Eipä sillä, että Kvetonin peliesityksetkään olisi olleet erityisen innostavia odotuksiin nähden, mutta Aaltosen sopparin myötä Kvetonin lähtöä saatetaan pyrkiä edistämään kaikin tavoin. Jos ja kun budjetti ei mahdollista Kvetonin paikkaajaa antaisin jossain vaiheessa Leskiselle mahdollisuuden näyttää osaamistaan.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Itselleni tuli kyllä heti mieleen, että Kvetonia ollaan ajamassa ulos siksi, että budjetti paukkuu yli mikäli Aaltonen halutaan pitää koko kauden ajan.

Turha toki luulla, että jos Kveton saa kenkää, palkkaa ei tarvi maksaa. Jos löytää pelipaikan muualta, Kärpät joutuu varmasti maksamaan kompensaatiota. Plihalin kohdalla oli sama homma, vaikka Aho kehuskeli ettei Kärpät joudu maksamaan tällä kaudella Plihalille mitään. Kertakorvauksesta Tapparalle ei puhunut mitään.

Eikä se nyt euron päälle ole Kärppien budjettikaan. Rahaa on kuitenkin, joten tuollaisiin Aaltosiin sitä on hyvä käyttää.
 

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse kuulin Tapparan mieheltä, että Kärpät hoitaa palkanmaksun Plihalille vuoden vaihteeseen asti. Tapparalla olisi oma optio loppukaudesta. Toki Tappara nytkin maksaa jonkinlaista korvausta hänen palveluksistaan.

Mitä Kvetoniin tulee, taisi porukoilla olla vähän liian kovat odotukset hänen suhteen. Jotkut jopa vertasi häntä Haatajaan.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mitä Kvetoniin tulee, taisi porukoilla olla vähän liian kovat odotukset hänen suhteen. Jotkut jopa vertasi häntä Haatajaan.

No tuskin täällä Kvetonin ja Haatajan nimeä on samassa kappaleessa saati sitten lauseessa kellään ollut muutoin kuin että on siinä pojalla kova ellei jopa mahdoton urakka, mikäli aikoo ne saappaat täyttää. Ei noilla meriiteillä ja historialla paljon voi Haatajaan verrata. Eri asia, mitä Junno&Aho&Marjamäki on miehestä etukäteen kuvitellut. Toivottavasti nyt ei ainakaan sitä Haatajan "korvaajaa". Mutta joka tapauksessa. Annetaan miehen näyttää.
 
Mitä Kvetoniin tulee, taisi porukoilla olla vähän liian kovat odotukset hänen suhteen. Jotkut jopa vertasi häntä Haatajaan.

Kratenaan ja Vondrkaan Kvetonia on kyllä verrattu. En sanoisi, että mitkään yltiöoptimistiset odotukset ovat olleet. Toki sen suhteen oli optimistiset, että minäkin odotin hänen mahtuvan pelaavaan kokoonpanoon.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Pyörälä-Viuhkola-Kveton. Sillä mennään tänään. Jos Laten kommentteja on uskominen, niin se on over and out, jos ei tänään onnistu.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Ööö-o, neljä kertaa menetettiin kiekko ylivoimalla hyökkäysalueella Kvetonin "ratkaisun" jälkeen - eli syöttö päin honkia tms. kuraa.
Kerro vielä, että mihin vertaat tämän kauden joukkueessa.

Kveton pelasi ehdottomasti parhaan pelinsä Kärpissä tänään. Se nyt ei ole tuohon muuhun laumaan illan ottelussa verrattaessa muuta kuin plussaa. Toivottavasti tuo "ykkönen" jatkaa samassa vormussa.

Kveton ei enää hävinnyt kaikkia kulmanahisteluja. Humlin tavoin koetti antaa peliä edistäviä syöttöjä. Ja siinähän se suurin ongelma onkin.

Safety, safety ja vielä kerran safety. Ei siinä oikein voi hyökkäysorientoituneelta pelaajalta muuta odottaa kuin epäonnistumisia, kun koko ketju pelaa perse - eikä muna - edellä.

Kvetonille soisi illan esityksen perusteella kyllä sen n:nen näyttöpaikan, sillä olihan tuo nyt joihinkin Vondrkiin ja Plihaleihin hyvinkin lupaava esitys.

Minimissään käsissä on Vondrka, mutta maksimissaan vähän siinä Bilekin kohdilla... joka vei pelipaikkaa eräältä Jm Aaltoselta aikanaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös