Kärppien peliesitykset 2012–2013

  • 418 609
  • 1 419

matiasrust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kyllä se on tuo henkinen kantti, joka tuo sen viimeisen piirun, jolla käännetään esim. maalin tappiot maalin voitoiksi. Se puuttuu. Yritettiinkö Mikkolan valmentajaporukassa olemisella jotain henkistä kanttia korjata? Jos ei se ole toiminut kentällä pelatessaan ja kopissa, niin miten ihmeessä asia korjaantuisi aitiossa hymyilemällä?


No jos tätä "henkistä kanttia" peilaa omien tuntemusten kautta niin sehän on aivan nollassa. En edes muista milloin viimeksi on ollut luottoa siihen, että tappiotilanteessa peli kyllä käännetään voitoksi. Kait joskus marraskuussa. Viimeksi eilen 3-1 ja se oli siinä. Kurja tunne.
Varmasti huippu-urheilijat (sm-liigakiekkoilijatkin) ovat luonneprofiililtaan poikkeavia johonkin mattimeikäläiseen verrattuna. Se on selvää, sillä eivät he muuten olisi huippu-urheilijoita. Mutta samat ihmismielen mekanismit siellä ovat perustana kuin meillä toisillakin.

Ika Lehtonen yhden kerran puhuttaessa playoffien jatkoerien ratkaisuhetkistä jakoi pelaajat kolmeen ryhmään kutakuinkin seuraavalla tavalla: pelaajat jotka menevät ja haluavat mennä sinne kentälle ratkaisemaan peliä, pelaajat jotka menevät sinne kentälle katsomaan että mitä siellä tulee tapahtumaan ja pelaajat jotka menevät sinne kentälle toivomaan että siellä ei tapahtuisi mitään kamalaa. Voisi päätellä, että Ika Lehtosen kenttäkokemuksen mukaan, vaikka kaikki sm-liigaa pelaavatkin, pelaajissa on eroja ja ainakin suhteellisesti mitattuna joukkueessa on henkisiltä ominaisuuksiltaan niin vahvoja kuin heikkojakin pelaajia. Nyt nämä Kärppien ykköskorin voittajatyypit, jos niitä edes on, nopeasti esiin. Viimeinen hetki on jo menossa.
Kun puhutaan henkisistä lukoista niin kaipa sitten kaikki konstit on kokeiltava. Myös Ilkka Mikkolan tulo vaihtoaitioon. En minä tiedä hänen henkisiä ominaisuuksiaan enkä edes arvostustaan pelikavereiden keskuudessa. Faktaa kuitenkin on, että hän on ollut voittamassa niitä ratkaisevia pelejä jo kahdeksan kertaa.

Anteeksiantamatonta on, että tämä romahdus tapahtuu tässä vaiheessa kautta. Kun toiset tuntuu parantavan Kärppien pelistä ei juuri ole hyvää kerrottavaa. Alavirettä kaikilla osa-alueilla.
Oma "henkinen kantti" tosiaankin kuluneella viikolla suorastaan romahti toiveikkuudesta välinpitämättömyyteen ja apatiaan asti. Vaatii varmaan muutaman maalin ja voitonkin, että täältä vielä tullaan. Sitä odotellessa.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Kärppien joukkue ei ole huono. Tilastojen mukaan tällä hetkellä eniten tehtyjä maaleja koko sarjassa. Päästettyjä maaleja kolmanneksi eniten. Kaksi maalia eroa TPS:n jolla on toiseksi eniten päästettyjä. Pelillisesti suurin ongelma on siis puolustuspää. Joukkueen viisikkopuolustus ja maalivahtipeli on jäljessä kaikkia sarjan kärkijoukkueita vastaan. Eilenkin siinä vaiheessa kun Kapanen teki 1 - 1 tasoituksen pakka hajosi. Jatkuvia keskialueen kiekonmenetyksiä ja vastustajan ylivoimahyökkäyksiä. Yksi syy voi olla Huml:n siirto keskelle. Puolustuspäässä Ivan ei ole aina parhaimmillaan. Tiukoissa peleissä se joka tekee vähemmän virheitä monesti voittaa. Ja viime vuosina enemmän virheitä tekevä on ollut usein Kärpät.

Toinen ongelma on itseluottamuksessa. Kärpille pitäisi antaa samanlaista hoitoa mitä Kari Tapio(?) antaa masahiirellä Matti-elokuvassa tämän aloitellessa laulajan uraa. Peli-iloa ja rentoutta pitäisi jollain keinoin saada. Voitot ruokkivat itseluottamusta, mutta kun niitä ei tule kierre ruokkii itseään. Kärppien noustessa liigaan ilo liigaan nousemisesta, ennakkoluulottomuus ja valtava halu näyttää isommilleen sai joukkueen useimmiten kääntämään tiukat paikat edukseen. Voitto oli mahdollisuus. Nyt vaaka on kääntynyt niin että mennyt menestys näkyy jonkinlaisena voittamisen pakkona, täytenä mahana ja häviämisen pelkona. Jotenkin momentum pitäisi saada käännettyä takaisin puolelle koko organisaatiossa. Nälkä, korkea vaatimustaso ja tekemisen meininki. Sinällään joukkueen runkoa ollaan maltettu kasvattaa nyt ihan hyvin omista. Pitäisi vaan saada ykkösmaalivahti ja keskushyökkääjäosasto kuntoon.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tilastojen mukaan tällä hetkellä eniten tehtyjä maaleja koko sarjassa. Päästettyjä maaleja kolmanneksi eniten. Kaksi maalia eroa TPS:n jolla on toiseksi eniten päästettyjä. Pelillisesti suurin ongelma on siis puolustuspää. Joukkueen viisikkopuolustus ja maalivahtipeli on jäljessä kaikkia sarjan kärkijoukkueita vastaan.
Mukava huomata, että joku muukin näkee asiat suunnilleen samalla tavalla kuin itse näen. Liigan top-2 puolustuksesta on tullut liigan surkein puolustus, jonka lukkona on kaksi ailahtelevaa maalivahtia. Miten näin on päässyt käymään?

Yksi syy on mielestäni mukavoituminen. Pelipaikoista ei ole tällä hetkellä kunnon kilpailua, vaan ylisanojen kanssa painetaan menemään illasta toiseen ilman pelkoa siitä, että huomenna voi vilttiketju kutsua. Jos pelaat paskasti, niin siltikin voit valmentajan mukaan olla hyvä ja tarvitset vain hieman aikaa tms. Tässä kohtaa syyttävä sormi osoittaa täysin päävalmentajan suuntaan, joka ei jostain syystä uskalla penkittää nelosketjun porukkaa lukuunottamatta ketään. Kyllä tässä kaiken katastrofin keskellä olisi ollut katsomokomennuksen paikkaa Mikkolasta ja Pokasta aina Donskoihin, Komulaiseen, Normaniin ym. asti. Junnupuolelta olisi innokkaina tulossa siipiensä kantavuutta kokeilemaan tulossa Mäenalasta, Leskistä, Korkiakoskea, Pälvettä jne. Valitettavasti valmennusjohto on päättänyt olla loppuun asti kärsivällinen "edari-miesten" kanssa.

Kirjoitin jo aiemminkin aiheesta, mutta silloin kun joukkueessa oli loukkaantumissuma pahimmillaan, niin taidettiin pelata kauden parasta lätkää? Kun tärkeiltä pelipaikoilta puuttui pelimanneja, niin muu joukkue toimi yhdessä paikatakseen vajauksen ja stunteiksi nostetut pelaajat pelasivat ottelu ottelulta paremmin ja nostivat sen oman tasonsa lähelle hlökohtaista maksimia. Nyt kun ollaan saatu jengi kasaan likipitäen siihen alkuperäisesti suunniteltuun muotoonsa, niin koko joukkueen taso laski kuin lehmän häntä. Varsinkin viisikkopuolutus on ihan hanurista. Hyökkääjät pelaavat selkä suorana omassa päässä, eikä kukaan uskalla käydä iholle kiinni.

En ole heittänyt vieläkään kirvestä kaivoon tämän kauden suhteen, vaikka vitutuskäyrä onkin kasvanut matsi matsilta isommaksi. Tällä joukkueella on varmasti kaikki taito, mitä hyvään sijoitukseen tarvitaan, mutta nyt tarvitaan joku, joka omalla panoksellaan herättää koko jengin pelaamaan Joukkueena. Aravirrasta ei näy olevan siihen, joten pitäisikö Junnon laskeutua norsunluutornistaan alas ja laittaa hommiin vähän puhtia? Jonkun pitää se virtuaalinen roskakori heittää päin näköä, että tähän hommaan joku tolkku saadaan.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Mitä enemmän joukkueen tämänhetkistä tilannetta miettii, sitä enemmän alkaa naurattaa kun ei enää jaksa itkeäkään.

Onhan tämä ihan uskomaton huipennus kaudelle jolta odotettiin niin paljon. Aravirran "viimeinen" kausi, runkopelaajien höpinät valtavasta menestysnälästä viime kauden pettymyksen jälkeen, miten on näkynyt kentällä tämä? Jo harjoituspelit menivät täysin vihkoon eikä parempaa näkynyt kuin hetken aikaa Jussi Jokisen johdolla.

Sitten tähän kevääseen vielä täydellinen sulaminen ennen kuin tosipelit ehtivät edes alkaa, uskomaton suoritus.
 

Sidewinder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Manchester United, AC Oulu
Aho Ylen haastattelussa:- "Päävalmentajan vaihtoa ei ole pohdittu lainkaan. Nyt valmistaudutaan täysillä otteluun Espoon Bluesia vastaan. Katsotaan tilannetta uudestaan pelin jälkeen, mutta meillä on selkeä tavoite voittaa Blues tiistaina", Aho toteaa.

Lisäksi Ahon mielestä päällä on "kriisin poikanen". Eli, jos tuosta jotain voi päätellä, niin tappion tullessa on Aravirta lähellä potkuja. Tuskipa siinä muuta "uudelleen katsomista" voi olla.
 
En toivo Aran potkuja. En usko, että sillä on vaikutusta mihinkään tällä kaudelle. Hetkellisen boostinhan valmentajanvaihdos monesti tuo, vaan mihin asti se sitten kantaa? Syteen tai saveen.. ja voihan Kärpät yllättää alkaen pelaamaan kuin tuli perseen alla loppukauden ja playoffit päälle.

Parempi lähteä uudella valmennustiimillä puhtaaltapöydältä tulevaan kauteen. Menneisyyden haamut tosin vähän kurkkivat olan yli, mutta sellaista se on aina.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Ei tulla näkemään Aran potkuja. Syy on hyvinkin yksinkertainen. Kärpät ei halua ottaa sitä riskiä, että Marjamäki heitetään susille. Hänellä ei ole osaa eikä arpaa tämän hetken tilanteeseen, eikä varmasti yksikään seura uskalla tässä tilanteessa riskeerata uutta projektia laittamalla Marjamäki puikkoihin.

Tilanne olisi toinen, jos eläisimme joulu-tammikuuta. Siinä vaiheessa tällainen ratkaisu voisi vielä muuttaa tulosta. Nyt riski on kuitenkin liian iso, että Marjamäen sisääntulo aiheuttaisi enemmän haittaa kuin hyötyä. Miettikääpä mikä vaikutus sillä voisikaan olla, että Marjamäki hyppää puikkoihin, ei saa nostettua enää sitä spirittiä kopissa ja lopputulos on sama eli viimeistään puolivälierissä lauluun. Ei paras tapa aloittaa uutta projektia, vaikka ne pohjat onkin muun miehen tekemät.

Tällä mennään ja ristitään toimistolla kädet. On pienempi paha vaikka ryssiä loputkin pari viikkoa kaudesta kuin heittää Marjamäki susille.

Näin minä tämän järkeilisin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aho Ylen haastattelussa:- "Päävalmentajan vaihtoa ei ole pohdittu lainkaan. Nyt valmistaudutaan täysillä otteluun Espoon Bluesia vastaan. Katsotaan tilannetta uudestaan pelin jälkeen, mutta meillä on selkeä tavoite voittaa Blues tiistaina", Aho toteaa.

Lisäksi Ahon mielestä päällä on "kriisin poikanen". Eli, jos tuosta jotain voi päätellä, niin tappion tullessa on Aravirta lähellä potkuja. Tuskipa siinä muuta "uudelleen katsomista" voi olla.

Ahon puheista voi vetää mielestäni kolme johtopäätöstä:

1. Aravirralle ei anneta potkuja missään olosuhteissa.
2. Aravirta saa potkut, jos joukkueemme huomenna häviää.
3. Päätös Aravirran potkuista on jo tehty. Marjamäen ja Bluesin kanssa asiat on myös sovittu valmiiksi. Blues ei suostu Marjamäen olevan Kärppien puikoissa vielä heidän elämän ja kuoleman pelissä Raksilassa. Ahon kommenteilla pyritään takaamaan keskittymisrauha Blues-peliin. Tiistain jälkeen seuraava peli on vasta lauantaina. Siinä on kolme välipäivää ajaa Marjamäkeä sisään.

Jokatapauksessa tällainen kommentointi aiheuttaa Aravirrassa lopullisen housuunpaskomisen. Jos sama paskatauti tarttuu joukkueeseemme, Blues-peli hävitään varmasti. Jos joukkueemme on oikeasti vielä Aravirran takana, taistelee se voiton päävalmentajalleen. Saapa nähdä kuinka käy.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei tulla näkemään Aran potkuja. Syy on hyvinkin yksinkertainen. Kärpät ei halua ottaa sitä riskiä, että Marjamäki heitetään susille. Hänellä ei ole osaa eikä arpaa tämän hetken tilanteeseen, eikä varmasti yksikään seura uskalla tässä tilanteessa riskeerata uutta projektia laittamalla Marjamäki puikkoihin.

Ei tässä olisi kysymys susille heittämisestä. Eihän tuossa ole kuin voitettavaa Marjamäellä. Kävi miten kävi, syyllinen ei olisi hän. Onnistuessaan hän olisi puolen Suomen sankari ja ympäri valtakuntaa taivasteltaisiin tämän nuoren valmentajataktikon suoritusta.

Onnistumisen elementit olisivat Marjamäellä olemassa. Kärppien pelikirja on kuosissaan. Käsittääkseni Aravirran ja Marjamäen käsitys jääkiekosta on kovin lähellä toisiaan. Alkeista ei tarvitsisi Marjamäen aloittaa. Hän toisi mukanaan uuden raikkaan ilmapiirin, antaisi pelaajille uuden alun ja itseluottamusruiskeen. Nyt ei kannata jäädä tuleen makaamaan odottamaan viimeistä osumaa, vaan tehdä kaikkensa, että Kärpät voittaa mestaruuden. Tämä kausi on tässä ja nyt. En jaksa kokoajan odottaa parempaa huomista. Nyt kaikki peliin Kärpät!
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Jokatapauksessa tuo lausunto "katsotaan tilannetta uudestaan pelin jälkeen" kertoo oleellisen. Jos luotto olisi 100%:nen niin ei tarvitsisi katsoa.

Ihmettelen kyllä vähän tuota lausuntoa. Parempi olisi vaan sanoa että valmennuksella on täysi luotto niin kauan kuin potkuja ei olla antamassa. Ihan turhaa alkaa hämmentää. Tokihan tällä voidaan kasata lisää paineita Aravirran niskaan, mutta eiköhän siellä ole niitä jo ihan ennestäänkin.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ei tulla näkemään Aran potkuja. Syy on hyvinkin yksinkertainen. Kärpät ei halua ottaa sitä riskiä, että Marjamäki heitetään susille. Hänellä ei ole osaa eikä arpaa tämän hetken tilanteeseen, eikä varmasti yksikään seura uskalla tässä tilanteessa riskeerata uutta projektia laittamalla Marjamäki puikkoihin.

Tilanne olisi toinen, jos eläisimme joulu-tammikuuta. Siinä vaiheessa tällainen ratkaisu voisi vielä muuttaa tulosta. Nyt riski on kuitenkin liian iso, että Marjamäen sisääntulo aiheuttaisi enemmän haittaa kuin hyötyä.

Näin minä tämän järkeilisin.

Näinhän se on. Ajankohta on liian myöhäinen vaihtaa valmentajaa. Toiseksi, Marjamäki on liian samantyylinen valmentaja, kuin Aravirta. Jos haluttaisiin nyt muutosvalmennusta, Ara tulisi korvata ihan eri tyylisellä valmentajalla. Marjamäki on hyvä valinta tuleville vuosille, mutta ei olisi sitä juuri tähän kohtaan.
 

Krutov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
...Nyt ei kannata jäädä tuleen makaamaan odottamaan viimeistä osumaa, vaan tehdä kaikkensa, että Kärpät voittaa mestaruuden. Tämä kausi on tässä ja nyt. En jaksa kokoajan odottaa parempaa huomista. Nyt kaikki peliin Kärpät!

Tähän vahva sama. Onnistumisen elementit ovat olemassa, joukkue on riittävän vahva ja kokenut menemään vaikka loppuun asti. Kuka Kärppiä loppukauden luotsaakin on tilanteessa jossa on vain voitettavaa. Asetelma on mielenkiintoinen, vain Junnolla on haasteita kun playoff -kortteja pitäisi alkaa jo kauppaamaan :-)
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Tähän vahva sama.

Olen myös samaa mieltä.

Kyllä tässä kannattaa kaikki kortit katsoa jos Aravirran touhu on tosiaan ajanut joukkueen umpikujaan. Ihan turha odottaa uutta kautta. Ties vaikka Marjamäen kanssa on sama tilanne vuoden päästä ja taas ollaan valmentajaa vaihtamassa. Se on tässä ja nyt.

Nyt vain pitäisi jollain konstilla puristaa tuosta joukkueesta kaikki ulos.

Ja jos tie nousee Marjamäen kanssa pystyyn, niin sitten nousee. Ei sitä ainakaan Marjamäen syyksi voi pistää.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Käsittääkseni Marjamäki on edelleen työsuhteessa Bluesiin, hänet on vain siirretty pois valmennusvastuusta. Eli hänelle maksetaan palkkaa ilman työvelvoitetta. Kärppien pitäisi siis ostaa hänet ulos jos haluaisivat hänet loppukaudeksi Aran tilalle.

Tokihan asia voi olla myös sovittavissa. Kun kerran Blues ilmoitti Ramstedtin kohdalla ettei halua olla urakehityksen esteenä niin kaippa sama koskee valmentajiakin. Tuo tiistainen Kärpät-Blues -peli on muuten sellainen, jonka voitolla Blues olisi vielä kiinni taistelussa viimeisestä säälipleijaripaikasta - ja minkä joukkueen se luultavasti kohtaisi jos sinne pääsisi? Niinpä.
 
Viimeksi muokattu:

Krutov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Käsittääkseni Marjamäki on edelleen työsuhteessa Bluesiin, hänet on vain siirretty pois valmennusvastuusta. Eli hänelle maksetaan palkkaa ilman työvelvoitetta. Kärppien pitäisi siis ostaa hänet ulos jos haluaisivat hänet loppukaudeksi Aran tilalle.

Näin juuri. Pidänkin epätodennäköisenä, toki mahdollisena, että Marjamäki luotsaisi Kärppiä loppukaudesta. Mutta kuka tahansa, Aravirtakin, Kärppiä loppukauden luotsaa on tilanteessa jossa on vain voitettavaa.

Tuo tiistainen Kärpät-Blues -peli on muuten sellainen, jonka voitolla Blues olisi vielä kiinni taistelussa viimeisestä säälipleijaripaikasta - ja minkä joukkueen se luultavasti kohtaisi jos sinne pääsisi? Niinpä.

Ehkä, mutta mikäli Kärpät häviää huomenna ja Blues onnistuu ohittamaan Lukon/SaiPan se voisi olla helposti HIFK
 

Ukkopekka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Carolina Hurricanes
Vai on Kärpillä vain voitettavaa enää. Mielestäni Kärpillä on vielä paljonkin hävittävää, esim säälien kotiedun menettäminen ja jopa sen sääliplayoffienki paikan menettäminen (teoreettisesti mahdollista, tuskin kuitenkaan Kärpätkään onnistuu enää tätä menettämään), sääliplayoffeista puhtaasti 2-0 surkeilla esityksillä tippuminen ja ylipäätänsä se, ettei mitalia saavuteta. Vasta sitten kun mitali oltaisiin saavutettu, niin siitä eteenpäin ylimääräinen eli mestaruus, olisi plussaa.

Miksi sitä pitää yrittää jotenkin käännellä ja saada positiivisemmaksi väkisin? Jos ja kun joudutaan pelaamaan sääleissä, se on pettymys. Jos ei saavuteta edes kotietua sääleihin, on se pettymys. Jos jäädään kokonaan sääleistäkin ulos, on se suuren luokan fiasko. Sääleistä jos ei joukkue taistele itseään jatkoon, on se pettymys. Ja vielä se, ettei joukkue pääse mitaleista pelaamaan, on pettymys. Nyt tulee jo toistoakin niin siirryn pelaajien käsittelyyn.

Pelaajat ovat flopanneet ja heillä on hävittävää, ellei sopimusta ole jo tehty muualle. Heillä on todisteltavaa Marjamäelle, että ansaitsevat paikan ensi kauden joukkueessa. Pelaajilla on todisteltavaa myös meille katsojille, että he osaavat pelata.
 

Krutov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vai on Kärpillä vain voitettavaa enää.

Nykytilaan, kuntopuntariin ja kannattajien mielialaan verraten. Koko kautta jos tarkastellaan niin tilanne on toki eri

Miksi sitä pitää yrittää jotenkin käännellä ja saada positiivisemmaksi väkisin?

Ei väkisin, näin (virheelliesti?) ajattelen itse vallitsevan tilanteen vs odotukset juuri tällä hetkellä

Pelaajat ovat flopanneet ja heillä on hävittävää, ellei sopimusta ole jo tehty muualle. Heillä on todisteltavaa Marjamäelle, että ansaitsevat paikan ensi kauden joukkueessa. Pelaajilla on todisteltavaa myös meille katsojille, että he osaavat pelata.

Nostan esille nimen Plihal, erityisesti tältä ammattimieheltä odotan vielä tasonnostoa.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En toivo Aran potkuja. En usko, että sillä on vaikutusta mihinkään tällä kaudelle.

Oletan, ettei Kärpillä ole pokkaa antaa kahtia potkuja samaan aikaan eli Aholle ja Aralle samaan aikaan. Näistä kahdesta valitsisin ehdottomasti mieluummin Ahon potkut, sillä kun voitaisiin saada touhuun kehitystä pidemmällä aikavälillä. En sitten tiedä, millaisia vaihtoehtoja tuolle paikalle olisi saatavissa, mutta nyt tuntuu siltä että kokeilisin melkein mieluummin vaikka Hillin kanssa uudestaan :) No en tietenkään toivo Hillin paluuta, mutta jotain tarttis tehrä. Jos ei hyviä vaihtoehtoja löydy, antaisin vaikka Viuhkolan kokeilla tuolla pallilla seuraavaksi, vaikka hänkin menisi tuohon samaan omat pojat ennen osaamista/kokemusta-sarjaan. No oikeasti olen sitä mieltä, että Hilli, Aho ja muut joukkuetta lähellä olevat tahot ovat senkin puolesta huonoja vaihtoehtoja utj:ksi, että he näyttävät selvästi sympatiseeraavaan tuttuja pelaajia ja tarjoavat ehkä siksi ylihyviä sopimuksia.

Joku ihmetteli Ässien "puukäsien" menestystä. Itse en kyllä pitäisi joukkuetta mitenkään totaalisen puukätisenä, ainakaan Kärppiin verrattuna kun ei Kärpissäkään ole satsattu samettikäsiin. Uudet hyökkäyspään vahvistukset olivat Plihal, Kähkönen ja Norman, joista yksikään ei kyllä tuo käsiä lisää jo ennestään varsin kädettömään porukkaan. UTJ on urheilullisen menestyksen kannalta se kaikkein tärkein palli ja siinä missä Oulussa on epäonnistuttu surkeasti on Toivola tehnyt Ässissä lyhyessä ajassa loistavaa työtä. Jyväskylässä tj sekä hallitus älysivät satsata Holtariin, mikä on näkynyt viime vuosien menestyksenä. Lähes kaikki Holtarin hankinnat ovat menneet nappiin, kohtuullisella rahalla on löydetty hyviä vahvistuksia tyyliin Tuppurainen ja Tarkki. Jokereissa Kekäläinen kävi laittamassa paketin kuntoon. Joukkueen kaksi tärkeintä paikkaa ovat siis ykkössentteri ja ykkösmaalivahti, tässä kyseisten seurojen hankinnat noille paikoille:

Ässät: Dixon ja Raanta
Jokerit: Filppula ja Kilpeläinen
Jyp: Perrin ja Tarkki
Kärpät: Plihal ja Backlund

Tästä saa jo jotain kuvaa UTJ:n roolista kyseisten seurojen menestyksessä. Uskon, että Kärppien kaksikko on näistä vielä kaikista kallein. Toki siellä on monta muuta joukkueen menestykseen vaikuttavaa asiaa, jotkut löytävät Abidin ja Mosesin kaltaisia pelaajia, kun taas joillekin jää käteen Normanit.

Itseäni ihmetyttää sekin, ettei Junno sekä hallitus säikähdä osaamattomien urheilutoimenjohtajien aiheuttamaa taloudellista tappiota. Ahonkin aikana jo pelkästään epäonnistumiset pelaajahankinnoissa ovat tehneet yli miljoonan loven kukkaroon, siihen tulee sitten vielä päälle huonon menestyksen aiheuttamat tulomenetykset (sm-liigan jakamat tulot, pleijaritulot, sponssitulot, oheismyynti hallilla yms.). En edes uskalla ajatella kuinka paljon tehty "tappio" on yhteensä Hillin ja Ahon ajalta, jos mukaan otetaan kaiken lisäksi vielä Granlundin menetyksestä aiheutuneet tulonmenetykset. Tämä on kai huono puoli vakaravaisuudesta, on varaa jämähtää paikoilleen ja olla tekemättä lisätuloa.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Käsittääkseni Marjamäki on edelleen työsuhteessa Bluesiin, hänet on vain siirretty pois valmennusvastuusta. Eli hänelle maksetaan palkkaa ilman työvelvoitetta. Kärppien pitäisi siis ostaa hänet ulos jos haluaisivat hänet loppukaudeksi Aran tilalle.

Eikös joskus ollut puhetta siitä, että liigajoukkueiden valmentajilla olisi yleensä sopparissaan pykälä, jonka varjolla he saisivat valmentaa toista joukkuetta saatuaan potkut omasta seurastaan. Voi olla, että muistan väärinkin.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Eikös joskus ollut puhetta siitä, että liigajoukkueiden valmentajilla olisi yleensä sopparissaan pykälä, jonka varjolla he saisivat valmentaa toista joukkuetta saatuaan potkut omasta seurastaan. Voi olla, että muistan väärinkin.

Voi hyvinkin olla.
 

Outlander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
''Nyt on päällä kriisin poikanen, mutta tästä kun noustaan niin olemme entistä vahvempia'', harmi vaan että tästä ei nousta, oikeastaan saatetaan hävitä loputkin ottelut ja tippua koko pudotuspeleistä ulos.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Mikä on nopein/helpoin tapa saada sairastupa jälleen täyteen jotta peli alkaa taas kulkea? Paskatauti? Tässä pieni vinki valmennukselle/keittiöön.

Ei koske Plihalia.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Peli on ollut jollain tavalla kuoseissaan viimeksi silloin, Plihal ja Viuhkola ovat olleet saikulla. Toivotaan, että molemmat pysyisivät poissa kaukaloista kauden loppuun. Aralla kun ei ole pokkaa pitää poissa kaukaloista kalliita nimiä, pelaavat ne sitten miten hyvänsä.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Tuli vaan mieleen että jos säälien kotietu meinataan saada niin tarttis voittaa ainakin toinen jäljellä olevista peleistä. Aika paha.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös