San Jose Sharks 2013–2014

  • 129 424
  • 383

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Kausi 2012-2013 tuli päätökseensä, kun game seven meni Kingsille. Silti jäi positiivinen maku kaudesta, etenkin Antti Niemen, Logan Couturen ja Brent Burnsin ansiosta. Nyt on hailauman aika siirtyä kesävesille, kunnes taas syksyllä palataan SharkTankiin uuden kauden merkeissä. Eipä lässytetä enempiä, vaan mennään sopimustilanteeseen:

Maalivahdit:
Antti Niemi $3,800,000

Puolustajat:
Dan Boyle $6,666,667
Marc-Edouard Vlasic $4,250,000
Brad Stuart $3,600,000
Justin Braun $1,250,000
Matt Tennyson $1,175,000
Matt Irwin $1,000,000

Hyökkääjät:
Joe Thornton $7,000,000
Patrick Marleau $6,900,000
Brent Burns $5,760,000
Martin Havlat $5,000,000
Joe Pavelski $4,000,000
Logan Couture $2,875,000
Adam Burish $1,850,000
Tommy Wingels $775,000

RFA:t
Troy Grosenick
Jason Demers
T.J. Galiardi
James Sheppard
Andrew Desjardins


UFA:t
Thomas Greiss
Scott Hannan
Raffi Torres
Scott Gomez
Tim Kennedy


Lähde: Capgeek.com

Muista organisaation sopimuksen alla olevista pelaajista mm. Stalock on UFA ja Säteri RFA. Ylhäälläkin pelanneista Petrecki on RFA ja Kearns ja Pelech UFA.
Toivon mukaan Hertl tulee Kaliforniaan ja liittyy organisaatioon, ainakin Worcesteriin.

Varausvuorot vielä vähän auki Newarkin draftia ajatellen, mutta eiköhän niistäkin selkoa tule sitten jossain vaiheessa.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Kova kesä tulossa San Josen toimistolla koska palkkatilaa ei hirväesti ole ja aika monta miestä pitäisi vielä pistää sopimuksen alle. Hyökkääjiä on tällä hetkellä vain 8 sopimuksessa joten ainakin se 5 ukkelia pitäisi vielä kaivaa ennen syksyä. Torres taitaa vaihtaa maisemaa mutta mitä tehdä Sheppardin ja Galiardin kanssa? Molemmat haluavat isontaa palkkapussia joten voi tehdä tiukkaa saada miehiä mahtumaan katon alle. Halvallahan tietenkin saisi näitä alempien kenttien perusjanttereita ja toivomus olisikin että sinne tulisi joku Bordeleau, McLaren tai Sestito akselin mies. Mutta pitää sinne saada muutakin kuin kaksi tuosta osastosta.

Puolustuksessa on 6 miestä sopimuksen alla mutta ei se riitä mihinkään. Mitä tehdään Demersin kanssa ja millaista lappua mies tulee haluamaan ja mitä Sharks on valmis maksamaan? Hannan UFAna saa jatkaa matkaansa ja onhan siellä vielä sopimuksen alla Sena Acolatse mutta riittääkö miehen taidot vielä NHL kaukaloihin. Nick Petrecki oli aikoinaan kaveri josta odotin oikeasti kovan luokan tekijää NHL kaukaloihin mutta matka on vielä pitkä. Silti kirjoittaisin hänelle sopimuksen mutta se ei saisi yli 700 000 olla ja tietenkin kaksisuuntainen.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Aika kovasti muuton keskellä tässä ollaan, mutta viimeisin uutinen kertoo Hertlin tehneen tulokassopimuksen Sharksin kanssa. Hieno homma.

Uskoisin, että Sharks ostaa Havlatin sopimuksen ulos. Tuon jälkeen kakkos-kolmosketjun laiturin hankkimiseen jäisi (kohtuullisilla sopimuksilla Gomezille, Sheppardille, Demersille, Galiardille ja Torrekselle) sellainen nelisen miljoonaa.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Sharks on tehnyt sopimuksen Skellefteåssa viime kaudella 54 ottelussa 9+9 tehopinnat tehneen 21-vuotiaan ruotsalaishyökkääjän, Petter Emanuelssonin, kanssa. Sopimuksen caphit on $783,750. Sillä ei liene juurikaan merkitystä sillä aika epätodennäköisenä pidän että Emanuelsson pääsisi NHL:ään asti kokeilemaan. Hauska kokeilu kuitenkin Sharksilta, eikä tuossa nyt häviä muuta kuin yhden sopimuspaikan jos on hävitäkseen.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Pakko kait se on hiljaiselo lopettaa ainakin hetkeksi.

Eli Sharks on tehnyt jatkosopimuksen TMacin kanssa ja näin ollen valmennus ei tule muuttumaan. Kaksijakoiset fiilikset sinällään tästä. Välillä ollut jo olo, että miehen eväät on pussista loppunut, mutta toisaalta hyvin mennyt kauden loppu ja voitokkaat otteet kotona, sekä playoffs onnistuminen antaa uskoa tekemiseen.
Alla linkki tsn:n sivuille kyseiseen uutiseen.

http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=425277

Tulevasta rosterista en viel sen kummemmin rupea mitään mietiskelemään. Katsellaan ensin junnuturnaus ja harjoitusleiri miltä näyttää. Hienoin tilannehan olisi jos Hertl osoittautuisi jo pelimieheksi ylös asti jopa sisäänajoon laidalla. Havlat ulososton kohteeksi ja jatkot Gomez, Sheppard, Torres, Desi akselille. Mahdollisuuksien mukaan myös Galiardi.
En tiedä haistelenko aivan tyhjää, mutta draftissa saattaisi jopa olla Demers kaupankohteena ykkös - ja kakkoskierroksen varauksen kanssa jos vaikka ylöspäin pyritään. Demers voi olla hamuamassa palkan korotusta, mutta kovin hintavaa ei ole antaa.
Yksi kysymys myös on Brent Burns. Jatkaako mies hyökkääjän tontilla vai siirtyykö takaisin puolustukseen.
Alhaalta woostahista ylös alas suuntaa tulee todennäköisesti liikkumaan Matt Nieto. Mahdollisesti myös Freddie "Dougien veli" Hamilton. Niin ja tietysti oman lusikkansa soppaan tuo tämä ruotsin Pettersson.

Niin paljon on asiat auki vielä ettei tässä tohdi enempää spekuloida tulevaa.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Couturelle on tehty viiden vuoden jatkosopimus, jonka arvoa ei ole vielä julkistettu. Tai, sopimuksesta on sovittu, ja se allekirjoitetaan heinäkuun alussa kun sen työehtosopimuksen mukaan voi allekirjoittaa.

Aavistelisin summan olevan jotakuinkin samaa luokkaa kuin Jeff Skinnerillä, hiuksen verran alle 6M/v.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Hyvä ja tärkeä sopimus joka julkaistaan heinäkuun viides. Couture on monipuolisuudellaan jokaisen pennin arvoinen ja viimeistään tänä vuonna muutkin ihmiset ovat huomanneet tämän. Siinä on manttelinperijä Thorntonille ja ottaa joukkueen omakseen ehkä jopa jo ensi kaudella.

Sentteritilanne näyttää siis hyvältä tulevaisuuteen. Thornton toivottavasti kirjoittaa vielä jatkon ja häneltä voidaan roolia pienentää niin siinä on sitten Couture-Pavelski-Hertl-Thornton nelikko iskeä jäälle. Tuosta myös Pavs sitten voi laitaakin pelata.

Herttelin Toomasta kyllä odottelee kuin kuuta nousevaa. Erittäin potentiaalinen isokokoinen sentteri joka löi itsensä tällä kaudella euroopassa läpi. Mahdollisuudet suoraan ylös ovat olemassa. Todennäköisesti aloittanee kuitenkin farmissa kauden.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ja vaihteeksi huonoja uutisia, eli Havlat joutuu nivusleikkaukseen. Tämä tarkoittaa tietysti sitä, että häntä ei voida ostaa joukkueesta ulos. No, ainakin hänet voi lykätä LTIR-listalle ja käyttää cappia kunnes kaveri tervehtyy. Ilmeisesti joukkueen trainerit pyrkivät laatimaan hänelle uudenlaisen punttiohjelman, jonka tarkoituksena olisi välttää näiden toistuvien loukkaantumisten uusiutuminen jatkossa.

Mielenkiintoista tietysti nähdä, miten tämä vaikuttaa ensi kauden kokoonpanon kasaamiseen. Burns jatkanee hyökkääjänä...

Sharksissa ei mitään laitahyökkääjiä tarvita! Sentterit ja pakit saa hoitaa sitä roolia!
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Huonojen uutisten jälkeen hyviä uutisia, Raffi Torres on tehnyt kolmivuotisen, kuuden miljoonan jatkosopimuksen. Oli kolmosketjussa niin mainio tuon loppukauden ajan, että hyvä diili. Kunhan vaan oikeusmurhat saadaan NHL:n taholta kitkettyä, niin hyvä tulee.

Hertl-Pavelski-Torres kolmosketjuna?
 

Puoliveltto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks.
Hertl-Pavelski-Torres kolmosketjuna?

Torres tuntui sopivan Marleaun ja Couturen rinnalle joten pysyköön siinä. Kolmonen voisi olla teoriassa mallia Hertl-Pavs-Havlat. Tämä sillä oletuksella että Havlatia ei saada ostettua ulos eikä treidattua. (NTC:t löytyy jne.) Jos näin, Martyn takuuvarmoilla vemppakausilla kolmosessa pelaisi Wingels.

Eli paperilla tämä olisi siis kutakuinkin

Marleau-Couture-Torres
Galiardi(RFA)-Jumbo-Burns
Hertl-Pavelski-Havlat
Wingels-Gomez(UFA)-Desjardins (RFA).
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Valavuori ei arvosta.

Aleksi Valavuori ‏@Valavuori 10m

Sodassa tappavia luoteja vastoin tahtoaan ampuneen konekiväärimiehen maalauttaminen lätkämaskiin on kaikin tavoin aivan helvetin mautonta.

Aleksi Valavuori ‏@Valavuori 6m

Sodalla ja urheilulla ei ole toistensa kanssa mitään tekemistä. Ei mitään. Urheilussa, ei edes jääkiekossa, ole sota-aluetta. Ei ole.

Aleksi Valavuori ‏@Valavuori 2m

Antti Niemen tarkoitus on varmasti ollut hyvä. Toteutus on mielestäni karmea. Sotaveteraaneja ja historiaamme voi kunnioittaa osuvammin.


Ihme kitinää, minusta maski on hiton hieno.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Minkälaisen kuvan Niemi antaa vaikkapa niille jenkkiläisille toimittajille, jotka alkavat selostamaan maskissa näkyviä hahmoja?

Häyhä - tappoi vitusti venäläisiä.
Mannerheim - tapatti vitusti venäläisiä ja suomalaisia.

Ihan nätti toteutus toki, hienon näköinen maski.
 

mchi

Jäsen
Minkälaisen kuvan Niemi antaa vaikkapa niille jenkkiläisille toimittajille, jotka alkavat selostamaan maskissa näkyviä hahmoja?

Häyhä - tappoi vitusti venäläisiä.
Mannerheim - tapatti vitusti venäläisiä ja suomalaisia.

Ihan nätti toteutus toki, hienon näköinen maski.

Kyllähän he ainakin tuntuvat pelien alkuseremonioissa näkyviä sotaveteraanejakin aika hyvin arvostavan, ja eiköhön sitä pidettäisi lähinnä kunnianosoituksena, jos joku yhdysvaltalaisveskari päättäisi laittaa jonkin entisen presidentin kuvan maskiinsa. Tai en minä tiedä vaikka joku olisi niin jo tehnytkin.

Ehkäpä tuo on vähän ristiriitainen aihe, mutta en minä ainakaan yöuniani siitä menetä, että Niemi haluaa historiaa omalla tavallaan kunnioittaa.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Tuskin tuo maski P-Amerikassa tulee mitään erityishuomiota ainakaan negatiivisessa valossa saamaan, yhdysvaltalaiset kun ovat yleisesti ottaen patrioottisempia kuin suomalaiset. Toistaiseksi HFBoardsin asiaa käsittelevässä ketjussa kaikki kommentit ovat olleet myönteisiä ja aihevalintaa sekä toteutusta kehuvia.
 

Masa19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis ajan Vaasan Sport
Minkälaisen kuvan Niemi antaa vaikkapa niille jenkkiläisille toimittajille, jotka alkavat selostamaan maskissa näkyviä hahmoja?

Häyhä - tappoi vitusti venäläisiä.
Mannerheim - tapatti vitusti venäläisiä ja suomalaisia.

Ihan nätti toteutus toki, hienon näköinen maski.

Jos vähääkään olet lukenut historiaa niin ymmärrät kai miksi Mannerheim joutui tapattamaan suomalaisia. Hieno mies ja maamme suurimpia sankareita joten en ymmärrä miten osa meikäläisistä kritisoi Marsalkkaa. Ja kyllähän maski on upea; historian kaikkien aikojen tarkka-ampuja joka on suomalainen, Suomen risti, Marsalkkaa eli yksityiskohtia on. Hienoimpia maskeja mitä olen nähnyt ja rikkain. Arvostan.

Meni vähä ohi jääkiekon, sori siitä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Minkälaisen kuvan Niemi antaa vaikkapa niille jenkkiläisille toimittajille, jotka alkavat selostamaan maskissa näkyviä hahmoja?

Häyhä - tappoi vitusti venäläisiä.
Mannerheim - tapatti vitusti venäläisiä ja suomalaisia.

Ihan nätti toteutus toki, hienon näköinen maski.

Voihan tuon ilmaista niinkin, että Häyhä puolusti maataan ja Mannerheim johti puolustusvoimia tehokkaasti. Jälkimmäinen pointeistasi menee kyllä muutenkin aika kovaa ohitse.

Valavuoren tekstin lukaisin Veikkaajien sivuilta ja olen kyllä aikalailla samoilla linjoilla. Niemen oma valinta tuo kuitenkin on, eikä siinä sinänsä pitäisi olla mitään kitinää sen enempää kuin jossain pukeutumisessa tms. henkilökohtaisessa valinnassa muutenkaan, kun ei siinä nyt mitään täysin epäasiallista ole.
Valavuori: NHL-veskari Antti Niemen talvisota-maski on mauton | Veikkaajat.com
 

ipaz

Jäsen
Niemi maalauttaa suomalaisia kansallissankareita maskiinsa ja porukka repii sen takia peliverkkarinsa? En käsitä. Eikö suomalaista historiaa saa korostaa, vaan pitäisi edelleen pyydellä anteeksi että NL tänne hyökkäsi. Niemen oma valinta, arvostan.
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Niemi maalauttaa suomalaisia kansallissankareita maskiinsa ja porukka repii sen takia peliverkkarinsa? En käsitä. Eikö suomalaista historiaa saa korostaa, vaan pitäisi edelleen pyydellä anteeksi että NL tänne hyökkäsi. Niemen oma valinta, arvostan.

Mietin pitkään kannattaako vastata lainkaan (matopurkki). Mielestäni tuo on samaa luokkaa kiitos-paitojen kanssa, toteutus vaan graafisesti hienompi. Joskus tuntuu siltä, että suomalaista historiaa on vain Talvisota.
 
Viimeksi muokattu:

abianos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, suomalaiset
Minä en kyllä pysty ymmärtämään miksi Niemen kypärä aiheuttaa niin paljon närää. Eikö kukaan ymmärrä esimerkiksi sitä, että Niemi voi hyvinkin viestittää kypäränsä maalauksella veteraaniemme taistelleen juuri tällaisen maailman puolesta, jossa suurimmat taistelut käydään kiekkokaukalossa, eikä Karjalassa!? Uskoisin Niemen yrittävän tuoda ennemminkin juuri tätä esille kuin jotain ylinationalistista venäläisten tappamisen hurraamista.

Hieno kypärä hienolla maalivahdilla Antti Niemellä.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Niemi maalauttaa suomalaisia kansallissankareita maskiinsa ja porukka repii sen takia peliverkkarinsa? En käsitä. Eikö suomalaista historiaa saa korostaa, vaan pitäisi edelleen pyydellä anteeksi että NL tänne hyökkäsi. Niemen oma valinta, arvostan.

Suomi ja Saksa hävisivät sodan ja sodan jälkeen on media valjastettu voittajien toimesta tuottamaan jo 70 vuotta kansallista itseinhoa näissä maissa. Tästä johtuu Valavuoren reaktio. Ei paljon omissa maissaan kyseenalaisteta jos venäläinen, britti tai jenkki käyttää sotasymboleja.

Iron Maidenin levy alkaa Churchillin puheella ja kahvikuppirihkama on Spitfirea täynnä. Kukahan keksisi laittaa rocklevyynsä Mannerheimin puheen? Naapurimaassa on voitonpäivä kansallinen pyhäpäivä ja jenkkilässä patriotismia ei kyseenalaista muutamaa kapinalarppaajaa lukuunottamatta muut.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Suomi ja Saksa hävisivät sodan ja sodan jälkeen on media valjastettu voittajien toimesta tuottamaan jo 70 vuotta kansallista itseinhoa näissä maissa. Tästä johtuu Valavuoren reaktio. Ei paljon omissa maissaan kyseenalaisteta jos venäläinen, britti tai jenkki käyttää sotasymboleja.
Vastaan tähän kommenttiin vapaan keskustelun Maski-ketjussa, jottei Sharksin kausiketju lähde lapasesta.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Mikäköhän siihen maskiin suomalaisesta historiasta sopisi paremmin?

Helsinki-Hämeenlinna rautatie?
Kekkosen pärstä?
YYA-sopimus?
Pettuleipä?
Kasinotalous?
Esko Aho ja Iiro Viinanen?
Spede Pasanen?
Formulakuskit?
Nokia?
Terästeollisuus?
Metsäteollisuus?
Asunto-osakeyhtiöt?
Olympiavoittajat?
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Jaaha, kommenttini on kerännyt pari vastausta. Selvennän nyt siis vielä entuudestaan ja sanon: minulla ei henkilökohtaisesti ole minkäänlaisia ongelmia sen kanssa, että Niemen maskissa esiintyvät Mannerheim ja Häyhä. Ainoa pointtihan viestissä oli kehua maskin visuaalista toteutusta ja miettiä mitä maskista ajatellaan muualla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös