SM-liigan fanitoiminta; Missä mennään kaudella 2012-2013 SM-liigan katsomokulttuuri?

  • 1 057 770
  • 3 930

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Eli nyt siis perustellaan seuraavalla tuota Lukon faniryhmän siirtämistä pois paraatipaikoilta: Jokerikannattaja huitaisee Lukon valmentajaa takaraivoon katsomosta / uhkailee turpaanvedolla tms. Jokerit saa tästä uhkasakon. Tästä syystä Lukon kannattajien täytyy siirtyä piippuhyllylle, jotta voidaan hallita joukkoa paremmin, jos jotain järjestyshäiriöitä tulee, jottei vain uhkasakko toteudu?

Mikä tässä logiikassa tuntuu hieman (anteeksi nyt) menevän päin vittua? Näin siis nimim. Kaulasuoja näkee tilanteen menevän oikeudenmukaisesti?
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Pelin näkee. Tapahtuman kokee. Jos RB:n kanssa pyörii taitaa jälkimmäinen painaa enemmän, ja siihen joku yläkatsomo ei oikein sovellu.
Ei kannattajaryhmien paikka ole missään hattuhyllyllä, ellei väkeä satu olemaan tyyliin Adler Mannheim.. ;)

Tämä on täysin totta, mutta tapoihini kuuluu hakea jotain positiivista jokaisesta asiasta. Pelkkä negatiivisuus ei tee kenellekään hyvää.

Ja korostan edelleen olevani RB:n puolesta pahoillani ja toivon mahdollisimman hyvää ratkaisua/kompromissia tilanteeseen.

Minua kohtaan on kenenkään turha hyökätä. (En tarkoita tässä yllä lainaamiani kirjoittelijoita.)

Edit:
Jokerikannattaja huitaisee Lukon valmentajaa takaraivoon katsomosta / uhkailee turpaanvedolla tms. Jokerit saa tästä uhkasakon. Tästä syystä Lukon kannattajien täytyy siirtyä piippuhyllylle, jotta voidaan hallita joukkoa paremmin, jos jotain järjestyshäiriöitä tulee, jottei vain uhkasakko toteudu?

Mikä tässä logiikassa tuntuu hieman (anteeksi nyt) menevän päin vittua? Näin siis nimim. Kaulasuoja näkee tilanteen menevän oikeudenmukaisesti?
Huono provo. (By the way, Hesarissa taidettiin muuten kirjoittaa että ketään ei sitten lyöty kuitenkaan.)

Aika jännä, että puhut asioista mistä et tiedä yhtään mitään.
Tämä viimeistään todisti sen että taidan siis tietää asioista loppujen lopuksi enemmän kuin sinä joten ehkä kannattaa jättää asia tähän.. Nähdään Areenalla huomenna. Yläkatsomoon suuntaan minäkin.

Tervetuloa!
 
Viimeksi muokattu:

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Kyllä jää. Älä puhu paskaa. Tuo on naurettavaa.

Aika jännä, että puhut asioista mistä et tiedä yhtään mitään. Syy minkä vuoksi emme saaneet katsomosta 115 paikkoja perusteltiin lauantain pelillä ja tiistaiaamulla tulleisiin "reklamaatioihin". Maanantaina oli vielä täysin ok, että otamme katsomon 115 alarivit.

Missään vaiheessa toimistolta ei ole perusteltu millään aitioden näkyvyydellä.

Tuo huligaaniongelma minkä mainitsit on tuubaa, järkkärien kanssa puitiin ottelun jälkeen vielä ottelutapahtuma kokonaisuudessaan ja kaikki meni hyvin.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Eli nyt siis perustellaan seuraavalla tuota Lukon faniryhmän siirtämistä pois paraatipaikoilta: Jokerikannattaja huitaisee Lukon valmentajaa takaraivoon katsomosta / uhkailee turpaanvedolla tms. Jokerit saa tästä uhkasakon. Tästä syystä Lukon kannattajien täytyy siirtyä piippuhyllylle, jotta voidaan hallita joukkoa paremmin, jos jotain järjestyshäiriöitä tulee, jottei vain uhkasakko toteudu?

Mikä tässä logiikassa tuntuu hieman (anteeksi nyt) menevän päin vittua? Näin siis nimim. Kaulasuoja näkee tilanteen menevän oikeudenmukaisesti?

Koska raumalaisia oli heitetty myös lauantaina ulos häiriökäyttäytymisestä ja uhkaavasta käytöksestä johtuen (joojoo nyt joutuivat varmaan syyttömät kärsimään, mutta järkkäreille näin sanottiin ja joku tällä palstallakin taisi moista todistaa). Ja jossain taisi lukea, että silminnäkijöiden mukaan mitään lyöntiä ei edes tapahtunut (Silminnäkijä: JokeritLukko-pelissä tappouhkaus, mutta nyrkillä ei ketään lyöty - Jääkiekko - Urheilu - Helsingin Sanomat), vaan Dufva on ainoa joka näin on sanonut. Ehkä Jokerit haluaa näin vittuilla kohua nostaneille raumalaisille, mene ja tiedä.
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Ja jossain taisi lukea, että silminnäkijöiden mukaan mitään lyöntiä ei edes tapahtunut (Silminnäkijä: JokeritLukko-pelissä tappouhkaus, mutta nyrkillä ei ketään lyöty - Jääkiekko - Urheilu - Helsingin Sanomat), vaan Dufva on ainoa joka näin on sanonut. Ehkä Jokerit haluaa näin vittuilla kohua nostaneille raumalaisille, mene ja tiedä.

Lainataan Jokereiden omalta hiekkalaatikolta fanitoiminnan lieveilmiöitä käsittelevästä keskustelusta Jokeri-fanilta kirjoitus:

Outzala kirjoitti:
Itse istuin muutama rivi ylempänä tapahtumapaikasta ja oman näkemykseni mukaan meni näin:

Kaksi nuorta miestä (joilla ei ainakaan minun silmiin osunut olevan minkään näköisiä Jokeri tuotteita yllään) kävelivät rappuset alas ja änkeytyivät aivan Lukon vaihtoaition takana olevaan bleksiin kiinni. Alkoivat paukuttamaan bleksiä ja huutelivat Dufvalle. Itse huutoja en erottanut, muuta kuin että ne olivat Dufvalle kohdistettuja. Tässä vaiheessa reagoivat sekä Lukon pelaajat ja apuvalmentaja, joka huusi ylös järjestyksenvalvojahenkilölle (joka tässä katsomonosassa 108 oli tällä kertaa nainen). Järjestyksenvalvoja ei joko reagoinut ollenkaan tai reagoi niin valtavan hitaasti, ettei ehtinyt paikalle ollenkaan. Ilmeisesti myös ainakin toinen häiriköistä kurotti bleksin yli osuen Lukon apuvalmentajaan.

Sitten Lukko iski kiekon maaliin ja Lukon vaihtoaitio tietenkin räjähti tuulettamaan osumaa. Tässä kohtaa ainakin apuvalmentaja ja muutama pelaaja hyppäsi ja paukutti bleksiä vasten kuittaamaan näille kahdelle häirikölle, yhden pelaajan jopa koputellessa mailalla bleksin yläreunaa. Tämä mielestäni täysin ymmärrettävä reaktio, todennäköisesti olisin itse toiminut täysin samalla tavalla. Tässä kohtaa myös onneksi jokerikannattajat vetivät nämä häiriköt irti bleksistä ja sen pahemmilta vahingoiltä säästyttiin.

Käsittämätöntä on miten nämä todennäköisesti muutaman oluen nauttineet häiriköt saivat olla niinkin kauan tekemässä temppujaan ennen kuin järjestyksenvalvoja reagoi tilanteeseen. Toivottavasti tästä otetaan opiksi ja vastaavanlaisilta tapahtumilta vältyttäisiin jatkossa. Nyt saa taas keltainen lehdistö aihetta mustamaalata jokerikannattajia isommassa kuvassa, vaikka kyseessä oli (jälleen kerran) vain yksittäisten ihmisten päähänpisto.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Eiköhän tässä ole vain kysymys siitä että nyt kun Lukko osoittautuikin pahaksi vastustajaksi ja ollaan selkä seinää vasten, niin kaikki keinot on otettu käyttöön. Siirtämällä äännekkäimmät fanit piippuhyllylle yritetään vaimentaa kannustusta ja Jokeri-maalivahdin hiillostusta, mutta saattaa jysähtää omaan nilkkaan. Fanit nimittäin vittuuntuvat tämmöisestä toiminnasta helposti ja ääntä voi lähteä episodin seurauksena kahta kauheammin ja vielä non-stoppina.

Onhan tämä jo nähty ennenkin esim. Kärppä-kannattajien toimesta "Virmasen parhailta paikoilta". Täysin vituksi meni se yritys, kun Kärppä-fanit huusivat raivon vallassa koko pelin ajan.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Ok, eli tappouhkauksia oli sadellut. No ne nyt eivät ole mitenkään täysin poikkeuksellisia varmasti kiekkokatsomoissa. Noita 1936:n viestejä kun lukee niin ei voi kuin ihmetellä. Todella pahaa fanien silmille kusemista Jokerien puolelta, jos kerran suuntautuminen muuttuu "yhdessä yössä" ja perustelut ovat selkeitä tekosyitä. Itseä ainakin Lukko-fanina ottaisi päähän ja paljon tuollainen suhtautuminen vierasjoukkueen faneihin ja ottaahan se näin patakannattajanakin.

Ja ei tosiaan ollut mikään provo. Näin aluksi käsitin tuon ja vedin siitä syy-yhteyden suoralla viivalla asioiden väliin. Eli olin väärässä tsori, vaadin saada tsorit.

Jos kuulisin Ässien muljaavan asioita samalla tavalla (tiedä vaikka tekisivätkin, mutta kukaan ei sitä toimintaa ole pintaan nostanut) niin kyllä hävettäisi ja olisin asian tiimoilta täällä aika hissunkissun.
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Voihan tässä olla taustalla sellainenkin asia, että Jokereiden maalivahdilla, Eero Kilpeläisellä, ei nuppi kestä ja on ruikuttanut vastustajan kannattajien mahdollisesta provosoinnista seurajohdolle?

Ei yksikään toimisto tietysti tällaista suoraan kertoisi kannattajille. Minusta tuo voi toimia täysin päinvastoin, eli toimiston siirtotempaus vain yllyttää enemmän härnäämään narrien maalinvartijaa.

On kannattajia siirretty syystä tai toisesta eri katsomoon on jutun pointti mielestäni se, että miksi toinen porukka (tässä tapauskessa Lukkofanit) saa olla kuitenkin alakatsomossa?

Sääntöjen pitää olla samat kaikille, SM-liigan faniohjeistuskin sen kertoo. Niin koti- kuin vieraskannattajille.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
No, jokatapauksessa Jokerit ovat päätöksensä tehneet ja näillä mennään. Se tietysti on jengille aikamoinen pettymys, että matkaa ehdittiin eilisestä illasta asti mainostaa 115-paikoilla, mutta sitten tuleekin tieto että samalla hinnalla mennään piippuhyllylle.

Toivottavasti Lukko ei sorru vastaavaan, vaan antaa EP:lle kunnon mestat Raumalta.
 

Jeasdp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Ei Kilpeläinen pelaa huomenna. Jos raumalaisten janarimaiset "erroo" huudot saivat tuolle jo paskat housuihin ekoissa peleissä, niin ei Lämsä ole niin tyhmä, että laittaisi 87 torjuntaprossalla pyörivää molaria maaliin.
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nolo juttu, ei voi muuta sanoa. Noloa oli sekin, että tuo neljä kertaa pienempi Lukko-porukka voitti lauantaina kannustuksessa Eteläpäädyn. Hienoa nähdä, että Raumallakin on nykyään fanikulttuuria.
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Juttelin Jokereiden markkinointipäällikön kanssa äsken tuosta lippucasesta. Sanoi mullekin samat perustelut kuin nimimerkille 1936, eli invakatsomosta ja päädyssä kausarin omistavien toimesta on valitettu koska maalille ei näe. Yrittävät nyt kuitenkin saada kaikki raumalaiset pohjoispäädyn kulmaan, eli katsomoihin 115-116 jossa takana ei ole aitioita. Ilmeisesti tuon järjestäminen jää kuitenkin huomiselle.

Ruohonen sanoi myös, että eivät halua olla mitenkään haittaamassa katsomokulttuuria, vaan haluavat löytää sellaisen paikan missä vierasfanit voivat seistä koska se lisää Areenan tunnelmaa ja aina Eteläpäädynkin meininkiä. Samaten juteltiin siitä, että nämä ongelmat usein tästä siirtyvät myös jokerifanien vierasotteluihin missä meille annataan mahdollisimman huonot paikat.

Pyysin myös että hoitavat ensi kaudeksi tuon vierasfanien katsomon jo ennakkoon kunnolla niin, että tämän kauden kaltaisia epäselvyyksiä ei enää tapahdu. Luulisi että ainakin kausarit voisi helposti jättää tuohon kaarteeseen myymättä, ja pystyisikö esim. invakatsomoa hieman korottamaan tai siirtämään. Tuohon korotuksen mahdollisuuteen tai mahdottomuuteen voi joku muu ottaa kantaa kuka paremmin tuon pohjoispäädyn tuntee.
 

Soilworker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Preds
Voihan tässä olla taustalla sellainenkin asia, että Jokereiden maalivahdilla, Eero Kilpeläisellä, ei nuppi kestä ja on ruikuttanut vastustajan kannattajien mahdollisesta provosoinnista seurajohdolle?

Hyvin mahdollista, ehkä Eero osti kausikortin peitenimellä kyseisestä katsomosta ihan sitä varten.

Ei se sitten niin onnistuisi, että Lukkofanit ostaa suuremman määrän lippuja, joista RB ostaa oman osuutensa? Jos vaikka Lukkofanit ry:n lippuvastaava huomasi lukea sähköpostinsa vasta juuri ennen lähtöä, huomatakseen suuren määrän henkilöitä sairastuneen vatsatautiin. Johonkin ne varatut liput pitää käyttää, joten hän soitti RB:lle mikäli innokkaita lähtijöitä löytyisi pikahälytyksellä.
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onhan tuo nyt sääli, että Raumalla tarjotaan liigan parhaat puitteet vieraskannattajille, joista EP:kin on monesti naattinut. Sitten kun täältä lähtee reissuun niin saa naamalle paskoilla selityksillä höystetyt piippuhyllyn paikat.

Tuomaksen duunille peukku. Toivottavasti saat puhuttua järkeä sinne toimistolle, tai kuka tästä onkin vastuussa, ja siellä ei jengi oikeesti joudu jossain piippuhyllyllä kannattamaan.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Itkut? Itkut?!? Suhteellisuudentaju on vähän kadoksissa siellä, mutta kyllä tuosta nousisi ihan valtava haloo myös tuolla isossa maailmassa. Tässä ketjussa on myös narrifanin joka näki tapahtuneen kirjoitus aiheesta, ja eiköhän pelaajat ja huoltajatkin nähneet mitä tapahtui. Ehkä myös osumaa saanut Welling.

Ihme perseilyä Jokereilta mutta matka jatkuu, mahdolliseen kuudenteen peliin vierasfanit sitten harjoitushalliin istumaan.

JUoksentelevat vielä jäälle... Ehdotan, että helsinkiläiset voivat seurata seuraavan pelin viereiseltä futis-kentän katsomosta. Siellä eivät ainakaan aiheuta mahdollisia järjestys-häiriöitä...

No joo, onhan tämä ihan selvä yritys jokereiden organisaatioilta saada Kilpeläinen saamaan kiekkoja kiinni jotta raumalaiset eivät pääsisi Eeron ihon alle!!

Hyvällä pistin Urholta merkille, että Raumalla sai EP:n poppoo olla edelleen isossa päätykatsomossa, vaikka lähtijöitä ei hirveästi ollut. Onko tämä sitten joku pleijareiden ajan ratkaisu, tiedä näistä. Vai saako porilaiset pelkästään tätä erikoiskohtelua, että osa porukasta mahdutetaan sinne nurkkaan ja osa laitetaan sivukatsomoon istumaan. Toivottavasti tästä käytännöstä päästäisiin vähitellen eroon ja koko nippu saataisiin samaan katsomonosaan.

Olen täsmälleen samaa mieltä kanssasi. On ihan perseestä raumalla tunkea vastustajan fanit sinne kulmaan vaikka voitaisiin jakaa osiin tuo iso B-katsomo ja yhteen osaan antaa sitten vieras-faneille paikat yhdestä osaa B-katsomoa. Tuo kulmaan tunkeminen on juuri tuota nordis-meininkiä, porissa vieras-paikat olleet tällä kaudella hyviä vaikka onkin kovin räjähdysherkkä.
 
Viimeksi muokattu:

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Lukkofanit ry saa mennä katsomoon 115, koska "he ovat rauhallisempi ja hiljaisempi porukka."

Eli rivien välistä voi lukea, että seura ei halua minkään häiritsevän maalivahtia, senhän nyt voi rivien välistä selvästi lukea. Vitun säälittävää touhua on kyllä jokereilta enkä olisi uskonut, että noin alas edes voivat vajota... Eikös tämä muuten ole jo jopa syrjintää joka on taasen ihan laillakin kielletty?!

Tämä ei ole taustalla.

Raumalaisia heitettiin lauantaina ulos hallista häiriökäyttäytymisen takia (En tiedä lähtivätkö hallista oikeat jätkät ja kuka teki mitä, mutta näin kaikesta huolimatta tapahtui.)
Nyt "ääriliikkeen" miehet siirretään katsomoon, jonka valvominen ja (tarvittaessa) eristäminen on helpompaa.

Jokereilla on päällä kolmen tonnin uhkasakko, joten riskejä ei oteta että turvallisuus pettää.

Nyt myöskään seisominen ja lippujen heiluttaminen ei häiritse pelin seuraamista pyörätuolikatsomosta tai aitiosta (115 katsomossa nykyään aitioita katsomossa).

Jokainen pääsee kuitenkin halliin ja hyville paikoille. Surullista on toki että luvattua katsomoa tai hintaa ei pystytä pitämään ja tähän toivottavasti löydetään joku hyvä ratkaisu.

Miksei sitten narri-faneja eristetä omaan karsinaan piippu-hyllyille vaikka heikäläisiä osallistui tuohon järjestyshäiriöön josta sakkokin tuli?!
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä ei ole taustalla.

Raumalaisia heitettiin lauantaina ulos hallista häiriökäyttäytymisen takia (En tiedä lähtivätkö hallista oikeat jätkät ja kuka teki mitä, mutta näin kaikesta huolimatta tapahtui.)
Nyt "ääriliikkeen" miehet siirretään katsomoon, jonka valvominen ja (tarvittaessa) eristäminen on helpompaa.

Jokereilla on päällä kolmen tonnin uhkasakko, joten riskejä ei oteta että turvallisuus pettää.

Nyt myöskään seisominen ja lippujen heiluttaminen ei häiritse pelin seuraamista pyörätuolikatsomosta tai aitiosta (115 katsomossa nykyään aitioita katsomossa).

Jokainen pääsee kuitenkin halliin ja hyville paikoille. Surullista on toki että luvattua katsomoa tai hintaa ei pystytä pitämään ja tähän toivottavasti löydetään joku hyvä ratkaisu.

Ymmärrätkö miten naurettavaksi teet itsesi tällä viestillä? 1936 kertoi aikaisemmin Jokereiden viralliset syyt ja Tuomas avasi tilannetta omalla viestillään. Olet täysin ulkona tilanteesta, mutta Jokereiden toimintaa pitää vaan puolustella.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Huutonaurua.
Vedäppä hetki happea ja lukase tuo Tuomaksen viesti.

SAat minut vielä nauramaan jos jatkat tätä löpinää... Eikös sinunkin kannata kaikki viestit lukea sillä 1936 kirjoitti, että oli lauantaina seisomassa inva-katsomossa eikä sinne tullut minkäänlaista näkö-katkosta. Myöskin järkkärit kertoivat ettei raumalaisista ollut haittaa. Nyt kuitenkin tulossa on vielä hirmuisen pienempi määrä raumalaisia halliin jotka sijoitetaan katto-telineisiin ja hiljainen fani ry. saa mennäkkin noille ala-katsomon pakoille. Eipä taida ihan kaikkien liigan sääntöjen puitteissa mennä vaikka varmaan "virallinen" tiedoksianto niin jokereilta kertookin.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Noh, finaalisarja 2005 ja Ilmalassa tehtiin sama temppu Kärppäfaneille.

Liput varattu normisti 113 katsomoon, ja kun piletit tuli käteen, niin kas kas, piippuhyllylle.
Ja vieläpä TODELLA LEVEÄSTI hajotettu koko ~300 hengen kärppäporukka.

Eli kyllä siellä ennenkin on osattu tämä jalo taito. Ja muistaakseni silloin ei edes perusteltu tätä hienoa toimenpidettä oikein mitenkään.

Järkkäritkään ei toki voineet kärppäryntäystä estää yläkatsomosta alakatsomoihin ~5min ennen pelin loppua.

Mutta kyllä on ala-arvoista toimintaa, ymmärrän kyllä, että rullatuolilla tulevillekin paikkoja pitää olla. Mutta miksi ihmeessä heidät on nyt vasta siirretty vierasfanien taakse (lisä aitioiden takia?)? Muuta porukkaa kun ei siinä "selän" takana voi olla, kenen näkökenttää voisi estää.
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Noh, finaalisarja 2005 ja Ilmalassa tehtiin sama temppu Kärppäfaneille.

Liput varattu normisti 113 katsomoon, ja kun piletit tuli käteen, niin kas kas, piippuhyllylle..
Tuo Kärppien tapaus oli muistakseni ihan Virmasen hoitama juttu. Hän oli vittuuntunut kun ensin Jokerifaneille oli tehty sama asia Oulussa, eli pienissä noin 70 hengen porukoissa oli jaettu kahteen eri seisomakatsomoon eri puolille hallia. Sen takia tässä toivonkin, että sama kierre ei ala taas, vaan se saadaan nyt vielä korjattua fiksusti.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tuo Kärppien tapaus oli muistakseni ihan Virmasen hoitama juttu. Hän oli vittuuntunut kun ensin Jokerifaneille oli tehty sama asia Oulussa, eli pienissä noin 70 hengen porukoissa oli jaettu kahteen eri seisomakatsomoon eri puolille hallia. Sen takia tässä toivonkin, että sama kierre ei ala taas, vaan se saadaan nyt vielä korjattua fiksusti.

Jotain skismaa kyllä taisi puolin ja toisin taustajoukoilla olla koko finaalisarjan ajan.
Toisaalta, ei se ainakaan fanien vika ollut millään?

Pitänee kaivella vähän arkistoja jotta paremmin muistaisi miten tämä "oikeasti" meni.

Mutta Tuomakselle peukkua, että on asioita tälläkin kertaa ollut hoitamassa siihen oikeaan suuntaan!
Toivottavasti se 113 nyt jää vierasfanien paikaksi, kuten on jo niiin monta vuotta ollutkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös