Huhut, mutut ja Arsen avut kaudelle 2013–2014

  • 894 165
  • 2 129

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Jos Nummelin tuli vastaan jo palkassa, niin eikö seura voisi joustaa sopimuksen pituudessa, etenkin jos pelaaja näki sen tärkeimpänä yksittäisenä tekijänä (vertaa isompi palkka Sveitsistä vuoden sopimuksella)? Vai pitääkö pelaajan tulla vastaan sekä palkassa että sopimuksen pituudessa, koska kasvattajaseura häntä näin arvostaa?
Tässä on muuten tiivistettynä omat ajatukseni jo keväästä saakka kahteen hienoon virkkeeseen!

1) Jos pelaaja tuli vastaan jo palkassa, niin EIKÖ seura voisi joustaa sopimuksen pituudessa?
2) PITÄÄKÖ pelaajan tulla (kasvattajaseuraansa) vastaan sekä palkassa että sopimuksen pituudessa?

Lehtitietojen perusteella TPS:n oletetut vastaukset kysymyksiin:

1) EI
2) KYLLÄ

Lopputulos: Petteri Nummelin, Rauman Lukko, 2013-2015 (-2016?)

Mun mielestäni tässä tiivistyy se koko kupletin juoni. Kaikki muu ympärillä oleva on irrelevanttia lähtien Petun viime syksyisistä puheista ja päättyen paidansulatusseremonioihin. Noissa TPS:n kahdessa vastauksessa on vastaus siihen, miksi Petteri Nummelin pelaa tulevilla kausilla Rauman Lukossa eikä TPS:ssa.

Otetaan pieni täysin kuvitteellinen ajatusleikki: Saku Koivu päättää jostain kumman syystä sittenkin palata syksyllä 2014 Eurooppaan ja päättää hienon uransa täällä. Koivu on tiiviissä yhteydessä koko ensi syksyn ja talven UTJ Ari Vuoren kanssa, antaa suomalaismedioille lausuntoja, kuinka hän haluaa palata TPS:n, Turkuun jne. Koivu saa tarjouksia muiltakin eurooppalaisseuroilta ja hänellä olisi myös mahdollisuus jatkaa vielä ainakin vuosi NHL:ssa - ei ehkä Anaheimissa, mutta jossain toisessa seurassa. Koivu on kuitenkin tehnyt päätöksensä, että hän haluaa palata Suomeen ja Turkuun. Perhesyyt ovat todennäköisin syy ratkaisulle, ja hän haluaa vain yksinkertaisesti jatkaa jääkiekon pelaamista, koska se tuntuu hänestä edelleen hauskalta.

Saku Koivu agentteineen kertoo minkälaisia ja kuinka suuria tarjouksia hän on saanut muualta. Ari Vuorelle ilmoitetaan, että Koivu on valmis pelaamaan kasvattajaseurassaan TPS:ssa ~50.000EUR muita tarjouksia halvemmalla. Hän haluaa vain pelata. Koivu tuntee itsensä, että pystynee pelaamaan vielä kaksi seuraavaa kautta omilla korkeilla standardeillaan ja auttamaan joukkuetta. Kasvattiseura-alennuksen vastineeksi hän haluaa Vuorelta/TPS:lta suoran kahden vuoden sopimuksen.

Mitä tekee Ari Vuori/TPS-johto (J.Koivu jäävättynä)? Saku Koivu, Rauman Lukko 2014-16 (-17?)

Kaikki PettUri Nummelinin arvostelijat: haluaisitteko nähdä kuinka tällaisen episodin jälkeen Saku Koivu kurvailee Lukko-paidassa? En minä ainakaan! Juuri tästä syystä tuskin koskaan tulen pääsemään yli tästä case Nummelinista - en vuodessa, en kahdessa, tuskin kymmenessäkään. Se ei nimittäin paljoa lohduta, vaikka Petusta säästyneillä rahoilla meillä olisi kymmenen Shaone Morrisonn - Markus Seikola -paria vaihtoaitiossa. Olisiko tämän täysin kuvitteellisen case Saku Koivun lohdutus se, että meillä kurvaisi hänen sijastaan vaikkapa itse Rick Nash ja Jussi Makkonen -kombinaatio?
 

RomuLumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voi olla että ymmärsin väärin, mutta tarkoitatko ensimmäisessä lauseessasi että kirjaimellisesti kasvattajaseuran pitäisi palata alennuksella?

Juuri tätä minä tarkoitan. Kasvattajaseuran pitäisi aina olla etusijalla. Sehän oli Petullekin kunnia asia pelata Tepsissä...kuinka paljon on tarpeeksi jää jokaisen pelaajan harkittavaksi.
EDIT: Petuhan sanoi, että rahasta se ei jäänyt kiinni...eli oliko Tepsin vuoden tarjous yhtä hyvä? Siis vuosi tasolla.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
EDIT: Petuhan sanoi, että rahasta se ei jäänyt kiinni...eli oliko Tepsin vuoden tarjous yhtä hyvä? Siis vuosi tasolla.
Oma näkemykseni:

Petun markkina-arvo = Sveitsistä tarjottu summa (*), mutta vain yhdeksi vuodeksi
Lukon tarjoama summa = markkina-arvo tai ainakin hyvin lähelle sitä, mutta kahdeksi vuodeksi
TPS:n tarjoama summa = Lukon tarjoama summa - kasvattajaseura-alennus, mutta vain yhdeksi vuodeksi

(*) = kävin joskus keväällä hyvinkin tarkasti läpi näitä omia näkemyksiäni Petun markkina-arvosta. Käytin hyväkseni mm. Sveitsin paikallistuntemustani sekä paikallisia lähteitä. Laskelmani ovat luultavasti Petun omassa ketjussa - niitä muistaakseni myös lainattiin Lukko-osion Petu-ketjuun eli todennäköisesti löydät ne helpostikin.

Pikaisesti heitän, että ulkomaalaispelaajan ansiot sveitsiläisseuroissa on noin 500.000CHF (reilut 400.000EUR). Tällaista sopimusta Petu tuskin olisi enää sieltä saanut, vaan jonkin verran pienemmän. Tämän kun kääntää euroiksi, niin päästään hyvin lähelle sitä 250.000EUR, joka Petulle nyt huhujen mukaan Lukosta maksetaan per kausi. Tästä Petu olisi ollut vielä tinkimään 50.000EUR saadakseen pelata TPS:ssa. Hintaan ilmeisesti suostuttiin, mutta sopimuksen pituuteen ei.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Oma näkemykseni:
Hintaan ilmeisesti suostuttiin, mutta sopimuksen pituuteen ei.

Kyse on Petun kohdalla pelkästään rahasta. Kaiken muun väittäminen on pelkkää itsensä kusettamista. Sekä Petu, Lehto, TPS ja Lukko tiesi, että Petu on siinä iässä, että uran lopettava vamman synty on todennäköisempi mitä kauemmin vielä pelaa.

Toki Petu halusi turvata yhden vuoden saatavat, jos loukaantuminen iskee ensimmäisellä kaudella tai vaikka jo harkkapeleissä. Tämän tiedosti sekä Lukko että TPS. Valitettavasti nykypäivänä jälkimmäisellä joukkueella ei ole tällaiseen riskiin varaa. Ensimmäisellä on kun rahaa on kuin Jokereilla hulluina vuosina. Petu sopimus on sitä luokkaa, että vakuutuksenkin jälkeen loukkaantumistilanteessa korvaukset on niin isot, että ei Palloseuralla ole varaa tällaiseen riskiin.

Petulle varman päälle pelaaminen on hyvinkin järkevää, eikä häntä voi siitä syyttää. Lisäksi Lehdon korvaus Lukon sopparissa on varmasti suurempi, koska hinta on isompi ja vuosia on enemmän. Tosin samalla janari menetää oman maineen turkulaisten silmissä ja kusee TPS perheen päälle. Raha on ihan kiva asia, mutta kunnioitusta ei sillä osteta se pitää ansaita.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Eli jos ykkössentteri ei onnistu, niin joukkueessa ei ole yhtään korvaavaa ykkössentteriä? Montako joukkuetta liigassa on, joilla tuo ym. ehto täyttyy?

Onhan joukkueessa esimerkiksi Koskiranta ja Miettinen hyvän tason senttereinä.

Koskiranta voi kyllä pelata 1 keskellä, kuka sitten pelaa 2 keskellä? Jos se on Miettinen, kuka pelaa 2 laidassa? Laaksolla ja Virtalalla ei mitään asiaa tulosketjujen senttereiksi.

Se on aina jostain pois, jos sen sieltä siirtää...

Eihän Tepsillä ole mitään mahdollisuuksia tämän hetkisellä pelaajabudjetillaan koota 5-6 kenttää miehiä ja vielä sen tason, että tulosyksikön loukkaantumisia voisi alemmista kentistä nousevat pelaajat paikkailla samoilla tehoilla..

Tottahan toki tarkoitin, jotta meillä on oltava 4 ketjullista 1korin miehiä, joilla sitten korvataan...

Jos se heikompi kaveri sielä 2 kentässä nousee korvaamaan sitä 1 kentän kaveria, on se seuraava korvaaja tason pudotukseltaan aikasta helvetin paljon kovempi vielä. Joilloin mennään jo pitkälti 1 tulosyksiköllä ja se on minusta varaykkösiltä paljon vaadittu.

Välttämättähän tähän tilanteeseen ei edes jouduta ja meillä menee helvetin hyvin. Mutta kai täällä saa ehdottaa muitakin visioita kun vaaleanpunaisen ruusun reunustamia?

Kausi käytti termiä: valuu kun vesi hanhen selästä, keväällä Mikä oli mielestäni oikein hyvin ilmaistu viimeisen 3 vuoden keskustelun osalta. Kritiikki on mennyt täysin ohi ja "meille negatiivisille" vituiltu täysillä, koska hyvinhän se sitten kai meni. Nyt peliäkään ei ole pelattu tulevalta kaudelta ja osalla tunturin keula ei ole maata koskettanut enää pitkään aikaan.
 

pikkusikaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kapteenit tanskalaisen taxin takapenkillä
Famularen bongasin kentältä ainoastaan kahdesti päivän aikana. Taitaa itsekin tietää ettei paikka ole liigassa. Valitettavasti.

Famularen tilalle olisi hyvä saada joku toinen ukko. Eihän tuo paljoa peliaikaa saanut Pitsissä, mutta kerkesi silti kaksi kertaa paitsioon. Pelasiko kaksi vaihtoa?
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Ei minulta ole ainakaan kritiikki mennyt ohi, pystyn kyllä tarpeen tullen myöntämään, jos vituiksi menee tai esimerkiksi tässä tapauksessa näkemään TPS-henkisenä moittimista TPS:n toiminnassa.

Tuosta "meille negatiiviselle" vittuilusta sen verran, että jos teille on vittuiltu, niin saman verran sieltä suunnalta on tullut takaisin päin ja ihan yhtä yliampuvasti!

Itse olen tulevaan kauteen lähdössä hyvin varovaisin odotuksin. Uusvanha valmennus nostaa toivoa paremmasta tekemisestä ja mielestäni joukkueeseen on saatu kerättyä mielenkiintoisia pelaajia, joilla on potentiaalia nousta koviksi tekijöiksi liigassa/näyttää olevansa kovaa valuuttaa liigassa.

Koko teksi ei ollut tietenkään osoitettu vain sinulle, vaikka lainattu osa oli sinulta, pahoittelen jos jäi tällainen kuva.

Siellä negatiivisellä puolella sanottiin ennen kauden alkua, kauden aikana ja siinä välillä monta asiaa, mitkä pitivät kutinsa ja osa jopa ylittyi heittämällä. Näistä kun muistutit, oli vastaukset luokkaa: mee muualla väärä kannattaja. Ei kaikilta, eikä aina, mutta minusta on aivan perseestä alkaa muita neuvomaan kannattamisen tyylissä ja oikeudessa. Jos on ollut väärässä niin miksei voi nostaa kättä ylös ja hip, mutta eikun pitää alkaa vääntämään asiaa vaan eteenpäin vaikka jää on kadonnut alta aikaa sitten.

Mulla on todella positiivinen ajatuslähtö kauteen. Ja Suikkanen on sen positiivisuuden takana. On minulla myös monta muttaa siellä ajatuksissa. Try out miehien ollessa susia, on pakko reagoida jo määrään puolesta, mutta ennen kaikkea laadun puolesta. Jos tätä hommaa tehdään tosissaan, niin turha sinne moottoritielle on ladalla lähteä: erästä lainatakseni.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei kaikilta, eikä aina, mutta minusta on aivan perseestä alkaa muita neuvomaan kannattamisen tyylissä ja oikeudessa. Jos on ollut väärässä niin miksei voi nostaa kättä ylös ja hip, mutta eikun pitää alkaa vääntämään asiaa vaan eteenpäin vaikka jää on kadonnut alta aikaa sitten.

Hetkinen. Eikös nämä asiat ole jo käsiteltyjä? Ainakin itse viime kesänä kävin kiivaan keskustelun asian tiimoilta, ja se keskustelu lopetettiin kohtalaisen järkevään tapaan ja ainakin itse on tullut myönnettyä ettei tuosta kannattamisesta ole nokan koputtamista toisella kannattajalla ja että siinä mentiin rajan yli. Se on ihan päivänselvä asia. Mikä tarve sinulla on tämä sama asia taas nostaa esiin?

Asbury Parkin pointti siitä että sieltä toisesta suunnasta oikeastaan paljon yliampuvampaa vittuilua on tullut, on ihan validi. Välillä jopa ihan henkilöönkin kohdistuvaa huutelua.

Mutta asiaan. Tuosta ladalla moottoritielle-virkkeestäsi olen kanssasi samaa mieltä. Toisaalta, joko meillä on tiedossa miten suuri budjetti Arsella on käytössä ja paljonko siinä on pelivaraa? Siitähän asia oikeastaan on lopulta kuitenkin kiinni.

Välttämättähän tähän tilanteeseen ei edes jouduta ja meillä menee helvetin hyvin. Mutta kai täällä saa ehdottaa muitakin visioita kun vaaleanpunaisen ruusun reunustamia?

Tähän vielä samansuuntainen vastakysymys. Visiosi luonnollisesti on ihan kaunis. Siis että hankittaisin paljon kivoja pelaajia tänne. Kysymys kuuluukin että millä rahalla? Olettaen että budjetti on osapuilleen viime kauden kaltainen. Luonnollisesti olisi hyvä nostaa budjettia, kuten olen moneen kertaan kirjoittanut esimerkiksi TPS:n tulevaisuus-ketjuun, mutta toistaiseksi sitä ei ole tehty. Kun näin on, on turha vaatia hankintoja niin pirusti suuntaan tai toiseen kun ne eivät ole realismia käytettävissä olevalla pelivaralla.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
En tiedä, ehkä tämä on tälle pohdinnalleni sitten oikea ketju. Painotan - vain pohdintaa, eikä taustalla ole minkäänlaista huhua tai viitteitä siitä, että näin tulisi käymään:

-----

Lev Praha on vahvistanut hyökkäystään hurjasti - tämä tarkoittaa sitä, että väenpaljous katsomossa sen kuin kasvaa. Muuan Michal Birner kiekkoilee kyseisessä seurassa. Joku taisi jo jossain ketjussa aiemmin toivoakin Birnerin paluuta mustavalkoisiin. Liityn tähän joukkoon. Hyökkäyksessämme ei nimittäin ole koskaan liiaksi leveyttä, ja mielestäni Birner sopisi ensi kauden Tepsiin kuin nyrkki silmään. Suikkasen valmennuksessa Birner oli loistava pelimies.

Willsie aloittaa kauden lainalla Zagrebissa, joten ainakin samanmittainen alkukauden laina voisi tulla kyseeseen. Birnerhän stunttasi viime kaudellakin kymmenen matsia Turussa, joten miksei nytkin? Birner tarvitsee peliaikaa, eikä sitä ole näillä näkymin hirveästi luvassa ainakaan Prahassa. Nähdäkseni Birnerin tuleminen olisi win-win kaikille osapuolille.

Nyt Arse luuri kouraan ja soittoa Tshekkiin.
 
Viimeksi muokattu:

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyse on Petun kohdalla pelkästään rahasta. Kaiken muun väittäminen on pelkkää itsensä kusettamista.

Jos asianlaita olisi esittämälläsi tavalla, niin miksi Petu sitten antoi kotiseura-alennuksen ylipäätään, jos vain raha merkitsee? En usko väitettäsi, vaan oletan että Petu haluaa pelata, ja kokeneena pelaajana uskoo että voi pelata vielä kaksikin kautta.

Petulle varman päälle pelaaminen on hyvinkin järkevää, eikä häntä voi siitä syyttää. Lisäksi Lehdon korvaus Lukon sopparissa on varmasti suurempi, koska hinta on isompi ja vuosia on enemmän. Tosin samalla janari menetää oman maineen turkulaisten silmissä ja kusee TPS perheen päälle.

Eikö samalla logiikalla TPS kuse Nummelinin päälle? Toiset seurat maksavat mielellään pelaajan markkina-arvon, että saavat halutun oman kasvatin takaisin kotiin. TPS taas oletti että pelaaja joustaa sekä palkassa että sopimuksen pituudessa, ja Nummelin veti tästä omat johtopäätökset. Ei tuo ainakaan sellaista singnaalia pelaajalle anna, että seura tekee kaikkensa varmistaakseen oman kasvatin kotiinpaluun, päinvastoin.
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Eikö samalla logiikalla TPS kuse Nummelinin päälle? Toiset seurat maksavat mielellään pelaajan markkina-arvon, että saavat halutun oman kasvatin takaisin kotiin. TPS taas oletti että pelaaja joustaa sekä palkassa että sopimuksen pituudessa, ja Nummelin veti tästä omat johtopäätökset. Ei tuo ainakaan sellaista singnaalia pelaajalle anna, että seura tekee kaikkensa varmistaakseen oman kasvatin kotiinpaluun, päinvastoin.

Millä perusteella väität että TPS kusaisi Numm€£inin muroihin. Tämä ahne suunsoittajahan se viime syksynä puhui jotain mustavalkoisesta sydämestään ja sitten kun piti tehdä sopimus, niin sopimuspyyntö tällä itseään täynnä olevalla jäppisellä oli niin hurja, ettei siihen köyhän Palloseuran rahat enää riittäneet. Jos ei rahaa ole, niin sitä ei vaan ole.
Numm€£inin kannalta onneksi 90 km Turkua pohjoisempaa, löytyi eräs nimeltä mainitsematon siivous firma, jonka rahoilla tämä köyhääkin köyhempi pelaaja nippa nappa suostuu pelaamaan.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Eivät Nummelinin puheet olleet pelkkää sanahelinää. Hän on edelleen sisimmissään TPS:n mies, mutta seurauskollisuus ei ole pelkästään yksinsuuntaista, pelaajan uskollisuutta seuraa kohtaan. Myös seuran on osoitettava kunnioitusta pelaajaa kohtaan, mitä nyt ei ole tapahtunut. Ei Nummelinin, eikä Vahalahden tapauksessa.

Jääkiekkoseura on pelaajalle ennen kaikkea, ennen mitään muuta tunteilua, työpaikka. Miettikää vaikka omalla kohdallanne, kumman valitsisitte mielummin, yhden vuoden työsopimuksen ja uuden epävarman työpaikan etsiminen jälleen ensi vuonna, vai kahden vuoden sopimuksen hieman edellistä pienemmällä palkalla. Ei Nummelin rahan perässä juossut, vaan pidemmän työsopimuksen, joka vuosien ulkomaanvuosien jälkeen rauhoittaa (ja rahoittaa) oman ja perheensä elämän ilman, että tarvitsisi taas ensi keväänä miettiä, missä asutaan ja missä tehdään töitä, jos tehdään.

Nummelin tarttui Lukon tarjoukseen, koska Lukko tarjosi parempaa työsopimusta. Jos Nummelinilta itseltään kysyttäisi, haluaisi hän varmasti pelata mielummin TPS:ssä kuin Lukossa. Tätä asiaa ei TPS kunnioittanut, vaan pakotti Nummelinin etsimään itselleen toisen työpaikan.

Miettikää vielä omalle kohdalle, kummalle olisitte ensin uskollisia, elättäjänä omalle perheellenne vai pelaajana urheiluseuralle?
 
Viimeksi muokattu:

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Voisiko kuitenkin olla niin, että peliuran jälkeen Numm€£in olisi ehkä saanut jotain töitä seurasta tai seuran yhteistyökumppaneilta, jos olisi pelannut kotikaupungissaan uransa viimeiset vuodet. Tuollaisella tempauksella mitä kaveri nyt teki , ei työn saanti kasvattaja seurasta tai yhteistyökumppaneilta taida olla enää niin helppoa. Tai jos Numm€£in joskus tulevaisuudessa TPS:n palkkalistoilla on, niin sitten kyllä sanon että ihmettelen suuresti seurajohdon toimintaa, jossa yksi mies saa huseerata miten haluaa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Voisiko kuitenkin olla niin, että peliuran jälkeen Numm€£in olisi ehkä saanut jotain töitä seurasta tai seuran yhteistyökumppaneilta, jos olisi pelannut kotikaupungissaan uransa viimeiset vuodet.

Niin. TPS näytti olevan sitä mieltä, että Nummelinin ura kestää enää yhden vuoden. Olisitko omassa tapauksessasi luottanut tällaiseen työnantajaan?
 

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
Niin. TPS näytti olevan sitä mieltä, että Nummelinin ura kestää enää yhden vuoden. Olisitko omassa tapauksessasi luottanut tällaiseen työnantajaan?

Seura on varmasti oppinut aiemmista virheistään, eikä halua näistä toisintoa. Nummelin olisi varmasti saanut jatkaa pelaamista useammankin vuoden pysyessään terveenä ja pelin kulkiessa. Riskin pienentämiseksi ollaan tarjottu vuoden sopimusta, jota olisi sitten jatkettu vuosittain. Nummelin ei halunnut riskeerata omaa tulevaisuuttaan, vaan valitsi Lukon suoran pidemmän pahvin. Eipä miestä voi kauheasti tästä syyttää, mutta en kuitenkaan kuraa seurankaan niskaan kaataisi.

Enitenhän tässä sapettaa nuo puheet laina-ajalta ja paidan laskemiset. Niistä kun sai sellaisen käsityksen, ettei mies muualla Suomessa pelaisi. Lisäksi Nummelinin tulevaisuus luultavimmin olisi ollut turvattu seuran muissa tehtävissä, mikäli paikat olisi hajonneet.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Niin. TPS näytti olevan sitä mieltä, että Nummelinin ura kestää enää yhden vuoden. Olisitko omassa tapauksessasi luottanut tällaiseen työnantajaan?

Miten niin? Aivan varmasti olisi ehjän kauden pelatessaan ja hyviä esityksiä tarjotessaan saanut jatkosopimuksen. Ei siitä ole kysymystäkään.

E. Hidas, Rotsi tuossa on jo homman ytimessä.
 
Viimeksi muokattu:

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Nyt Arse luuri kouraan ja soittoa Tshekkiin.

Birner-Paré-Sexton olisi niin Suikkasen näköinen ketju, että oksat pois. Ainakin 10 ottelun laina kuullostaisi omaan korvaan hyvältä, Willsien palatessa sitten mietittäisiin Levin kanssa miten Birnerin kanssa tehdään.
 

RomuLumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mulla on todella positiivinen ajatuslähtö kauteen. Ja Suikkanen on sen positiivisuuden takana. On minulla myös monta muttaa siellä ajatuksissa. Try out miehien ollessa susia, on pakko reagoida jo määrään puolesta, mutta ennen kaikkea laadun puolesta. Jos tätä hommaa tehdään tosissaan, niin turha sinne moottoritielle on ladalla lähteä: erästä lainatakseni.

Vähän sama homma, mutta tilanne vaikuttaa vaan niiiiiin paljon paremmalta tässä vaiheessa kuin aikaisemmin, joten en kehtaa valittaa. Epävarmuuksia kuitenkin on, mutta ei läheskään yhtä paljon kuin monina muina vuosina tähän aikaan. Nälkä kasvaa syödessä. Mitäpä jos Willsie vaihtuisi matkalla esim. Birneriin ja kelpo Sentteriin?
 
Koskiranta voi kyllä pelata 1 keskellä, kuka sitten pelaa 2 keskellä? Jos se on Miettinen, kuka pelaa 2 laidassa? Laaksolla ja Virtalalla ei mitään asiaa tulosketjujen senttereiksi.

Se on aina jostain pois, jos sen sieltä siirtää...

Tietenkin se on aina jostain muualta pois. Tuo koko ajatuksesi oli vaan aika Sherlock Holmes -tasoa. Siis, että jos ykkössentteri floppaa tai loukkaantuu, niin joukkueella ei olekaan enää ykkössentteriä. No ei niin, mutta kakkossentteristä tulee ykkössentteri. Ja kolmossentteristä kakkossentteri ja nelosesta kolmonen ja niin edelleen. Tai sitten hankitaan ulkopuolelta joku uusi nimi. Ei tämä nyt mikään maailman ihmeellisin asia ole. Ei liigassa muillakaan joukkueilla ole kahta tai kolmea ykkössentteriä rosterissa.

Ja mitä tuohon kysymykseesi tulee, niin jos ajatellaan, että Paren ollessa poissa kaksi kärkisentteriä olisivat Koskiranta ja Miettinen. Silloin neljä kärkilaituria voisivat olla Sexton, Willsie, Sointu ja vaikkapa Bertrand. Tai sitten joku uusi hankinta. Niin tai sitten Pare itse voi olla se laituri jos ei pärjää sentterinä, mutta pärjää laidassa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Nummelin olisi varmasti saanut jatkaa pelaamista useammankin vuoden pysyessään terveenä ja pelin kulkiessa. Riskin pienentämiseksi ollaan tarjottu vuoden sopimusta, jota olisi sitten jatkettu vuosittain. Nummelin ei halunnut riskeerata omaa tulevaisuuttaan, vaan valitsi Lukon suoran pidemmän pahvin. Eipä miestä voi kauheasti tästä syyttää, mutta en kuitenkaan kuraa seurankaan niskaan kaataisi.

Se että seura tarjosi vain vuoden sopimusta oli epäluottamuslause Nummelinia kohtaan, joka halusi kahden vuoden sopimuksen syistä, jotka mainitsin aikaisemmin.

Enitenhän tässä sapettaa nuo puheet laina-ajalta ja paidan laskemiset. Niistä kun sai sellaisen käsityksen, ettei mies muualla Suomessa pelaisi. Lisäksi Nummelinin tulevaisuus luultavimmin olisi ollut turvattu seuran muissa tehtävissä, mikäli paikat olisi hajonneet.

Uskon että viimesyksyinen seremonia oli Nummelinille ikimuistoinen, eikä ne puheet seuran merkityksestä olleet tyhjiä. Ehkä Nummelin halusi puheillaan osoittaa TPS-johdolle, kuinka tärkeä TPS hänelle on, ja kuinka tärkeä hän on kannattajille. TPS ei kuitenkaan arvostanut tätä riittävästi tarjotakseen Nummelinille sopimusta, jonka hän halusi muuttaakseen Suomeen.

Se että Nummelin teki sopimuksen Lukon kanssa ei tule vaikuttamaan hänen tulevaisuuteensa uran jälkeisessä TPS:ssä. Nummelin on sen verran kokenut pakki, että hän saa varmasti paikan TPS:n juniorityössä, jos sellainen kiinnostaa. Se ettei HC TPS Oy(?) tule tarjoamaan hänelle konttorirotan tai huoltajan hommaa Bergin kaveriksi, tuskin jättää Nummelinille mitään hampaankoloon.
 

RomuLumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eivät Nummelinin puheet olleet pelkkää sanahelinää. Hän on edelleen sisimmissään TPS:n mies, mutta seurauskollisuus ei ole pelkästään yksinsuuntaista, pelaajan uskollisuutta seuraa kohtaan. Myös seuran on osoitettava kunnioitusta pelaajaa kohtaan, mitä nyt ei ole tapahtunut. Ei Nummelinin, eikä Vahalahden tapauksessa.

Jääkiekkoseura on pelaajalle ennen kaikkea, ennen mitään muuta tunteilua, työpaikka. Miettikää vaikka omalla kohdallanne, kumman valitsisitte mielummin, yhden vuoden työsopimuksen ja uuden epävarman työpaikan etsiminen jälleen ensi vuonna, vai kahden vuoden sopimuksen hieman edellistä pienemmällä palkalla. Ei Nummelin rahan perässä juossut, vaan pidemmän työsopimuksen, joka vuosien ulkomaanvuosien jälkeen rauhoittaa (ja rahoittaa) oman ja perheensä elämän ilman, että tarvitsisi taas ensi keväänä miettiä, missä asutaan ja missä tehdään töitä, jos tehdään.

Nummelin tarttui Lukon tarjoukseen, koska Lukko tarjosi parempaa työsopimusta. Jos Nummelinilta itseltään kysyttäisi, haluaisi hän varmasti pelata mielummin TPS:ssä kuin Lukossa. Tätä asiaa ei TPS kunnioittanut, vaan pakotti Nummelinin etsimään itselleen toisen työpaikan.

Miettikää vielä omalle kohdalle, kummalle olisitte ensin uskollisia, elättäjänä omalle perheellenne vai pelaajana urheiluseuralle?

Nummelin ei siis juossut rahan perässä, mutta valitsi Lukon koska se rahoittaa hänen perheensä elämän paremmin? Mielestäni tuossa sanotaan, että Nummelin meni Lukkoon rahan perässä.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Nummelin ei siis juossut rahan perässä, mutta valitsi Lukon koska se rahoittaa hänen perheensä elämän paremmin? Mielestäni tuossa sanotaan, että Nummelin meni Lukkoon rahan perässä.

Ei edes turkulainen voi olla näin tyhmä. Totta helvetissä töitä tehdään rahan takia, mutta raha ei aina ratkaise sitä, missä töitä tehdään.

Mieti nyt. Palatakseen Suomeen Nummelin halusin pidemmän kuin yhden vuoden sopimuksen, ettei hänen ja perheensä tarvitse taas vuoden päästä miettiä, joutuuko perhe taas muuttamaan. Nummelin olisi mielummin halunnut pelata kiekkoa lähempänä kotiaan, mutta Raumaa lähempää ei löytynyt työpaikkaa, joka oli valmis tarjoamaan riittävän pitkää sopimusta. Siitä tässä on kysymys, eikä mistään rahojen perässä juoksemisesta. Kuten Nummelin itsekin sanoi, ilman kahden vuoden sopimusta hän olisi jäänyt Sveitsiin ja tienannut enemmän kuin Suomessa.
 

Akuma82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, VG-62
Tämä nyt ei ole mikään huhu, eikä myöskään mutu, mutta tällaista kirjotetaan meille entuudestaan tutusta miehestä:

Markus Nordlund joutuu väistymään Jokereissa Karalahden tieltä

Ihan nyt vaan spekulaationa...olisikohan miehelle käyttöä varsinkin, jos Rassen paikka on rapakon takana? Minkälainen mahtaa olla suhde Kaitsuun...haluaisikohan valmennus miestä tänne?

Tietysti hyvin kaukaa haettu juttu tämä omalta osaltani on, koska pakistossamme on jo kohtuullisen hyvin miehitystä, mutta silti..


edit.
Sanottakoon kuitenkin vielä, että oma totisempi veikkaukseni on, että mies suuntaa Suomen rajojen ulkopuolelle
 

RomuLumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei edes turkulainen voi olla näin tyhmä. Totta helvetissä töitä tehdään rahan takia, mutta raha ei aina ratkaise sitä, missä töitä tehdään.

Mieti nyt. Palatakseen Suomeen Nummelin halusin pidemmän kuin yhden vuoden sopimuksen, ettei hänen ja perheensä tarvitse taas vuoden päästä miettiä, joutuuko perhe taas muuttamaan. Nummelin olisi mielummin halunnut pelata kiekkoa lähempänä kotiaan, mutta Raumaa lähempää ei löytynyt työpaikkaa, joka oli valmis tarjoamaan riittävän pitkää sopimusta. Siitä tässä on kysymys, eikä mistään rahojen perässä juoksemisesta. Kuten Nummelin itsekin sanoi, ilman kahden vuoden sopimusta hän olisi jäänyt Sveitsiin ja tienannut enemmän kuin Suomessa.

Raha ei ratkaise, mutta köyhälle Nummelinille on kuitenkin elintärkeää saada kahden vuoden sopimus yhden sijaan. Kyse on kai miehestä joka voisi vaikka olla tekemättä enää päivääkään töitä. Miten ihmeessä se voi olla hänelle noin tärkeää saada rahakas suora kahden vuoden soppari? Voihan puheesi tosin tulkita niinkin, että Nummelin ei luota Tepsiin jotta se tarjoaisi hänelle vuoden jälkeen mitään järkevää sopimusta. Kyllä minä ymmärrän mitä sinä kirjoitat, mutta nuo perustelusi ei vakuuta yhtään pätkää. Kova kuntoinen urheilu luottaa itseensä ja omaan markkina-arvoonsa niin paljon, että uskaltaa tehdä vuoden sopimuksia. Suurin syy Nummelinin Lukkoon menona oli tulotason varmistaminen kahdeksi vuodeksi ja mielestäni silloin on kyse rahasta. Kaikki muu on diibadaabaa. Ja sinä saat kyllä pitää mielipiteesi, mutta minun ei tarvitse olla kanssasi samaa mieltä.

Olisi sitten ennemmin jäänyt sinne Sveitsiin.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Raha ei ratkaise, mutta köyhälle Nummelinille on kuitenkin elintärkeää saada kahden vuoden sopimus yhden sijaan. Kyse on kai miehestä joka voisi vaikka olla tekemättä enää päivääkään töitä. Miten ihmeessä se voi olla hänelle noin tärkeää saada rahakas suora kahden vuoden soppari?

Koska tuossa iässä ajatellaan muutakin kuin rahaa.

Olisi sitten ennemmin jäänyt sinne Sveitsiin.

Tämä katkera lopetuksesi kertoo riittävästi, ettet ajattele tätä asiaa yhtään pelaajan ja pelaajan perheen näkökulmasta, vaan kannattajien haavekuvasta jostain seurauskollisuudesta. Hyvä homma, että Nummelin ei tehnyt sopimusta TPS:n kanssa, ettei hänen tarvitse pelata tällaisille kannattajille. Näyttäkää mielipiteenne seuraavan kerran, kun Lukko saapuu Turkuhalliin, että Nummelin tajuaa entistä enemmän tehneen parhaan ratkaisun.

Jätän tämän asian nyt tähän, joten voitte rauhassa jatkaa spekulaatioita Eurajoen pojasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös