Ilves vai Tappara, kumpi on se ”oikea”?

  • 61 636
  • 202

Ilves vai Tappara?


  • Äänestäjiä
    530
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Jos Tappara kyntäisi, ketään ei kiinnostaisi. Tappara on yhtä kuin sen hetkiset pelaajat ja valmentajat. Tapparasta ei tule mieleen kuin Jutila, Ojanen, Nieminen ja Korpi.

Ilves on enemän. Ilves on perinteinen urheiluseura, jolla on historiaa ja identiteettiä. Se on on suurempi kuin pelaajat, valmentajat, fanit...

Voisko jopa sanoa, että Ilves edustaa Tampereella historiaa, Tappara tulevaisuutta?
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Voisko jopa sanoa, että Ilves edustaa Tampereella historiaa, Tappara tulevaisuutta?

Näin ehkä niille jotka seuraavat vain jääkiekkoa. Itsehän en tuota näkemystä ymmärrä enkä allekirjoita. Ilves elää ikuisesti vaikka jääkiekkopuoli perseiltäisiin Manngardin johdolla konkkaan.

Ilves seurana edustaa tällä hetkellä niin historiaa, nykyhetkeä kuin tulevaisuutta: Ilveksen jalkapallojoukkue nousi viime kaudella ykköseen ja on kovaa vauhtia matkalla Veikkausliigaan, salibandyjoukkue on hissijoukkue Salibandyliigan ja ykkösen välillä ja Futsal-Liigassa Ilves otti neljännen peräkkäisen Suomen mestaruutensa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hienoja perinteisiä seuroja molemmat. Jostain syystä Tappara sai täällä kaakossa ainakin aikoinaan jonkun verran etäkannattajia: 80-luvun sinivalkoisia takkeja näkyy vieläkin silloin tällöin kirppareilla. Olisiko liittynyt sitten siihen, että Tappara ammattimaisti toimintansa ekana lätkäseurana ja tuotti ehkä samalla fanikamaakin markkinoille? Tai sitten kouvolalaiset olivat Timo Suden peesissä bandwagonissa. En tiedä, eikä se ollut syykään antamaani ääneen.

Kuten joku jo aiemmin perustelikin, niin Ojanen miellytti Raipea enemmän ja Numminen oli parempi kuin Lumme. Sillä saa jo yhden grilli-Jutin anteeksi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sitähän se Tappara on, ammattimaista meininkiä jääkiekkoilun saralla. Ilves edustaa sitten tuota puuhastelua. Itseäni ei nuo muut lajit niin kiinnosta, jossa Ilveet on myös mukana. Eipä siinä, hyvää työtä se puuhastelukin on saada ihmisiä liikkelle laajalla rintamalla. Kansanterveys kiittää.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Jos elettäisiin vielä 90-lukua, niin vastaus olisi ilman muuta Ilves, lähinnä lukuisten ex-Ilvesten Kerhossa pelaamisien johdosta. Varvio, Jalo, Peltomaa, Summanen, Siren... Legendaariset Varvion 5 maalia, Jelinek-Siren + Summanen-Nykopp myllyt & Lartama vs. Huura jne... Ja jotenkin diggailin myös Tammea Ilveksen maalissa. Nyt kai sen kehtaa jo tunnustaa näin monen vuoden jälkeen.

Nyttemmin alan kallistua Tapparan suuntaan. Vuosi 2003 ja Rautakorven kahvojen Kerholta varastama mestaruus vituttaa edelleen. Tunnen enemmän Tappara-faneja, joten näiden kanssa suurimmat "verbaalimyllyt" on viime vuosina käyty. Koska kuitenkin katson kokonaisuutena, niin eiköhän se tasan mene, joten vastaan: ihan sama.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joo-o, eiköhän Ilveksestä voi tämän perusteella sanoa hyvällä mielellä, että siinä on se "the one and only". Ei jätä selittelyille sijaa...
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Joo-o, eiköhän Ilveksestä voi tämän perusteella sanoa hyvällä mielellä, että siinä on se "the one and only". Ei jätä selittelyille sijaa...

Suurin osa äänestykseen osallistuneista ei pidä Ilvestä sinä "oikeana".

En ota kantaa siihen kumpi Tampereen jengeistä on perinteikkäämpi ja legendaarisempi, mutta Tappara sytyttää tällä hetkellä huomattavasti enemmän vastustajana. Jo viime kauden keskinäiset kohtaamiset olivat keskivertoa liigapeliä huomattavasti kovatasoisempia ja tällä hetkellä näyttää siltä että tasaiset väännöt saavat jatkoa myös ensi kaudella kun molemmat lienevät kärkikahinoissa mukana. Toivottavasti lähivuosina pääsisi Tapparan kanssa syntymään muutaman playoff-kohtaamisen myötä tervehenkinen rivalry Ilves-HIFK -hempeilyn vastapainoksi. Mutta 10 vuoden kuluttua tilanne saattaa hyvin olla toinen, joten ei tällä varsinaisesti tekemistä ole otsikon kysymyksen kanssa.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ilves, ihan vaan oman fiiliksen mukaan! Tappara taas on muovautunut tylsäksi.
 

Kyle

Jäsen
Joo-o, eiköhän Ilveksestä voi tämän perusteella sanoa hyvällä mielellä, että siinä on se "the one and only". Ei jätä selittelyille sijaa...

No en saa kyllä yhtään kiksejä siitä onko suosikki joukkueeni ns. suuri vai pieni, vaan kyllä se hyvä mieli tulee jos sitä menestystä olisi. En usko jos englannin tampereella Manchesterissa United tippuisi pohjamutiin ja City alkaisi dominoimaan, että ManU-fanit paukuttelisi henkseleitä että ovat kuitenkin maailmalla suositumpi seura.

Mitäkö yritän sanoa, en varmaan mitään. Sen sijaan jos tämä on jollain tapaa provoa Tapparan suuntaan, niin en usko että kukaan ottaa edes pienellä tapaa hernettä nenään. Mikäs sen hienompaa kuin olla pienessä omassa piirissä se juttu, joka menestyy.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Vaikea kysymys, mutta vastaan Ilves. Se vain on sympaattisempi, ja fanit ovat omien kokemusteni mukaan yleensä todella mukavia ja asiantuntevia (asiantuntemusta toki on Tapparan faneillakin paljon tavallista enemmän).

Eli Kom igen Ilves! Joskin myös Tuukka on aina tervetullut Stadiin.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Kummatkin. Tampere kaupunkina on lähellä sydäntä, enkä ehkä osaa sen takia tehdä näiden välille minkäänlaista eroa. Tämän lisäksi kummatkin ovat olleet Treen jääkiekkoskenessä jo pienen iän ja molemmat ovat isona osana, sanoisko, "kaupungin sykettä."

Ai saatana, torstaina taas Treelle naisia kahtomaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Täytyy yrittää muistaa tehdä vastaava kysely sitten kun Ilves pelaa finaaleissa ja Tappara kyntää liigan pohjilla. Voi olla aika karut tulokset...

Kääntyy varmaan toisinpäin, kun silloin Ilves koetaan uhkaksi, eikä se ole enää säälittävän sympaattinen.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Ilves, suurinpiirtein 55-45 jakaumalla.

Historiansa puolesta Ilves on Suomessa ainutlaatuisessa asemassa. On menestystä, on yksilöitä, on rooli koko kiekon kehittymisessä. Tällä hetkellä sen sijaan joukkue on kyntänyt aivan pohjamudissa ja toiminta on ollut jopa häpeällistä kaikkine henkilövaihdoksineen.

Tapparasta en ole syystä tai toisesta ikinä pahemmin digannut, mutta toiminta sillä suunnalla on näyttänyt Ilvestä valoisammalta. Viime kaudella joukkue oli kovassa vedossa ja tulevalle kaudelle Tappara on yksi mestarisuosikeista, meno on muutenkin ammattimaista ja kiinnostavia yksilöitä on nyt mukana. Historiaa Tapparalta löytyy, mutta sen osilta Ilves vie voiton omissa kirjoissani.

Ei siinä, Tapparan antifiiliksistä ja Ilveksen kyntämisestä hienoa sakkia molemmat tavallaan ovat. Noilla suunnilla on kuitenkin perinteitä ja ottelu ei itsessään olisi syystä tai toisesta erityisen kiinnostava, niin jotain viisaria se kuitenkin heläyttää. Oli se viisari sitten hulluutta, nostalgiaa tai muuta vastavaa osoittava viisari.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Ihan sama. Kumpikaan ei sytytä, ei millään tavalla. Kaippa se Ipa on enemmän se tamperelaisten kaupunkilaisten juttu, kun taas Tappara se pohojammaalaisten ja lähikuntien, mutta eipä tuo minua kiinnosta. Missä olisi Tappara ilman Rautakorpea? Ja, missä on Ipa?
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Tampereella on yksi JOUKKUE ja se on Ilves, valkeakoskelaisilla ja lempääläisllä sitten porkkanapöksyt.. Eli vastaus on Ilves, ilman muuta.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, JYP
Ilves on perinteikkäämpi ja ajansaatossa menestyksekkämpi tamperelainen. En peilaa vastaustani mihinkään nykyaikaisiin suorituksiin tai kiinnostavuuteen. Minun lasien läpi Ilves tulee aina olemaan näistä kahdesta valitettaessa se oikea.

Komppaan tätä. Olen tietoinen Ilveksen surullisesta rämpimisestä ja nykyisistä pitkään jatkuneista vaikeuksista, mutta silti aina ja ikuisesti Ilves tulee olemaan se oikeampi tamperelaisseura.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Tappara: Suomen ensimmäinen ammattilaisseura ja jälki sen mukaista aikoinaan. Uran uurtajana Mikko Westerberg, jota ilman seurajyrien muutoin hallinnoima kotimainen jääkiekko olisi pysynyt pelkästään harrastetasolla myöhälle 70-luvulle vähintään ja sitä kautta myöskin takamatka kansainvälisellä tasolla olisi entisestään kasvanut.
 
Ilves on kaksikosta oma valinta.

Historia toki ensimmäinen vaikuttaja mutta lisäksi itsestä Ilveksen imagossa on enemmän tyylikkyyttä aina logoa, värejä ja seuraikoneita myöten.

Jos urheilullista menestystä katsoo viimeisiltä vuosikymmeniltä - tai edes viime vuosilta - on Tapparan fanina ollut monesti helpompaa.
 

Ralph

Jäsen
Tänään toisessa kotiottelussa vastassa sarjajumbo Jippo, Ipa pyöritteli taululle 5-0 ja väkeä Tammelassa oli 2521. Huonosti menee...

Se ei mulle kuitenkaan aukea, että miten tämä liittyy jääkiekkojoukkueisiin Ilves ja Tappara. Vai Ilveksen lätkäjengikö siellä jalkapalloa pelaa? Lisäksi yllätyin että Tammelassa pelataan vielä jalkapalloa, luulin että olisi jo romahtanut katsomon osalta.

Ääneni saa Tapparan vastustaja, ei niinkään Ilves.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös