Käyn Ahon laitaa – Bluesin valmennus 2013–2014

  • 40 858
  • 95
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Käyn Ahon laitaa – Bluesin valmennus 2013–2014(2016)

Uusi päävalmentajamme on siis odotetusti Jyrki Aho. Jyrki Aholla on takana kaksi kautta Jypin päävalmentajana, joista saavutuksesta kulta ja pronssi. Toimi 2000-luvun alussa Bluesissa ja EKS:ssa valmennuspäällikkönä ja juniorivalmentajana. Sen jälkeen apuvalmentajan pestit Dufvan Jukureissa ja Jypissä ennen nimitystään Jypin päävalmentajaksi. Väliin mahtuu myös kausi Saksassa Mannheimin apuvalmentajana.

Valmennustiimiin kuuluvat myös Petteri Väkiparta, Timo Hirvonen ja Marko Torenius. Siis jotain uutta ja jotain vanhaa kuten olla pitääkin. Hyvät fiilikset minulla tästä. Aho edustaa käsittääkseni kovaa työntekemisen kulttuuria. Mitäpä mietteitä muilla? Sana on vapaa.
 
Viimeksi muokattu:

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Onnitteluni. Aho on valmentajana yhdistelmä vaativaa valmentajaa ja keskustelevaa pelaajaläheistä valmentajaa. Taktisesti mies kyllä pärjää liigatasolla varsin hyvin. Lisäksi Aho on varmasti kovakuntoisin valmentaja koko liigassa, fysiikkavalmentajat mukaan lukien. Ahon joukkue jaksaa painaa silloin kuin muita väsyttää.

Harmittaa vietävästi että Aho lähti Espooseen, mutta ymmärrän valinnan sillä hänen perheensä siellä jo jonkin aikaa on asunut. Ei sitä mies kovin kauaa halua olla erosta perheestään.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
ai niin: sopimus on kaksivuotinen. Itse elättelin toiveita vuotta pidemmästäkin.
 

gusarov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Penticton Knights
Mun mielestä erittäin hyvä valinta ja hienoa, että valitulla strategialla jatketaan valmentajien osalta. Nuoria, nälkäisiä ja eteenpäin pyrkiviä. Lisäksi suurimmalla osalla taustaa espoolaisesta kiekosta. Aho on arvotettu valmentaja entisten ja nykyisten valmennettaviensa keskuudessa.

Vuorinen on saanut paljon negatiivista palautetta, toki osittain ansaittuakin, eri rekrytoinneista mutta kyllähän valmentajavalinnat ovat onnistuneet hyvin Bluesin C - A junioreiden sekä edustuksen osalta. Vaikkakin viime kausi päättyi SM-liigan osalta heikosti erinäisten vaiheiden jälkeen.

Aholle toivoisi muutamaa kärkipelaajaa vielä lisää ja varmaankin niitä tulee myöhemmin.
 

Ovechkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, Leo Komarov ja Raimo Summanen
Harmittaa vietävästi että Aho lähti Espooseen, mutta ymmärrän valinnan sillä hänen perheensä siellä jo jonkin aikaa on asunut. Ei sitä mies kovin kauaa halua olla erosta perheestään.

Korjataan sen verran, että Tuusulassa asustavat.

Toivottavasti "Jykä" saa laitettua pelilliset asiat kuntoon. Rosteri näyttäisi tällä hetkellä ainakin juuri sopivalta tämän tyyliselle valmentajalle.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Kaikki eivät Ahoa sulata:
Sihvonen kirjoitti:
Niin, Jyrki Aho on Pystysuunnan Jääkiekon valmentaja, vaikka hänenkin JYP-joukkueensa ovat pelanneet ikään kuin siteeksi näennäistä kiekkokontrollijääkiekkoa. Vastaavasti Blues-identiteettiin on kuulunut enemmän sellainen Meidän Pelin tyyppinen jääkiekko junioreista senioreihin. Nyt ollaan tilanteessa, jossa joko Ahon on luotava nahkansa tai sitten Blues lähtee kohti uutta ja tuntematonta.
...
Pelkään pahoin, että Blues on lähtemässä ja joutumassa tuuliajolle kohti arvaamattomia seikkailuja, ja se on paha asia se.

Lähde: Dramatiikkaa Suomi-kiekossa – â€Blues tuuliajolle†| SM-liiga | Urheilulehti.fi

Useimmat varmaan ovat Espoossa toista mieltä. Jos menestystä halutaan, jotain on muutettava. Kummasti on aina loppuvaiheessa karille karahdettu niin junnuissa kuin edustuksessakin viime vuosina. Liian vaikeaa ja herkkää toteutukselle on Bluesin peli ollut. Ehkä Aho tuo mukanaan niitä jääkiekon perustotuuksia, kuten toi jo pari pakkia. Voittoon pitää päästä huonollakin pelillä, ei vain täydellisellä.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Sihvonenhan on ollut alusta alkaen väärässä Jykän pelitavasta. Pääosin Ahon pelitapa on hybridi pystysuunnan kiekosta ja kiekkokontrollista. Kovalla vauhdilla mennään ylöspäin, mutta ei ns. soitellen sotaan vaan tarvittaessa siirrellään kiekkoa sivuttaissuunnassa. Kiekko pyritään kuljettamaan alueelle ja kiekko pyritään pelaamaan muutamalla lyhyellä syötöllä laiturille joka kiekon lopuksi alueelle vie sisään. Niitä Sihvosen vaatimia jättöjä ei mielellään tehdä Ahon joukkueessa. Riippuen toki vastustajan pelistä pieniä variaatioita voi tulla peliin mukaan. Aho on siis ottanut kiekkokontrollista ja pystysuunnan kiekosta ne parhaimmat irti ja yhdistänyt ne.

"Meidän Peli" on vitsi. Paljolti Sihvosen ansiosta. Jyrki Ahon kiekko ei ole yksinkertaista vaikka se siltä ajoittain näyttääkin. Se koostuu monista pienistä osa-alueista ja on ennen kaikkea fyysistä kiekkoa. Fyysinen kiekko on muutakin kuin taklaamista. Se vaatii pelaajilta kovaa kuntoa ja kykyä pelata erityisesti joukkueena, ei niinkään yksilöinä. Jos pitäisi muutamalla sanalla kuvailla Jyrki Ahon kiekkoa, sanoisin että Ahon joukkue pelaa voittavaa jääkiekkoa. Aina se ei ole kaunista, mutta tulosta syntyy.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Kaikki eivät Ahoa sulata:


Lähde: Dramatiikkaa Suomi-kiekossa – â€Blues tuuliajolle†| SM-liiga | Urheilulehti.fi

Useimmat varmaan ovat Espoossa toista mieltä. Jos menestystä halutaan, jotain on muutettava. Kummasti on aina loppuvaiheessa karille karahdettu niin junnuissa kuin edustuksessakin viime vuosina. Liian vaikeaa ja herkkää toteutukselle on Bluesin peli ollut. Ehkä Aho tuo mukanaan niitä jääkiekon perustotuuksia, kuten toi jo pari pakkia. Voittoon pitää päästä huonollakin pelillä, ei vain täydellisellä.

Tuo nyt on siinä mielessä aika bullshittiä että kyllähän Petri Matikainen - ainakin siinä vaiheessa kun hänellä ei ollut enää tähtisikermää peluutettavanaan - peluutti hyvin puhdasta pystysuunnan kiekkoa. Muutos tapahui kevään 2011 play offien kuluessa.

Mitään "kohti uutta ja tuntematonta" Blues ei ole menossa vaan ennemminkin palaamassa juurille. Takaisin joukkueeksi jonka tavaramerkkinä oli kovat taklaukset, sitkeys ja se että vastustaja tunsi olonsa hyvin epämukavaksi pelatessaan Bluesia vastaan. Noista ominaisuuksista ei valitettavasti viime kaudella ollut jäljellä juuri mitään. Toki Marjamäen ensimmäisellä kaudella niitä oli, mutta sen jälkeen joukkueesta lähtivätkin sitä pelitapaa parhaiten toteuttaneet pelaajat (Kähkönen, Talaja, Varakas, Sailio). Malmivaara, Kaijonmaa, Liivik ja Widing sen sijaan sopivat erinomaisesti rymistelevämpään pelityyliin.
 
Suosikkijoukkue
Sarja-tulokas Etelä-Savosta
Onnea vaan Espooseen!

Ahosta saatte hyvän valmentajan ja ei tuo muu valmennustroikkakaan heikko ole. Jos jokin on varmaa, niin joukkue on fyysiseti kovassa kunnossa oikeaan aikaan kautta, siitä Jykä osaa pitää huolen! Vaativa, mutta pidetty valmentaja pelaajien keskuudessa ollut aina ja tullee olemaankin.

Omassa ennakoinnissa Blues nousee ensi kautta ajatellen useita pykäliä ylöspäin ja en pidä kaukaa haettuna ajatuksena mitallia ensi kaudesta - ja tämä ei ole provo vaan fakta.
 

Mahti

Jäsen
Liigajoukkue tulee pelaamaan eri tavalla kuin juniorit?!

Mielenkiintoinen artikkeli taas kerran Sihvoselta. Toimittaja toimittaa.

Lähde: Dramatiikkaa Suomi-kiekossa – â€￾Blues tuuliajolleâ€￾ | SM-liiga | Urheilulehti.fi

Toivon ja uskon Ahon kuitenkin olevan paras mahdollinen valmentaja tähän hetkeen. Nimenomaan nuorille Espoolaislupauksille joita nyt on otettu edustuksenkin mukaan. Nuorten kasvattajana hän ymmärtääkseni kannuksensa on hankkinutkin. Ja siihen työhön Espoossa valmennuksen pitää tällä hetkellä keskittää voimiaan, tulevaisuuteen ja nimenomaan omiin junnuihin!

Zemppiä !
 

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
Pannaan nyt välillä jotain positiivista viestiäkin kehiin. Ainakin alkuviesti. Ahon tulosta olen ollut ja olen edelleen erittäin mielissäni. Loppuu se saatanan järjetön hierominen kentällä, jossa kukaan ei tiedä mitä pitää tehdä niin kentällä kuin aitiossakin. Olen ihan perkeleen innoissani, jos meidän peli alkaa näyttämään taas vaihteeksi lätkältä sen epätoivoisen paskapyörimisen sijaan. Entistä iloisempi olen, kun luin tuon Sihvosen paskajutun. Sääli vaan, etten pidä Ahon käytössä olevaa työkalupakkia järin kummoisena.

Meidän pakistomme on esimerkiksi todella huono. Jalvanti ja Malmivaara ovat hyviä liigapelaajia. Tikkinen ja Valkonen on junnuja, jotka ovat pelanneet liigaa yhteensä jotain parikymmentä peliä. Kuukka ja Kaijomaa tämmöisiä aikanaan "kovia nousevia" nimiä, jotka ovat melkoisia monen liigajengin hylkiöitä. Lisäksi on yksi Porilainen junnu, joka oli viime kauden kokonaan paskana ja yksi legenda jolla ei pitäisi olla mitään asiaa kenenkään hahmottelemiin liigakokoonpanoihin. Legendat on ihan kivoja. Otetaan esimerkiksi Timo Hirvonen. Legenda. Hieno kaveri, mutta siihen on syynsä, ettei Hirvosta kaavailla meille ykköskenttään ja se syy ei taida olla se, että Hirvonen on vaan niin helvetin hyvä fysiikkavalmentaja. Miksi Laatikaista sitten tungetaan sinne rostereihin, miksei samalla Hirvosta?

Tämän kahden liigapakin, kahden hylkiön ja kahden pari peliä pelanneen junnun taakse kun laitetaan veskari, jolla on tapana levitä yläpäästä niin ei hyvältä näytä. Lisäksi tuon rungon eli viime kauden häviäjien muuttaminen voittajiksi ei ole välttämättä kovin helppoa. Työsarkaa riittää Aholla.

Tähän omaan negailuuni viime kausi ja se lokakuusta asti kerätty paha mieli ei millään meinaa hellittää. En vain osaa ymmärtää miksi viime kauden suurimman surkimuksen ja syyllisen (JV) touhut painetaan täysin villaisella. Kaikki oli tosi kivasti joulukuussa kun 2 kk oli hävitty vieraissa, kaikki oli tosi kivasti kun ooteltiin sitä kokonaispakettia tammikuun lopulla. Kaikki oli kivasti, kun Marjamäki sai kenkää (olis ollut oikeasti kiva viimeistään lokakuussa, nyt vain kosmetiikkaa). Kaikki oli tosi kivasti, kun kausi päättyi 12. sijalle.

Olen huolissani siitä, että siellä jatkaa käytännössä tasan samat jätkät ensi kaudella pl. onnistujat Kuusela ja Niemisen Niko (ja toki Ramstedt). Eli samat jätkät, jotka eivät muuta tehneet kuin hävinneet koko kauden pl. muutama onnistuja. Paperilla joukkue on tällä hetkellä ihan paska jo verrattuna viime kautiseen. Ja taas on kaikki kivasti. Tuohon taas yksi Vuorisen Rosa niin en ihan kauheasti vaan jaksa into piukeena odotella uuden kauden alkua. Miksei urheilupuolen vastuullista Vuorista ole saatu vastaamaan tekemättä jättämisistään?

Urheilupuolen historiallinen sakkaus ei sitten haittaa. Kiva. 5 kertaa kuuteen vuoteen mitaleista pelannut jengi sukeltaa seurahistoriansa huonoimpaan sijoitukseen. Kaikki on kivasti. Kiva. Negaksihan tämä vielä valui pääosin. 4-5 kuukautta uuden kauden alkuun. Katotaan helpottaako. Kiva. Odotellaan kokonaispakettia.
 
Viimeksi muokattu:
Sihvosen kirjoitukset ovat aina olleet provokatiivista paskaa jolla ei ole ollut mitään painoarvoa missään. Minä toivotan Ahon tervetulleeksi Espooseen ja tunnustan olenvani erittäin innoissani kuultuani uuden valmentajan ensimmäiset kommentit sekä jyväskyläläisten kuvaukset uudesta koutsista.

Viime kauden Blues ei ollut sitä mitä olemme tottuneet näkemään, eikä sitä mitä minä haluan nähdä. Pienikokoisia hyökkäjiä ja ihmeellisiä peruuttamisia oman maalin taakse johonkin kontrollikokouksiin, tulipahan kokeiltua ja kahdestoista sija napsahti. Toivon että tulevalla kaudella nähdään isokokoinen, kovakuntoinen, voittava ja vastustajalle erittäin vittumainen liigan parhaimpiin vastaiskujoukkueisiin kuuluva Blues. Onneksi kaikki merkit viittaavatkin edellämainittuun. Raikkaus vittuun ja tilalle taistelu ja ajokoirakiekko, Bluesin pelaajabudjetilla on haihattelua kuvitella pystyvänsä pelaamaan vuodesta toiseen taitokiekkoa. Keskitytään siihen omaan juttuun ja tehdään mitä parhaiten osataan.

Ahon kädenjälki näkyy heti joukkueessa mm. siten että yhtään mikkihiirtä ei ole tullut sisään, liikenne on ollut toiseen suuntaan. Ensi kaudella vastustaja heitetään niskapersotteella muualle ja Blues tekee maalien edustoilla mitä haluaa. Koska muuten joukkue on jo edellisenä keväänä näyttänyt näin hyvältä?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
"Meidän Peli" on vitsi. Paljolti Sihvosen ansiosta.

Juuri näin. Jos unohtaa miten naurettavaa on yhden epämääräisen pelitavan nostaminen muiden yläpuolelle, on silti kyseenalaistettava sitä millä auktoriteetilla tämä pelitapa on ristitty Meidän Peliksi ja täten "velvoitettu" seurat käyttämään sitä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Petteri Väkiparta

Kenelläkään mitään käsitystä millainen mies tämä Bluesin uusi valmennustiimin jäsen on? Viimeisimmän vuoden valmentanut Saksassa, sitä ennen pelannut ja valmentanut vain ja ainoastaan Suomen Heinolassa.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Surunvalittelut Jykälle avopuolison menehtymisen johdosta. Onnea ja menestystä Bluesin peräsimessä, vaikka nyt lienevät muuat asiat mielessä, eikä kauden alkuun ole juurikaan enää aikaa.

Ainakin henkilökohtaisesti jään Jyrkin otteita kaipaamaan JYPin johtajana. Hieno mies ja kaikesta sydämestä toivon hienon uran jatkuvan positiivisissa merkeissä.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Osanotto Jyrki Aholle, eipä tässä oikein mitään syvällisempää osaa sanoa.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Voimia Jyrki Aholle ja omaisille. Anna surulle tarvittava aika ja tule vahvempana takaisin.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Samaten osanottoni, ja voimia Jyrki Aholle sekä omaisille. Kaikkea hyvää myös Bluesin peräsimessä toimimiseen.
 

Shanahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
Todella surullisia uutisia!

Osanottoni ja voimia Jyrkille ja omaisille. Pienin askelin eteenpäin..
 

Kouhia

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Työllä murheet unohtuu, väittävät. J. Aho oli tänään jo katsomassa HCK:n harjoitusottelua Keravalla.

Väitteen paikkaansapitävyyteen en sano juuta enkä jaata, mutta lämpimät osaanotot täältä naapurin leiristä Jyrkille sekä muulle perheelle. Kova paikka.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kyllä tällaiset uutiset aina pysäyttävät ja varsinkin tällä palstalla pistää varmasti miettimään, kuinka tärkeitä nämä kesäiset kiekkohuhut, -siirrot ja muu hölynpöly joista me täällä vänkäämme päivittäin, oikeastaan ovatkaan ns. isossa kuvassa. Tsemppia koko organisaatiolle tämän asian käsittelyyn.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Aho on mukana (linkki IS:n haastatteluun). Muutama lainaus:

"Koen, että on erittäin tärkeää palata nopeasti takaisin arkeen. Maanantaista asti olen ollut normaalisti joukkueen mukana. Se on jännä homma, kuinka jäähalli vetäisee mukaansa aina kun tänne tulee allilla on tietyt toimintatavat, joiden mukaan mennään. Jätkien kanssa on mukava touhuta ja tämä on siitä mukava ammatti, että koko ajan on jotain tekemistä, eikä siinä ehdi oikein muuta ajatella."


"Seura on ollut erittäin hyvin mukana koko ajan ja informoituna. Kaikki ovat osoittaneet välittämistä, mikä on tuntunut tietysti mukavalta. Joukkueessamme on muutenkin paljon välittämistä ja siitä on hyvä jatkaa ponnistamista opin tiellä, Aho sanoi."
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös