Liigan ennustusketju 2013–2014

  • 400 595
  • 665

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Leiiiidiiiees änd jentlemääns...

1. Tappara
2. Kärpät
3. JYP
4. TPS
5. Jokerit
6. Lukko

7. Blues
8. HIFK
9. Pelicans
10. HPK

11. Ilves
12. Ässät
13. KalPa
14. Saipa


- Rynnäksellä kovin torjuntaprosentti
- IFK:ssa ovet käyvät edestakaiseen tahtiin
- Kankaanperä ja Gillies matsaavat
- T.Huhtala lähtee KHL:ään tammikuussa
- Kaksi valmentajaa saa monoa kesken kauden
- KalPan yleisömäärä ihan paska
- Blues voittaa pronssia

-
 

Jotasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Okei ei saisi puuttua muiden ennustuksiin mutta tämä oli jo aiak hauska. Jos oletetaan nyt, että Norrena pelaisi 40 ottelua ja Hostikka 20 ottelua. Saisi Norrena kerättyä 60 pistettä, jos siis kaikki 20 voittoa olisi 3 pisteen voittoja. Hostikka saisi kerättyä 20 ottelussa kerättyä 12 pistettä samoilla ehdoilla kuin Norrena. Tällöin tulisi TPS:n kokonaispisteiksi 72, joka olisi viime kaudella oikeuttanut sijaa 12. Ja nyt joukkue olisi noilla pisteillä sijalla 7.

Lisää kun viilataan, niin voittoprosentithan olivat alle 50 ja alle 20. Elikkä Norrenalle max 19 voittoa ja Hostikalle max 3 voittoa tekee 57+9=66 pistettä. Mutta sitten taas jos loput pelit ovatkin kaikki 1 pinnan tappioita/"tasapelejä", niin pisteitä kertyisikin 78+26=104. 72 pisteellä olisi ollut viime kaudella sijalla 13, kuten myös 66 pisteellä. Sen sijaan 104 pistettä olisi riittänyt sijaan 3.
 

ferro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NY Rangers, Liverpool, 49ers
1. Tappara
2 .JYP
...
7. Blues
8. HIFK

Pudotuspelit:
Blues - SaiPa
HIFK - Lukko

Tappara - Blues
JYP - HIFK

Eli tämä on siis kuviittellinen, jos kotiedun saanut joukkue voittaisi aina pudotuspeleissä.

On tosiaan, sillä oikeasti puolivälierissä Blues kohtaisi JYPin ja HIFK Tapparan. Tähän liittyen oma veikkaukseni:

1) Jokerit
2) TPs
4) Ässät
5) SAipa
6) Lahen Reipas
6) Lukko
7) Turun palloseura
8) HiFK
9) HPK
10) Espoon Bluus
11) kärpät
12) Ilves
14) Tappara

Pudotuspeleissä:
Jokerit - HIFK 3-2
TPS -HPK 0-4
Ässät - lukko 4-3
Saipa - TPS 2-4

HIFK -hpk 4-4
Ässät- tps 4-3

Ja tepsi voittaa finaalissa hämeenlinnalaiset 4-1. Kärpät karsii, muttei nouse kuitenkaan.

Noin! Ei tää vittu voi olla niin vaikeata!
 

Pllnen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Penguins, #3 Määttä, #86 Teuvo Teräväinen
Lisää kun viilataan, niin voittoprosentithan olivat alle 50 ja alle 20. Elikkä Norrenalle max 19 voittoa ja Hostikalle max 3 voittoa tekee 57+9=66 pistettä. Mutta sitten taas jos loput pelit ovatkin kaikki 1 pinnan tappioita/"tasapelejä", niin pisteitä kertyisikin 78+26=104. 72 pisteellä olisi ollut viime kaudella sijalla 13, kuten myös 66 pisteellä. Sen sijaan 104 pistettä olisi riittänyt sijaan 3.

Tai jos voitot ovatkin 2 pisteen jatkoaikavoittoja? Sopivalla sekoituksella päästään varmasti tuohon Kärppien viimevuotiseen 93 pisteeseen.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Pudotuspeleissä:
Jokerit - HIFK 3-2
TPS -HPK 0-4
Ässät - lukko 4-3
Saipa - TPS 2-4

HIFK -hpk 4-4
Ässät- tps 4-3

Ja tepsi voittaa finaalissa hämeenlinnalaiset 4-1. Kärpät karsii, muttei nouse kuitenkaan.

Noin! Ei tää vittu voi olla niin vaikeata!

Tuntuu se olevan, kun ensin HPK pudottaa puolivälierissä TPS:n suoraan 0-4 voitoin jonka jälkeen joukkueet kohtaavat uudelleen finaalissa (TPS:n hävittyä myös välieräsarjan) ja tällä kertaa TPS hoitaa homman kotiin... Jälleen kabinettipäätöksiä? Vai astuinko miinaan?
 

JofaPlayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En yksittäisiä runkosarjasijoituksia jaksa ruveta arpomaan, niin jaoin joukkueita vähän eri luokkiin.

Mestaruuskandidaatit:

Jyp, Tappara, Jokerit, Kärpät.

Nimilistat ovat pirun kovat, jokaisella löytyy useita varmoja tekijämiehiä Liigaan. Maalivahdit kaikilla kovaa tasoa. Tapparalla ja Jokereilla pelisysteemit pitäisi olla erittäin selvät jo heti kauden alkupeleistä lähtien, jos Kärpät ja Jyp löytävät voittavan pelitavan niin varmasti tulevat pärjäämään. Heitetään että kolmesta mitalista kaksi matkaa näille jengeille, kultaisin mukaanlukien.

Mysteerit/Potentiaaliset menestyjät:

IFK, Ässät, Lukko, Kalpa

IFK:n joukkueen vaihtuvuus on ollut niin suurta että vielä aika mahdoton sanoa miten hyvin tulevat hitsautumaan yhteen kauden edetessä. Penkin takana häärää (huolimatta henkisen tasapainon kyseenalaisuudesta) yleensä hyvää tulosta tehnyt Summanen. Monissa ulkomaalaisissa on potentiaalia, sekä mv-osasto on parhaimmillaan Liigan eliittiä. Vaarallinen hyökkäyskalusto ainakin paperilla. Ässissä tiedetään nyt minkälaisella kiekolla on mahdollisuus pötkiä pitkälle nyky-Liigassa, joten ainekset menestymiseen ovat olemassa, paljon ratkaisee löytyykö samanlaista, lähes ennennäkemätöntä nälkää. Jos Riksman kestää ja saavat draivin päälle niin taivas on rajana. Lukolla on paperilla mielenkiintoisia nimiä ja kaikki tietävät RD:n kiekon jolla ei ehkä kauniita voittoja haeta. Playoffeissa Lukko on jälleen inhottava vastustaja. Kalpalla potentiaalia edetä pitkälle kunhan säätävät playoffeihin vähän pelityyliään. Viimeisen kolmen vuoden aikana hommat tainneet päättyä aikalailla siihen kun ei ole pelaajia ajamassa maalille vaan runkosarjassa toimineella kulmissa pörräämisellä ja kiekon hautomisella ollaan voitettu, olenko hirveän väärässä?

Mitalipelien ulkopuolelle jäävät:

Hpk, TPS, SaiPa, Blues, Pelicans, Ilves.

Aikalailla samoja nimiä kun viime vuosina. Näistä vahvimpina näen Hpk:n, Tepsin ja Pelicansin. Hämeenlinnassa paljon ratkeaa siihen kuinka nuoret potentiaaliset veskat hoitavat homman. Lahdessa on mahdollisuus hyvälle kaudelle jos Aravirta saa kaiken irti melko nimettömästä nipusta. Tepsillä keskitasoa heikompi nippu, mutta uskon että Suikkanen piiskaa Tepsin playoffeihin. Lopuista jengeistä (Blues, SaiPa, Ilves) en kyllä näe oikein isoja mahdollisuuksia suureen menestykseen. Mahdotonta ei ole, mutta ei hirveän todennäköistäkään. Saa nähdä millaista läpsyttelyä tulee olemaan viimeiset kierrokset runkosarjan viimeisillä, kun ei ole enää mitään panosta. (Liigakarsinnat pois, sekä poffeihin pääsy jo mennyttä)
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Oma lottorivini värilasien takaa tempaistuna

1.TPS - Suikkanen on yhä velho ja loihtii viime kaudella ponnettomasti viimeistä edelliseksi jääneen Tepsin runkosarjan voittoon.
2.Tappara - Viime kevään hopeamitalisti onnistui säilyttämään huomattavasti useamman avainpelaajistaan kuin esimerkiksi finaalivastus Ässät ja omissa silmissäni Tappara on yhä koko liigan yksi tämän hetken kovimmista porukoista.
3.JYP - Rutiini on rautaa ja Keski-Suomen puskutraktori jyrää vastustajia alleen myös tulevalla kaudella ja nappaa takuuvarmasti paikan kärkinelikosta.
4.Kärpät - Palaa muutaman vuoden tauon jälkeen taas runkosarjan kuuden sakkiin. JMA:n hankinnalla on luonnollisesti Kärppälauman menestykseen positiivinen vaikutus.
5.Jokerit - Runkonsa hyvin säilyttänyt, kenties jopa edelliskaudesta vahvistunut Jokerit on taas kerran valmis haastamaan kenet tahansa - viimeistä kertaa tässä sarjassa.
6.Pelicans - Ykkösnyrkki jatkaa runkosarjassa siitä mihin harjoituspeleissä jäivät, Myllyniemi pelaa lopulta ei niinkään loisteliaan mutta perusvarman kauden mutta jatkosopimusta ei synny ja kesällä Jere myydään johonkin toiseen seuraan. Hyökkäyspään tehot ja toimiva ylivoima kuitenkin tuovat paikan kuuden sakissa.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
7. Ässät - Menetti kesällä liian monta tärkeää avainpelaajaa joista etunenässä luonnollisesti hyökkäyspään kapelimestarit Savinainen sekä Armia unohtamatta liigan viime kauden MVP-pelaajaa joka oli vailla epäilystä Antti Raanta. Jää 2-3 pisteen päähän suorasta pudotuspelipaikasta.
8.Blues - Uusi nousu Ahon opein on vasta alkusuoralla ja katastrofikaudesta toimpuminen vie aikansa. Kuka tekee maalit? Palaa kuitenkin playoff-kartalle vuoden tauon jälkeen.
9.HIFK - Alisuorittaa viime kauden tapaan. Summanen saa kenkää vuodenvaihteessa kun kelkkaa ei saada kääntymään haluttuun suuntaan. Tulevana kesänä monen HIFK-fanin pitkäaikainen toive toteutuu kun myös Nybondas vapautetaan UTJ:n tehtävistään syynä mm. mestaruusvuoden jälkeinen jatkuva pelillinen kyntäminen sekä lukuisat epäonnistuneet päävalmentajien palkkaukset.
10.SaiPa - Etenee viime vuoden tapaan pudotuspeleihin ja tekee jälleen taloudellista voittoa. Saimaalainen jääkiekkoilu on vahvassa nosteessa.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
11.Lukko - Azevedon hyökkäykseen jättämään aukkoa ei kukaan pysty täyttämään ja Lukko kärsii läpi runkosarjan viimeistelyvaikeuksista kun uudet ulkkaritkaan eivät täysin vakuuta. Raumalaiset kiekkofanit joutuvat pettymään kun Lukko jää pitkästä aikaa kokonaan playoffien ulkopuolelle.
12.Ilves - Tampereella on vielä pitkä työ edessa ennen kuin Ilves on taas playoffien vakiovieras. Kehitystä kuitenkin tapahtuu nyt kun Ilves välttää jumbosijan ja päättää runkosarjan sijalla 12.
13. HPK - Potentiaalia löytyy mutta Raution pelitapa ei vakuuta ja Kerho jää huomattavasti potentiaaliaan heikommalle sijoitukselle. Myös liigan nuorin veskarikolmikko herättää paljon kysymyksiä siitä, kuka lopulta ottaa sen ykköskassarin vastuun itselleen.
14. KalPa - Joukkueen kirkkaimmat tähdet ovat jo uransa ehtoopuolella. Salmisen lähdettyä aivan liikaa lepää teinitähti Artturi Lehkosen harteilla. Myös Pekka Tuokkolan nykyvire on pienoinen kysymysmerkki. Koko sekavan sopan täydentää liigassa ensimmäistä kautta päävalmentajana aloittava Jari Laukkanen josta ei yksinkertaisesti ole ratkaisemaan tätä sekasortoa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Arvan mukaan sarjataulukko tulee olemaan runkosarjan päätteeksi seuraava.


  1. Lukko
  2. Blues
  3. JYP
  4. KalPa
  5. Jokerit
  6. Ässät
  7. HPK
  8. Ilves
  9. Tappara
  10. HIFK
  11. Pelicans
  12. Kärpät
  13. SaiPa
  14. TPS
Säälit
HPK 1 - 2 HIFK
Ilves 2 - 0 Tappara

Puolivälierät
Lukko 0 - 4 HIFK
Blues 4 - 1 Ilves
JYP 4 - 0 Ässät
Kalpa 2 - 4 Jokerit

Välierät
Blues 3 - 4 HIFK
JYP 3 - 4 Jokerit

Finaaali
Jokerit 2 -4 HIFK

HIFK voittaa pytyn. Mua oikeasti vitutti toi finaali. Saatana.

ps. Jos jotain kiinnostaa niin arvoin ensin 14 joukkuetta satunnaiseen järjestykseen. Sen jälkeen heitin ensin kotijoukkueen puolesta noppaa josta valikoitui kotijoukkueelle joko parilliset tai parittomat. Sen jälkeen 7 noppaa järjestyksessä ja pisteet jakautuivat parin ensimmäisen heiton mukaisella tavalla.
 

Hirvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara

Ennustelin noin muutama hetki sitten, mutta halusin silti kokeilla arpoa tulokset ja katsoa kumpi osuu paremmin. Käytin siis apuna netistä löytyvää tulosautomaattia ja arvonta suoritti minulle tällaisen rivin:

1. HIFK
2. Pelicans
3. Kärpät
4. Tappara
5. Jokerit
6. Lukko
7. SaiPa
8. TPS
9. KalPa
10. Blues
11. HPK
12. JYP
13. Ilves
14. Ässät
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Alle viikko kauden alkuun, aika laittaa oma ennustus sisään kun vielä kykenee. Eli kun täydet kierrokset on pelattu, on runkosarjan järjestys seuraava:

1. Tappara - Jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi. Menee tas pitkälle.
2. Kärpät - Kamppailee runkkarin voitosta viimeiseen asti.
3. JYP - Vahvistunut traktori suorittaa tasaisen varmasti.
4. HIFK - Keskittyy pääasiassa pelaamaan, hyvin tuloksin. Gillies ei hanskaa kertaakaan.
5. Jokerit - Paketti melko hyvin kasassa, mutta ei riittävä kärkikahinoihin.
6. HPK - Toistaa viime kauden temppunsa. Ja ne värilasit.
7. TPS - Runkosarjasijoitus voi olla joillekkin pettymys, mutta kevät on Suikkasen.
8. Lukko - Keski-ikä painaa sijoitusta alas.
9. Ilves - Murisee pitkän tauon jälkeen. Fanit keulivat.
10. Blues - Vaikea kausi, mutta selviytyy nipin napin sääleihin.
11. SaiPa - On aluksi korkeammalla, mutta materiaalin rajat tulevat vastaan. Markkanen on kuin nykyinen Berliinin muuri.
12. Ässät - Hirvittävä darra, ei pysty, ei kykene.
13. KalPa - Palaa sijoille joilla sen totuin näkemään, kun kiekkoa aloin seurata.
14. Pelicans - Lunta tupaan ja jäitä porstuaan.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
No niin, tehdäänpä nyt omakin ennustus kun kauden alku lähestyy.

1. Tappara
2. Kärpät
3. Jokerit
4. JYP
5. Lukko
6. Ässät
7. SaiPa
8. HIFK
9. TPS
10. Blues
11. HPK
12. KalPa
13. Ilves
14. Pelicans
 
Viimeksi muokattu:

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Laitetaas itsekkin sitten vihdoin ja viimein se veikkaus sisään:

1. Kärpät - Liigaan vaan helevatan kova miehistö ja Aravirrasta päästiin Oulussa eroon, niin kyllä tuolla materiaalilla vaan porskutetaan.
2. Tappara - Rautakorpi ja paljon muuta ei tarvi sanoa, menetykset toki kovaa luokkaa, mutta niin on ne tekijätkin.
3. Jokerit - Jos ei muuten niin Hjallis boostaa kesken kauden. Todella jykevä puolustus ja hyökkäykseen riittää tekijämiehiä.
4. Ässät - Krapulaa tai ei, niin ei ne nyt niin huonoja ole matriaaliltaan ja valmennukseltaan.
5. JYP - Ässät kirii niukasti ohi, mutta robotilla pääsee aina kohtuu sijoille.
6. HPK - värilasit
7. HIFK - Liikaa arpoja, valmennusta myöten, ihan sama miten ja missä niitä hehkutetaan, keväällä sitten repee persukset ja jää pelit lyhyeen.
8. SaiPa - Jotenkin idän jätit vaan saavat vajavaisestakin miehistöstä paljon irti, vuosi toisensa jälkeen.
9. Lukko - Voisi olla myös hieman ylempänä, mutta sijat 6-9 on niin tasasia, että pinna sinne toinen tänne ja näin ne arvottiin.
10. KalPa - Alkaa oleen jo menneen talven Lumia menestys Kuopiossa, junnujen esiinmarssi ei paljon lohduta, kun muun tekemisen taso on pudonnut kuin lehmän häntä.
11. Blues - Kamppailee tiukasti KalPan ja TPS:n kanssa viimeisestä säälipaikasta, mutta putoaa kuitenkin kyydistä, on vaan liian tasapaksua.
12. TPS - Turkuun on taas raahattu rekka-autollinen ulkomaalaisia "toivoja". Suikkanen on joidenkin mielestä velho, mutta faktat tulee toteen kauden mittaan, että ihan pelle se on, on aina ollutkin parista kevään kusen päähän nousemisesta huolimatta. Siihen ei yhtään auta liigatasolle riittämätön ulkomaalaisten arpojen armeija ja se että identiteettiä ei tunnu löytyvän. Lisäksi Pulli yksin sössii niin monta maalia vastustajille, että jo se pudottaa joka joukkuetta väkisin pykälän tai pari runkosarjassa.
13. Ilves - kissapeto murisee itsensä pois viimeiseltä sijalta, mutta enempään ei vaan rahkeet riitä.
14. - Aravirta... ei varmaan tarvis sanoo enempää, mutta sanon kuitenkin. Materiaali ei todellakaan ole lähelläkään Kärppien tasoa Aravirran aikaan ja nyt sitten Aravirta pääsee perseileen keskikastin materiaalilla, niin sieltä on todella vaikea ponnistaa. Mutta ainahan voi olla väärässä.

Pidätän oikeudet muutoksiin, aina Liigan alkuun asti.
 
Viimeksi muokattu:

snake

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Saku Koivu, Mikko Koivu, Aatos Koivu
1. Jokerit
2. Tappara
3. Kärpät
4 .Jyp
5. Tps
6. Lukko
7. Hifk
8. Blues
9. Ässät
10. Pelicans
11. Saipa
12. Ilves
13. Kalpa
14. Hpk
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Runkosarja:
1. Jokerit
2. JYP
3. Kärpät
4. Tappara
5. Blues
6. Ässät
7. Lukko
8. KalPa
9. HPK
10. TPS
11. HIFK
12. SaiPa
13. Ilves
14. Pelicans

Säälit:
Lukko - TPS
KalPa - HPK

Neljännesvälierät:
Jokerit - KalPa
JYP - Lukko
Kärpät - Ässät
Tappara - Blues

Välierät:
Jokerit - Ässät
JYP - Tappara

Pronssiottelu
Tappara - Ässät

Finaali
Jokerit - JYP

Sekalaisia ennustuksia:
- Jokereiden on pakko voittaa kultaa, pakko konkretisoituu huippukalliilla hankinnalla, joka tällä kertaa tuottaa tulosta.
- Jokereiden uusi UTJ valitaan lokakuun loppupuolella.
- Jäähypörssin top-15 joukossa on 3 pelaajaa HIFK:sta ja Tapparasta, 2 Jokereista.
- Gillies aiheuttaa kohua yhdellä sikailulla ja kahdella tappelulla. Muutoin mies pelaa "yllättävän siististi". Missaa kauden aikana 6 peliä pelikiellon takia.
- Summasen luontoäitikiekko ei pure, joukkue taistelee viimeiseen asti vikasta säälipleijaripaikasta TPS:n kanssa, mutta kahden viimeisen kierroksen aikana TPS varmistaa paikan sääleissä.
- Blues pelaa syksyn hyvin, mutta meno hyytyy hieman loppukaudesta, kun taas Tappara aloittaa heikosti, mutta löytää vireensä joulukuun alussa.
- Ensimmäinen valmentajanvaihdos tapahtuu marraskuussa (yksi ennustus) ja sen tekee HPK (toinen ennustus).
- Myös Aravirta saa potkut kauden aikana, mutta se ei Pelicansia hyödytä ja joukkue jää viimeiseksi.
- Jukurit nousee liigaan.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Runkosarja

1. Tappara
2. Jokerit
3. TPS
4. HIFK
5. Kärpät
6. Lukko
7. JyP
8. HpK
9. Ässät
10. Kalpa
11. Blues
12. SaiPa
13. Ilves
14. Pelicans

-Tappara mestari. Finaalissa kaatuu huikean kevään pelannut Kalpa. Otteluvoitoin 4-2
 

Peery

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Runkosarja

1. Tappara
2. Jokerit
3. TPS
4. HIFK
5. Kärpät
6. Lukko
7. JyP
8. HpK
9. Ässät
10. Kalpa
11. Blues
12. SaiPa
13. Ilves
14. Pelicans

-Tappara mestari. Finaalissa kaatuu huikean kevään pelannut Kalpa. Otteluvoitoin 4-2

Tuon mukaan Tappara ja Kalpa kohtaisivat jo puolivälierissä. Huikeasti saa tosiaan pelata, jos puolivälieräsarjan tappiolla pääsee finaaleihin.
 

Bronco

Jäsen
Hieno kausi tulossa.

Sekä Helsingissä että Tampereella luvassa kiinnostavimmat paikallistaistot moneen kauteen. Stadin päädyssä Jokereiden "viimeinen kausi", Summasen näytön paikka ja molemmissa jengeissä nippu viihdyttävän oloisia pelaajahankintoja. Mansessa taasen Ilves on alkanut vihdoinkin terottaa kynsiään ja luvassa myös Tampereen ensimmäinen ulkoilmamatsi Ratinassa.

Liigan pelaajamassasta löytyy mukavasti väriläiskiä (Niemisen Ville, Gillies, Corso, Virtasen Jonne, Karalahti, Ruutu jne), paluumuuttajia (Salmelainen, Markkanen, Pyörälä, Kukkonen, Hagman, Norrena, Puistola, Nummelin, Koivisto, Rynnäs, Tyrväinen, Lahti, Kousa, Vihko jne) ja huhuissa pyörii yhä Rajalaa, Aaltosta ynnä muita kovia nimiä.

Ulkomaisissa nimissä tukku arvaamattomia kysymysmerkkejä, kunhan pääsevät rytmiin. Ja myös sellaisia pelaajia joiden en olisi muutama vuosi sitten uskonut ikinä siirtyvän liigaan (mm. Sexton, Irving). Lukon junnutalentti Saarela ja muut liigatulokkaat toki suurennuslasin alla myös. Tähän päälle vielä vastustajan riveihin loikanneet hahmot ja erilaiset kulttipelaajat, niin kyllähän tässä hetki menee ennen kuin tähän sirkukseen ehtii kyllästyä.

Mehustusluetteloinnin jälkeen simppelit runkkariennustukset ilman kummempia perusteluita:

1. Jokerit
2. Tappara
3. Kärpät
4. JYP
5. TPS
6. HIFK
7. Lukko
8. KalPa
9. Blues
10. Ässät
11. SaiPa
12. Ilves
13. Pelicans
14. HPK

Editoin tähän mahdollisesti jotain ennustuksia ennen ensi torstaita.
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
1. Tappara
2. Jokerit
3. Jyp
4. Kärpät
5. Hifk
6. Lukko
7. Ässät
8. SaiPa
9. KalPa
10. TPS
11. Blues
12. HPK
13. Ilves
14. Pelicans
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Nyt kun tässä olen tätä IS:n liigaennakkoa lueskellut niin en kyllä oikein ymmärrä millä perusteella ne noita rankkauksiaan tekee. Tuosta Brad Thiessenin rankkaamisesta 4. parhaaksi maalivahdiksi koko liigassa oli jo täällä juttua, mutta samalla tavalla ihmetyttää tuo Philip McRae:n rankkaaminen toiseksi parhaaksi sentteriksi. Ihan tosissaan jos tuo McRae on niiden mielestä parempi kuin tasonsa noin tuhanteen kertaan todistanut Eric Perrin niin jotain on pahasti vialla. En sano että McRae on huono, mutta eipä tuolla ole sen enempää näyttöjä kuin Ben Maxwellillä tai oikeastaan edes Luke Pitherillä. Lisäksi pisti silmään tuo David Kvetonin tähtipelaajastatus Kärppien ennakossa. Yli 20 maalia viime kaudella paukuttanut Steve Moses ei esimerkiksi ole kuin ydinpelaaja. Tietysti onhan nämä aina vähän sellaisia tyhjänaikaisia arvioita, mutta kun tätä samaa se näyttää olevan vuodesta toiseen ja sieltä nostelevat ihan miten sattuu noita ukkoja tähdiksi ja sitten oikeita tähtiä tiputellaan rivipelaajiksi niin se vaan ihmetyttää. Itse tuosta runkasarjasta tehdystä rankingista nyt voi olla suht samaa mieltä.

Pistetäänpä vielä oma veikkaus runkosarjasta huvin vuoksi. Ja suluissa siis IS:n arviot. Aika lähelle nuo omaa veikkausta osuu.

JYP (3.)
Kärpät (1.)
Tappara (2.)
Jokerit (4.)
Ässät (7.)
HPK (9.)
----------
Lukko (5.)
HIFK (6.)
TPS (11.)
KalPa (8.)
----------
SaiPa (10.)
Blues (13.)
Pelicans (12.)
Ilves (14.)
 

Jänkhä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim Ducks
Runkosarja:

1. Kärpät
2. Lukko
3. Jokerit
4. Tappara
5. JYP
6. Ässät
7. HIFK
8. KalPa
9. Blues
10. TPS
11. SaiPa
12. Pelicans
13. HPK
14. Ilves


Pistepörssi: Toni Koivisto
Maalipörssi: Niklas Hagman
Puolustajien pistepörssi: Petteri Nummelin
Eniten nollapelejä: Jussi Rynnäs
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Noniin, nyt ollaan tarpeeksi lähellä alkua että annan oman ennustukseni.

Tappara
Kärpät
JYP
HIFK
Jokerit
Lukko
--------
Blues
Ässät
TPS
SaiPa
--------
HPK
KalPa
Pelicans
Ilves

Veikkaan tätä kautta tasaiseksi, mutta vähän eri tavalla. Veikkaan että top4-5 erottuu joukosta jo vähän aikaisemmin, mutta toisaalta sijat 9-14 tulevat elämään enemmän, ja liigajumbo ratkeaa vasta aivan viime kierroksilla. Ilveksella tulee olemaan vielä täysi mahdollisuus nousta sijalle 10 kymmenen kierrosta ennen runkosarjan loppua, mutta heikon loppukauden takia valahtaa viimeiseksi.
 

FeedTheMule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Detroit Red Wings
1. JYP
2. Tappara
3. Ässät
4. Jokerit
5. Pelicans
6. HIFK
-----------------------------
7. Lukko
8. Kärpät
9. Blues
10.TPS
-----------------------------
11. KalPa
12. Ilves
13. HPK
14. SaiPa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös