Jeremy Dehner – Kekäläisen ensimmäinen sulka hattuun?

  • 43 346
  • 94
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Mitähän Dehneristä sanoisi.

Periaatteessa monesti matsin jälkeen Dehneriä voisi arvioida niin, että epäonnistuneita ratkaisuja hyökkäyssuuntaan ja muuten näkymätön. Ja sitten tehotilastossa seisoo +3. Go figure.

Dehner on loistava "syvyyspakki". Miehellä ei sinänsä ole mitään erikoisosaamista, jolla ratsastaisi, mutta peruspeli on loistavaa kumpaankin suuntaan, todella luotettava pelaaja. Tämä on näkynyt hienosti miehen +/- tilastossa, edellisillä kausilla +17 ja +15 ja tälläkin kaudella hyvää vauhtia matkalla vähintään samoihin lukemiin (17 ottelussa +7).

Vähän on itsekkin tullut odoteltua, että milloin miehestä kuoriutuu se liigan eliittiin lukeutuva hyökkäävä pakki, mutta nimenomaan perustekemisessä Dehner on jo nyt todella kovalla tasolla. Tosiaankin, hyvin mielenkiintoinen pelaaja, mutta todella tärkeä osa Jokereiden puolustuksen runkoa.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Dehner on loistava "syvyyspakki". Miehellä ei sinänsä ole mitään erikoisosaamista, jolla ratsastaisi, mutta peruspeli on loistavaa kumpaankin suuntaan, todella luotettava pelaaja.

Mä diggailen Dehnerin tapaa pelata, mutta jotenkin mies on liiankin kanssa "syvyyspakki".

Hyökkäyspäässä Dehner ei nuolipyssyllään pysty kylvämään kauhua. Tuskin hirveän paljon liioittelen, jos totean hänellä olevan yksi liigan huonoimmista laukauksista, poislukien mopoautoilla sutivat junnut. Hän pystyy toki tekemään hyviä kiekollisia ratkaisuja, mutta kuten liigauran pistemäärät osoittavat, hän ei ole se varsinainen playmaker.

Puolustuspäässä Dehner saa paljon anteeksi asenteensa ja luistelunsa kautta. Kaksinkamppailuissa hän ei ole liigan parhaimmistoa kokonsa takia, mutta puutteita hän pystyy korvaamaan melko hyvin vahvuuksillaan.

Periaatteessa Dehner olisi aivan loistava pelaaja liigaan. Suoritustaso ei heittele dramaattisesti, hänet voi iskeä kentälle lähes koska tahansa ja puutteiden takia KHL- ja NHL-peikot eivät ole osa jokapäiväistä arkea. Sen sijaan Dehnerillä on yksi suuri heikkous: passi.

Mulle on loppujen lopuksi aivan sama mistä maasta pelaaja on kotoisin, kunhan hän vain on vahvistus joukkueelle siinä roolissa, johon hänet on hankittu. Sen sijaan on todettava, että jenkkipassi ei ole erityisen kovaa valuuttaa omissa kirjoissani: kun ulkkarikiintiö on varsin tiukka, noille paikoille pitäisi ensisijaisesti löytää se kärkiosaaminen, jota ei välttämättä eurooppalaisen joukosta löydy. Esimerkiksi tällä hetkellä meillä on ulkkarikiintiö täynnä, joten kesken kauden paljastuneiden aukkojen paikkaaminen on vaikeampaa: valinnanvaraa on vähemmän, koska pohjoisamerikkalaiset on käytännössä rajattava pois laskuista.

Muutamaan otteeseen on tämän kauden aikana tullut mietittyä sitä, olisiko Dehnerille sorvattava jatkopahvia vai ei. Pelillisesti hän on hyvä tekijä liigaan ja tuollaisia pelaajia tarvitaan joukkueeseen. Sen sijaan kysymyksi herättää se, voidaanko ulkkaripaikka käyttää "vain" syvyyspakkiin? On kuitenkin huomioitava, että Eavesilla on soppari vielä kaudeksi 2013-14 ja Moses on osoittautunut sellaiseksi vahvistukseksi, että hänet kannattaa sitouttaa pidemmäksikin aikaa jos se on mahdollista.

Lisäkiinnostusta herättää tällä saralla myös NHL:n tilanne. Tällä hetkellä esimerkiksi AHL on normaalia kovempi ja moni "junnu" (Granlund, Vatanen, Gouturier, jne.) ajetaan pehmeän laskun kautta sisään miesten peleihin tai pelaa vielä "ylimääräistä" kautta junnuissa (Grigorenko, Murray, Huberdeau, jne.). Jos koko kausi jää pelaamatta, niin ensi kaudelle on kerralla NHL:ään puskemassa parin vuoden kärkidraftit. Kaikille ei varmasti paikkaa ylhäältä löydy, joten uskoisin Eurooppaan suuntaavan keskimääräistä kovempaa tavaraa tuossa tilanteessa. Tällä kaudella esimerkiksi Moses suuntasi Eurooppaan sen takia, että agentti oli varoitellut mahdollisen työsulun vaikutuksesta peliaikaan AHL:ssa.
 

-STR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kehittymistä on tapahtunut, mutta ei ehkä niin paljoa mitä itse odotin. Mielenkiintoista seurata, jatkaako kaveri meillä ensi kaudella.

Toivottavasti jatkaa. Todellinen terrieripakki, jolla ei montaa huonoa päivää kalenteriin mahdu. Sm-liigan parhaimpia All-round pakkeja. Ei viihdy otsikoissa, mutta tärkeä työkalu, jonka voi laittaa kentälle koska tahansa. Vähän kuin Leatherman.
Miinuksina vain vaisuhko laukaus ja joissain määrin pelin luku. Mutta jos laukaus olisi piiruakaan parempi, niin kaveri lähtisi Khl:ään aika rivakasti.

Kekäläinen saisi rustailla jatkosopparia hyvää vauhtia, ettei Dehneriä nähdä luistelemassa "Kärppäpaidassa" areenan jäällä. YÄK!

Edit:Ja onhan kaveri aika Teräsmies, kun ei sairaana viihdy peliäkään. Vertaa Eaves...
 
Viimeksi muokattu:

Deptula

Jäsen
Dehner on puolustusaluuella lähes virheetön. En muista yhtäkään tilannetta jossa vastustaja olisi saanu kiekon lahjaksi Dehneriltä ja tehnyt maalia. Hyökkäyspäässä Dehner pyrkii pelaamaan virheettömästi, eikä tuon seurauksena ei oikein loista hyökkäyspäädyssä.

Jos olisi 10cm pidempi ja laukaus olisi hyvä, niin ei hän olisi varmaan koskaan olisi tullut tänne pelaamaan, vaan loisi uraa todennäköisesti pohjois-amerikassa.

Minun puolestani Dehnerille jatkolappua vaan nenän eteen ja laukaisutreeniä lisää. Dehner on kuitenkin parhaimpia allround-pakkeja liigassa ja pystyy kehittymään vielä KHL-tasolle.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Dehner on puolustusaluuella lähes virheetön. En muista yhtäkään tilannetta jossa vastustaja olisi saanu kiekon lahjaksi Dehneriltä ja tehnyt maalia.

Dehneriltä on itse asiassa viimeisissä peleissä tullut aika monta pahaa hassia, jossa on menettänyt kiekon helposti vastustajalle, mutta noista ei ole maalia tullut. Jos nyt etsimällä haluaa etsiä, niin viime kauden 8-4(?) Pelicans-peli, ensimmäinen pelsujen maali lähti siitä kun Dehneriltä riistettiin kiekko alimpana miehenä.

Dehner ei oikein tunnu kehittyvän mihinkään ja etenkin laukaus on todella kehno. Aika monesti on hyvä pyöritys päättynyt siihen, että Dehner on sutaissut kärkikarvaajan jalkoihin tai muihin ruuminosiin. Toisaalta taas diggaan siitä, että on luistimilla tosi nopea ja pystyy tuomaan jalalla kiekkoa ylöspäin. Eli jatkopahvia ilman muuta kouraan, muuten kaverin ura jatkuu jossain DELissä.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kertoo aika hyvin teidän vallitsevasta tilanteesta, kun suurin valittamisen aihe on se kuinka Dehner on niin tasapaksu pelaaja. Ei erotu hyvässä, eikä pahassa. Kateeks vetää.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Jos nyt etsimällä haluaa etsiä, niin viime kauden 8-4(?) Pelicans-peli, ensimmäinen pelsujen maali lähti siitä kun Dehneriltä riistettiin kiekko alimpana miehenä.

Kys. riistäjä oli Lasch, joka paukutti siitä tilanteesta maalin. Ei kovin moni muu saa Dehneriä kiinni luistelussa...

Luisteluhan on siis Dehnerin ykkösvahvuus.. Sääliksi käy kärkikarvaajia, kun Dehner vaihtaa luistelusuuntaa ;)
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Dehnerin suurin ongelma on se, että laukaus on aivan onneton. Ilmeisesti mies on itsekin sen huomannut, koska laukoo aniharvoin. Omassa päässä Dehner on, kuten sanottu, lähes virheetön. Miehen kiekkovarmuus on aivan omaa luokkaansa... Kaveri saattaa tulla maalin takaa kahden kärkikarvaajan välistä oman maalin eteen ja jatkaa matkaansa kiekon kanssa ylös... Hyökkäyspäässä Dehner on myös kova kuljettelemaan kiekkoa, mutta pisteitä tulee niukalti. Paljolti juuri tuon onnettoman laukauksen vuoksi.

Itse kyllä pohtisin kahdesti jatkosopparin kanssa... Riippuu täysin siitä, mitä ulkkaripakilta haetaan, virheettömyyttä vai tehoja hyökkäyspäässä.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Dehner menee hyvin meidän puolustuksessa. Kuitenkin voisi opetella luopumaan kiekosta välillä ja oikeissa paikoissa. Nyt "kuljetusliike" vie kiekon vastustajan alueelle kunnes ajatus ja kädet loppuvat kesken. Myös Masto on ottanut mallia Dehneristä ja yhdessä herrat kuljettelevat keikkoa ympäri kenttää ja heittävät lopulta pikkunepin vastustajalle. Ajatelkaa kuinka kova meidän puolustus olisikaan jos nämä kaksi herraa laajentaisivat edes vähän "repertuaariaan."

Jos olisin Kekäläinen niin vaatisin Dehneriltä vielä pientä tasonnostoa, jos haluaa jatkopahvin. Kriittinen pitää olla, varsinkin kun heikkoudet ovat vielä liian näkyvät (laukaus, pelisilmä, kuljetusliike).
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se on tietenkin toinen kysymys kannattaako ulkolaispaikkaa käyttää tuohon rooliin, mutta ainakin itse olisin valmis helposti pitämään Dehnerin joukkueessa. Ei ole kehittynyt niin hyväksi kuin olisi toivonut, mutta silti on yksi joukkueen tasaisimpia suorittajia, jolla ei isompia heilahteluja tule kauden aikana. Luottomies.

Kaikella kunnioituksella hienoa jokeri-ikonia kohtaan, enemmän kaksijakoiset fiilikset tuli AJ Niemen kahden vuoden jatkopahvista. Toki jos tyytyy rotaatiopakin rooliin niin sitten, mutta saa nähdä pääseekö ylipäänsä riittävään pelikuntoon enää. Ja ihan samat fiilikset oli Eavesinkin kohdalla jos ulkkaripaikkojen täyttämistä miettii. Hienoja miehiä, mutta valitettavan kolhiintuneita. Dehner on roolissaan laadukas pakki liigaan ja siinä ei mielestäni saa painaa se mikä passi on kyseessä.
 
Viimeksi muokattu:

:)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Dehner on puolustusaluuella lähes virheetön. En muista yhtäkään tilannetta jossa vastustaja olisi saanu kiekon lahjaksi Dehneriltä ja tehnyt maalia. Hyökkäyspäässä Dehner pyrkii pelaamaan virheettömästi, eikä tuon seurauksena ei oikein loista hyökkäyspäädyssä.

Nyt jos näitä etsimällä etsii, niin toissa kaudella Lukko-Jokerit pelissä menetti käsittämättömästi kiekon alimpana miehenä Lauri Tukoselle, joka iski lukemiksi 4-4.

http://arkisto.ruutu.fi/video?vt=video&vid=105513

Linkki vie koosteeseen 15.10.2010 pelattuun Lukko-Jokerit peliin.
 

Filosofem

Jäsen
Kieltämättä jo silloin pari vuotta sitten Dehnerin odotettiin kehittyvän kiekollisempaan suuntaan (esim. yv-osaaminen ja laukaisu), mutta nuorukaisesta on kuoriutunut luotettava yleispuolustaja. Vaikea kuvitella, että Dehnerin laukaisu tulisi enää tuosta merkittävästi muuttumaan.

Myös Jarmo Kekäläinen ripotteli odotuksiaan kotisivujen haastiksessa tammikuussa 2011, kun Dehnerin jatkosoppari julkaistiin:

"Hän on ollut minulle kaiken kaikkiaan todella positiivinen yllätys ja on jatkosopimuksensa ehdottomasti ansainnut", Kekäläinen kehui ja muisteli nähneensä pelaajan ensimmäisen kerran Yhdysvaltain 18-vuotisten maajoukkueessa.

"Koko ajan hän on parantanut, ja ollut todella luotettava puolustaja. Jos pienellä kaverilla on eväitä minne vain, niin juuri hänellä niitä on. Voimaa vain lisää", Kekäläinen evästi.

Voimaa ei ole ehkä tullut sillä tavalla, miten Kekäläinen tuolloin ajatteli. Muistan myös yhden haastattelun, jossa Kekäläinen vertasi Dehnerin potentiaalia aiempiin löytämiinsä kiekollisiin puolustajiin (niitä hän ei nimiltä maininnut, mutta: Rafalski, Zidlicky).

Omana kasvattina Dehner olisi fanien kiistaton adoptiolapsi, mutta hänen ollessa ulkkari, suorituksia tulee katsottua vähän enemmän kokonaiskuvaa arvioiden. Toisaalta Dehner on selkeästi Jokereiden hioma tuote, sillä hänen koko ammattilaisuransa on mennyt Jokereissa.

Dehner on käyttökelpoinen syvyyspakki ja luultavasti myös Jokereiden teräsmies, sillä hän ei ole missannut vielä yhtäkään liigamatsia Jokereissa. Mielestäni hän ansaitsee jatkosopimuksen, vaikka viekin arvokkaan ulkkaripaikan.
 

-STR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei hyvää päivää! Ymmärrän kyllä yleensä kärjistettyä keskustelua, mutta ruvetaanko täällä oikeasti etsimään yksittäisiä virheitä n:70-ottelun pituisesta kaudesta? =D Päivän pohjat.
Ja jos ruvetaan, niin voisiko Nico Maneliuksesta tehdä samanlaisen kollaasin?

Dehner on tälläkin kaudella todella hyvä puolustaja hintaansa nähden.(piste). Jos hinta ei nouse, niin miksei kaveria pidettäisi? Kuitenkin todella tasainen suorittaja, joka tuo aina 100% yritystä kentälle.
Kun katsoo muuten Sm-liiga pakistoja. Esim Tps: Jos Timo Seppänen mahtuu top-4 puolustukseen, mahtuu Dehner Jokereiden pelaavaan kokoonpanoon mitenpäin tahansa. Passista riippumatta.
Täältä iso peukku Jayn jatkolle.
 

Haastattelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Winnipeg Jets
voisiko Nico Maneliuksesta tehdä samanlaisen kollaasin?

Voisi, mutta se pitäisi jakaa osiin, koska Youtubeen ei voi ladata 10 tuntia pidempiä videoita.

Nojoo, Dehnerille ehdottomasti jatkoa minun mielestäni. Tasaisen varma suorittaja eikä viihdy lasaretin puolella. Pienestä koostaan huolimatta Dehner pärjää yllättävän hyvin kulmaväännöissä. Ei sitä kiekollista tarvitse lanata aina laitaan, vaan kiekko lavasta ja jalat alle. Laukaus Jeremyllä nyt on melko heikko, mutta miehen rooli tuollaisena yleispuolustajana ei nyt välttämättä vaadikaan sitä Charamaista kanuunaa. Mitä tulee tuohon ulkomaalaiskiintiöön, niin mielestäni on vähän vanhanaikaista ajatella että ulkomaalaispaikan vievän pelaajan tulee olla selkeästi kotimaisia parempi. Ei tämä ole mikään korisliiga jossa joukkueet elävät ja kuolevat jenkkiensä mukana. Voi sen joukkueen koota niinkin ettei verorajalla, tai muutenkaan tarvitse hakea jotain ECHL tai AHL-arpaa. Dehner täyttää oman tonttinsa oikein hyvin, eikä varmaan ole kovin kallis. Lisäksi plussaa siitä, että sen vaimon blogikirjoituksia on ollu ihan kiva lukea.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Voisi, mutta se pitäisi jakaa osiin, koska Youtubeen ei voi ladata 10 tuntia pidempiä videoita.
Harvoin joutuu palstaa lukiessa hymyilemään ääneen, mutta tämä tärähti suoraan nauruhermoon. Hervotonta.

Dehnerin suurin heikkous on passi, sillä Keku on jo todistanut pystyvänsä aika kliiniseen työhön amerikanapuja hankkiessaan. Yleispuolustajana toki korvaamaton ja aivan täydellinen palanen tähän pelitapaan, mutta vähän se silti syö joukkueen iskukykyä, kun yksi ulkkaripaikka "tuhlataan" pelaajaan, jolla ei varsinaisia erityiskykyjä ole.

Jatkosopparia silti kouraan, sillä ei tuollaisen kiekkovarmuuden jätkiä varustettuna loistavilla jaloilla kasva puissa. Jos osaisi luopua kiekosta nopeammin ja toimittaa sitä maalille, löisi aika monet hyökkäävät puolustajat pistetilastossa laudalta. Ei ole kiveen hakattu, ettei sellaisia juttuja voisi vielä oppiakin.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Minä olisin ihan valmis luopumaan Dehneristä, Dehner sopii kokoonpanoon helposti mutta ei tuo varsinaisesti mitään erityisosaamista joukkueeseen ja vie ulkkaripaikan. Pystyn hyväksymään myös jatkosopparin mutta omissa papereissa jenkkipassi ei vain ole plussaa kaverille jolta ei löydy erityisosaamista ja on vasta korkeintaan nelospakki joukkueessa.

Minun papereissa tän kauden joukkueen pakeista edellä on ainakin:
Väänänen, Eronen, Nordlund sekä luonnollisesti nyt tällä hetkellä ykkösenä oleva Karlsson. Ensi kaudella Lindbohmin voisi kuvitella pystyvän ottamaan Dehnerin paikan joukkueessa.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues

Luokittelisin jonkinlaiseksi erityisosaamiseksi sen että Dehnerin ollessa jäällä tasakentällisin Jokerit onnistuu maalinteossa selvästi vastustajaa useammin. Tällä kaudella ensimmäinen peli HIFK:ta vastaan oli Dehneriltä murheellinen (-2 saldona), mutta sen jälkeen hän on saanut vain yhden miinuksen. Jos otantana on vain yksi kausi, ei +/- -lukema välttämättä kerro pelaajan osaamisesta mitään (vrt. Maneliuksen +8 viime kaudella), mutta Dehner on kaikilla Jokerikausillaan ollut selvästi plussan puolella, joten kyseessä on kiistatta hyödyllinen pelaaja joukkueelle.
 

Faxing Berlin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vastustaja karvaa aggressiivisesti ylhäältä koko kentällisenä. Kenellä haluan kiekon olevan Jokeripäädyssä? Vastaukseni: Dehnerillä.

Jos vastustaja vielä onnistuu peittämään syöttölinjat, niin kuinka monta jätkää meillä on jotka tulevat luistelulla kiekon kanssa sieltä paineen alta pois?

Dehnerin vahvuudet ovat juuri sellaisia "näkymättömiä", mutta jos tällaiset kaverit puuttuvat se kyllä näkyy samantien kentällä. Eronen ja Dehner kun puuttuisivat, niin alkaisi todellinen kiekkojen roiskiminen (kun vastustaja todella paineistaa). Tuloksena pitkiä kiekkoja, osoitteettomia syöttöjä ja vastustajalle A-luokan maalintekopaikkoja. Toinen vaihtoehto, että lukotetaan itsemme omiin kulmiin jolloin vastustaja saa koko viisikon meidän sinisen sisälle. Tekee hyökkäyksiin lähdöistä aika rankkoja..

Mikäli Erosta ei saada kloonattua tai saada Erosen näköistä toista pelaajaa (Kousa tms) haaviin, niin jatkoa!

Älkää takertuko Kousaan, intuitiolla tuli ensimmäisenä mieleen Erosen näköisestä pelaajasta.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Tehdään tämä nyt helpoksi: Jos Kekäläinen saa paremman pelaajan sisään halvemmalla, niin Dehner ulos, jos ei saa, niin miehelle jatkot.

Itse tykkään kaverista valtavasti!
 

Metro4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitin Raukka, Pulu, STL, Töölö, HyRi
Kun Niemi palaa, ei tämänkään päiväisen esityksen perusteella ole Ronilla asiaa kentälle.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Leijonat
Joo, en tiedä mitä tästä kaverista mieltä. Perusvarmaa suorittamista ollut jo pidemmän aikaa, mutta ei kyllä anna hyökkäyspäässä juurikaan mitään. Aika monta varmaa "tonttia" onnistunu jollain perkeleen tavalla ryssimään.

Ei kyllä tarvii haaveilla ison veden taakse lähtemisestä ainakaan vähään aikaan, eikä sitä kehittymistä kyllä oo tapahtunu toivotulla tavalla. Toivottavasti petraa helvetisti, ja voin tulla myöntämään olleeni väärässä.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään oli varmaan Jeremyn synkin peli Jokereissa. Ensin uunoilee satasella omassa päässä ja lopulta tuhrii avopaikan. Joka tapauksessa, 99 % otteluista Jeremy on hyvä ja jos meillä oikein tsäkä käy niin Jeremyhän on juuri sellainen, jonka voisi pitää useamman vuoden. Ei pääse NHL eikä KHL, mutta on SM-liigassa selvästi keskitasoa parempi.
 

Metro4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitin Raukka, Pulu, STL, Töölö, HyRi
Koska missasi sen vikan paikan? Olisikohan nyt ihan noinkaan.

Ei vain siksi, että koomaili koko eilisen pelin, tajunnanmenetyksiä tapahtuu kun tapahtuu ihan joka pelissä. Eilen pahin koomailu maalin takana aiheutti Lukon tasoituksen, kirsikaksi kakun päälle Vallen tarjoaman tontin kämmi.

Eri mieltä veli-bozikin kanssa siitä, että olisi 99% hyvä, vaan että meistä suurin osa näkee vain ne näyttävät hyökkäyksen jalalla nostot, muttei oman pään hätäilyä ja epävarmuutta. Eniten risoo kaverissa, ettei voima vaan yksinkertaisesti riitä isompia kavereita vastaan (ja että laukaus on surkea P-Amerikan tuonniksi). Viime kaudella Ron pystyi kompensoimaan ison osan virheistään tekemällä pisteitä, nyt niin ei tapahdu. +/- tilasto kuitenkin kestää vielä päivänvaloa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös