KalPan juniorit kaudella 2012–2013

  • 21 668
  • 25

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
Perustetaan uusi ketju ensi kautta varten, sillä tänään julkistettiin KalPan A-nuorten kesäharjoitusryhmä. Mukana yksi uusi, mutta sitäkin mielenkiintoisempi nimi.

Maalivahdit:
Kiviaho Henri -94
Smura Tuukka -95
Rautiainen Eero -93

Puolustajat:
Koponen Janne -95
Korhonen Arttu- 94
Kuosmanen Tero -93
Lyytinen Joonas -95
Lyytinen Jussi -93
Parikka Valtteri -94
Riikola Juuso -93
Rissanen Eppu -93
Rossi Aleksi -93
Ruuskanen Waltteri -97
Seppälä Mikael -94
Tarkiainen Eetu -94
Tolvanen Otto -96

Hyökkääjät:
Harjama Joona -93
Hiltunen Timo -92
Ikonen Henri -94
Kapanen Kasperi -96
Karjalainen Juuso -95
Kinnunen Aleksi -93
Kinnunen Saku -95
Komulainen Mikko -94
Korhonen Eero -94
Kouvalainen Pasi -92
Jussi Letola -96
Leskinen Ville -95
Nagy Krisztian -94
Niskanen Harri -93
Olli Tuomas -93
Patronen Eetu -94
Pitkänen Miikka -96
Roikonen Samuli -93
Röntynen Jesse -94
Vainikainen Ville -94

Kallelat Toni ja Niko treenaavat kesän edustuksen kanssa. Päävalmentajana ensi kaudella jatkaa Anssi Laine ja aisaparikseen Laine saa KalPa-kasvatti Jaakko Uhlbäckin.

Linkki eliteprospectsiin.
(Lähde: kalpa-hockey.fi)
 
Viimeksi muokattu:

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
Myös B- ja C-junnujen kesäharjoitusryhmät on julkaistu juniorikalpan sivuilla. Muutamia Kuopion ulkopuolelta tulijoita joukossa on. Muun muassa useampikin YJK/JHT:n riveissä viime kaudella C:n ykkösdivaria tahkonnut pelaaja listoilta löytyy. Lisäksi A:n harjoitusrinkiin oli jo nimetty kesäesan mainitsema Letola. Sen sijaan YJK/JHT:n parhaan pistemiehen Jonne Tammelan nimeä ei listoilta löydy, vaikka nimimerkki dangler tätä joku aika sitten huhusi. Toki noihin harjoitusryhmiin voi vielä tulla muutoksia, sillä kaikki eivät välttämättä edes paikkaa ota vastaan.

Tuossa A:n harjoitusringissä ei nyt hirveitä ihmeellisyyksiä ole. Varmasti nuista ainakin Ikonen, Kiviaho ja ehkä pari muutakin vetää myös edustuksen mukana. Rohkeasti sieltä on lyöty Pitkänen, Kapanen ja Tolvanen A:n mukaan, mutta että -97 syntynyt Ruuskanenkin. On porukan nuorin, mutta taitaa olla samalla isokokoisin. Mikäli kaikki listaan merkityt jatkavat, on puolustuksessa ainakin kova kilpailu lopullisista pelipaikoista.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Maajoukkuetauon myötä on hyvä päivittää vähän KalPan A-nuorten tilannetta. Kausi on odotetusti sujunut hiukan heikommin kuin viime vuonna, joukkueen menetettyä viime kauden ykkösketjunsa (T. Kallela-N. Kallela-H. Ikonen), tämän lisäksi Juuso Riikola on hieman yllättäen pelannut suurimman osan kaudesta edustusjoukkueen mukana, mikä isossa kuvassa on tietysti positiviinen asia.

KalPa on sarjassa kahdentenatoista, viimeisenä joukkueena menossa playoffeihin. 18 ottelusta on kasassa 25 pistettä. Eniten tehoja olen odottanut Hiltunen-Harjama kaksikolta, jotka ovat lähimpänä paikkaa edustuksessa. Maalinteko on molemmilla vielä ontunut. KalPan paras maalintekijä on ollut Kasperi Kapanen viidellä maalillaan. Yksi joukkueen ongelmista on juuri hyökkääjien tehottomuus. Noista poimimistani pelaajista Seppälä, Lyytinen ja Parikka ovat puolustajia. Lisäksi niissä muutamassa pelissä mitä olen käynyt katsomassa yv on ollut varsin ideaköyhää viime vuoteen verrattuna. Kasperi Kapasen otteista moni on varmasti kiinnostunut, mutta tosiaan en ole kovin montaa peliä päässyt tällä kaudella seuraamaan, kuitenkin niiden perusteella samat sanat mitä aiemmin, eli liike, laukaus ja peliäly huippuluokkaa ikäisekseen, mutta puolustusasenteen suhteen on paljon tekemistä, ei ainakaan pelkää ratkaista ja pitää kiekkoa, toisaalta en osaa sanoa onko se ns. hyvää vai huonoa itsekkyyttä.

Sisäisen pistepörssin top 5:

(H)KOUVALAINEN Pasi O 17 3+9=12P
(P)SEPPÄLÄ Mikael O 18 4+7=11P
(H)HILTUNEN Timo O 18 1+10=11P
(H)KOMULAINEN Mikko O 17 3+7=10P
(P)LYYTINEN Joonas O 17 3+6=9P

pomintoja:
(H)HARJAMA Joona O10 1+7=8P
(H)KAPANEN Kasperi O14 5+2=7P
(P)PARIKKA Valtteri O13 3+4=7P

Maalivahtipuolella Kiviaho on kantanut suurimman vastuun ja vaikka torjuntaprosentti 88.72 ei mairittele, on kuitenkin voittanut enemmän otteluita kuin hävinnyt 7V 6H. Ilari Maukonen on myös osoittanut olevansa potentiaalinen veskari tähän sarjaan ja pystyy antamaan Kiviaholle lepopäiviä. Torjuntaprosentti 92,25% 1V 4H.

Loukkaantumisrintama:
Kapanen on ollut muutamista viime peleistä sivussa, käsittääkseni sairastelun takia. Joukkueen yksi kulmakivistä U18 maajoukkueen vakiomies Eetu "Soturi" Patronen on loukkaantuneena, vamman vakavuudesta minulla ei ole tietoa. Toivottavasti palaa pian, arvokas ja fyysinen kahden suunnan vääntäjä.
 

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
Joku junioreista enemmän tietävä voisi kertoa millainen pelaaja Topi Piipponen (eliteprospects.com) on? Ikäisekseen suhteellisen isokokoinen kaveri joka on tehnyt komeita pistemääriä.
 
Suosikkijoukkue
KalPa /naisjoukkue
A-juniorit KalPa-T sunnuntaina 11.11.2012 Espoon Laaksolahdessa. Uutinen lupaa Susi-Jussinkin tulevan, toivottavasti löytää paikalle (on ollut KalPan naisten pelatessa eli tuttu paikka)!

On muuten viimeisiä mahdollisuuksia nähdä kiekkoa Laaksolahden Arenassa, halli suljetaan (ja purettaneen myöhemmin) marraskuun lopussa.

Lätkää Laaksolahdessa: A-nuorten Suomi-sarja EKS vs. KALPA-T su 11.11.2012 klo 15:20

Tästä uutisesta on ihan pakko kommentoida että toivottavasti ovat EKS:n puolelta ottaneet sitten myös Jussiin yhteyttä . Äijä ei tiettävästi tällä palstalla kuten nettimaailmassakaan juurikaan surffaile eli jos muuta mainosta ei ole niin ei luultavasti tiedä koko pelistä. Ukko hoitaa miesten pelien lisäksi naisten pelien kannustusta ja tulossa on kuulemma vielä A-nuorten SM-liiga keikkoja joten saattaapi huomio olla aika kiinnitetty kun kolmen joukkueen parissa puuhaa.Kilpiverkoston matkoilla toki on laaksolahdessa ollut olen kuullut.
No kaipa EKS tietää mitä mainostaa.
 

Penski

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Hifk, NP#21, Boston Bruins
Sami Jekunen siirtymässä SaPKon A-nuorista teille loppukauden lainalla. Kyseessä vuonna -95 syntynyt edustus SaPKon sopimuspelaaja. Tällä kaudella A:n Mestis karsinnassa 16 peliä tehoin 1+10.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Pasi Kouvalainen nousee siis liigajoukkueen kokoonpanoon huomenna. Tilastojen perusteella ei erityisemmin säväytä. Osaisiko joku junnujen pelejä nähnyt arvioida miksi juuri Kouvalainen nostetaan A:sta? Onko mahdollisesti sopivampi alempiin ketjuihin kuin "junnutähdet"?
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Ei tuossa Kouvalaisen nostossa mitään roolitustaustaa mielestäni ole, on kuitenkin enemmän hyökkäävä pelaaja. Edellytykset pelata "KalPan näköistä" kiekkoa on eli nopeutta ja taitoa löytyy, mutta on kyllä mielestäni jäljessä Hiltusta/Harjamaa/Kallelaa. Mutta antaa pojan kokeilla..
 

Himari

Jäsen
Ei tuossa Kouvalaisen nostossa mitään roolitustaustaa mielestäni ole, on kuitenkin enemmän hyökkäävä pelaaja. Edellytykset pelata "KalPan näköistä" kiekkoa on eli nopeutta ja taitoa löytyy, mutta on kyllä mielestäni jäljessä Hiltusta/Harjamaa/Kallelaa. Mutta antaa pojan kokeilla..

Näkemieni pelien perusteella olen saanut sellaisen kuvan, että kyseessä on juuri paremmin alempiin kenttiin sopiva pelaaja. Hyökkäävä ehkä joo, mutta avut minun mielestäni enemmän fyysisyydessä kuin käsien pehmeydessä. Voi olla hyväkin kokeilu, Harjamalle ja Hiltuselle Sm-liiga on vielä aivan liian kova sarja.
 

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
Täytyy myöntää, että Kouvalaisen nosto liigamiehistöön oli ensikuulemalta todella suuri yllätys. Eihän siellä A:ssa hirveästi vaihtoehtojakaan ole, mutta oletin esim. Hiltusen olevan selvästi hierarkiassa edellä, vaikka Hiltusen alkukausi on ollut pieni pettymys. Toki onhan Kouvalainen junnujen paras pistemies (toisin kuin ollaan monissa yhteyksissä väitetty) ja ollut viime peleissä junnujen kantavia voimia.

Kouvalainen on sellainen välimallinjätkä. Ei missään nimessä perinteinen savolainen neppaileva pelimies. Taitotaso on pikemminkin melko heikko, mutta asennetta löytyy ja sitä kautta ansaitsee myös joukkuekavereiden arvostuksen. Tavallaan Kouvalaisesta voisi odottaa alempiin ketjuihin sopivampaa pelaajaa, mutta olen kyllä aika skeptinen sen suhteen, että Kouvalainen pystyisi vakiopaikan liigasta ottamaan. Ainakin se vaatisi jokaisen osa-alueen parantamista, vaikka kaveri osaa vähän tehdä kaikkea. Pitäisi ehkä kuitenkin osata vielä vähän enemmän, kun ikääkin on kohta "jo" 21-vuotta.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
KalPan A-nuoret ovat kankean alkukauden jälkeen neljän ottelun voittoputkessa. Näissä neljässä viime ottelussa KalPalla on ollut mukana T. Kallela, vaikka ei nyt ole mitenkään riehunut tehojen muodossa, niin luulisi olleen suurin vaikuttava tekijä tähän kurssin kääntymiseen.

Onko Kiviaho loukkaantunut vai miksi ei ole ollut kokoonpanossa? Hyvin on tainnut kyllä Maukonen stuntata mm. nollapeliä Pyhiä vastaan Jyväskylässä.
 

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
A-junnuilla peli kulkee tosiaan nyt ihan mainiosti. Keskiviikkona KalPa höykytti JYPiä peräti 11-2. Lukemista muistuu mieleen eräs Jyväskylässä 90-luvun alkupuolella käyty kamppailu, jossa KalPan liigamiehistö otti muistaakseni samoin numeroin JYP HT:ltä takkiin. Kahdessa kentässä pelannut Kallela teki tehot 4+3 ja teki kentällä jotakuinkin mitä halusi. Vaan enpä muista noin huonoa vierasjoukkuetta nähneeni. Missään vaiheessa pelaaminen ei kiinnostanut ja KalPa pääsi hyökkäysalueelle silloin kun halusi. Myös JYPin Mestis-vahti Rajaniemi oli aivan luokaton.

KalPa sen sijaan pelasi varsin ehyttä kiekkoa. Maalivahti Maukonen on kyllä ollut yksi suurimmista yllättäjistä, koska edellisillä kausilla tuntui, että poika ei saa mitään kiinni. Tilastojen valossa Maukonen pyyhkii Kiviaholla lattiaa, vaikka tässä tapauksessa tilastot jonkin verran vääristävätkin. Yksi suuri ongelma KalPan A:lla on ollut puolustuspään muutokset. Viime kauden joukkueesta Aleksi Rossi lähti rapakon taakse ja Juuso Riikola on noussut liigarinkiin. Valtteri Parikka ja Joonas Lyytinen on puolestaan kärsinyt loukkaantumisista. Etenkin Lyytisen loukkaantuminen oli harmillinen ja sairauslomaa ilmeisesti luvassa aika pitkään. Sami Jekusen siirto Savonlinnasta Kuopioon tulikin tarpeeseen ja hyvinhän Jekunenkin pelasi. Joka tapauksessa hyvän vireen ansiosta KalPa nousi jo viidenneksi ja taistelee suorasta pudotuspelipaikasta, mikä olisi joukkueelle hyvä suoritus.

B-junnut sen sijaan eivät sijoitu SM-alkusarjassa kymmenen joukkoon, joten alempi jatkosarja odottaa. C-junnut taas on mielestäni pelannut yllättävänkin hyvin. Joukkuehan selvisi karsintalohkon viimeisenä alkusarjaan, mutta on nyt kiinni 10 joukkueen SM-sarjapaikassa. Tosin kisa HPK:n kanssa on ennen kahta viimeistä ottelua tiukka ja lopullisesti asia ratkennee vasta joukkueiden keskinäisessä kohtaamisessa sunnuntaina. Eiköhän noissa peleissä mukana ole myös kaksikko Piipponen & Ruuskanen.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Mikkeliläislähtöisestä Aapo Pöntisestä oli juttua Länsi-Savossa aatonaattona (ja olisin käynyt kirjoittamassa tänne aiheesta jo silloin, jos ei olisi sattunut olemaan pelikielto päällä :D ). Kaveri kehuu kovasti KalPan junioritoimintaa ja muutenkin kuopiolaisia puitteita jääkiekon pelaajalle. Tämä kausi on mennyt vielä lähinnä harjoitellessa, mutta lehteen painetussa jutussa luki myös, että ensi kaudelle heppu on maalivahtivalmentajan kanssa asettanut tavoitteeksi olla KalPan B-junnujen ykköskassari. Voi olla että kaverista kuullaan vielä :)

Linkki uutiseen Länsi-Savon kiekkosaitilla:
Kiekko | Onnistunut muutos kiekko.lansi-savo.fi
 

Kalakukko

Jäsen
KalPan junnuja enemmän seuraavat osannevat kommentoida. Aleksi Rossi näyttää palanneen USHL:stä takaisin a-junioreihin. Miksi? Pojasta puhuttiin aiemmin tulevaisuuden liigaprospektina. Olisiko hänestä liigaan jo tällä kaudella? Raamit vaikuttaisivat ainakin olevan ihan kohdallaan.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
KalPan junnuja enemmän seuraavat osannevat kommentoida. Aleksi Rossi näyttää palanneen USHL:stä takaisin a-junioreihin. Miksi? Pojasta puhuttiin aiemmin tulevaisuuden liigaprospektina. Olisiko hänestä liigaan jo tällä kaudella? Raamit vaikuttaisivat ainakin olevan ihan kohdallaan.
Tuskimpa on pelaamassa liigassa tällä kaudella kun näyttää olevan jo stipendi ensi kaudesta alkaen Brownin yliopistoon.
Jos pelaa yhdenkin liigapelin niin ei voi pelata yliopistokiekkoa jenkeissä.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
KalPan junnuja enemmän seuraavat osannevat kommentoida. Aleksi Rossi näyttää palanneen USHL:stä takaisin a-junioreihin. Miksi? Pojasta puhuttiin aiemmin tulevaisuuden liigaprospektina. Olisiko hänestä liigaan jo tällä kaudella? Raamit vaikuttaisivat ainakin olevan ihan kohdallaan.

Eilen oli katsomassa vieraspeliä Joensuussa jonka KalPa hävisi 3-2 ja kyllä Rossin liike on sen verran hidasta, että tuskin liigassa pelaisi vaikka stipendiä ei olisi, muuten kyllä pelaa hyvin. Epätyypillinen KalPa-puolusta eli tällainen stay-at home tyylinen pakki, enkä tarkoita sitä Simo Pulkki stay-at home systeemiä eli parhaimmillaan kun jää oikeasti kotiin vaan siis hyvä omassa päässä kenttää.

Juuso Riikola erottui kyllä selkeästi kentällä, on se vaan taitava. Laukaukset yv:llä vain aivan karmeita, kaikki plekseihin ja osa järkyttävän löysiä. Parhaana suorituksena läpiajossa olleen hyökkääjän kiinni luisteleminen ja kiekko lavasta kuin karkki lapselta. Hyviä pakkiprospekteja on kyllä tulossa esim. Parikka ja Lyytinen, molemmat edustavat tätä pienikokoista hyvin liikkuvaa puolustajamallia.

Positiivista oli myös, että Patronen palannut loukkaantumisen jäljiltä. Toivottavasti pääsisi jo ensi vuonna kokeilemaan liigaan, loistava asennepelaaja eikä ole ihan pygmi (186cm, 81 kg).

Kasperi teki muuten aika komean maalin eilen. B-pisteen takakaarelta noin metri nollakulmasta, maalivahti peittää etukulmaa, jossa ehkä kiekonmentävä aukko. Kasperi katsoo hetken ja lataa sitten yläpeltiin ja perään Ovechkinmaiset tuuletukset.

Oli muuten turhauttava tuo eilinen tappio. KalPa oli ensimmäisen erän jälkeen 3-0 tappiolla ja kaksi viimeistä erää oli aivan yhtä maalia, mutta viimeistely oli aivan karmeaa ja Jokipoille ansaitut pisteet hyvällä maalivahtipelillä ja kovalla taistelulla ja uhrautumisella laukausten blokkaamisen muodossa. KalPa on yhä sääliviivan paremmalla puolella, mutta eroa viivan alle on kaksi pistettä, suoraan pleijaripaikkaan matkaa kolme pistettä. Tuolla rosterilla mikä eilenkin oli mukana playoffien ulkopuolelle jääminen olisi kyllä karmeaa alisuorittamista.
 
Viimeksi muokattu:

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
Tuolla rosterilla mikä eilenkin oli mukana playoffien ulkopuolelle jääminen olisi kyllä karmeaa alisuorittamista.

Olisi ehdottomasti. Itse asiassa A-junnujen puolustus on Rossin paluun, Lyytisen kuntoutumisen ja Riikolan tippumisen myötä todella vahva. Hyökkäys ei ihan ole puolustuksen tasolla, mutta sen verran laajuutta löytyy, että puolivälieriin pitäisi ehdottomasti päästä ja mitalipeleistä puhuminenkin on täysin realismia.

Mutta tasaista on nuorten SM-liigassakin. A-junnuilla on runkosarjaa vielä viisi ottelua pelaamatta (Kärpät, Tappara, Ilves, SaiPa ja Jokipojat) ja kaikki on vielä mahdollista. Kaikki noista peleistä on vielä voitettavissakin ja melkein sitä tarvittaisiin, jos kuuden joukkoon on tavoite.

B-junnut ovat pelanneet alemmassa jatkosarjassa vakuuttavasti ja kun kolme peliä on jäljellä, on joukkue ykkösenä. Ainoa uhkaaja Pelicans saapuu reilun viikon päästä Kuopioon ja siitä pelistä voitto riittäisi takaamaan B-junnuille paikan pudotuspelien villi kortti-kierrokselta.

C-junnut on tällä hetkellä kuudentena ja menossa viimeisenä joukkueena suoraan pudotuspeleihin. Jäljellä neljä ottelua ja viimeiset kotiottelut nyt tulevana viikonloppuna tuplajäillä. Todennäköisesti yksi kolmikosta Kärpät, JYP, KalPa joutuu hakemaan vauhtia villi kortti-kierrokselta.
 

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
A-junnujen runkosarja pelattiin loppuun tänään. KalPa ja Ilves väänsi päätöspäivänä kättä viimeisestä pudotuspelipaikasta ja ottelusta tuli kyllä todellinen trilleri. KalPa nousi Ilveksen päätöserän alun tyrmäysiskusta tasoihin ja piste riitti varmistamaan kymmenennen sijan. Villi kortti kierros Tapparaa vastaan alkaa jo tiistaina Tampereella ja Kuopiossa pelataan torstaina. Mikäli huono tuuri käy, voi tuo peli jäädä A-junnujen kauden viimeiseksi.

B-junnut voitti alemman sarjan ja ponnistaa sieltä villi kortti kierrokselle, jossa vastaan asettuu HPK. Huomenna pelataan Hämeenlinnassa ja tiistaina klo. 18.30 Niiralan montussa. Tilanne on sama kuin A-junnuilla, eli pari voittoa pitäisi vastustajasta ottaa, jos haluaa puolivälieriin.

C-junnut sen sijaan pääsi suoraan puolivälieriin. KalPa sijoittui kuudenneksi ja saa vastaansa HIFK:n. Paras viidestä-systeemillä pelattava sarja alkaa ensi viikon sunnuntaina ja jatkuu tiistaina 12.3. Tuplajäillä. Mahdollisesti tarvittava neljäs peli pelataan lauantaina 16.3.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
A-junnujen runkosarja pelattiin loppuun tänään. KalPa ja Ilves väänsi päätöspäivänä kättä viimeisestä pudotuspelipaikasta ja ottelusta tuli kyllä todellinen trilleri. KalPa nousi Ilveksen päätöserän alun tyrmäysiskusta tasoihin ja piste riitti varmistamaan kymmenennen sijan. Villi kortti kierros Tapparaa vastaan alkaa jo tiistaina Tampereella ja Kuopiossa pelataan torstaina. Mikäli huono tuuri käy, voi tuo peli jäädä A-junnujen kauden viimeiseksi.
Tuo Ilves-pelin nousu antoi varmasti hyvän boostin joukkueelle, josta on hyvä lähteä pleijareihin. Mikä hienointa homma jatkuu tänään samassa paikassa Hakametsän hallissa. Koko kausi on ollut A-junnuilta jollain tapaa alisuorittamista ja edelleen on kaikki saumat mennä päätyyn asti. Niitä pelejä mitä olen tällä kaudella junnuilta nähnyt on suurelta osin leimannut tehottomuus, KalPa yleensä pitää aina enemmän kiekkoa.

Ei muuta kun Tamin teesit kuntoon eli maalivahtipelin on oltava rautaa ja yv, jonka kanssa on tuskailtu kuntoon. Viime vuonna yv oli silmiä hivelevää Kalleloiden ja Ikosen johdolla, mutta nouskaa nyt joku perkele niihin Tonin yv-maestron saappaisiin, se on Ruotissa nyt! Kasperi? Joona, Juuso?! Joku. Palaan tästä huoneen nurkkaan tuijottamaan seinää ja odottaman playoffien alkua.
 

Himari

Jäsen
Ja sieltähän se ensimmäinen voitto tuli lukemin 2-5 ja sarja on torstaina katkolla Kuopiossa. Ilmeisesti ainakin se maalivahtipeli toimi Tampereella kiitettävästi. KalPalla on muutenkin hyvät asemat seuraavaan otteluun, sillä kaksi oranssipöksyä hankki itselleen ottelurangaistukset sikailemalla ottelun lopussa. Siitä vaan voitto ja eikun Kerhon kimppuun.
 

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
Niinhän sieltä tuli A- ja B-junnuille kesälomat hivenen liian aikaisin. B-junnujen putoaminen ei kyllä ollut mikään yllätys ja heillä oli ihan ok kausi. Kaukana ei ollut jatkopaikkakaan, kun viimeisessä pelissä noutaja tuli vasta jatkoajalla. Kokonaisuutena joukkue oli kuitenkin liikaa Miikka Pitkäsen ketjun varassa, eikä riittävää leveyttä joukkueessa ollut.

Sen sijaan A-junnujen kausi oli ehdottomasti pieni pettymys. Erityisesti kevään kotipelit olivat huonoja. Sekä A:n että B:n viimeinen kotipeli oli kyllä luokattoman huonoa peliä. Liekö isojen poikien kotipelejä katsottu liikaa. Muutoinkin molempien säälipleijarisarja oli samantyylinen. Ensin hieno voitto vieraissa ja kun kotona oli mahdollisuus pistää sarja poikki, nähtiin heikkoa suorittamista. Toisista vieraspeleistä sitten tappiot, joten kausi ohi.

C-junnut sen sijaan hakivat hivenen yllättävän voiton puolivälieräsarjan ensimmäisestä ottelusta HIFK:n vieraana. Heillä vastuu on kauden mittaan jakautunut entistä laajemmalle rintamalle, eikä joukkue ole syksyn tapaan enää yhden kentän varassa. Lisäksi maalivahtipeli on toiminut koko kauden ja molemmat (Samu Lonkila ja Severi Kinnunen) ovat napsineet lähes poikkeuksetta vastustajan maalivahdin päänahan.

Mikäli valtakunnallisia junnupelejä haluaa vielä tällä kaudella seurata, niin C-junnut on ainoa vaihtoehto, kun B2-junnut jäivät pisteen pudotuspelipaikasta. C:n pelit jatkuvat ainakin kaksi ottelua, joista seuraava on tiistaina 12.3. Tuplajäillä klo. 18.20.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Sen sijaan A-junnujen kausi oli ehdottomasti pieni pettymys. Erityisesti kevään kotipelit olivat huonoja. Sekä A:n että B:n viimeinen kotipeli oli kyllä luokattoman huonoa peliä. Liekö isojen poikien kotipelejä katsottu liikaa. Muutoinkin molempien säälipleijarisarja oli samantyylinen. Ensin hieno voitto vieraissa ja kun kotona oli mahdollisuus pistää sarja poikki, nähtiin heikkoa suorittamista. Toisista vieraspeleistä sitten tappiot, joten kausi ohi.
Näinhän siinä kävi. Saa nähdä millä porukalla A-nuoret lähtevät ensi kauteen, yli-ikäisiksi taitavat tulla vain Kouvalainen ja Hiltunen, eikös 93 saa vielä ensi kaudella pelata A:ssa? Ja kun yli-ikäisiäkin saa olla joukkueessa muistaakseni neljä kappaletta voivat nämä kaksikin vielä ensi kaudella olla mukana. B:n tilanteesta en tiedä yhtään ketä sieltä on nousemassa, Pitkänen? Entäs tämä 97-syntynyt puolustaja Ruuskanen?

Ensi kaudella Henri Ikonen tekee paluun ja varmaan pääsee kokeilemaan miesten peleissä. Kiviahon suhteen riippuu paljon siitä kuka on Tuokkolan parina ylhäällä. Saa nähdä lähteekö joku mestikseen SaPKoon/Jokipoikiin kuten Niko Kallela teki, esim. Hiltuselle voisi olla hyvä ratkaisu, kun liigapaikan suhteen hyökkääjillä tekee aika nihkeää murtautuaa pelaavaan kokoonpanoon.

Toivottavaa olisi, että joku näistä A:n runkopuolustajista pääsisi kokeilemaan ensi kaudella liigaan ja tekisi "J. Riikolat".
 

Anonymous

Jäsen
Näinhän siinä kävi. Saa nähdä millä porukalla A-nuoret lähtevät ensi kauteen, yli-ikäisiksi taitavat tulla vain Kouvalainen ja Hiltunen, eikös 93 saa vielä ensi kaudella pelata A:ssa? Ja kun yli-ikäisiäkin saa olla joukkueessa muistaakseni neljä kappaletta voivat nämä kaksikin vielä ensi kaudella olla mukana.

Otteita kilpailusäännöistä:

"Nuorten SM-Liigassa saa kaudella 2012–2013 pelata rajattomasti 1993 syntyneitä ja sitä nuorempia. Kenttäpelaajista enintään neljä (4) voi olla muun ikäisiä siten että joko kaikki ovat syntyneet 1992 tai yksi näistä neljästä voi olla 1.5.1990–31.12.1991 syntynyt pelaaja jolla onoltava voimassa oleva pelaajasopimus edustusseuran (Liiga/Mestis) kanssa. Tällainen 1.5.1990–31.12.1991 syntynyt pelaaja saa pelata enintään 10 sarjaottelua runkosarjan aikana Nuorten SM-Liigassa."

Eli Kouvalainen ja Hiltunen ovat syntyneet -92 niin eivät saa pelata ensi kaudella NSML:ssä.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
C-junnut sen sijaan hakivat hivenen yllättävän voiton puolivälieräsarjan ensimmäisestä ottelusta HIFK:n vieraana. Heillä vastuu on kauden mittaan jakautunut entistä laajemmalle rintamalle, eikä joukkue ole syksyn tapaan enää yhden kentän varassa. Lisäksi maalivahtipeli on toiminut koko kauden ja molemmat (Samu Lonkila ja Severi Kinnunen) ovat napsineet lähes poikkeuksetta vastustajan maalivahdin päänahan.

Kävin katsomassa ottelun, ja KalPa pelasi hyvin. Kinnunen oli todella mainio; hän piti ensimmäissä erässä lukemat tasaisina, kun HIFK loi maalintekopaikkoja. Koko ottelussa todella hyvää työskentelyä ja muutama komea koppi.

KalPan hyökkääjä Arttu Rautiala jäi myös mieleen, tuolla kaverilla on kokoa, taitoa ja uskallusta haastaa pakkeja. Ylihuomenna on Kuopion ottelun jälkeen jälleen peli Helsingissä ja itse menen silloin luultavasti jälleen paikalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös