• 119 491
  • 338

Zborik_

Jääkiekko
Sparta Praha vahvistaa takalinjojaan Karlovy Varyn puolustaja Petr Gregorekilla. Gregorek on 2010 MM-kisojen maailmanmestari. Tällä kaudella hän pelasi Karlovy Varyn puolustuksessa 20 ottelua, joissa teki 3+4 tehot. Gregorek on fyysinen kahden suunnan puolustaja, joka toivottavasti tuo rauhallisuutta Spartan puolustuspeliin. 34-vuotias Gregorek pelasi 2009-10 loistavan kauden Ceske Budejovicessa, kun hän iski komeat tehot 6+23. Sparta on edelleen viimeisenä Extraliigassa, joten pisteitä kaivataan pikaisesti.

Lähteenä toimii Karlovy Varyn sivut

archieG

HIFK, Slavia Praha
Jaroslav Bednář palaa Slaviaan, kertoo seuran nettisivut. Luganosta punavalkoisiin siirtyvä 36-vuotias hyökkääjä pelasi Slaviassa edellisen kerran kaudella 08-09.

archieG

Eilisen Extraliiga-kierroksen ottelu Slavia-Kladno tarjosi makeaa mahan täydeltä paikallisille kiekkofaneille. Jäällä tshekkikiekon ikoni sekä liuta muita NHL-tähtiä, katsomossa lähes täysi tupa, 14 175 katsojaa ja ottelu lopulta kotijoukkueelle voittomaalikisan jälkeen.

Rehellisyyden nimissä on sanottava, että ottelun ohjaksissa oli Kladno ja varsinkin hurjassa vedossa oleva Tomáš Plekanec kahdella maalilla. Plekanecin illan toinen ottelun 47. minuutilla tuntui katsomossa jo voittomaalilta, mutta niin vain Slavian NHL-apu Vladimir Sobotka kaivoi tasoituksen 54. minuutilla.

Voittomaalikisassa tarvittiin kahdeksan paria, ennen kuin ratkaisu löytyi. Slavian onnistujat olivat Sobotka kahdesti, superjuniori Hertl ja ratkaisun iskenyt Lukáš Krenželok. Kladnon onnistujat olivat Plekanec kahdesti ja Marek Židlický. Jaromir Jágr istui voittomaalikisan jäähyaitiossa saatuaan huitomisesta (lue: turhautumisesta) jäähyn ajassa 65.00.

Slavia Praha - Kladno 4:3rl. (1:1 0:1 2:1)

archieG

Extraliigan kärki tiivistyi eilisellä kierroksella Zlínin, Kladnon, Třinecin ja Slavian voitettua, kun taas Brno, Litvínov ja Plzeň hävisivät.

Kierroksen kärkiottelu pelattiin Kladnossa, jossa kotijoukkue kaatoi kierroksen tv-ottelussa Plzeňin 4-3. Ottelu oli jäähyväisottelu kahdelle NHL-avulle, sillä Kladnon Marek Židlický ja Plzeňin Tuukka Rask pelasivat, ainakin toistaiseksi, viimeiset ottelunsa. "Oli upeaa saada hänet pelaamaan meille. Useissa peleissä joissa emme pelanneet hyvin, varsinkin vieraissa, hän piti meitä pystyssä. Kiitämme häntä ja toivotamme hänet lämpimästi takaisin, jos NHL-kausi peruuntuu lopullisesti", kommentoi Plzeňin kapteeni Martin Straka ottelun jälkeen.

Slavia haki kolmannen voittonsa peräkkäin Chomutovista, joka puolestaan kärsi kuudennen peräkkäisen tappion. Chomutov pelasi läpi ottelun haparoiden ja Slavia teki paikoistaan murhaavalla tarkkuudella maalit. Slavian avausosumasta vastasi paluumuuttaja Jaroslav Bednář avauserässä.

HIFK
Ottelu oli jäähyväisottelu kahdelle NHL-avulle, sillä Kladnon Marek Židlický ja Plzeňin Tuukka Rask pelasivat, ainakin toistaiseksi, viimeiset ottelunsa.

Onko Tsekissä samanlainen verotuspolitiikka kuin Suomessa vai lähtivätkö pois vakuutusmaksujen suuruuden vuoksi? Tuskin kyseessä on se, että NHL:ssa pelit olisivat pian alkamassa. Minne herrat muuten menevät seuraavaksi? Z voisi puolestani hypätä Helsinki-Vantaalle lähtevään koneeseen ja saapua Nordikselle.

Blitzkrieg

Lukko
Löytyyköhän jostain internetin syövereistä tsekin liigasta samanlaista sivua kuin sm-liiga.fi jossa on kokoonpanot illan otteluun ja tilastoja yms ? Linkkiä vaan jos on ! !

archieG

Luulisin, että täältä löytyy mitä tarvitaan. "FAKT" alta löytyy kokoonpanot ja samaan paikkaan tulee ottelun tapahtumat on-line.

archieG

Raskin tilanteesta lainaus hokej.cz sivustolta kertoo että "hän lentää lauantaina Tampereelle, jossa hän seuraa tilanteen kehittymistä valtameren toisella puolella".

Židlický matkustaa tietojen mukaan ensi viikolla takaisin Pohjois-Amerikkaan. "Mitä sitten seuraavaksi, niin minulla ei ole mitään sanottavaa. Nähtäväksi jää", kommentoi Ž medialle.

Blitzkrieg

Lukko
Kiitoksia oikein paljon ! Mites nuo muut Kladnon NHL avut kuin Zidlicky ovatko lähdössä pois tms ?

Zborik_

Jääkiekko
Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary (0:0, 1:0, 2:0)

31:26 Marek Židlický (Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec)
46:41 Jaromír Jágr (Marek Černošek, Marek Židlický)
57:57 Tomáš Plekanec (Marek Židlický)

Jäähyt - Kladno 6x2, Karlovy Vary 6x2

Tuli katsottua kaksi erää tätä eilistä ottelua. Minusta Kladno pelasi hyvää jääkiekkoa ja Karlovy Vary pysyi pelissä mukana maalivahtinsa Tomas Zavorkan ansiosta. 41 torjuntaa on loistava suoritus. Jaromír Jágr sekä Marek Židlický ovat edelleen todella kovia pelaajia. Jágr pyöritti peliä näyttävästi ja Židlický antoi mainioita syöttöjä. Kladnolla oli mennyt vähän heikommin viimeisimmät ottelut, joten pidän tätä tärkeänä voittona.

Jatkossakin koitan laittaa raporttia näkemistäni peleistä. Tästä nyt tuli tämmöinen tynkä, kun en nähnyt kokoa peliä. :)

HC Oceláři Třinec HC Škoda Plzeň 17:00

Nuo ovat Tshekin aikaa ja ovat käsittääkseni tunnin edellä.

archieG

Ja jos joku ihmettelee miksi Ž edelleen heiluu Kladnossa, niin hän teki kahden ottelun jatkosopimuksen Kldanon kanssa. Eli eilisen lisäksi pelaa vielä sunnuntain kierroksella Liberec-pelissä.

Kaiken kaikkiaan täytyy sanoa että ihme säätämistä...

archieG

Hienoa perjantai-illan kiekkoviihdettä tarjosivat Kometa Brno ja Sparta eilisellä kierroksella loppuunmyydyn Rondo Arenan ja tv-kameroiden edessä.Samalla kun Zlín hävisi oman ottelunsa, niin Kometa nousi Extraliigassa takaisin toiselle sijalle.

Ottelun hyvävauhtinen avauserä ei tarjonnut maaleja, mutta toisessa erässä alkoi tapahtua. Ensin ajassa 23:02 Spartan jenkkipuolustaja Troy Milam pelattiin vapaaksi ja hallittu 0-1. Vain 27 sekuntia edellisestä ja taas kaivettiin kiekko Kometan maalista, asialla Dominik Pacovský 2-1 hyökkäyksen päätteeksi. Ote siirtyi erän loppua kohti Kometalle ja kavennus näki päivänvalon ajassa 34:49, maalintekijänä pitkän pyörityksen jälkeen Tomáš Žižka. Tasoitus seurasi seuraavan painostusjakson jälkeen ajassa 36:32 puolustaja Jan Hruškan tykittäessä irtokiekon maaliin.

Ottelun voittomaali nähtiin ajassa 48:36 Spartan David Kočin ryntäyksestä saadun 5 minuutin jäähyn aikana. Kočille merkittiin aikakirjoihin 5+5+20+20 tilanteen jälkeen tappelusta Kometan Valábikin kanssa joka myös ajettiin ulos. Hieman epäselvän tilanteen maali Róbert Petrovickýlle, joka oli kärsineenä osapuolena Kočin taklauksessa. Loppunumerot tyhjiin teki Hořava ajassa 59:51.

Ottelun maalit täällä.

Kometa Brno - Sparta 4:2 (0:0 2:2 2:0)

23:02 0-1 Troy Milam (Marek Hovorka, Vladimír Sičák)
23:29 0-2 Dominik Pacovský (Jaroslav Hlinka, Vladimír Sičák)
34:49 1-2 Tomáš Žižka (Martin Dočekal, Jozef Kováčik)
36:32 2-2 Jan Hruška (Vojtěch Němec, Hynek Zohorna)

48:36 3-2 Róbert Petrovický yv
59:51 4-2 Miloslav Hořava (Martin Falter, Jozef Kováčik) im

Jäähyt: Kometa 4x2min, 5+20min. Sparta 4x2min, 5+20min, 5+20min.

archieG

Ylläolevassa mainitusta David Kočin ryntäysjäähystä ja jälkitappelusta löytyy video täältä. Extraliigan kurinpito langetti Kočille viiden ottelun pelikiellon jo automaattisesti ulosajosta tulleen yhden ottelun pelikiellon päälle. Sparta valmentajansa suulla ja Koči itse ovat pahoitelleet tapahtunutta.

"Tärkeintä on, että pelaaja (Petrovický) jatkaa kauttansa ja ei kärsinyt loukkaantumisesta. Olen pahoillani mitä tein ja saadusta rangaistuksesta olen samaa mieltä. Ansaitsin sen" kommentoi Koči Spartan verkkosivuilla.

Zborik_

Jääkiekko
Filip Kuba ei jatka HC Viktovicen riveissä, kertovat joukkueen nettisivut. Kuba pelasi Viktovicessa 11 ottelua tehoin 0+4.

Samaan viestiin täytyy todeta, että eilinen Slavia Prahan ja Kometa Brnon ottelu oli hyvää viihdettä. Brno voitti 3-1, mutta erityisen vakuuttunut olin Slavian nuoresta Tomáš Hertlistä. Olen aivan varma, että Hertl on tulevaisuuden huippupelaaja NHL:ssä. Isoksi pelaajaksi sulava kiekollisena, hieno pelikäsitys ja syöttötaito. Lisäksi Hertl on näkemissäni peleissä laukonut muutaman kerran vaarallisesti, osoittaen hyvää laukausta.

archieG

Jaahas, oli mennyt ohi että Jaroslav Bednář oli Slaviassa kuukauden sopparilla. Ei hätää, sillä herra jatkaa ainakin tammikuun loppuun. Toinen ilouutinen oli Vladimir Sobotkan jatko kauden loppuun jos NHL-kausi peruuntuu kokonaan. Lähteenä Slavian nettisivut.

Bednář 8 6+2=8 +3
Sobotka 22 9+12=21 +8

Jaroslav Kallan sopimus irtisanottiin jo viikolla. Pettymys on ainoa sana kuvaamaan suurilla odotuksilla Kladnosta Slaviaan siirtyneen pelaajan otteita. 25 4+3=7 +1 ei ole ehdottomasti tarpeeksi roolipelaajaksi siirtyneelle Kallalle.

Slavian sisäistä pistepörssiä johtaa superlupaus Tomáš Hertl, 29 12+10=22 +1.

archieG

Prahassa Extraliiga-vuosi 2012 lopeteltiin paikalliskamppailulla. Slavia tuli kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin ja lopulta voitti voittomaalikisassa Spartan 4-3 ottaen jo neljännen derbyn peräkkäin. Slavian kirivaiheen käynnisti paluumuuttaja Jaroslav Bednář hienolla yksilösuorituksella 45:lla minuutilla ja vain minuuttia myöhemmin hurjan pyörityksen päätteeksi pelin iski tasoihin Lukáš Krenželok. Voittomaalikisassa ainoa onnistuja oli nuorempi Vladimir Růžíčka. Ensimmäinen erä oli varovaista peliä, erän alku hieman Spartan ja loppussa taas Slavia sai omaa peliä avatuksi. Toinen erä oli rehellisyyden nimissä Spartan ja ilman Slavian hyvää onnea ja maalivahti Dominik Furchin pelastuksia kolmanteen erään olisi voitu lähteä enemmänkin kuin Spartan kahden maalin johdossa. Kolmannen erän nousu ja hyvä ote jatkoajalla, sekä voittomaalikisasta tullut toinen piste jätti ainakin meikäläiselle ja ehkä muutamalle muullekkin paikalla olleelle hyvän tunnelman uudelle vuodelle.

Slavia Praha - Sparta Praha 4:3rl (0:0 1:3 2:0)

31.Kuboš, 45.Bednář, 46.Krenželok, rl Růžička - 26.Broš, 26.Gřegořek, 35.Ton.

Yleisöä: 10.205.

Karlovy Vary murskasi loppuvuoden alisuorittajan Kometa Brnon 7-0. Kometa hävisi jo viidennen ottelun peräkkäin ja putosi sarjataulukossa jo seitsemänneksi. Plzeňin voittaessa Chomutovin 6-2 ja Zlinín hävitessä kotona Kladnolle 2-5 (Jágr 0+4) uudelle vuodelle siirytään Plzeňin 10 pisteen johdossa. Lopuissa kierroksen otteluissa Litvínov - Liberec 5-2 ja Třinec - České Budějovice 6-3.

archieG

Allekirjoittaneen loppiaissunnuntai meni jääkiekkoilullisissa merkeissä. Ensin iltapäivällä Prahan O2:lla Slavia-Chomutov ja illalla kotisohvalta kierroksen tv-peli Litvínov-Třinec.

Kun valtaosa Extraliigan NHL-avuista päätti jäädä kotiin järjestelemään lentoja takaisin Pohjois-Amerikkaan, niin Vladimir Sobotka (Slavia) ja Michael Frolík (Chomutov) päättivät vielä huhkia täyden illan tukemassa työsulkujoukkueitaan ja ihastuttamassa kannattajia. Slavia jatkoi hyvää voittosarjaansa ja otti jo kuudennen voittonsa putkeen maalein 4-1. Edellisen kerran kotijoukkue on hävinnyt joulukuun alussa. Chomutov-voiton arkkitehtinä hääräsi Jaroslav Bednář hattutempulla. Kaksi ensimmäistä olivat namusyöttöjä Sobotkalta b-pisteen kaarelle, josta maalintekijä jumalan armosta iski murhaavalla tarkkuudella onetimereilla. Kolmas maali tuli ottelun viimeisellä minuutilla Bednářin heitettyä omalta maalilta lopullisen niitin tyhjiin. Frolík jaksoi karvata ja raataa vierailijoissa isot minuutit isolla asenteella. Hieno piirre pelaajassa tulla umpisurkeaan työsulkuseuraan tällä asenteella, vaikka tämän tason kaverissa olisi ollut ottajia missä päin Eurooppaa tahansa. Alunperin Frolík on Kladnon kasvatti.

Slavia Praha - Chomutov 4:1 (1:0 2:1 1:0)

8.Kuboš, 21., 26., 60.Bednář - 35.Hromas.

S: 4x2min C: 4x2min

Yleisöä: 3938.

Kierroksen runsasmaalisin ottelu oli Litvínovin ja Třinecin välienselvittely tv-kameroiden edessä maalein 5-6 voittomaalikisan jälkeen. Ottelussa mentiin päädytä toiseen hurjalla vauhdilla ja johtopaikka vaihtui moneen kertaan. Ensimmäisessä erässä Litvínov meni yhdeksässä minuutissa 3-0 johtoon, mutta toisen erän puolessa välissä tilanne oli jo kääntynyt vierailjoille tilanteeksi 3-4. Litvínov puolestaan käänsi tilanteen itselleen kolmannen erän alussa, mutta Třinecin Vladimír Roth vielä tasoitti ajassa 58:21. Voittomaalikisassa lopullisen ratkaisun iski Frantisek Lukeš, joka teki myös avausmaalin vain 10 sekunnin jälkeen. Třinecin konkari Radek Bonk loukkasi kolmannessa erässä pahan näköisesti jalkansa ja voi vain toivoa, ettei loppukausi ole paketissa.

Litvínov - Třinec 6:5 rl (3:2 1:2 1:1)

1., rl. Lukeš, 5.Ručinský, 10.Hübl, 33.Stříteský, 41.Kubát - 12., 25.Adamský, 19.Peterek, 33.Bonk, 59.Roth.

archieG

Jarda Bednářin (toistaiseksi) viimeiseksi otteluksi punavalkoisissa jäi sunnuntainen peli Chomutovia vastaan. Bednář matkustaa Berniin välittömästi paikkaamaan NHL-pelaajien lähdön jättämää aukkoa.

Tomáš Hertl on palannut MM-reissusta ja on Slavian kokoonpanossa illan kierroksella.

archieG

Sunnuntaina Extraliigan 40:lla kierroksella Slavia voitti Zlinin 3-2 jatkoajalla. Kotijoukkue hukkasi 2-0 johtonsa, mutta jatkoajalla veteraani Pavel Kolařík iski ratkaisun ajassa 60:31. Slavian 3 pisteen voittokaan ei olisi ollut vääryys, sillä Zlinin tasoitusta edelsi selkeä puhaltamatta jäänyt koukkaaminen. Maalin jälkeen Slavian valmentaja Vladimír Růžička purnasi itselleen kahden minuutin jäähyn.

Slavialta mielestäni tasapainoinen esitys, ehkä jopa parasta mitä olen kauden aikana nähnyt. Zlin on kuitenkin ollut viimeaikoina kovassa iskussa, mutta nyt Slavian tiukka puolustus teki Zlinin hyökkäyksen suhteellisen aseettomaksi. Hyvänä esimerkkinä avauserässä hoidettu Pavel Klhůfekin hieman kyseenalainen 5 minuutin ryntäysjäähy jonka aikana Zlin ei saanut oikeastaan mitään aikaiseksi. Ei tarvitse ihmetellä Slavian päästettyjen maalien määrää, joka on alhaisin Extraliigassa. Tuollaisella pelillä omiin ei 1-2 enempää kertakaikkiaan mene.

Sunnuntainen kierros oli 1000. Extraliigassa ja sen kunniaksi Slavia tarjosi kaikki pääsyliput 50kc (n.2€) alehintaan. Se näkyikin mukavana yleisömääränä ja ihastuttavasti paikalla olikin todella paljon kokonaisia lapsiperheitä.

Slavia Praha - Zlín 3:2 ja. (1:0 1:2 0:0 1:0)

2.Hertl, 23.Žejdl, 61.Kolařík - 23.Holík, 30.Leška.

archieG

Viikonloppuna pelattiin totutusti perjantaina ja sunnuntaina täydet kierrokset. Kyseessä siis jo kierrokset 41 ja 42. Extraliigassa siis pelataan puhdas nelinkertainen sarja, 52 kierrosta eli 10 runkosarjaa jatketaan vielä 10 kierrosta.

Slavialta oudon kaksijakoinen viikonloppu. Ensin perjantaina tv-kameroiden edessä hieno vierasvoitto sarjakärki Plzeňistä 2-4 ja sitten varsinainen romahdus sunnuntaina Litvínovin vieraana 7-1. Plzeň-ottelu oli Slavialta hienoa puolustuspelaamista ja sitten vastaiskuista tarvittavat maalit. Ei mitään hienouksia, mutta äärimmäisen tehokasta. Voisi jopa sanoa, että saatiin jo esimakua tulevasta play-off keväästä. Ottelun hahmo oli Slavian Lukáš Krenželok, joka teki uransa ensimmäisen Extraliiga-hattutempun. Ketjukaveri Jan Alinc säesti kolmella syöttöpisteellä. Slavian Litvínov-ottelusta en osaa sanoa sen enempää, sillä en ottelua nähnyt.

Plzeň vaeltaa varjojen mailla, sillä se hävisi myös sunnuntaina Pardubicelle kasvattaen tappioputken jo viiteen otteluun. Pardubicen peräsimessä debytoi SKA Pietarista potkut saanut Miloš Říha. Toisessa ääripäässä on alkukauden surkeasti aloittanut Sparta, joka on 7 ottelun voittoputkessa ja pelottavan vahva ehdokas kuuden joukkoon. Edellinen tappio on viimevuoden puolelta voittomaalikisasta uudenvuoden aatonaattona Slaviaa vastaan.

Sarjataulukkoa kun katsoo, niin sijat 4-10 ovat 10 pisteen haarukassa joten mielenkiintoinen runkosarjanloppu edessä Extraliigassa. Chomutov ja Liberec alkavat tarvita pienen ihmeen välttääkseen play-out-sarjan.

14. Chomutov   42  8 8  4 22 100:148 44

Tänään tiistaina pelataan kaksi rästiottelua pois. Tv-pelinä tulee Česke Budějovice-Kometa Brno ja toisena pelinä on Slavia-Vítkovice.

HokejGirl

Philadelphia Flyers, Metallurg Magnitogorsk
archieG: Mukava, kun jaksat päivitellä aina välillä tänne, vaikka Jatkoajassa ei näytä Tšekin liigalla hirveästi faneja olevan. Käyn aina lukemassa, kun aikaisempina kausina on tullut katsottua viikossa peli tai pari netistä, mutta nyt vähän seuraaminen jäänyt.
Kysynkin nyt, että oletko Kladnon pelejä nähnyt? Kiinnostaisi tietää, miten niillä on mennyt varsinkin nyt, kun NHL-vahvistuksia ei enää ole.

archieG

En ole Kladnolta pelejä nähnyt työsulun loppumisen jälkeen. Kuitenkin tuttavani kanssa Kladnota sivuten silloin pari viikkoa sitten juttelin ja olimme yksimielisiä, että Kladno on se joukkue Extraliigassa johon NHL:n alkaminen eniten tulee kirpaisemaan. Veikkasimme, että sen peli tulee lässähtämään kuin pannukakku ja voi olla, että jo saavutetut pisteet eivät riitä edes paikkaan säälipleijareissa. Se mitä Kladno sai NHL-avuilta kuvaa parhaiten tämän hetken pistepörssi:

10. Černošek    40 2+7=9 +18

Tuohon kun otetaan mukaan Tomáš Kaberle sijalta 13 pistein 10 2+4=6, niin joukkueesta hävisi 62 maalia ja 157 tehopistettä työsulun loppuessa. Siinä vaiheessa koko joukkue oli tehnyt 115 maalia.

No miten on sitten mennyt Kladnolla? Yllättävän hyvin sanoisin. Viimeinen NHL-apu Jágr pelasi 38:lla kierroksella tuloksena 3-2 voitto Litvínovista. Jágrille ottelussa normi 0+2. Sen jälkeen Kladno on pelannut seuraavasti:

11.1. Karlovy Vary - Kladno 4-0
13.1. Liberec - Kladno 0-2
17.1. Kladno - Kometa Brno 2-1
20.1. Vítkovice - Kladno 4-2

Neljä ottelua, kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Voitot tosin todellisista kriisijoukkueista, Liberec ja Kometa, mutta kuitenkin. Pysyn kuitenkin kannassani, että Kladno ei kuuden sakissa pysy ja 10 sakissakin oleminen tekee tiukkaa, varsinkin kun tänään tuli tieto, että joukkueen kuudenneksi paras pistemies Jan Hlavác siirtyy loppukaudeksi Ruotsiin.

Vastakysymyksenä kysyn, että mikä saa aloittamaan kaukokannattamaan(?) tsekkiläistä pikkukaupungin joukkuetta?

HokejGirl

Jokunen vuosi sitten ajattelin katsoa pari peliä Tsekin liigaa, kun ei mitään muutakaan kiinnostavaa kiekkoa tullut. Katselin joukkueita ja Kladno kuulosti heti tutulta, koska sieltä oli Jágr, Pavelec, Plekanec ja Vorácek lähtenyt maailmaa valloittamaan. Pelaajia vilkaisin ja näytti olevan tuttuja nimiä, joten päätin muutaman pelin vilkaista ja huomasin liigan olevan erittäin kiinnostava (tämän jälkeen en ole katsonut otteluakaan SM-liigaa). Jossain vaiheessa se sitten kai muuttui oikein fanittamiseksi. Oikeasti luulen, että Jágr oli se isoin syy, mutta nykyään Kladno kiinnostaa eniten, koska tunnen sen pelaajat ym. paremmin kuin muiden joukkuiden. Kaukokannatustahan tämä on, mutta haaveena joskus päästä paikan päälle näkemään.

Toivon, että työsulkupelaajien lähdettyäkin peli kulkisi. Näkihän sen viime vuonnakin, että Kladno pärjää ja pudotuspelipaikka on mahdollinen. Noh, pitää katsoa muutama peli ensin ja sitten miettiä uudelleen.

archieG

Perjantaina O2:lla tarjoiltiin hieman nihkeää kiekkoviihdettä Slavian jatkaessa kriisijoukkue Kometan murheellista alkuvuotta ja-voitolla. "Kaksi pistettä oli meille tänään kullan arvoinen, sillä pelimme ei ollut parasta mahdollista", kommentoi ottelun jälkeen voittomaalikisassa kahdesti onnistunut ratkaisija Vladimír Růžička nuorempi. Itse en nähnyt Slavian peliä katsomosta aivan niin pessimistisesti, vaikka kyllä toisessa erässä kotijoukkueen olisi ainakin yhden maalin voinut tehdä Kometan jäähysuman aikana. Kometalle vihellettiin toisen erän toisella puoliskolla 4 kakkosta, mutta Slavian ylivoimapeli oli pikkusievää siirtelyä ilman suoraviivaisempaa ratkaisun yrittämistä. Ihastuttavaa Slavian pelissä on edelleen toimiva koko viisikon puolustuspeli ja pitkästä aikaa joukkueella on myös the maalivahti. Dominik Furch on kovasti kehittynyt ja otti kiinni jälleen muutaman hyvän kopin. Kotijoukkueen ainokaisen teki sairastuvalta palannut kapteeni Petr Kadlec toisen erän alussa. Slavian voitettua viikolla rästiottelun Vítkovicea vastaan, niin kärki tasoittui entisestään.

Kometa yritti viikolla herätellä joukkuetta irtisanomalla viime kevään play-offien pistepörssin voittajan Tomáš Divišekin sopimuksen. Divišek on ollut tälläkin kaudella piste per peli tahdissa, joten hieman ihmetyttää ratkaisu.

Slavia Praha - Kometa Brno 2:1 rl (0:1 1:0 0:0)

21.Kadlec, rl Růžička - 18.Erat.

Jäähyt: S 2x2min B 6x2min

Yleisöä: 4865.

Kierroksen muissa otteluissa häntäpään kärkikamppailussa Liberec voitti Chomutovin vieraissa, kovassa vedossa ollut Třinec hävisi yllättäen Ostravan paikallisessa Vítkovicelle, Zlínille ja-voitto Litvínovista, České Budějovice lisäsi mestari Pradubicen tuskaa pudotuspeliviivan alla, Kladnosta ei ollut huippuvireisen Spartan pysäyttäjäksi ja Karlovy Varyn vuoro oli ottaa pisteet kärkijoukkue Plzeňiltä.

archieG

Eilisten rästiotteluiden jälkeen Extraliigassa kaikilla joukkueilla alkaa olla sama määrä otteluita (44) takana, pl. Třinec ottelun vähemmän ja Vítkovice ottelun enemmän pelanneena. Kärki viisikko viiden pisteen sisällä ja sijat 6-10 viiden pisteen sisällä. Spartan voitettua elisen lisäksi myös sunnuntaina ja kärjen kompuroitua, niin runkosarjan voitosta tullaan käymään tiukka kisa.