Pittsburgh Penguins 2013–2014

  • 805 099
  • 2 479

Pengu

Jäsen
2013-14 Regular Season Schedule

Ensi kauden schedule on julkaistu Penguinsin sivuilla. Kausi alkaa siis lokakuun 3. päivä kolmella peräkkäisellä kotipelillä Devilsiä, Sabresia ja Hurricanesia vastaan, tuossa järjestyksessa. Kauden ensimmäinen Battle of Pennsylvania on heti 17.päivä lokakuuta eli ei tarvitse kauan odotella tuota hienoa kohtaamista!

Linkki Penguinsin sivuille.
 

Nerozki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy, Man Utd
Penguins taistelee jatkossa sitten Metropolitan divisioonan voitosta.

Koko divisioona on kyllä mielenkiintoinen varsinkin, kun CBJ on siinä. Kekäläisen aikaansaannoksia tulee seurattua tarkemmin. Hurricanes, Blue Jackets, Devils, Islanders, Rangers, Flyers ja Capitals ovat siis tässä divisioonassa Penguns lisäksi. Todella monta mielenkiintoista joukkuetta onneksi, varmasti tulee hyviä pelejä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Koko divisioona on kyllä mielenkiintoinen varsinkin, kun CBJ on siinä. Kekäläisen aikaansaannoksia tulee seurattua tarkemmin. Hurricanes, Blue Jackets, Devils, Islanders, Rangers, Flyers ja Capitals ovat siis tässä divisioonassa Penguns lisäksi. Todella monta mielenkiintoista joukkuetta onneksi, varmasti tulee hyviä pelejä.

On kyllä saatanan kova divisioona myös. Mitään joukkuetta ei voi todellakaan sanoa pisteautomaatiksi.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ihan mukavan näköiset divisioonavastustajat. Mitä vähemmän hmv-joukkueita niin aina parempi pelien laadun kannalta. Eihän kukaan halua mennä sieltä mistä aita on matalin, eihän?

Scrimmagekin lähestyy, ja streamataan pittsburghpenguins.comiin (kaikkien?) nähtäväksi ymmärtääkseni jo tänään. En kerkeä sitä mökkivisiitin vuoksi katsomaan, joten pistelkäähän sitten parhaanne mukaan isoimmat pointit tännekin.
 

Pengu

Jäsen
Metropolitan divisioona, täytyy sanoa että mielenkiintoinen nimi kyllä. Mikään helppo divisioona ei ole, yhtään heikkoa tai aliarvioitavaa joukkuetta en näe divisioonassa olevan, eli hienoja ja tasaisia pelejä on varmasti tulossa. Kova divisioona.

Scrimmage olisi tänään luvassa ja innolla odotan erityisesti Hartzellin, Määtän, Harringtonin, Pouliotin, ja muutaman muun prospectin otteita. Pelin pitäisi pystyä katsomaan netistä.
 

Pengu

Jäsen

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Team White - Team Black 5-3

Eli Penguinsin lupaukset jaettiin tänään kahteen joukkueeseen valkoisin ja mustiin ja pojat pelasivat keskenään 2 x 25min erää ja peli päättyi valkoisille 5-3. Muutamasta pelaajasta muutama huomio:

- Pouliot on todella hyvä kiekollisesti, syötöt ovat tarkkoja ja hyviä ja käsiä harhautella kärkikarvaajia löytyy. Ihan tulee Letang mieleen kun Pouliotin pelaamista katsoi.

- Määttä oli kanssa todella hyvä, antaa nopeasti ja varmasti ensimmäisen syötön. Tarpeen vaatiessa tuo kiekon itse vastustajan alueelle. Erittäin varmaa peliä.

- Hartzel vaikutti kyllä todella hyvältä, kerran mies onnistuttiin yllättämään 25 minuutin aikana.

- Megnan kädet on kyllä aivan maagiset ja kaverilta löytyy myös vauhtia hyvin! Noilla käsillä ja jaloilla mies pystyi helposti haastamaan 1vs1 tilanteissa pakkeja.

- Marcantuoni on todella nopea ja lämäri näyttäisi olevan oikein hyvä kaverilla.
 

Pengu

Jäsen
Scrimmage: Team Black - Team White 3-5

Noniin, scrimmage on saatu päätökseen ja se päättyi valkoisen joukkueen voittoon 5-3. Walkin ehtikin jo tehdä pienen raportin mutta laitetaan omatkin mietteet, eli voi olla samoja pointteja.

- Hartzell aloitti valkoisen joukkueen maalilla, ja 25 minuutin jälkeen mies ohitettiin kerran, vain Marcantuonnin komea lämäri meni miehen taakse, mutta todella hyvää pelaamista Hartzellilta.

- Pouliot oli ainoa hyökkäävä puolustaja, mieheltä tuli hyviä avauksia, tuki hyökkäyksiä, luistelu hyvää, ja kiekon kanssa erinomainen. Antoi hienon syötön Marcantuonin 0-1 maaliin. Samaa mieltä Walkinin kanssa tuosta Letang kohdasta, tuli kyllä välillä Tanger mieleen kun katsoi DP:n peliä. Lupaava kaveri ja voimaa ja massaa oli viime kesästä tullut lisää.

- Määttä ja Harrington pelasivat juuri semmoista peliä mitä odotin, varmaa peliä omassa päässä, ja helpot syötöt lapoihin. Lisäksi Olli osallistui enemmän kiekolliseen peliin, tuki hyökkäyksiä ja nousi välillä itse kiekon kanssa. Vertaisin Martiniin. Samoin kuin Pouliotilla, Ollille on tullut lisää voimaa ja massaa viime kesästä. Harrington onkin hyvä puolustuva puolustaja mutta omistaa myös kohtalaiset kädet.

- Dumoulin vakuutti hyvällä, varmalla ja rauhallisella pelaamisella. Omassa päässä varmaa pelaamista ja pystyy myös kiekolliseen peliin. Pelasi viisaasti kiekon kanssa.

- Megna pelasi erittäin pirteästi, ja oli muutenkin ehkä yksi kentän parhaimpia. Voitti kaksinkamppailuja, nopea, todella hyvät kädet ja laukaus hyvä. Näppärä kaveri jolla riiittää nopeutta jä käsiä.

- Marcantuonin laukaus on mielestäni erittäin hyvä, varsinkin lämäri. Lisäksi kaveri on myös todella nopea.

- Blueger näytti olevan erittäin taitava kaveri kiekon kanssa ja antoi hyviä syöttöjä.

Alla vielä ottelun maalintekijät:

1-0 Marcantuoni
1-1 Wilson
1-2 Hathaway
2-2 Rowney
2-3 Josephs
2-4 Megna
3-4 Dea
3-5 Hathaway

Semmoinen scrimmage tällä kertaa, yleisöä oli hyvin paikalla Consolissa ja olisi ollut kiva olla itsekin paikalla. Steigyäkin kuuli taas pitkästä aikaa.
 

rpeez

Jäsen
Määtän pelistä vielä sen verran, että oli kyllä hyvin kypsän oloista (kun vertasi monen muun yksinyrittämiseen/koohottamiseen näyttöpaikan kiilto silmissä). Tässä Netwolfin camp reportissa asiaa kuvataan mielestäni aika hyvin. Mainitsisin lisäksi vielä muutaman todella hyvän hyökkäyksien avauksen kompaten Pengua.

Jotenkin tuntuu hassulta tilanteelta että Määttä menee vielä ensi kaudeksi Lontooseen, mutta niin kai se on. Suuri ennustaja ei tarvinne olla ettei Määttä montaa näyttöpaikkaa aikanaan tarvitse jäädäkseen suoraan kirkkaisiin valoihin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Sidney Crosby, James Neal, Kris Letang ja Chris Kunitz saivat kutsun Kanadan Olympiajoukkueen valmistavalle leirille. Evgeni Malkin kutsuttiin puolestaan Venäjän maajoukkueen vastaavalle leirille.

Entisistä Penguins-pelaajista kutsun saivat Jordan Staal Kanadan leirille ja Sergei Gonchar Venäjän leirille.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Sidney Crosby, James Neal, Kris Letang ja Chris Kunitz saivat kutsun Kanadan Olympiajoukkueen valmistavalle leirille. Evgeni Malkin kutsuttiin puolestaan Venäjän maajoukkueen vastaavalle leirille.

Entisistä Penguins-pelaajista kutsun saivat Jordan Staal Kanadan leirille ja Sergei Gonchar Venäjän leirille.

Nimet eivät kovinkaan yllättäviltä vielä tähän hätään kuulosta. Mikäli Kunitz lopulliseen miehistöön nousee niin se jo voi monelle varmaan sellainen hyvin perusteltavissa oleva yllätys olla. Olympialaisiin ja sitä edeltäviin harjoitusleireihin Penguinsin rosterista osallistunee vielä ainakin Jussi Jokinen. Olisikohan Orpikilla tai Martinilla saumaa jenkkien ryhmään, kun ei sikäläinen pakisto ole oikein tiedossa? Bylsmallehan jo siunaantui valmennushommat olympialaisiin, joten sieltäkin osastolta löytyy Penguins-osaamista. Ihan mukavan näköinen edustus on lähdössä kisoihin.

Pari vuotta sitten Fleuryä pidettiin lähes varmana kisoihin, mutta nyt kukaan tuskin yllättyy edes kun miestä ei leireille kutsuta. Nopeasti ajat (ja peliotteet) voivat muuttua radikaalistikin.

Seurajoukkueen puolelta näihin ei varmaan hirveää painoa anneta. Kunhan toivotaan, että kaikki pelaajat palaavat ehjänä takaisin ruotuun.
 

Pengu

Jäsen
Aika selviä nimiä kaikki. Sid on nyt ainakin aivan varma valinta Kanadan joukkueeseen jos vain on terveenä. Letang jos pysyy kunnossa niin on myös todella vahvoilla. Nealia toivon hartaasti että pääsisi lopulliseen joukkueeseen mutta todella vaikeaa tulee olemaan pääsy kivenkovaan Kanadan joukkueeseen. Alkukausi on aikaa näyttää ja sen pitää olla vahva, maaleja jne, muuten ei taida olla asiaa.

Sidney Crosby Among Four Penguins Invited to Canadian Olympic Orientation Camp

Tuossa myös juttu samaan aiheeseen liittyen Penguinsin sivuilla.

USA julkaisi myös ehdokaslistansa ja kutsun saivat Orpik, Martin ja tietenkin Bennett. Olisi hienoa jos Beauner nähtäisiin USA:n joukkueessa, vaatii kylläkin jo hyvät näytöt NHL:ssä alkukaudella.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Nealia toivon hartaasti että pääsisi lopulliseen joukkueeseen mutta todella vaikeaa tulee olemaan pääsy kivenkovaan Kanadan joukkueeseen. Alkukausi on aikaa näyttää ja sen pitää olla vahva, maaleja jne, muuten ei taida olla asiaa.

Nealin puolia tuosta hirveästä pelaajamassasta puoltaa se, että hän on luontainen laituri. Kanadalla on hyökkäyspään ylitarjontaa oikeastaan vain senttereistä joten ilman kompromissiratkaisuja, missä ripoitellaan senttereitä laitaan, pitäisin Nealin mahdollisuuksia ihan hyvinä - edellyttäen kyllä sitä hyvää alkukautta. Mutta hyvin pitää pelata kaikkien muidenkin.
 

Cocktus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, HPK
Jenkkien olympialeirille lähtee seuraavat taistelijat Pittsburghin organisaatiosta:

  • Paul Martin
  • Brooks Orpik
  • Beau Bennett

Bennettin nimi listassa pääsi hieman yllättämään, mutta onhan listalla vielä toisaalta kolme pelaajaa, jotka eivät ole vielä ollenkaan pelanneet NHL:n puolella.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
NOlisikohan Orpikilla tai Martinilla saumaa jenkkien ryhmään, kun ei sikäläinen pakisto ole oikein tiedossa? Bylsmallehan jo siunaantui valmennushommat olympialaisiin, joten sieltäkin osastolta löytyy Penguins-osaamista. Ihan mukavan näköinen edustus on lähdössä kisoihin.

Kyllähän sekä Orpikilla että Martinilla on ihan hyvät mahdollisuudet päästä mukaan kisakoneeseen. Orpik oli kuitenkin neljä vuotta sitten mukana USA:n miehistössä, ja ellen vääri muista niin Martin olisi ollut itsestäänselvä valinta kisoihin myös, mutta oli harmittavasti loukkaantuneena silloin. Tosin USA:lla on niin laaja materiaali puolustuksessakin tätä nykyä, että vaikea sinne on päästä mukaan. Etenkin Orpikilla on taso neljän vuoden takaisesta laskenut sen verran, että parempiakin pelaajia olisi tarjolla, ellei sitten Orpikia kaavaillaan yhdeksi kokeneeksi johtohahmoksi joukkueeseen. Martinin mahdollisuuksia pidän kuitenkin parempina, vaikkei tämäkään missään nimessä varma valinta ole.

Bennettin kutsu leirille oli mukava yllätys, ja muutenkin hieno nähdä että siellä USA:n joukkueen johdossa kutsuttiin rohkeasti nuoria, vielä kokemattomia pelaajia mukaan. Saavat varmasti arvokasta kokemusta, vaikkei siellä leirillä taideta edes mitään jääharjoittelua tai vastaavaa pitää vakuutusten johdosta.

Tony Granato on yksi Bylsman apuvalmentajista kisoissa, eli siinä on taas lisää Penguins-väriä. Kuten myös Todd Richards, jolla on myös Penguins-tausta. Kolmas apuvalmentaja onkin yllättäen Flyersin päävalmentaja Peter Laviolette. Saa nähdä miten tulevat toimeen. Huutokilpailu Granaton kanssa on hyvin muistissa parin vuoden takaa.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Mieleen juolahti tällainenkin hassu ajatus, että kun vielä löytyy vapailta markkinoilta muutamia mielenkiintoisia pelaajia ja jokseenkin usein on kuulutettu perään että Penguins tarvitsisi kokemusta omaavaa veteraania jolla on Cupin voittamisesta kokemusta, niin olisiko ihan utopistinen ajatus (jos halvalla saataisiin, Sulo Vilenin logiikalla) että Milan Hejdukista saataisiin tällainen osanen palapeliin? Onhan mies jo parhaat hetkensä nähnyt, mutta eipä Coloradossa enää nuorten starojen takana ihmeemmin ole tilaisuuksia ollut loistaakaan. Kokemusta kuitenkin hänellä on roppakaupalla ja varmasti vielä pelisilmääkin. Nuoria staroja on Penskin täynnä, mutta jotenkin on sellainen kutina että vanha voisi vielä vertyä kun olisi motivaatiota pelata ihan sata lasissa porukassa jossa on mahdollista vielä kerran voittaa SC.
Avalanchessa sen sauman ohuus kun on ollut jo tiedossa kauden alusta alkaen viime vuosina niin eipä sellainen kauheasti sytytä itseään laittamaan likoon 100% joka peliin.
Samalla saataisiin takatukan sijasta hiukan tsekkiväriäkin porukkaan.
Tää nyt oli tällainen heitto vaan syvällisemmin asiaa ajattelematta.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Mieleen juolahti tällainenkin hassu ajatus, että kun vielä löytyy vapailta markkinoilta muutamia mielenkiintoisia pelaajia ja jokseenkin usein on kuulutettu perään että Penguins tarvitsisi kokemusta omaavaa veteraania jolla on Cupin voittamisesta kokemusta, niin olisiko ihan utopistinen ajatus (jos halvalla saataisiin, Sulo Vilenin logiikalla) että Milan Hejdukista saataisiin tällainen osanen palapeliin?

Kyllä Hejduk on vielä käyttökelpoinen pelaaja, varsinkin hyvä rankkareissa, mutta jos ei ole kiveen hakattua top-6 paikkaa niin en usko että hankinnassa on järkeä. Ei vaan ole yhtään pelaaja joka pienessä roolissa saa tehtyä ihmeitä. Lisäksi mies on hidastunu silmissä viimeset pari vuotta vaikka ei vanha vielä olekkaan. Toisaalta jos cap-tilaa löytyy vaikka 1,5 milj. ja jos Hejduk sillä tulee niin voi ne rahat huonomminkin käyttää. Maaleja osaa tehdä, mutta kysymys on että kerkeääkö enää.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Dupuis on 34v, Kunitz 33v, Orpik 32v, Martin myös 32v ja Scuderi vielä 34v. Kyllä näillä kavereilla on riittävästi kokemusta kovista peleistä ja ainakin pitäisi tuoda sinne Penguinsin koppiin sitä oikeanlaista rauhallisuutta, kokemusta ja johtamista tiukoissa paikoissa. Kyllä noiden edellä mainituiden kavereiden pitäisi se homma pystyä hoitamaan. Ei Penguinsiin tarvitse raahata ketään +35v jamppaa ohjaamaan tätä porukkaa ellei hänestä ole oikeasti pelillisesti hyötyä. Myöskään Crosby, Malkin, Neal ja Letang eivät ole enään mitään noin parikymppisiä poikia vaan juuri siinä parhaassa iässä 25 ikävuoden paikkeilla vähän päälle kaikki neljä.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Dupuis on 34v, Kunitz 33v, Orpik 32v, Martin myös 32v ja Scuderi vielä 34v. Kyllä näillä kavereilla on riittävästi kokemusta kovista peleistä ja ainakin pitäisi tuoda sinne Penguinsin koppiin sitä oikeanlaista rauhallisuutta, kokemusta ja johtamista tiukoissa paikoissa.

Täytyy muistaa, että näistä yhtä lukuunottamatta kaikki on ollut mukana viime kausina päättämässä kausiaan liian aikaisin. Ei ole väärin ajatella, että oikeanlainen veteraani rauhottaisi ajatustenjuoksua sen verran ettei peli sekoaisi kun Jokisen eväät - enkä tarkoita tässä nyt Jussin eväsleipiä.

En näe tällä hetkellä käyttöä Hejdukille, eikä ole edes capissa liiemmin tilaa hommata ketään vahvistuksia. Näen, että Hejdukille olisi tilausta jos Jokinen ei olisi sopimuksen alaisena, mutta kun Jussi on jo rosterissa niin vievät ikäänkuin toistensa roolia. Jussi on varmaan kuitenkin edelleen vielä piirun verran monipuolisempi pelaajakin, joten tämän hetken kunnossa kallistuisin häneen.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Täytyy muistaa, että näistä yhtä lukuunottamatta kaikki on ollut mukana viime kausina päättämässä kausiaan liian aikaisin. Ei ole väärin ajatella, että oikeanlainen veteraani rauhottaisi ajatustenjuoksua sen verran ettei peli sekoaisi kun Jokisen eväät - enkä tarkoita tässä nyt Jussin eväsleipiä.

En näe tällä hetkellä käyttöä Hejdukille, eikä ole edes capissa liiemmin tilaa hommata ketään vahvistuksia. Näen, että Hejdukille olisi tilausta jos Jokinen ei olisi sopimuksen alaisena, mutta kun Jussi on jo rosterissa niin vievät ikäänkuin toistensa roolia. Jussi on varmaan kuitenkin edelleen vielä piirun verran monipuolisempi pelaajakin, joten tämän hetken kunnossa kallistuisin häneen.

Joo, mahd. treidien tuoman tilan turvin tätä Hejdukia ajattelinkin ja tuo pointtisi myös siitä että nämä nykyiset 30+ pelaajamme ovat pl. Scuderi olleet niitä kautensa liian varhain päättänyttä porukkaa jo useamman vuoden oli myös ajatus joka itselläni oli taustalla. Scuderi on tottakai aivan loistava lisä tietysti jo yksinään.
Mutta tosiaan, Jokinen on kyllä varmasti Hejdukia monipuolisempi pelaaja ja siinä olet ihan oikeassa että molempi ei ole tässä parempi, vaan kyllähän he aika pitkälti samaa tonttia ovat jakamassa. Kaksi rankkarispesialistia kyllä tietysti olisi runkosarjassa aika murhaava ase niissä peleissä joissa mennään niihin saakka. Hintaa tällaisella hankinnalla ei siis missään nimessä saisi paljoa olla, mutta uskoisinkin että Hejduk ei parin viime kauden jäljiltä voi paljoa palkkaa huudellakaan. Mitä olen jutustelua seurannut, on kai täysin selvä asia, ettei Coloradosta jatkua heru millään ilveellä niin uran päättymisen uhatessa voisi juuri varteenotettava Cup contender vetää hänenlaistaan veteraania pistämään vielä kerran kaikki likoon pienemmälläkin korvauksella.
Jos kuitenkin Jokinen pysyy Penseissä, niin sitten toki asiaa pitäisi miettiä siltäkin kannalta että onko oikeasti mitään tarvetta tällaiseen kokeiluun.
Saas nyt nähdä ensin, että millaisia kauppoja tässä vielä syntyy, tuo Boscon mainitsema Bortuzzon soppari oli kyllä hieno uutinen, mutta nyt sitten on tehtävä tilaa pään jo osuessa palkkakattoon.
Melkoisen hienosti Reiska on kuitenkin koonnut joukkuetta viime aikoina, melkein tekisi jo mieli antaa anteeksi Danin pitkä jatko ja Fleuryn saama rajaton luotto, mutta se vaatii kyllä yhden Stanley Cupin ensi keväänä ennenkuin sellaista voi suoda. Eväät on jo kasassa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös