Korealainen Halla Group Kiekko-Vantaan suuromistajaksi

  • 64 265
  • 150

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Nyt se on sitten ihan julkisesti totta tämä asia. En enää tiedä onko tämä välttämättä Vantaalle huono juttu? Organisaatio pääsee puhtaalle pöydälle. Velat pois ja rahaa takana. Jos korealaiset sijoittavat oikeasti rahaa toiminnan kehittämiseen ja Korean poikien pelikavereihin, tämä voi olla KiValle hyväkin juttu. Pitkän kitumisen ja Jokerien farmiksi ajautumisen jälkeen en näkisi että tämä on välttämättä mikään muutos huonompaan. Aika näyttää.

Pari vuotta Mestistä, korean pojat kehittyy mukana. Sitten isolla rahalla pari ketjua joilla Vantaa Liigaan, Korean pojat kehittyy lisää. Projekti ohi ja korean pojat palaa kotiin, Vantaalla liigajoukkue jonka talous on tasapainossa? Ehkä? Tai sitten ei, mutta mahdollistahan tuokin on.

Loppujen lopuksi, mitä väliä sillä on kuka osakkeet omistaa jos homma muuten toimii?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kaavahan on aika yksinkertainen, korealaisten panostaessa kulut nousevat ja kun "epäterve" rahoitus häviää ei ne kulut siitä tipu samalla hetkellä. Puhdasta matematiikkaa vaikka olisi minkälaisia työntekijöitä. Ei vaan yksinkertaisesti ole sellaista taikuria joka saisi samat rahavirrat muualta...

Aika uskomatonta logiikkaa...

Kiekko-Vantaa laittaa viisi vuotta olosuhteitaan kuntoon, halli, organisaatio jne. Se saa tähän rahoitusta ulkopuolelta, nämä kaikki jää rahoituksen poistutta. Mikäli seura pelaa viiden vuoden jälkeen vielä Mestistä, sen pelaajabudjetti putoaa tuolloin. Mutta mikäli seuran organisaatio ei ole varautunut tähän, se on aika osaamaton. Hei, eikö me saadakaan tänä vuonna sitä paria miljoonaa?? Voi juku!

Kiekko-Vantaalla on nyt mahdollisuus nousta Mestiksen johtavaksi seuraksi monella saralla, mikäli seurassa on osaava organisaatio. Väittäisin, että esimerkiksi yritysvieraiden hankkiminen on huomattavasti helpompaa uusittuun halliin kuin entiseen.
 

Orbus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Otetaan vähän happea, katotaanko vaikuttaako toi K-Vantaan hommiin millään lailla nyt tai saati sitten 2018, ennekuin pyöritään tuhkassa ja revitään hiuksia. Itseäni ainakin kiinostaa pikkasen tämä Korea kytkös ja voisin vaikka käydä jonkun pelin katsomassakin näitä mahdollisia aasian ihmeitä, vaikka en muuten Mestis peleissä käy. Eikä mua haittais yhtään, jos K-Vantaasta kehitettäisiin ihan SM-Liiga potentiaalia omaava jengi.
Mitä tulee farmiseuroihin, niin niitä on aina ollut ja tulee aina olemaan.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin. Sääli, etteivät ostaneet saman tien Ilvestä pois Manngardilta. Olisi suht samalla rahalla saatu jo liigajoukkuekin, jonka taso ei olisi kauheasti nykyisestä eronnut pelillisen tason ja mielenkiintoisten pelaajien suhteen, vaikka puolet vaihdettaisiin korealaisiin. Kenelläkään ei varmaan olisi mitään tätä kauppaa vastaan ollut liigapuolella, olisihan se tuonut suomalaiseen kiekkoiluun rahaa?

Se nyt sattuu olemaan fakta, että Mestis tarvitsee kipeästi rahaa toimintaansa, jos siellä aiotaan jotain kehitystä saada joskus aikaan ja saada tasoeroa liigan suuntaan kutistumaan merkittävästi. Tässä siihen on oiva tilaisuus.

Onko tässä lisäksi jotain perisuomalaista kateuttakin, kun K-Vantaa saa tällaisen "arpavoiton" ja ei mahdollisesti jatkossa jaakaan niin helposti pisteitä näille Mestiksen "isoille seuroille"?

Huono verrata myös näiden korealaisten tuloa siihen, että tulisivatkin liigaan. Liigassa heillä ei olisi mitään mahdollisuutta pärjätä, mutta Mestiksen taso on lähempänä heidän taitotasoaan ja näin tällainen järjestelykin voi olla mahdollinen.

Kun nyt vedit Ilveksen jostain tähän mukaan, niin siellä päässä talousasiat ym. selvinnevät karsintojen jälkeen valoisampaan suuntaan. Ei kannata sinun siitä kantaa huolta.

EDIT. Otetaan turha provoilu pois
 
Viimeksi muokattu:

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Rahaa tuntuu ainakin olevan korean pojilla matkassa, kun tänne pohjolaan tulevat. Ei todellakaan iloinen uutinen jo ennestäänkin heikon Mestiksen imagolle, että tähän sarjaan vaan kävellään sisään, kun on rahaa tarpeeksi mukana. Nythän on sitten Liigalla perustelut lyödä ovet säppiin. Vuorinenhan puhui jossain haastattelussa, että korealainen joukkue ei voisi nousta SM-Liigaan ja asiasta tullaan äänestämään. En ole varma miten tämä asia nyt K-Vantaa kohdalla menee, kun omistaja on Halla Group. Pari ketjua nimimiehiä ja kaksi ketjua koreasta, niin vantaahan nousee liigaan tuolla pudjetilla hyvinkin nopeasti, kun oikein miettii asiaa.
 

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
Kun hetki sitten luin tuon uutisen, niin mieleeni tuli heti kaksi asiaa. Ensimmäinen oli AC Allianssi. Aikoinaan jalkapallojoukkue Vantaalta siirtyi kiinalaisomistukseen ja sitten roudattiin Belgiasta vähän pelimiehiä. Porukalla vetokupongit sisään ja tanssit alkakoon. Vantaalainen palloilukulttuuri on "hyvissä" käsissä jo toistamiseen tällä vuosituhannella.

Toinen asia oli vuorosanat eräästä tamperelaisen koomikkoryhmän elokuvasta, jossa Maksalaatikkotehtaan alijohtaja toteaa kahdelle työntekijälleen Jönssille ja Dillelle: "Jumalauta, tänne on huomenna tulossa korealaisia neekereitä..." (En muista onko tuo sanasta sanaan oikein, mutta leffan nähneet tunnistavat)

Olettaen että Kalella on mass... eiku sormet pelissä niin on vain suu auki ihmeteltävä kuinka tämä suomalainen jääkiekkojohtaminen niin Liiton kuin SM-Liigan puolellakin voi olla näin uskomattoman irstasta farssia?

Onnittelut K-Vantaalle.
 
Aika uskomatonta logiikkaa...

Kiekko-Vantaa laittaa viisi vuotta olosuhteitaan kuntoon, halli, organisaatio jne. Se saa tähän rahoitusta ulkopuolelta, nämä kaikki jää rahoituksen poistutta. Mikäli seura pelaa viiden vuoden jälkeen vielä Mestistä, sen pelaajabudjetti putoaa tuolloin. Mutta mikäli seuran organisaatio ei ole varautunut tähän, se on aika osaamaton. Hei, eikö me saadakaan tänä vuonna sitä paria miljoonaa?? Voi juku!

En nyt tiedä uskomattomasta, aika peruskauraa kun toimintaan valuu epätervettä rahaa ja se katkaistaan hetkessä. Se on selvää että kun lyödään rahaa tiskiin juoksevat kulut nousevat mihin itsekin taisit viittata organisaatiolla ja aika säästöliekillä taidetaan mennä nytkin. Lopputulos on sen jälkeen aika selkeä, täysin puhdasta matematiikkaa. Toisekseen noinkohan korealaisilla on kiinnostusta sijoittaa mihinkään pysyvämpään, ne tuskin tuli mitään joulupukin virkaa tänne toimittamaan.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ei voi muuta sanoa, kuin että jos jollain ihmisellä on voinut olla sympatiaa K-Vantaata kohtaan, nyt nekin rippeet on hävitetty. Toivottavasti tälle ei anneta sellaisia mittasuhteita että korealaiset pääsevät pilaamaan koko Mestiksen uskottavuuden.

Niinkuin sanottu, K-Vantaa on nyt pilalla. Mutta kuten sanottu, eipä seuralla ole paljon menetettävääkään.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Ei muuta kuin Esa Tikkasta ruoriin. Miehellähän on kokemusta Halla Groupista Winia-ajoiltaan.

Majesteetillista paskaa, kuten Kalen arvolle sopii.
 

Dirac

Jäsen
Eiköhän liigastakin olis irronnu seura, jos tarpeeks hynää olis isketty tiskiin. Mestis vaan toimii Korean pojille parhaiten, sillä se vastaa pelaajien tasoa paremmin. Tämä kauppa nyt vahvisti sen, että ens vuonna ei ulkomaalaiskiintiötä ole.

En näkisi tätä niin huonona juttuja mestikselle kuin aikaisemmin on ollut puhetta. K-Vantaa on jo aiemmin leimautunut farmijengiksi, sillä mitään väliä ole tuleeko pelaajat pk-seudun jengeistä vaiko Etelä-Koreasta. Varsinkin kun kauppa mitä todennäköisimmin pelastaa seuran. Mikäli korealaiset ovat valmiita parantamaan hallin infrastruktuuria, panostamaan nuorisotyöhön yms. niin eteenpäin tämä vain vie vantaalaista kiekkoa. Luulisi kelpaavan katsella puoli vuosikymmentä korealaisia neekereitä, jos sen jälkeen KiVa on yksi mestiksen keskikastin seuroista.

Korealainen kiekko voittaa, vantaalainen kiekko saattaa voittaa ja Kummola varmasti voittaa. Ei kai tuo niin paha yhtälö ole.
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Muuten tuo Korealaisjuttu voisi toimia, mutta siihen päälle jatketaan vielä Jokerienkin farmina. Jotta mitään kehittymistä voisi korealaispelaajissa tapahtua, pitäisi joukkueen pystyä muuhunkin kuin ottamaan pataan pelistä toiseen. Tämä vaatii pari ketjullista oikeita tekijä miehiä, jotka takaavat joukkueelle mahdollisuuden voittaa pelejä. Sitten joukkueessa pelaa ne reilu kentällinen korean poikia. Pari paikkaa on auki kehittyville junnuille. Jos K-Vantaa haluaa olla edes lähellä oikeaa jääkiekkojoukkuetta, ne paikat annetaan omille lahjakkaimmille junnuille. Jokeri yhteistyö tarkoittaa että paikat menee Jokereista tuleville pelaajille. Tällä yhtälöllä ei rakenneta Vantaalle mitään. Korealaissopimuksen myötä olisi pitänyt jokeriyhteistyö lopettaa.
 

makke246

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Hyvästi Mestiksen viimeisetkin uskottavuuden rippeet - Aamen!
Rahallako sitä nykyään voidaan marssia koreasta asti sotkemaan suomalaista jääkiekkoa... Tämähän on ainoastaan mahdollista Suomessa.. Tänne kehittämään jotain alle mestis-tason pelaajia, jotta pärjäisivät olympialaisissa.
Eikö sama asia olisi laittaa Suomen futis joukkue Valioliigaan tai La ligaan vähä kehittymään? Vaan ei taida olla mahdollista...
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Onneksi valitsivat joukkueen, jolla ei ollut mitään uskottavuutta, jota menettää.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Onneksi valitsivat joukkueen, jolla ei ollut mitään uskottavuutta, jota menettää.
Erinomaisen hyvä pointti, eikä uskottavuutta ole sen puoleen ollut jääkiekkoliiton johdollakaan enää aikoihin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Eikö sama asia olisi laittaa Suomen futis joukkue Valioliigaan tai La ligaan vähä kehittymään? Vaan ei taida olla mahdollista...

Eikö meillä ole niitä alle liigan tason pelaajia noissa liigoissa kehittymässä?

Mitä jos minä voitan parikymmentä miljoonaa lotossa ja ostan Sportin harrastuksekseni. Saanko minä päättää ketkä joukkueeseen tulee vai pitääkö ne hyväksyä faneilla? Olisiko Vantaan pitänyt tehdä mielummin konkurssi?
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Jypin Akat. suorana liigaseuran jatkeena on Mestiksen aidosti pahanlaatuinen syöpä. Katsotaan nyt rauhassa miten tuo Korea-kuvio käytännössä realisoituu Vantaalla. Kovin paljon alaspäinhän tuo toiminta ei oikein voi Valtissa (organisaationa) mennä, valitettavasti.
 

makke246

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Eikö meillä ole niitä alle liigan tason pelaajia noissa liigoissa kehittymässä?

Mitä jos minä voitan parikymmentä miljoonaa lotossa ja ostan Sportin harrastuksekseni. Saanko minä päättää ketkä joukkueeseen tulee vai pitääkö ne hyväksyä faneilla? Olisiko Vantaan pitänyt tehdä mielummin konkurssi?

Kyllä nämä Suomlaiset pelaajat jotka Valioliigassa pelaa, on sinne seuran toimesta ostettu, kun havaittu riittävän hyviksi. Eikä minkään yritys esim. Nokia ole ostanut sieltä mitään osake-enemmistöä...
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä nämä Suomlaiset pelaajat jotka Valioliigassa pelaa, on sinne seuran toimesta ostettu, kun havaittu riittävän hyviksi. Eikä minkään yritys esim. Nokia ole ostanut sieltä mitään osake-enemmistöä...

Mutta omistaja sielläkin käyttää valtaa? Päättää miten seuraa viedään eteenpäin?

Minusta on hienoa, että suomalaiseen jääkiekkoon tulee lisää rahaa. Isommat rahat vievät aina valtaa pois, olkoon omistaja Hjallis Harkimo tai Halla Group. Jääkiekko on tänä päivänä suurta viihdebisnestä, mikä näkyy myös Mestiksessä. Ilman farmiseuroja, Mestiksen taso putoaisi ja haaveet SM-liigasta voitaisiin haudata kokonaan.
 
Minusta on hienoa, että suomalaiseen jääkiekkoon tulee lisää rahaa.

Niin, nämä rahat nyt palvelevat lähinnä korealaisia. Vai mitä mieltä olisit jos olisivat ostaneet Ässät ja lyöneet kaks kenttää täyteen korealaisia opettelemaan pelaamaan, varmaan olis kiva käydä kattelee pelejä?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin, nämä rahat nyt palvelevat lähinnä korealaisia. Vai mitä mieltä olisit jos olisivat ostaneet Ässät ja lyöneet kaks kenttää täyteen korealaisia opettelemaan pelaamaan, varmaan olis kiva käydä kattelee pelejä?

Kukaan ei täällä tiedä lopullista konseptia, et sinä, enkä minä. Eiköhän lopputulos ole jossain sinun ja minun ehdotusten välissä. Ja vielä tällä hetkellä ulkomaalaisrajoitus on kolme ei EU-pelaajaa pelissä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jääkiekko on tänä päivänä suurta viihdebisnestä, mikä näkyy myös Mestiksessä. Ilman farmiseuroja, Mestiksen taso putoaisi ja haaveet SM-liigasta voitaisiin haudata kokonaan.

Vähän joka toiseen ketjuun jaksat kirjoitella Jatkiksella, mutta ehkä kannattaisi ilmeisimmät trollaukset kuitenkin jättää vähän vähemmälle ja keskittyä aiheisiin, joista jotain tiedätkin.

Mestiksen taso ja kiinnostavuus kohentuisi huimasti jos farmit heitettäisiin kokonaan sarjasta ulos ja pelattaisiin vaikka kahdeksan joukkueen sarjana.

Mestiksen sarjataulukko osoittaa tänäkin vuonna varsin järkähtämättömästi farmiseurojen tai kauniisti sanottuna "paljon yhteistyötä tekevien" seurojen tason sekä sen, paljonko ne maksavia katsojia kiinnostavat:
8. Leki, yleisökeskiarvo 267 (sarjan huonoin)
9. JYP-Akatemia, yleisökeskiarvo 379 (sarjan toiseksi huonoin)
11. K-Vantaa, yleisökeskiarvo 649 (sarjan neljänneksi huonoin)
12. HCK, yleisökeskiarvo 684 (sarjan viidenneksi huonoin)

Vertailuksi Mestiksen kolme seuratuinta seuraa eli Sport, KooKoo ja TuTo keräävät kaikki yli 2000 katsojan keskiarvoja ja kaikki ovat itsenäisiä seuroja, joilla on tavoitteenaan liigapaikka lähivuosina. Farmit eivät kiinnosta juuri ketään, eivätkä ne sarjassa pärjää itsenäisille seuroille vaan ovat sarjan pohjalla.

Ei tähän ole yhtään mitään lisättävää.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Sinänsä jossain ulkomaalais- omistuksessa ei ole mitään vikaa. Hyvä vaan, jos joku haluaa seuraan sijoittaa. Mutta kyllähän se niin on, että jos samalla tulee kokoonpanoon kiintiöpaikat korealaisille, niin metsään mennään. Itseään kunnioittavassa jääkiekkojoukkueessa ei pelaa yhtään kaveria millään ostetulla pelipaikalla. Ihan turha uneksiakaan yhtenäisestä joukkueesta, jos jokainen tajuaa, että sen popparia mutustavan kaverin pitäisi olla kentällä, eikä sen omistajan mahtikäskyllä pelaavan(ja näin ihan kansallisuudesta riippumatta). Ei tämä mitään valoisia tulevaisuuden näkymiä minussa herätä, mutta mielenkiintoista nähdä.

Itse seuraan tätä lähinnä K-Vantaan junnun vanhempana. Siihen tämä ei liene juuri vaikuttavan, mutta saa nähdä. Mielelläni kävisin katselemassa kotikaupungin joukkueenkin pelejä enemmänkin, mutta jo tuo Jokerien farmina oleminen syö mielenkiintoa. Ei niinkään ideologisesti, vaan ihan joukkueen tason takia. Farmijoukkueena kasaan raavitaan lähes aina nuori ja kokematon jengi, jossa ukkoa tulee ja menee. Tuloksena voi olla korkeintaan keskinkertaisuutta. Tuli noita matseja kymmenkunta silti katseltua. Yritystä oli kyllä, mutta taitoa, kokemusta ja rutiinia vähemmän. Tulos tasapaksua koohottamista illasta toiseen. Mustosen pelaaminen kyllä sai hymyn huulille joka kerta.
 
Kukaan ei täällä tiedä lopullista konseptia, et sinä, enkä minä. Eiköhän lopputulos ole jossain sinun ja minun ehdotusten välissä. Ja vielä tällä hetkellä ulkomaalaisrajoitus on kolme ei EU-pelaajaa pelissä.

Olet oikeassa, en tiedäkään kuten aikaisemmin jo totesin. Mutta kyllä niillä kaiken logiikan mukaan on oma lehmä ojassa eikä ne tulleet hyväntekeväisyyttä tänne harrastamaan. Eikö tuo rajoitus ole herrasmiessopimus? Millä korealaiset pyyhkii persettä, ei niitä varmaan vois vähempää kiinnostaa mitä Suomen kiekkopiirit vinkuu kun agenda on aika selvä tässä.

Paljonkohan muuten Kalea vituttaa, lopputulos oli sama mutta nyt ei päässyt vetämään välistä.
 

Karpalovodka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinetti KooKoo
Ilman farmiseuroja, Mestiksen taso putoaisi ja haaveet SM-liigasta voitaisiin haudata kokonaan.

Miten perustelet, että ilman farmiseuroja Mestiksen taso putoaisi, uskallan väittää 95% Mestistä seuraavista henkilöistä on sitä mieltä, että taso nousee kun saadaan farmit pois tästä sarjasta. Onko oikein muita seuroja kohtaan, KooKoota, Jokipoikia, Sporttia, Tutoa, Jukureita tai SapKoa jotka ovat itsenäisiä seuroja jotka pyrkivät viemään tätä sarjaa eteenpäin. Sitten joukossa nämä farmit jotka eivät palvele katsojia eikä sarjaa millään tavalla ja Tammikuussa heittävät ihan leikiksi kun liigajoukkue kerää pelaajat pois. Sitten tuodaan vielä kentällinen Korean poikia joiden taso ei riittänyt tällä kaudellakaan.
 

URM-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, TPS, URM
Vitsihän toi KiVa on ollutkin mutta nyt ammutaan ylitse todella. Voi vee. Tässä menee koko Mestiksen uskottavuus. Ei jaksa enään kiinnostaa, sorry.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös