HIFK:n playoffit, kevät 2013

  • 193 113
  • 648
Suosikkijoukkue
HIFK
Pahin mahdollinen eli Tappara ja Rautakorpi vastassa. Prossat 30/70 tai 20/80.

Saumat lepäävät:
- Fyysinen peli, jolla voidaan ehkä pieni etu saada.
- Kahvakorven joukkueiden sääntöjen rajamailla liikkuva pelitapa. Esmes Makke hankkii ainakin viisi jäähyä sarjassa eli yv:n on toimittava.
- Metsola. Vaikka takana on loistava kausi, on tilanne uusi ja haistan jopa pienen sulamisen mahdollisuuden.
- Summanen. Sataprosenttinen luotto on, että jotain uutta kehitetään.

Mutta harvoin HIFK on lähtenyt pleijarisarjaan ennakkoon näin suurena altavastaajana.

- Fyysinen peli alkaa olla sillä tasolla, jolla se HIFK:n pleijareissa pitää olla. Hienoa.
- Suurin ero - ja ehkä ratkaiseva - on toistaiseksi ollut yv. Vanha ja kulunut totuus yv:n merkityksestä ratkaisupeleissä alkaa jo vituttaa. Neljässä pelissä ei yhtään maalia.
- Saatiinko Metsolan itseluottamus eilen säröilemään? Se nähdään sitten keskiviikkona.
- Kiitos Rami, revit kyllä kaiken tästä jengistä irti. Ero soppakiekkoon ja jopa viime kevääseen on huikea. Kiitos.

Itse olen ylpeä esityksistä jo nyt, sillä varauksella, että ilme säilyy loppuun saakka. Tätä en toki epäile. Jos kaadutaan, niin sitten kaadutaan paremmalle, mutta taistellen viimeiseen saakka.

Keskiviikkona voi olla aikamoinen hermopallo ennakkoon. Toivottavasti jätkät tulevat rennolla otteella ja kauhealla raivolla eiliseen tapaan. Silloin voi syntyä suuria asiaoita. Toivo elää.
 

LP#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tasan 7-7, Tappara tehnyt viisi ylivoimamaalia, joka on paljon. Joukkoon mahtuu myös yksi alivoimamaali. IFK tehnyt vain seitsemän maalia koko sarjassa, joka on vähän. Perkele, kun joukkue ei ollut hereillä heti sarjan alusta asti. Eilisen kaltaisella pelillä sarja olisi todennäköisesti voittojen suhteen erinäköinen. Tämä kuitenkin turhaa jossittelua.

Tapparan voittomaalit myös kaikki tehty YV:lla.
 

LP#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
- Keskiviikkona voi olla aikamoinen hermopallo ennakkoon. Toivottavasti jätkät tulevat rennolla otteella ja kauhealla raivolla eiliseen tapaan. Silloin voi syntyä suuria asiaoita. Toivo elää.

Mulla on fiilis, että se on Tappara jolla puntti jo snadisti tutisee. IFKlla ei edelleenkään ole mitään menetettävää, mutta jos IFK klaaraa seuraavan, niin uskon IFKn olevan enemmän hermostunut seuraavassa himamatsissa. Vittu kun klaaraisivat nyt seuraavan niin sarja olisi ihan uusi!
 
Melkein vielä enemmän olisi huolissani alivoiman voimattomuudesta kuin siitä että oma YV ei toimi.
Miten Rami ei ole pystynyt keksimään keinoja Tapparan YV:n pysäyttämiseksi? Eilenkin Tapparalla oli joka YV:llä varmaan kolme maalipaikkaa.
Tapparan yv loksahti uomiinsa, kun Koskirannan ketjun taakse tuli Umicevic ja Barkovin poppooseen Lucenius. Täten viisikoissa on niin paljon käsiä ja rohkeutta pitää kiekkoa, että paikkoja syntyy. Lisäksi Koskiranta ja Nieminen ovat jatkuvasti maalin edessä. Eilen meni turhan paljon siirtelyksi, uskoisinkin huomenna tulevan enemmän vetoja.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Lisäksi Koskiranta ja Nieminen ovat jatkuvasti maalin edessä. Eilen meni turhan paljon siirtelyksi, uskoisinkin huomenna tulevan enemmän vetoja.

Nieminen on muuten uskomattoman hyvä tossa maalin edessä, katsoin erityisesti yhdessä YV:ssä kun Varakas yritti kaikin voimin kammeta miestä pois siitä, mutta siinä se Nemo vain oli, eikä siirtynyt mihinkään. Meillä Luttisen pitäisi olla edes vähän lähellä samaa kalilberia, muttei ole miestä näkynyt kokoonpanossa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Nykyään ei pelkkä kova laukaus riitä, vaan jos pelataan takakolmiolla, niinkuin lähes kaikki nykyään, pitäisi pakin olla melkein se kädellisin pelaaja. Meiltä tähän kykenee lähinnä Söde ja Klubi. Varauksin Varakas ja Jokela.
Järventie? Tämän kauden pakeista Mara on mielestäni selkeästi paras viivamies yv:llä. Toki joskus hiukan hasardi, mutta luistelu ja ennen kaikkea sivuttaisliike viivalla on ihan omaa luokkaansa. Eikä se vetokaan huono ole. Toki ensin Järventie pitäisi saada kokoonpanoon...

IFK tehnyt vain seitsemän maalia koko sarjassa, joka on vähän.
Tässähän se on tiivistettynä. Maalinteko-ongelma. Se nähtiin jo runkosarjan lopussa, että IFK:lta puuttuu maalintekijöitä, sekä tietysti pehmeäkätisiä ruokkijoita. Peltosen poissaolo on helvetin iso takaisku hyökkäystehojen kannalta, varsinkin pudotuspeleissä. Voittoon vaaditaan täydellinen veskaripeli, jotta hyökkäyspäässä saadaan tehtyä ne 2-3 maalia, hikisesti.
 

Hombre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Die Mannschaft , Olli Jokinen
On tää aina niin hieno fiilis voitetun ottelun jälkeinen aamu. Sellainen koominen kestohymy päällä lähtee aamulla ajelee autolla kohti duunia. Jotenkin huvittavaa miten fiiliksissä sitä onkin normaalia enemmän voitosta, mikä kavensi ottelusarjan tilanteeseen 3-1. Kertoo aika paljon tästä raskaasta kaudesta.

Kyllä tässä väkisin hiipii koko ajan mieleen, että mitä jos kuitenkin saataisi voitto tampereelta ja tilanne menisi jo todella jännittäväksi. Sen voiton jälkeinen kestohymy olisi jo liikaa muille autoilijoille ja todnäk soittaisivat poliisit katsomaan sen autoilijan henkisen tasapainon.

Harmittavasti noita loukkaantumisia alkaa olee jo liikaa. Nyt ilmeisesti Leinonen tippui pois ja siinä meni taas niitä jalkoja aika tavalla. Toivottavasti nyt jotain ukkoja saada saikkutuvalta takaisin kehiin.

Nyt vois rami treenata jätkien kanssa seuraavat pari päivää pelkkää erikoistilanne pelaamista. Siinä sitä duunia riittääkin. Noh hymyillään nyt vielä tää ja huominen iltapäivä ja katsotaan sitten huomenna illalla ysin pintaan, että mihin suuntaan tunteet liikkuu. Jos samanlaisella taistelulla tulee takkiin, mitä kaksi viimeistä peliä on ollut, niin jos ei nyt sitä kestohymyä ole to-aamuna päällä, niin ainakin helvetin ylpee olo, että jätkät teki mitä jätkät pystyi!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Lauantain matsi oltais ihan hyvin voitu voittaa, se kääntyi Tapparalla, mutta nyt käännettiin peli meille! JES! Oli kyllä aivan mieletön peli ja oli todella mahtava katsoa taistelevaa HIFK:ta! Ai että se yks vaihto jossa Liivik pommittaa ensin Niemisen aivan pystyyn fanikatsomon edessä, tämän jälkeen ketjun toinen lenkki Palola saa maistaa Varakkaan kovan töötin ja sitten se nuori tähtipelaaja Barkov saa maistaa Liivikin järkyttävän upean taklauksen! Siis vittu mikä vaihto HIFK:lta oikeesti koko Tapparan tehoketju pystyyn! Ainut mikä jäi harmittamaan on toi ylivoima, sen on pakko ruveta toimimaan. Tällä YV:llä HIFK:n kannalta on parempi ettei Tappara saa jäähyjä, koska paskaakin paskempi ylivoima tappoi aina tunnetason hetkeksi hallilla.

Edelleen HIFK on todella kaukana siitä jatkopaikasta eikä tilanne nyt hirveästi näytä paremmalta kuin ennen maanantain kamppailua. HIFK:n kausi voi päättyä yhteen tuomarin virheeseen, kiekon pomppuun, tuohon surkeaa ylivoimaan jne. Kaukana ollaan jatkopaikasta, mutta peli kerrallaan tässä mennään. Jos HIFK klaaraa huomenna matsin himaan niin toivottavasti Nordis on loppuunmyyty...
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Järventie? Tämän kauden pakeista Mara on mielestäni selkeästi paras viivamies yv:llä.

Mara pääs unohtumaan, kun ei ollut ma kokoonpanossa, mutta joo kuuluu ehdottomasti meidän top3 yv-pakkeihin.

Lauantaina kun olis se voitto tullut, silloin ei pelillisesti jalkoihin jääty kuten esim. kahdessa ensimmäisessä, niin nyt ois ihan oikeasti mahdollisuudet jatkoon. Mutta tän kauden osalta mulle riittää että jengin ilme on samanlainen kuin maanantaina, eli kaikki peliin. Jos ei riitä, niin ei voi mitään, mutta ainakin on yritetty, eikä skulattu mitään aivokuollutta soppa-kiekkoa.
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä saikkulista on sen verran vakava, että tänään ei pitäisi materiaalin riittää voittoon. Asenteella ja yrityksellä voi pelin pitää tiukkana ja ehkä jatkoille asti, jossa tietysti tuurin osuus jälleen kasvaa, mutta en jotenkin jaksa uskoa, että henki voittaisi materiaa tänään enää.

IFK ei ole voittanut Tapparaa vieraissa tällä kaudella kertaakaan edes parhaalla miehistöllä, joten ei odotettavasti voita tänäänkään.
 

Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllä saikkulista on sen verran vakava, että tänään ei pitäisi materiaalin riittää voittoon. Asenteella ja yrityksellä voi pelin pitää tiukkana ja ehkä jatkoille asti, jossa tietysti tuurin osuus jälleen kasvaa, mutta en jotenkin jaksa uskoa, että henki voittaisi materiaa tänään enää.

IFK ei ole voittanut Tapparaa vieraissa tällä kaudella kertaakaan edes parhaalla miehistöllä, joten ei odotettavasti voita tänäänkään.

Sä oot niin väsynyt!

IFK taklaa tänään manselaisten itsetunnon ja pelirohkeuden Hakametsän sekajätepuristimen puristinlevyn välitilaan muun mädäntynee ja paskanhajuisen möhnän joukkoon. Pelaa siinä ny sitte perkele!

Pysytään pois boxista ja YV:llä kiekko viivaan, skode MAALIA KOHTI ja vitunmoinen trafiikki kääpiä-Metsoan ristikon eteen, niin se on siinä!

Game 7. lähestyy ja McJugi itkee pientä elämäänsä.

IFK, Stadin ylpeys!
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
IS:n tämän päiväisessä kolumnissaan Matti Hagman vetää hyvää settiä:

Niitä, jotka Hifkin jatkopaikkaan eivät enää usko, kehottaa Hakki vetämään "ne mamikset jalkaan". :)

Itsellä vielä pientä toivonkipinää, että Hifk siirtäisi sarjan ratkaisua ainakin huomiseen.

Kuten jo aiemmin kirjoitin, olisi mielenkiintoista nähdä, millainen itku ja poru Tampereen suunnalta Rautakorve&co silloin alkaisi, sillä - kuten sanottua - Tapparalla on tällaisesta pitkät perinteet.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK ei ole voittanut Tapparaa vieraissa tällä kaudella kertaakaan edes parhaalla miehistöllä, joten ei odotettavasti voita tänäänkään.
Pelaako HIFK vielä tänään? Muistaakseni kerroit maanantaina faktana, että kausi loppuu neljänteen peliin. Miten tässä on näin päässyt käymään? Olit tosin myös aikaisemmin sitä mieltä, että "Mikäli Ramin 5 matsia pysyy, voidaan kyllä taputella tämä homma ja jäädä sijoille 11-12."

Jos haluat kuulla jotain faktoja, niin Hakametsässä nähdään tänään loppuun asti taisteleva hieno vierasjoukkue, joka ei luovuta ennen päätössummeria, toisin kuin osa nk. faneista.
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelaako HIFK vielä tänään? Muistaakseni kerroit maanantaina faktana, että kausi loppuu neljänteen peliin.

Jos haluat kuulla jotain faktoja, niin Hakametsässä nähdään tänään loppuun asti taisteleva hieno vierasjoukkue, joka ei luovuta ennen päätössummeria, toisin kuin osa nk. faneista.

Taitavathan nuo pelata, vastoin kaikkia odotuksia. Faktoista sitten en osaa sanoa, ne tuntuvat olevan täällä aika tulkinnanvaraisia. Näitähän on nähty valitettavan usein tällä kaudella, että on pelattu vaikka 2 kauden parasta ottelua putkeen ja sitten taas romahdettu kauden huonoimpaan suoritukseen heti perään. Rami on hienosti kyllä repinyt kaiken irti mitä tuosta koneesta voi irti saada ja toivottavasti kitkenyt myös tuon ailahtelun tämän kauden osalta lopullisesti. Tämän voi nk. fanikin tunnustaa.
 

Frozen Ice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taitavathan nuo pelata, vastoin kaikkia odotuksia. Faktoista sitten en osaa sanoa, ne tuntuvat olevan täällä aika tulkinnanvaraisia. Näitähän on nähty valitettavan usein tällä kaudella, että on pelattu vaikka 2 kauden parasta ottelua putkeen ja sitten taas romahdettu kauden huonoimpaan suoritukseen heti perään. Rami on hienosti kyllä repinyt kaiken irti mitä tuosta koneesta voi irti saada ja toivottavasti kitkenyt myös tuon ailahtelun tämän kauden osalta lopullisesti. Tämän voi nk. fanikin tunnustaa.

Siis juuri näin. Fakta on se, ettei mikään ole varmaa ennenkuin 60 min täynnä ja sittenkin vielä jatkoerä (t) mahollista. Vaikka hävittäisiin tänään ei harmita yhtään jos kaikki on annettu joka vaihdossa, tilanteessa ja jätetty paras peli kentälle. Jos ei riitä niin ei voi mitään, eipä jää jossiteltavaa paremmudesta. Itse veikkaan tosi tasaista tunteikasta peliä, jonka IFK vie jatkoajalla Kuhdan maalilla.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mitä tahansa, mutta SÄÄSTÄKÄÄ mut jatkoerältä, pumppu ei kestä. Let's go HIFK! Let's play some nasty fucking old time hockey!
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä tahansa, mutta SÄÄSTÄKÄÄ mut jatkoerältä, pumppu ei kestä. Let's go HIFK! Let's play some nasty fucking old time hockey!
Joo, kun ensin toivo jo meni, sitten jos se alkaa tulla takaisin on musertavaa lähteä jollain vittumaisen tiukalla tavalla lomille.

Juuri eilen illalla mietin, miten helvetin hienoa se olisi nyt nousta tänään ja huomenna sarjassa Tapparan rinnalle, ja toisaalta jo ihan snadisti asioiden edelle mennäkseni, etukäteen kuvittelin myös miten kauhea se sitten olisi tasatilanteessa mennä Hakametsään lauantain matsiin nro. 7 ja ottaa siellä joku 2-1 turpaan.

No, siihen on onneksi hieman matkaa ja urotekoja vielä jäljellä, mutta kun tässä nyt on pari päivää nostattanut sitä kertaalleen kadotettua toivoa takaisin parin hyvän matsin jälkeen, ajatukset etenevät "mitä jos kuitenkin" -linjalle ja sen myötä jo mahdollisiin pettymyksiin.

Eli loppukaneettina, homma poikki tänään niin pumput ja hermot säästyy. Ei vaan, sitä ei kukaan IFK:lainen toivo, nyt vaan saatananmoinen höyry päälle ja kohti illan matsia. Tämä ottelupallo himaan niin alkaa jo karvat nousta entistä enemmän.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Samat on fiilikset itselläkin et jos tänään hoidetaan niin hoidetaan myös huomenna. Mutta toivotaan ettei pelaajilla ole samaa tunnetta etukäteen ja huomiseen ei lähdettäisi samalla raivolla kuin neljänteen peliin.
No hoidetaan tämän päivän peli eka murehditaan sitä huomista sitten huomenna :)
 

Carlos

Jäsen
Samat on fiilikset itselläkin et jos tänään hoidetaan niin hoidetaan myös huomenna. Mutta toivotaan ettei pelaajilla ole samaa tunnetta etukäteen ja huomiseen ei lähdettäisi samalla raivolla kuin neljänteen peliin.
No hoidetaan tämän päivän peli eka murehditaan sitä huomista sitten huomenna :)

Nimenomaan, kaikista tärkeintä on ottaa nämä matsit yksi kerrallaan, niin kentällä kuin katsomon puolellakin. Sitten kun SM-liiga ei enää buukkaa uutta pelipäivää Hifk:lle, niin tietää että sarja taidettiin hävitä.

Jotenkin olen vakuuttunut että homma hoidetaan himaan. Apinanraivo päälle, ja toivotaan että yv:tä olisi harjoiteltu edes pari kertaa eilen treeneissä.
 

Hombre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Die Mannschaft , Olli Jokinen
Jotenkin olen vakuuttunut että homma hoidetaan himaan.

Sellainen tunne tässä on myös itsellä hiipii päälle. Viime vuonna ei ollut tälläistä fiilistä ekan poffeissa hävityn narrimatsin jälkeen. Sen jälkeen tiesi jo, että takkiin tulee. Nimeä oli porukalla, mutta paska oli valmentaja. Nyt taas jengi on mitä on, mutta Summasen tulon jälkeen pystyy vielä saamaan itsensä vakuuttuneeksi, että täältä tullaan vielä, oli tilanne sitten 3-0, 3-1 jne.
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Sä oot niin väsynyt!

IFK taklaa tänään manselaisten itsetunnon ja pelirohkeuden Hakametsän sekajätepuristimen puristinlevyn välitilaan muun mädäntynee ja paskanhajuisen möhnän joukkoon. Pelaa siinä ny sitte perkele!

Pysytään pois boxista ja YV:llä kiekko viivaan, skode MAALIA KOHTI ja vitunmoinen trafiikki kääpiä-Metsoan ristikon eteen, niin se on siinä!

Game 7. lähestyy ja McJugi itkee pientä elämäänsä.

IFK, Stadin ylpeys!

Erittäin asiallinen asenne. Itse pääsen matkan takia vasta jyppi-sarjaan. Voihan näitä analysoida ja pyörittää ja hyörittää. Jätetään se viedeotoimittajille ja sihvosille. Nyt on playoffit perjele ja fanien pitää uskoa omiinsa!
 

Penan klooni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Hej mina kompisar!

Onks muilla ongelmia Sonera-Tv:n kanssa?

Tilasin Tappara-HIFK:n ja nyt näkyy Ässät-Kalpa.

Ekan erän soitellu ympäriinsä ja ei mitään hajua kenelläkään.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ortiolla ensimmäisessä erässä jumalamoodi päällä ja Tapparan Metsola puolestaan alkoi näyttää sulamisen merkkejä. Tämä ja Tapparan loukkaantumiset. Näihin pitää tässä pelissä iskeä. HIFK ei vielä ole sitä peräsuoli pitkällä asennetta tähän peliin löytänyt. Vähän on varovaista. Nyt se rohkeus. Turhaan annetaan Tapparan hallita noinkin selvästi. Olihan HIFK:llakin toki muutama hyvä paikka, mutta Tapparalla pari lähes tyhjää maalia. Ei voi jatkua näin.

Ensin ajattelin, että voi Jokela perkele mikä jäähy, mutta hidastuksesta näki, että ihan kauhea filmi ja tuomari vielä metrin päässä. Ei näin.

Toinen erä: HIFK ei nyt löydä mitään rytmiä tähän peliin. Vähän näyttää siltä, että kaikki jätettiin jäälle Helsingissä ja nyt on takki tyhjä. Satunnaisia maalipaikkoja siellä täällä, mutta mitään painetta ei Tapparaan saada, vaikka heiltä 2 pelaajaa tippui pois. Hirveä määrä ihan idioottiluokan kiekollisia ratkaisuja. Miten se esimerkiski on niin vaikeaa syöttää se kiekko aloitusvoiton jälkeen pakille. YV:llä aina pelataan sinne ahtaimpaan nurkkaan se kiekko jne. Tapparan toisessa maalissa näki 2-3 sekuntia ennen syöttöä maalin eteen, että kohta napsahtaa. Oli se niin auki. Tuolta kun saa syötön lapaan, niin se on aina maali.

No pitää yrittää uskoa, että kolmannessa erässä vielä se yksi vaihde löytyy.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ensimmäisen erän jälkeen näytti, että Tappara sulaisi, mutta vitut se onkin HIFK joka sulaa. Järkyttävä toinen erä takana ja 2-1 tilanne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös