Ti 26.3.2013 Jukurit-Ilves (2. liigakarsinta)

  • 40 881
  • 192

PH7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lainaus SM-liigan tiedotteesta vuodelta 2009: "Mestis-seuralle liigaosake on lunastamisen jälkeen lähinnä ns. rahoituserä, jossa liigaosakkeella itsellään on merkittävin vakuusarvo. Liigaosakkeen lunastamisen jälkeenhän Mestis-seura on myös oikeutettu liigasta saatuihin tuloihin, merkittävimpänä TV-sopimuksen tuotot. Myös liigaosakkeen brändiarvo on huomattava"

Osake ei todellakaan ole arvoton paperi, vaan omistusosuus SM-liiga oy:stä eli 1/14 osa. Aivan varmasti tähän saa rahoituksen.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lainaus SM-liigan tiedotteesta vuodelta 2009: "Mestis-seuralle liigaosake on lunastamisen jälkeen lähinnä ns. rahoituserä, jossa liigaosakkeella itsellään on merkittävin vakuusarvo. Liigaosakkeen lunastamisen jälkeenhän Mestis-seura on myös oikeutettu liigasta saatuihin tuloihin, merkittävimpänä TV-sopimuksen tuotot. Myös liigaosakkeen brändiarvo on huomattava"

Osake ei todellakaan ole arvoton paperi, vaan omistusosuus SM-liiga oy:stä eli 1/14 osa. Aivan varmasti tähän saa rahoituksen.

Juu, tämä on mielenkiintoista, ettei Mikkelissä tajuta mitä se osake oikein on. Jos ei seura itse pysty seuraavalla kaudella jatkamaan liigassa, niin se uusi nousija lunastaa sen "samalla hinnalla". Sehän on siis käytännössä vakuusarvoltaan likipitäen sen nimellisarvonsa mukainen.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Miehekäs pelin haltuunotto huonon ensimmäisen ja rikkonaisen toisen erän jälkeen.

Kyllähän nää nihkeät aloitukset johtuu siitä, että kovassa karvauspaineessa annetaan hätäsiä syättöjä, ja roiskitaan kiekkoa pois. Se kiekottlu on alkanut Jukureiden liikkeen hiipuessa ja peli on sitä kautta saatu haltuun. Ilveksen pelinopeus ei ole vielä sillä tasolla jota Tuokkolan pelitapa vaatisi omassa päässä. Itseluottamus sen kiekon nopeaan siirtelyn ja oikeiden valintojen tekoon on vajavaista ja Jukurit on siksi hallinnut pelien alkuja. Mutta Jukureiden tavala ei jaksa jollei pysty pyörittään täysiä kentällisiä. Vähän samaa ongelmaa kuin oli Saken Ilveksellä, "iholla" ei voi pysyä koko peliä, saati koko kautta.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Jukurit häviää tämän sarjan viimeistelytaidon puutteeseen ja siihen, että tasoero sarjojen välillä kokonaisuutena on hirvittävä.

Kokonaisuudessaan joo kyllä, mutta toisaalta eivät tänäänkään liiga ja Mestis pelanneet vastakkain, vaan Ilves ja Jukurit. Siitä olen samaa mieltä, että Jukurit hävinnee tämän sarjan viimeistelyn heikkoiden takia (ja noin kirjoitin melko todennököisesti käyvän tänäänkin jo ensimmäisen erän jälkeen), mutta sitä en oikein osta, että Ilves jotenkin himmailisi ja pelaamalla yhden erän hoitaisi nämä ottelut. Jos näin olisi, niin Ipa pitäisi matseja hyppysissään myös ne kaksi muuta erää ja kävisi kolmannessa tekemässä tarvittavat maalit. Nyt on toteutunut vain jälkimmäinen ja Jukurit on kuitenkin molemmissa peleissä pystynyt luomaan paikat hoitaakseen ottelun. Siihen nähden, että vastakkain on joukkue, joka on jo kuukausia valmistautunut vain karsintoihin ja Mestis-jengi, joka ei ole mukana all-in-nousumentaliteetilla, niin yllättävänkin Jukuri-painotteista kiekkoa ollaan nähty näissä kahdessa matsissa. Noh, voitot ratkaisevat.

Tämä sarja on osoittanut sen, että hyvin valmennetun Mestis-jengin nousu voi olla jopa niistä muutamasta sadastatonnista kiinni, joilla voidaan hankkia 1-3 ns. tulosyksikön peluria pistämään lättyä pussiin tiukoissa paikoissa. Toki helpommin sanottu tuokin on kuin tehty, ei siinä. Mestiksen kärkijoukkueen ja liigan heittopussin peruspelaajan tasoero on itseasiassa osoittautunut yllättävänkin pieneksi.

Tyhmä kysymys, eikö Hietaharjun, Hokkasen, Ojasen, Hämäläisen jne. taso oikeasti riitä perusvaihtoihin, vai miksi Jukurit on luopunut neljän kentän peluutuksesta? Kolmella bensa loppuu vääjäämättä jossain vaiheessa.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuomaritoiminta oli taas äärimmäisen erikoista. Rohtlan "päähän kohdistunut taklaus" meni puoli metriä ohi Tukiosta, joka kuitenkin komeasti lenteli (olisiko ollut varaluistimet jalassa?)

Striimin kuvakulmasta vaikea sanoa sen tarkemmin mihin osuu vai osuuko juuri ollenkaan, mutta en muista Tukiota tuon jälkeen nähneeni jäällä. Aika äärimmilleen vietyä filmausta tai sitten tosiaan ihan oma-aloitteisesti teloi itsensä lennellen vasten laitaa. Jättäisin kuitenkin pienen varauksen sillekin mahdollisuudelle, että taklauksessa ihan oikeasti oli kontaktia päähän.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Arto Tukio loukkantui Rohtlan taklauksesta (tosin osin omaa syytänsä otettuaan huonosti vastaan taklauksen). Sääntöjen mukaan ilmeisesti 5+20?

Ei pelannut kolmannessa erässä.
 
Olipahan sellainen peli sitten. Päällimäiseksi mauksi jäi paska, kiitos onnettomien tuomareiden ja Jukureiden tehottomuuden.

Jotain sitten pelistä:

-Ilves kaksi erää aivan purjeessa, päätöserässä teki kuitenkin tarvittavat maalit
-Tuomarit varsinkin toisessa erässä aivan kuutamolla. Rohtlan 2+10 ja Välimaan suihkukomennus pahimmat mokat.
-Jukureiden pitää saada turha näpertely pelistä pois. Ilman laukauksia ei tule maaleja, sen avausmaali osoitti.
-Pablo on paskaakin paskempi ja silti jatkuvasti kentällä. Pike hoi, ota se pois ainakin yv:stä!
-Partanen aivan yössä.
-Asplund ja Rohtla tänään Jukureiden parhaat.
-Jukureiden alivoima toimi hyvin niin kauan kuin bensaa riitti
-Pitiks tän Ipan Koistisen olla joku kovakin pelaaja? No, ainakin tänään oli onneton tuomareille piipittäjä.
-Lostedt voisi torstaina niistää Pentikäisen ja Peltolan nenät, sen verran hanakasti olivat vihellyksen jälkeen hanskaa jukurimiesten naamaan tarjoamassa.
-Yleisömäärästä peukku alas.

En halua vielä uskoa, että tämä sarja olisi vielä ohi.
Pahasti kuitenkin nyt siltä näyttää, jos Jukurit ei jostain saa kaivettua aivan uskomatonta maalitekodraivia peliinsä.

Jos torstain jälkeen sarja on 3-0, niin sitten en usko enää minäkään, että tämä sarja kääntyy.

Taistelu jatkuu!
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei sillä että Tukiota kaipailisin tuleviin peleihin, mutta alkaa pakit vähentyä mukavasti, jos niitä joka pelissä tippuu yksi pois. Näppilä, Tukio..Who´s next?

Onko Näppilän kausi jo ohi vai palaako vielä tähän sarjaan?
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Oli Ilves ihmeissään tuosta Kalevankankaan tunnelmasta. Ihan niinku Kuparisaari 2012...paitsi että ei lähimainkaan. Ei sitten todellakaan.

2-0 ja hyvä olla. Torstaiksi odotan hyvää Ilvestä. Siis Ilvestä, joka ei enää tärise virheitä, vaan pelaa kuten normaali runkosarjapelissä. Jos näin käy, niin saadaan ihan asialliset lukemat taululle.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Koistinen jutteli tuomareille ihan vaan siksi, kun on kapteeni. Heillä on nääs puheoikeus tuomarien suuntaan.
 

åboriginal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kiekko-67 ja muut TURKULAISET joukkueet.
Ilves oli tänään kuriton ja jatkuvasti kaikesta itkevä kissalauma. Vastaavasti Jukureiden ruuti oli märkää alusta asti ja bensakin loppui kahden erän jälkeen.

Ilves voittaa sarjan näytöstyyliin, jos:
-Kuri ja keskittyminen peliin on parempi.
-Nöyryyys ja työnteko löytyy ja alkaa kiinnostaa kaikkia.

Jukurit voi voittaa sarjan, jos
-Tekee paikoista maalit 2 ensimmäisen erän aikana.
-Tiivis puolustuspeli ja 3 erässä bussi parkkiin omalle siniselle kun bensa loppuu.
-Maalivahtipeli toimii koko pelin ja puolustus on hereillä.
-Kova taklauspeli, mutta omat jäähyt pois.

Ei tämä niin vaikeeta ole.
CAMA Jukurit!
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Kangasniemellä ja Järvisellä vaikutti muuten olevan pitkin peliä asiaa toisilleen. vielä pelin jälkeenkin herra huutelivat toisilleen Kangasniemen lähdettyä jäähyaitiosta.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei sillä että Tukiota kaipailisin tuleviin peleihin, mutta alkaa pakit vähentyä mukavasti, jos niitä joka pelissä tippuu yksi pois. Näppilä, Tukio..Who´s next?

Onko Näppilän kausi jo ohi vai palaako vielä tähän sarjaan?

Tammikuun lopulla vielä naurettiin porukalla Aten värväykselle. Tänäänkin kävi mielessä aluksi, että onkohan se naapurin agentti siellä vaan tiputtamassa kilpailijaa, mutta taidetaan sitäkin perhanaa tosissaan tarvita.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ihmetyttää kyllä enemmän pähkäiltynä suunnattomasti tuomaritoiminnan surkea taso tässä sarjassa. Kaksi peliä ja yhtä moni mennyt tuomareilta täysin vihkoon. Tänään ratkaisun makua 1-2 maalissa, jossa ensinnäkin siirretty rangaistus vihelletään Jukureiden Vaarasuolle korkeasta mailasta, vaikka kaverin naamaan osunut keppi kuului Ilves hyökkääjälle ja lisäksi linjuri jättää viheltämättä paitsion ja pyörityksestä Ilvekselle maali. Jukuripelaajat lopettivat kyllä pelaamisen aivan liian helposti tuossa, ei kannata olettaa että pilli soi, kun tuollaisten tuomareiden kanssa ei siitä voi lainkaan varma olla. Suunnatonta paskaa jäähyjen suhteen molemminpuolisesti, toisaalta pienemmät tuomiot tuntuivat kääntyvät Ilveksen eduksi (juuri nämä paitsioiden viheltämiset/viheltämättä jättämiset yms).

Huonoon tuomarointiin tottuneet ilvesläiset kyllä tunnisti hyvin kentältä. Lähes joka taklauksen jälkeen vihreäpaitainen ottaa komeat lennot ja vilkaisee tuomaria kohti josko taas pilli soisi. Ja kyllähän se aika usein soi. Iljettävää, mutta toisaalta pelin henki on voittaa millä keinolla tahansa ja paskan tuomaroinnin hyväksikäyttö on yksi hyödynnettävissä oleva keino. Harmi vaan ettei meidän valmentajalla riitä huumorintaju nähdä näitä tragikomediana, vaan sakkoja ja mahdollisesti jopa toimihenkilön pelikieltoja on tulossa varmasti jossain vaiheessa sarjaa. Mahdollisesti jo tänään, oli kuulemma läksyttänyt otteluvalvojaa pressin jälkeen kymmenisen minuuttia. Täysin aiheesta, mutta senhän tietää ettei sillä toiminnalla saa kuin paskaa niskaan.

Ja sen verran vielä suojautumista, että Jukurit kaatuivat edelleen heikkoon viimeistelyyn ja kokonaisuutena parempi joukkue voitti. Nämä tässä viestissä esiintuomani huomiot ovat lähinnä omaa mielenkiintoa toimintaan joka eroaa yllättävänkin runsaasti siitä mihin Mestiksessä on totuttu (esimerkiksi että taklata saa ja tuomiot menevät ajoittain jopa oikein).
 
Kyllähän nää nihkeät aloitukset johtuu siitä, että kovassa karvauspaineessa annetaan hätäsiä syättöjä, ja roiskitaan kiekkoa pois. Se kiekottlu on alkanut Jukureiden liikkeen hiipuessa ja peli on sitä kautta saatu haltuun. Ilveksen pelinopeus ei ole vielä sillä tasolla jota Tuokkolan pelitapa vaatisi omassa päässä. Itseluottamus sen kiekon nopeaan siirtelyn ja oikeiden valintojen tekoon on vajavaista ja Jukurit on siksi hallinnut pelien alkuja. Mutta Jukureiden tavala ei jaksa jollei pysty pyörittään täysiä kentällisiä. Vähän samaa ongelmaa kuin oli Saken Ilveksellä, "iholla" ei voi pysyä koko peliä, saati koko kautta.

Juuri näin. Ja väsymisen lisäksi Jukureiden ote kärsii myös rikkonaisesta pelistä.

Juuri se neljän kentän tasainen rummutus ja kovatempoinen 5v5 peli hyödyttää Jukureita, jonka pelisysteemiä jokainen pelaaja näyttää osaavan noudattaa orjallisesti vaikka silmät kiinni. Jukurit yksinkertaisesti himmentää Ilveksen. Se lähtee siitä kovasta karvauksesta joka hajottaa Ilvesviisikon, mutta Jukurit on myös edellä hyökkäyspelaamisessaan, puolustusalueen puolustuspelissä ja viisikkona reagoinnissa. Seurauksena Ilves ei saa maalipaikkoja (no.. ehkä saisi jos tulisi vielä röyhkeämmin Bernardin päälle) ja Jukurit saa maalipaikkoja.

Ilves taas on selkeästi Jukureita parempi sekä ylivoimalla että alivoimalla, joten Ilves saa helposti otetta jukureiden flowsta aina kun jompi kumpi pelaa vajaalla, ja kun siihen lisätään vielä tuo kaksi kertaa tapahtunut Jukureiden väsyminen, niin peli kääntyy täysin Ilvekselle.

Maalivahtipeli on myös avittanut Ilvestä sarjassa 2-0 johtoon. Kolppanen eleettömän rauhallinen, liimaa, ja varsinkin ekassa pelissä torjui voiton. Bernard kykenee hosuen peittämään ja tänään vähän jopa imuroi.

Ensimmäisen matsin jälkeen ajattelin, että Ilves voi parantaa peliään. En tiedä voiko siihen enää uskoa. Tämä oli niin täydellinen toisinto game ykkösestä että eivätköhän loputkin matsit noudattele enemmän tai vähemmän samaa kaavaa. Eli tasaisia matseja missä molemmat pelaa tarkasti ja täysillä, mutta tuomareiden ihmeellinen (liigan normaali?) toiminta tekee pelistä ainakin minun silmääni vähemmän miellyttävää vaikka uskomattoman tasapuolisestihan seeprat ovat joukkueiden kesken sitä uskomatonta paskaansa jakaneet. Tämäniltainen kaksikko kyllä suoriutui silti hieman paremmin kuin se edellinen...
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Tänään ratkaisun makua 1-2 maalissa, jossa ensinnäkin siirretty rangaistus vihelletään Jukureiden Vaarasuolle korkeasta mailasta, vaikka kaverin naamaan osunut keppi kuului Ilves hyökkääjälle ja lisäksi linjuri jättää viheltämättä paitsion ja pyörityksestä Ilvekselle maali.

Ei tämä peli kyllä tuomareihin ratkennut. Korkea maila meni väärin, mutta esim. Jokipakka sai mailasta naamaansa eikä tilanteesta tullut jäähyä. Olihan siellä monta ihmeellistäkin jäähyä, jotka tappoivat pelin täysin toisessa erässä, mutta ihan tasaisen paskoja ne oli. Toinen erä oli rasittavinta kiekkoa, mitä olen hetkeen nähnyt.

Mielestäni ei käynyt keskialueella tuo maaliin johtanut tilanne.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kumma juttu muuten, että täällä Jukurien kannattajat haukkuvat päivän tuomarityöskentelyä ja Mestis TV:n selostaja ja kommentaattori pitivät jäähyjä aiheellisina ja tuomarityöskentelyä hyvänä. Kumpikin kuitenkin tuntui selkeästi olevan Jukurien miehiä.
 

emz1

Jäsen
En oikein tiedä, ansaitseeko näillä esityksillä kumpikaan joukkue pelata liigassa ensi kaudella? Jukurit ei saa kiekkoa maaliin ja Ilves on aivan purjeissa pari erää Jukureiden liikkeen kanssa. YV:täkin oli Jukureille tarjolla runsaasti, mutta ei niin ei. Fakta on kuitenkin se että jokainen liigajoukkue olisi latonut noista paikoista selkeät lukemat ja lopputulos olisi ollut Ilvekselle se perinteinen liigasta tuttu.

Jukureiden pelitapa perustuu valitettavasti siihen, että 40min pystytään antamaan kovaa painetta ja peli pitää olla silloin väh. kahden maalin johtoasemassa, että joukkue pystyy säilyttämään johtoaseman. Yksi maali tai tasapeli ei vain näytä riittävän.

Ilveksen piti nostaa tasoaan tähän otteluun, mutta itse en ainakaan ihmeempää muutosta nähnyt. Surullista on Ilveksen pelaaminen, mutta vielä surullisempaa on Jukureiden viimeistely. En itse ainakaan osta selitystä että Ilves pyrkisi tekemään vain sen, mikä riittäää voittoon. Tuskin kukaan valmentaja haluaa, että joukkue pelaa tuollaista kiekkoa Mestisjoukkuetta vastaan ja luottaa siihen että oma joukkue pystyy jossain vaiheessa tekemään tarvittavat maalit. En näe että Ilves kuuluisi tällä hetkellä milläänlailla liigaan, mutta vielä vähemmin sinne kuuluu näillä esityksillä Jukurit.

Tuomarit....no joo. Hatusta vedetään milloin mitäkin. Ei yllättä enää mikään.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ihmetyttää kyllä enemmän pähkäiltynä suunnattomasti tuomaritoiminnan surkea taso tässä sarjassa.

Tuomarithan vihelsi tänään hyvin. Tuomioiden pituudesta voi kitistä parissa jäähyssä, vaan eip siä mitään mokia tullut, ja varsinkaan paitsioita en huomannut jääneen viheltämättä yhtään. Varsinkaan siinä tasotusmaalissa Ei ollut paitsiota.

Korkeassa mailassa hidastuksien jäleen voi sanoa ehkä ilvespelaajan mailan osuneen Korhoseen, vaan korkealla oli se Jukurimailakin.. Ja ennenkaikkea, kukaan kentällä ei pelaa virheetöntä ottelua, ei myöskään tuomarit. Se on osa peliä. Tänäön tuomarit onnistu ihan ok, perjantaina ei.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Jos tarkoitat päätöserässä tapahtunutta Jokipakan makoilua, niin siinä kyllä naamaan osui kiekko, eikä maila.

Oliko noin? Televisiokuvan reunassa tuli juuri Jukuri-pelaaja vastaan ja maila nousi kohti naamaa. No, uskon teikäläistä tässä. Pointtina kuitenkin se, että ei noista tuomareista kumpikaan tänään toista enempää kärsinyt. Muutama jokseenkin erikoinen vihellys, mutta suurin osa ihan oikeutettuja. Normi suoritus liigatuomareilta...
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ei tämä peli kyllä tuomareihin ratkennut. Korkea maila meni väärin, mutta esim. Jokipakka sai mailasta naamaansa eikä tilanteesta tullut jäähyä. Olihan siellä monta ihmeellistäkin jäähyä, jotka tappoivat pelin täysin toisessa erässä, mutta ihan tasaisen paskoja ne oli. Toinen erä oli rasittavinta kiekkoa, mitä olen hetkeen nähnyt...

Ei ratkennut, ei. Kyllä se kokonaisuutena parempi tänään voitti ja olosuhteet (joista tuomarointi ikävä kyllä korostuneesti esillä jälleen) olivat samat molemmille. Kuten palstaveli harto mainitsi, 5v5 pelaamisen on Jukureiden aluetta ja sekä yli- että alivoimat Ilveksen. Tänään tuo ainakin piti paikkaansa ja ymmärrettävästi kotijoukkueen peli hajosi siitä että pilli soi jatkuvasti (eikä kukaan oikein edes tiedä että kenelle ja miksi). Toisen erän reilut 4 minuuttia 5v5 peliä kuvaavat ottelua ihan riittävästi.

Jukureiden ehdoton ase on neljä (suht) tasavahvaa ketjua jotka pyörittävät identtistä pystyprässiä kärkikarvauksella ja nopeilla suunnanvaihdoilla. Tänään (samoin kuin perjantaina) tuon toteuttaminen oli käytännössä mahdotonta ja edesauttoi osaltaan bensan loppumista, kun erikoistilannemiehiä jouduttiin peluuttamaan liikaa.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
En oikein tiedä, ansaitseeko näillä esityksillä kumpikaan joukkue pelata liigassa ensi kaudella?

On se hyvä, että saipalainen tulee tänne saarnaamaan kunkin joukkueen oikeutuksesta pelata liigaa. Kokeilkaa siellä Lappeenrannassa vaikka niitä oikeita pudotuspelejä ennen näitä saarnausviestejä. Eiks jeh?
 

emz1

Jäsen
On se hyvä, että saipalainen tulee tänne saarnaamaan kunkin joukkueen oikeutuksesta pelata liigaa. Kokeilkaa siellä Lappeenrannassa vaikka niitä oikeita pudotuspelejä ennen näitä saarnausviestejä. Eiks jeh?
Menikö tunteisiin?

EDIT. En millään haluaisi sotkea SaiPaa tähän asiaan. Asiasta voidaan keskustella sitten jos/kun SaiPa on liigakarsinnoissa. Silloin aihetta varmasti on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös