Jokereiden U20-nuoret

  • 915 370
  • 2 494

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pelkosesta ja mm. A-junnuista sen verran että A:n koutsisopparithan olivat alunperinkin kaksivuotiset joista nyt siis starttaa toinen vuosi. Sama pätee Vantaaseenkin. Se että olisiko kauden peliesitysten ja menestyksen perusteella ollut syytä miettiä muutoksia on sitten tietysti toinen juttu..

Kokopäivätoimisen koutsin liksaanhan B:n osalta ei ole katsottu tarpeelliseksi panostaa. Uskoisin näitten seikkojen vaikuttaneen Pelkosen päätöksiin ensi vuodesta.. Mutta kuten liigajyrä mainitsi, siirtymisestä esim. naapuriin tai Espooseen ei käsittääkseni ole pelkoa.
 

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
A-nuorten kesäryhmä on nyt nimetty. Uusia pelaajia ovat B:stä tulevien lisäksi mm. Tapparasta siirtyvät Tyko Karjalainen, Jere Marjamäki ja Ville Koskela.


Maalivahdit: Aleksi Kiviranta, Aku Nummi, Joona Voutilainen, Misa Pietilä.

Puolustajat: Alexander Kuzmin, Tyko Karjalainen, Samuel Salmivirta, Miro Keskitalo, Jere Sneck, Sakari Turtiainen, Petteri Laakso, Jere Marjamäki, Sami Mikkonen, Aleksi Kokkonen.

Hyökkääjät: Anton Heikkilä, Roope Honkonen, Frank Gymer, Juho Jokiharju, Roni Järvi, Saku Kivinen, Joel Kiviranta, Ville Koskela, Mikael Makkonen, Teemu Mielonen, Atte Mäkinen, Miro Mäkinen, Kasperi Ojantakanen, Petrus Palmu, Joni Piipponen, Mikko Seppänen, Tommi Takaveräjä, Teemu Turunen, Ville Vepsäläinen, Teemu Väisänen.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Ketäs tuolta on nyt kovia poistunut?

Ainut mikä hiukan huolestuttaa on Alex Lintuniemen puuttuminen listasta, mutta johtuu varmaanki vaan siitä, että on kesän ajan edustuksen mukana taas.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
No niin. Täältä peltojen keskeltä kirjoittelen ja mietiskelen, miten mahtaa yleisellä tasolla käydä Jokeri juniorituotannon tästä päivästä eteenpäin. Paikka tulevaisuudessa A-Sm tasolla ei ole kirkossa kuulutettu, koska ei ole sitä liigassa olevaa emäseuraa, joka takaisi mandaattipaikan nuorten liigaan. Ainut tapa saada sellainen paikka on sääntömuutos.

Toinen mieltä askarruttava seikka on se, että joukkueelta todennäköisesti katoaa selkeä polku juniorista edustukseen, sillä en usko, että A-junioreista suoraan KHL-joukkueeseen kovinkaan montaa sälliä mahtuu milloinkaan. Ensin täytyy päästä nayttämään kynnet kansallisessa liigassa ja mistä siihen joukkue? Ei kumpikaan pääkaupunkiseudun joukkueista suostu ns farmijoukkueeksi, ei tasan kumpikaan, mutta entä sitten Kiekko-Vantaa. Se pitäisi nostaa taasen vuoden sisällä liigaan. Miten se onnistuisi. Tuskin mitenkään, paitsi että Jokerien sopimuspelaajat käyvät pelaamassa Kiekko-Vantaan pelit ja liiga vedetään vasemmalla kädellä läpi.

Mun näkymässäni Jokerien lahjakkaimmat juniorit kaikkovat muihin kilpaileviin seuroihin seuraavien kolmen vuoden aikana ja Jokereista tulee lähinnä jonkun Karhu-Kissojen kanssa pelaajista kilpaileva junioriseura. Ikävä kyllä. Toivottavasti näin ei käy.
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Paikka tulevaisuudessa A-Sm tasolla ei ole kirkossa kuulutettu, koska ei ole sitä liigassa olevaa emäseuraa, joka takaisi mandaattipaikan nuorten liigaan. Ainut tapa saada sellainen paikka on sääntömuutos.

Niin kauan kuin Jokereiden A-junnut pelaamalla säilyttävät paikkansa SM-sarjassa, on paikka varma. Onhan A-junnujen liigassa pelannut viime vuosina Kiekko-Vantaata, Sportia ja Jokipoikia ja näistä minkään seuran edarit eivät liigassa pelaa. Muillakin junioreiden sarjatasoilla on joukkueita joilla ei edes ole edustusjoukkuetta miehissä missään sarjassa, joten miksi tästä syntyisi ongelmaa?

Toinen mieltä askarruttava seikka on se, että joukkueelta todennäköisesti katoaa selkeä polku juniorista edustukseen, sillä en usko, että A-junioreista suoraan KHL-joukkueeseen kovinkaan montaa sälliä mahtuu milloinkaan.
Tämä on kyllä vakava ongelma. Jokereiden KHL-joukkue tuskin tulee olemaan mikään "omat pojat"-projekti vaan muutaman vuoden kuluttua täysiverinen palkkasoturi-muukalaislegioona. KHL:n kovassa kilpailussa ei ole sijaa omille junioreille elleivät he ole erittäin poikkeuksellisia lahjakkuuksia. Toivottavasti olen väärässä, mutta tuskinpa vain.

Mun näkymässäni Jokerien lahjakkaimmat juniorit kaikkovat muihin kilpaileviin seuroihin seuraavien kolmen vuoden aikana ja Jokereista tulee lähinnä jonkun Karhu-Kissojen kanssa pelaajista kilpaileva junioriseura. Ikävä kyllä. Toivottavasti näin ei käy.
Tätä en usko. Jokerit on iso juttu ja aivan satavarmasti KHL-jengin junnuissa pelaaminen houkuttaa monia ainakin niin kauan kun A-junnut SM-sarjassa pelaavat.
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Jokerit on iso juttu ja aivan satavarmasti KHL-jengin junnuissa pelaaminen houkuttaa monia ainakin niin kauan kun A-junnut SM-sarjassa pelaavat.

Tämähän on selvää. Ei nuorten (tai venhempien) haaveet minnekään muutu. Aina tulee olemaan haaveissa tulla ammattilaiseksi, NHL, KHL, SM-liiga....

Mielenkiintoista on, että jos Jokerien junnut jatkavat Jokerien nimellä, tulee siitä merkittävä pelaajatuottaja HIFK:lle.
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei siellä ennenkään ole ollut mitään selkeää polkua junioreista edustukseen, vaan hyppäys junnujoukkueista liigaan on ollut vaikea paikka aina. Juuri siitä syystä rakenneltiin tätä KiVa-kuviota, jonka oli tarkoitus tarjota kehittymisen ja näytön paikka Mestiksessä niille junnuille, joille A-SM ei enää ollut riittävän tasokas. No nyt sitten tuli käytännössä yksi porras lisää kiivettäväksi. Kaikkein lahjakkaimmat hyppäävät suoraan yli, mutta muut joutuvat miettimään.

Ihan käytännön esimerkkinä, ainoa NHL-draftissa listattu jokeri Aleksi Mustonen oli viime kaudella vielä B-junnu, mutta pelasi suuren osan kaudesta Mestistä. Tilanne KHL-Jokereissa ei olisi suuresti erilainen, vaan mahdollisen NHL-varauksen jälkeen edessä olisivat samat kysymykset. Pelatako Mestistä, yrittääkö liigaseuraan, lähteäkö rapakon taakse. A-SM ei ole vaihtoehto, KHL:n oma junioriliiga saattaisi olla jos Jokerit sitä alkaisi pelaamaan. Taso ei ole kyllä minulla tiedossa.

Jokereiden junioritoiminnan muutos jatkossa on kiinni ihan siitä miten sitä halutaan kehittää. Paras skenaario olisi että edustuksen rahoja valuisi myös alaspäin, niin että olosuhteet ja valmennus olisivat huippukunnossa. Silloin voisi käydä niin että Jokereille syntyisi todellinen akatemia monien jalkapalloseurojen tapaan.

Huonoin vaihtoehto olisi laiminlyödä jumioritoiminta ja tyytyä ostamaan valmiita pelaajia muualta. Se ei olisi enää minun Jokerini.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Kirjoitin tästä tuonne toiseen ketjuun, mutta tämä on varmasti tälle parempi paikka. Miten luulette KHL-draftin vaikuttavan Jokereiden juniori toimintaan? Esimerkiksi Teuvo Teräväinen on tällä hetkellä Lokomotiv Yaroslavlin omaisuutta jos KHL oikeuksia ajattelee. Jokerit voi tietysti pelaajan oikeudet hankkia, mutta se maksaa.

Tämä KHL-draft tuleekin olemaan melko mielenkiintoinen lisä, kun sellaista ei ennen täällä suomessa ole ollut. Jokereiden superlupaukset, jotka esimerkiksi 20.v pääsisivät Jokereiden KHL joukkueeseen, mutta ei ihan vielä NHL:llään voivat joutua pelaamaan esimerkiksi lähellä Kiinan rajaa, jos kerta KHL on liiga missä pelaaja haluaa pelata.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Pitkällä aikavälillä lienee sekin mahdollisuus, että Jokereilta siirtyy juniorijoukkue MHL:ään. Tämä edellyttäisi varmaankin jonkinlaista akatemia-tyyppistä ratkaisua, jossa pelaajien yksityiselämä koulunkäynteineen voitaisiin paremmin yhdistää kokopäiväiseen harjoitteluun ja pelaamiseen. MHL:ssä olisi tiedossa pidempiä pelimatkoja ja muutenkin astetta ammattimaisempaa meininkiä, joten nykyinen A-organisaatio ei olisi siihen riittävä.

Jokereiden KHL-siirto voisi siten olla myös juniorituotannon kannalta huomattava edistysaskel. En näkisi mitenkään mahdottomana sitä, että Jokereiden nuorisoakatemiasta kasvaisi maineikas instituutio, johon pyrkisivät kaikki vähänkin lahjakkaammat lupaukset ympäri Suomea.

Toki voi myös ajatella perisuomalaisittain ja nähdä kaikessa uudessa pelkkiä uhkakuvia.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Esimerkiksi Teuvo Teräväinen on tällä hetkellä Lokomotiv Yaroslavlin omaisuutta jos KHL oikeuksia ajattelee. Jokerit voi tietysti pelaajan oikeudet hankkia, mutta se maksaa.

Mielenkiintoista. Se nyt tästä puuttuisikin, että kun vuosi on kulunut ja KHL alkaa Jokerien osalta, Teräväinen menee Lokomotiviin... Kyllä nimittäin vituttaisi. Varmaan sitten Teräväisen pelaaja oikeudet hankittaisiin, maksaahan se, mutta en usko sen kovinkaan suuri ongelma olevan.

Joku voisi nyt vetää jonkun listan missä käy ilmi kaikki nyky-Jokeripelaajien KHL-oikeudet.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Joku voisi nyt vetää jonkun listan missä käy ilmi kaikki nyky-Jokeripelaajien KHL-oikeudet.

Ole hyvä;

Joonas Korpisalo - 2012, #119 Amur Khabarovsk
Teuvo Teräväinen - 2011, #23 Lokomotiv Jaroslav
Joel Kiviranta - 2013, #162 Avangard Omsk

Pikaisella silmäyksellä tuo drafti vaikuttaisi olevan melkoista kummelitouhua, viimeisillä kierroksilla aikaisemmilla vuosilla varattu sellaisia nimiä kuten Sean Couturier, Taylor Hall jne.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Pikaisella silmäyksellä tuo drafti vaikuttaisi olevan melkoista kummelitouhua, viimeisillä kierroksilla aikaisemmilla vuosilla varattu sellaisia nimiä kuten Sean Couturier, Taylor Hall jne.

Kun listoja on tutkinut lisää niin päällimäinen fiilis Draftista on juuri se että siinä joukkueet yrittävät suojata omia junioreita. Toisaalta jos Teräväisen kaltainen superlupaus Jokereiden junioreista tulee, niin sillon mitään takuita Jokeri varauksesta ei ole. Vastapainona pitää kuitenkin muistaa, että Jokeri paitaan saadaan myös varattua mielenkiintoisia lupauksia. Ja jos olen oikein ymmärtänyt niin nämä pelaaja oikeudet kattavat vain kolme kautta jos sopimusta ei pelaajan kanssa synny. Voi olla että olen ymmärtänyt jotain väärin ja näin ei ole. Eli SM-liiga voi toimia vielä kasvattavana paikkana jos NHL ei sitä ennen pelaajaa vie, jos siis nuorena ei yksin haluta Venäjälle lähteä.

Kanadalaisten suhteen tuo Draft on aika hauska. Kanadalaiset junnut eivät KHL:llään halua lähteä, mutta silti varauksia tulee ihan kärjen ja draftin viimeisten varauksien väliltä. En ihan käsitä tätä logiikkaa varaavien seurojen suhteen.

Linkki vie artikkeeliin Jonathan Huberdeaun KHL varauksesta
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Jokereiden KHL-siirto voisi siten olla myös juniorituotannon kannalta huomattava edistysaskel. En näkisi mitenkään mahdottomana sitä, että Jokereiden nuorisoakatemiasta kasvaisi maineikas instituutio, johon pyrkisivät kaikki vähänkin lahjakkaammat lupaukset ympäri Suomea.

Jos Venäjältä tuleva raha ylettyy aina junioritoimintaan asti niin tämä on mielettömän hyvä idea. Vaikka NHL tietysti vie ne kirkkaimmat tähdet, niin kyllä siitä Jokereillekkin ja KHL:lle pelaajia jäisi. Ja kenen rahkeet eivät KHL:llään riitä siirtyisivät sitten SM-liigaan. Ennen kaikkea tälläinen juniori akatemia olisi suuri etu koko suomalaiselle jääkiekkoilulle. Tai ei siitä ainakaan missään nimessä mitään haittaakaan ole.
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Jokerit ilmoitti ainakin twitterin kautta, että tällä viikolla tulee tietoa junioritoiminnan tulevaisuudesta. Onko jossain näkynyt?
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Jokerit ilmoitti ainakin twitterin kautta, että tällä viikolla tulee tietoa junioritoiminnan tulevaisuudesta. Onko jossain näkynyt?


Ainakin tuossa Hjalliksen haastattelussa (pari pv sitten tullut) asiaa puitiin hetken verran. Eli lyhyesti Hjallis vastasi junioreihin liittyvään kysymykseen, että kaikki asiat jatkuvat ennallaan ja joukkueet pelaavat normaalisti Suomen sarjoissa. Ainut mitä muutosta puheli oli, että toimintaa koitettaisiin vielä parantaa ja samalla panostaa lisää resursseja junioripuoleen. Sitä on sitten paha sanoa onko nämä vain kaunopuheita fanien painostuksen alla vai totuudensiementä tulevaisuuteen?
 

Porttivahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maalivahdit
Pitkällä aikavälillä lienee sekin mahdollisuus, että Jokereilta siirtyy juniorijoukkue MHL:ään. Tämä edellyttäisi varmaankin jonkinlaista akatemia-tyyppistä ratkaisua, jossa pelaajien yksityiselämä koulunkäynteineen voitaisiin paremmin yhdistää kokopäiväiseen harjoitteluun ja pelaamiseen. MHL:ssä olisi tiedossa pidempiä pelimatkoja ja muutenkin astetta ammattimaisempaa meininkiä, joten nykyinen A-organisaatio ei olisi siihen riittävä.

Sen pitäisi olla aika paljon laajempi, tai sitten vaan uutta teknologiaa hyödyntävä, kuitenkin tyyliin yliopistourheilu Amerikassa.

Jos pojat suorittaisivat vaikkapa lukion (ei amiksessa mitään vikaa ole, historiaa on vaan vähän helpompi opiskella etänä kuin esimerkiksi putkiasennusta) ja koulu ja urheilu olisi integroitu jonkun yhteistyölukion kautta. Mallissa kokeita tehtäisiin missä tehtäisiin joukkueen henkilökunnan valvonnassa ja aikuislukion oppimäärä olisi taskussa muutamassa vuodessa. En nyt tiedä miten yo-tutkinnon voi tehdä ulkomailla tai lentokoneessa, mutta eiköhän siihen ratkaisu löydy kun synnärilläkin on kirjoitettu ja toivottu että kokeen saa valmiiksi ennen kuin lapsi päättää tulla. Tässä olisi niille, jotka eivät jääkiekosta ammattia saa, hyvä takaportti, amiksenkin saisi suoritettua parissa vuodessa ja samalla voisi myös pelata Suomessa.
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Jokerit ilmoitti ainakin twitterin kautta, että tällä viikolla tulee tietoa junioritoiminnan tulevaisuudesta. Onko jossain näkynyt?
Jokerit.comin vasemmassa linkkivalikossa on kohta "KHL", sieltä:

"Mitä tapahtuu Jokereiden juniorityölle?
Jokerit kehittää juniorityötään jatkossa entistä enemmän KHL-siirron mahdollistamilla resursseilla. Seuran juniorit pelaavat jatkossakin Suomen jääkiekkoliiton alaisia sarjoja, ainoastaan edustusjoukkue pelaa ulkomailla. Kattavampi vastaus löytyy alempaa tältä sivulta."

Suoraan kyseiselle sivulle (jokerit.com)
 

narri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins ja Jokerit
Jokereiden pitäisi ensi kauden jälkeen tehdä farmisopimus jonkun SM -liiga jengin kanssa. Oletetaan, että se olisi vaikkapa SaiPa. En usko, että SaiPalla olisi mitään sitä vastaan, että Jokerit laskisi jonkun potentiaalisen KHL -tason A-junnun pariksi kaudeksi pelaamaan miesten pelejä.
 

Tube82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit-Khl
Jokereiden pitäisi ensi kauden jälkeen tehdä farmisopimus jonkun SM -liiga jengin kanssa. Oletetaan, että se olisi vaikkapa SaiPa. En usko, että SaiPalla olisi mitään sitä vastaan, että Jokerit laskisi jonkun potentiaalisen KHL -tason A-junnun pariksi kaudeksi pelaamaan miesten pelejä.

Mielummin Blues maantieteellisessäkin mielessä. Lisäksi Bluesin junnuista voisi olla hyötyä myös Jokereille, koska Bluesilla on ihan pätevä junnutuotanto verrattuna Saipaan. Eiköhän Bluesille raha kelpaisi, kun tiedetään Bluesin talousvaikeudet. Tosin nyt kai parannusta luvassa uusien omistajien johdosta, mutta eiköhän niillekin raha kelpaisi. Bluesilla olisi myös ulkoisettekijät kunnossa hallin muodossa. Pikkuveli Blues olisi luonnollinen valinta mielestäni.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Alex Lintuniemi siirtyy ensi kaudeksi OHL:ään, seurana Ottawa 67's.

No perkele. No toisaalta edustukseen ei vielä olisi ollut asiaa vakiokoonpanoon tällä eikä välttämättä seuraavallakaan kaudella. A:n porukalle kyllä todella iso menetys. Toivottavasti A:n kaudesta ei ole tulossa yhtä tuskaista kuin viime kausi ja erityisesti toivottavasti A:han on katsottu jo oikea tekijämies valmentajaksi kaudelle 14-15.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Jokereihin on ollut nähtävästi jonkun verran pelaajaliikennettä HIFK:sta, kun pelaajalistoja tuossa katselin. Alexander Kuzmin A-nuoriin + Niko Lönnroos ja Jesse Söderqvist B:n riveihin. Lönnroos on erittäin nopea ja taitava pelaaja, jännä nähdä miten pelaa ensi kaudella. Söderqvist myös oli C:n luottopelaaja.

Edit: Jaa, tää olikin A-nuorten ketju...
 

DefenceX

Jäsen
Lokomotiv Jaroslavlin A-juniorit tarjoilee kylmää kyytiä Jokereiden A-junioreille. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne on 0-3 vierailijoille. Jokereiden näkyvin ja paras pelaaja ensimmäisessä erässä oli Norjalainen(?) maalivahti Fredrik Grönstrand takaiskuista huolimatta. Mikäli meno jäällä jatkuu kahdessa seuraavassa erässä samanlaisena on taululle tulossa rumat lukemat. Vierailijat tuntuu olevan jokaisella osa-alueella tällä hetkellä asteen paremmalla tasolla, etenkin kokoa ja vauhtia joukkueesta löytyy paljon.

1. Erä

0-1 X
0-2 X
0-3 X

2. Erä

0-4 Vladislav Gavrikov
0-5 Maxim Makarov
0-6 Alexander Lebedev

3. Erä

0-7

Molemmat joukkueet vaihtavat maalivahteja erän puolivälissä.

Maalivahtien torjunnat päivittelen heti kun ne ilmoitetaan.
 
Viimeksi muokattu:

Mapkob

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, Jokerit
Tuo oli ihan hirveää teurastusta. En viitsinyt edes katsoa loppuun. Lokomotivin edustusjoukkueen ja Jokereiden edustuksen välillä tuskin on ihan noin suurta tasoeroa.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Lokomotiv murskasi myös SaiPan junnut 7-0. Kova on tasoero.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös