Kasperi Kapanen – parempi kuin pappa?

  • 142 407
  • 286

Micco!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu muutos
En tunne asiaa, mutta kysyn: Onko kyseiselle Kallelalle tarjottu samanlaista roolia ykköskentässä kuin Kasperille? Ei sieltä nelosketjusta tee kukaan pisteitä ja sellaisen roolin tarjoaminen juniorille on aivan eri asia kuin oikea näyttöpaikka ykkösketjussa. Sääli jos nimen takia tämä oikea näyttöpaikka tarjottiin Kapaselle eikä Kallelalle.

Tämä on juuri pointti. Kasperin debyytti on mediatemppuna ihan ok. Pelipaikka alemmissa ketjuissa olisi myös ihan ok, jos kovempia pelaajia ei ole tarjolla. Sivuutettu Kallela on vain oikeasti äärimmäisen lupaava pelaaja. Voi olla, ettei hänestä tule yhtä hyvää kuin Kasper Kapasesta, mutta tällä hetkellä hän on pelin joka osa-alueella edellä ja läpimurto on lähempänä. Totta kai ikä ja kokemus vaikuttaa tähän.

Kallella on saanut pelata KalPassa pienessä roolissa alakentissä. Rooli on ollut enemmän puolustava, kun avut ovat hyökkäyspelaamisessa. Kallela ei ole koskaan saanut KalPassa samanlaista näyttöpaikkaa. Mielestäni nämä näyttöpaikat pitää täyttää ansaitajärjestyksessä. Läpimurron kynnyksellä oleva Kallella ansaitsee ja tarvitsee nyt näyttöpaikkoja hyökkäävissä ketjuissa. Kapanen ehtii saada niitä myöhemminkin. Harmittaa, jos tälläisilla ratkaisulla hidastetaan lupaavan pelaajan läpimurtoa. KalPan kannalta sääli, jos Kallelan läpimurto tulee muussa joukkuessa. Kapanen olisi ehtinyt tehdä debyyttinsä paljon myöhemmin. Ja mitä kaukalon laidalla tarinat kertovat, niin markkinointia tuo nuorukainen ei enää tarvitse, itsetunto on jo nyt kova.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Ei ole, Kallela on saanut pelata jämäkentissä ja vailla YV-aikaa. Mies on kuitenkin selvästi kahden ensimmäisen kentän pelaaja ja esittäisi varmasti saman kuin vaikkapa Kerman tai Hentunen ja uskoisin että vieläpä paremmin samalla peliajalla ja vastuulla. Mutta ei ole Kermania tai Hentusta näkynyt popcorn osastolla, vaan annetaan lahjakkaiden ja potentiaalisten junnujen olla siellä.. kohta on taas yksi kaveri SaiPassa iskemässä lähes piste per peli tahtia ja täällä ihmetellään että miten tässä taas näin kävi.
Ei ole Kallela vielä saanut samanlaista paikkaa kokeilla, mutta uskon tämän Kapasen avauksen olevan vähintään yhtä pitkälti myös markkinointia.
Joulun aluspäiviä ja vastassa "vain" SaiPa niin Kasperin ensimmäinen peli tuo varmasti oman lisänsä yleisömäärään, jota ei varmasti olisi tullut jos Kallela pelaisi tuolla paikalla.

Eiköhän myös Kallela saa mahdollisuutensa "ykkösessä" tässä nuorten kisojen aikana kun Lehkonen on poissa ja mahdollisesti joku uusi puolustajakin pääsee kokeilemaan.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Kyllä tämä "Kassun" nostaminen suoraan junnuista KalPan ykköseen haiskahtaa mediatempulta ja tuntuu toimivan kun Iltalehdet nyt mainostaa sitä. Onhan se pappa tämän soittamalla saanut sovittua mutta antaa pojan näyttää!
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Kun tätä nyt on saanut jo vähän aikaa pureskella niin onhan tässä aika paljon positiivistakin. Kallela ei saa näytönpaikkaa, mutta saapahan sentään joku juniori edes, olkoon nyt sitten seuran omistajan poika Kasperi Kapanen. Mieluummin näin kuin vaikka, no en minä oikeasti miestä vihaa vaikka niin paljon mainitsenkin, mutta vaikka Kerman. Toisekseen onhan se kuitenkin Kasperi Kapanen, suatana. Kolmanneksi, eihän Lehkosestakaan pitänyt mitään vakiokasvoa ylimpiin kenttiin tällä kaudella vielä tulla... Katsotaan nyt ennen kuin täysin lytätään.
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Dialogi-hahmotus-määritys-ehkä-totta-ehkä-ei:

KK: Isä, huomasitsä ku Tepsin Rantanen teki liigamaalin, on muuten -96 syntynyt ?

SK: Jukulauta, niinpäs tekikin. Oot muuten parempi kuin se. Nyt äkkiä kehiin sääkin, mää rimpautan JL:lle.

SK: Jari, KK pelaa sit ekan liigapelin Saipaa vastaan. Muissa jengeissä -96 ikäluokka paukuttaa jo maaleja.

JL: Ok, laitan samantien yköseen.

SK: No, niin poika. Se on sit eka liigapeli edessä. Tsemii vaan sit.
 

Flagger

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Columbus Blue Jackets
Muistaakseni Harjaman peluutuksesta aiemmin syksyllä ei kohistu lainkaan tähän mittakaavaan, vaikka hänetkin nostettiin mm. Kallelan ohi pelaavaan kokoonpanoon. Eivätkä tehopisteet olleet hänellä sen kummemmat. Tässäkin tapauksessa, jos ykkösketjun laitaan nostettaisiin A-junnujoukkueen maalipörssin kärkinimi, ikäluokkansa hyökkäyspään parhaimmistoon kuuluva Möttönen, olisi moni kilvan kiittelemässä kuinka rohkeasti nuorille lupauksille annetaan näytönpaikkoja.
Mutta. Koska selässä lukee Kapanen on tämä liike tuhoontuomittu jo ennen pojan ensimmäistä luistimenvetoa liigajäillä.

Antaa pojan näyttää mitä osaa. Itsekkin näkisin mielummin Kallelan kokoonpanossa, mutta tuskin tästä ottelusta poisjääminen romuttaa täysin miehen loppu-uraa. Kallela on näytönpaikkoja saanut ja tulee saamaan tulevaisuudessakin.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Muistaakseni Harjaman peluutuksesta aiemmin syksyllä ei kohistu lainkaan tähän mittakaavaan, vaikka hänetkin nostettiin mm. Kallelan ohi pelaavaan kokoonpanoon.

Harjama debytoi nelosketjussa Pelicansia vastaan ja sen pelin Kallela aloitti kakkosessa. Toiseen peliinsä Harjama sitten nostettiin ykköseen, mutta sentteriksi eli ei oikein silloinkaan Kallelan ohi.
 

Katto

Jäsen
Sami Kapasen hankala kaksoisrooli ei näytä loppuvan vielä silloin kun oma ura joskus laitetaan pakettiin. Sitten ei tarvitse enää puhua itseä ykkösylivoimaan viivamiehen paikalle, mutta sitten pitää puhua poika ykköskenttään. Ja huolehtia siitä etteivät valmentajat sano pojalle pahasti.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Pelillisesti SaiPa lienee Kasperi Kapaselle lähes vaikein vastustaja liigauran avaamiseen. Toisaalta en usko, että jollain Kallelankaan kokoisella pikkumiehellä olisi sen enempää annettavaa näin vaativassa ottelussa. Heiveröiset kaverit jäävät näissä peleissä kovin helposti sivurooliin, kun SaiPa miehittää tarkasti oman puolustusalueen. Jotenkin haiskahtaa taas SaiPan aliarvioimiselta, mihin Kuopiossa on viime vuosina - ilman syytä - totuttu. KalPan rosteri taitaa olla käymässä aika ohueksi juuri tällä hetkellä. Joka tapauksessa olisin nähnyt Kapas-juniorin liigastartin mieluummin jotain heikompitasoista tai alemman intensiteetin joukkuetta vastaan (esim. HIFK, TPS, Tappara).

Yrittäkäämme ottaa ilo irti torstain jääkiekkoillasta, vaikka omalla kohdallani lähtökohtaisesti ensimmäinen fiilis tästä hommasta on lievä kauhu.
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Edellisessä Kärppä-pelissä KalPan ykköskenttä oli jäällä kolmen takaiskumaalin aikana neljästä. Peli ei toiminut vielä optimaalisesti, kun Voutilaisella oli vasta ensimmäinen peli ketjun sentterinä. Nyt Ikan poika Lehkonen vaihtuu kokeneeseen Hannun pojanpoika Kapaseen ja vastassa on raudanluja SaiPa. Odotukset ovat korkealla.

Minä toivoisin näin joulun alla, että Kasperi saisi pienen opetuksen siitä, että paljon on vielä tehtävää, ennenkuin liigatasolla pärjätään ja ykkösketjun paikka ansaitaan.

Markkinointia. 500 lisäihmistä hallille = 10 000€
 

ktik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Vähän voisi osa nimimerkeistä vetää henkeä, ja katsoa edes illan matsin ennen moista lyttäystä. Ei tuota paikkaa ykköskentässä ole kauden loppuun asti sinetöity, enkä näe tässä välttämättä mitään syytä, miksi tämä olisi henkilökohtaista vittuilua Kallelaa kohtaan.

Mun mielestä puheet Kallelan näytönpaikkojen olemattomuudesta on vähän perättömiä. Hän on päässyt näyttämään kyllä täälläkin mainituissa kärkikentissä - kakkoskenttä luettaneen niihin. Kovasti olisi kaverille onnistumisia toivonut, kun lähes kaikki näytti hyvältä: tehot vain puuttuivat. Siellä on jo Junnila, joka ei tee mistään maalia. Hän on kuitenkin omassa arvossaan esimerkiksi alivoimalla.

Kuopiolaiset ei turhan innokkaasti lähde pelejä katsomaan, jos moneen muuhun kaupunkiin vertaa. Todella hyvä, jos jollain saadaan puhetta aikaan, maksavia asiakkaita ja mökää Monttuun.
 

Silkkiuikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lentävä Kalakukko
Kyllä täällä on sokeaa porukkaa. Kauheat itkut junnun liigadebyytistä. Joku tuossa edellä kirjoittikin, että jos kyseessä olisi vaikka Einari Pölhökanto, kiittelisi Micco! ja kumppanit, miten annetaan mahdollisuuksia omalle junnulle. Vain nimi selässä saa aikaan tämän negareaktion, mikä täällä pääasiassa vallitsee. Joillain on todellakin sellainen asenne, että ihan sama mitä joku Kapasista sanoo tai tekee, niin aina menee väärin.

Miettikää nyt hyvänen aika miksi tällainen temppu tehdään:

Neljä yötä jouluun on, laskin aivan itse eilen. Ihmiset askartelevat tonttuja, leipovat torttuja, ovat kuusivarkaissa naapurin metsässä ja miettivät keskellä Hermannin käytäviä, että mitä ihmettä sillekin antaisi lahjaksi. Ihmisten ajatukset ovat jo pääasiassa aivan muualla, kuin jääkiekossa. Äskeisen maajoukkuetauon ja joulun läheisyyden takia osa ihmisistä on jo ikäänkuin kääntänyt oman jääkiekkoelämän nappulansa off asentoon. Tätä skenaariota on markkinointiosasto pohtinut ja miettinyt keinoja siihen, miten saadaan vielä yhteen matsiin porukkaa liikkeelle ennen joulua. Mielestäni tämä on tarjolla olevista vaihtoehdoista YKSINKERTAISESTI PARAS kikka!! Ei ole ketään muuta pelaajaa lähimaillakaan tähän aikaan vuodesta, jota yleisö tulisi mielummin katsomaan. Pelin kiinnostavuusarvo nousi kohisten.
Ei kai kukaan Kapsulta odota mitään ihmeitä. Laitetaan kaveri ykköseen ja jos alkaa tökkimään, niin siirretään vilttiin. Maksava yleisö on jo hallissa sisällä.

Kasperi tekee debyyttinsä ja jos ei aivan ihmeitä tee (mihin en usko), niin palaa A/B junnuksi ja ensi kaudella sitten uusi kokeilu.
 

Leppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Toivon, että Kasperi pelaa hyvän pelin ja osoitta ansainneensa näytönpaikan omilla ansioillaan eikä kenenkään puheilla. Ikänsä puolesta on vielä nuori mutta melkeinpä joka vuosi joku 16 v junnu pelaa ensimmäsen pelinsä liigassa. Taidoista en osaa sanoa kun en ole nähnyt koskaan Kasperin pelaavan.

Varmasti Kallela ja muutkin juniorit saavat aikanaan näytönpaikkansa mutta jos tämän nyt ottaa "perseen näyttönä" tai muuten suurena loukkauksena niin hyvä siihenkin on tottua. Aikuisten maailmassa tulee varmasti suurempiakin pettymyksiä eteen ja silloin on täytyy osata käsitellä järkevasti myös nämä takaiskut.
 
Suosikkijoukkue
KalPa /naisjoukkue
Puhdas jouluinen Pr-tempaushan tuo junnu Kapasen visiitti ykkösketjussa kai on.
Kapanen volume 2-nimellä herätellään yleisöä vielä kerran ennen pitkiä juhlapyhiä. Ymmärtäähän tuon siltäkantilta kun vähän aikaa asiaa tarkemmin miettii. Jos tekee heti tehot 2+2 niin saa sitten kokeilla uudestaankin mutta eiköhän nuori kaveri palloille pääosin vielä siellä A:ssa jatkot jos nyt ei ihan älyttömään vireeseen heti ensikeikallaan yllä.
Onhan tässä viimeaikoina käynyt Kouvalaista ja muitakin edustuksen keikkoja kokeilemassa ja eikös tuo Kallelakin käynyt jo jossain pelissä taannoin miesten joukkueessa ellen ihan väärin muista?
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Mun mielestä puheet Kallelan näytönpaikkojen olemattomuudesta on vähän perättömiä. Hän on päässyt näyttämään kyllä täälläkin mainituissa kärkikentissä - kakkoskenttä luettaneen niihin. Kovasti olisi kaverille onnistumisia toivonut, kun lähes kaikki näytti hyvältä: tehot vain puuttuivat. Siellä on jo Junnila, joka ei tee mistään maalia. Hän on kuitenkin omassa arvossaan esimerkiksi alivoimalla.
.

Ihan samaa mieltä, Kallela on saanut näyttöpaikkoja viime ja tällä kaudella, lisäksi liiga ringissä on käynyt ainakin Harjama ja Kouvalainen (liekkö muitakin?)joten Kasperi sai pelipaikan ihan omilla ansioilla omalla vuorollaan. Hyvät tehot reilusti alaikäisenä A:ssa, miksipä ei anneta saumaa.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Vaikka Kasperi Kapanen tänään tööttäisi maalin, niin ei taida ihan mennä Barkov juniorin ohitse nuorimpana Liiga-maalin tekijänä.
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Puolihuolimattomasti peli telkkarista seurattuna, niin Kapanen selvisi puhtain paperein. Ei sattunut silmään isoja virheitä, joskaan ei tosiaan niitä suuria onnistumisiakaan. Jatkoa ajatellen nyt on paineet omilta harteilta pois ja luultavasti mediakin hieman rauhoittuu (kunnes eka peli Samin kanssa joskus edessä). Tulee luultavasti pari peliä kuitenkin loppu kaudella pelaamaan liigassa.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kasperi pelasi kyllä hyvän ensimmäisen liigapelin. Liike on jo nyt huipputasolla SM-liigaa ajatellen, on todella taitava kaveri ja pelaa vielä kaiken lisäksi todella ennakkoluulottomasti. Päätä pidemmän ja 30 kiloa painavamman Savilahti-Naganderin taklaaminen kumoon oli komea suoritus.

Piti ihan välillä hierasta silmiä, että kumpi siellä nyt saatana pelaa, isä- vai poika-Kapanen. Ihan ilmetty isänsä! :D Luistelutyyli, ulkonäkö, kaikki.

Tästä pojasta kuullaan vielä, ja paljon.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Siis omasta mielestäni selvisi todellakin puhtain paperein. Vaikka itsekin kuuluin varauksellisten epäilijöiden joukkoon, itse pelissä oli kyllä paljon parempi/valmiimpi kuin osasin odottaa. Eli ainakin tänään teot puhuivat puolestaan, vaikkei vielä pisteille päässyt. Kiekollisena useita todella hyviä ratkaisuja ja yksi kunnon taklaus ekaan erään. Vaikka varmaan paljon on vielä tekemistä, ennakkoluuloton ja todella hyvä ensiesiintyminen 16-vuotiaalta.
 

Lynyrd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko.
Pakko tulla itekkin kehumaan junnua hyvästä pelistä, vaikka rankkareissa "jäätykin", niin yllättävän kypsä esitys. Nyt näin eka kertaa "livenä" Kasperin pelaavan ja luistelusta jo näky kuka isukki on, oli se sen verran lennokkaan näköstä. Ensimmäinen liigapistekkin oli lähellä kun tarjoili nätin syötön Salmiselle, mutta ei ni ei.
 

Taikakaulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Positiivisesti yllätti tämä nuorin Kapanen. Vikkelä näytti olevan jaloistaan ja pari kertaa väläytti kiekollisestikin ihan näppäriä kikkoja. Kyllä hänestä hyvä liigapelaaja tulee. Ja kovalla työllä, kuka tietää, ehkä myös enemmän. Hieno suoritus oli myös tuo Savilahden ajeleminen!
 

radwar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Brynäs, Dynamo Mockba
Käsittämätöntä!

Eka liigapeli TV:n välityksellä nähtynä Kasperilta. Hyvä esitys! Käsittämätöntä kun luin eilisiä ja aamun kommentteja täällä...jumalauta suomalainen ihminen voi olla mulkku ja kateellinen! Kaverilla väärä sukunimi, isä ja vaari. Harvoin vituttaa jonkun puolesta ketä ei ollenkaan tunne, mutta luettuani palstaa sekin ihme toteutui! Muutaman pelin A-junnuissa olen tällä kaudella nähnyt...kaikissa oli kentän pirteimpiä pelaajia ja esim viime viikonlopun A-jun pelissä Hartwallilla selkeästi parempi kuin Kallela. Onneksi Teräväisen isä ja vaari eivät olleet tunnetuja jääkiekon parissa ...sehän oli täysin väärin että Teuvo sai vuosi sitten mahdollisuuden kakkoskentässä...vittu kakkoskentässä! No sehän on kyseisen pelaajan rooli kuten myös Kapasen. Tämän takia ei kakkoskentän mahdollisuutta saanut Henritius joka on vanhempi ja kiistatta ei niin lupaava kuin Teuvo. Sama pätee Kapaseen/Kallelaan. Kallela on 3 vuotta vanhempi ja ei yksinkertaisesti ole samanlainen talentti vaikka erittäin hyvä pelaaja onkin. Onneksi ei Kasperi sentään mennyt tekemään maalia ja pilaamaan joulua kaikilta rillipäisiltä sählynpelaajilta ketkä täällä eilen itkivät...sitä ei olis pystynyt työntämään vaarin syliin enää millään!
 

Micco!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu muutos
Aika lailla odotuksien ja ennakkoarvioiden mukaan Kasperin debyytti sujui. Pysyi hyvin vauhdissa ja liikkessä mukana, luistelu oli vahvaa ja kädet toimi. Uskalsi pitää kiekkoa ja haastaa. Hiipui ottelun edetessä, mikä ei varmasti ole yllätys, pelinopeus ja pelikovuus on 16-vuotiaalle vielä liigatasolla liikaa. Puolustussuuntaan malttoi pelata huomattavasti nöyremmin kuin nuorten liigassa, mutta väärin sijoittumisia ja oman miehen unohtamisia kävi pariinkin kertaan. Lupaavia otteita, mutta samalla näkyi, että paikka ei VIELÄ ole miesten SM-liigassa. Kasperista näkee, että pojalla on edellytyksiä nousta huippupelaajaksi. Se vain vaatii sen, että hän saa rauhassa kehittyä ja samalla kestää henkiset paineet. Oikeasti tulevaisuuden kannalta olisi virheratkaisu pitää Kasperia nyt "ylhäällä", vaikka debyytti ihan hyvin menikin. Kokonaisvaltainen pelaaminen ei vielä riitä, mutta poika kehittyy ja tulee olemaan vielä kova luu, jos saa rauhassa tehdä työnsä. Hyvä peli, mutta kokonaispelaaminen ei vielä riitä, mikä on täysin ymmärrettävää.

Mitä Kallelaan tulee, niin tämä talentti on syksyn aikana kuulema ratkaisunsa tehnyt. Murhaavia näyttöjä KalPan A-nuorissa, hyvää pelaamista miesten sm-liigassa, mutta ei näyttöpaikkaa ylivoimalla tai ykkösketjussa. Toni on johtopäätöksensä tehnyt ja solminut ensi kaudesta sopimuksen muualle. KalPan kannalta iso menetys, mutta niin makaa kuin petaa tai sitä saa, mitä tilaa. Tämä kuvio varmaan selittää myös sitä, miksi Kallelalle näyttöpaikat jatkossakin kiven alla.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Mitä Kallelaan tulee, niin tämä talentti on syksyn aikana kuulema ratkaisunsa tehnyt. Murhaavia näyttöjä KalPan A-nuorissa, hyvää pelaamista miesten sm-liigassa, mutta ei näyttöpaikkaa ylivoimalla tai ykkösketjussa. Toni on johtopäätöksensä tehnyt ja solminut ensi kaudesta sopimuksen muualle. KalPan kannalta iso menetys, mutta niin makaa kuin petaa tai sitä saa, mitä tilaa. Tämä kuvio varmaan selittää myös sitä, miksi Kallelalle näyttöpaikat jatkossakin kiven alla.
Voi hitto jos tämä pitää paikkansa. Tätä on kyllä pelätty. Kapanenkin 0+0 vaikka sai ihan yv:tä ja rankkareita laukoa. Ja Kallelaa ei ikinä tuolle paikalle päästetty. Väärältä tuntuu.. Toki ei Kasperilta mitään pois, hyvä esitys tänään, mutta tehot samat kuin Kallelalla ja mielestäni Kallelakin pelasi hyvin ne jämäminuutit.

Isoa lampaanpyllyä KalPalle jos Kallela tosiaan päästettiin käsistä, tosin se ei ole tämän ketjun asia.

Kasperilta joka tapauksessa kuitenkin hyvä peli ja niinkuin sanoin en halua jätkää tässä haukkua vaan ennemmin syyttävä sormi osuu muualle. Kateudella ei ole tämän kanssa mitään tekemistä, kyllähän kaikki sen tietää jos selässä ei lukisi Kapanen niin ykkösen laitaan ei olisi ollut mitään asiaa. Kapanen on kuitenkin tulevaisuudessa varmasti eliitti liigapelaaja, taitoa ja potentiaalia löytyy.
 

jansu74

Jäsen
Kapasten glaani sen kun voimistuu. Uskomatonta,poika suoraan ykköseen, olisiko Mönttisen poika saanut saman paikan jos tämä Mönttinen olisi saman tasoinen poika. Miettikää sitä ja kertokaa vastaus. Joko se Petra toimii hierojana?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös